Jó estét, mindenkinek!
Kéretik hátradőlni, teát, cappuccinot, 3 napi hideg élelmet bekészíteni, Anita mesél.
Szóval kikapcsolták a netünket. Alapvetően nem is ez volt a baj, mivel mi nem fizettünk, sőt 3 hónapig ez fel sem tűnt.
De! A kedves szolgáltatónál nap, mint nap kb. 3-4 órán keresztül "áll a rendszer", persze miért ne akkor mikor én oda jutok. Menjek vissza később. Persze két kisgyerekkel az ember akkor ugrál ilyen helyekre, amikor akar.
Szóval 1 héten keresztül hiába próbáltam befizetni az elmaradást, nem sikerült. Volt olyan nap, mikor négyszer
voltunk ott, mindig állt a rendszer. Mondtam adjanak másik csekket. Azt nem tudnak. Akkor adjanak egy bankszámla számot és átutalom. Azt nem lehet, mert én csekkes fizetést kértem annak idején.
Na nagy nehezen sikerült befizetni, öröm és boldogság, DE! Mivel már 3 hónap eltelt a nem fizetés óta, elküldték a műszaki osztályra a leszerelési kérelmet, így új szerződést kell kötni. Ezt persze nem mondták, csak mikor reklamáltam, hogy én már egy hete befizettem a lóvét mégsincs net. Tehát újra kötöttem a szerződést (megjegyzem így 1500 Ft-tal kevesebb a havidíjunk, mint volt) aztán vártam türelmesen, hogy jöjjön a szerelő. Jött is 8-án, leszerelni a modemet, aztán közölte, hogy majd jön a másikat felszerelni. Mi van? - kérdem én.
Ja, merthogy azt nekem nem mondta az ügyintéző, hogy új modemet kell felszerelniük. Várjak türelmesen, majd jön újra. Jött is 11 nappal később és felszerelte az új modemet, lett internet, hurrá-hurrá. XXI-dik században majd egy hónap kell ahhoz, hogy ember lánya kommunikálni tudjon a világhálón.
Karácsony tök jól eltelt azt leszámítva, hogy fiókáim frankón beleestek egy gyomor és bélhurutba. Hogy honnan és mikor szerezték fogalmam sincs. Manónak a szokásos közel 40 fokos láza meg egy hétig tartó hasmenése volt; Kokó fel sem vette, egy napig hőemelkedés, két napig hasmenés. Kisebbikem büszkélkedhet 4 új foggal, ezt sikerült neki 5 nap alatt összehozni, gyanítom inkább ez okozta a hasmenését. Tehát össz. 12 foga van a gyermeknek, lassan utóléri bátyóját.
Párom végre beszélt anyóssal. Emlékeztek arról, hogy hogyan beszél a gyerekekkel és veri őket. De ehhez az kellett, hogy én szó szerint tomboltam, ugyanis anyós azt mondta Kokónak (miután picúrom rálépett véletlen egy kukóra), hogy "fene a lábad egye meg".
Na ez kicsapta a biztosítékot és mikor elment közöltem párommal, hogy 24 órát kap, hogy felvilágosítsa a kedves mamát, hogyan kell beszélni két ekkora gyerekkel vagy én teszem meg, de abból ugyanolyan cirkusz lesz, mint tavaly tavasszal a kutyából. Először nem értette a párom mi a baj, merthogy a gyerekkel meg kell értetni, hogy ezt nem szabad. Na, ezen teljesen szétcsúsztam, és elmagyaráztam páromnak, hogy mikor a gyerek nem szándékosan tesz valamit, mint jelen esetben, akkor azért nem kéne leordítani a haját, de még ha szándékosan teszi akkor sem kell így beszélni vele. Volt kisebb vita, meg persze én voltam először a hülye, aki rosszul látja a dolgokat, meg azt is megkaptam, hogy én túl engedékeny vagyok, és a fiúk a fejemre fognak nőni (nem vagyok túl engedékeny, sőt anyukám szerint szigorú anya vagyok). Szóval volt egy röpke egy órás vitánk amiből én kerültem ki győztesen, és párom végre megértette a tutit. (tessék ideképzelni egy megkönnyebbülten sóhajtó smile-t) Probléma megoldva.
Kicsi Kokó egyébként nagyon sokat fejlődött az elmúlt egy hónapban. Nagyon ügyesen lépcsőzik fel-le, bár ezt megelőzte két nagy gurulás. Szalad, bárhova felmászik. Ügyesen eszik villával, kanállal is sikerül, ha figyel. Ha kérdezem tőle, hogy van-e kaka, akkor odamegy a pelusos szekrényhez és hoz egy pelust, és mindig csak akkor ha tényleg van cucc a pelusban. Ha nincs akkor közli, hogy "nem". Bármit kérek megteszi, pl. mondom, hogy hozzon-vigyen ezt-azt. Imád labdázni, dobja a labdát és közben mondja, hogy "gól" (a labdát is így hívja). Ügyesen épít a duploval és kezdik érdekelni a mesekönyvek, sőt mostanában az alvás előtti mesét is nyugodtan végighallgatja. Csomó kiszámolós mondókát elmutogat (pl. töröm, töröm a mákot; csip csip csóka). Sok mindent mond már: mama, baba, gól (labda) vau (minden állatra), kakó (kakaó), go-go (kop-kop), daa (oda), kuk (kuki
), ham-ham (ha szomjas akkor is), gyó-gyó (gyógyi puszit kér). Most ennyi jutott eszembe. Ja és ha akarja játszani a töröm töröm a mákot kezdetű mondókát, akkor édesen üti össze a kis ökleit, és mondja, hogy "köm-köm".
Ennyi lett volna. Bocsánat, hogy ilyen sok voltam, de sok minden történt velünk.
Jó éjt mindenkinek.
Anita