Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

A TGYÁS összge nem állandó?
Épp 10.000-rel kaptam kevesebbet mint a múlt hónapban: Reklamáljak vagy van erre ésszerű magyarázat?

Márti
borossné becz márta

Még azt szerettem volna kérdezni, hogy milyen teát lehet adni ilyen piciknek?
Még a kórházba kaptam Mecsek Bébi teát azt kóstolgatja és nagyon izlik neki.
Nem baj az, hogy adok neki már most teát?

Dius, rendbe jött Barnus szemöldöke? Mesélted, hogy olyan volt mintha koszmós lenne.

Anita

anitapo20

Susy,
Pálmira bejött a naptár :)

Mi egyébként peteérés teszttel próbáltunk nemet választani. Pontosan peteéréskor valószínűbb a fiú, míg előtte és utána való nap inkább a lány. A peteérést kimutató teszt viszont csak annyit tud előrejelezni, hogy a peteérés 24-48 órán belül történik meg, így kislányt könnyebb összehozni, mint kisfiút, de nekünk az volt a cél :)

Nikuc,
Peti még mindig 2 óránként eszik? Pálmi igen, ma jól le is cseszett a doktornő, hogy ez nem normális, mostanra már csak 5-ször kellene ennie egy nap, nem 9-10-szer ahogy Pálmi. Azt mondta, még az újszülötteknek is csak 6-8-szor kell ennie, nem egy ilyen "nagylánynak" :lol:

Mondtam, hogy az a baj, hogy egyszerre csak keveseket eszik, gondolom ezért éhezik meg sűrűbben, hogy meglegyen a napi adagja. Azt mondta, hogy ezt nekem kell erőltetni, hogy kevesebbszer egyen.
Most azon gondolkodom, hogy nincs mit tenni, akkor megpróbálom "megtömni", ha ki is bukja, akkor is talán ezzel tágítom a gyomrát és akkor egy idő után már menni fog...?
Pálmi még mindig csak 60-80ml eszik egy alkalommal, pedig már 150-180ml kellene...

Mondjuk egyébként nem tudom mi ezzel a probléma, ha minket nem zavar?

Egyébként a napi összmennyiséget sem teljesíti, ezt is megszólta a dokinéni, de hetente hízik 10 dkg-ot, úgyhogy ez sem érdekel különösebben...

Szerintetek erőltessem hogy egyszerre többet egyen?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, szerintem egy baba természetét nem lehet megerőszakolni, ha neki így jó az evés, én 3 hósan bizti nem reguláznám Pálmit :lol: ha az igény szerinti szopit lehet, ő miért ne ehetne így...

KépKép

KépKép
beneildi

Márti Tgyás nem állandó, mert napok után kapja az ember - de ennyi eltérés szerintem már nem oké...

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi,

igen, én is ilyen vagyok, jobban esik úgy ahogy jön, utálom a szabályokat :)

A fürdetésre is azt mondta, hogy minden nap ugyanabban az időben. Nohiszen... ha tudná nálunk mi megy! :lol:

Egyébként már csak azért sem értek egyet azzal, hogy a babának szigorú napi menetrendet kell tartani, mert az élet sem olyan, folyton változik, ha közbe jön valami, akkor teljesen megzavarná a kicsit. Így meg jöhet bármi, mivel nincs mit megzavarjon :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Ildi!

Ok.,De szerintem decemberben kevesebb a munkanap a sok ünnepnap miatt mint januárban! Akkor hogyhogy most kevesebb? Februárban,úgy tudom, a januárit kapom,nem?

Márti
borossné becz márta

Veronika!

Eszedbe ne jusson tömni azt a szép pici lányt! Ő nem olvasta a nagy átlagról szóló könyveket,egyzerűen úgy csinálja,ahogy neki jó! Nehogy a doki néni kedvéért bukjon majd szegény,meg fájjon a pocija! Egyébként üzenem neki,hogy újszülötteknél a napi 12 szopi teljesen normális,ugyan nézzen már meg egy WHO ajánélást vagy olvassa már el az új módszertani leveleket,amik gyermekorvosok részére készültek!

Én egyébként a rugalmas napirend híve vagyok. Szerintem kellenek biztos pontok egy napban,de azok nem fontos,hogy óra percre pontosan ugyanakkor történjenek! A babának is biztonságot ad,ha van kerete a napnak,hamar megtanulja mi mi után következik és nem áll ellen,mert megszokta,hogy az úgy van! Szóval nálunk fürdés 19h körül van,+ - fél óra, Kamilla fáradtságától függően! És 1 gyerkőcnél még úgy ahogy el lehet lenni napirend nélkül,bár szerintem nem annyira jó,de nem tudom,mit csinálnék 4 fyerekkel,ha mind máskor akarna enni,fürdeni,aludni,udvarra menni stb.

Márti
borossné becz márta

Márti,

köszönöm! Közben pont megpróbáltam beletömni 100ml-t - gondoltam azért egy próbát megér - de nagyon csibész, mert onnantól, hogy ő nem akar többet enni, egyszerűen kifolyatja a szája szélén :lol:

Utána meg már hiába tartottam a szájában és noszogattam, csak mosolygott, de nem szívta :lol: Szóval amúgy se hagyja magát :)
De jó tudni, hogy te is úgy gondolod, hogy nincs semmi baj azzal, hogy így eszik!

Igen, igazad lehet, hogy több gyerekkel már kell valamiféle napirend. Remélhetőleg hamar eljön az ideje annak, hogy ezt meglássam! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Márti,
örülök, hogy gyógyultok. Ma voltam nődokinál, de lehet, hogy még mennem kell. Mivel szüléskor nagyon sok helyen repedtem (Dávid szupermenként, egy kézzel előre nyújtva jött :)), a kisajkaknál lévő repedéshez hozzánőtt a nyálkahártya vagy valami ilyesmit magyarázott a doki, ott van egy seb. Ezt ecsetelte. Ha nem múlik el, jövő héten újabb ecsetelés. Ha akkor sem, akkor lézerrel levágják :shock: :shock: :shock: Jól hangzik, ugye? Vicceskedtem is, hogy ettől tartottam: újra kell szabni az egészet. Azt mondta, hogy bevállalja az igazitást, ért hozzá.
Remélem, minden magától is rendbe jön.

Veronika,
hogy tudnád megtömni? Egy gyerek csak annyit tud enni, amennyit akar, amennyire éhes, nem? Ha 80-90-et eszik egyszerre, nem fér bele 150??? Amikor kilöki a nyelvével a cumit, akkor hogyan tuszakolnád bele? Meg tényleg, miért is?
Szintén elrettentésül: barátnőm 3 hónapos kisfia nem ette meg az "előirt adagokat", ezért a szopi mellé javasolta a gyerekorvos a tápot! :shock: :shock: :shock: Azt érték el ezzel az eröltetéssel és túletetéssel, hogy a gyerek semmit nem fogadott el cumisüvegből, sőt, napokig alig evett. Kórházba kerültek, de szerencsére semmi baj nem volt, azt javasolták, SOHA NE ERÖLTESSÉK a kaját, mert 3 hónapos gyereknek is lehet étkezési zavara!

Kép
ugabesz

Jövő héten megyünk 3. hónapos oltásra és akkor én is kérek beutalót a baba-mama tornára. Nagyon érdekelne :)
Már csak azt nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehet összehozni, hogy 11-re odaérjünk, úgy, hogy előtte evett és jókedvű. Bár utána aludni szokott...ha meg kimarad az alvás, nyűgös lesz. Ha kaja előtt megyünk, akkor meg az a gond....mi kiállhatunk szoptatni, de nekünk az 40 perc :) Szóval felesleges mennünk, ha ott jönne rá az éhség....nekem ez elég nagy feladat.

Dytke,
ti hogy jártok? Minden héten összejön?

Kép
ugabesz

márti, asszem napra van megállapítva, így a 31 és 28 nap közti különbség lehet ez. bár ha belegondolok, nem utólag küldik? vagyis a februárit márciusban? mert akkor ez nem lehet ok.
nem munkanap, hanem naptári napra fizetnek.

veronika, sztem ne foglalkozz a védőnővel, ha ez így nektek jó!

napirend viszont szerintem kell, nem szigorú, ahogy márti mondja, de ahogy nőnek, egyre fixebbek lesznek a kaja és alvás idők. nálunk egyenlőre egy fix időpontunk van: a fürdetés 7-1/2 8 felé

KépKép Kép
mzsperx

Veronika!

Csak azért érdemes most elkezdeni,mert,mire jön a kistesó,addigra jó,ha a nagynak kialakult napirendje van,ugyanis akkor tuti nem lesz kapacitésod kialakítani,ha már ott a kicsi is,viszont a kicsi napirendjét szép fokozatosan lehet a nagyéhoz alakítani.Meg Neked is jó,ha ki tudod számolni,hogy mikor, mire, mennyi időd van,mikor,mennyit alszik,mikor érdemes sétálni,játszóterezni! Az az igazság,hogy azok a gyerekek,akiknek van valamiféle napirendjük, általában sokkal kiegyensúlyozottabbak,nyugodtabbak mint akaiknek nincs,mert mindig tudják,mikor mi következik és nem akarnak pl. hajnali 5-kor játszóterezni vagy éjfélkor lefeküdni! Szóval sok-sok hisztit spórolhatsz meg vele,arról nem is beszélve,hogy oviban-iskolában legalább ez nem lesz újdonság! És,ha minden nap nagyjából ugyanakkor fekszik le,akkor nagyjából egy idő után kiszámíthatóak lesznek a reggeli ébredések, az étkezések időpontjai,a délutáni alvásé stb.

Márti
borossné becz márta

Vera - Ambi sem úgy evett, ahogy a nagy könyv szerint kellett volna. Ha rákérdezett a védőnő, azt mondtam,hogy 3 óránként eszik :) Pedig nagyon aranyos, szoptatáspárti védőnőnk van, de mégis próbált rábeszélni, hogy egyen ritkábban. Én meg Ambira hallgattam, nem rá :) És meglett az eredménye, beállt magától 3 órára, sőt már 4 órára, ahogy elvileg kell. Szóval halgass Pálmira és az ösztöneidre.
Napirend - nem szigorú - szerintem is kell, nálunk van, de csak a masszázs és a fürdés a fix, meg a séta többé-kevésbé

dytke

Gabesz- mi közvetlenül kaja után indulunk. Mire odaérünk, átöltözünk, addigra 1 óra eltelik a kaja óta. Ambi is általában akkor alszik, mikor a torna felénél járunk, de itt bírni szokta. Ma is tök jól eljátszott. Szerintem gyertek kaja után, és a torna után is meg tudod szoptatni, ha nem érnétek haza a köv. kajára.

Ma mondta a gyógytornász, hogy jobb lenne, ha nem a babának, hanem az anyukának szólna a beutaló nőgyógyásztól vagy háziorvostól.

dytke

Márti,
ez nekem elég rosszul hangzik, hogy kezdjem el most, mert én elég nehezen tudok bármit is rendszeresen csinálni sajna... Csoda hogy a fogamzásgátlót mindig beszedtem, talán ez volt az egyetlen :lol:
Tartok tőle, hogy a lustaságom fog győzni, és így a nehezebb utat választom, hogy majd rákényszerülök a második gyerkőcnél :)

Gabesz,
rosszul hangzik ez az étkezési zavar kiskorban... nem fogom erőltetni, bár anno engem is meg kellett tömjön anyu - nem tudom ezt már meséltem-e itt a fórumon - mert miután már nem szoptatott, csak egy pohár kakaót ittam reggelente, majd egész nap semmit. Anyu dokiról dokira járt velem, majd a végén elege lett és elkezdte belémerőltetni a kaját. Úgyhogy lehet, hogy ez egyszerűen csak genetika Pálminál :)

Kép

Kép
sz.veronika

Újszülöttnek 6-8 szor ennie? :shock: :shock:
Hol szerezte az a doktornő a diplomáját?

Márti
Szerintem nem stimmel valami. Én decemberben ugyanannyit kaptam, mint januárban, most meg még nem kaptam meg. Bár ez már nem gyás, de ugyanúgy napra számolják, és az ünnepeket is beleveszik.

Kép
Kép
susytunder

Hát én nem tudom mennyit kell ennie Barnabásnak, nem is nézem, de van amikor most sem bírja ki a 3-4 de van amikor igen. Éjjel 7-8 órát bír evés nélkül. Tegnap viszont 210mlt evett... persze anyatejet... még hála istennek van, de már csak pont annyi ami neki kell, nincs túltengés de így nincs is vele gond, viszont minden reggel fejek mert 8 óra után szétdurran mind a két cici :)

Kép
dius87

Kép Friss kép a zabagépről :)

Kép
dius87

Megnéztem az összes képet! Mennyire aranyosak! :lol: Dius: Te hol veszed ezek a szép rucikat? Barnus mindig nagyon vagány!

Veronika: Peti két óránként eszik. Én is azt mondom, ha kérdik bent, hogy három. Aztán majd Ő jobban tudja. Nem fogom hallgatni, ahogy ordít éhesen. Egyébként Peti is úgy csinálja, hogy mikor televan a pocija, kicsorgatja a szája szélén a többit. :)

Az arca most megint rosszabb lett. A barátnőm azt mondta, ne akadjak ki rajta. Az Ő fia ugyanígy volt. Aztán mikor már végigzongorázott minden kaját, és úgy se derült ki semmi, végül a bőrgyógyász tett pontot a dolog végére. Semmi allergia nem volt a dologban. Holnap majd én is megbeszélem a doki bácsinkkal, van itt egy nagyon jó bőrgyógyásznő, hozzá elmegyünk! :)

Márti: Az anyósod viselkedése nagyon gyerekes. Majd lecsillapodik. Annak szívből örülök, hogy a gyerekek kezdenek jobban lenni! :)

Kép

Kép
nikuc

Nikuc ciki nem ciki angol használt ruha, az összes kifogástalan állapotban van, párom keresztanyukája a ruhaelosztó központban dolgozik és gyönyörű darabokat tud hozni. Nekik a ruhatáruk csak márkás cuccokból áll és majdnem újak vagy újak és párszáz ft.

Mondjuk ma Barnus nem ette meg a 210mlt hanem csak 140et, de a 210csak egyszeri alkalom volt, általában 120-160 között eszik...

Jó éjt mindenkinek! :wink:

Kép
dius87

Miért lenne ciki?
Olyan hamar kinövik ezeket a csöpp ruhákat, hogy nem is érdemes újonnan venni. Nekem is 80-90%-ban ismerősöktől kapott használt ruháim vannak.

Néha azért elcsábulok és veszek 1-1 darabot, de ez inkább örömforrás, olyan mint mikor magamnak veszek ruhát :D

Kép

Kép
sz.veronika

Dius: Ne viccelj, hogy ciki... Petinek is van jópár ruhája a bababizományiból, és kaptunk is egy párat, ami más babáé volt. Teljesen jó! Pár hónap alatt nem használ el egy ruhát, Neki is volt olyan, ami kétszer volt rajta... :wink: Csak sajnos nálunk ilyen angol használt ruhabolt nincs, pedig örülnék neki nagyon!
Egyébként ha a következő kislány lesz, mi is továbbadunk egy pár ruhadarabon a barátoknak, ahol majd jönnek a babák!

Tegnap voltak itt a kollégáim, és kaptunk egy csomó nagyon jó játékot a főnökömtől, mert nekik most "nőte ki" a kisfiuk. Úgy örülök neki! :) És, kaptunk egy csigabigát, aminek a hátába be lehet dobálni ilyen kis formákat, mindet a megfelő lyukba, zenél is, meg a figurákat össze is lehet építeni. Pont ezt a játékot vadásznam, mert láttam neten, és annyira megtetszett! :lol:

Voltunk ma a doktorbácsinál. Peti kapott újabb krémet. Azt mondta az orvosunk, hogy allergiavizsgálatra nem küldi, mert ilyenkor az még nem hoz megfelelő biztos eredményt, a bőrgyógyász írna ki másik krémet, ahogy Ő is mindig mást ír ki, mindig két hétre, aztán egy hónap szünet, míg visszajönnek a pöttyök. Krémezni kell jó sokat, hogy ne tudjon kiszáradni a bőre, és majd egyszer letisztul az arca. Az igazi baj az, hogy mindez csak tüneti kezelés, mert ott bent nincsenek rendben a dolgok. Tehát nagyon-nagyon vigyázni kell, hogy az allergéneket, mint tej, tojás, szója két éves koráig ne vezessük be a táplálkozásába, akkor is majd csak nagyon óvatosan. Én már ehetek ilyesmit, mértékkel, de apró magvas gyümölcsöket, olajos magvakat, tengeri halakat kerülnöm kell továbbra is, neki ezeket meg majd nagyon-nagyon későn kell bevezetni. Én maximálisan megbízom benne, mert Ő a legjobb orvos a városunkban, nagyon sokan járnak hozzá más városokból is a környékről, látszik, hogy szívvel-lélekkel végzi a hivatását.

Kép

Kép
nikuc

Veronika: Nekem is ez a mániám. Rockeres póló, vaginadrág. :lol: Meg a Tescoban vannak nagyon jó kis babaruhák, amik szépek, és ha épp le vannak árazva, fillérekért meg lehet venni. A kiskabátját már nagyon régóta használjuk, sokszor mostam, egyre jobban belenő, de még mindig meg se látszik rajta a használat! :D

Kép

Kép
nikuc

Jó reggelt! Hát hála istennek mi is taknyosak lettünk, vagyis Barnus. Eddig az anyatej miatt kelett szívni az orrát, de most fehér trutyi jön belőle és borzasztóan szörcsög alig bírtunk aludni. :?
Milyen sűrűn lehet szívni az orrát? Hajnalba kétszer kellett 5perc után annyira szörcsizett megint. :(
Emiatt el kell vinni dokihoz? Más tünet nincs... elég ha szívom neki?

Kép
dius87

Dius: amíg nem sárga vagy zöld, addig elég szívni, és tengervizes orrsprayvel átmosni. Ami nekünk bevált, a doki bácsi javasolta: orrszívás, spray, 15 perc után még egy leszívás.

Kép

Kép
nikuc

Nekem sincs kifogásom a használt/örökölt cuccok ellen. Nekünk is rengeteg örökölt babaruhánk van :lol:, ami annyira szép holmi, hogy el se hiszi senki, hogy nem vadi újak :lol:

Márti esetleg még egy tippem van, az adókedvezmény számítása esetleg, okozhat kb. ekkora összeges különbséget... többet nem okoskodom, mert nem értek hozzá, én inkább azon vagyok, hogy kérdezd meg őket, az a tuti :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Gabesz - Mi itt lakunk a kórház szomszédságában, de én is evés után igyekszem menni, mert Szabi konkrétan 1,5 órát képes ébren lenni evéssel együtt. A torna ugye tovább tart és ott sok érdekes dolog is van, így minden alkalommal belefutunk egy fáradtságos sírásba, aztán szunyál egyett amíg mi tornázunk. Első alkalommal 2 feladatot tudtunk megcsinálni, aztán kitört a botrány, tegnap már a babás részt majdnem végig bírta. :D Szóval szerintem is evés után gyertek.

Dius - Barni nagyon helyes! Nekem is vannak angol ruháim, anyukám túrta őket, meg vannak örököltek is és a Tesco-sakat is szeretem. A megfázást sajnálom. Bár nem én vagyok a legrutinosabb anyuka, sőt, szerintem, ha gyakran szívod neki és kap C vitamint mellé, akkor ha nincs láza, nem kell orvoshoz vinni. Ha nagyon dugulna az orra, hsználj tengervizes orrsprayr és emeld meg a matracát a fejénék egy kicsit.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

C-vitamint hogy tudok neki adni?

Kép
dius87

Én Petinek csipkebogyóteát főzök, azt mondta a dokibácsim, nem muszáj forrázni, akkor benne marad a c-vitamin is. 12 órát kell áztatni, és akkor nagyon finom lesz. Filtereset vegyél, az praktikusabb. A Naturlandnak, meg a Herbáliának van olyan, amiben nincs hibiszkusz. De ha meg is főzöd a teát, szerintem utána is fel lehet benne oldani C-vitamint. Vagy ha Te eszel sokat, átmegy a tejbe.

Kép

Kép
nikuc

Pálmi mostanában nagyon sokat alszik. Lehet, hogy az időjárás...

Nézzétek milyen kis pufika lett :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Dius!

Cebion cseppet vegyél,C-vitaminosat! Abból naponta 2x annyi csepp,ahány kg Barnus! És,amivel még jót tehetsz: szemcseppentő pipettával 1-1 csepp anyatej az orrlukacskákba,naponta többször,orrszívás után! De orrszívóval csak olyan gyakran,ahogy érzed,hogy nem tud szopizni vagy nehezen veszi a levagőt!

Ildi!

Ezt is köszi,de az adókedvezményt meg a férjem veszi igénybe! Hívom Őket!

Márti
borossné becz márta

Köszönöm szépen! Megmértem a lázát 36.9 de digissel ebből még le kell vonni, ugyi?

anitapo barnus szemöldöke szép volt, máig, megint olyan lett picit, de az arcán is volt egy két piros folt ami most szárad, de kenem neki azzal a sodocumicsodával :I

Kép
dius87

Márti - én is mindig rád gondolok, hogy te hogy bírsz 4 gyerekkel, mikor én ezzel az egyszem fiammal nem bírok néha. És hogy hogy akarok még egy vagy két tesót. Úgy érzem sokszor, hogy én alkalmatlan vagyok anyának, pedig imádom Ambit, és nagyon vártam már, hogy anya legyek.

Iricc - a legjobbakat nektek!

Susy- nekem sem jött be, Ambi lány lenne e szerint, de játéknak tényleg jó.

Livi - azt hiszem értem mit írsz Samuról, mintha Ambiról írtad volna. Szinte semmi szabadidőm nincs mellette, alvás ugyanez.

És lányok, mindig eszembe jut Susy, mikor írtam Ambi egy-két hónapos korában hogy milyen jól alszik. Azt írta, akkor még náluk sem volt gond. És 3 hós koráig nálunk sem, aztán azóta szenvedünk. És nálunk nem jön be az sem, hogy rha egyedül alszik el, akkor többet alszik és nem sírva ébred. Úgy látszik Ambi fél órára van hitelesítve napközben, éjjel meg változó, fél, egy vagy két óra. És csak cicin alszik vissza. Lehet "elrontottam" itt, de jobb, mint ha órákat sír és egyikőnk sem alszik. A foga még mindig nem bújt ki. Azt mondta a dokinéni eltart még egy darabig...

Édesek a babák!!!

dytke

hitelátváltásokkal óvatosnak kell lenni, mert lehet, hogy a törlesztőrészlet kevesebb, de a végén többet fizetsz vissza. A bankok nem jótékonysági itézmények...

dytke

Dytke
Nekünk is volt ilyen félórás alvási időszakunk. 2 óránként aludt fél órát napközben, éjjel meg ki tudja hányszor keltünk. Aztán egyszer csak elmúlt. Most fél órától 3 óráig terjed az alvási idő nálunk, délelőtt és délután. Nem hiszem, hogy bármit elrontottál.

Kép
Kép
susytunder

Dytke

Az én fiam dettó. Mostanában fél óra alvás után mindig meg/felébred, éjjel is, nappal is. Domi mondjuk a babakocsiban alszik egyhuzamban 2-3 órát, de csak ha tologatom (kendőben max. fél óra). Éjjel is gyakran kelünk, és csak cicin alszik vissza... Hogy mind tudjunk valamennyit aludni, velünk alszik. Így sokkal könnyebb, pihentebb is vagyok. Szabadidő, á dehogy...
Ja és ő is nagyon jól aludt három hónapos koráig. A két foga pedig úgy bújt ki, hogy nem előzte meg nemalvás, nyűgösség, egyszer csak kinn voltak.
Nem hiszem, hogy elrontottunk bármit is, ők egyszerűen ilyenek. Mindig azzal nyugtatom és vigasztalom magamat, hogy egyszer ennek az időszaknak is vége lesz...

Küldtem pár receptet, megkaptad?

És jól értem, csak IV. és XIII. kerületiek mehetnek a baba-mama tornára? Ezt nagyon sajnálnám, mert konkrétan 3 trolimegállóra lakunk a kórháztól...

Anna
b.anna

Susy, Anna - attól tartok, hogy hosszútávon nem jó, ha mindig "segítek" elaludni neki. Most is egy óra sírás után végül cicire tettem. Lehet nem kellett volna suttogót és társait olvasnom. De vannak ismerőseim, akik szintén elaltatták gyereküket, akik a mai napig (2-3 évesek) nem tudnak egyedül aludni.
Ambi a babakocsiban is fél órát alszik, tolhatnám napokig. Sőt kocsiban is a 3,5 órás úton fél óra elteltével ugyanúgy felébredt.

igen, megkaptam a recepteket, köszönöm szépen! Bocsi, hogy nem írtam.
A lényeg, hogy a doki legyen e két kerületből, aki a beutalót írja. ha a mávban szültél, adhat a dokid is.

dytke

Márti!

írtam privit tgyás ügyben.

amúgy tök igazad van a 2. gyerek ügyében. Az aztán a kihivás. Már nem sokkol, hogy mit hogyan kell csinálni, viszont meg kell tanulni szervezni és menedzselni, leszerelni, öltöztetni, alkalmazkodtatni. Kiváncsi vagyok, ehhez mit ad a 3. Mert azért gondolom, hogy az sem olyan zökkenőmentes. Pl már 2 gyerekkel is 1,5 óra a reggeli elindulás...

mtunde

Márti jaj de örülök, hogy kezd a kis családod jobban lenni! Csak így tovább, drukkolok, hogy minél hamarabb teljesen meggyógyuljon mindenki!
a T-Gyás nem állandó! kb mint a fizetés, folyamatosan változik, de azért ekkora eltérés szerintem kicsit sok...

Nekem meg a táppénzem nem akar intéződni. Félidőtől vagyok kiírva, és kb 2 hete kaptam először nevetséges 9000 ft-ot.
írtam a könyvelő srácnak emilt, hogy most akkor mi van ezzel, és a t-gyást is elkezdeném, intézzük el a héten, mert jövő héttől már nagyon nem érek rá. hétfő óta a füle botját sem mozgatta hogy válaszoljon...
az lesz a vége, hogy szülés és kórház közben még intézhetem ezt is... :(

Kép
Kép
Kép
iricc

Lányok, én kis Lillám mindig csak 30 perceket aludt napközben, most ha jól megy lesz 40 is :lol: Mondjuk ő, egy-két megbicsaklástól eltekintve este jól alszik :wink:
Ja és csak annyit, ő mindig cicin aludt el, amióta nem szopik, tud másként is, szóval emiatt no para...

KépKép

KépKép
beneildi

sziasztok!

iricc, mindig olvasom ami veletek történik, a legjobbakat nektek! Örülök én is, hogy nem lesz szükség császárra (legalábbis nem úgy indultok). Milos veséjével kapcsolatban most mik a várakozások, lesz-e szükség műtétre?

Alvás: mivel nálunk is megy a macera mostanában, gondoltam összeírom, hogy aludt eddig Róza. Nem volt nagyon sokféle felállás, de arra jutottam, hogy amit most csinálok, hogy melléfekszem, magamhoz vonom, nyugtatgatom ő meg küzd, ez nem jó. Tegnap este és ma azt csináltam, hogy mikor láttam, hogy álmos, elbeszélgettem vele arról, hogy ő álmos, felkészülünk az alvásra, aztán karban ringattam kicsit, sssss-segtem, meg dudorásztam neki (ugyanazt a kis altatót), aztán letettem, megpusziltam, betakartam, félig lehúztam a redőnyt, s otthagytam a szobában. Picikét sírdogált, de gyorsan elaludt. Igaz, hogy lelkileg nem olyan jó, mint átölelni a kis csöppséget, meg érezni ahogy rajtam szuszog, de nem is olyan rossz, mint átélni a rugdosást, ütlegelést, a küzdelmet. Most ezzel fogok próbálkozni, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Ezt csak azért írtam, hogy érdemes szerintem is több mindennel megpróbálkozni, és nem biztos, hogy a gyerek majd azt fogja akarni, ami a mi szívünkhöz a legközelebb áll.
Dytke, én is érzem néha, hogy nem vagyok alkalmas anyának. Hogy nincs elég türelmem. Igyekszem arra gondolni, hogy nem is olyan borzasztó, amit Róza művel, de már volt h hangosan bőgtem, hogy ez nekem nem megy. Épp tegnap mondtam a páromnak, hogy azt kellene elérnem, hogy ne akarjak semmit: ne akarjak éjjel aludni, ne akarjam hogy Róza egyen gyümölcsöt, vagy főzeléket, ne akarjam hogy elaludjon nappal, csak hagyjam, amit ő akar. Akkor nem ér csalódás, és nem leszek türelmetlen. De, valójában talán mégsem ez a megoldás, mert mégiscsak segítenünk kell őket bizonyos dolgokra, pl hogy aludjon napközben, különben nem tud enni a fáradtságtól, aztán rosszul alszik stb. Szóval nálunk is küzdős időszak van, tetézi, hogy Róza apukája egy hete beteg, de nem kicsit kapta el az aktuális vírust. Hát, majd csak jobb lesz.... Bocs a hosszúságért, most jól kibeszéltem magam :)

Kép
Kép
szalamandra

Lányok,
újabb hét, újabb kakicsalogatás nálunk :) Legutóbb hatott a kúp, most már az sem :( Javasoltak egy kiskanál őszilevet, az tuti beinditja!...hát nekünk nem. (se homeos bogyó, se torna, se hőmérő) A védőnönk még Normaflore-os kúrát javasolt. Az nem hasmenésre jó? Ha ez sem hoz eredményt, akkor Levolac szirup szerinte.
Érdemes Normaflore-ral próbálkoznom ezesetben?

Kép
ugabesz

Ildi - megnyugtattál :) Köszi. Ez a dilemmám mindig, hogy mikor teszek neki jót. persze tudom, hogy gyerekfüggő, és majd kiderül.

Szalamandra - bár egyikőnket sem vígasztalja, hogy a másiknak sem jobb, de azért jó, hogy tudja az ember, nincs egyedül :) Ennél csak jobb lehet :) jobbulást apának!!!
Ambival az a baj, hogy ha leteszem (mindig hason alszik) megfordul rögtön és úgy bömböl. majdcsak lesz valahogy

dytke

Dius - Márti megválaszolta a C vitamin kérdésedet. :wink: A lázból igen,

Dytke - Én sem hiszem, hogy bármit is elronotttál volna. Vannak gyerekek akiknél működik és vannak, akiknél meg nem. Órákon át én sem hagynám sírni az tuti. Még hogy nem vagy jó anya? Ne hülyéskedj már! Ambinak te vagy a legjobb! Olyan szép, kiegyensúlyozott kisfiú és látod, a tornán szinte mindig ő a legügyesebb!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Gabesz!

Nem tudom,mennyire hasfájós Dávid,de ha nem nagyon,akkor Te igyál pár dl rostos narancslevet,segíthet! Ha ez sem,akkor őszilé helyett inkább kamillateát adj a picinek,az szokott hatni!
Írok privi-t! :lol:

Csajok!

Ahogy itt olvasok,hát engem elkényeztetnek a gyerekeim alvás terén! :lol:
De nem is vállaltam volna be a 4 manót ilyen sűrűn egymás után,ha nem hagytak volna aludni! Fáradtan nagyon morcos és türelemetlen tudok ám lenni,az meg senkinek se jó!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Dius, örülök neki, hogy azért valamivel jobb lett Barnus szemöldöke.

Alvással kapcsolatban nálunk Levi napközben kb fél órákat szokott aludni 1 órát azon ritka esteben ha mellette fekszem, babakocsiban kint a levegőn kb 2-3 órát egyhuzamban. Éjjel 3 óránként kell fel, de akkor is csak enni. Bár ilyenkor is ott alszik velünk a nagyágyban. Erről próbálom leszoktatni és a kiságyába rakni, de éjjel még nem próbáltam azért, hogy mi is tudjunk aludni egy kicsit. Már beállt arra, hogy reggel nyolckor kel. Ez és a fürdetés a fiksz pont idáig a napirendjében.

Mi ma voltunk 2 hónapos oltáson, mert annyian vannak a doktornőnknél, hogy csak mára kaptunk időpontot. Kértük a prevenart is.
Azt akarom kérdezni ezzel kapcsolatban, hogy oltás után mennyi idővel lázasodhat be a pici? És mennyi ideig lehet tőle lázas?
Meg mondta a doktornő, hogy borogassam ha begyulladna. Ti mivel szoktátok? Langyos vizes ruhával?

Köszi a segítséget!

Anita

anitapo20

Márti, én úgy tudom, hogy a narancslétől szokott fájni a pocijuk.

Anita - nem tudok segíteni, Ambi még nem lázasodott be oltástól és nem is pirosodott be a helye.

dytke

Anitapo20 hogy viselte Levente a szurit? Mi 12én megyünk és félek.. a láztól, soha nem volt még lázas.
Olyan rossz mikor azért sír mert valami baja, édesen legörbül a szája és a szívem megszakad ilyenkor még könny is jön a szeméből és akkor az enyémből is, de valamikor már attól meghatódok és könnyezek ha rám mosolyog. :) Tiszta dili vagyok :)

Kép
dius87

Szia Dius!

Én is nagyon féltem, mert én sem szerettem kiskoromban a szurit. Hát ő sem viselte túl jól. Először volt méreckedés, meg vizsgálatok (mennyire tartja a fejét, próbál e mászni, emeli e a fejét stb. ) ezt még jól viselte még mosolygott is a doktornőre. :) Aztán jött a fekete leves a szuri. Hát akkor aztán nagyon elkezdett sírni, kettőt kapot, egyiket az egyik combjába a másikat a másikba. Annyira sírt szegénykém, hogy a feje már lilult, de hang már nem jött ki a torkán. Nagyon sajnáltam szegényt. Eddig még szerencsére nem lázasodott be.
Én akkor könyeztem meg amikor elösször mosolygott rám teli szájjal. Olyan édi volt. :)

Anita

anitapo20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?