Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen, amikor a miniszterasszony mosolyogva kijelentette, hogy lesz, akinek fájni fog, de rá fog jönni, hogy így jó neki, akkor nekem is kinyilt a bicska a zsebemben. :twisted: :roll: (Utána meg vakargatta az arcát, nagyon guszta volt....) Hogy mondhat ilyet NŐ létére? Ráadásul SZOCIÁLIS miniszter... Vagy neki nincsenek gyerekei? Vagy nem tudja, mennyibe kerül a pellus, popsitörlő, popsikrém? És akkor még csak a kimenetről beszéltünk, hol van a többi?! Ráadásul folyamatosan arról beszélnek, hogy össze fog omlani a nyugdíjrendszer, mert kevés a gyerek. Inkább azon kellene gondolkodni, hogyan ösztönözzék a gyerekvállalást a dolgozó, adófizető emberek körében. Mert abból, hogy a kizárólag segélyen élőknél 5-6 gyerek van, nem lesz befizetett adó (valószínűleg ők is segélyekből fognak megélni, és nem lesz bejelentett munkahelyük). Pedig ebből lenne - ha megérjük - a mi nyugdíjunk kifizetve majdan. Ja, azt tudjátok, hogy az újszülöttek közel 70%-a roma? És nem tudom, nektek leesett, hogy ha nincs ősszel nyugdíjemelés, akkor a TGYÁS-GYED-GYES sem emelkedik? Tudnám, mi köze van a nyugdíjhoz.... :roll:

Kép
Kép
d0r0ttya

Edit :D
Azért kaphattunk volna rosszabb pasit is, nem igaz?? :wink: Szerintem nem is pasinak való, hogy otthon legyen, nekem az nagyon fura :roll: persze ahol az anyagiak annyira különböznek, ott megértem, de szerintem egy anyába genetikusan táplálva van, hogy ő gondozza a gyereket/babát. Tisztelet a kivételnek!(itt persze a pasikra gondolok, akik egyedül kénytelenek megoldani, mert olyan is van :roll: )
Nálunk is segít apuka mindenben, de ha nem "rágom a szájába", hogy mit egyen, s mikor Marci , ha elmegyek itthonról, akkor tuti, hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogy "kéne" :wink:
Egyébként bocsi, ha tudnom kéne, Te mit dolgozol/tál a csajok születése előtt?
Ja, és a múlkori hsz.-ra nem reagáltam, hogy akkor lehet, hogy félreértettelek nevelési elv kapcsán, bocsi!! :wink:

+1 a családi pótlék, szociális háló ügyhöz: Azért azt tudni kell, hogy kevés hely van, ahol ennyi szoc. támogoatás van, s ahol anyukának ennyi ideig fizetik (tudom, hogy az nem sok pénz), hogy otthon legyen gyerkőcökkel.
Itt 16 HÉT!!!, amit fizetnek, s még két éves koráig a gyereknek 100Euro/hó....ennyi :? Ismerjük Gem helyzetét is, aki már dolgozik, s mit érzett/érez emiatt, de a pénz az nagy úr!
A baj, csak az, hogy nem a megfelelő módon oldják meg ezen ROSSZ rendszer átalakítását, s tényleg az járja meg, aki becsületes :roll:
Hansúlyozom, hogy én jelenleg nem élek otthon, így kicsit kivülről látom a helyzetet (de ahogy írtam, így is felháborít)
Régi mondás, s igaz is: "Munkával nem lehet pénzt keresni"

na mentem a dolgomra....
U.I.: tök jó, hogy így pörög az oldal, olyan jó, hogy mindig van kit olvasni :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantottam munka előtt egy percre.

Szilvi72
Igen, levágattam a hajam. Nagyon nem volt szép és nem volt időm ápolni sem. Csongor miatt mindig össze volt fogva és bevallom én úgy tartom értelmét a hosszú hajnak (persze akinek jól áll a felfogott haj annak sok variációja van, de az nem én vagyok), ha ki van bontva. Hát ez egy-két évig még reménytelen, mert annyira zavart. Nagyon bírom a rövidhajazást és pont ma megyek megint fodrászhoz, amit nagyon várok.

Családi pótlék téma
Nehéz kérdés, de azért úgy gondolom és most lehet hogy megköveztek, ahol az egy főre jutó jövedelem eléri a 200 ezer forintot (az pl egy négy tagú család esetén 800 ezer forint), akkor ott csak nem a 12200 ft fog hiányozni. Ha nem jól értettem a híreket, akkor szóljatok és visszavonom.

Szellem téma
A pap fél, azért mond ilyeneket. Én Reiki beavatott vagyok, tanultam Angyalokkal való gyógyítást és szellemgyógyászatot. Nem gonosz erő, sőt, a legcsodálatosabb és olyan helyről van, amiről a papok inkább álmodozni (már aki nem éri el ezt az energiát, mertnem minden pap ilyen).
Kriszti, utána járok és próbálok valakit ajánlani.

Még jövök, mert a kis apró felébregt.

Kép
solymosy

Húúú Kriszta - akkor Te Boszi vagy :shock: :)

Cas
Ma Sebi nap van?
Kép
Neki!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Solymosy, a 200e/főt hol hallottad? Ez számomra - és gondolom másnak is - elfogadható volna. Remélem, nem csökkentik majd a határt (bár jó sokáig kellene ezt csökkenteni, hogy minket is érintsen).

Fülecske: ha a fehér olyan mint a koszmó (kicsit mintha hámlana), akkor olívaolajjal kend be fürdés előtt fél órával, majd fürdés alatt alaposan mosd le.

Szellemességhez: szerintem is a tudatlanság miatt mondhat csak ilyet, aki ezt érezte már, az tudja, hogy semmiképpen sem a "sötét oldal" ereje van benne. A katolikus egyház elutasítja a szelleműzést és hasonlókat, gondolom, ez is benne van. A buddhista papok tudnak szellemcsapdát készíteni, "templom"-uk van Budapesten is, esetleg őket is meg lehet kérni, hogy segítsenek.

Kép
Kép
d0r0ttya

Kia
Igen, ma van Sebi-nap. Köszönjük a köszöntést! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Boldog Sebi napot kívánunk mi is :wink: Pusziljuk Őt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas
Nagyon boldog névnapot a kis vejemnek! :wink:
Napsi küldi a puszikat Neki. :D

Kép
tittina1982

Családi pótlékhoz: teljes mértékben egyetértek minden előttem szólóval, sok-sok vetülete van ennek a problémának, messzire vezet a megoldás keresése is, ahogy azt Kriszta is kifejtette. Az a legborzasztóbb, hogy mindig az a réteg jár a legrosszabbul (ide tartozunk mis is), akiknek nincsenek éppen filléres gondjaik, van tető a fejük felett és van mit enni, csak éppen az a tető félig a banké és be kell osztani rendesen a havi jövedelmet, hogy jusson is maradjon is. Valahogy egyre nehezebb egyről a kettőre jutni, hiába tanul az ember, halmozza a diplomákat, képzettségeket, nyelvvizsgákat...
És van az a réteg, nem is kicsi, aki valóban nem dolgozik és egész jól megél. Egy 400 fős Borsod-Abaúj-Zempléni kis faluban nőttem fel, az apukám polgármester ott, a lakosság 40%-a roma, munka nincs - megy a napi küzdelem. Egyébként EU-s pályázatokkal foglalkoztam évekig oktatási témában, mielőtt eljöttem gyes-re, és tök jól kidolgozott roma programok vannak, sok-sok milliárd forintnyi EU támogatás megy erre a célra, mert valóban nincs más út, csak befogadóvá tenni a társadalmat, a romákat az oktatás révén kiemelni a családi környezetből, ami visszahúzza őket és újratermeli az említett életformát. Szóval jó elképzelések vannak, csak a megvalósítás nehézkes, biztosan láttatok híradóbam riportokat a pályázati pénzből vett, aztán eltűnt számítógépekről stb. Nehéz ügy, és annyi minden más vár megoldásra.

Na befejezem, erről tudnék sokat írni, de nem ez a megfelelő fórum azt hiszem, itt kellemesebb témákról van szó, szerencsére :)

Viki hihetetlen jók a képek, a kolbász nagyobb, mint a kicsi lány :D Nyafi, tényleg hülyeséget írtam, szóval Abigél nő fel a kutyával :oops:

Ezek szerint Sebi Sebestyén :) szép neve van, boldog névnapot neki.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Boldog névnapot Sebinek!

Kép

Kép
Kép
d0r0ttya

Boldog névnapot Sebi!
Csal.pótlék: Tuti, hogy már megint mi fogunk szarul járni.
Cigány téma, akit nem érint menjen tovább. Sok cigány azért szorul rá a segélyre, mert ha elmenne dolgozni nem veszik fel, mert cigány. És ez is tény...

Kép
nyafi

Na Nyafi most nem adok igazat! :D :D :D
Sajnos mi csak a negatívumot látjuk.

A párom vett fel már nem egy cigányembert dolgozni, az egyik azzal becsülte meg a 200 000 Ft feletti jövedelmét, hogy a párom odaadott az Osztrák munkahelyre való kijutáshoz 40 000 Ft előleget neki, amit azonnal elivott. :shock:
Persze kirúgta.
És nem ő volt az egyetlen.
Hihetetlen, de hónapok óta megy az álláshirdetése a neten, amint látjátok nem ad sz...r fizetést (igaz a munka kemény fizikai) de egy kezemen megszámolom, hány ember jelentkezett rá,
A munkaügyi központból KIZÁRÓLAG roma emberek jöttek, mindegyiknek felajánlotta az állást, de ők csak a pecsétet kérték.
Mikor nem adta, akkor meg ment a fenyegetőzés a családra.
Van Borsod-i ember is a csapatban, ő 20 000 Ft-ért adta el a becsületét és rúgatta ki magát.
Hja és a párom nem az a fajta ember, aki tojik az alkalmazottaira.
Előleget ad, szállást intéz (nem ám munkásszállást,rendeset)természetesen bejelenti őket az első naptól, és ha nyomoruk van,segít nekik.

Nade íííííggyyy?????
Most bármilyen furcsa, egy diplomás mérnökembert vett fel segédmunkásnak. :shock:
Azért csak segédmunkásnak, mert ugyan szép papír a diploma, de fizikailag nem ért a sprinkler rendszerekhez és így másnak nem tudta alkalmazni.
Fura helyzez annyi szent.

Családi pótlék dolog:

Ha fejenként 200 000 Ft összjövedelemnél vonnák meg, akkor azt mondom oké.
De gondolkozzunk logikusan.
20 milliárdot akar állambátyánk megspórolni.
Gondoljátok, hogy ott lenne a határ?????!!!!!
20 milliárdot nehéz összehozni ilyen "apró" bevételből....tehát sok csp-ot kell megvonnia ehhez.

De nézzünk egy átlagos családot 2 kisgyerekkel.

Bevételek:

2 gyerek utáni CSP 26 000 Ft
GYES 28 000 (gyeddel direkt nem számolok)
Apa keres hivatalosan 53 000 Ft minimált
feketén hazavisz mondjuk még 100 000 ft-ot (átlagot veszek)

Összesen: 207 000 Ft
CSP-ot vélhetőleg nem veszik el, mert ugye papíron 107 000 Ft a bevételük összesen.
Itt az 1 főre jutó kereset: cca 22 000 Ft

Aztán másik család:

2 gyerek CSP 26 000
GYES 28 000 Ft
Apa hivatalosan, papíron, korrektül leadózva 157 000 Ft ot keres (asszem 300 bruttó a havi bejelentett)

1 főre jutó kereset: 51 000 Ft.

Mindkét családban UGYANANNYI az összbevétel, az egyik család mégis elveszíti a családi-t, mert a kvóta szerint nem rászoruló.

Szerintetek ez a döntés a valóban rászorulónak segít?Tényleg nem ösztönzi az embert arra, hogy maga is "minimálos" legyen?

Persze ezek most csak kitalált számok, csak szemléltetni szerettem volna a "rászorultság" valós mércéjét, amit a kormány a döntése meghozatalakor nem fog figyelembe venni.

Ugyanúgy, mint ahogy nem fogja nézni,hogy ki mennyi lakástörlesztőt fizet.
Pedig sztem ezt is néznie kéne!!!!!!!

Okés az autótörlesztőt ne vegye figyelembe, mert az luxuscikk, nade a lakást azt igen.

Ennyi volt a mai politizálásom, remélem tárgyilagos tudtam maradni és senki érdekeit nem sértettem!!!!
Ha igen, akkor elnézést kérek érte!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Cas!

Sebinek Boldog névnapot kívánunk mis is!!!!! :D

Réka!

Megköszönném, ha megadnád!!!!

Csajok valamelyikőtök foglalkozik mélyebben okkultizmussal????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sárának Kép

és Sebinek
Kép
utólagosan is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

CSak pár szóra jöttem, nincs már időm...

Réka, ahoyg megláttam a képeket rögtön feltűnt, hoyg levágattad a hajad, és főleg, hoyg milyen jól áll! Ugyanilyen okok miatt vágattam le én is újév előtt, bár én nem egészen rövidre, ezért nincs túl nagy különbség, de azért 10-15 centi lement! És most már van valami formája!
Csongor pedig egyszerűen gyönyörű. Itt a topikban olyan fiúcskák vannak, akikre egytől egyig rá lehet mondani ezt a szót, fütyisségük ellenére is. :D
Tudom, sovány vigasz, és nem változtat a helyzeten, de 4-én reggel eszembe jutott, hoyg szülinapja van Csongornak. De mivel reggeltől már azzal voltam elfoglalva, hyog készültem a délutáni ünneplésünkre, kiment a feemből és aztán végleg elfelejtettem. Pedig neki első perctől tudtam a napját, hiszen majdnem egyszerre szültünk!
Hát akkor sok-sok egészséget örömöt, vidámságot neki és az egész családnak! :)

Én nem szeretem, amikor előítéletek és sztereotípiák szerint ítélnek meg valakiket, most konkrétan a cigányokra gondolok, de sajnos, nagyon igaz, amit Kriszta írt. Én is tanítottam oylan osztályban, ahol 12 roma és 5 magyar gyerek volt és egyzserűen nem volt mit kezdeni egyesekkel. Pedig én aztán megpróbáltam! 3-an haladtak többé-kevésbbé a magyarokkal és a többi NULLA. Leírták ami a táblán volt, de fogalmuk sem volt, hoyg mit írtak. A szüleik pedig megkapták a segélyeket; hogy ne igyák el, készen termékben (cukor, olaj, ilyesmi), és hát nem eladták az egészet, hoyg mégis pénzük legyen italra? Szóval, eléggé szélmalomharc a dolog.
Esetleg még annyi, Kriszta, hoyg szerinted hány roma olvassa a netet? Vagy itt éppen arra gondoltál, hoyg hiába van a neten és bárki elolvashatja, mégsem jelentkezik senki?

MAjd még mesélek egy esetet, aminek közeli szemtanúi és megélői voltunk, de most mennem kell.

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!Itt egy elveszett!

Esélytelen a visszaolvasásom!Bocsi mindenkitől!

Cas!
Boldog névnapot Sebinek!

Sárák nektek is boldog névnapot !

Ha volt szülinapos,akkor nekik is boldogat!
Még a képeket sem tudtam átnézni!

Megjöttünk a pihiből,ami sajna nem volt valami jó,mert apa csak két napot tudott velünk lenni!Fgozunk,mit állat!Dórinak két nap alatt jött ki a 10.és a 11. foga!Baluka csak 10-nél tart!Kemény éjszakáink vannak.No meg hangulatom sem nagyon van írogatni és a kölkök nagyon lefoglalnak.Főleg Dóri,mert nagyon anyás lett!Két lépést nem tudok tenni tőle!
Majd igyekszem jönni!

Dobok képet,hogy ne felejtsetek el!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

ÉN is boldog névnapot kívánok Sárának sé Sebinek. Utólag:))
Kicsit nehezen jegyezm ám meg ennyi emberből, hogy ki kihez tartozik:))

NEm roma kérdéssel kapcsolatban ,de megosztok veletek egy tanulságos történetet:
anyukám 55 éves. Egész életében dolgozott, főleg vezetői pozícióban, közgazdász végzettséggel. Megbecsülték. MAjd egyszer csak eladták a céget, egy pesti muksó (jó tizessel fiatalabb anyámnál) került a főnöki székbe. Kipécézett magának embereket, mindenkivel ordibált, röpködtek a b*megek - ez volt a manager stílus. Anya úgy gondolta, hogy továbbra is megmondhatja a szakmai véleményét, azért tartják. Hosszú huzavona után végül el kellett jönnie - mi is ezt támogattuk, mert a fickót nem bírta elviselni. A dolog iróniája, hogy két hónap múlva a fickót kirúgták. Neki meg több évtizednyi munkaviszonya, önbecsülése veszett oda. Ja, és mivel ez Nógrád megyében játszódik, így másik munkát sem talál. A munkaügyi központ nem ajánl semmit, hiába van tapasztalata, jó diplomája. Itt Pesten meg interjúra sem hívják be, mindenhonnan nemleges választ kap. Vajon miért? Esélyt sem kap, mert 55 éves. Lenne neki még 5-6 éve nyugdíjig, a gyerekek már nkirepültek, tudna dolgozni és mégsem kell sehová. Ilyen egy világ ez. Csakhogy egy idő után már az ember nem pályázik, merthogy minek?!

És az az igazság, hogy ez velünk is bármikor megtörténhet. Gondolom, ugyan ilyen negatív vonás a pici gyerek is, csak mondjuk az az interjún vagy a próbaidő alatt derül ki.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Edit!

Igazad van, de ami nálunk a netes expresszen megy, az megjelentethető újságban is, és a munkaügyi központba is leadtuk az igényünket dolgozó emberekre.
Röhögni fogsz, de a párom most pl Román embert vett fel dolgozni (kb 3 hónapja ) és emberrel nagyon megvan elégedve.

Ja és itt nálunk a romák zömének van internete. (persze eu-s pénzből,hogy a fejlődést szolgálja)Kérem szépen a lókupeckedés és az autóbiznic már modern keretek között zajlik!!!!!!!!!!!!

De elmondom hogy lopják a fát!!!

Vesz a csávóka egy erdőt.Itt elég sok van.Még tán kijelentem nemis olyan drága.
Majd elmegy más erdejébe fát lopni.
Ha a rendőr megállítja hát felmutatja a papírját,hogy az ő erdejéből van a fa.
Ha a tulaj kimegy, megverik, de minimum befenyítik,így az csak nyűszíteni mer félelmében panaszt tenni nem.
Hát így.

Lovat így vesz: kijön, megalkuszik. Aztán 2 hét múlva visszajön, hogy add vissza a pénzét mert a ló megdöglött, biztos beteg volt.
Pedig addigra már rég eladta.
Vagy visszadod a pénzt, vagy soha többé nincs nyugtod. Na én ezért nem engedtem be a lovat megnézni a Romaembert.

Na a témát lövöm. :D
Csak érdekességképp írtam.

benszi!

Csudaédesek a vigyorgós Manókáid!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi!

Annyira sajnálom. :cry:
Nehéz lehetett édesanyádnak.
Nekem is volt egy rövid ideig ilyen b...megolós főnököm, kész ideroncs volt az ember mellette.
Érdekes, de ahogy elment, megnőtt a forgalmunk. :D

Azóta se talált anyukád állást?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Családi pótlék téma
A TV-ben egy híradásban volt róla szó. Próblok azóta utána keresni a neten a hírek között, de sehol semmi. Kicsit bosszant a dolog, de hát csak kiderül majd mi lesz.
Azzal egyetértek, hogy sehogy sem igazságos ez a rendszer, akár a nyugdíj 13. elvonását nézzük, akár a fekete-bejelentett munka stb. Mi is hihetetlen adót fieztünk be havonta és negyedévente (férjem kis BT-je) és idejbajos vagyok, amikor a saját barátaink vagy akár közeli ismerőseink, épp azzal kérkednek, hogy mennyi számla nélküli melójuk van. Bosszantó és igazságtalan...

Kriszta
Kicsit nehezebb utánajárnom, de igyekszem. Egyébként én foglalkoztam és foglalkozom okkultizmussal. Mi érdekelne pontosan?
Az evős kérdésre még mindig elfelejtettem válaszolni. Kanállal eszik, persze nem mindig tudja rátenni a tányérból, néha kell egy kis segítség. Ha olyan kedve van, akkor minden második kanál megy csak a szájba, a többi az asztalra játszásból. Hagyom neki, mert legalább így tanul. Szerencsére a földre nem dobál, de a ruhája az néha kegyetlenül néz ki (pontosabban az előke).

Szilvió
Igen, ott voltunk és nagyon élvezte Csongor. Tátva maradt a szája a nagy akváriumoknál és annál az üveg alagútnál is. Az őserdő részen pont volt eső és össze-vissza verdesett a kezével-lábával. Babakocsi is elfér ám ott, csak én nem tudtam és ezért vittem kenguruban. Nem mondom hogy az 1 órás nézelődés után nem szakadt le a kis 10 kg-tól a derekam :lol: .

Benszi
Nagyon édesek a csemeték :)

Edit
Köszönjük a köszöntést :) és kedves tőled, hogy eszedbe jutott és Nagyon Sok Boldog Szülinapot Borónak is!!!
Én is annyira gyönyörűnek látom, de tudom bennem van elfogultság is, mint minden szülőben, de ez így természetes.
Nagyon élvezem a rövid hajat és így utólag nem is tudom miért vártam eddig. Sokkal kényelmesebb, mint a hosszú haj volt, bár az valóban romantikusabb.
A 15 cm is sokat számít, tudom. Elsőre nekem sem volt ilyen rövid, csak szép fokozatosan rövidült meg. Tegnap meg már egész rövid hajat vágot nekem a fodrász, de nekem nagyon tetszik.

Kia
Nagyon édi az a lavóros kép :lol:

Sárának és Sebinek így utólag ugyan, de Nagyon Sok Boldog Névnapot Kívánunk!

Réka

Kép
solymosy

Réka!

Hát minden. :oops:
Szeretnék a természetfeletti dolgokról bővebben hallani, olvasni, stb....
Esetleg ha ajánlanál egy könyvet, azt is megköszönném.
A kapcsolat ráér.
Eddig is elvoltunk "Lujzikával", tán addig is elleszünk.

Anyu régen Lujzikáim-nak szólított a hugommal minket.De így többesszámban.

Én meg Gizinek hívom a háztatási gépeket.
Ha azt mondom Dominak, hogy gyere Gizizni, akkor tudja, hogy porszívózunk. :D

Irigyellek, hogy Csongi kanállal eszik.
Mi csak szigorúan kézzel, a középkori etikettnek megfelelően. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszti, most gyors leszek, mert dolgozom közben.

Küldök neked interneten elérhető anyagokat, csak egy kis időt kérek.

Réka

Kép
solymosy

Réka szupi vagy, köszi, de munkád rovására ne menjen!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Réka: köszi a lelkesítő szavakat, mi is készülünk a Tropikáriumba. A kocsi nekem sem jutott volna eszembe, én abban bíztam, hogy már jár, majd sétálunk:))

Állatkertben esetleg volt már valaki? Egyik ismerősöm mondta, hogy neki a gyerkőc csak a verebeket nézte:))

Kriszta: még mindig (még csak fél éve) nem dolgozik és persze én aggódom, hogy meddig tud majd megélni, ráadásul egyedül van. A 3. évben még szóba jöhet, hogy ő megy gyesre helyettem, de én azért örülnék, ha ismét találna olyan munkát, amit élvez. Még akkor is, ha nem fog ráérni bármikor bébiszittelni:))

Benszi: nagyon édesek a gyerkőcök, de nagyon nehéz lehet egyszerre a kettővel. Bár talán sosem unatkoznak:))

Szilvió

Szilvió

sszzilvia

Szilvió.

Próbálta már az internetes álláskeresést.

www.workania.hu
www.cvonline.hu

Nekem mindkettőn fentvan az önéletrajzom, minden héten kapok állásinterjúra invitálást, nem feltétlenül Budapestre.

Próba cseresznye!!!

Kicsit macerás elsőre feltölteni mindent, de után amár elég frissíteni.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sárának és Sebinek nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!

A szülinaposnak meg nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sajnos most nincs időm írni, mert Nóri már az etetőszéknél áll és vacsira vár.

Kérdés: szerintetek hogy lehet a sikitozásról leszoktatni a gyerkőcöt?
Újabban ha kell neki valami akkor sikít, és mutogat rá. Eddig csak mutogatott, de 4 napja állandóan sikítozik. :shock:

szerintem egyszer valamelyikünkre szívrohamot fog hozni. Iszonyat hangos.

Tegnap voltunk a melóhelyemen és a liftben is sikított, hát majd megsüketültünk!!! :)

Ninike

Kép

Kép
ninike

Ninike!

Fogalmam sincs. Mindenképp egyedi a csaj! :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ninike
Egy barátunk lánya volt ilyen sikítozós, nem sokkal 1 éves kora után kezdte, és SEMMIvel nem tudták róla leszoktatni.
A szülők egy idő után nem vettek tudomást róla, hogy sikítozik. Aztán olyan 1,5 éves kora körül abbahagyta. Most 2 lesz maholnap, amennyire én tudom nem szokott vissza.

köszi a köszöntéseket mindenkinek!!! :)

Benszi
Szuperek a képek!!! Szépek vagytok együtt! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Domiknika,Solymosy,Sssilvia,Cas!
Köszönöm a dicséretet!

Ssszilvia!
tényleg nem unatkoznak a drágáim együtt,mert 3méteren belül megtalálhatóak!

Ninike!
Nálunk még nincs sikongatás,remélem megússzuk!
Vendég

Kriszta!

Köszi, majd felteszem neki oda is. A hírlevelek hirdetéseira válaszol, meg a Professiont nézi, de mondom: még csak az interjúig sem jut el.

Benszi: na, nem cserélnék, mert az én képességeim korlátozottak, de én meg azzal kínlódom, hogy nincs gyerektársaság.

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Ninike:Az én fiam is sikítozik ha nagyon örül valaminek vagy ha épp nem az van amit ő akar.Egyszer csak abbahagyja. :D

Megpróbálok majd visszaolvasni de a fiam nem engedi,hogy ide üljek napközben.Akkor szoktam ha alszik de csak a meló(itthoni teendőkre gondolok) után ülök ide.

Hétfőn voltam vérvételen már egy ideje terveztem de nem jutottam el eddig.De most anyósom felajánlotta,hogy vigyáz addig a gyerekre,így eltudtam menni.Köztudott,hogy ninc sjó kapcsolatunk anyóspajtással és nem jönnek látogani az unokájukat.Már a felajánlást is furcsáltam,hogy vigyáz a Levire.Kb.20 percet voltam távol 3 háznyira van tőlünk a rendelő.Mire visszajöttem autóztak.Lestem,hogy az én sznob anyósom mit csinál.Ették a kekszet,a gyereken a mama kalapja és brümmögnek az autóknak.Haláli volt.Amikor elment a mama puszit is adott neki a Levi.Remélem innentől más lesz a helyzet.Talán most rájött,hogy mit veszít ha nem jön hozzánk. :D

Hívtam ma a dokit a vérvétel miatt a vasam megint a béka segge alatt van.Erre voltam kíváncsi,hogy alacsony e még.Másra persze nem.DE sajnos a pajzsmirigyem nagyon alacsony.Soha nem volt bajom,nem értem,hogy ez mitől lehet.
Pénteken megyek a dokihoz és megbeszéljük,hogy mi a teendő.És ismét a mama fog vigyázni a Levire.Egy kicsit félek,mármint a pajzsmirigytől.De azért mert nem tudom miről van szó.
Ti találkoztatok már ilyen problémával?

Most megyek, egy kicsit olvasok.

Jó éjt

Kép

Kép
szilvi17

Pajzsmirigynél lehet túl vagy alulműködés. Amennyire tudom, a testsúlyra is kihatással van, valamint ha folyamatosan rossz az érték, akkor gyógyszert kell szedni rá, amit terhesség alatt folyton állítgatni kell. Az egyik ismerősnél volt ilyen probléma, nem tudtak róla, és ezért ment el a babájuk.... De most már jól vannak, és gyerek is van, csak gyógyszert kell szedni. :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Hát a hugomat nem vették fel dolgozni, mert a nevelőapám cigány, neki meg sötét a bőre. Most egy ismerősnél dolgozik, ő nem félt tőle, hogy lopni fog…az a helyzet, hogy a kutyát nem érdekli, hogy milyen belülről, mert bizti lopcsalhazudik. Az az érdekes, hogy pont most kell védenem a cigányokat, mert egy másik topicban is erről volt szó. Szépen kérek mindenkit, hagyja abba, ez egy off téma és nekem rosszul esik.
Nini az enyém iszonyat tud sikítani! Szilvió megmondhatja. Leszoktatni fogalmam sincs, az elmúlt egy hónapban talán egy kicsit kevésbé visong…De az én dobhártyám már fel se veszi.
Szilvi pajzsmirigy passz. De anyósod, ha magától ajánlotta fel, akkor már bizti rájött, hogy mit veszítene…

Kép
nyafi

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, de én most (ismét) keveset tudok írni.

Állatkert: Az én tapasztalatom az, hyog másfél éves kora előtt el lehet menni oda sétálni, de inkább csak a szülőknek lesz élmény. Persze, kivételek lehetnek, mint ahogyan Csongor is élvezte a tropicáriumot (őszintén, meg is lepődtem) de már több babás anyukától hallottam és Krisztával tapasztaltam, hoyg így van. Tavaly nyáron voltunk vagy kétszer-háromszor, na, akkor már az állatok is érdekelték, nemcsak a biciklizés, futkározás.

Tudom, befejeztétek, de én még elmesélem, amit tegnap ígértem.
A férjemék zenekarában hegedül egy csaj, aki roma. Amikor megismertük, totál tiszteltük, hiszen csodálatosan játszik és nem mellesleg, tanult: azóta már elvégezte a konzervatóriumot. Egy darabig minden rendben is volt, de utána kezdett mind többet-többet követelőzni, parancsolgatni, és bizony fel kellett nyitni a pasik szenét, hoyg hé, vigyázzatok, mert így a fejetekre fog sz...ni! Szerencsére ők is észrevették/belátták, és nem táncoltak aszerint, ahoygan ő húzta. A másik dolog, amitől totál kiakadtak és szégyenkeztek miatta, hogy pl. meghívták őket egy esküvőre, kaptak ételt-italt, amennyit akartak, pontosan, mint a vendégek, nálunk az is szokás, hoyg amikor mennek haza a vendégek, akkor egy tányérka süteményt és valamilyen italt is adnak nekik, amolyan ajándékként az otthonmaradottaknak, ők is megkapták a részüket, de a csajszi pakolászni kezdett az asztalról is: süteményeket, akár megkezdett italokat is. :shock: Először még nem túnt fel nekik a dolog, de utána olyan cikin éreztékmagukat, amikor észrevették, hoyg a szatyra tele van ilyesmivel! És hiába szóltak, állandóan csak folytatta, sunyiban. Végül egészen meg kellett fenyegetni, hoyg ha még egyetlenegyszer ezt meglátják, akkor velük többet nem zenélhet, mert ők nem adják el a becsületüket 10 lejért, amikor ők kapnak a zenélésért 500-600-at (az arányból érzékelhető a különbség). Szóval, oda akarok kilyukadni, hogy úgy látszik, hiába nevelés, egyetem, a cigány, cigány marad. És nekem ezt nagyon szomorú volt tapasztalni, mert én nagyon hittem abban, hoyg igenis, meg lehet változtatni őket. Azóta nagyban megrendült ez a véleményem.

Most már mennem kell, felébredt Boró.

Benszi, örülök, hoyg visszajöttél, csudaédesek a manók!!! :D

Réka, nem mutatod meg, milyen most a hajad? Akár priviben is, nem is tudlak elképzelni egészen rövid frizurával.

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nyafi, bocs, csak most olvastam az írásodat, én abbahagytam ezutánra. :?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nyafi!!!!

Minden tiszteletem a KIVÉTELEKÉ, mert ők jó példát mutatnak társaiknak!
Természetesen a témát én is lőttem.

Szilvi17

Próbálj meg jódozott TENGERI sót használni. A tengeri a legjobb, mert az nem annyira károsító hatású, mint a bányászott só.
Azt hiszem az összetevőkben és a nátrium tartalmában van különbség.
Gyógyszert is kaphatsz rá, ezzel szépen helyreállítható.
Sajna MO-n sok-sok ember kevés jódot fogyaszt és ez kihat a szervezetre is.

A tengeri halakban van pl sok jód.
A gyógyszer helyreállítja majd a helyes szintet és utána karbantartható több jódot tartalmazó élelmiszer fogyasztásával és a jódozott sóval.
De több okosat a dokid tud mondani!!!

Anyósod: lehet,hogy mostmár,hogy Levi nagyobb igazándiból most tud vele anyósod mit kezdeni?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta:Én is erre gyanakodtam,hogy amíg pici volt nem tudott mit kezdeni vele,de azért felemelhette volna a telefont,hogy megkérdezze hogy van.Vagy sokat kérek?????Mindegy....Az a lényeg,hogy javulást látok.
Tengeri sót használunk de mondjuk nem túl sokat mivel a Levi azt eszi amit mi és én sem rajongok a sós ételekért.De ha jósabban kell majd ennem akkor eszem sósan.
Domiról tegyél fel képet olyan rég láttam. :D

Most megyek mert szalad a lakás,barátnőm itt volt délelőtt a kisfiával és csatatér van. :D

Szép napot

üdv,
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi!

A jódhiány nem azt jelenti,hogy sósabban kell enni!
Tudod mennyi a szervezet napi valós sószükséglete???
Napi 5 gramm.

Ami mondjuk egy zsemle némi felvágottal.
Ehhez képest sósan eszünk baromira.

Majd teszek képet a maszattojásról. Minnyá gyártok a tegnapihoz.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Réka Csongor szép nagy fiú lett!! Korábban, bár nem írtam még ide, láttam párszor képet róla és sokat nőtt, de a huncut kék szeme viszont mit sem változott :)
Benszi, gratulálok az ikrekhez, gyönyörűek az eltérő színeikkel. Férjem vágya volt, hogy ikreink legyenek, gondolom eleinte nem volt túl könnyű, de úgy látom, ahogy nőnek, egyre nagyobb (dupla) boldogság :lol:

Nyafi igaz, téma off!! Annyit még, hogy le kell valahogyan számolnunk az előítéletekkel, mert borzasztóan hátráltatják az egyébként sem gyors változások folyamatát.

Lányok úgy néz ki, kötőhártya-gyulladásom van!!! Mindig is érzékeny volt a szemem, már egy ideje folyton könnyezik, most már viszket és váladékozik is. Amúgy kontaktlencsét hordok, de most persze letettem. Nagyon félek, hogy Blanka elkapja, bár eddig semmi jelét nem látom. Ha bakteriális eredetű és antibiotikum kell, nem nagyon van olyan, amit szoptatás mellett lehet. Természetes gyógymód ötlet valakinek?? Kamillával törölgetem...

Pajzsmirigyről nem tudok sokat, csak annyit, hogy komolyan kell venni, alattomos lehet, egy ismerős pár terméketlenségének ez áll a hátterében.

Még egy kérdés: Kriszta korábban írtál látásjavító szemtornáról. Könyvből csináltad? Hol tudok utánanézni? Neked mennyire volt gyenge a szemed, ami meggyógyult? Köszi.

Kép

Kép
szisz05

Na akkor képek:

Előbb a befejezett (még vannak apróságok) nappali, amit nektek is köszönhetek, mert a színeket már nemis tudom kinek a javaslatára a függöny színéhez igazítottuk.

Nézzétek a stílustanácsadásotok eredményét:

Kép

Kép

Nemis tudom látjátok-e a "szuper" DVD lejátszó tartónkat???
A kandallónál a márvány könyöklő még nincs meg, egy darabig nemis lesz, mert nem óccó.
A szellőző is félkész.

Most jöjjön a zene-bona királylány fotói.
Mostanság mindent bekapcsol, megy az összes zenélő bigyója és közben táncikázik rá.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szisz!

Az nem látásjavító, hanem szemtorna a hivatalos neve.
Jártam Csepelen szemtorna tanfolyamra, de ennek már több,mint tíz éve.
Nekem az egyik szemem 0,5-ös volt, a másik meg 0,75-ös, de nem tudom, hogy pluszos vagy mínuszos. :oops: :oops:

Néha azóta is alkalmazok néhány gyakorlatot.
Tulajdonképp szemforgatás az egész, csak erősen és egymás után sokszor. Még bele is szédülsz.

Sajnos több infóm nincs, e haragudj, mert ténleg régen volt. A szememet ilyen pici eltérésnél helyretette!!!!

Ja egy barátnőm meg meglézerkardoztatta annál az Arcibasev dokinál, hát sztem annak is már vagy 7 éve de azóta se hord se lencsét, se szemüveget.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta köszi! Nekem -4 dioptriás :( azért lehet megpróbálom tornáztatni. Bár ezt a szemüveget/lencsét nem tudom csak úgy letenni, mert baleset-, ön- és közveszélyes lennék nélküle. ha más nem jön össze, lassan rászánom magamat a műtétre. Sajnos nagyon rosszul viselem magamon a szemüveget, de elég érzékeny szemet örököltem, így a lencse sem mehet több tíz évig.

Szép lett a nappali. A kandallót külön irigylem, nálunk sajnos nem lehet megvalósítani, de egyszer az életben lesz!!! Domi korán kezdi a zenélést, hogy viseled a komponálást?

Képzeljétek, Blanka ki tudja nyitni a lépcső tetejére szerelt rácsot :shock: Nagyon ügyes, de azért ezzel még várhatott volna. Amúgy is imádja a lépcsőt, napont legalább 20szor hozom vissza, mert állandóan mászni akar felfelé. Ja és tegnap elkezdte magát előre hajtani a kis négykerekű zenélős motorjával!!! már csak irányítani kell megtanulni, mert így folyton nekiütközik a falnak :lol:

Kép

Kép
szisz05

De tényleg utolsó hozzászólásként a témához: létezik kivétel, az egyetemen egy évvel alattam volt egy roma lány, annyi pénze sem volt, hogy kaját vegyen magának, így fehérneművel bizniszelt, mellette tanult, mégozzá sokkal jobban, mint a többség.

Kriszta, nagyon szép lett a lakás! Bátran és jól bánsz a színekkel! Irigy-irigy! Nekünk még előttünk van a lakásfelújítás, úgy lakunk benne, ahogy vettük, még a bútorok is az előző tulajé... Egy szem bútorunk vagy hűtőnk sem volt, amikor beköltöztünk. Erről jut eszembe: a szekrényeket majd fenyőbútorra szeretnénk cserélni, valakinek esetleg nincs már tapasztalata, hol érdemes venni? Előre is köszönöm!

Valaki írta, hogy kamillával kezeli a gyulladt szemét: ez tényleg jó gyulladáscsillapító, viszont nagyon szárít, ha két törölgetés között azt érzed, hogy száraz a szemed, akkor egy kicsit függeszd fel a kezelést. Sajnos jobbat nem tudok helyette ajánlani, mert amit még lehetne használni, azt inkább szakember segítségével kellene, mert túladagolva veszélyes lehet.

Félig elolvastam már a suttogó második kötetét, és rájöttem, hogy a déli elalvások azért olyan nehézkesek, mert nincs előtte rituálé. Egyszercsak közlöm a leánnyal, hogy irány aludni, aztán meg persze tiltakozik. Ma már sokkal jobb volt, öt perc alatt elaludt. Bevezettem egy lassító tevékenységsort, és előtte fél órával már szólok neki, hogy menni fogunk aludni, így fel tud rá készülni. Úgyhogy nekünk beválik ez a könyv, persze ezt sem kell szó szerint venni. Ma persze megint nem tudtunk kimenni a játszóra, egész nap esik. Képzeljétek, ízlik neki a párolt brokkoli, de olyan büdöset kakil tőle, hogy nem hiszem, hogy gyakran fogok adni neki. :oops: :lol: Az egész lakásban olyan szag volt egy pillanat alatt, hogy azt hittem, kidobom a taccsot. :shock:

Kép
Kép
d0r0ttya

dominika1!

Hát ez ismerős hogy az összes zenélős egyszerre megy! Plusz még a magnó is szól. Nóri is imád táncolni. (nekünk is van ilyen zongoránk. :) )

katasztrófális éjszakánk volt! Kb. 100x kelt Nóri és persze mindig a cicin kötött ki. :oops:

ezek a képek nem rég készültek: Kép a keresztelős ruhában

Kép olvasok

Kép Kép [/img]

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Tudjátok ,hol voltam ma? T-pont ügyintézni. 10 órakor húztam sorszámot, fél 1-kor került rám a sor. Embertelen és nem 21. századi, ami néha Mo.-on megy.
Viszont vettem a gyerkőcnek pár új képeskönyvet.

Kriszta: nekem is tetszik

NEm tudom, hogy ki írt már most az alvásról, de nálunk ezen a héten átállás megy. Eddig kétszer aludt: délelőtt és délután. Most már ha leteszem délelőtt, akkor nincs délutáni alvás. Ha nem teszem le, akkor van egy kb. 2,5 órás alvás, amiből max. 3-kor felébred és már 6 óra felé fáradtnak látszik. Elvileg 7-kor fürdetünk és 8 körül alszik el. Hozzam előbbre a fürdést?

Ja, az anyóstéma ismerős nekem is. Nálunk sem ajánlanak fel semmit, mondván: dolgoznak. Úgyhogy én is mindenhová gyerekestől tudok menni vagy esetleg este, hétvégén.
Ja, és ha már panaszkodom, akkor Karácsonykor megkaptam a kedves kis megjegyzést, hogy van automata mosógépem, majd kimosom a gyerek ruháját, nyugodtan egye a túró rudit csak úgy, partedli nélkül. És különben is ezernyi ruhája van.:))

Nyafi: azért nem volt annyira feltűnő, mert egy kislány amúgyis magasabb hangon kommunikál, mint egy kisfiú. Bár megjegyzem, hogy hétfő óta Ádám legugol, ha valehonnan nem akar elmenni és csak felvenni lehet. Innen már csak egy pillanat szerintem, amikor végighasal majd.
Viszont mondja, hogy Ótó:))

Majd a pajzsmirigyes mellékhatásokra én is kíváncsi lennék. Nekem is vannak olyan tüneteim, ami miatt gyanakszom, de utoljára terhesen vettek vért és akkor nem mutatott rendellenességet.

Szilvió

Szilvió

sszzilvia

Jó estét, mindenkinek!

Kéretik hátradőlni, teát, cappuccinot, 3 napi hideg élelmet bekészíteni, Anita mesél. :lol:

Szóval kikapcsolták a netünket. Alapvetően nem is ez volt a baj, mivel mi nem fizettünk, sőt 3 hónapig ez fel sem tűnt. :oops: De! A kedves szolgáltatónál nap, mint nap kb. 3-4 órán keresztül "áll a rendszer", persze miért ne akkor mikor én oda jutok. Menjek vissza később. Persze két kisgyerekkel az ember akkor ugrál ilyen helyekre, amikor akar. :roll: Szóval 1 héten keresztül hiába próbáltam befizetni az elmaradást, nem sikerült. Volt olyan nap, mikor négyszer :!: voltunk ott, mindig állt a rendszer. Mondtam adjanak másik csekket. Azt nem tudnak. Akkor adjanak egy bankszámla számot és átutalom. Azt nem lehet, mert én csekkes fizetést kértem annak idején. :roll: Na nagy nehezen sikerült befizetni, öröm és boldogság, DE! Mivel már 3 hónap eltelt a nem fizetés óta, elküldték a műszaki osztályra a leszerelési kérelmet, így új szerződést kell kötni. Ezt persze nem mondták, csak mikor reklamáltam, hogy én már egy hete befizettem a lóvét mégsincs net. Tehát újra kötöttem a szerződést (megjegyzem így 1500 Ft-tal kevesebb a havidíjunk, mint volt) aztán vártam türelmesen, hogy jöjjön a szerelő. Jött is 8-án, leszerelni a modemet, aztán közölte, hogy majd jön a másikat felszerelni. Mi van? - kérdem én. :shock: Ja, merthogy azt nekem nem mondta az ügyintéző, hogy új modemet kell felszerelniük. Várjak türelmesen, majd jön újra. Jött is 11 nappal később és felszerelte az új modemet, lett internet, hurrá-hurrá. XXI-dik században majd egy hónap kell ahhoz, hogy ember lánya kommunikálni tudjon a világhálón. :evil: :roll:

Karácsony tök jól eltelt azt leszámítva, hogy fiókáim frankón beleestek egy gyomor és bélhurutba. Hogy honnan és mikor szerezték fogalmam sincs. Manónak a szokásos közel 40 fokos láza meg egy hétig tartó hasmenése volt; Kokó fel sem vette, egy napig hőemelkedés, két napig hasmenés. Kisebbikem büszkélkedhet 4 új foggal, ezt sikerült neki 5 nap alatt összehozni, gyanítom inkább ez okozta a hasmenését. Tehát össz. 12 foga van a gyermeknek, lassan utóléri bátyóját. :D

Párom végre beszélt anyóssal. Emlékeztek arról, hogy hogyan beszél a gyerekekkel és veri őket. De ehhez az kellett, hogy én szó szerint tomboltam, ugyanis anyós azt mondta Kokónak (miután picúrom rálépett véletlen egy kukóra), hogy "fene a lábad egye meg". :evil: Na ez kicsapta a biztosítékot és mikor elment közöltem párommal, hogy 24 órát kap, hogy felvilágosítsa a kedves mamát, hogyan kell beszélni két ekkora gyerekkel vagy én teszem meg, de abból ugyanolyan cirkusz lesz, mint tavaly tavasszal a kutyából. Először nem értette a párom mi a baj, merthogy a gyerekkel meg kell értetni, hogy ezt nem szabad. Na, ezen teljesen szétcsúsztam, és elmagyaráztam páromnak, hogy mikor a gyerek nem szándékosan tesz valamit, mint jelen esetben, akkor azért nem kéne leordítani a haját, de még ha szándékosan teszi akkor sem kell így beszélni vele. Volt kisebb vita, meg persze én voltam először a hülye, aki rosszul látja a dolgokat, meg azt is megkaptam, hogy én túl engedékeny vagyok, és a fiúk a fejemre fognak nőni (nem vagyok túl engedékeny, sőt anyukám szerint szigorú anya vagyok). Szóval volt egy röpke egy órás vitánk amiből én kerültem ki győztesen, és párom végre megértette a tutit. (tessék ideképzelni egy megkönnyebbülten sóhajtó smile-t) Probléma megoldva. :D

Kicsi Kokó egyébként nagyon sokat fejlődött az elmúlt egy hónapban. Nagyon ügyesen lépcsőzik fel-le, bár ezt megelőzte két nagy gurulás. Szalad, bárhova felmászik. Ügyesen eszik villával, kanállal is sikerül, ha figyel. Ha kérdezem tőle, hogy van-e kaka, akkor odamegy a pelusos szekrényhez és hoz egy pelust, és mindig csak akkor ha tényleg van cucc a pelusban. Ha nincs akkor közli, hogy "nem". Bármit kérek megteszi, pl. mondom, hogy hozzon-vigyen ezt-azt. Imád labdázni, dobja a labdát és közben mondja, hogy "gól" (a labdát is így hívja). Ügyesen épít a duploval és kezdik érdekelni a mesekönyvek, sőt mostanában az alvás előtti mesét is nyugodtan végighallgatja. Csomó kiszámolós mondókát elmutogat (pl. töröm, töröm a mákot; csip csip csóka). Sok mindent mond már: mama, baba, gól (labda) vau (minden állatra), kakó (kakaó), go-go (kop-kop), daa (oda), kuk (kuki :oops: ), ham-ham (ha szomjas akkor is), gyó-gyó (gyógyi puszit kér). Most ennyi jutott eszembe. Ja és ha akarja játszani a töröm töröm a mákot kezdetű mondókát, akkor édesen üti össze a kis ökleit, és mondja, hogy "köm-köm". :D

Ennyi lett volna. Bocsánat, hogy ilyen sok voltam, de sok minden történt velünk.

Jó éjt mindenkinek.

Anita

goodfairy

Kriszta :D
Nagyon szép a nappali, nekem tecc. a dvd tartó :wink: lehet, hogy ez lesz a 2010-es új modell az IKEA-nál :wink:
Domi remekül lovagol :wink: :oops: és az tök jó, hogy muzikális, mert vejkód is az :wink: úgy táncol, s lengeti a kezét, rázza a fejét (olyan igazi rock-osan :wink: bátyótól tanulta), hogy az csak Naaaaa :lol:

Szilvi17 :D
Anyósnak örülni kell, persze, bár nekem van csúnya természetem, nehezen "olvadok ki", nálam biztos, hogy sokáig tartana :oops:
Pajzsmirigy - én sem tudok sokat, reméljük, hogy minden rendben lesz :D

Ninike :D
Nóri is csodaszép :wink:

Szilvió :D
Húú de rühellem a sorban állást :twisted: s mit jelent az Ótó?? bocsi, ha tudnom kéne :roll:

Sziszi :D
Miféle biztonsági rács, amit egy egy éves gyerek ki tud nyitni :?: :roll: vagy miféle egy éves gyerek, aki egy rácsot már ilyen korán ki tud nyitni :wink:

Dorottya :D
Marci kakijától is menekülnek sokszor a fiúk...s háát tényleg messziről érezni 8)

Benszi :D
Csatlakozom az előttem szólokhoz! Szépek vagytok nagyon!

Képzeljétek adtam Marcusnak "rendes" tejet :wink: kedden, s már akkor is volt neki kis hasmenése, de még nem fogtam fel, tegnap reggel megint ivott, s tegnap is kétszer ment a hasa, ma nem adtam ,de ma - ugyan egy nagy - is inkább hasmenés jellegű volt a széklet :roll: Remélem, hogy "csak" a tejtől :?: :roll: Vélemény??

Másik kérdésem, hogy pár napja, ha azt mondjuk neki, hogy "nem szabad", akkor üti a fejecskéjét, s csúnyán néz :roll: :wink: a csúnyán nézés haláli, de fejütögetést nem tudom mire vélni :roll:
Okos fejét mutogatja sokszor, ha meghallja anyukám hangját már akkor is, mert anyu kérdezte tőle mindig, amikor itt voltak...de az más, akkor rámutat a buksijára, most meg kimondottan odacsap
:roll: Valaki hallott/látott/tapasztalt már ilyet :?: :?:

éééééééééééééés tisztán, érthetően, tagoltan mondja, hogy ANYA :lol: :lol: mondja a Kristófnak, hogy TITI, APÁ-t már "régen" mond, s egyre bővül a szókincse....ma az AMI volt soron, de ezt még nem sikerült kitalálni, hogy mit jelent :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Anita :D
Hurrá internet :lol: Anyós hogyan reagált???? Én azért kiváncsi lennék a történet azon oldalára is :oops:
Azért nem hinném, hogy engedékenység az, amikor az ember lánya nem osztja úton útfélen az 1, illetve 2 éves gyerkőceit. Kinek nézze el az ember, ha nem nekik. Normál esetben a nagymamát még szét is szedhetik az unokák, azt sem bánják :roll:

Fejlődés - háát nálunk még nem megy az evés, a járás, s lépcsőzésre lefelé én még nem is mertem gondolni :shock: na meg torony építés :shock: nálunk a rombolás játszik, illetve mostanság már két kockát örömmel összerak :roll: Gondolom, hogy ez azért még nem olyan nagy baj :roll: Biztos vagyok benne, hogy nálatok a kicsi korkülönbség miatt (illetve Cas, Gem, Edit, Kismok gyerkőcöknél szintén - kit hagytam ki :roll: ) a nagyobb húzza a kicsit fejlődés terén is :roll:

MOndjátok, hogy nem mi vagyunk vészesen lemaradva???

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi72!

Sztem nem vagytok lemaradva semmiről.
Mi is ennyit teszünk, bár a formabedobós dolgokra már rájött a szentem.
Csak mászik Domi mostanság így:
Fejét leteszi a padlóra, seggét felemeli és úgy.
Vagy fejét leszegve, mint egy faltörő kos. :?

Lépni sem akar, én meg nem erőltetem. Nyugodj meg a természet tudja a dolgát! Még bőségesen van idő arra, hogy Marcus elkezdjen járni.

Tej téma: sztem hagyd azt a fránya tejet pár napig. Sőt. Ne adj semmilyen tejterméket Marcusnak.
Ha van még hasmenése akkor más a baj.
Ha nincs, pár nap múlva óvatosan adj egy kis tejterméket és figyeld a hatást.
Ha jelentkezik a hasmenés, akkor a tej volt a ludas. Bár ha az lenne, akkor valszeg a tápszer ami sima és nem ha-s, az is gondot okozott volna.
Na ezt jólmegaszontam!!!!

Anita!

Huhh nem semmi ez az anyósbalhé. De jól tetted, hogy ilyen hevesen kezelted,úgy látszik ez kellett.
Most még helyrehozható talán.
Bár általában kutyából nem lesz szalonna, de szívből remélem, hogy anyóspajti moderálja magát.

Net: nálunk is ilyen k...ög a szolgáltató, pont tegnap döntöttem el,hogy valszeg visszamondom a netet a fenébe.
Eddig se volt olcsó havi 7000 Ft a minimum szolgáltatás, de most 11 000 Ft lenne.
Hát ennyit nem ér meg nekem.
A baj csak az,hogy más szolgáltató itt nincs, ráadásul a mi vidékünkön a 3G-s szolgáltatás sem működik.Tehát mobilos szolgáltató netcsomagjai szóba se jöhetnek. :?

Puszi amúgy Kokó okos kis fejére!!! :D
Cuki lehet amikor hozza a pelust mert kaka van.

Ninike!

Látom Ti is vadul olvastok. :D
Nórika még mindig csudaszép.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Domi én voltam az a csodalakásdekoratőr, aki ajánlotta! Csodaszép lett!!! A vajszínnél ez sokkal vidámabb!
Szisz! Én szedtem antibiotikumot, mikor négy hós volt a gyerek, mert kellett, megkérdeztem a védőnőt, azt mondta, inkább szopizzon, nehogy elhagyjam, a szopit, mert simán leszokhat róla. Nem lett tőle semmi baja. Tudom, hogy bejut a kis szervezetébe, de mikor Gigi kapott belőle az még fő tápláléka volt, most meg ti már gondolom nem csak nonstop cicin lógtok.
Dorottya én is pont most olvasom a 2. kötetet, tegnap vettem elő. Arra vagyok kiváncsi, hogy ír e majd valamit a hisztiről. És úgy látom kajaügyben nem vagyok olyan következetes mint ő mondja, de most már direkt igyekszem.
Szilvió jól látod, a fürdést előbbre kell így hozni, de majd lassan visszaállíthatod, ha már megszokta, hogy ennyi az alvás, mert így korábban fog ébredni. Mondjuk mi a korán…Nálunk Gigi fél hét, hét körül kel,(már hallom, hogy énekel a kiságyban, de ezt még befejezem,)ami nagyon jó, mert így nem lesz gond a felébresztéssel a bölcsihez.
Végighasal? Ezt mire érted? Hogy elesik?
Anita melyik cég volt ez? Ja lehet nem lesz egy két napig netünk, mert szolgáltatót kell váltanunk.
Szilvi szerintem az ótó az autót jelenti Ádámnál. És nem vagytok lemaradva. Bár asszem megpróbálom én ezt a lépcsőzést, mi társasházban lakunk elsőn, hát majd meglátjuk mire megy, mert mindig elindul felé amikor csukom be az ajtót, csak félek és visszafogom.

Kép
nyafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?