Új privát üzeneted érkezett!

Dius, Barnus tényleg a kópéságra gyúr! :lol:

Susy, minden mobilon lehet a segélyhívó számokat hívni, mindenhogy, még SIM-kártya nélkül is, sőt, ha csak bekapcsoltad, de még nem adtad meg a PIN-kódot, akkor is! Az egyik régi telefonom marha vicces volt, a kódom úgy kezdődött, hogy 11, mint a 112, és csak a 3. számnál váltott át ***-ra, amikor rájött, hogy nem akarok segítséget kérni :lol:
Az almás recept is jöhet!

Cebion: nekünk meg azt mondta a dokinéni, hogy az ajánlott menyniséget (10csepp) adhatom napi 3szor, amikor beteg, azaz 30 cseppet.

TV: hullámzó, hogy mikor érdekli, mikor nem, egyelőre Samu sem akar rászokni. Én sem tudom, akarom megoldani, hogy ne legyen sosem bekapcsolva, ha ő is ott van, mert akkor még egy nyamvadt híradót sem nézhetnék meg. Szerintem kicsit később kell majd erélyesnek lenni, hogy a rajzfilmekre ne szokjon rá a gyerek.

Van egy dolog, amire viszont kezd rákapni, és az a 'zene-bona'. Egyszer csak rádöbben, hogy nem szól semmi, és akkor megreklamálja, azonnal be kell kapcsolni neki valamit. Szerencsére egyelőre nem válogat, a Kaláka ugyan olyan jó neki, mint a keleti zenéim. Ebéd közben a rádiót kellett a konyhában bekapcsolnom neki, J LO-ra ugyan úgy rázta magát ülve, mint a Queenre :-D A zenélős könyvére meg dudorászik!

Szalamandra, holnap este megkeresem a doksit, és küldöm!
danann

Sziasztok!

Én is vevő vagyok a sütireceptekre,Susy,a atiéd különösen fontos lenne a gyümölcsöt nem fogyasztó Lehelem miatt(én a palacsintatésztába és a bögrés sütibe is reszelek almát emiatt)!

Ildi!

Jó a citromolaj is, a citromfűolajal mi is úgy jártunk,hogy meg kellett rendelni a gyógyszertárban,aztán a 3. nagykerben találtak nekünk hosszas telefonálgatás után,majd felhívtak a gyógyszertárból,hogy akkor mehetünk érte!
Cebion:naponta 2x kell adni,annyi cseppet,ahány kg a gyerkőc,csecsemőknél ugyanígy!

Szalamandra!

A lényeg,hogy feltámaszkodik,nem baj,ha könyököl! A forgás nagyon egyéni,ne aggódj miatta,az enyémek hátról hasra csak akkor fordultak meg,amikor már mászni tanultak!

TV: rászoknak a rajzfilmekre,ami nem is baj,ha kontolláljuk,hogy milyen rajzfilmet nézzenek! Nálunk inkább DVD megy,de válogatott mesékkel és azért nem egész nap! Olyat nem látnak,hogy mindig megy a tv,mert mi nagyon ritkán nézzük,nem is akarom,hogy az legyen a szabadidő eltöltésére a minta nekik,hogy a tv-t bámulja a család! Szóval szerintem nekünk kell résen lenni és meghúzni a határt,hogy mennyit tv-zhet a gyerek! Mi rugalmasak vagyunk,így,télen,amikor a házba szorulunk,értelemszerűen többrt nézik mint tavasszal-nyáron,amikor órákat töltenek a kertben. Híradót,ajánlót,reklámot ne nézzenek,mert ez az ami árt nekik leginkább és,ha sok ilyet látnak,közömbössé válhatnak az erőszak látványára,ami a valóságban elég nagy bajt okozhat! Viszont ilyen pici babának még nem kéne nézni,a Bebe tv-t meg rém bugyutának tartom,szóval én Dytkével értek egyet,csak nyer azzal a gyerkőc,ha nem szokik tv-zéshez idejekorán!

Képzeljétek,ki kellett hívnom a gyerekorvost megint! Csabimat a férjem hétfőn vitte el hozzá fülgyulladással,kapott antibiotikumot,erre tegnap belázasodott,ma már megint 39 fokos láza volt(valószínű benyelt valamit a rendelő várójában),ezzel párhuzamosan kezdett el Kamilla csúnyán,hurutosan köhögni,éjjel szegénykém hol köhögött,hol tüsszögött,hőemelkedése is lett megint. Bronchitis újra,de szerencsére köptető kell csak és Cebion csepp+orrspray. Csabinál nem talált semmit,torka,tüdeje rendben,füle gyógyul,valószínű vírus okozza a lázat! Jaj,nem hiszem el,hogy megint kezdjük elölről! Úgy,de úgy várom már a tavaszt! legszívesebben már égetném is a Kisze-bábot! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti, köszi hogy megnyugtattál. Ez a betegeskedés nem semmi, főleg így hogy a négy gyerek között szinte mindig van aki nem egészséges, remélem hamar túljutnak rajta. Igen, mi is várjuk a tavaszt, erre jövő hétre a tél visszatérését jelezték :(

TV: volt egy időszak amikor sokat néztem Róza mellett, aztán mikor már nem lehetett így szoptatni, akkor átszoktunk a konyhába és a hálóba, azóta gyakorlatilag nem lát tévéműsort. Szerintem is jobb kordában tartani, de valószínűleg tényleg a nagyobbaknál van nagyobb jelentősége a dolognak. (Zárójelben: Róza 7 hétig volt hasfájós. Amikor totál kimerültem, apa beküldött a hálóba aludni, ő pedig a 24-et nézte Rózával, volt hogy hajnal háromig. Akkor sem örültem neki, de nem akartam beleszólni hogy mit nézzen, miközben másnap ment dolgozni.)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra!

Biztos 5dkg a liszt? Kevésnek tűnik és du csinálnánk.... ha addig esetleg benézel...
Mi is szeretjük a 24-et! :)

Susy! Nekem is jöhet az almás recept!

Márti!
Köszi a cebionos választ, ezt nem is tudtam és nem is ez van ráírva a dobozára. Akkor ezentúl így adom nekik. Egyébként már sokkal jobban vannak a lányok! Hála a sok tanácsnak, amiket tőletek kaptam! Köszi szépen! :)
Nektek jobbulást, annyira utálom ezt a beteges időszakot! :(

Kép
Kép
kincsesi

kincsesi, igen, 5 dkg elég, mert a gesztenyepüré kerül bele a liszt helyett!
majd mesélj jó lett-e? :)

Kép
Kép
szalamandra

Lányok receptet elküldtem annak, aki kérte.

Ma annyira jó idő volt kint, 11 órától kint voltunk fél 2- ig, csak ebédelni szaladtunk be. Kicsit nehéz volt a fiatalúrral, mert egyfolytába a földre akart menni, de négykézláb. :)
Olyan jó lenne, ha már így maradna az idő.

Mostanában Kristóf nem akar délután aludni. pedig álmos, aztán már este 7- kor dől el. Jót birkóztam vele ma is, pedig azt hittem, hogy a nagy levegőzés után, húúú mekkorát alszik majd, de nem.
Lehet már csak egyszer fog aludni nappal? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra!

Köszi, közben megtaláltam a mindmegettén is ugyanezt a receptet, ott még van hozzá 2ek baracklekvár. Mindjárt megsütöm. :)

Susy!Köszi neked is a receptet, nagyon jól hangzik, a héten erre is sor fog kerülni. Nagyon szeretjük a sütiket! :)

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Köszi a recepteket, Lányok!

Ildi!

Örülök,hogy jobban vagytok,rólunk sajna nem mondható el ugyanez! Csabit 39.2 fokos lázzal raktuk hűtőfürdőbe,folyik az orra,rekedt,köhög,most bekentem a mellkasát,a gyógszer+fürdő hatására már "csak" 38.6 a láza! Megy a párologtatás,adtam Kálciumot,igazából nem fáj semmije,csak lázas. Kamilla köhög,de szerencsére nem hörög úgy mint a múltkor és átmeneti szopisztrájkba is kezdett,szerintem nincs kedve szopizni,bár nem nyűgös,de talán a betegség miatt nincs türelme hozzá. Úgyhogy elő a mellszívót,most kifőzök cumisüveget(még jó,hogy azért vettem,hogy legyen itthon),poharat,hogy akármi van készenlétben álljak! De szerencsére azért 4x szopizott ma rendesen,úgyhoft bízom benne,hogy visszaállunk a rendes szopizásra!

Márti
borossné becz márta

Szalamandra!

Finom lett a muffin, köszi! :)

Márti! Jajj, szegények! Nagyon sajnálom, át tudom érezni, bár nálunk nem volt láz szerencsére. Jobbulást nektek! Szopisztrájkról meg annyit hallottál tőlem és annyi tanácsot adtatok, hogy kisujjból kirázod!Türelem, ha jobban lesz, minden visszaáll szerintem! Kitartást mindegyik gyerkőchöz!

Nekünk most már kb 1 hete tök jó! Általában 3x de van hogy 4x szopizik és türelmesen kivár, nem hisztizik, pedig most beteg is. Remélem, marad így!

Na, asszem mára befejeztem. :)

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!
Márta: Nagyon sajnálom Csabit! Ilyesztő ez a magas láz! :( Kamillának, és Neki is jobbulást kívánok!

Danann: Szerintem a zenehallgatás nem gond! Aranyos lehet, ahogy rázza magát. :lol: Lehet, hogy Ő majd táncoslábú lesz.

Susy: Van olyan ismerősöm, akinek a csemetéje egy éves kor után egyáltalán nem volt hajlandó aludni napközben. Lehet, hogy Kristófnak is kisebb az alvásigénye. Meg most már egyre nagyobb fiú, úgyhogy lehet, úgy érzi, ennyi elég. Szerintem ha egyébként nem fáradt, nyűgös, akkor jól van ez így.

Kép

Kép
nikuc

Márti,

jobbulást Nektek! Karácsony óta folyamatosan beteg valaki? Nem lehet egyszerű! Kamilla pedig biztos ügyesen szopizik, csak a betegség kicsit levertté teszi, utána jobban lesz. Kitartás Nektek!
Remélhetőleg a jobb idővel elmúlnak ezek a betegségek is...

Danann,
elképzeltem, ahogy rázza magát és dudolászik, nagyon aranyos lehet Samu :D :D

Gabesz

Kép
ugabesz

márta, szopisztrájkhoz kitartás. nálunk úgy tűnik, vége :)
a tejem is kezd visszajönni, már azon ügyködtünk, hogy jut a gyerekbe plusz kaja, mert nem hízott, persze cumiból, kanálból sem kellett neki... próbálkoztunk a szoptaníttal, ááá, nagyon gáz, abból sem nagyon evett, idegesítette a cső, meg az is, ha megengedtem, és jött belőle... szóval elpacsáltunk egy csomó tejet feleslegesen, összesen ha 30g-ot evett a 3x-i alkalommal... és kiöntöttem vagy 200-at, amit feleslegesen melegítettem meg. de tegnao már 100 felett szopizott, úgyhogy királyság.

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Köszi a jókívánságokat,Kamillám szopizik ezerrel és jó a kedve,Csabi még mindig lázas.

Gabesz!

Nem,volt 1 hetünk,amikor mindenki ok. volt! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok! Csak gyorsan felugrottam, hogy megmutassam hogy Barnus két napja mit csinál hason... :)

Kép Kép

Jó éjt!

Kép
dius87

Csaszisok!

Lenne egy elég kényelmetlen kérdésem, de elöbb hozzátok fordulnék.

Amióta megszületett Barnuska azóta 3x volt véres a székletem, és az utolsó kettő az utóbbi kettő. Most meg kell hogy ijedjek? Vagy nem köthető a császárhoz? Elötte soha nem volt... Hátha elmúlik... :(

Kép
dius87

Dius
Én azt ajánlom neked, hogy mielőbb menj orvoshoz. Szerintem nincs köze a császárhoz, és ez nem játék, ne várj ara, hogy magától elmúljon.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Gyorsan átfutottam amit írtatok.
Minden betegnek jobbulást kívánok!

Szalamandra - Please, nekem is küld át a receptedet! Köszi! Priviben küldöm a címem.

Szuri, combifájás - Nekem a védőnéni hideg citromkarikát mondott, közvetlen szurás után, ha lehet. Én egy textil zspivel szoktam oda rögzíteni neki és emiatt még nem is volt nyűglődés egyszer sem. Álítólag valami kínai "találmány". Sok a kerületben a kínai család, tőlük leste el.

Ugabesz - Hogy álltok a tejcivel? Működött a More Milk?

Dytke - Kedden jöttök?

Rólunk - nem igazán van időm, ki akarom használni, hogy Szabi alszik. Csinálok valami hasznosat is. Akit esetleg érdekel, ide megírtam tegnap este: http://www.babaszoba.hu/services/blog/szabibaba

Asszem beteszem a vonalzóm alá ezt is. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

A betegeknek jobbulást kívánok!!
Nálunk csak apa beteg, de már kifele jön belőle, de 2 napot itthon volt táppénzen. Tényleg nem lehetett jól, mert ilyet ritkán csinál. Bár Adél miatt is sokkal óvatosabb. Még dokihoz is elment!

Lányok! Én is kérhetek süti recepteket? Köszönöm!

A hétvégén itt volt anyósom, úgy volt, hogy ikeázunk a férjemmel, de mivel beteg volt nem mentünk sehova. Hát kezdi nálam is kiverni a biztosítékot anyós. Felveszi a gyereket 20 perccel kaja után és játszik vele, nyomodik a teli pocija. Nem akartam szólni, de Adél megtette helyettem, jól lebukta a mamát. Aztán tegnap kiderült, hogy elkezdtek valami táplálékkiegészítőkkel foglalkozni. Megtudakolta, hogy az egyik gyümölcskészítményt már lehet 3 hónapos kortól adni. Na itt kifakadtam. Mondtam, hogy 6 hónapos korig csak anyatej. Erre ő, hogy de az x-nek a gyereke már ad neki gyümölcsöt. Én meg mondtam a tőletek tanultat: hogy az orvos azt mondta, hogy nem. Amúgy meg tényleg mondta is a dokink. Én amúgy sem vagyok oda a táplálékkiegészítőkért, de tényleg kell egy 4 hónapos gyereknek ilyet adni????

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi!

Dehogy kell! Amikor a lehető legtökéletesebb táplálékot kapja? Nem lehet mivel kiegészíteni! Egyáltalán minek találnak ki ilyet?

Márti
borossné becz márta

Dius!

Nagyon erős,ügyes kisfiad van! Sokan örülnek,ha 4 hónaposan megcsinálja a baba! nem mintha verseny lenne,de ez azért nem semmi!

Márti
borossné becz márta

Dius: Barnus nagyon ügyes baba! Gyönyörűen tartja magát! :D
Szerintem is menj orvoshoz! Ez nem jelent jót. Nem lett aranyered? Nekem pár hete lett egy pici, anyumnak is szülés után pár hónappal lett. Bár nem vérzik, de van, akinak igen.

Gabi: Jó ez a szöveg! :lol: de tényleg, mi a fenének kéne neki még mást adni????? :? Kit érdekel, más mivel eteti a babákat. Tudok rá bőven példát az ismerősi körömben, hogy az okos(kodó) szülő miatt allergiás lett a baba!

Hiába adok Petinek játékot... :lol: sokkal érdekesebb a kardigánját meg a kezemet gyömöszölni a szájába. Könyékig nyálas vagyok. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Így játszunk fürdés előtt félpucéran még egy kicsit. :lol:
Kép Csigabiga

Kép

Kép
nikuc

Susy!

Épp most sült ki a kakaós-almás! Mindjárt jön a puding próbája!

Márti
borossné becz márta

Márti
Milyen lett a süti? A puding próbát mire érted? :roll:
Van még egy másik recept is, abba is alma kell, ha kéred, akkor elkérem anyától.

Képzeljétek lányok kibújt 2 hóvirágom. Ősszel ültettem őket, nem sok reményt fűztem hozzájuk, de már 2 kint van. :)

Kép
Kép
susytunder

Lányok, én még mindig nem kaptam meg az egyszeri anyasági segélyt... elfelejtettek? vagy legyek türelemmel? dec.23án igényeltük...

Kép
dius87

Mzs,
de jó, hogy végre szopizik Dorka :D :D , jó sokáig birta ezt a sztrájkot... :shock:
Ha már felmelegitetted a tejet, akkor ki kell önteni??? :shock: Én visszarakom a hűtőbe és legközelebb odaadom Dávidnak...ez nagyon gáz? Nem vagyok hajlandó anyatejet kiönteni, drága kincs.

Szbettyna,
tegnap lett vége a more milk kúrának, most várom a hatást, amiről meséltél :D Különben segitett a két melles szoptatásra való visszatérés (is, meg több szénhidrátot eszem, vissza is jött egy kis pocak :D bár az lehet, hogy a Karamalztól van :D :D ), azóta kb 70-80% anyatej a napi adagban (korábbi 30%-ról ez elég jó javulás). Vannak még ennél fényesebb napok is, de az ritka (pl. tegnap 45ml tápot evett összesen :D )

Dius,
erős vasgyúró a kisfiad, igy tartani magát? nem semmi, ilyen kicsinek. Tényleg, hány kiló? Gondolom, már 6kg felett? :D :D

Kép
ugabesz

Dius,
véres széklet - aranyértől lehet, nekem a szülés után másfél hónappal húzódott vissza, de azért biztos-ami-biztos, dokihoz menjél!

Anyasági segélyt nekem elég hamar elutalták, meg is lepődtünk rajta. Bár pont ünnepek alatt igényeltétek...nem a leggyorsabb ügyintézést takarja...., szerintem következő hónap elején kapod meg.

Gabesz

Kép
ugabesz

Dius
Nekem úgy rémlik, mintha nemrég említetted volna, hogy megkaptad. 64 000 ( vagy valami ilyesmi ) :roll:

Kép
Kép
susytunder

igen, 35ezer qyás a többi fél havi táppénz :S

Kép
dius87

Dius
Telefonálj rájuk! Nekem a családi miatt kellett, Juniusba kaptam először, és akkor is úgy, hogy már rekalmáltam. :?

Kép
Kép
susytunder

Susy: köszi a süti receptet!

Dius: szerintem a MÁK havonta egyszer utal: a hónap utolsó napjaiban, vagy hónap elején. Nekem legalábbis ezt mondták, így mi november 5én igényeltünk és a december eleji utalásnál kaptuk meg az anyaságit, a családi pótlékot. Szerintem teljesen reális, ha február elején kapod meg. Én az utalás után 2 héttel kaptam meg a határozatokat!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi, én is tegnap elött kaptam meg azokat a papirokat amiket kitöltöttünk már és be is lett adva azért csodalkoztam hogy még nem dolgozták fel hogy kiküldték?

Kép
dius87

Susy, Nikuc, Nini-
köszi a póni nevet, erre gondoltam :lol: kerilányomnak névnapjára már csak be kell szerezni :lol:

Dius, nem semmi fiad van, Lilla kb, 4 hósan tartotta így magát.
A problémádra nekem is az aranyér jutott eszembe, de szerintem se kisérletezz, inkább dokihoz fordulj, remélem csak tényleg ennyiről van szó :wink:
Anyasági segélynek meg kérdezz után, nálam pont az húzodott, mert a munkahelyem rosszul küldte el a papírokat. Azóta tudom, biztosabb ha mindent magadnak intézel :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi lányok, mindenre választ! :)

Igen ügyi Barnus mi is meglepődtünk de nem bírja még sokági. 1 - 1,5 perc, és csak 1 nap 1x csinálja még. De ugye nem baj hogy ennyivel elöbb csinálja?

Kép
dius87

Dius: Biztos nem baj! Én most néztem meg Petiről a fotósorozatot, amin már elég biztosan tartotta magát hason, pont két hónapos volt, tehát Ő is kb ilyenkor kezdte. :wink: Ő most már kúszni próbál, meg fordulgat már egy hónapja hasról hátra, ha olyanja van. Majd meglátod, Barnus is milyen gyorsan fog ügyesedni. Nem győzöd kapkodni a fejed. Mindenesetre hagyd hason naponta többször is, de ha sír, fordítsd hanyatt. Úgy egyre jobban fogja élvezni. :D

Lányok, nekem is lenne kérdésem, egy szopizási furcsaság miatt. Peti csinál olyat, hogy eszik, aztán elkezd kalimpálni, kiköpi a cicit, visszaveszi, és ezt csinálja addig, míg el nem kezd üvölteni. Elveszem tőle, még jobban üvölt, de még van benne, tehát nem üres, mert alig kicsit megnyomom, folyik. Szerintetek mitől van ez? :?

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Nekem is ezt csinálja Adél..... már elég régóta, szinte minden szopi közben kalimpál, utána meg sír, de nekem is van még a mellemben. Próbáltam, hogy büfiztettem közben, volt hogy használt, volt hogy nem. Aztán elfogadtam, nem tudok rájönni mitől van. De amúgy ha felállok vele, elhallgat. Olyan, mintha azt akarná mondani, hogy "elég volt, hagyjál már!"

Kép
Kép
kincsesi

Igen, ugyanez volt a helyzet! Abbahagyom, nyekereg kettőt, és már semmi baj. Olyan, mintha tényleg jól lenne lakva, de még enne is, meg nem is. :oops: Nekem volt, hogy a cumi segített. Lehet, hogy tele a pocak, de még a szopóreflex miatt szopna, és "idegesíti", hogy jön a tej?

Kép

Kép
nikuc

Igen, nálunk ugyanez. Cumi csodaszer! :) És én is mindig arra gondoltam, hogy idegesíti, hogy a ciciből jön.
Beszéltem régebben egy védőnővel arról, hogy én miért nem tudom cicivel megnyugtatni a gyerekemet és ő miért nem az a "cicin lógós" fajta. Azt mondta, hogy biztos olyan sok a tejem, hogy mindig jön belőle, pedig van mikor csak cicizne, de nem tud. Ezért kellett nekünk a cumi.

Kép
Kép
kincsesi

Susy!

Isteni lett a süti! Arra gondoltam,hogy a puding próbája az evés,hát a süti kiállta a próbát! :lol: Komolyan el kellett zárnom magunk elől,hogy még este Apának is jusson! :lol:

Dius!

telefonálj rájuk,nekünk bejött,nagyon rendes ügyintézőt fogtunk ki,előre vette az ügyünket és novemberben hóközivel 2x is kiutalták előszőr az anyaságit,aztán a csp. különbözetet! Csak ne add fel,mert állandóan foglaltak!

Márti
borossné becz márta

Úgy bevágnék én is valami finom sütit. Nincs olyan receptetek, amibe nem kell tojás, és semmi tejszármazék. :oops: A tejet még tudom helyettesíteni kókusztejjel, de a sajtot, joghurtot már nem. Kitaláltam, hogy holnap pudingot csinálok. Már az is valami.

Kincsesi: Ha már a cuminál járunk, nálatok is van kedvenc cumi? Mi alig bírtuk elvenni tőle azt, amit ajándékba kaptunk a csomagban. De most már szerencsére van új kedvenc. (ugyanolyan, csak a fél éves korig jó méretben) A latex cumikat nem nagyon szereti.
Neked azóta is sok a tejed? Nekem néha spriccel a másik, miközben szopik, úgyhogy mindig betétet kell hordanom. Remélem, ez kitart még fél éves koráig, nem kell pótolni.

Kép

Kép
nikuc

:(

Nincs fényes szériám....Tegnap Márk éjfélkor felébredt, és keservesen sírt, mit sírt, üvöltött :( én ilyet még nem is hallottam. Már mindent megtettünk, ruhacsere, peluscsere, éhes nem ehetett elötte evett egy fél órával. Majd 2:30-kor már nem bírtam kihívtam az ügyeletet, akkora már fal fehér volt, és fuldoklott a sok sírástól, már alig maradt benne élet, de csak üvöltött üvöltött, én már nem bírtam, oda adtam apának és bementem a fürdőszobába és én is zokogtam :(Bárcsak nekem fájt volna!!! A doki másfél óra múlva ki is ért...majd nem leszedtem a fejét...ennyi idő alatt bármi történhetett volna....én nem is értem...megvizsgálta....beszorult a kaki meg a puki...azt a tetü meg van fél óáig a popsijába dugdosta a hőmérőt, ettől még jobban üvöltött....majd kapott egy kúpot...annyira kivolt, hogy a kezembe 1 perc alatt elaludt :(
Nem kívánom ezt senkinek.

Márti
Az nem semmi, hogy a 22. héten kinyílt a méhszáj :shock:
Nekem is volt ilyesmi a stressztől, bár nem ennyire durva. A drága sógornőm ( akit már említettem) át jött egyik éjszaka 3:30-kor és itt neki állt cirkuszolni, apósom dobta ki a lakásból. Azt hiszem a 28. hét környékén jártam.Onnantól kezdve a szülés végéig minden nap 150-es volt a vérnyomásom.

A hab a tortán...elmentem fodrászhoz...gondoltam eddig soha senki nem tudtam levágni hátha a Hajas szalonban meg tudják csinálni....a szép hosszú hajamat levágta tök rövidre... :( :( szívem szerint ki sem mennék az utcára.

Siker széria ez az év idáig !

Kép

NIKI
nini.n

Nikuc!

A mindmegette.hu-n tudsz sütit keresni. Ki tudsz zárni hozzávalókat. Hátha találsz!

Nincs kedvenc cumi, van 2 cumija, egyik az "elmenős" a másik itthoni. Hát nem azt mondom, hogy sok a tejem, de Adélnak bőven elég, ő alakította ki, mennyi kell neki. Kb 2 héttel ezelőttig használtam tejgyűjtőt, mert szopi közben nekem is jött a másikból, volt, hogy 20ml is! Mostmár csak csöpög szopi közben, akkor én is betétet teszek be.

Kép
Kép
kincsesi

Nini: Sajnálom ezt a rossz éjszakát! Ilyen esetekre van szélcső is, bár a mi orvosunk nem igazán ajánlja, szerinte rászokik a baba, és utána csak úgy tud. Szerintem 1-2 alkalomtól még nem lesz baj.

Kiscsesi: Az a lényeg, hogy bőven elég. Szerintem a felesleges tej, amit csak lefejsz, feleslegesen terheli a szervezetet, hiszen minden cseppje a te kálciumodból, vitaminkészletedből vesz el. Ha Adél jól lakik, és utána már nem nagyon marad, az az ideális. Szerencsére eddig nekem is így van. Te a tejet elraktad, amit a kagylóval felfogtál?

Képzeljétek, már tiszta mérges vagyok emiatt a hülye tej miatt. Nem hiszem el, hogy mindenbe muszáj tenni. Peti arca megint csúnyább lett. Már kínomban nem tudtam, mit csináljak, végignyálaztam mindent itthon. Kiderült, hogy a margarinban is van tejsavó. Azt kicseréltük. Semmi javulás. Ma már a vitaminokat is megnéztem, mert most kezdtem újra rendesen szedni. A kismamavitaminomban van laktóz! 1,77 mg. Szerintetek már azt megérzi????
Szerintem a szójára nem érzékeny, mert míg szójatejet ittam, csak tejet nem, egész szép volt az arca, most meg már azt sem iszom, csak a halolaj kapszulában van egy kevés. Vagy a halolaj is baj lehet? Ááá, már nem tudom, de elegem van. Mármint nem belőle, szegény nem tehet róla, hanem hogy minden élelmiszer, és még a vitaminok is televannak allergénekkel. :?

Kép

Kép
nikuc

nini, szegénykém! Remélem többet nem kell átélnetek! Sajnálom az éjszakátokat.
Barnusnak ez volt a 2. alkalom hogy átaludta az éjszakát...

nikuc, hát elég idegestítő lehet ez az egész tortúra, persze Petike nem tehet róla, de akkor is nagy meló mindenre odafigyelni és egyszerűbb úgy vásárolni és étkezni hogy nem kell olvasgatni. Ráadásul én nem szeretem elolvasni hogy mi van benne mert utána nem biztos hogy megeszem. Párom egyszer elolvasta mi van a májkrémben, azóta nem eszik :?

Kép
dius87

Nini!

Borzalmas lehetett! Én felnőtt ügyeletet sosem hívok,van nálunk gy.orvosuói szombatonként,ott jófej doki van,abban bízom.De amikor felnőtt ügyeleten azt mondta nekem a doki,hogy a hányós-hasmenéses-nagyon lázas 1 évesemnek adjak kúpot,akkor azt mondtam,oda többet nem megyek! Ilyen eszetlent!
rettenetes lehetett ezt átélni!

Nikuc

Még a Vegetában is van tejfehérjeszármazék! Barátnőm már 2 hónapja diétázott,mert a kisfiánál véres székletet okozott az anyuka tejtermékfogyasztása,de a tünet nem múlt,míg rá nem jöttek,hogy a Vegeta a bűnös!

Susy!

Megköszönném a másik receptet is! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti
Örülök, hogy fini lett a süti, elkérem anyától a receptet és küldöm azt is.
én tegnap madár tejet csináltam, nesze neked fogyókúra. :oops:

Nini
Szegény ti! A lényeg, hogy rendben van minden. Bár a lázmérőzés valóban szokott segíteni, de nem irigyellek. :(

Tegnap Kristóf nagyon elaludta a haját.

Kép

Apával levágtuk neki ilyenre.

Kép

Kép
Kép
susytunder

Susy,
a jó receptek nekem is jöhetnek, ha még nem untad meg a küldözgetést. Jó lett Kristóf haja nagyon :lol:

Nikuc, nem irigyellek a diéta miatt, én más okokból próbáltam már ilyen diétát és tényleg lehetetlenség kiszűrni bizonyos anyagokat :o

Nini, ezek után már csak jobb jöhet :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Már elég régóta olvasgatlak Benneteket, és szívesen csatlakoznék.

Augusztusban született meg a kisfiam, Domonkos, akkor a kezdeti szoptatási nehézségek kapcsán sok hasznos tanácsot kaptam Tőletek.

Nikuc

Az én kisfiam is tejfehérje-érzékeny. Én is tojás- és tejmentes diétát tartok, sőt a gasztroenterológus javaslatára gyakorlatilag az összes allergént kerülöm, szóval szója, mogyoró, diófélék és hal is kilőve.
Hááát nem mondom, nem egyszerű így főzni, stb., de bele lehet jönni.
Ahogy Márti is írta, a Vegeta pl. tartalmaz tejszármazékot, helyette használhatsz Boszorkány ételízesítőt, vagy Vegamixet.
Margarinok közül jó lehet a Liga, felvágottakkal és virslivel is tanácsos vigyázni, a Délhús termékein feltüntetik, ha tejfehérje-mentesek.
Ezen kívül szójatej helyett talán jobb választás a rizstej, zabtej.
A tejfölt vagy tejszínt jól lehet helyettesíteni zabtejszínnel, rizstejszínnel. A Lehel téren van egy Allergiacentrum nevű bolt (neten is elérhetők), ott be lehet vásárolni, akár édességekből is. A Maroninak van gesztenyemasszája, amit lehet enni, ill. finom a Gesztenye Marci névre hallgató gesztenyerúd.

Bocs, én már nagyon beleástam magam a témába, ha gondolod, hogy a többieket ne untassam, szívesen írok priviben. Sütireceptjeim is vannak!

Ja és a pudingpor sajnos szintén tartalmazhat tejfehérjét...

Üdv:

Anna
b.anna

SZia Anna, üdv itt!
hát nem egyszerű a Te diétád sem azt látom, de jó, hogy ilyen optimistán fogod fel :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Szia Anna!

Jó,hogy jöttél! Kinél szültél? Képek a manódról? Írj magatokról! :lol:

Susy!

De jó lett Kristóf haja! Benned egy fodrász veszett el!Édes ez a kaipasi,de mindig csak ismétlem önmagam! :lol:

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?