Új privát üzeneted érkezett!

Nini!

Hasogasd csak a szőrszálakat,engem nem zavar! :lol:
Bocsi,persze,tuti megtalálod nagyobb könyvtárban őket,egyik sem új könyv annyira,szóval próbálkozz csak!

Beneildi!

Köszi!!!! Lecsapok a babakocsira,nagyon tetszik és sokat tud szerintem! És,hogy nem kell hozzá külön testvérfellépő,hát csúcs!

Ildi!

Hát,én nem adtam egyiknek sem 1 éves kor alatt ilyesmit,de nálunk nagy az allergiahajlam!

Megyek,sír a kisasszony!

Márti
borossné becz márta

Veronika
A Westend tetején is van jégpálya...
Esetleg valamelyik fürdő. Mi apával a Szechenyit imádjuk.

Kép
Kép
susytunder

beneildi szerintem egy oviba menő gyereknek nagyjából szobatisztának kell lennie napközbenre. nincs más elvárás :)
Ha szakemberek azt mondták, hogy kutya baja, akkor jobban teszed, ha ezt elfogadod. a gyerekek érzik a rájuk nehezedő nyomást (mondjuk engem az "anya taníts engem"-től személy szerint kiráz a hideg).
egy ovis gyereknek az a dolga, hogy játszon, és az óvónők szakszerű segítségével stabilan szocializálódjon. az első év nagyjából arról szól, hogy megértse, elfogadja, és nagyjából betartsa a közösségi szabályokat. az oviban egyébként is robbanásszerűen szoktak fejlődni, húzzák egymást a többi gyerekkel.
szerintem ne tanulj vele semmit. kiránduljatok, gyurmázzatok, olvassatok, bábozzatok, egyszerűen csak játsszatok...

ez a nagy fejlesztősdi egész egyszerűen a fogyasztói társadalom mellékterméke. iszonyú pénzekért lehet eladni méregdrága fejlesztő játékokat (magzati kortól!!) a felhergelt szülőknek.
közben a tapasztalt szülő rájön, hogy egy papírgalacsinnal, vagy egy tésztaszűrővel hosszasan el tudnak babrálni.
nálunk rogyásig áll a szobában a játék, és igazából ebből csak a legót, meg a vonatpályát volt érdemes megvenni, az összes többi jobbára csak porosodik.
sokkal nagyobb becsben van tartva az a (tojástartóból, kartonpapírból és hurkapálcából) fabrikált kormány, amit mi barkácsoltunk össze közösen.

Kép
Kép
Kép
iricc

Hát az Anya taníts engem könyv nálam is megbukott, pedig annak idején gyerek nélkül jónak találtam :lol: :lol: :lol:
most már tiszta nyugiban vagyok... Lilla épp csizmás kandúrt játszik a csizmámban megyek utána és legalább rábeszélem a lapos talpúra :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Én mondtam,hogy az Anya taníts engen nem sokat ér! Az általam ajánlott könyvek pedig mind arra buzdítanak,hogy üljünk le a gyerkőc mellé és figyeljük Őt,játsszunk vele,meséljünk neki. A hangsúly azon van,hogy legyünk vele,amikor szüksége van ránk! Szóval Iricc,nálad a pont! Jó lenne,ha minél több olyan anyuka-apuka lenne,aki nem akarja minden pillanatban tudatosan fejleszteni a csemetéjét! De,sajnos ma az a divat,hogy az óvodás is járjon minimum 3 különórára,nehogy lemaradjon valamiről! Ennek ellen kell tudni állni!

Márti
borossné becz márta

Lenne egy kérdésem, teljesen más témában!
Oltás...
Petinek a 2 hós oltástól két napig hőemelkedése volt, az oltás helye nem dagadt be.
Mire várhatok a 3 hós oltásnál, ha a Prevenart is beadják? Rosszabbul lesz? Nagyon lázas lesz? Félek nagyon. Ti miket tapasztaltatok???? :cry:

Kép

Kép
nikuc

Márti! Köszi az infókat!

Nikuc! A prevenarnak állítólag nincs mellékhatása, Nekünk a 2 hós oltásnál hőemelkedésünk volt, a 3 hósnál pedig még az sem. Pedig azt mondják, hogy 3 hósnál jobban előfordul láz. Nálunk ez nem köevetkezett be. De szerintem minden gyerek más.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

iricc- szegény kis manó. drukkolunk, hogy mminden rendben legyen veletek!!!!!!!

nekünk is megvan az Anya taníts engem könyv. Néha belelapozok, és rájövök, hogy magamtól is a tükör elé állunk, mondókázunk és magamtól is rájöttem, hogy ami érdekli, azt mutassam meg neki, adjam a kezébe :)
Szerintem sem kell túlzottan fejleszteni a gyerekeket. Inkább hagyni kell őket, hogy fedezzék fel a világot. Ambi sokáig nem támaszkodott fel (talán 3,5 -4 hónapos korában először), ugyanúgy, mint Szabi, de én nem csináltam vele semmit. Most imád hason lenni, és nagyokat nyújtózkodik :)

És képzeljétek: ÁTALUDTUK AZ ÉJSZAKÁT!!! 9-től reggel 8-ig!!!

dytke

Úgy tudom, hogy a babáknak, a lehető leg később szabad adni pl. kenyeret a benne lévő glutén miatt.

Találtam olyan oldalakat, ahol azt hirdetik, hogy 0-3 éves korig lehet vinni a babákat angol órára :):) mit kezdenek ott mondjuk egy 3 hónapos babával ? !

Kép

NIKI
nini.n

Húha, jól kiveséztétek a gyes,gyed,tgyás témát! :D

Köszi Márti a könyv tippeket :D :D én is rendeltem neten párat :D

Nálunk az a legújabb mókázás, hogy a tükörbe nézünk együtt és ha nevetgélek neki, akkor nagyokat mosolyog Dávid is :D :D zabálnivaló! Erre úgy jöttünk rá, hogy énekeltem neki a Chipolinót és a refrénje hi-hi-ha-ha, hát ott mindig kacagott :D :D

Érdeklődnék, hogy szerintetek mikortól vihetjük hosszab kocsiútra Dávidot? 3 órás lenne szüleimhez vidékre. Úgy tudom, hogy az autósülésben/hordozóban nem lehet sokáig, amig nem tud ülni? De mi a sok? Ez az út mikortól férne bele szerintetek?

Gabesz

Kép
ugabesz

Gabesz: Én anyósom 2 órányira lakik, és mi karácsonyra hazamentünk, sőt, még aznap vissza is jöttünk, mert anya azt mondta, az ottalvást még nem biztos, hogy bírná Peti.
Simán jól érezte magát, de Ő nagyon szeret a hordozóban aludni. :D

Kép

Kép
nikuc

Ja, varratszedésre is jött velünk 1 hetesen, mert nem tudtuk hova tenni. Az innen vidékről + pesti forgalom, majdnem 3 óra volt. Mármint összesen, ottléttel.

Kép

Kép
nikuc

Gabesz
Kristóf pontosan 2 hónapos volt, amikor a szüleimhez utaztunk vele, ami 2 és fél órás út volt. Végig aludta az utat. Szerintem ezek a hordozók úgy vannak kialakítva, hogy kényelmes és biztonságos legyen hosszabb távon is. A miénk dönthető, mindíg jól érezte magát benne Kristóf.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc!

Nálunk ugyanez volt a 2 hónaposnál,hőemelkedés 1 napig,aztán elmúlt! Ezért én is féltem a 3 hónapos oltástól+Prevenar-tól,aznap estére 37.6 lett a hője,kapott 1 kúpot (a védőnőm mondta,hogy több babájának 40 fokos láza lett ettől a kettőtől együtt,úgyhogy nem mertem kockáztatni),reggelre 38.6 volt,de nem nyűgösködött,kapott kúpot megint és majd' az egész napot átaludta,aztán délután megint 37.6 volt,akkor újra kapott kúpot,végül este 37.2-nél már nem adtam semmit,reggelre normális lett e testhőmérséklete!

Gabesz!

Láttam,hogy kerestél,majd hívlak,ha lesz időm,csak nagyüzem van itthon,mind a 4 gyerkőc itthon működik,Csabinak megint begyulladt a füle,nem vészes,időben elcsíptük,de így persze oviba nem megy a héten!
És szerintem is simán vihetitek Dávidot,főleg,ha szereti az autózást és jól elalszik a hordozóban!

Márti
borossné becz márta

Kúp helyett lehet szirupot adni? Gyorsan vettem Nurofent. Olyan nagynak tünik az a kúp. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Kúp helyett lehet szirupot adni? Gyorsan vettem Nurofent. Olyan nagynak tünik az a kúp. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Nekünk a kúp nem is használ, mi szirupot használunk ha kell. Nekünk a Nurofen a legjobb.
Sajnos Szeptemberbe nem tudtuk elkerülni az antibiotikumos lázcsillapító kúpot, de azóta nem voltunk betegek. ( Lekopogom)

Dytke
Emlékszem a mi első átaludt éjszakánkra. Hogy tud örülni az ember ilyesminek. Remélem így is marad nálatok. :)

Kép
Kép
susytunder

Susy - én is emlékszem, mikor írtad :) Nagyon sokszor eszembe jutsz. Mostanában fáj a gerincem (EDA utóhatás), hullik csomókban a hajam. Emlékszem nálad is ez volt. Meg ugye a nem alvás. Fél nyolc óta egyszer kelt most fel büfi miatt. Igaz, kapott Viburkol kúpot. Remélem megint jót alszik szegénykém. Úgy sírt megint a foga miatt.

dytke

Susy - én is emlékszem, mikor írtad :) Nagyon sokszor eszembe jutsz. Mostanában fáj a gerincem (EDA utóhatás), hullik csomókban a hajam. Emlékszem nálad is ez volt. Meg ugye a nem alvás. Fél nyolc óta egyszer kelt most fel büfi miatt. Igaz, kapott Viburkol kúpot. Remélem megint jót alszik szegénykém. Úgy sírt megint a foga miatt.

dytke

Nekem is szokott fájni a gerincem, lehet a spinálistól? :o és nekünk is hullik a hajunk sztereoban Petivel. :lol:

Susy: Én is Nurofent vettem, narancsosat. Remélem, beválik. Peti még mindig egy nap többször kakil. Semmi kedvem, hogy a kúptól jól a szemem közé.... :oops: :lol: A hőmérsékletét is mindig hónaljban mérem. (nosztalgiázom közben, azzal mértem a hőmet, mikor Petire gyúrtunk :lol: )

Dytke: Remélem, minél hamarabb túllesztek rajta. Sajnálom, hogy Ambrus ilyen rosszul viseli a fogacskáját. Biztos nagyon fájhat nekik, engem még a bölcsességfog is megviselt, hát még sok egyszerre. :(

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!

Én Nurofen kúpot adtam,az sokkal kisebb és az a leggyorsabb! Kamilla meg mindent kiköp,ami nem tejecske! :lol:

Lépek,mert a vasalnivaló lent figyel a fotelban...

Márti
borossné becz márta

Nekem is szokott fájni a gerincem, lehet a spinálistól? :o és nekünk is hullik a hajunk sztereoban Petivel. :lol:

Susy: Én is Nurofent vettem, narancsosat. Remélem, beválik. Peti még mindig egy nap többször kakil. Semmi kedvem, hogy a kúptól jól a szemem közé.... :oops: :lol: A hőmérsékletét is mindig hónaljban mérem. (nosztalgiázom közben, azzal mértem a hőmet, mikor Petire gyúrtunk :lol: )

Dytke: Remélem, minél hamarabb túllesztek rajta. Sajnálom, hogy Ambrus ilyen rosszul viseli a fogacskáját. Biztos nagyon fájhat nekik, engem még a bölcsességfog is megviselt, hát még sok egyszerre. :(

Kép

Kép
nikuc

Dytke
Nem próbáltatok fogzásra semmit még? A Viburkol kúpot mi is használtuk, aztán mikor annyira nem aludtunk akkor azt mondtam mindegy, nem adtam akkor már. Szerencsére azóta nagyon jól alszik kristóf. Este 8 körül elalszik, és ma pl. fél 8- kor ébredt. Sokszor már magamtól hamarább felkelek. Karácsony előtt mire apával felkeltek, én már sütöttem egy- két sütit. :lol:
Hajhullás is elmúlt, viszont a gerincfájás az nem. Olyanyira, hogy ha behajlok a kádba, nagyon rossz vissza kiegyenesedni. Nekem ott biztos elszúrtak valamit.

Nikuc
Nálunk ritkán van olyan nap, amikor egyszer van kaki. :) Általában 2x- 3x.

Kép
Kép
susytunder

Hűha csajok, jó sokat írtatok és mennyi jó dolgot!

Márti - köszi a könyvtippeket! Kamilla nagyon édes! Igazi hölgy abban a ruhában!

Szocpol és gyes, gyed, tgyás témában is biztosan fogok én is kérdezni, csak majd holnap tiszta fejjel átolvasok mindent, ma már hulla vagyok.

Mi Zolóval 6 hetesen utaztunk először hosszabb útra, 3 órás volt, a szüleimhez költöztünk le a nagy kánikulában 3 hétre. Végig aludta az egészet, bár nem volt neki a legkényelmesebb, de szerintem nem ártott. Jók ezek a mai hordozók.

Magunkról: tegnap voltunk oltáson, szerencsére nem volt lázunk, pedig kúpot sem kapott. Végre!!!!!!!!! Csak nem akar jönni ez a mászás. Hátra szuperül megy, aztán négykézlábra áll, majd onnan nyomja fel a popóját az egekbe és egyenesíti a lábait. Hogy ebből mi lesz? A parám csak nem akar múlni, hogy már ülnünk, másznunk kellene. :( Már nagyon várom mikor jön rá, hogy a kezeit is mozgassa előre. Ma zabpelyhet ettünk almával, a kismama babakonyhája c.könyv alapján már lehet. Szerintetek? Vettem már kukorica pelyhet is, az is adható jól tudom ugye?

Nekünk is a kúp vált be, a szirupokat előszeretettel kiköpi a drágám. :cry: Bár nálunk a kúppal is többször kell próbálkozni, mert mindig akkor kezd el kakilni. Gondolom az inger miatt........ :cry:

Lassan érik az ülés csere, van valakinek tapasztalata a Römer biztonsági gyermekülésről? Érdemes rá beruházni?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nekünk azt mondta a doktor néni, hogy a kúpot hosszába félbevágva adjak be neki egy felet.

Kép

Kép
sz.veronika

Hú lányok (asszonyok :) ), nekem is nagyon fáj a gerincem. Az eda helyén, kb 2 cm átmérőjű körben. Főleg mostanság, hogy sokat hajolgatok Zétiért. A kádba hajolás is dettó, mint nálad Susy. Nem bírok megmozdulni. Hajat mosni is csak fürdés közben tudok, úgy, mint nagy pocakkal.
Jövőhéten megyek Szabó dokihoz, rákérdezek, talán tud valami okosat mondani rá.

Mi is Nurofen szirupot használunk, ha nagy a baj, akkor felváltva Germicid kúppal.

Zétikém két hezte kapott két oltást (menjugate, prevenar), egész nap jól volt, este is lázmentesen aludt el, nem kapott lázcsillapítót sem.

Gabesz
Szerintem is nyugodtan elutazhattok hosszabb útra is autóval. A legtöbb baba jót alszik a hordozóban.

Tizenéves voltam, amikor elolvastam anyukám könyvét, Czeizel-Születésünk titkai. Nagyon érdekes volt, megfogott, és Dávid pocakbaköltözésekor feléledt bennem sok infó. Átlapoztam újra, sokat segített megértenem mi zajlik bennem, mi történik a babával. Biztosan sokan nem tartják "modern" könyvnek, (bár a Mérei könyv is '70 körüli) nem értenek egyet Czeizel gondolataival.
Csak azért írtam le ezt, mert én úgy gondolom, hogy folyamatosan fejleszthetjük tudásunkat a gyermeknevelésről is, és szerintem, ha nem is tudatosan, de fejlesztjük (tanítjuk) vele a gyerekeinket is.
Nem vita tárgya, csak egy vélemény....bocsi. :roll:
Vendég

Manka
Nekünk Römer- ünk van. Nem tudok róla rosszat mondani, teljesen jó, Kristóf is szereti.

Ami a kismama szakácskönyvbe van, azt nyugodt szívvel adhatod.
A mászás miatt ne aggódj, ha hátrafelé megy, akkor nemsokára előre is fog. Semmiről nem vagytok lemaradva még. Kristóf 8 hónaposan kezdte.

Kép
Kép
susytunder

Gabesz,
Lila is utazott 3 órát ennyi idősen, nem mindennap mentek úgyse, a pár alkalomtól semmi baja nem lesz Dávidnak.

Manka,
Lillusnak is Römer King TS Plus ülése van, én nagyon szeretem, csak jókat tudok mondani róla. Az outletes ára meg nem volt annyira horrorisztikus sem...

KépKép

KépKép
beneildi

Manka
Ha tudtok annyit várni, akkor nemsokára lesz bababörze, ott nagyon érdemes szétnézni, mi is ott vettük.

Lányok régi fórumtársainknak névnapja van. Ha olvasnak minket, ha nem...
Isten éltesse Rozsaag- at és Iroko- t
És persze mindenki mást is, aki Ágnes!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Köszi Lányok,
akkor lehet, hogy amint jobb idő lesz, kicsit melegszik, akkor leutazunk anyuékhoz. Általában végig alszik a kocsiban, azzal nincs is gond, csak a gerincét féltem. Na meg ha megyünk, akkor hétvégére terveztük, azaz ott is kellene aludni. Nem nagy változás ez neki? Hogy fogja birni, hogy idegen szobában, idegen ágyban stb? Nem kicsi még ehhez?

Már reggel hozták is a könyveket az Alexandriától :) nem henyélnek, az biztos :D :D meglátjuk, mikor lesz időm olvasgatni őket.... :D

Kép
ugabesz

Gabesz
Ha utazó ágyban alszik majd Dávid, akkor otthon előtte felállíhatod, bele teheted, hogy szokja, és akkor nem lesz neki annyira új. De az én tapasztalatom az, hogy a kis manók nagyon jól tudnak alkalmazkodni minden helyzethez.

Kép
Kép
susytunder

Ezt nem birom ki, meg kell mutatnom :D :D

Kép Fürdés után

Kép
ugabesz

Köszi Márti, csak érdeklődni akartam, hogy hogy vagytok, de akkor majd ha jobban ráérsz :D :D nagyüzem után :D

Kép
ugabesz

Susy - Dologel-t használunk, az hatásos, de mikor ennyire fáj (gondolom most töri át a fog az ínyt), akkor kevés. Virukol-tól most jól aludt, igaz keltünk 3 óránként (2-szer éjjel). Apa azt mondta, hogy Panadollal kell kiütni a gyereket, attól átaludta az éjszakát :lol:

dytke

Gabesz - szerintem babafüggő, hogy ki hogy alszik más helyen. Ambi jobban aludt anyunál is és anyósoméknál is, mint itthon. Elég kicsi még ahhoz, hogy ne nagyon fogja fel, hogy máshol van (szerintem). Ha tartjátok a napirendet, szerintem nem lesz gond.
Nagyon édes Dávid!!

Ágiknak én is boldog névnapot kívánok!!!

dytke

Oh Gabesz
Nem csodálom, hogy nem bírtad ki, annyira édes.

Egyébként Kristóf mai napig jobban alszik apa szüleinél, mint ithon.
Néha elviszik kicsit, és akkor délután ott alszik, és mindíg azt mondják 2-3 órát alszik, itthon másféltől több ritkán jön össze. nem tudom ott mi más. :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Dytke - Gratula az éjszakához! Jól kifáradt Ambi tegnap! :wink: Remélem Szabit át tudom állítani egy kicsit, hogy ne ott akarjon aludni szegénykém. :? Azon nem prázok én sem, hogy nem támaszkodik fel. Inkább a gyakori ferde buksi és a kezei miatt aggódom. Állandóan leviszi a teste mellé és úgy próbálja emelgeti a fejét. Mint egy fókabébi. :roll: Mondtam Áginak, azt mondta a jövő héten megnézi. A fejét egyből kiszúrta. :shock:

Lányok, aki jár(t) úszni Pesten, hova? Jó volt a Babaszeget, de a gatyámat ráfizetem.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Negyed évesek lettünk! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Betty,
erre én is várom a választ, mert ahova én akartam menni, megszűnt...

Kép

Kép
sz.veronika

Betty - Ambi is úgy kapálódzott hason. Bocsi, hogy úgy elrohantunk tegnap, de Ambi már nagyon nem bírta. Az a baj, hogy ő is fél 12 körül szokott aludni. Olyan jó volt titeket is látni. Szabi nagyon szép nagyfiú

dytke

Dytke - Ambi se semmi! Nagyon cuki volt! Láttad Szabi sem volt a helyzet magaslatán. De majdcsak kijutunk hozzátok, aztán lesz több időnk egymásra. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Én is teszek újabb kedvenc képet :)

Betakartam a fejét, mert kinyitottam az ablakot, és olyan viccesen nézett ki, hogy lefotóztam :lol:
Pálma Fáraó:
Kép

Kép

Kép
sz.veronika

De jó nektek hogy így tudtok mászkálni a babával!
Én eddig max pár sarkot toltam itt körbe a házunk körül, járműre még nem merészkedtem vele.
Csak úgy voltunk messzebb 1-2 alkalommal mikor apa vitt autóval, én sajna nem tudok vezetni...

Kép

Kép
sz.veronika

Pálmi nagyon édes!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Köszi :)
Tervben van ám még a liget, csak még nem megfelelő hozzá az idő.
Jövő hét elején meg oltás, a hét második felében meg külföldieket kell szórakoztatnom, úgyhogy szerintem majd feb első hete leghamarabb, ha szép lesz az idő..

Kép

Kép
sz.veronika

Nem akarok nagyon előre szaladni, de nyárra meg majd tervezek kerti partit, van egy kis medencénk is, felfújhatós, 2.5 méter átmérőjű, a kert meg kb. 100 m2-es.

Na mit szóltok anyukák?

Kép

Kép
sz.veronika

nagyon édes Pálmi, és Dávid is! Mondjuk mi a férjemmel megbeszéltük, hogy ruhátlan képet nem teszünk a gyerekről a netre, fúj sok ronda pedofil :(

veronika, enyim még csak fél éves így nincs tapasztalatom, de sztem nyugodtan. Amit tudok: folyton változik minden, így valójában majd akkoriban fogjátok látni, h mennyire jó ötlet a babát bevonni a partiba (nekünk még nem igazán sikerült az ilyesmi, én mindig csak nagyon korlátozottan tudtam részt venni a társaséletben, mert Rózával foglalkoztam).

Kép
Kép
szalamandra

Ja, én baba-mama partira gondoltam :lol:

Itt a fórumos babáknak és mamáknak!

Majd egy szép meleg nyári napon, kora dálután, és lehetne pancsolni is a babákkal, ezért írtam a medencét! :D

Kép

Kép
sz.veronika

ezt nem hiszem el, elveszett ami írtam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
dius87

na mégegyszer de ez már nem olyan :(

szóval tömören mert így is mindig sietek örülök ha van időm ide ülni erre elveszik :evil: :evil: :evil:

na :)

Szar az idő. Nem tudunk sétálni. Barnus nyűgös. Most végre alszik. Szeme megint levedzett már nem de kapunk beutalót, lehet nem ússzuk meg a könnycsatorna átmosását :cry: :cry: :cry:

susy képzeld csak feb.2ára kaptunk időpontot az ortopédiára :?

veronika, Pálma gyönyörű baby. :)) Édes kis fáraólány :)

gabesz Dávid nagyon szép kisfiú... és nagyon jó lett kép!!! :)
Imádom a csupasz fotókat Barnusról is van sok... :)

Szokott valaki teszveszelni? Lenne kérdésem!

Jah képzeljétek Barnus szopja a kezét úgyhogy tiszta nyál minden, a ruhája az arca... Már régóta próbálta a szájába venni az öklét, nézegette, rakosgatta ide oda de még nem ment, szerettem volna ha egyedül rájön erre anyós megmutatta neki. Azóta sikerül neki. Olyan elszomorító ha valaki belepiszkál abba amit te szeretnél... majd legközelebb már az én öklömet nyomom anyós szájába!!!!
Kép Így eszem a kezem

Na megyek, de még dobok egy friss képet!!

Kép
dius87

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?