Új privát üzeneted érkezett!

kincsesi, én párologtatni szoktam még, eukaliptusz olajat, ami jó megfázásra, vagy fahéjat, az fertőtlenít, a fahéjhoz teszek citrom vagy narancsolajat is.

A pesztonka sajna nekem nem vált be.

Csajok, totál kivagyok, Róza szinte egész éjjel nyüszög, anélkül hogy felébredne, elfordul az ágyban, keresztben meg persze nem fér el. Ha szoptatom, akkor nem alszik el utána. Eddig napközben rendben voltunk, de most nem kellett a banán és nem akaródzott aludni sem. Végre alszik de ma már mindketten sírtunk.
Ami jó, hogy tud már pohárból inni, ami rossz, hogy inden ivás után át kell öltöztetnem :)

Kép
Kép
szalamandra

ja, azt nem mondtam, hogy kb két hónapja vannak igen gatya éjszakáink :(

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok

Most volt időm ide ülni, már 2 napja lótok futok. Ma voltunk 3. hós szurin, Márk hősiesen viselte, csak kicsit pityergett. Apósom kórházban van... MÁV-ba műtötték. . . szegény eléggé kivolt.
A lakásunk átadása is csúszik...szórakoznak közel 200 lakóval... már eléggé el vagyok keseredve, soha nem szabadulunk innen :( én pedig már inkább lenn sétálok a mínuszokba csak ne kelljen itthon lenni.
Nem tudjátok véletlen, hogy mennyire szoktak belázasodni a 3. hós oltástól ? Most eléggé sír, apa vígasztalja, lehet, hogy a combja fáj ?
susy, iricc, márti köszi a kedves szavakat

Kép

NIKI
nini.n

Szalamandra
Maximálisan átérzem, mit érzel most. Azért reménykedem, hogy hamar változnak a dolgok, jó irányban.

Nini
Nekünk nem ment fel csak 37.6- ig, de eléggé megviselte Kristófot. nem mondták, hogy borogasd neki állott vizes ruhával?
Kitartás neked, biztos régtől vagytok már ott, ha bele gondolsz, hogy még ha húzzák is az átadást, sokáig nem kell ott lennetek. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Eukaliptuszolajat csecsemőknek ne! Nem minden baba bírja! Van egy nagyon lelkiismeretes gy.orvos,aki kint volt nálunk,amikor a miénk szabin volt és itt voltam 3 lázas gyerekkel. Ő nagyon alaposan elmagyarázta ezt. Ha több gyerek van a családban,olyan illóolajat érdemes választani,amit a legkisebb is jól tűr! Ő mondta,hogy a citrpmfűolaj nagyon jó,mert a legkisebbeknek sem árt és kiemelte,hogy az eukaliptuszolaj korai a kisbabáknak! Allergiás reakciót válthat ki!

Nini!

Hú,hát nagyon összejött Nektek minden! Ha nagyon nyüszög,nyugodtan adhatsz neki Nurofent,akár kúpban,akár szirupban! Nem csak a láz miatt szenvedhet,előfordulhat elég kellemtlen helyi fájdalom is! A borogatás is nagyon jó ötlet!
Drukkolok,hogy minél hamarabb átadják a lakásotokat(hm,tudom,milyenek a kivitelezők,a mi házunkat cirka féléves késéssel adták át,ezért kellett a 3. babámat is még a 48nm-es panelba szülnöm,a stressztől meg kis híján nagy lett a baj,kinyílt a méhszájam a 22.hét környékén...)
Te,hogy vagy,most mi van a sebeddel?

Márti
borossné becz márta

Hú, lányok, mennyi minden gyógymódot írtatok... Köszi szépen mindenkinek, teleírtam egy papírt, holnap megyek gyógyszertárba vele. :)
Egyébként szerintem mi is az orvosnál kaptuk el, Adélnak akkor még semmi baja nem volt... :(

jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!
Köszönöm szépen, hogy megosztottátok velem a tapasztalatokat, még nem döntöttem.... Mert ugye azt sem tudom előre,hogy lesz-e szükség rá egyáltalán, ha igen, milyen gyakran... Nem könnyű kitalálni.
Jó éjt mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

Márti!

A calciuom sandoz c vitaminos pezsgőtablettára gondoltál?

Kép
Kép
kincsesi

Ildi!

Az a legjobb! De ,ha a C-vitamin nélküli változatot veszed,akkor kell még hozzá Cebion csepp és úgyis jó!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt lányok!

Márti
A Calcium Sandoz pezsgőtabletta felnőtteknek is jó megfázásnál?

Kép
Kép
susytunder

Igen Susy, mi orvosunk alapból ezzel kezd felnőtteknél is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Benyoszka - én sem vettem meg előre, csak miután hazajöttünk a kórházból. Addig ha kell, kézzel is tudsz fejni. Az lll.hu oldalról letölthető füzetben szerintem tök jól le van írva hogy kell kézzel.

Szalamandra - én is átérzem a problémátokat. Mitől nem alszik? Foga miatt? Nálunk azóta sem volt átaludt éjszaka. A Viburoltól sem, aztán köv. napon Panadolt kapott, tegnap meg semmit. Kétóránként keltünk. De még nem úgy néz ki a fogacsak, mintha maholnap ki akarna bújni...

dytke

Ildi
Köszi, ezt eddig nem tudtam.

Mtunde

Villőnek nagyon boldog első szülinapot kívánok!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Dytke
Én sem vettem észre, hogy hamar kibújna Kristóf foga, sőt voltunk dokinál, azt mondta fog még nem lesz egy darabig, aztán még akkor hétvégén kibújt 2. :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok,

én is úgy tudom, hogy az illóolajokkal nagyon körültekintően kell bánni, mert légzébénulást is okozhat!

Eukaliptuszból csak eukaliptusz radiáta illóolajat (100%-sat!) lehet kicsinek párologtatáshoz használni. De ezt is nagyon óvatosan használni 6 éves korig. Illoolajat külsőleg használva (masszirozáshoz alapolajjal) mindig bőrpróba után lehet csak (allergizálhat). Ja és kismama az első három hónapban ne használjon illóolajat.

Gabesz

Kép
ugabesz

Olyan jó, hogy Ti már ilyen gyakorlott anyuk vagytok, és ennyi mindent tudtok!

Szalamandra: Sajnos nem tudom, mi váltja ki Rózából ezt a nyugtalanságot. Ezt még frontra se lehet fogni. Hol van a kiságya? Az is lehet, hogy valami rossz kisugárzású helyen. Próbáltátok átrakni?

Lányok, lehet, hogy belőlem még jön ki cérna???? A sebem alatt egy helyen kilóg valami, olyasmi, mint egy cérna. De már lógott ki a végén is, amit levágtam, de az még 4 hét után volt.

Petinek is hőemelkedése lett estére, de mire lefeküdtünk, már 36,5-36,8 között volt csak. A lába kicsit bedagadt, de szerintem nem vészes, és nem is fájlalja. Tegnap borogattuk, de az ellen nagyon tiltakozott. Ha nem fáj neki, akkor is borogassam? Vagy nem lesz baj, ha kihagyom? Ugyanúgy mozgatja, rúgkapál, ha megfogom, és óvatosan megnyomkodom, akkor se fáj neki.

Tegnap úgy láttam, nálunk nagy nehézségek lesznek a hozzátáplálással... :lol: Ettem almát, Ő meg nagyon nézte, odatettem elé, óvatosan a nyelve hegyével megérintette, és mintha valami nagyon savanyú citrom lett volna, iszonyatos grimaszt vágott, még a fejét is megrázta. :lol: Nem egy édes alma volt, de azért savanyú sem. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Susy!

Én ha érzem, hogy beteg leszek, mindig calcium sandoz pezsgőtablettával kezdek! Még terhesen javasolták, nagyon bejött, úgyogy azóta is ezt iszom. Most, hogy írod, teljesen megfeledkeztem a hűtőben lévő feketeretekről... Egyet ugye elhasználtunk kb 2 hete, de most akkor megint csinálok. Jana is kanalazhatja? Adélnak gondolom, nem...

Márti!

Húú, majdnem 4000 ft-ot fizettem..., vettem salvus vizet+olajat, de csak citrom olaj volt, ez is jó lesz?
Vettem mellkaskenőcsöt, lándzsás útifüvet, calciumot. Most akkor kezdődik a kúra! :)
Amúgy ma voltunk orvosnál, azt mondta, Jana javulóban... Mondom: jobban köhög és jobban folyik az orra, mint hétfőn, hogy nevezheti ezt javulásnak??? Erre ő azt mondta, hogy ha jobban köhög, akkor ez gyógyulásnak számít... Hááááát, fura, de remélem igaz! Ja, és nem adott ám semmi gyógyzert, pedig mindkét gyereknél vírusos torokgyulladást állapított meg. Nem mintha gyógyszer párti lennék, de szeretném, ha minél előbb meggyógyulnának! Ja, amúgy sajna nem homeós párti a dokink, atz mondta, hogy ezek semmit nem használnak, azok gyógyulnak meg tőle, akik egyébként is meggyógyulnának... Mondjuk én ezt nem hiszem, de mindegy.
Úgy látszik, nem csak a védőnőnkkel vannak gondok nálunk... :?

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi: Ha olyan csúnyán köhög, mintha valami szétszakadna... nem tudom leírni... úgy hívják, hogy felszakadó köhögés, az valóban a gyógyulás jele.

Én is citromolajat használtam.Nagyon erős baktérium, és vírusölő, légfertőtlenítő hatású. Remélem, párologtatva nem allergizál. Mintha ajánlották volna egy babás oldalon.

Kép

Kép
nikuc

nikuc - persze, hogy fintorgott, teljesen ismeretlen neki ez az íz

dytke

nini lehet, hogy fáj a combja, ezt könnyen megállapíthatod, ha végigsimítod neki a szuri helyén, érezheted, hogy ott forróbb, kicsit keményebb, és a baba összerezzen, esetleg sírva fakad.
Nekünk ilyesmire bejött nagyon az árnika krém.

kincsesi mi bárányhimlőt hoztunk haza orvosi rendelőből, az egészben a vicc az volt, hogy akkor kapta el a lányom, mikor betegség után gyógyultan kellett vinni kontrollra az igazoláshoz az oviba...

Kép
Kép
Kép
iricc

Nikuc!
Sajna nem szakad fel neki semmi, de sokat köhög.

Kép
Kép
kincsesi

Lányok,
akinek nagyobb gyereke van kérem világosítson már fel, hogy a szárnyas vagy repülő póni (kerilányom ezt szeretne névnapjára) azt milyen márkanéven vagy milyen kulcsszóval keressem a neten vagy a játékboltban? Már amióta tudom, hogy ez kellene, egy ilyet sem találtam :oops: ...

KépKép

KépKép
beneildi

Kincsesi
Kanalazhatja Jana is, és ő már mézzel is.

Kép
Kép
susytunder

Ildi
Én úgy tudom pegazusnak hívják. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Lányok, véleményt szeretnék kérni!

Itt voltak a rokonok és jól leszúrtak hogy ha Barnus ránézett a tvre akkor hagytam hogy nézze. Ez tényleg olyan rossz? Nem szabad néznie?

Kép
dius87

Dia: Peti imádja a nézni a laptop monitorját, és tegnap Kisvakondot néztünk. Nagyon élvezte. Nem értem, miért lenne rossz. Le kell kakilni az ilyen okoskodó rokonokat. Gondolom nem órákig ül a Tv előtt.

Ildi: My Little Pony a neve. :lol: http://www.jatekfutar.hu/altermekcsopor ... ttle_pony/
Itt egy link hozzá.

Kincsesi: Ha ugyanúgy köhög, akkor nem tudom, mi a javulás a doki szerint. :(

Kép

Kép
nikuc

Kép

Kép
nikuc

dius - nem szerencsés. ha nézik a tévét, nem jó a szemüknek. Vibrál a kép (mégha mi nem is látjuk, nem tesz jót). nyilván néhány perc nem árthat, de azért nem is jó. de elkerülni csak úgy tudod, ha nem kapcsolod be. Ambi is tv függő, ezért már egy ideje nem kapcsolom be napközben itthon. de ha nagyon nyűgös, van hogy hagyom neki a bebe tv-t, azzal elvan. persze nem órákig

dytke

Dytke: Én úgy tudom, hogy ez csak a régi tv-kre igaz. A folydékkristályos képernyők nem károsak. Persze attól még ne üljön előtte órákat.

Dius: Peti újságot "olvasni" is szeret!

Kép

Kép
nikuc

Persze nem órákig nézi Barnus sem, mert még nem köti le max 5-10 percre, csak kaptam rendesen a fejemre. Mivel mi kislakásban lakunk és a háló a nappalink is ezért nálunk szinte egész nap megy a tv...

Persze nem érdekel a véleményük, de ha ártok akkor megfogadom a tanácsot. De olyan csúnyán mondták.
És ha nem lehet akkor mikortól lehet hagyni hogy nézze?

Kép
dius87

Nikuc Peti nagyon ügyi :) Barnusom még nem csinál ilyesmit. De már látom rajta hogy egy kis gézengúz lesz. :)

Kép

Kép
dius87

Kép
ugabesz

Köszi, el is olvastam. És egy nap többször hasra teszem valamikor nem sír hagyom egy kicsit de ha nagyon sír akkor nem erőltetem, de általában megtalálja a kezét és szopizza. Mikor mellkasomra fektetem akkor sokszor elkezdi szopizni a bőröm vagy a cicim odalát :lol:

Kép
dius87

Dius,
nagyon jó ez a kép! :D

TV:
én is úgy tudom, hogy a folyadékkristályos tv-k (és monitorok) nem sugároznak és nem vibrálnak, mint a régi tv-k és monitorok, szóval már nem bántja a szemet.
Azért én sem engedném még neki, nálunk pl. szinte soha nem megy a tv - de inkább azért mert én nem csipem :D :D

Kép
ugabesz

van még egy bizonyítékom a hason fekvésről. :)

egyik kedvencem:)

Kép

Kép
dius87

én úgy tudom, hogy az lcd és plazma tv-k is vibrálnak kicsit. de mindegy. én nem engedem neki csak tényleg rövid ideig, ha már nem tudok mit csinálni vele. amúgy sem jó szerintem, ha sokat nézi. inkább kint labdázós legyen, mint tv előtt ülős :)

dytke

Barnus tényleg nagyon huncut azon a felső képen! :lol:

Mi mostanában a kúszást gyakoroljuk. :lol: Múltkor volt itt a védőnő, meg is lepődött. Mondta, hogy ez a baba már nemsokára elkúszik. :lol: Mondjuk lehet, hogy sokat számít, hogy mi hason fürdetjük, és jó sokáig, negyed órát is pancsolhat, mert imádja. Egyre erősebben rúgkapál, és ha kivesszük, akkor is próbálja magát lökni kézzel-lábbal, mint a vízben. Úgy néz ki, hogy a búvárreflexe is megmaradt. Locsolgattuk néha az arcát, de nem tetszett neki, így abbahagytuk. Tegnap akkorát lökött magán, hogy lecsúszott a férjem kezéről, és belefejelt a vízbe, de becsukta a szemét, és levegőt se vett szerintem, mert nem köhögött. Nem viselte meg a dolog, nagyon élvezte. :lol: :lol:

Tv: Nekünk nincs is ittho. :lol: A híreket a lapostopon megnézem, a filmeket meg szintén a monitoron. Ami érdekes kikölcsönözzük,vagy megvesszük pár fillérért a boltokban. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Lányok!

Cebiont hogy adjam kicsinek és nagynak? Mennyi cseppet?

Tv nézés.... ha nagyobbak lesznek úgysem tilthatjátok meg, persze korlátozni lehet. Jana minden nap könyörög a meséért, nézi fél-1 órát, ennyi. De pl este leül mellénk, mikor híradót nézünk, meg ha esetleg filmet. Max azt tudjuk csinálni, hogy mi sem nézzük... De mondd ezt egy sport-rajongó férjnek, hogy ne nézzen meccset... :)

Kép
Kép
kincsesi

kincsesi, hát igen. Párom is él hal a fociért és egy egész napot átszervezünk ha olyan meccs lesz a tvben ami érdekli. :)
Még jó hogy én is szeretem ezért nem zavar...

Kép
dius87

elolvastam én is a hasonfekvős cikket. Mi ott tartunk, amit az 5-6 hónaposokra írnak, hogy rájött, hogyan tudja így is megfogni a játékait. Viszont, továbbra is utál hason lenni, kúszni nem próbál. Gond-e az, hogy nem támasztja ki magát egyenes karral, hanem csak könyököl?
A másik, hogy háton fekvésből át tud fordulni hasra, de nagyon ritkán csinálja, mivel nem szeret hason - így nagyon nehéz erre motiválnom őt. Ha hason van, hamar üvölt, mert visszafordulni nem tud (hét hetesen még tudta is, csinálta is, aztán nem tettem hasra, így leszokott róla). Gond-e az, ha nem fordul át a hátáról a hasára? Illetve, mivel tudnám motiválni, hogy szeressen hason?

A nyűgös éjszakák: védőnő szerint a fogzás miatt. Használunk Dologélt és este 2 alkalommal Camomilla vulgarist. Örülnék, ha csak a foga miatt lenne, s nem lenne mögötte komolyabb gond. Azért nem vagyok nyugodt, mert napközben is néha kedvetlen, de lehet hogy ez is a fogak miatt van. Fogszélek még nem látszanak.

Kép
Kép
szalamandra

Cebion: én csak a kicsit tudom, nekünk napi 5 cseppet mondott az orvos (napi egy alkalommal).
Kincsesi, rendeződött nálatok a szopi? Most Róza is mintha sztrájkolna, jönnek a fogak, megy a hozzátáplálást, apa és én más technikával etetjük (bár apa ritkán, s mindketten kanalazunk, csak másként), s mostmár iszik is, amikor dől a rizspép. Erre egy-két napja nem nagyon akart szopizni, de most mintha javulna a helyzet. Én is elgondolkodtam, mikor jön el a tápszer ideje, de remélem Róza valahogy jelezni fogja, ha kevés a folyadék.

Ja, és mégegy: Róza unja a banánt. Alma nem megy, őszitől pöttyök, a körte gyatra, így ma sütőtökpürét kapott a banánhoz, az tetszett neki :) Mondjuk nem csodálom ha nem mindig kell a banán, amilyen gyalázatos kényszeréretteket kapni néha.

Kép
Kép
szalamandra

és mégegy, aztán eldugulok: lányok, isteni gesztenyés muffint sütöttem! A Stahl gyors muffinok könyv egy csoda, mind más és eddig csak finomak lettek! Ha valakinek kell recept átküldöm.

Amúgy, a gesztenye a babáknak is nagyon hasznos, alig várom hogy adhassam majd Rózának, sztem jól lehet variálni is.

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra!

Én elfogadom a receptet! :)

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi
14 éves kor alatt naponta egyszer 10 csepp, betegség esetén a szervezet erősítésére 25 csepp Cebion cseppet ajánlanak. Nekem így mondták.

Receptet én is szeretném elkérni.
Nekem nagyon finom almás süti receptem van, aminek a tésztájába kell belekavarni a reszelt almát, szóljatok ha szeretnétek. :wink:

Tv nézéssel kapcsolatban, valóban nagyon tiltják a babákat. Én szoptatás közben mindíg tv- t néztem, de Kristóf sosem nézte. Mostanában szokta nézni picit, de túlzottan nem érdekli.

Dius
Édes a kép, növögettek rendesen. :)

Szalamandra
Ha Rózának valami komoly baja lenne, akkor az jelentkezne máshogy is. Hányás, láz, étvágytalanság stb. Szerintem fölöslegesen ne fesd ördögmintásra a falat. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok, az érdeklődőknek mindjárt átküldöm a receptet is. A forgás-nem forgás témaköréhez még (persze ezt azoknak írom elsősorban, akik találkoztak ilyesmivel, vagy szakemberek, laikusként én sem tudom mi van vagy minek kell lennie): szóval árnyalja a képet, hogy Róza mostanában az üléssel van elfoglalva. Emelgeti a fejét hátonfekvésben, felhúzzuk, s így elücsörög viszonylag sokáig, egyensúlyoz, persze előbb-utóbb eldől. De most mindent üléssel akar megoldani: ha távoli játékért nyúl, nem fordul oldalt mint eddig (s amiből korábban néha átfordult a hasára), hanem fel akar ülni. Hát, nem tudom ebből mi lesz... :shock:

Kép
Kép
szalamandra

most csak gyors válaszra van időm

Beneildi

a my little póni-nak csak olyannyai vannak :) lehet kapni játékboltban..sőt szerintem tesco, auchan-ban is...régen én is gyűjtöttem őket :D
asszem a mattel gyártja

Kép

NIKI
nini.n

Kép

NIKI
nini.n

szalamandra - szerintem lehet a fogától nyűgös napközben is.
pont tegnap fagyasztottam főtt gesztenyét Ambinak, mert mire oda jutunk, hogy eheti pont nem lesz szezonja. Ugyanezt csináltam sütőtökkel is, meg még tavaly fagyasztottam neki sárgadinnyét, szilvát, meggyet (azt főleg magamnak, mert imádom :) )
nem tudom baj-e, hogy nem fordul. Ambi hasról fordul hátra, de hátrl hasra egyáltalán nem. Ő pici kora óta hason alszik. Ha hasról átfordul, akkor általában rekalmál, hogy fordítsam vissza :) Próbálom nem én átfordítani, hanem csak "elindítani" a fordulást. Úgy sem szeret hason lenni, ha érdekes játékot teszel elé? Esetleg valami újdonságot, amit még nem látott?

dytke

Szalamandra - Ambi ugyanígy akar felülni már egy hónapja. Persze így nem tud, ezért dühöng. Ő is ülni akar, sőt tegnap óta már ülve se jó, állni akar. Lehet hamarabb fog járni, mint hasra fordulni :)
receptet én is kérnék. priviben küldök címet. köszönöm!

dytke

Szalamandra
6 hónapos kortól, már lehet gesztenyét enni. Krumpli helyettesítésére is használják. Amit küldtem receptet, azokba is van azt hiszem, de lehet pont azokat nem találtam meg. :roll:

Képzeljétek lányok mit csinált Kristóf ma. Dédi mamájánál voltunk délután és elvette a telefonom az asztalról, leült, és elkezdte forgatni, gondoltam, amíg nem kapja be nincs baj, billentyű lezárva. Egyszer hallom, hogy valaki mintha beszélne, de azt hittem, hogy a mama rádiója a konyhába, de csak hallom, ránézek a telefonra, és mit látom Kristóf felhívta a 911- et. :shock: Ami érdekes, hogy megnéztem ha le van zárva a billentyű akkor is lehet hívni a 911- et. Ott hallózott valaki a vonal végén én meg gyorsan letettem. :?
Nem tudom, hogy hozta össze, de ha akarná se sikerülne mégegyszer szerintem.

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?