Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elkezdem...

Először is üdvözlöm az újakat! :P

Szépek a képek , a babák :P

Kriszta
Azt írtad, hogy ritka az olyan baba, aki megeszi a bébiételt is és Anya főztjét -
Levi ilyen :P (most a nagyiét is megeszi) :lol:
A ka-ka ezért = órával, mert Anyuméknál van egy óra, ami kakukkol - így azóta
minden óra ka-ka Levinek , nem akarja azt mondani, hogy tikk-takk. :lol:
Tegnap ismét voltunk a szüleimnél, ahol most először mondta, hogy vau-vau :P
(itt csak a szomszédban van kutya, de ott van 2 is)
...na és a cica... Mondja neki, hogy ci-ci (de a cicit is így hívja) :)
A papa is kettőt jelent (Papa és papucs - szandi) :roll:

Az ételek - Manó is szereti a virslit (bár csak heti 1-2 alkalommal kap), a kölest is imádja (Ninike)
Ha kérdezem, hogy kérsz golyót már előre örül és tartja a kezét :lol:

Edit
Gratulálok Boró elindulásához!!! (bár nem most volt)
A gomba torta nagyon jól néz ki, köszi a receptet!
Sajnálom a mellgyuszit - javul már?

Levi még most is napi 3x kap cicit. (reggel ébredés utá, délben alvás előtt és lefekvés előtt)

Az éjszakáink nagyon jók... este 22 körül elalszik és reggel 8-9 között ébred :lol:
Hajnalban néha iszik (félálomban) vizet, de ezt egyedül is tudja, mert a csőrös
pohara ott van tőle 20 cm-re, a párnám mellett :P
Sajna velünk alszik - lehet azért is megy ilyen jól :lol:
Hálózsákban alszik ő is... így nem kell azt figyelnem, hogy mikor rúgja le a takaróját.

Szilvi
Szép az új vonalzó!

Cas
Nektek is GRATULA - Csilla jár :D
Sebi beteg még? - Jobbulást neki!

Kriszti
Gratula a 4. fogacskához!...beüthette, hogy letört ?! :?

Réka ügyesen síel :lol:

Ninike
Dec. 3. - óra?
Sára 18:30, Levi 18:39 (mi 2-3 méterre voltunk egymástól) :lol:

Sziszi
Még is az lehet, hogy találkoztunk a Szabolcs u-ban :P
Mi 6-án mentünk haza.
Blanka nagyon édes! :wink:

Szilvió
Ádám szép nagy méretekkel látta meg a napvilágot :shock: :P

Ma is hullott a hó:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Edit, szerintem a diéta mellett próbáld ki az esszenciális olajokat (lenmagolaj, kendermagolaj, halolaj) ekcémára belsőleg, és az olívát külsőleg. Még ha nem hozza rendbe, akkor is nagyon hasznos a kicsik szervezetének. Szintén természetes anyagok és sokaknak bejön az aloe, a shea vaj tartalmú krémek. De van rengeteg külön ilyen bőrre készült krém, vagy biztosan kevernek valamit, ahogy Cas is írta. Mindenesetre én próbáltam természetes anyagokkal indulni és csak végső esetben szteroid tartalmú krém, szerencsére csak kétszer használtam ez utóbbit. Ki fogja nőni valószínűleg, ha nincs a családban allergiás, de mindenképpen szelídül a korral.

Nagyon édes egyébként Kriszta és Boróka a szánkózós képeken!!!
Réka pedig ügyesen síel :lol: .
Levi is édes, látszik, hogy élvezi az új helyet. Ádámka pedig igazi szívtipró lesz a huncut kék szemeivel.

Szilvió!! Igazad van, a következő gyereket majd megpróbálom én is egyedül elalvásra szoktatni, de szerintem ez vérmérséklet és alkat függő, Blankát a simogatás soha nem nyugtatta meg, csak a cici :oops: Na ezt elküldöm, mert felébredt a drága és kiabál. Aludt most is vagy 40 percet, nagyon ritka, hogy nappal ennél többet alszik egyhuzamban. Igaz ezt még kétszer. Ha egyszer teszem le, akkor is ennyi :shock:

Kép

Kép
szisz05

Kia, nem hiszem, hogy találkoztunk.Blanka 5-én 23.32-kor született és akkor éjjel nem volt hely, levittek a terhespatológiára a földszintre, és csak másnap délután 5-kor kerültem fel Blanka közelébe :shock: , szörnyű volt. Gátsebbel járhattam fel 3 óránként szoptatni, az egyik szobába beültettek egy székre pár percre, ha esetleg ott voltál, akkor találkozhattunk. Ez volt a legrosszabb az egészben, az első 30 órában alig láttam az újszülött gyerekemet, akkor is éppen aludt, nem volt ideális kezdet.

Még annyi az alváshoz, hogy meggyőződésem, hogy minden anya-gyerek párosnak más módszer jön be. Én azért remélem, hogy a következő babánk majd jobb alvó lesz. Blanka sajnos olyan, mint én, órákig képes vagyok forgolódni, mielőtt elalszom, járművön például nem tudok, kollégiumban meg kellett várnom, míg mindenki elalszik, mert csak csendben és sötétben megy. És ez nem szoktatás kérdése, pedig azt hittem. Igyekeztünk normál zaj mellett altatni Blankát, de mindenre felkel, autóban eleinte nem aludt ő sem, kiságyba is csak 2 hónap után tudtam betenni (persze miután cicin elaludt), mert ahogy leért a feneke ordított.

Még annyit elmesélek, hogy nálunk más is közrejátszott a cicimánia kialakulásában. 1 hónaposan a dokinéni köldök és lágyéksérvet fedezett fel Blankánál. Röviden: az első kórházban (Madarász) azonnal műteni akarták, illetve 1 hét múlva, mert még akkor nem volt 3 kg a súlya (2900-al született, 2690-el jöttünk haza és eleinte nem hízott). Kikészültem az altatás és műtét gondolatától és addig keresgéltem az interneten, míg találtam a SOTE-en egy dokit, aki szerint a lágyéksérvet csecsemőkorban ki lehet nőni. Blankának egyébként a nyitott sérvkapun át erőlködés, azaz sírás esetén a petefészke került a hasfalon kivülre, egy szilvamagnyi kis dudor, amit óvatosan vissza lehetett nyomni. Itt a doki, Verebély Tibor (azóta is hálával gondolok rá), megnyugtatott, hogy mivel nem bélszakasz van a sérvben, nincs gond a kizáródással, ha a petefészek kizáródik, az nem fáj, csak nem lehet visszatenni és 3 napon belül műtét, de kaptunk Valentin napig haladékot, hátha magától rendbejön.
Hát attól kezdve nem hagytam sírni, ezt pedig egyféleképpen lehetett elérni, ha sírt szoptattam, este akár órákon keresztül. A sérve épp ma egy éve látszott utoljára, azaz a felfedezéstől két hétig tartott ez a szörnyű bizonytalanság, a műtétet és bármilyen rutin beavatkozás is, az azzal járó traumát pedig elkerültük.
Ezt azért írtam ilyen részletesen, mert tanulság is, ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább több orvos lássa a gyereket.
Szóval tejem is lett dögivel, de jól rá is szokott a folyamatos cicin alvásra.

Kia azért örömmel hallom, hogy Levi így is szépen alszik. Blanka ma reggelre is két és fél órán keresztül ébren volt éjjel, nevetgélt, beszélgetett azt hiszem el kell fogadnom, hogy ilyen és kész. Bár még ez a fránya fog sem bújt ki.
Na eldugulok, jó sok mindent kiírtam magamból, bocsi, ha túl sok voltam.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Hát ahogy itt olvasgatlak titeket, azt kell mondjam, hogy nagyon szerencsés vagyok. Volt egy kicsi félre tartott fejünk, amit tornával kezeltünk, meg egy kis szívzörej, ami nem volt veszélyes, de azt hiszem ennyi. Ja, meg egy nem hízásos hónap.
PErsze én amúgyis aggódós vagyok, ha nincs semmi, akkor is:)) MInden józan eszem cserben hagy a gyerek mellett.

Amúgy egyetértek: szerintem is jobb a több orvos. Főleg, ha valamelyik aztán meggyőző is. Nálunk a ferdén tartott fejével voltunk neurológusnál is, aki megmutatott egy csomó gyakorlatot és gyönyörűen helyrejött tőle. A házi orvosom meg halálra ijesztett és a Dévény Annát javasolta. Persze tudom, hogy sok dolguk van, de végül sosem kérdezett rá, hogy elmentünk-e vagy mi történt. (amúgy kb. 3 hónap volt a várakozási idő, nem vártam annyit)Szóval valahogy meg is ingott a bizalmam. Azóta főleg csak kenőcsöt íratni járok le, meg ha nem komoly a baj. És amúgy az a vicc, hogy a normális ellátásért akár még hálapénzt is hajlandó lennék adni, csakhát nem úgy tűnik, hogy akkor jobban menne a dolog.

Különben meg erre az alvás dologra rém büszke vagyok, de mondom: szerintem nem az én érdemem:)) ÉS tartok tőle, hogy bármelyik nap megváltozhat, szóval igyekszem az eszembe vésni, hogy egy gyerek mellett csak a változás állandó.

Ha valakinek lennének jó vacsora és reggeli ötletei egy 5 fogú kisördög részére, az megírhatná nekem. Nagyon szereti a kenyér belét, de nekem olyan uncsinak tűnik és hát nem lehet mindig azt enni. A főzelékek nem nagyon jönnek be, a tojás sem, a kakaó sem. A tejbegrízt egyszer megette, egyszer nem. IMádja a joghurtot és mindenféle édes túrós dolgot (sajnos).

Szilvió

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Edith
Nagyon jó a blogod, nehogy abbahagyd!!!
A tortareceptet külön köszi, még nemtom milyen alkalomra fogom elkövetni, de nagyon fincsi lehet, a gyerekeknek meg majd sütök mellé vmi mást! :lol:

Kia
Köszi a gratulát meg az érdeklődést! Sebi holnap megy oviba, kaptunk engedélyt a gyerekorvostól. Igazából picit még köhécsel, de ez már magától fog elmúlni.

Kép
Kép
Kép
cas

Sszzilvia:Nálunk pont a Dévény torna segitett.Réka koraszülött volt a 34.hétre született 1490g-mal.Vissza kellett volna menni a fejlődésneurológiára,de a Szabolcsban már nem fogadtak,a MÁV-ban meg még január végén sem tudtak minket fogadni.na de nem ez a lényeg,elvittem egy másik korháza.nekünk is mondtak mindenféle tornát,mert nem emelte a fejét 4 hónaposan.ill.ha felhúztad a kezénél fogva hátrahajtva tartotta a fejét.Itt a faluban is találtunk egy gyógytornászt,az sem igazán jött be.majd egy ismerős révén megnézte egy dévényes,és azt mondta,hogy borzasztóan le vannak tapadva az izmok a lábán.Ezért nem tud úgy forogni ahogy kéne.5 kezelésen voltunk,és Réka mászni,felülni kezdett,és a végén felállni.5 hét alatt többet elértünk mint a 4 hónap tornával.Na nem volt egyszerű,mert szinte eggyütt sirtunk,annyira fájt neki.Na de mára teljesen elfelejtettük az egészet.Na ezt a többiek ismerték,csak azért irtam,hogy én nagyon örülök,hogy annó elmentünk hozzá.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa03:

Én is elmentem volna oda (bár ugye a neten derítettem ki,hogy az nem egy személy, hanem egy módszer, mert a gyerekorvos semmit nem mondott),de mikor közölték, hogy majdnem két hónap várakozás és én is hallottam, hogy fájdalmas is....
Szóval úgy voltam vele, hogy ez az új dokinő majdnem fél órát vizsgálta, forgatta, ültette, megmutatta majd begyakoroltatta a gyakorlatokat, hogy otthon is tudjam... Nekem ez meggyőzőbb volt, mint a gyerekorvos, aki mondott két mondatot és már ki is tett. Ja, amúgy így is született, a kórházi zárójelentésén is ott volt, hogy nem fért el, így a fejét félretartotta és úgy is maradt. Szóval nagyon meglepett, amikor két-három hónaposan a gyerekorvos "rájött", hogy ferdén tartja magát.
Mindegy, igazándiból az a lényeg, hogy tényleg nagyon különböznek az orvosok. Mondjuk nem volt szerencsém, mert ezt a neurológust is átszervezték épp valahová, így nem tudtunk hozzá járni.

Nem tudom, máshol mi a helyzet, de itt a lakótelepen nem viszik túlzásba a gyerekgondozást. Hozzám még legalább 5-6- szor kijött a védőnő az elején. Másoktól azt hallottam, hogy a többi egyszer sem. De mondjuk én tényleg akkor megyek csak, ha gond van. A többi ismeretet inkább könyvekből, ismerősöktől, a netről szerzem be.

Szilvió

sszzilvia

...tök jó, hogy már az előző oldalon Kismok a témákat összefoglalta, mert így most tényleg egyszerűbb (de ez nagyon jó, hogy nem győzök olvasni, csak így tovább)

cipő - én sem adok bent rá, de Marci még mindig nem akar menni. két hete már megállt pár másodpercre egyedül, de azóta sem :roll: nálunk végig hidegburkolat van, ami ugyebár nem egyenetlen talaj :roll: , ezért egy kicsit azért elbizonytalanodtam, hogy helyes-e...de azt hiszem, hogy jó így :roll:

tesó - nemrég írtam le, hogy még nem tudom :roll:
Kriszta - egyébként nagyon jól fogalmaztad, meg, hogy megint egykét nevelsz majd (ha úgy alakul ugyebár)...nálam is ez a helyzet, csak én már 37 leszek biza egy hónap múlva :oops:
Kismok - neked még az írásodból is árad a türelem...nagyon tetszett az öltözködős leírás :lol:

Ovi - én megyek a kitaposott úton- azt hiszem - de itt is előre be kell íratni a manókat....még e hónapban utána járok, bár jövő január előtt semmiképpen sem megy 8) :oops:

Gyereknevelés könyvből - hááát nem nagyon megy nekem, bár egy könyvet sem olvastam végig, csak bele-beleolvatgattam....de nekem nagyon nem megy a következetesség, s a tudatosság
Kristófnál sem (a mai napig sajna, van is a sulival gondunk), de Marcinál sem :oops:

Kia :D
Jó, hogy jöttél, Levi édes minden képen, mint mindig! Gratula a jól alváshoz! Pont akartam kérdezni, hogy mennyire viselte meg őt a költözés? Ezek szerint nem volt gon :wink: Apa új munkahelye jó?Szereti? Te hogyan jössz ki anyóssal? Anyudék közel laknak?

Titti :D
Jobbulást a család még beteg tagjainak! Ezt a jó sűrű programot megint vonattal tettétek meg??? Le a kalappal!
Mi van párod munkahelyével? Maradtok?

Ancsa :D
Én is imádtam a sielős képet :lol: most, hogy leírtad a tornát, még mindig összeszorult a szívem :cry: Emlékszem, hogy milyen nehéz volt nektek!

Nyafi :D
Én nem tudom elképzelni négylábúval az életem (ezért a gyerekemét sem), de nagyon aranyos lehet, amikor a kutyus hagyja magát, hogy Gigi "játéknak használja"

Viki - spirál kérdés: nekem nagyon régen volt, nagy hiba volt részemről, én is voltam méhen kívüli terhes, még Kristóf előtt, s majdnem ott maradtam....így még a nevétől is rosszul vagyok, DE most már tényleg más típusok vannak, s amit Ninike írt, az jól hangzik (mármint, hogy nincs szinte semmi vérzés)
Én gyógyszer párti vagyok, néha elfelejtem, de még nem volt gond 8)

mi volt még....alvás: még mi is kettőt alszunk nappal, s kb. 40perc-1 órát...este 1/2 10-től reggel kb. 1/2 8-ig, 1-2-3 ébredéssel.

Edit :D
Tudom, hogy régi beidegződés a "tejkérdés", de mint fent írtam maholnap én már 37 leszek, így volt részem a "régebbi hozzáálláshoz" is....Én egyébként nem hiszem, hogy a gyerekek ennyit változtak volna, lehet, hogy egy kicsit túl van lihegve minden, de persze én is haladok a korral :wink:
Azzal viszont nem értek egyet, amikor úgy kezdődik egy mondat, hogy "én is/ mi is felnőttem/tünk valahogy, és itt vagyunk...mert azért hiszem, mert az ősember is megszületett és felnőtt valahogy, de nem az a cél, hogy visszanézzünk, hanem előre, s hogy minél tökéletesebben "tegyük a dolgunkat"....ezt talán már írttam, hogy ez nem is az én gondolatom, hanem a páromé (mármint az ősemberes példa), s ő mindig mondja, hogy ősapáink/anyáink már a 30-at sem élték meg :roll: :wink:

kaja, mint kigyóubi és lilahagyma :shock: :shock: :lol: én még ilyet nem is mertem adni, azt hiszem, hogy gyorsítanunk kell :roll:
Húsikat hogyan adjátok? Már minden darabosat eszik Marci, de a húsoktól "fuldoklik" :roll:

Biztos, hogy sok minden kimaradt, ezért bocsi, de már nagyon hívogat az ágyacskám, ezért jó éjt Nektek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Örülök, hogy végre bejelentkezett a kiarádió! :lol:
Én is küldök pár képet! Azoknak akiknek undi, hogy kutyával játszik a gyerek, kérem ne nézze...
Kép apával az élet Kép szia Kép vetődök Kép enyém lesz Kép meglesz Kép enyém Kép és akkor most ujra eldobom jó, Nyafi

Kép
nyafi

Nyafi
Tök jók a játszós képek!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Edit!

Altatás: félsikerem van. Ismét elalszik egyedül és ez már nagyon jó.
De éjjel a 2 véglet van.
Vagy alszik továbbra is az ágyában, max 1x kér enni hajnalban, vagy üvölt.
Nem felsír, hanem szó szerint felüvölt, felpattan és üvöltve csimpaszkodni kezd.
Nem tudom megnyugtatni semmivel.
Minél jobban csitítom, annál idegesebb lesz és jobban üvölt. És van egy pont, amit ha átlép, akkor utána nagyon zaklatottá válik nyűgösködik és üvölt tovább.
Keresem az okokat.
Még mindig velünk van egy szobában, ha 3 egymást követő éjszakát szépen átalszik úgy, hogy nem üvöltözik, akkor visszavisszük a szobájába.
Most egyelőre kifogytam az ötletekből, én még mindig valami félelemre gyanakszom.

Most ne röhögjetek ki, de eszembe jutott, hogy újból megszenteltetem a házat.
Ugye mint már írtam korábban, hogy a szomszéd mellettünk készíti elő a garázsában az elhunytakat.
Így elég meredek ötletem van.... :oops:
Illetve sok egyéb megmagyarázhatatlan dolog történik nálunk, néha mulatságos, de néha nagyon idegesítő.
Láthatatlan erők kapcsolgatják a villanyt, sokszor tárgyak tűnnek el, aztán előkerülnek lehetetlen helyekről, elcsúszik a kép a falon meg más marhaság.
Aki nem hiszik ezekben, röhögve lépjen tovább, aki meg igen, adhatna valami épkézláb tanácsot. :D

Na csajszik hátfájás:
Nem csodaszer amit ajánlok: hasizomgyakorlatok,torna és gerincerősítő gyakorlatok.
Én alig bírtam szülés után kiegyenesedni, annyira megnyúltak a szalagok.
Ugye ami tartja az ember hátát, hogy amikor nő a pocak visszahúzza a hátat egyenesbe.
Nos megkaptam az ab king pro-t, becsületesen elkezdtem használni és rohamos volt a javulást.
Sokszor nem tudtam Domit a kiskádból kiemelni, annyira fájt.

Napi 5-10 felülés
Vagy feküdj hasra, tárd szét a karod és emelkedj el a padlótól ezt is kb 10x csináld meg.
Hidd el, látányos lesz a javulás!!!!

Huhh most ennyi, mert a turbó gizi rámol.

Ja mégegy kérdés

Kinek NEM megy még a manója???????

Vagy csak mi vagyunk egyedül???!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Kriszta :D
Marci NEM megy még egyedül. Vezetve nagyon tud, de egyedül még megállni sem tud :roll: Ja, és akartam is kérdezni: sokat jár lábujjhegyen :roll: ez vajon baj :?: :roll:
Fura dolgok a lakásban - ötletem nincs, de én ha nem is hiszek 100%-san az efféle dolgokban, szerintem nem lehetetlen, így nem röhöglek ki egyáltalán! Mit jelent megszenteltetni a házat?
A szomszéd azóta is "űzi" az ipart??? Ez azért szörnyű :twisted:

Attól, hogy én nem engedném Marcit, mert, mint írtam jómagam is tartok a kutyáktól (így nőttem fel, s ezen már nem igen lehet változtatni), nagyon aranyosan játszik Gigi Nyafival :wink:
Giginek a göndör fürtjei csodásak! Neked van göndör hajad??

Marci még mindig alszik (itt 8:34 van), ha elkezdtem volna vasalni, akkor már tuti kukorékolna :lol:

Lányok, én mostanában csúcs nyűgös vagyok, ahhoz sincs kedvem, hogy felöltözzek, nem, hogy kimozduljak itthonról. Ma (is , mint múlt héten minden nap) elhatároztam, hogy gyüminap, fogyó ismét (zavar, hogy jönnek vissza a nehezen leadott kilók), s megrázom magam, s máshogy lesz!! MOst, hogy leírtam, talán sikerül :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szilvia, visszaolvastam amit múltkor írtam, mert azt hittem, úgy tűnhet, hoyg én azt az álláspontot képviselem: az őseink is felnőttek valahogy. Dehogyis. És újraolvasáskor sem az jött le a szövegemből. Úgyhogy szerintem egyről beszélünk :D csak mivel belekevertem a párom tejeztetését meg a többi dolgokat, ezért voltam félreérthető.
Az volt a lényege, hogy igen, annakidején az volt a felfogás, most pedig már más. És én inkább a mostanira hajlok. Persze, nem átesve a ló túlsó oldalára. De azt is írtam, hoyg sajnos itt mifelénk még elég nagy a tudatlanság ezen a téren, és eddig azt hittem, hoyg csak a félművelt falusiak körében, de úgy látszik, hoyg nem. A barátnőm (egyetemet végzett, csomó könyve van, netje otthon, férje is tanár), akinek éppen ma 3 hónapos a kisfia, már pár napja sérgarépalével eteti a kisfiát, méghozzá nyersen. :shock: Teszem hozzá, hogy szopizik a kicsi, és jól. Elmondtam neki, hoyg szerintem túl korai, de ennyi. Én nem akarok erősködni. Ők úgyis orvosi utasításra tesznek, tehát nem is akarok azzal szembeszállni. Csak nagyon remélem, hoyg semmi baja nem lesz a fiacskájának!

Kriszta, akkor ne is nagyon erőltess semmit. Tudod, a félsiker is siker, és örülni kell neki. :) Boróka is megébred éjszaka a múlt vasárnap óta, de sokszor visszaaludt már egyedül, ma pedig csak 6-kor sírt először.
Én igazából nem hiszek az ilyesmiben, de azért nem zárom ki a furcsa dolgokat.
Anyósom sógornője mesélte, hoyg a bátyjáéknál egy szellem lakik. Elnevezték viccesen Lujzának. Az történt ugyanis, hoyg a kamrájuk szellőzője el volt tömve egy nagy kővel vagy mivel. Nagyon be volt szorulva, onnan lehetetlenség lett volna elmozdítani és mégis egyszercsak nem volt ott. Azt hiszem, a kamrába esett, de nem vagyok biztos. Az aknából senki fel nem juthatott oda, a háziak közül senki nem nyúlt hozzá, nem is volt csak úgy elérhető helyen. utána pedig náluk is egy csomó furcsaság történt, amikre nem találtak magyarázatot. Egyszer eljöttek Romániába (ők Mo-n laknak) és amikor indultak, a pasi viccből azt mondta a kitárt kocsiajtó előtt, hogy na, Lujza, beszállás. :shock: :lol: Miután megérkeztek pedig Nórának (anyósom sógornője) elromlott a kézi mixere, a porszívója és a férjének a fűnyírója. Mindez egy nap alatt. Ők a szellemre fogták. :P Perzse, véletlen is lehetett, de ilyen előzményekkel elhiszem, hoyg betojtak.
Végül megbékélt velük Lujza, de nem tudom, hoyg mit tettek ennek érdekében, vagy hoyg egyáltalán tettek-e valamit.

Nyafi, klassz, ahoygan játszik Gigi a kutyával! Nekem nem undi a dolog, nehogy félreérts, sőt azt írtam, hoyg bánom és irigykedem azokra, akik ilyen közel kerülnek egy-egy háziállathoz. :oops: Nekem főleg a "szia" és az "enyém" kép tetszik. Olyan csábosan néz mindkettőn! :wink:

Szilvia, én csak apró darabokra vágom a husit vagy a kezébe adom, hyog ő rágja. de te úgy add Marcnak, ahogy ő kéri. Látod, most már eszik darabosat, majd a husinak is eljön az ideje, ne aggódj. Addig aprítsd fel neki jól. Szerintem inkább késsel darabold, mint botmixerrel, hoyg lassan szokjon hozzá a pár mm-es darabokhoz is. Ha pl. a csirkemellett a rostokra ellentétesen vágod (főtt húsról beszélek) akkor szinte pépes dolgot kapsz belőle, és mégsem pép. :D

Kia, tényleg mesélj egy kicsit. Kezdenek kialakulni a dolgok? Remélem, nincsenek nagy gondok! Levi, mindenesetre, úgy néz ki, élvezi, hát élvezzétek ti is!!! :)

mennem kell...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szilvi!

Megnyugtató,hogy nem vagyok egyedül. :D
Hát a szomszéd még mindig űzi, persze veszettül tagadja.
Tenni nemtudok ellene, a helyzetet pedig nagyon elmégesíteni sem szeretném.

Edit!

Köszi a bíztatást!!!A Lujza jó név, lehet,hogy használom majd.:-)

A legfurcsább mégis az volt, amikor az expáromnál kihívtuk a táltost,hogy mérje ki a vízereket.
Erre mellém állva azt mondja.
Ez a jelenség állandó?
Én levágtam mire gondol, az én jelenlétemben folyton pattogott a lámpában az izzó.
:D
Sose mondtam senkinek, ő rögtön kiszúrta. Pironkodva vallottam be, hogy mindig.
A jelenség akkor szűnt meg, amikor kiléptem a házból.
Aztán mikor visszamentem, előjött. Ahogy otthagytam az élettársamat, megszűnt a jelenség.

Ja és egyszer éjjel kellős közepén nagy robbanás.
Konyhaszekrényben szétrobbantak! a kompótostáljaim.
Pedig nem használtam akkor őket.

De itthon is előfordult már hajmeresztő dolog. Nagy csattanás a nappaliban, egy hatalmas csavar landolt a padlón.
Nyomát nem találtuk annak, hogy honnan, akkor még a galériánk sem volt kész, csak színtiszta beton volt minden.Tető nem volt lyukas, ilyen csavart meg nem használtunk sehol.

Néha arra ébredek,hogy virágillat van.
Ugyan vannak szobanövényeim, de Domi miatt nemsok és pláne nem a hálóban.

Ja és rendszerint este pontban fél kilenckor valami cicereg a hálóban az álmennyezeten. Párom is észrevette már.
Én azt szoktam mondani,hogy egy bogár, de 1x direkt felkelt és megnézte. Bogár sehol. De MINDEN este fél kilenkor 20 másoperces cicergés van. Rá 5 perce menetrendszerint Domi felsír.
Már annyira piszkálta a csőrét,hogy mi ez, hogy mindent lecsekkolt. Cicergés megmaradt.
Síri csendben hátborzongató.

No ez van. a felére bizti van tudományos magyarázat is. Vannak még egyéb ilyen apróságok, de már sok vagyok, úgyhogy eldugultam. :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

:shock: :shock: na most már fut a hideg a hátamon :shock:
most már bizti, hogy Domi költözik hozzánk :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Marcikámhoz 1/4 10!!!-kor én mentem be, akkor már (vagy arra ébredt) mocorgott.....s most olyan jól eljátszik, annyira TÜNDÉR :lol:
Így sétálni ma sem megyünk, de a teraszra majd kiviszem késöbb :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Koszi a konyvtippeket! Itt van mellettunk egy Alexandra, ma benezek.

Megnyugodtam a hatfajast illetoen. No nem orulok neki hogy masok is jarnak igy, mint en, csak en mar ugy gondoltam, ez nem normalis, szules utan tobb, mint egy evvel! Az a helyzet, hogy nekem is a 3. trimeszterben kezdodott a fajas, bar akkor nem a hatamban, hanem a csipomnel, volt, hogy egy hetig nem tudtam kimaszni az agybol, mert minden lepesnel ugy belenyillalt, hogy csillagokat lattam! Aztan megallapitottak, hogy azert, mert a tagulas miatt valami fix csont (mar nem tom a nevet) elmozdult egy picit, es ezt bizony megerzi az ember, de allitolag ez 100 no kozul 1-gyel tortenik. Na az pont en voltam :?

Nyafi: en tudok egy ilyen gyogymasszort, de sajna o nem jon hazhoz, nekem kene hozza mennem. Neked mennyiert jott ki es mennyi ideig gyurt?

Sziszi
Honnan veszed a lenmagolajat?
En is akarok tobbfele olajat elkezdeni adni Balintnak az omega3-6-9 zsirsavak miatt. Barmelyiket lehet adni 1 eves kortol? Talaltam a neten egy kevereket ( http://www.indigo2004.hu/modules.php?na ... f791090ba2 ), de jobb lenne, ha en tudnam osszeontogetni, meg eleinte mindenkepp egyenkent kene bevezetgetni.
Valakinek valami otlet?

Kriszta
Fu nem semmi! En biztos, hogy elkoltoznek... Persze tudom, hogy ez most nem segit...

Fu valamit meg akartam de elfelejtettem hogy mit :lol:

Most megyek mert Balint ehenkoraszozik itt...

Ja igen!
Vettem Humana Ha 2-es tapszert, mert eddig a Startot hasznaltuk :oops: Viszont ebben van szojalecitin... Nem tom ki milyet hasznal, de aki tudna, lenne esetleg olyan kedves, hogy megnezne, hogy amit hasznalnak, abban van-e? :roll:
Koszonom elore is 8)

Szep napot!
_jáde_

Szilvi 72! A hugom lábujhegyen járt, baja is lett belőle, mert csípőficamos lett. De ha Marci csak most kezdte és eddig nem, akkor lehet csak próbálgatja. Járatni egyébként ilyen dolgok miatt nem szabad, de tudom milyen nehéz visszafogni az embernek magát, ha a pocok nyüszög és tudod, hogy mi a baja, csak éppen nem szabad. Megnézetném azért egy dokival, ha huzamosabb ideig csinálja.
Igen én vagyok göndör.
Domi! Passz, nálunk is eltünnek dolgok, de aztán mindig kiderül, hogy Abigél a ludas valamint ferdék mindig a képek, de ez azóta, hogy megszülettem kihozom a lakásból.
Szilvi, ha Domi költözik hozzád, akkor ha száll be a kocsiba, ne szóljon Lujzi 2nek, hogy menjen vele, mert akkor hozzád költözik.
Jade egy óra, 4000ft.
A Babylove3-ban amit mi használunk is van szójalechitin.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Kisherceget lefárasztottuk reggel, most alszik!

Nem írigylek a paranormális jelenségekért senkit. Mondjuk nálunk ott megáll, hogy kiég a körte, ha én kapcsolom a villanyt, meg tönkremegy a hosszabbító, ha én nyomom be.
De az biztos, hogy pici gyerekkel én nem szeretnék ilyen helyen lakni. Sosem lehet tudni, hogy ők mit látnak és hallanak:((

Nálunk a járás elején az egyik lábának csak a külső szélére állt rá, de aztán leszokott róla. Hátha ez is olyasmi.

Mai kérdésem: hogy pucoljátok a gyerkőci fülét? Nálunk a férjem fürdet, a nagy mancsával nem nyúl ilyen dolgokhoz. Viszont én mindig úgy érzem, hogy koszos. Mögötte és a cimpa. Ekkor jön a peluscsücsök, meg a babaolaj, de attól meg icipici pattanások lesznek a füle alatt. A sima meleg víz nem jó semmire és hát ugye nem is valami lelekes, ha babrálom a fülét.

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Van újra netünk. Potom 28 napjába került a kedves szolgáltatónak visszakötni. :evil:

Üdv az újaknak!

Edit köszönöm a hiányolást. :D

Majd jövök és mesélek egy csomó dolog történt velünk az elmúlt szűk 1 hónapban.

Anita

goodfairy

Húú Kriszta, futkos a hideg a hátamon. Egy barátnőm nekem is mesélte, amikor még egy temető mellett laktak, hogy a kisfiuk gyakran mondta, hogy ott járkál egy bácsi és nem volt senki más rajtuk kívül a szobában. Azóta már elköltöztek, de elég meredek. Egy részére persze biztos van magyarázat. Mellettem is elromlanak a számítógépek...

Nyafi, nagyon szép Abigél a göndör fürtjeivel, olyan, mint egy kis angyal. Jó, hogy így együtt nőnek fel Nyafi kutyával.

Jáde, bioboltban lehet kapni lenmagolajat. DM-ben is láttam már, ott örlemény is van, amit így bele lehet főzni a kajába. Jó kis keverék az az olaj, amit küldtél, lehet, hogy kipróbálom. Igazából emgem nagyon érdekel az egészséges táplálkozás, eddig nem is tudtam az esszenciális olajok hatásairól, most már mi is igyekszünk beleilleszteni az étrendünkbe. Nem akarok persze túlzásokba esni, de az első félévben lassan, lépésenként szeretném, ha családilag egészségesebb életmódra váltanánk. Kezdem megérezni a koromat ugyanis (30 leszek májusban :roll: ), és a férjem aki sohasem volt beteg, az elmúlt ősszel kétszer is.

Blanka sem megy még, de csak egy hónapja állt fel, egyelőre oldalazva, kapaszkodva megy. Ja, és megtanult már leülni. Tudom nem nagy teljesítmény itt az ügyes járó babák között, de azért én nagyon büszke vagyok rá.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziszi!

Legalább Te nem nézel zanzás agyúnak. :D
Egyébként a gyerekek 8 éves korukig képesek látni is őket, ha ők úgy akarják.
Hugom kisfia amikor Anyukám meghalt, sűrű mondogatta, hogy itt volt a mama, adott puszit, ma mesélt, ma integetett, és megüzente vele és általa,hogy minden rendben és szeret minket.
Akkor a Bandita 6 éves volt. Olyan komolyan adta elő, hogy nem tudtunk kételkedni.
Hátborzongató volt.

Egyébként a kutya és macska jobban megérzi a jelenlétüket.
Pl mikor a macska fújtat és a kutya a szőrét borzolva morog a nagy büdös semmire, akkor mást is érzékel.
És ne felejtsük, ahová a kutya vagy macska szeret feküdni oda kell tenni az ágyat!!!!

Kicsit vígasztal, hogy Blanka sem jár még.
:D
Bocsika

Anita!

Gyere mesélj!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Láttátok a "Szellemekkel suttogó" c. filmsorozatot? Én akkor kezdtem el tényleg gondolkozni a valóságalapon :roll:

Sziszi :D
Hátborzongató egy sztori ami a barátnőd kisfiával történt :shock:

Egy kicsit megrémisztettél, mindjárt utána is olvasok a neten, s dokihoz kéne menni, mert kimaradt az 1 éves kontroll :roll: Február végén pedig megyünk haza, a ott is megnézetem....bár TAJ kártyája nincs Marcinak (doki néni privát - feketén :wink: - jár ki megnézni, ha otthon vagyunk) Lehet, hogy sűrűbben kéne rá cipő??? B@sszus most elbizonytalanodtam (cipőben nem tud pipiskedni)..

Na megyek fürcsi, mert most alaudt el (én mindig ilyekor tudom magam összeszedni, az első alvásidő ált. erre megy el :oops: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72

ja! Anita várunk ám, gyere, ha tudsz!

Benszi??? Már ti is visszajöttetek a pihiből, ugye??

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kriszta, én sem!!! :P

Anita, de jó, hogy jöttél!!!! :) Várunk a "mesékkel"!

Hátfájás: mindig elfelejtettem róla írni... További nyugtatásként, lányok: nekem is fáj. Múlt héten különösen fájt a derekam és a hátam is. Nem vészes, de lassan én is kezdem érezni a koromat. :roll: (Pedig "csak" 29 leszek.)

Sziszi, utánanézek én is az olajaknak akkor bioboltban.

Szilvió, nekem fürdetőszivacsom van és azzal mosom meg a fülét Borónak kívül és belül is. Amikor belül mosom, akkor jól kicsavarom, tulajdonképpen csak nedves. Törölgetéskor pedig a törülköző csücskét használom én is, de fülpácikával törlöm ki a járatot. Csak nagyon óvatosan és nem belenyúlva, persze.

Rohanok...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szilvi72
Azért ne ess kétségbe egyből! Nekem azt mondta a gyerekorvosunk, hogy amíg nem jár magától, addig BÁRMIT csinálhat. DE: ne járassam kézenfogva, és ne adjak rá cipőt.
Én is aggódtam ,mert Csilla meg az egyik lábát 90 fokkal elforgatva rakta, amikor járattuk.
Most, hogy önállóan megy, kutya baja!
AZért persze idehaza lehet, hogy érdemes elvinni Marcit vmi ortopéd orvoshoz, csak hogy megnyugodj! :) (Abból is bizti van magán, ha nincs Marcinak biztosítása...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Lányok!

Lehet hogy már el is felejtkeztetek rólunk, amin nem csodálkoznék. Nagyon régen jártam erre fele, de a szokásos életritmusom mellett (dolgozom itthon továbbra is) sehogy sincs időm.

Néha próbálgattalak olvasgatni titeket, de esélyem sincs minden oldalt végigolvasni. Azért a képeket mindig megnéztem és egy-egy hozzászólást a gyerkőcökről próbáltam követni :) .

Szép minden baba és üdvözlöm az újakat is, bár mivel én már régóta nem írtam ide, igazából lassan én is annak számítok. :lol:

Csongorról pár szó.
Már dec 20-a óta jár. Nagyon ügyes volt, mert egy-két lépéssel kezdte és kb. két hét alatt egy szobányit is végig tudott járkálni és a küszöbök is jól mentek neki. Néha fogni akartam a kezét, de lerázta, hogy egyedül akarja csinálni :lol: . Mostmár nagyon sokat jön-megy, csak ritkán négykézlábazik, ha már fáradt. Egyedül eszeget kanállal, de azért még a főzelékek nagy része az én dolgom, hogy a pocakba jusson :D .
Az első szülinap is nagyon jól sikerült, bár sajnos nagyon nyűgöske volt (rosszúl kelt aznap), de azért akkor is fantasztikus érzés volt, hogy végre a saját kisfiam bulijára készülhetek (sütni, lufit fújni stb. :) ).
6 fogacskája van kint és most jön újra szerintem nem is egy. A fiú nem aprózza el, mert korábban is várt vagy két hónapot, aztán hirtelen kinövesztett négy fogat egyszerre.
Gyönyörű, tündéri, okos és imádnivaló!!! És még mindig odavagyok tőle ahogy olvashatjátok :D .
Nekünk egy szavunk sem lehet alvás téren. Saját ágyikóban alszik, éjszaka egy héten max. 2-3-szor ébred, de akkor is egy kis ölelgetés és karban ringatás elég neki és már jó ideje (8 hónaposan) elhagytuk az éjszakai evést. Este 8-fél 9-kor fekszik és van amikor 8-ig is alszik, szóval összetehetem a két kezem.
Az elavás nem megy egyedül, velem alszik el, de bevallom jelenleg semmi hátrányát nem látom és egyébként is még csak 1 éves. Addig amíg nekem nem teher és nem zavarja meg az éjszakai alvásunkat (van, hogy éjszaka felébred, dumál pár szót és lassan visszaalszik magától) és igényli, én meghagyom neki ezt a biztonságérzetet és örömöt, hogy a karomban aludhat el. Így sem várom meg hogy teljesen bealudjon, csak hogy kicsit becsukja a szemét és még érezzen engem egy kicsit. Persze ha gond lenne az éjszakai alvással, már biztos léptem volna...

Szellem témában Kriszti tudod hogy nekem van egy adott világnézetem. Abszolút hiszek benne és próbálok majd erről privit írni neked.
Apropó! Ahova a macska fekszik nem szabad feküdni, mert ők azokra a helyekre vekszenek (Hartmann vonal és vízér), ahol nekünk nem jó. Ahova a kutya fekszik az a jó hely. A cicák valahogy bírják ezeket az energetikai pontokat, ami a mi auránk energiáját lecsapolják.
Egyértelműen hiszek benne, hogy a gyerekek látják a szellemeket is és az angyalokat is, így lehet hogy szegény Domi néha tényleg olyat lát, ami nem annyira tetszik neki.

Mindjárt teszek fel képeket.

Pussz,
Réka

Kép
solymosy

Sajnos most csak ilyen kicsi képek vannak, de talán jól látszik rajt a kis gyöngyöm.
Kb. 10 és 12 hónap közötti kepek ezek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
solymosy

RÉKA!

Mi az hogy nem emlékszünk rád????!!!!!Dehogyisnem!!!!

Fú Csongor mekkorát nőtt. Gratulálok a járásához!!!!
Egyedül kézzel vagy kanállal eszik?

Basszus egyébként igazad van!!Ahová a kutya fekszik, oda kell tenni az ágyat.
Ígyis tudtam, nem tudom mért írtam másképp...no hülyülök :shock:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Kismok
Kép
Levi is - Sárának!!!

Kint van a 8. fogunk hegye :lol:
Bő két hónapot vártunk rá :P

A betegségek... még olvasni is rossz...
Szerencsére Levinek csak a nyelvével volt gond...
Az nem olyan, mint egy csípő, vagy szívzörej... :?

Szilvi
Apa új munkahelye?
...a régi, mert 10 évig itt melózott Bp. előtt :lol:
Ő hamar otthon érezte magát... van még sok régi kollégája, aki dolgozik... :P
Nekem nem lesz ilyen könnyű - nekem ez új hely lesz. Csak néhány embert ismerek itt.
Anyóssal, Apóssal jól kijövök... Apának nehezebb ismét velük :roll:
Anyuék már csak 1 órácsára laknak (majdnem 60 km)... de így sokkal közelebb, mint ezelőtt.
A költözés óta már 6x találkoztunk :lol:
Egy hete 2 napig ott "nyaraltunk" Manóval :P

A húsok
Levi sem tudja enni - ha pl. húsleves van akkor turmixolok neki húst + zöldségeket...
A pörkölt evésekor pici darabokban kapja.
Minden attól függ - hogy eszi e a darabosat -hogy mennyire éhes :wink:

Anita Várjuk a beszámolót!

Réka
Rég voltál!
Gratula a járáshoz!
Csongor szép kisfiú még most is!
Éjjeli duma nekünk is van.
Levi nem ébred fel , álmában beszél :lol:

Szellemek
...biztos, hogy látják őket.. és addig látják is, amíg a felnőttek is hagyják.
Levi még most is mosolyog néha, pl. nézi a plafont - ha én is odanézek, akkor
abbahagyja és rámnéz, pedig nem látja, hogy én is nézem amit ő.
Nem fogom mondani neki, hogy nincs ott senki - így van esély rá,
hogy felnőtt korban is képes lesz látni.

A képek édesek!

Mai:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

sziasztok!

csak megnyugtatásul annak akinek még nem megy a babája: Nóri sem megy még, szóval nem vagytok egyedül.
Ja és egy ismerősömnél a kislány 16!!!! hónaposan indult el. Már azt hitték valami baja van, de teljesen egészséges.

Ja és az hogy lábujjhegyen jár nem baj, majd ha rendesen elkezd menni, nem fog pipiskedni. Ez ugyan a lányoknál fordul elő sűrűbben, de kisfiúknál sem gond. Ha már rutinosan megy majd, akkor már majd rendesen telitalppal fog menni. Van egy tornagyakorlat amit lehet csinálni: fel kell állítani, meg kell várni hogy teljesen letegye a sarkát is, majd felemelni a levegőbe (feldobni és mondani hogy hoppp :D ), majd visszaállítani lábujjhegyre, és újra le kell tennie a sarkát.... ezt kell többször.

Nyafi!
a csípőficam nem tud pipiskedéstől kialakulni, mivel az egy születési rendellenesség. Az olyan hogy az embernek az egyik lába rövidebb mint a másik. Szóval a Húgodnak szerintem vagy kezdetektől volt és nem vették észre, vagy valami más csípőproblémája lett.
Én már csak tudom, mert én csípőficammal születtem. És emiatt ha Nóri 10dkg-mal nehezebb, már nem szülhettem volna meg természetes úton.
Csípőprobléma akkor lehet, ha a járni nem tudó, illetve állni nem tudó babát erőszakkal járatják, illetve álltatjákl.
Ebből sajnos nagyon ki vagyok művelve, mivel a csípőficam örökölhető (főleg lányoknál jön elő), így Nórit sokszor kell ellenőrzésre vinni az orthopédiára. :(

Gyerekek, a lányom a hétvégén rokon gyerekektől új játékot kunyizott magának: persze nem babát, ahogy egy kislánytól várná az ember, hanem egy STAR WARS-os mini FÉNYKARDOT.!!!!!!
:D :D :D

Nóri szépen eszi a darabosat, így a húst is. De egyenlőre még csak kézzel eszik. Ma pl. grillcsirke volt. Hát ne tudjátok meg hogy néz ki az etetőszék környéke. :D

Na mennem kell mert felébredt a Kisasszony.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Na, olvasgattam egy kicsit lábujjhegyenjárás terén, s itt a babaneten is van egy régi topic ilyen címmel....nekem is az "jött le" hogy egyenlőre nem kell nagyon aggódni, de ahogy Cas is javasoltad, megmutatom természestesen dokinak, inkább többnek is :?

Sajnos látom,hogy a jártatás nem tesz jót neki. Én nem nagyon szerettem volna, de anyósék abban a 3 hétben míg itt voltak mással sem voltak elfoglalva :twisted: Azóta nem lehe (s eddig nem is erőltettem) leszoktatni róla :roll:

Ninike :-)
köszi az infót!

nem hagy Marci írni, most ennyi voltam..

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jelentem 5-6 hónapnyi (!!!) szünet után CSilla is kinövesztette végre a 7. és a 8. fogát. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Húúú már azt hittem, hogy csak nekünk pihent annyit a fogunk!
Gratulálunk a "kisdrakulának". :D

Ninike!

Lézerkard??? !!!! Uramisten! Micsoda amazon lesz Nóriból.
Reszkessetek topikfiúk! :D

Kia!

édes Levibaba a lavórban. :D

Kismok!

Mi is kívánunk sok-sok Boldogságot Nektek!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Na, a mai napi bosszúságadag is mevolt. Persze annyiszor megfogadtam már, hogy nem nézek híradót.
De hogy annyi nagyeszű embernek egyetlen ötlete támad csak a költségvetési hiány betömésére: a családi pótlék megvonása!
Persze nem mindenkitől, ugye. De basszus mi még azt a 12000 forintot is el fogjuk veszíteni, mert annyira nagyon jó az egy főre eső jövedelem nálunk :-) CSak azt nem tudom, hogy vajon miért nem lehet elmagyarázni a drága minisztereknek a sok milliós fizetésükkel, hogy nekünk ez a pénz kb. a pelenkára elég havonta.
Persze megint azt a kicsi réteget nyúzzák meg, akinek rendesen bejelentett jövedelme van és adózik.
Bocsi, kicsit felháborított a dolog:))

Solymosy: jól látom, hogy az egyik képen a Tropikáriumban vagytok? Mi is készülünk, kíváncsi vagyok, hogy a gyerkőcnek tetszett-e. Akváriumot már látott, az nagyon érdekelte.

Szellemkérdés: akkor nálunk biztosan nincsenek, mert a macsek és a gyerkőc is eléggé nyugis:))

Szilvió

Szilvió

sszzilvia

Szisz nyafi kutyát kicsit benézted korilag, idén lesz 12 éves, egyébként köszönjük, és igenis légy büszke, ügyes lyányod van!!!

Én belekotrok az ujjammal a fülébe oszt, ha vonyít, akkor vonyít, de tiszta lesz, nem használok mást, csak a fürdővizét…Régen nem mertük, a fül-orr-gégész szólt ránk, hogy nem ér semmit a fülpiszka, vízzel, alaposan. Annyira tele lett, mielött taliztunk a fül-orr-gégésszel, hogy paraffin olajat kellett belefolyatni, hogy kijöjjön a fülzsírdugó.

Domi én úgy tudtam, hogy ahova a kutya fekszik oda az ágyat, ahova a macska, oda semmiképpen.

Szilvi! Én nagyon szerettem azt a sorozatot, csak mindig lehalkítva és titokban kellett nézni, mert Gigi is rá volt cuppanva.

Lábujjhegy! Hát nem tom, a Dévény Anna mondta, hogy az nagyon sokat rontott, hogy járatták és lábujjhegyezett. Bizti volt valami elötte is, de én pont emiatt nem járattam.

Kép
nyafi

ja, képzeljétek kikunyerált a kisfiútól egy fénykardot! gondolom az tetszett neki, hogy zölden világít és ha összecsukod akkor elalszik a lámpa. :D

Jáde!
majd írd meg nekem végül melyik könyvet vetted meg és mennyi most kb az ára!

Szilvió!
hát ezen én is ki vagyok akadva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 :!:
Ez megint csak annak lesz jó, aki sokat keres, de nincs bejelentve csak minimálbérrel, illetve persze a kisebbségnek.
Nem vagyok rasszista, meg amúgy semmi bajom velük, de azért marha jó hogy a rendesen melózó és rendesen adózó emberektől vesznek csak el mindent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :evil: :twisted:

és persze mikor majd az egy főre jutót meghatározzák, akkor nem veszik majd figyelembe, hogy ki mennyi lakáshitelt fizet pl. pedig azért lakni már csak kell valahol!
na mindegy! nem is idegesítem magam tovább! remélem nem fogják megszavazni!

Képzeljétek ma este Nóri tojásrántottát kapott vacsira. Nagyon ízlett neki. Most kapott még először. :)

Ninike

Kép

Kép
ninike

Kriszta: a picik sok olyat is látnak, amit mi már általában nem. Az esti cicergés sajnos lehet egy szellem, amit Domi kiszúr, és megijed tőle. Ha már van egy táltos, akit ismertek (és meggyőző volt amikor nálatok volt, mert sajnos nagyon sok kókler van), akkor szerintem hívjátok ki, hogy kezdjen velük valamit. Nem értek hozzá, de ha a vízerek hatása ellen lehet tenni, akkor nehogymár a szellemeket ne lehessen távol tartani a háztól? A kínaik mindenféle felszentelt feliratokat tettek/tesznek a házra, hogy ne tudjanak a szellemek belépni oda. A pattogás nálam elektromos kisülésekben jelentkezett, amíg dolgoztam, minden nap többször is megrázott az áram (ált. a kilincs....), ahogy itthon voltam, ez megszűnt.

Nyafi: csak irigyelni tudlak titeket, Rita megvesz a kutyákért, de nekünk nincs (panel), apuék kutyája pedig egy nagyon nagy berni pásztor, aki ugyan rettenetesen kedves, de nem tudja kordában tartani az érzelmeit (szaglászás, fellökés és hasonlók, és igen durván). Úgyhogy eddig csak egyszer találkoztak, akkor Rita odarohant hozzá, két kézzel megsimizte a fejét, a kutya pedig úgy meglepődött, hogy csak állt és nézett.

Gyereknevelés: ma megvettem a suttogó második kötetét, az első nagyon bevállt, gondolom ez is jó lesz. :D :D

Fültisztítás: most még csak nedves babafültisztítóval. Ha belül bele van ragadva, úgy tudom, parafin olajat kell belecseppenteni (egy-két cseppet) és vattával bedugni, reggelre kifolyik. Egy nap csak egy fület lehet így kezelni.

Családi pótlék: ettől én is kiakadtam... Ráadásul totál egyszerű egy most megállapított esetleg tényleg magas egy főre jutó jövedelmet (bár nem erről volt szó, hanem fizuról, ahol mindegy, hogy egy vagy öt gyereked van.... a hitelről nem is szólva.....) később egyre alacsonyabbra szállítani....... :roll:

Bocs, hogy olyanra is reagáltam, amire más is válaszolt, de egyszerűen annyit írtatok, hogy fentről elkezdtem olvasni-válaszolni, és nem volt szívem a már megírt részeket azért törölni, mert más is hasonló választ adott már.... :oops:

Kép
Kép
d0r0ttya

sziasztok! nem jöttem egy ideje...ellopták apu autóját szinte minden szerszámával együtt, nem volt biztosítás így semmi remény hogy pénzt kapjanak. Apu mindenféle szereléseket csinál így gyakorlatilag most nem tud dolgozni, mert se kocsi se szerszám. Ez van....nem tudom hogy hogy fogják átvészelni.

Egyébként mi jól vagyunk, Bencus egyre huncutabb, egy igazi móka miklós. Járunk ringatóra, egyébként mióta ilyen hideg van szinte ki se dugtam az orromat, néhány kötelező bevásárlást, és szelektív hulladék bedobást leszámítva.

Az olajak engem is érdekelnek, mert időnként a Bence könyökénél is ilyen pirosas száraz foltok vannak.

A szellemekben én is hiszek...ne nézzetek hülyének, de mivel mi az első babát elvesztettük, a Bencével a pocakomban jártam látóhoz hogy tegyen védelmet a babámra. Én ettől megnyugodtam és így minden rendben is ment.

Látom sok új topiklakó lett :) és decemberiek ha jól láttam a babák :D

puszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

ja igen, az előbbi válaszból kimaradt: Nóri dec. 3. 17:50

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!
http://kep.tar.hu/roka-barbi/50622829#2
ime az új képek :oops:

drumka

Viki!

nagyon cuki a Kislányod!!!

Olyan aranyosak amikor leguggolnak! Ilyen kicsi emberkék és már guggolnak.
Nóri is sokszor guggol, olyankor meg tudnám zabálni.... :D

Ninike

Kép

Kép
ninike

Cas
Gratula a fogacskákhoz! :P

A családi pótlékra én is kiváncsi vagyok.... és már nyáron el akarják törölni sok családnál :?

Ninike
Akkor Ti vagytok az idősebbek :lol:
Mi kb. akkor értünk be a kórházba :P

Viki
Barbi nagyon édes a kolbásszal és a rudival.

Szegény Levi még alig evett így - ritkán maszatos :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Csak beugrottam boldog Sára napot kívánni!!!

Kép

Kép
szisz05

ó boldog sára napot!

Kép
nyafi

Szilvió!

Pont ezt taglaltam egy másik topikban is.
No lássuk csak.

Aki tisztességesen, minden jövedelmével be van jelentve, az elesik a szociális támogatásoktól,a családitól is el fog esni, a gázártámogatástól,magasabb adósávban adózik.

Aki minimállal van bejelentve, kérheti ezeket a támogatásokat, ha a párja se keres valami fényesen.

Így aki minimálos, könnyen többet kaphat anyagilag, mint aki rendesen van bejelentve.

Ez volt az érem egyik oldala, nézzük a másikat.

Persze vannak olyanok, akik tényleg a minimál összegért dolgoznak. Aztán vannak olyanok akik emellé feketén kapják a pénzt, mert a vállalkozó így fizeti ki őket. Amit tökéletesen megértek, mert ha a vállalkozó azt akarja, hogy a munkása megkeressen 150 000 Ft-ot, ha tisztességesen bejelentené a járulékvonzata olyan magas lenne (kb még 120 000 Ft),hogy azt már 1 munkás NEM TUDJA KITERMELNI!!!
Arról nem is beszélve, hogy a körbetartozások botrányos mérteket öltöttek, a nagy multi cégek fizetési morálja a béka segge alatt van.
Ez egy ördögi kör.
Nem vagyok narancsos Viktor párti, de igazat adok most neki, a járulékokat csökkenteni KELL.

Pont ezért sz..r az egészségügy is, mert ugyan már fizetnek az emberek eü járulékot, de mivel az ország jelentős hányada minimállal van bejelentve így a befolyt összeg nagyon kevés.

Ha ez így folytatódik, mivel az állam csalásra készteti az emberek és vállalkozások zömét, totális káosz lesz pár év múlva.
Mert mindenki 1 gyereket fog vállalni, vagy 4-et. A kettő között nincs középút.

Itt Örkényben ez a helyzet:Itt sok a Roma. Sose tagadtam, hogy nem nagyon komálom őket, de tudok velük és mellettük élni nyugiban.
(igaz a múltkor volt egy kis gáz, mert elküldtem a házunk kapujából a helyi menő romacsávót, mert a lovunkat nem akartam kupecnek adni. Balhé lett belőle, nem beszélt velem szépen én meg elküldtem a p...ba)De aztán ő kért elnézést tőlem.
Szóval itt fél Örkény nem dolgozik, segélyen él.
Múltkor szóltam egyik embernek, hogy le kéne nálunk kaszálni a gazt.

800 Ft-os órabérért kaszálta le.
Mellette kapja a segélyt, ami a minimálbérhez közeli. (aaszem 53 000 Ft)
Asszony 4 gyerek után aanyaságit ( a TE járulékfizetésedből)
4 gyerek után a családi pótlékot
Havi 15 000 Ft-ot lakásfenntartási támogatásra
Évi 2x 6000 Ft-ot gyerekenként további gyemekvédelmi támogatásra
Ingyen tüzifa
Nagycsaládosok támogatása
Mostmár kapnak lóvét az óvodáért is és a szakmunkások is, ha olyan szakmát választanak

Szóval azon gondolkodtam, hogy szülök én is még kettő gyereket, csapkodom az asztalt, sírok, hogy rászoruló vagyok és röhögök otthonról azokon, akik tisztességesen bejelentett állásukban értem güriznek.

Csak tudjátok ezzel az a legnagyobb baj még, hogy ez a roma család 4 gyereke, ezt a morált és szemléletet látja és ha mindegyiknek lesz még 4 gyereke, akkor 16 további gyerek is ebben a szellemiségben fog felnőni.

Nos kipolitizáltam magam, várom a Ti véleményeteket is. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

D0r0ttya!

Sajna az a táltos, akit ismertem, már nem él. :cry:
Pedig ő tényleg nem volt kókler és nem pénzért csinálta. No nem mintha nem tudnám kifizetni.

Beszéltem az Atyával, őszerinte óvakodni kell mindenféle halottlátótol, táltostól, parafenoméntól, jóstól, mert állítólag ők ugyan hiába szeretnének jót cselekedni és hiába tudnak olykor segíteni is, ők a gonosz erejével rendelkeznek.
Ezért van a csodálatos képességük.A gonosztól kapták és ha beteszik a lábukat az otthonunkba, hozzák magukkal a gonosz erejét is.

Hááááát eléggé meglepett a válasza.Mondhatni ledöbbentem.
Az tuti,hogy van valaki a házunkban, egyelőre nem akar rosszat, de mivel én hajlamos vagyok megérezni dolgokat, így néha érzem is, hogy itt van.
Bár én híresen sokmindent megéreztem már. De sajnos csak a bajt.
Anyu haldoklását, a kutyáim halálát.

A legkményebb az volt 1x, hogy mondtam az exférjemnek, hogy ne menjen el a kocsival, mert kigyullad és benn fog égni.
Ezt álmodtam.
Lehülyézet.
Majd elindult a kocsival, de annyira beparáztattam, hogy berakta maga mellé a kézi poroltót.
A kocsi kigyulladt!!!
Ő ült benne meg a sógorom.
Szerencsére eloltotta, de onnantól kezdve lett a családi becenevem: Banya
Fater a mai napig így hív.

Vagy mikor Anyu temetését intéztük.
Ment a vita a ravatalozós búcsúzenét illetően.
Omega: Hajnali óceán vagy Ezüsteső

Erre felsóhajtottam a kocsiban! Ohh Istenem küldj egy jelet.
Abban a pillanatban uram bekapcsolta a rádiót, és 5 perc múlva kb leadták a Hajnali óceánt.

Még megis jegyezte, hogy Anyu lezárta a vitát.

De az is keméyn volt, amikor a temeteés végére kértük az In Silenciót (az a trombitás gyönyörűség), és párom nem tudta, hogy az melyik zene. Próbáltam neki eldúdolni, de majdnem kirakott a kocsiból olyan "szépen" sikerült.
Hazaértünk, hugom már várt minket, mesélte,hogy pár perce ment le Anyu kedvence a Hajnali óceán.
Rádió szokás szerint üvöltött és hihetetlen ugyan, de abban a pillanatban lejátszották az In Silenciót...

Azóta a párom is elhiszi ezeket a természetfeletti jelenségeket.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Hát, Kriszta, nem semmi, amiket leírsz. Itt is vannak mindenféle segélyek, az igaz, bár én nem tudom, hoyg milyen fajták, mert soha nem kellett igényelnünk semmit, de nem hinném, hoyg az itteni rászorulóknak annyira jó lenne!
Tudom, hoyg van valami szociális segély, meg télen fútéskiegészítés (akár gázra, akár tűzifára), ezenkívül meg a családi pótlék és ha kettőnél több a gyerek, akkor még egy nagyon pici plusz, de az messzemenően nem elég a tisztességes élethez. Én nem is tudom, hyog akik ebből kényszerülnek élni, hogyan is tudnak egyszerűen élni. (Ez valami olyasmi, mint amikor te írtad, hyog a mi fizetéseinkből (ami itt kvázi jónak számít) fogalmad sincs hoygan lehet megélni, nemhoyg félretenni. )
A családi pótlék olyan kicsi, hoyg abból Borónak nem jönne ki egy csomag pelenka, és egy csomag nem is elég egy hónapra. Összegben kb. 2500 ft., a pelusért múlt héten pedig kb. 3320-at fizettünk. De pl. nálunk, legalábbis eddig úgy volt, hogy aki szül, de előtte nem dolgozott legalább 12 hónapot, nem kap gyed-et. Ez valahoyg jó is volt, mert legalább nem bátorították "egyesek" szaporodását, ugyanakkor korlátozták vagy legalábbis kissé megkötötték a kezüket pl. az egyetemistáknak, akik szeretnének gyereket vállalni. Persze, az "egyesekhez" képest ez jóval kisebb csoport, de nekem sok ismerősöm van, akik már férjnél voltak az egyetem ideje alatt, gyereket vállaltak és egy fityinget sem kaptak. Nem lehetett könynű az az időszak.
Most valahoyg másképp van, valami minimálisat mindenki kap, de az ismét nagyon kevés.

De különben itt nálunk is úgy van, hoyg mindig a tisztességes emberek húzzák a kurtát, bármilyen törvény, rendelet a sokat keresőknek, a gazdagoknak kedvez! :roll:
Amit ti mondtok, hogy minimálbérrel bejelentve, de azért több pénzt kap, így voltam én, amikor alkalmaztak. Aztán a főnököm is normál összegekkel jelentett be, mert pl. betegszabadság, de akár normál szabadság esetén is nagyon kevés pénzt kaptunk úgy, és oylankor biza' ő sem egészítette ki a fizetésünket, úgyhogy kénytelen volt rendesen bejelenteni. De most úyg hallottam, ismét úgy kapják a csajok a fizetést, hogy nincs bejelentve az egész, de nem a minimálbér a bejelentett azért. A férjeméknél viszont ilyesmi sosem volt, az ő cégük túl nagy ahhoz, hyog ilyesmit megtehessenek. De már kezdenek látszani a gondok. Néhányat elbocsátottak már jan. elsejétől, tegnap jött haza és mondja, hoyg ezentúl mindenki csak 10 élelmiszerjegyet fog kapni egy hónapra (eddig a munkanapok száma szerint kapták), ami fele az eddigieknek. Jó, a kiszállásai miatt sokszor volt, hogy nem kapott ennél többet a férjem, de olyankor legalább jött a kiszálláspénz, ami több is, mint a napi ételjegy.

Azt mondta, ha nagyon gondok kezdenek lenni, jön gyermeknevelésire :shock: :lol: a maradék időre, mert megkapná úgy a fizetése 85%-át és mellette dolgozna valami mást. Persze, nem ő lenne itthon a gyerekekkel! Pedig sokszor azt mondta, ha nagyobb fizetést kaphatnék, mint ő, akkor bizony vállalná. Vállalná a francokat. Hoyg főzzön, meg itthon csinálja a munkát? Ó, hát az semmiség, az nem is munka, csak ne neki kelljen csinálni! :P Nos, hát nem épp ez a felfogása, mert elismeri, hyog nem könnyű, sőt, elég sokat segít is, amikor teheti/kedve van :roll: , de azért nem vállalná, hoyg ő csináljon mindent.

Ennyi lehettem most, puszi mindenkinek!

Viki, nagyon édes Barbi, a képeket megkuksiztam! Levi is aranyos!

még jövök, de most ráncigálnak....

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sárának mi is boldog névnapot kívánunk!!! (bocsi, hogy csak most :oops: )

hááát Kriszta :shock:
Nem vagy semmi, kezdek félni Tőled! Megérzéseim nekem is vannak, de nem vagyok egy parajelenség, nekem nincsenek "elektromos kisüléseim" :lol: sem.....s háát azt hiszem, hogy megborzadnék, ha szellemeket éreznék a házamban :shock: (már a hangyáktól is rosszul vagyok :wink: )

Családi pótlék, politika - hát én innen nem okoskodhatok, de a családi pótlékon tegnap én is kiakadtam...ez már abszurd!! De a legfelháborítóbb a miniszterasszony volt, aki, és AHOGY, AMILYEN STÍLUSBAN, ezt bejelentette :twisted: :twisted:

Réka :D
Nagyon nagy fiú már Csongor, s Te is csini vagy! Hajad levágattad?? Gratula a járáshoz!

Cas :D
MOst már Csilla is több fogának a fehérjét villanthatja, gratula Neki!
Nálunk is nagy kihagyás volt a 6-os és 7-es között, most mi itt tartunk :lol:

Zsuzsi :D
Sajnálom apudékat, remélem, hogy megoldódik :cry:

Marcusnak ma nagyon rossz éjszakája volt, illetve neki nem (szerintem), mert "csak" nem akart aludni, s 1/2 4 -kor nézelődött, persze a kezemben, aztán letettem, kimentem, nyöszi, apa be, na majd ő elaltatja, 10 perc csend aztán én jöttem, s nem vettem fel, 1 óráig simogattam, s közben mondogattam a szövegemet, hogy szeretem nagyon, de fel nem veszem, s elaludt (másoszorra), de már akkor 1/4 6 volt :cry: Remélem, hogy nem sűrűn ismétli

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Helló!

MOst csak három dolgot akarok:

Még mindig fül: nem a "sárgával" van gondom, azt kiszedi a pálca, nem is sok. Hanem szerintem a fürdés közben ott maradt fehéres koszival.(nem tudom, máshonnan honnan jöhetne). Néha tiszta piros a füle, annyit törlöm és másnap mégis újra látom alatta a lerakódást. Na mindegy, majd bemegyek fület mosni neki.

Ja, tegnap volt nagy kacagás: az apja a kezével spriccelte neki a vizet. MIndig újra meg újra kérte. Lassan eljön a vízipisztoly ideje:))

Családi pótlék: na, jól kirobbant a vita. Én mondjuk nem panaszkodom, mert van mit enni, csak félek tőle, hogy mi lesz még. MErt azért ezt a válságot már érezzük mi is. És amúgy egy nő rengeteg áldozatot hoz: sokkal több a kiadás, de ugye fel kell adni a munkát. Ha egyáltalán visszavesznek, akkor is két év mínuszban vagyok anyagilag a többi ott dolgozóhoz képest. És az szerintem nagyon durva, hogy a fizetés felét sem kapom meg. Ráadásul gyűjtök a nyugdíjra, amit ugye majd nem érek meg, mert akkor már vagy 70 év lesz a korhatás. PErsze, hogy egy 55-60 éves ember mire képes még.... Szóval el vagyok keseredve.

Tegnap sétáltunk. Kedves kisfiam kiszúrt két kutyust. Az egy dolog, hogy addig nem mentünk tovább, amíg látta őket, de utána is leguggolt és hisztizett. Hogy hol tanulja ezt? Eddig ilyen még nem volt. Szóval mi is kutyafunok lettünk.

Szilvió

sszzilvia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?