sziasztok!
iricc, mindig olvasom ami veletek történik, a legjobbakat nektek! Örülök én is, hogy nem lesz szükség császárra (legalábbis nem úgy indultok). Milos veséjével kapcsolatban most mik a várakozások, lesz-e szükség műtétre?
Alvás: mivel nálunk is megy a macera mostanában, gondoltam összeírom, hogy aludt eddig Róza. Nem volt nagyon sokféle felállás, de arra jutottam, hogy amit most csinálok, hogy melléfekszem, magamhoz vonom, nyugtatgatom ő meg küzd, ez nem jó. Tegnap este és ma azt csináltam, hogy mikor láttam, hogy álmos, elbeszélgettem vele arról, hogy ő álmos, felkészülünk az alvásra, aztán karban ringattam kicsit, sssss-segtem, meg dudorásztam neki (ugyanazt a kis altatót), aztán letettem, megpusziltam, betakartam, félig lehúztam a redőnyt, s otthagytam a szobában. Picikét sírdogált, de gyorsan elaludt. Igaz, hogy lelkileg nem olyan jó, mint átölelni a kis csöppséget, meg érezni ahogy rajtam szuszog, de nem is olyan rossz, mint átélni a rugdosást, ütlegelést, a küzdelmet. Most ezzel fogok próbálkozni, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Ezt csak azért írtam, hogy érdemes szerintem is több mindennel megpróbálkozni, és nem biztos, hogy a gyerek majd azt fogja akarni, ami a mi szívünkhöz a legközelebb áll.
Dytke, én is érzem néha, hogy nem vagyok alkalmas anyának. Hogy nincs elég türelmem. Igyekszem arra gondolni, hogy nem is olyan borzasztó, amit Róza művel, de már volt h hangosan bőgtem, hogy ez nekem nem megy. Épp tegnap mondtam a páromnak, hogy azt kellene elérnem, hogy ne akarjak semmit: ne akarjak éjjel aludni, ne akarjam hogy Róza egyen gyümölcsöt, vagy főzeléket, ne akarjam hogy elaludjon nappal, csak hagyjam, amit ő akar. Akkor nem ér csalódás, és nem leszek türelmetlen. De, valójában talán mégsem ez a megoldás, mert mégiscsak segítenünk kell őket bizonyos dolgokra, pl hogy aludjon napközben, különben nem tud enni a fáradtságtól, aztán rosszul alszik stb. Szóval nálunk is küzdős időszak van, tetézi, hogy Róza apukája egy hete beteg, de nem kicsit kapta el az aktuális vírust. Hát, majd csak jobb lesz.... Bocs a hosszúságért, most jól kibeszéltem magam