Új privát üzeneted érkezett!

Márti

Dorothy Einons: A tanulás kezdetei;A kreatív gyermek
Richard C.Wolfson: Szülők kézikönyve
Ezeket nem találtam sem a Libriben, sem az Alexandrában.

A Vaterán megvettem a Gyermeklélektant és a Boldog tipegőt.
Szerintem ez elég is lesz egyenlőre.

Lányok hallottátok mit terveznek a családipótlékkal? Ebből olyan botrány lesz. Vajon ki számít jómódúnak, kitől fogják elvenni.

Ma szenbesültem azal is, hogy 2 gyereknél a mostani gyedmnek kapom majd a 70 %- át, nem pedig azt veszik alapul, amit az elsőnél. Így van ez 3 gyereknél is?
Márti
Nem akarok a pénztárcádban turlálni, de te kapsz még ilyen alapon valamit? :oops: :roll:
Ha csak az előzőnek a 70 %- át adják egy idő után elfogy...

Kép
Kép
susytunder

Tehát amit most kapok, azt veszik 100%-nak, és visszaveszik 70%-ra? De egy genyók!
És mi lesz a családi pótlékkal? Ezt még nem is hallottam! Mi majd biztos "gazdagnak" számítunk a férjem viszonylag jó keresetével, csak ha vagyunk rá 3-4-en, meg még a brutál lakástörlesztés, még kajára se marad. :?

Kép

Kép
nikuc

Susy!

Bookline-on is nézz szét!
Na mesélj,mit terveznek a családi pótlékkal! Bár úgyis rákeresek...
Én nem tudom,hogy van ez,már más is mondta,de én minden gyerkőcnél majdnem a plafont kaptam GYED-ből! Mondjuk én közszolga vagyok vagy mi,nem hiszem,hogy ez számít valamit! Most nem tudom,mennyi lesz,de a TGYÁS elég bíztató a csp-kal együtt! Mondhatni,hogy ezzel így meg vagyok elégedve!

Márti
borossné becz márta

Azt okoskodták ki, hogy a magas jövedelműektől megvonják a csp-t. Csak kérdés, hogy mi a magas? Nekik már az magas, ha a családfenntartó br 200 felett keres, na de az nettó 100, aztán tarts el belőle 4 főt. :? Undorító!
Inkább azoktól kéne ezt-azt megvonni, akik életükben nem dolgoztak, nem azoktól, akik így is évente milliókat adóznak. Hú, az ilyentől úgy kinyílik a bicska a zsebemben. Alig várom a szavazást, hogy ezek jól elhúzzanak a sunyiba. Na, befogom, mert felhergelem magam. Csak olyan bosszantó, hogy 10 éve melózok, a Párom bő 20 éve, mindig csak vontak, meg vontak, szocpolt nem kaptunk, és még a csp-t is majd el akarják venni, meg a Gyedet is megnyírbálják.

Kép

Kép
nikuc

Márti
A családi pótlék nem alanyi jogon fog járni, hanem rászorultsági alapon. Bár azt mondják, hogy csak azoktól veszik el, akiknek a legmagasabb a fizetésük. Kicsit félek ettől, hogy mit hoznak ki belőle.

A mostani gyedemmel nekem sincs bajom, de ha ennek veszik a 70 %-á t, akkor nem éri majd el az 50 ezret. Bár, ha neked elfogadható azt írod, akkor nem tudom. Sógornőm, hogy terhes, ő érdeklődött utána, és az anyósom mondta, a könyvelő nem tudta megerősíteni, de utána néz. Mondjuk olyan mindegy, mert akkor is lesz kistesó, csak bosszantó.

Nikuc
Szó szerint, ahogy írod.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc
Szocpolt miért nem kaptatok?

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Bookline-on megtaláltam Neked a Szülők kézikönyvét!

CSP: :twisted: :twisted: :twisted: Na,megyek,megnézem a hírkeresőt!

Babakocsiügyben légyszi,szóljatok hozzá!

Márti
borossné becz márta

Használt házat újítunk fel, jelenleg egy gyerekünk van, szóval kaptunk volna valami 500e-t. De akkor folyton a nyakunkra jártak volna ellenőrizni az építkezést, meg a büdzsét. :(

Kép

Kép
nikuc

Na lányok most találtam egy kis érdekességet, bemásolom, csak tudnám értelmezni. :oops:

Ez egy tb szakértő válasza 2 gyermeknél.
Második gyermeke után a tgyás alapja a következőképpen alakul: mivel előző évben, azaz 2008-ban végig tb ellátásban részesült, nem volt járulékköteles jövedelme, így a minimálbér kétszeresének alapulvételével állapítják meg az ellátás alapját. Azonban ha a tényleges jövedelme, illetve szerződés szerinti jövedelme kevesebb a minimálbér kétszeresénél, akkor a kevesebb összeg alapján kerül megállapításra.
Az Ön esetében a második gyermek megszületésével érdemes lehet átváltani a gyedről a tgyásra a szülés napjától, mert annak nettó összege több lesz, és a szabdságra való jogosultsága is újrakezdődik

Nikuc
Sokszor valóban nem éri meg a hercehurca.

Kép
Kép
susytunder

Na,hozok képeket még,aztán lépek,mert még meguntok (meg aludni sem ártana)!

Márti

Kép Koncentrálok!

Kép Már 4 hónapos vagyok!
borossné becz márta

Márti

ÁFÁ-val együtt már majd nem van 40- nem ? :) és a kiszállítás ?:P :P

óóóóóóóóóóóóóóóóó a szocpol ! :) Na az a kedvencem....a legjobb...ahhoz, hogy szocpolt kapjon az ember be kell fizetnie 2000Ft-ot....na, képzeljétek ezt velünk többször is kifizetteték :D mert, hogy akkor igényeltük meg mikor még pocaklakó volt és az a tetü bank szarakodott vagy 2 hónapot( mivel nyár volt) a hitelbírálattal így mire elbírálták a pocaklakó már kibujt...úgy hogy mehettünk mégegyszer...mondtam annak a nagyon szimpatikus bankos hölgyeménynek, hogy lassan el fogy a szocpol. Arról nem beszélve, hogy volt egy olyan akció, hogy 30.000-ig visszafizetik a közjegyzői díjat....aha....úgy fizették vissza, mint ahogy ti ,mind nekem fizettetek 30.000Ft-ot....olyan levelet írtam a bank-nak, hogy bele lilulnak :evil: :evil: :evil:

Vermes Gábor-ról...hmm...én is csak az előadásról ismerem, de ott nagyon szimpatikus volt. Van humora, ami a mai világba kincs, én betegre röhögtem magam az előadáson.....bárcsak nála szültem volna, lehet nem lett volna ilyen (ngatív) életre szóló élmény... :?

Kép

NIKI
nini.n

Márti

Ezeket a könyveket esetleg meg lehet találni könyvtárba is ?
Szabó Ervin ?

Lányok !
Úgy tudtam, hogy a gyesen lévő anyukáknak ingyenes a tanulás, régen volt valami kismama angol, meg nyelvsuli, na, annak a helyén valami förtelmes internetes csináld magad mozgalom van...nekem úgy nem menne. Nem tudjátok...minden nyelv suli ingyenes ? Másik kérdés; sokat gondolkodtam a levelezőn...ott csak a vizsgára kell bemenni ? ZH ?

Kép

NIKI
nini.n

Márti: kamilla nagyon szép :)

susy: nem így van ám, csak az okos hozzáértők sem tudják... Van a jogszabályban egy ún. kedvezmény szabály:

"(5) Ha a biztosítottnak azért nem volt a (2)-(3) bekezdés szerint figyelembe vehető jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, ha az a (4) bekezdés szerint megállapított összegnél kedvezőbb."

Szóval ha azért nem volt 180 napod, mert táppénzen, TGYÁSON, GYED-en voltál, akkor mindent abból kell számolniuk, amiből az első táppénzt számolták, amikor Kristóffal otthon maradtál még terhesen.

Az más kérdés, hogy erről fogalmuk sincs nekik se, én is a munkahelyemmel küzdök, mert táppénzen vagyok Fruzsival, a cég meg össze-vissza utalgat.

Na de egy jogász férjjel a hátam mögött vagány vagyok :wink:
Vendég

Sziasztok!

TGYÁS-GYED ügyben ne pánikoljatok ;)

Susy
Amit bemásoltál, az azt jelenti, hogy ha még GYED idején születik a 2. baba, akkor NEM a mostani GYED 70%-a lesz a következő gyed alapja, hanem ha az aktuális (besorolás alapján lévő) fizetésed eléri a mindenkor aktuális minimálbér kétszeresét (az most 2x71500,- asszem), akkor annak a 70%-a a bruttó (ami amúgy a max. gyed). Ha maga a fizetés kevesebb, mint a minimálbér kétszerese, akkor a besorolás szerinti bér 70%-a az alap. Ill. ha két baba között egy napot sem dolgozol, akkor a TGYÁS-nak is ez az alapja... csak annyival lesz több nettoban, hogy abból kevesebbet vonnak (talán adót nem?). Ha két baba között vissza tudsz menni legalább 180 napra (naptári, nem munkanap :)) dolgozni, akkor a TGYÁS összege a valós bruttód 70%-a, a GYED viszont mindenképp maximálva van, úgyhogy az mindenképp minimálbérx2x70%.

Alap dolgokból így, a 4. gyereknél már egész jól kikupálódtam, úgyhogy ha még nem világos vmi, kérdezzetek ;)

R.
TGYÁS-GYED kiszámolásánál a korábbi tgyás, gyed, gyes, táppénz soha nem számít, mert az nem jövedelem.
rebi

Jó reggelt mindenkinek!

Na ezt így reggel hirtelen felfogni... :)

Panndi
Köszi az infót, átolvasom vagy 10X, hogy felfogjam. Én Kristóffal 1 percet sem voltam táppénzen, végig dolgoztam, szülés előtt 30 nappal vettem igénybe a Tgyást.

Rebi
Nem hiszem, hogy meg fog születni a 2 baba, Kristóf 2 éves koráig, inkább csak utána. Én úgy gondoltam, hogy apa igénybe veszi a gyest, én meg elmegyek táppénzre, akkor mi van szerinted? Jó az nekem egyáltalán, vagy húzzunk bele, hogy megaszülessen jövő februárig? :roll:

Márti
Kamilla tündéri, nagyon édes!

Kép
Kép
susytunder

susy: akkor annyiban módosul, hogy az a pénz kell hogy legyen továbbra is az alap, amiből a TGYÁS-t számolták Neked anno!
Vendég

Susy
Nálunk is most az a helyzet, hogy gyes idején születik a következő. Eddig visszamentem 2 gyerek között, hogy meglegyen a 180 nap, de ez most esélytelen volt. Hosszabb távon az éri meg, hogy táppénz, + más nevére (apa vagy nagyszülő) a gyes. A lényeg, hogy ne Te igényeld a gyes-t, mert akkor a táppénz csak a minimálbér után járna.
Ilyenkor sok minden függ attól, hogy mennyi a szerződés szerinti fizetés, ugyanis a táppénz első 15 (munka)napja az betegszabadság, ami viszont bele számít a tgyás/gyed kiszámításába. (Ez a fizetés 80%-a asszem). Ha a fizetés bruttója nem sokkal több, mint a minimálbér kétszerese, akkor érdemes kivenni szabadságot is, ami ugye a rendes fizetéssel számít.
Anyagilag mindenképp megéri a táppénzes dolog... ott egyedül azt kell mérlegelni, hogy a munkahely mit szól hozzá.. mert azzal bizony elég sok költsége van... (Megakadályozni nem tudja, ettől nem kell félni... Ha papíron vissza szeretnél menni, ahhoz jogod van, kirúgni nem rúghat ki, amíg igényleg a gyed-et, gyes-t, aztán meg ha már újra babát vársz... terhesség alatti táppénzt meg sztem senki nem mer/tud/akar felülbírálni.)

R.
rebi

beneildi, én nem tudok szakirodalmat. soha nem "tanítgattam" egy gyereket sem, megmondom őszintén, túl sokat nem is játszottam velük. csak amennyihez ők ragaszkodtak ;) szólnak ám. amit inkább "fogalalkozásnak" lehetne nevezni: vittem pket teregetni, a konyhába, mikor főztem, stb, és beszéltem, beszéltem a végtelenségig.

nikuc, mi van a szocpollal? nekem utána kéne nézni, de gőzöm sincs hol. az előző lakásunk újépítésű volt, így az első két gyerekre felvettük, majd áthoztuk ide. ez használt ház. dorkára lehetne valamire a félszocpolt megigényelni? pl van a tetőtérben egy nagyobb tér, azt le akarjuk választani, vagyis egy új szoba lesz. ezzel lehet valamit kezdeni?

márti, kamilla gyönyörű, és micsoda rucija van!

KépKép Kép
mzsperx

Panndi, Rebi
Köszönöm, mostmár felébredtem, tisztán látok. Csak tudnám, hogy a sógornőm honnan vette, hogy úgy számolják, ahogy én hittem.

Még egy dolog. Én családi vállalkozásban dolgozok, és maximummal vagyok bejelentve a max. gyedhez. Ha én elmegyek betegre, az első 15 napot kell a munkáltatónak kell fizetnie, én ezen kívül más költségről nem tudok.

Kép
Kép
susytunder

rebi: bocs, hogy beleszólok, de a táppénzzel nincs sok költsége a munkaadónak. A betegszabadságot ő fizeti, az 15 nap, de ennyi, a táppénz neki már semmibe sem kerül.

Na leírom az esetemet: 2007. március végétől táppénzen voltam, utána szeptembertől TGYÁS-on, 2008. márciusától GYED-en, októbertől 15 nap betegszabin majd táppénzen. A táppénzemet nekem még mindig a 2006-os évi fizetésem alapján számolják, nem számít bele a tavalyi betegszabi sem és semmi sem. A szabadságom meg ezalatt csak gyűlik és gyűlik :wink:
Ha nincs meg a 180 nap (nekem sincs, ezért a 2006-os alap), akkor a betegszabi sem számít bele a GYED-be.
Vendég

susy: így van, 15 nap terheli őket. Illetve ha Kristóf elmúlt egyéves, akkor ha Te táppénzen vagy, Apa elmehet GYES-re.
Vendég

Mzs
Szocpolos kérdésben otthon vagyok.
Nem tudsz igénybe venni Dorkára ilyen esetben szocpolt, mert a tetőtérben lévő szoba kialakítása nem hozzáépítés, hanem felújításnak minősül.

Kép
Kép
susytunder

Susy
Én úgy tudom, hogy a táppénz 1/3-át is a munkaadó fizeti...

Múltkor pont kiszámoltátok, hogy mennyi kell a max. gyed-hez? Mert ugye most az is emelkedett kicsit, plusz a 15 nap betegszabi is ront rajta... Úgyhogy ha meg tudják tenni, akkor annyit emeljenek a fizetéseden, hogy a 15 nap betegszabival együtt számolva is meg amennyit szabadságban kiveszel, meglegyen az aktuális minimálbérx2. (Így, ha rögtön elmész táppénzre, akkor ugrik a max. gyed sajna... mert a mostani gyed 80%-a lesz a bruttó :().. ill. pontosítok.. annak az összegnek a 80%-a, amiből a mostani GYED-edet számolták...

R.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rebi 2009.01.20 09:41-kor.
rebi

Márti -Köszi! Kamilla nagyon cuki!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

panndi
a 15 nap bizony beleszámít, mivel jövedelemnek számít.
A munkaadónak meg a tgyás meg gyed nem kerül pénzébe, a táppénz igen...

Nálad azért nem kavarhat bele még a 2006-os fizetésből számolt tgyás/gyed-nél se a betegszabi, mert akkora a bruttód, hogy még ezzel is bőven a minimálbérx2 fölött vagy...
rebi

A mostani betegszabim nem számít be, én csak azt mondtam.

A táppénzt meg az OEP illetve a MEP állja, nem a munkaadó.
Vendég

panndi
Ha táppénzúgy lenne, ahogy írod, annak minden munkaadó nagyon örülne ;) Táppénzhozzájárulás címén be kell fizetniük az 1/3-ot...
Amúgy Nálad még az lehet, hogy annyira kicsi (lesz) a két gyerek között a korkülönbség, hogy azért számít máshogy. Mert az utolsó 2 évben lévő dolgokat nézik... (vagyis lehet, hogy még korlátlan tgyás-od is lehet, mert az utolsó 2 évben lesz min. 180 napod... abba viszont benne lesz a 15 nap betegszabi is azért.. ez is 100% De magas fizetésnél ez tényleg nem számít számottevően)
rebi

Ja, úgy igen, tp hozzájárulást kell fizetniük, bár nem tudom mennyi ideig.
Vendég

susy, köszi a választ, ettől tartottam :)

KépKép Kép
mzsperx

Mzs
Szivesen, bár sajna hogy nem jót mondtam neked.

Rebi
Igen, igazad van, kell hozzájárulást fizetni táppénznél a munkáltatónak. Még egy kérdésem lenne. Ha megemeljük a fizetésemet, akkor mi van a járulékokkal? Mert ugye most nem kell fizetni, de így gyed alatt gondolok egyet és megemelhetem? :roll:
Én muszáj leszek elmenni táppénzre, akkor ezek szerint jól lecsökkenti majd a pénzemet.

Kép
Kép
susytunder

Én úgy tudom, hogy 3 gyereknél már a tetőtér beépítésre is lehet. Mindjárt megkeresem!
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi
Megvan, itt az elején írják. 5.pont

Kép

Kép
nikuc

Hú,hát nekem az a mázlim,hogy rengeteg szabim lesz,mire visszamennék dolgozni! Nekem 46 napom van egy évben és tudom,hogy csak a GYED 1.évét szmolják,de nekem már negyeszer! :wink: Szóval,amikor lejár a GYED,szépen megyek szabira és mellette kapom GYES-t is! Csak ezért tudok itthon maradni Kamilla 3 éves koráig.Már,ha addig még nem szüntetik meg ezt is! Tegnap óta tudom,hogy valószínűleg megszüntetik a közalkalmazotti státuszomat, de mit is várjunk egy olyan országban,ahol az IMF hitelezők,ha végrehajtásra kerül a sor,"vihetik" a Szent Koronát és a Parlamentet is( Hogy lehetett ilyen szerződést kötni?!-ennyit a védett nemzeti kincsekről)

Kamilla dícséreteket köszi! :lol:

Véleményezzétek már a babakocsit,légyszi!

Nini!

Ja,igazad van! Szállítással együtt már 290.-tal fölé megyek! :wink: Na,ennyit még kibírunk! :lol:

Márti
borossné becz márta

Susy
Papíron megemelhetitek simán (elvileg úgyis úgy van, hogy a gyed/gyes-en lévőknek is emelkedik közben a fizetése annyival, mint azoknak, akik hasonló munkakörben vannak... Így legalább nem is lesz annyira átlátszó a dolog, hogy csak a max. gyed miatt van...)
De írtam privit, hol tudnak egészen pontos infót adni... De amíg kb. sem biztos, hogy mikor érkezik a következő baba, úgyis minden csak elmélet, mert mindenki csak abból tud kiindulni, mi érvényes most.. aztán ki tudja, mit hoz a jövő...

R.
rebi

Márti, köszi a könyv infokat, én is lementettem.
Amit írtatok, az alapján még nem rontottam el a gyereket - mi is beszélgetünk, mondókázunk, Gryllus Biciklizős lemeze nálunk is favorit, koncerten is voltunk, Lillus is segít teregetni, kavarni a kaját stb.

Én egy időben kísérleteztem vele, hogy megértsem miben lesz más tgyás/gyed stb. ha Kistesó 2 éven belül vagy túl születik, de mivel az élet megoldotta a kérdést, majd ha jön az adott helyzetből kihozzuk a maximumot :lol: Meggazdagodni azt nem fogunk belőle, azt már látom :wink:

Mi szocpolra sem vagyunk jogosultak :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

JA és Márti a lényeg:

Nekünk a Pikolo egy butább változata van, én csak jót tudok róla mondani.
A miénk döntésben tud kevesebbet, nincs lábzsákunk és karfa csak nyitható - de nálam a szempont könnyűség volt, mert vonatozok is vele, ha meg nagy és kényelmes kocsi kell ott a nagy.
Én ajánlom Neked jó szívvel, ha konkrét kérdésed van még szólj.

KépKép

KépKép
beneildi

Kamill olyan édes! Ezek az aranyos ruhák olyan jól állnak Neki! :)

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Igazad van.

Mzs
Bocsi. tetőtér beépítésre teljesen más szabályok vonatkoznak. Jár tetőtér beépítésre, de egy csomó előírásnak meg kell felelni, többek között építési engedély köteles. És mivel Dorka 3. baba így nem egy gyereknek számít, attól függeltlenül hogy csak rá vennétek igénybe a szocpolt, így 1 200 000- nek a fele jár.

Kép
Kép
susytunder

nikuc, az a baj, hogy ez már be van építve. mármint a tetőtér :) csak egy szoba nem lett felhőzva. vagyis a fala vagy mi :) így nem hiszem.

rebi, ezekkel a papíros emelésekkel az a baj, hogy aztán a szabit már ezen a megemelt összegen kell kiadni... ami ugye plsuz járulék... de nyilván ki kell számolni :)

KépKép Kép
mzsperx

Hát akkor nem is nagyon éri meg. Egyébként ha csak kevés tégla kell a falazáshoz, megéri Vaterán, vagy ilyen hírdetésekben nézni, és ilyen "maradékot" venni, sokkal olcsóbb! :wink:

Kép

Kép
nikuc

Rebi,

nekem a következő a kérdésem. Pálma 2008 októberében született, így a TGYÁS-t a 2007-es fizumból számolták.
Viszont a GYED-et 2009 márciusában állapítják meg, akkor annak a 2008-as fizum az alapja?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok

Danann
Örülök, hogy tetszett a cukiság! :lol:

Susy
A boldog tipegőket én is szívből ajánlom. Sok tippet, játékot onnan vettem. Nekem a 15-36 hónaposoknak szóló van meg. Hihetetlen milyen okosak ezek az 1 évesek. Eszembe nem jutott volna pl, a törülközős játék, vagy a guggolás-hajolás. Tele van számtalan jó ötlettel, hogy fejlesztheted a kicsit.

Nagyon figyelem miket írtok a gyed, gyes témában! :wink:
Vendég

Márti

TE mondtad, hogy 40-nél nem akarsz többet :P :P :P :P :P :P
de ha 290Ft-ot kibírsz akkor már kibírsz 1200Ft-ot is..és így tovább :) :) :)

Bocsi, csak szőrszálhasogató vagyok... :) :P

De a kérdésemre nem válaszoltál :)

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok!

Tegnap voltunk gyerekorvosnál. Többek között kitért Adél hozzátáplálására. Azt mondta, hogy "hát ez a gyerek már mindent ehet! pl keksz, kifli is..." Én erre mondtam, hogy abban van glutén, ami 1 éves korig nem ajánlott. Azt mondta, hogy igen, így szokták, de szakmailag csak 6 hónapos korig indokolt ezektől távol tartani. Szerintetek?

Kép
Kép
kincsesi

Kriszta
Köszi! Már nemsokára meglesz, és nagyon kíváncsi vagyok rá. :)

Kincsesi
Nálunk is kb. ilyen korban mondta a doktornő, és azt tette hozzá, hogy nem azzal lakik jól a gyerek, hanem csak elnyálazza, rágcsálja. Kristóf eszik kenyeret, kiflit, babakekszet és hasonlókat is.

Kép
Kép
susytunder

Ildi, én kivártam az egy évet :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Kincsesi

Én nem merek adni semmi ilyesmit Zétinek. Jobb a békesség! Ráérünk még! Nem marad le semmiről. Nekem a sajtot ajánlotta a védőnő. Azt mondta reszeljek bele a főzelékébe. Mondtam neki, hogy nekünk nincs szükség arra, hogy jobban "csússzon" a kaja, mert Zéti így is megeszik mindent amit adok neki.

Manka
Köszi a rizs ötletet. Amint meggyógyult Zétikém, megkóstoljuk azt is.

akartam még valamit, de a szita agyam már mindent elfelejt.....:oops:
Vendég

Volt egy gyereknevelős műsor régebben, ahol beköltözött házba az egész család a problémás gyerekkel és egy pszichológusnő segített nekik.
Ott csomószor volt olyan gyerek, aki nem akart enni, - ilyenkor mikor azt hallom, hogy ne adjunk a babának ezt-azt 1 éves koráig, mindig beugrik, hogy más meg azon küzd, hogy a gyerek egyáltalán elfogadja kaját és hajlandó legyen 1-2 megszokott dolgon túl is elfogadni új ételeket...

Kép

Kép
sz.veronika

veronik: ha volt 2008-ban 180 ledolgozott napod, akkor abból számolják a GYED-et, ha nem volt, mert táppénzen voltál, akkor a 2007-esből.
Vendég

Volt! Jaj de jó! :D :D :D

Kép

Kép
sz.veronika

Pálmi 1-2 napja elkezdte emelgetni a popóját :)
Még egész kicsi korában csinált 2-3-szor ilyet, azóta csak most először :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2009.01.20 16:05-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?