Szebb napot
Látom, legtöbbünknél nem túl rózsás a helyzet... Munkahelyigondok, Apa-gondok, babás-gondok, eü-gondok... Úgy sajnálom, csajok!
És minden érintettnek ölelés!
Titikém!
Tegnap óta nem írtál!!! Mi volt???
Nálunk is a helyzet enyhén szólva tragikomédia... Bár inkább tragi
Csabi 9-kor elaludt. Ébredt 10, 11, 0:30, 3, 4:30, 5:30... Majd reggel 7-kor fel is keltünk. Miért aludt ilyen rosszul?
Lehetőségek:
- vilmoskörte, mint új étel
- Lilu irtóra horkolt
- fogzás
- szeparációs szorongás?
Bármelyik lehet...
Mielőbb kellene a külön szoba nekik. Most egy nagy szobában vannak, a szoba 2 oldalán átlósan. Tavasszal akartuk gipszkartonnal leválasztani 2 kicsivé... Eleinte féltem, hogy Csabi zavarja majd Lilut. Hát, Lilu fütyül Csabira, befordul a fal felé, és úgy horpaszt, hogy egy ruszki tank sem ébresztené föl. Ellenben horkol. Iszonyat hangosan. Csabi nehezen alszik el miatta, én pedig órákig ébren vagyok, mert képtelen vagyok ellazulni, és aludni ettől...
Lehet, hogy a gipszkartonon is áthallatszik majd?
De akkorsem lesz ilyen erős!
Másik: szülőin össz. 7 szülő volt... Szép! Aztán beszélgettem tanítónénivel Liluról, hogy pár napja megint kifordult magából. Folyton konfliktusba keveredik. Ismerem az ördögi kört: odamegy a kedvenc barátnőjéhez, az nem foglalkozik vele, mert a szomszéd kislány féltékeny Lilura, ezért inkább vele játszik szünetben, ez Lilut megviseli, ezért beleköt másba, ergo mások sem akarnak vele játszani, végül senkis sem, sőt, kiközösítik, erre ő támad, mindenkibe beleköt, piszkálódik, kötekedik, de leginkább SZENVED. Haragszom, és sajnálom egyszerre.
Este végigrágtuk vele a dolgokat... Arra jutottunk, hogy visz magával valami elfoglaltságot a szünetekre - foglalkoztató pl. - és azzal leköti magát. Ha valaki csatlakozik hozzá, elfogadja, így neki keresik majd a társaságát, és nem ő kuncsorog érte. Ha nem csatlakozik senki, akkor meg egyedül szépen eljátszik vele. De óra alatt nem játszhat. Ez is a megállapodásunk tárgya!
Meglátjuk!
És muszáj lesz vagy a FIMOTÁ-hoz, vagy a Vadaskert Gy.pszich-ra elvinni, mert ahová most járunk, még mindig nincs szakvélemény. Márpedig úgy látom, nincs esély gyógyszer nélkül boldogulnunk... Lilu is mondogatja: Anya, valami gyógyszer kellene nekem, mert van amit nem tudok megállni. Fészkelődök, mocorgok folyton, de nem tudom magam leállítani... És ha emiatt rámszólnak, hát én olyan mérges leszek..."
Anyós túlélési esélyeit átnéztem a netes cikkek alapján. 10-15% az 1 éves túlélés. Hú, kemény lesz, gyászoló, depressziós Apuka, hyperkinetikus nagylány, rosszul alvó kisbaba, és egy hormonbajos tyúk, aki egyre gyakrabban fog bőgni-röhögni felváltva...
Bondikám! Nekünk most ez a jövőképünk...
Meg is nézem, mit mond a Ji-king!
Bocs, hogy nem reagálok részletesen, de alig vagyok magamnál...