Új privát üzeneted érkezett!

Jajj lányok el is felejtettem. Szültem álmomban, és én mutattam a szobatársaknak, hogy kell szoptatni, de a legszebb az, hogy tudtam, hogy, Kristóf fog megszületni, de nem voltam terhes. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Nálunk is megy a kendőbe altatás ma (is) :) jobb napokon a 6 altatásból csak egyszer kell, de van, hogy 4-5-ször is. Ez most már így marad? Ehhez már hozzászokott, vagy még van esélyem a "beteszlek a kiságyba és elalszol magadtól" típusú elalvásra?
Még mindig nem javul a felébredgetés, amiről már írtam: elalszik és félóra múlva ébredés, aztán vagy sikerül visszaltatni vagy nem. Korábban 2órákat aludt egyhuzamban, most meg szenved, mert még álmos, ásítozik és sír, mert nem bír visszaludni.

Mzs,
a szopisztárk azt jelenti, hogy nem fogadja el a cicit? És akkor mit eszik egész nap? Cselezel vele és félkómásan adod neki oda? Olyankor szopik rendesen? Bocsi, hogy nyaggatlak, csak kiváncsi vagyok, hogy az pontosan mit takar és nálunk is az van-e vagy sem.

Pénteken délután kapott Dávid oltásokat (1 kötelező, 2 választott) most először és semmi baja nem lett! Viselkedése sem változott, éjszaka jól aludt, láza nem volt. Mindkét combján az oltást beborogattam, így az sem dagadt be és nem fájt neki. Most már nem is lesz semmi baja, vagy még lehet valami ennyi idő után?

Kép
ugabesz

Susy- jól íram a bruttó/nettó dolgot. Ezzel dolgozom, csak lehet félreérthető volt :)

Vera - nem gondolom, hogy kizárólag a kis súly miatt nem tudott Ambi megszületni. Ő ki is volt száradva, szerintem a kettő együtt lehetett a ludas.

Mzspx - én is magamnak varrtama mei-tai-t, és kibéleltem a vállpántot. Esetleg utólag is lehet akár kívülről rávarrni egy polár anyagot, vagy bármit, ami alkalmas erre. Én polárral béleltem.

dytke

Lányok!

Köszönöm a szülőszobás válaszokat!

Titeket olvasgatva csak megerősödött egy régebbi gondolatom, én is szeretnék környezetbarát szereket használni a takarításhoz, mosáshoz. Azt szeretném tudni, hogy melyek a legjobb, legegyszerűbb beszerzési források. Netes rendelés, esetleg egy konkrét hely Pesten?
Én vidéki vagyok, (Bag) Bp-től 38-km-re. M3-as autópálya. Azért Pestre elég sokat járunk, szóval valami útvonalunkba illő beszerzési hely érdekelne. Küldhettek netes címeket is, ahol utánaolvashatok a témának.

Most még két hónapig kb ráérek, utána nálunk is babázás lesz ezerrel.
Már nagyon várom, tegnap este, pl a többi gyerekről készült babakori videókat nézegettünk. Erre azt mondták a tesók, hogy most az a kívánságuk, hogy végre megszülessen Kiseszter. :lol: Nagyon aranyosak voltak.

Kép
becsengo

Gabesz - Ambit eleinte ringatva altattuk napközben, aztán kendőben, mert így nem kellett a súlyát tartani egy kézben. Most néha elelszik egyedül (korábban is volt ilyen naponta egyszer, délelőtt). Most próbálom "megtanítani aludni" úgy, hogy elringatom, de csak annyira, hogy majdnem eleludjon, aztán beteszem a kiságyba. Ha sír, kiveszem és ringatom tovább. Ez megy, amíg el nem alszik a kiságyban. (Azt hiszem ez a Suttogó módszere). Tegnap előtt tök egyedül aludt el este. Szopi közben nem aludt el, enni már nem kért, nem is sírt. Betettem a kiságyba, elkezdte szopogatni az egyik játékát, és egyedül elaludt. Nem is tudom mióta (talán 2hete) ez volt az első viszonylag jó éjszakánk, csak négyszer keltünk. Aztán tegnap igaz cicin aludt el, de csak kétszer keltünk. Remélem így is marad :)
Nem hinném, hogy mostmár lenne baja az oltástól ennyi idő után.
Ambinak szerencsére még egyszer sem volt baja, éppen csak 37 fokos hőemelkedése.

dytke

Dytke
Lehet, hogy félre érthető, és nem akarok okoskodni, de ezt írtad:
- a bruttó az amiből nem vonnak, a nettó az, amiből már levonták a levonandókat.

Én most is azt mondom, hogy a bruttóból vonnak. :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok! Befutottam. :lol:

Becsego: Az AlmaWin-t én Tescoban vettem, de a dm-ben is nagyon jó termékek vannak olcsón. A saját márkás termékeiket használom, mert olcsók, és mindegyiken rajta van a jelzés, miszerint környezetbarátok. A mosógatószerük is nagyon jó, meg a folttisztító is. Vízkőoldónak nagyon jó az ecet, vagy a citromsav. Ablaktisztításhoz is ecetet szoktak használni (szép fényes lesz), meg a függönykhöz is.

Ma nagyon jó napunk volt. :lol: Peti felébredt, és jól lebukta magát, levettem a rugiját, erre a bodyt is lebukta, így szépen átöltöztettem, megetettem, és odaadtam Apának, hogy összerámolok. Erre egyből berottyantott. A férjem nekiállt tisztába tenni, akkor látta, hogy kifolyt a pelusból. Csak a zoknija maradt tiszta. Ahogy ezt elmondta, Peti szépen lepisilte a zoknit, is, és magát is. Ő lerakta, hogy egy kendőt terítsen rá gyorsan, így az alatt a lévő textilpelus is kakis lett. :lol: Na ezek után levetkőztettük pucérra, letörölgettük, bepelenkáztuk. Ahogy adtuk rá a tiszta bodyt, azt is lebukta. Jött egy másik, kiderült, hogy rövid, nem ér be alul. :lol: Aztán végül sikerült ráadni egy másikat, meg egy rugit. Egyenlőre az még rajta van. :lol:
Egyébként tegnap plázázni voltunk, nagyon élvezte. Nézelődött a babakocsiból, aludt, rendesen evett a pelusozóban, kapott egy nagyon jó játékot, ami tetszik neki, próbálja nyomogatni ,mert zenél. :D Nekem is jó játék volt, ma fél órán keresztül bontottam meg aprítottam a dobozát, hogy be tudjam gyömöszölni a papírgyűjtőbe. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,
ez jó :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc, azt hittem csak mi öltözünk egy nap 6x. De felolvastam apának és jót nevettünk :lol:

Kép
dius87

Susy

bocsi, lüke vagyok, a lényeget nem írtam le, Auchan-ban :) :) :)

Veronika

én is ki voltam, hogy már nem hajlandó hason lenni, de mióta úgy rakom le, hogy közben elérakok színes játékokat egészen el van, még hangosan nevetgélt is, aztán persze mindig sírás a vége, elfáradt :) de már fordul hasról hátra. fúúúú de boldog voltam :) :)

Én a domestost használom, lehet nem környezet barát, de idáig nagyon sok mindent használtam már és nem igaz jött le a kosz. A baciktól jobban félek.

Kép

NIKI
nini.n

gabesz, persze, hogy van esély majd megtanítani egyedül elaludni. csak egyre nehezebb lesz a szoktatás :D
félórás alvás nálunk is dettó, ezért rakom most a kendőbe, mert ha kialussza magát, legalább ettől nem rosszkedvű. és igen, cselezek vele, kómásan adok neki cicit, akkor még sikerül jó esetben szoptatni. de ma pl 2 etetés is olyan volt,hogy alug evett. 5 után rendesen először olyan 2 fele evett... grrr.
ha felhúzta magát, akkor egyáltalán nem fogadja el a cicit...

becsengő, term szerekről ha akrsz olvasni, az indexen a szülői munkaközösségben van egy bio-öko háztartás topik, érdemes végigolvasni.
mosásra én dm-est használok pl-

dytke, és végig a kendőben altattad? mikor csináltál bármit is így? jó, mosogatni tudok vele, de pl letusolni nem :) meg a földről felszedni a cuccokat...

ja, ma du az alábbi performanszot adtuk elő: a nagyok apjukkal elmentek moziba, gondoltam, pucérkodunk egyet. magamat csak felülről csupaszítottam le, dorkán maradt a body, de kigomboltam. betelepedtünk a tévé elé, dorka elaludt. majd balga mód leraktam - persze, majdnem bepisiltem már :D erre felébredt, gyorsan cicit tömtem a szájába, szopizott rendesen megint, majd kooooncentráció, rotty. najó, cseréljük ki. ahogy megfogtam, éreztem ám, hogy csúszik. a gyakorlott apuka kissé bénán rakta rá a pelust, úgyhogy jól összefosott mindkettőnket :D ma már a második gatyámat kellett levenni, az elsőt csurig lebukta :D a hasam is tiszta cuccos lett... rohantunk a zuhany alá. persze még pisiltem is a kezemben a szaros gyerekkel, hehe. aztán a törölközőmbe csomagoltam, mentünk öltözni, én ugye csurom vizesen, dorkát törölgetem, aki nagy vidáman kinyitotta a csapot, telepisilte a törölközőmet, így én nem tudtam megtörölközni :D a mosnivaló még mindig a földön, várja, hogy összeszedjem a kedvem :))) azóta persze újra rajtam lóg, de aludni nem nagyon akar :( így kicsit nehéz a dolgokat intézni.

KépKép Kép
mzsperx

Lányok, mikortól kell a babát hasra fektetni? Barnus nem szereti, ha hasra rakom elvan max 5percig utána üvölt és vörösödik. Ő sem tudja rendesen oldalra rakni a fejét, hiába segítek neki....

Kép
dius87

Nikuc, Mzs,
nagyon jókat nevettük a sztorikon, jók ezek az átöltöztetések igy utólag elmesélve, persze akkor átélni gondolom nem volt ilyen vicces :D
Nekünk is bukik Dávid sokat, igy mi előkével eszünk :D :D igy nem kell annyit öltöztetni. Továbbá újabban nem kakil, ezért 3 naponta kamilla teával próbálkozom, akkor meg kijön a 3 napi adag = háta közepétől a talpáig csurog általában, azaz nemhogy átöltöztetni, de azonnal fürdetni kell általában, ami nem egyszerű művelet úgy, hogy én és a berendezés ne legyen tiszta kaki :D :D :D

Dius,
napi 5 perc elég hason, nekem legalább is ezt mondta a védőnő. Csak azért kell, hogy erősödjön a háta és a nyaka, mert sok mozgás későbbi kiindulópontja ez.
Nekünk is 5 perc után üvöltött korábban, most azonban a kedvenc játékát elé raktam és csodák csodája - mindenki el volt ámulva - Dávid hosszú percekig függőlegesen tartotta a fejét. Nagyon ügyes! Mennyire büszke vagyok rá! :D :D :D

Kép
ugabesz

Mi újszülött kora óta pakoljuk Petit egy kicsit hasra, de Dius, még nem vagy lemaradva semmiről. Próbáld úgy, hogy a mellkasodra fekteted, és egyre laposabb szögben dőlsz neki valaminek, így előtt-utóbb megszokja a hasonlétet. :wink:

Mzs: Ezen nagyon jót röhögtem. Alig bírtam felolvasni a Férjemnek. :lol:

Nini: Én is Domestost használtam, amíg elegem nem lett abból, hogy a wc ugyanolyan vízköves. Aztán vettünk szintén a dm-ben citromos sajátmárkás wc fertőtlenítőt, az volt ráírva, hogy környezetbarát, és gondoltam a tengerimalacunk ketrecét jól ki lehet vele takarítani, nem olyan veszélyes ránézve. Aztán nagy + csakólás lett. Nincs az a büdös klórszaga, és gyönyörűen tisztít. Azóta azt használom Domestos helyett. A wc-ről is mindent leszed, sőt, még felmosni is azzal szoktam.

Kép

Kép
nikuc

mzs, nikuc, én is jót derültem :)

lányok, sokan írjátok, hogy kendőben altatjátok a babát. Ilyenkor ha elaludt, akkor le tudjátok tenni, vagy a kendőben alussza ki magát?

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Pár infóra lenne szükségem...

A babák mikor kapják meg a BCG oltást? Szólnak előre, vagy csak esetleg órákkal később közlik, hogy ez és ez történt? Ill. a PKU-t most mikor veszik le? Eddig ugye legalább 4x24 órás táplálás kellett hozzá, de ha jól tudom, most hamarabb engedik haza babát/mamát, ha nincs gond... Így is leveszik bent.. vagy vissza kell menni... vagy odaadják a papírját, és a védőnő megcsinálhatja otthon?

köszi
Rebi
rebi

Nikuc, Mzs
Micsoda sztori. Jó lehetett. :)

Dius
Úgy van, ahogy Gabesz írta, sok mozgás hasonfekvésből indul ki, ha 5 perc után sír, akkor fektesd többször 5 percre hasra.

Rebi
A kisfiam este született, de csak reggel kaptam meg, már akkor megkapta a BCG- t. A PKU- t közvetlen hazajövetel előtt vették le, nekünk 3.- dik napon.

Szalamandra
Annyira édes Róza a kis képen. :)

Nini
Köszönöm, ha arra járok megnézem.

Ma apa nekünk hintát fúrt fel az ajtótokba. Először úgy ült benne Kristóf, mint aki karót nyelt, de fülig ért a szája, később már felszabadult, forgolódott, nagyon tetszik neki.

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra,
én 10 perc után óvatosan kicsomagolom a kendőből Dávidot és beteszem a kiságyába. Nem mindig sikerül ezt észrevétlenül megtennünk, van, hogy újra felkötözöm magamra és újfent kezdjük az altatást, de azért többségében sikerül.

Rebi,
én utólag tudtam meg, hogy Dávid megkapta 2. nap a BCG oltást, a PKU-t pedig hazajövetel előtt fél órával kapta meg.

Gabesz

Kép
ugabesz

dius, fektesd csak hasra barnust, párszor egy nap, ha elfáradt, fordítsd vissza. én legalábbis nem szoktam hagyni ordítani. persze nekem könnyű, mert dorka nagyon erős ;)

szalamandra, én nem teszem le a kendőből. párszor megpróbáltam, de nem voltam sikeres... :( de végülis, amióta egy jó kötést találtunk, sokkal kényelmesebb :) de szar ügy, hogy nem tudok hajolgatni, meg estére azért igen fáj a hátam, amikor sok-sok órát hordoztam a lányzót...

rebi, én 2 nappal később tudtam meg, hogy dorka megkapta a bcg-t, no komment. úgy volt, hogy a szobatársamnak mondta a gyerekorvos a reggeli vizitnél, hogy bcg megvolt. kérdem, és nekünk? megnézi a papírokat: ja, neki már tegnap. kösz...

KépKép Kép
mzsperx

Köszi a válaszokat!

(Amúgy remek.. ezek szerint majd ezzel is cirkuszolhatok... legkésőbb 2 órán belül be kell adnom a nozódát oltás után...)

R.
rebi

Susy- mindkettőnknek igaza van, mert ugyanazt mondjuk. Csak lehet tényleg félreérthetően írtam. Szerencsésebb lett volna, ha azt írorm, hogy amiből még nem vontak (a vonnak helyett). de mindegy :) Tudodm, hogy jól tudom, 10 éve ezzel (is) dolgozok :)

mzsperx - ha elaludt leteszem a kendőből. Szerencsére nem szokott felébredni, ha mégis, akkor simogatom kicsit és visszaalszik. Zuhanyozni tényleg nem lehet vele, de főzni, teregetni, porszívózni igen :)

Ambi újszülött kora óta hason alszik. Így ő sokat van hason. A doki a kontrollon meg is dícsért, hogy hason alszik.

Képzeljétek, harmadik napja alig kelünk éjjel. Tisztára kipihent vagyok :)

dytke

dytke, jó neked! :lol:
Hát nekünk olyan hülye éjszakánk volt, fél5ig aludt aztán 5kor vissza feküdtünk elaludt és 2-3 percenként hangosan nyögdécselt meg hülye hangokat adott, párom alig aludt, és még most is csinálja... néha olyan furán alszik, de még mindig alszik. Még a pólyából is kiekecmergett olyan furán feküdt benne nem győztük megigazítani.

Lányok, Barna szeme megint váladékozik. Mitől???? A vendégektől vagy attól ha kivisszük???
Megint elkezdtem neki csepegtetni már szebb. Szerintetek jól tettem hogy csepegtettem? Hívjam fel a védőnőt?
Mennyivel elöbb kell bejelentkezni a mávba ha jövőhéten szeretném vinni a 6hetes kontrollra?

Kép
dius87

Dius - karácsony óta nem aludtunk rendesen, így megérdemeltük :)
Barnusnak lesz 6 hetes kontroll, vagy neked? Ha Barnusnak, akkor elvileg van időpontotok, nem?

dytke

Rebi,

szerintem akkor előre szólj, mert én is csak utolsó nap, mikor a zárójelentéseket kaptam, akkor mentünk végig rajta és mondták, hogy BCG megvolt...

Lányok,
most próbálgatom Pálmit hasra rakosgatni 1-2 percekre néha-néha, amíg nem kezd sírni. Viszont állandóan bukik, ha hasra teszem... még akár kaja után 2 órával is, és nappal 2 óránként eszik, így nincs is lehetőség többet várni...
Most én is úgy próbálgatom, hogy felveszem a mellkasomra és dőlök vele hátra úgy 45 fokig. Az már elég?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: Én is úgy csináltam, pont azért, mert Peti is nagyon bukós, és mindig csorog belőle. De, most már kezd javulni ez is. :wink: Lehet, hogy egy idő után majd neki is elmúlik a bukása. Állítólag fél éves kor fele szokott.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Veronika - Igen, mi kocsival szoktunk menni, hisz nem kell buszra szállni, itt van a szomszédben a Liget. De voltunk már hurcival is.

Dytke - Gratula az alváshoz! Holnap találkozunk!!!

A többit csak átfutottam amit írtatok, bocsi. Már nem tudom ki kérdezte a hasalást, Szabi is újszülött kora óta hason alszik, játszani most tanulunk hason.

Képzeljétek volunk úszni! HÁT még szoknunk kell, leginkább a zajokat, mert, hogy nagy kádban már fürdetjük egy ideje. Így a vízzel nem is nagyon volt gond, inkább az ismeretlen hangok, fények, környezet. Azt hittem, végig fogja ordítani az egészet, de nem. Persze, sírt, de nem volt tragikus. :wink: Megyünk pénteken is, hogy mihamarabb megszokja,, aztán, ha már ok, akkor elég hetnet 1szer.
VAnnak képeim megint. :oops:
Kép Már ilyen negyfiú vagyok ám!!!
Kép Így tanulok hasalni
Kép Így meg anyával úszni

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna,

és melyik usziban voltatok?
Jé, az jó ötlet, hogy így alátámasztod hason! Majd én is kipróbálom, hátha úgy jobb...

Kép

Kép
sz.veronika

Hol vettétek azt a könyvet? Petinek plüss könyvet gyűjtök, mert imádja gyürkészni, rágcsálni, meg lapozgatni!
De édes abban az úszósapiban! Ő még nem pakolja a tányért az asztalról? Nekünk óvatosan kell enni, mert karácsonykor majdnem lerántotta a férjem elől a levest. :lol:

Kép

Kép
nikuc

dytke van egy szűkülete a vesevezetékében, ami miatt nem tud rendesen ürülni a vizelet a veséből, ettől nagyon nagyfokú vesetágulata van.
folyamatosan nézik UH-on, reménykedünk, hogy a rosszabbik veséje is működni fog (akár minimális károsodással is).
ha megszületett, megplasztikázzák a szűkületet, és remélhetőleg ettől teljesen rendbejön.

sz.veronika nem kell neki megmutatni, hogyan fogja a lógó izémizéket a kiságyán, hagyd, hogy rájöjjön. egy egészségesen fejlődő kisbaba minden tudásra rájön magától, nem kell neki segíteni, mert esetleg előrehozol neki olyan mozgásformákat, amire fizikailag, lelkileg, vagy idegrendszerileg nincs felkészülve.
Ha az megnyugtat, vidd el egy dévényeshez, ő alaposan át fogja neked nézni a kismanót, és mindent elmesél a mozgásfejlődéssel kapcsolatban.
Én egyébként személy szerint a későbiekben sem nagyon szeretem, ha egy kisgyerek százféle különfoglalkozásra, meg fejlesztésre jár, mert kevés kivételtől eltekintve nagyon leterheli őket, és nem marad energiájuk az önálló fejlődésre.
de ez az én véleményem (illetve amolyan vekerdy-s vonal), ezt már mindenki maga dönti el, ha odakerül a gyerekkel.
nagyon édesek vagytok a kendős képeket :D

dannan a fagyasztott hasábburgonya azért nem olyan vészes ízű, mert a krumplihoz nem sok köze van, burgonyapehelyből és egyéb adalékokból csinálnak gonbócokat, és azokat vágják fel, majd fagyasztják (esetleg kicsit elősütik).

susy jó kis álom :D

nikuc :lol: így csinálnak a babák pár perc alatt egy komplett adag mosást anyunak :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Veronika - Babasziget Királyok ótja 140.

Nikuc - Még nem pakol hál'isten, ültetni is csak egy kicsit szoktuk még csak. A könyvet azt hiszem a Corában vettük, de biztos máshol is lehet. Ez ilyen zörgős. Galt a márkája sszem, de van IKEÁsunk is.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Veronika!

Iricc a számból vette ki a szót,de szerintem Mzs is hasonló tanácsot adott Neked! Fogadd meg! A fejlesztőpedagógus képzésen is ezt tanítják...

Betty!

Nagyon jók a képek! Tetszik mind!

Márti
borossné becz márta

Értem :(
Csak én annyira szeretnék foglalkozni vele, sokat szeretnék neki adni, ha nem tanítgathatom, akkor mit tudok vele csinálni?

Énekelni szoktam neki, de más nagyon nem jut az eszembe.

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok, kérdeznék én is. Elsősorban Mártitól, fejlesztőpedagógus lévén, remélem tud tanácsot adni, de szívesen fogadok egyéb ötleteket tapasztalt anyukáktól (Mzs, Iricc :lol: ) is...

Lilla mindig is lassan fejlődő baba/gyerek. Ha Deákné féle Anya taníts könyvet nézem, jól el vagyunk maradva a korától, a realitások talaján maradva is csak közepesen ügyes. Mivel ő nem fog bölcsibe járni, ötleteket, tapasztalatokat, esetleg szakirodalmat keresek, amiből úgymond egy jó óvoda érett szintre felhozható majd 3 éves korára. Én nem hiszek az ilyen csodafejlesztő Gekko stb. programokban, csak valami megerősítést keresek az itthoni fejlesztéséhez (neurólogus, gyógytornász, ortopéd orvos szerint sincs vele semmi zűr - ezeken túl vagyunk). SZóval csak arra vagyok kíváncsi, egy átlagos óvodába menő gyereknek miket kell tudni, mit érdemes a következő évben tanulgatnunk stb. Most van időm vele foglalkozni, ezt ki szeretném használni, amíg a Kistesó várat magára.
Köszi a válaszokat előre is. :lol:
Jaj és valahol én is egyetértek Iriccel, a százféle különóra nem jó kérdésben, mi úszni járunk, meg baba-mama körbe, de ennél sokkal többet nem is akarok :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Veronika: ajánlanék egy könyvet, bár látom már beneildi is emlegette. Anya, taníts engem! ez 1 hónapos kortól iskolás korig ad fejlesztési, játék lehetőségeket. Szerintem nagyon jó.

Márti. szeretnék én is kérdezni tőled. Te anno ajánlottál még egy 4d uh-ot, ahol orvos végzi a vizsgálatot, de babamozi is. Megírnád nekem, hogy melyik 4d-s hely volt ez. Nem nekem kell, hanem az egyik barátnőmnek. Köszi.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Beneildi,Veronika!

Az Anya taníts engem c.könyvet nem sokra tartom (de ez az én véleményem)
Ami tuti (szerintem):
Dorothy Einons: A tanulás kezdetei;A kreatív gyermek
Richard C.Wolfson: Boldog baba; Boldog tipegők;Boldog gyermek;Szülők kézikönyve
És amit szerintem minden kisgyerekes szülőnek olvasnia kéne(és olvasmányos,nagyon jól megismerteti az emberrel a gyerkőcök gondolkodását,világképét,viselkedésének miértjét):Mérei Ferenc-Bibnét Ágnes: Gyermeklélektan

Veronika!

A legjobbat teszed,ha énekelsz! Mondókázz is neki,jó forrás pl.: Forrai Katalin: Jár a baba...c. gyűjteménye,illetve szintén tőle az Ének a bölcsödében című!
Aztán hallgassatok komolyzenét,gyerek cd-ket-itt kiemelném Gryllus Vilmos cd-it (Kamillának a Biciklizős lemez c. a kedvence :lol: ) és a Kolompos együttes cd-it. De jöhet még Halász Judit,Kaláka és nagyon jók a Zene-ovi cd-k is!
A fent ajánlott könyvekben pedig 1000 jó ötletet találsz közös játékra a babával,neki az a legfontosabb,hogy együtt legyél vele,beszélj hozzá,játssz vele! A gyerekek legalapvetőbb tevékenysége a játék,ezt mindig szem előtt kell tartani! És spontán fejlődnek leginkább,ahogy a maguk tempójában a különböző tevékenységek közben felfedezik a világot,a tárgyak tulajdonságait stb.

Na,most én kérdeznék!
Max.40.000.-ig keresek sport babakocsit a kiscsajnak! Adjatok tippeket! A fő szempont,hogy majdnem vízszintesig fektethető legyen,könnyen beférjen autóba,ha összecsukom és főleg legyen nagyon kényelmes.Én kinéztem neki a Chipolino Prima-t,ha valakinek van vele tapasztalata,légyszi ossza meg! Az az egy bánatom vele,hogy se lábzsák,se esővédő nincs hozzá! Azért nem akarok többet költeni rá,mert még egy testvérfellépőt is vennem kell hozzá! Nem lesz agyon használva és nem hegyet akarok mászni vele!Előre is köszi!

Márti
borossné becz márta

Gabi!

http://www.ultrahangvizsgalat.hu -Itt minden infót megtalálsz,kiválasztható,hogy melyik orvoshoz jelentkezzen be a barátnőd.Az ország legjobb gépével dolgoznak itt (és ez most nem túlzás)! Az én dokim csütörtöki napokon van bent.

Márti
borossné becz márta

Márti

Én ajánlom figyelmedbe a Graco Mojo- t.

Graco Babakocsi Mojo Completo Gloria
Ajánlott kor: újszülöttkortól 15 kg-ig
Tartozék: lábzsák, tető, kosár, 5 pontos biztonsági öv, esővédő
Vásárolható tartozék: hordozó, játék, napernyő, pelenkázótáska, szúnyogháló
Ülőrész jellemzői: 150° alá, nem vízszintesig dönthető, fokozatmentesen dönthető
tető jellemzői: kupolás, ablakos
Esővédő jellemzői: tépőzáras
Lábtartó jellemzői: állítható több fokozatban
Lábzsák jellemzői: tépő zárral rögzíthető
Kosár jellemzői: textil
Huzat anyaga: pamut es poliészter
Huzat kezelése: levehető, 30 fokon mosható
Váz anyaga: acél
Kerekek tulajdonságai: közepes méretű, 8 db, bolygosítható első kerék, fékezhető, habosított műanyag futófelület
Összecsukhatóság: egy kézzel, ernyő alakúra
Méret nyitva H-SZ-M (cm): 80-48-106
Váz összecsukva H-SZ-M (cm): 1

És kérdeznék is tőled egyet. ( Mástól is várok választ)
Kristófot nem érdeklik a játékok. Viszont minden más igen. Porszívü, DVD lejátszó, mosógép. Ez normális? Ismerős azt mondta, hogy az ő lánya is így volt, később a látékokkal is játszott. Nagyon jó könyveket ajánlottál, be is szerzek belőle.

Kép
Kép
susytunder

Az utolsó adat a babakocsiról, nem pontos, valami lemaradt. Bocsi :oops:

Kép
Kép
susytunder

Váz összecsukva H-SZ-M (cm): 106-26-25
Ülőrész vázzal súlya (kg): 8,6

Pontosítottam...

Kép
Kép
susytunder

Iricc: Nagyon szurkolok Neked, hogy minél előbb, és minél jobb eredménnyel túllegyerek a műtéten. Olyan rossz, hogy ezt a pici babát egyből műteni is kell. :(

Én is tudok sokféle babakocsit ajánlani jó áron. Mi most vettünk 20e-ért ilyet: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32 Ez mindösszesen 8 kiló, lemértem. De nagyon tetszett még ez is:
http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 4&mainid=8
És egyébként itt az outletben érdemes körülnézni, mert nagyon sok jó dolog van. Mi oda járunk vásárolni. A "vastag" babakocsit is ott vettük. :lol: [/url]

Kép

Kép
nikuc

susy, én egyáltalán nem vagyok szakember, de szerintem normális. Annyi érdekes dolog van a világban, naná, hogy azok néha jobban érdeklik, mint a speciálisan nekik kreált mindenfélék. (Róza is most ilyen szakaszban van, tudom, ő kisebb, de szerintem a nagyoknál is teljesen okés).

Kép
Kép
szalamandra

Márti - Én is kérdezhetek, ha már szakmabeli vagy? :roll: Szabi hason mindig lehozza a teste mellé a kezecskéit. Emeli a fejét meg a lábait, mint egy kis fóka, de csak akkor támaszkodik a kezére, ha előre teszem neki. Ezért szoktam az összetekert kisplédet a mellkasa alá tenni. Szerinted?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy,Nikuc!

Köszi! nézegetem őket! De,ha vannak,jöhetnek még ötletek!

Susy!

Teljesen normális dolog,főleg ebben a korban! Te vagy az 1.számú szociális minta! Azt akarja nyomogatni,amit Te,azt a fiókot akarja kihúzni,amit Te,azokat a dolgokat akarja kipróbálni,amiket Te is csinálsz (ezért van,hogy én mindig a 3 fiúval együtt sütök palacsintát és a kicsi állandóan kever,babrálja a tojástartót,önteni akar a tejesdobozból stb.)! Szóval Kristóf a lehető legoptimálisabban fejlődik-és így észrevétlenül megtanulja a felnőttek tárgyaival,eszközeivel való bánásmódot is!

Betty!

Ezt gyógytornászok is szokták ajánlani,az mindenképp jó,ha felrakod a buksija mellé a kezét! Ha valamilyen tükrös babajátékot beszerzel,az nagyon tudja motiválni a babákat a kitámasztás elsajátításában,mert nagyon szeretnék látni a babát a tükörben! Pl. a Lamaze-nak van ilyen, a játékneten láttam! De 4 hónapos korában is ráér még kitámasztani! Vannak időszakok,amikor az értelmi fejlődés dominál és vannak olyanok is,amikor a fizikai képességfejlődés a szembetűnő!

Márti
borossné becz márta

Képzeljétek, Peti próbál hason kúszni. Mivel hason imád fürdeni, jár keze-lába, a vízből kiszedve is próbál így előre jutni. Sokszor hátára gurul, de olyankor vissza kell fordítani, és teljes erőből küzd, hogy jusson előre. Olyan aranyos. Ő már szépen támasztja magát, egész korán kezdte.
Mostanában nagyon szeret újságot "olvasni" az ölünkben, és könyvet nézegetni, és lapozgatni is próbál. Úgy látszi, nagyon muzikális is lesz, érdeklik az olyan játékok, amik zenélnek. Mutattam neki egy játéktelefont, ami zenél, és próbálta nyomni a gombokat, rendesen az ujjával, de sajnos még nem erős hozzá. Most kapott egy zenélő csigát is, azt is teljes erőbedobással nyomogatja, és úgy örül, ha sikerült, és zenél. :lol: Ilyeneket már szabad neki?
Kép Olvasunk [/img]

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!
Gratulálok a babákhoz!
Vermes dr.-ról szeretnék érdeklődni. Mennyire megbízható (szakmailag, emberileg), tarifa?
Előre is köszönöm a válaszokat.(lehet privi is)
douiret

Szia! A szobatársam Nála szült, és nagyon megbízott benne, de máshol is jó dolgokat olvastam Róla, mikor a kórház után érdeklődtem.

Kép

Kép
nikuc

Márti
Megnyugtattál. Utána néztem a neten az általad ajánlott könyveknek, viszont csak egyet- kettőt találtam. Volt, amit a vaterán találtam meg, le is csaptam rá rögtön, nagyon jó áron. :)

Nikuc
Aranyos Peti baba a képen. Azt szokták mondani, hogy amit a baba akar és tud azt hagyni kell. Kristóf ilyen idősen a játszószőnyegen érezte magát a legjobban.

Kép
Kép
susytunder

Douiret!

Nekem szimpatikus,de én csak a szülők iskolájáról ismerem! Mintha lenne egy http://www.drvermes.hu oldal! Lesd meg,talán ott vannak tarifák! Én úgy tudom,szülésnél hat számjegyű...Nem tudom szült-e nála valaki közülünk?
Az biztos,hogy sokat tudhat,mert hosszú évekig a Klinikán dolgozott,szóval sokmindent láthatott már!

Csajok!

Hűtsetek le!

Valaki tud valami rosszat a Pikolo 20S sportbabakocsiról? Álmaim netovábbja! Tetszik is,na és testvérfellépőstül-pelenkázótáskástul-lábzsákostul nincs 40.000.-! És van belőle piros is! :lol: Lessétek meg,a http://www.bambino.hu/shop_artdet.php?s ... 8&cikk=20S

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.01.19 22:20-kor.
borossné becz márta

Mondták az ismerősök már pici baba korában, hogy olyan hosszú ujjai vannak, hogy művészlélek lesz, vagy zongorista. Lehet, hogy tényleg. :lol:

Én is utánajárok a könyveknek! Le is írtam.

Kép

Kép
nikuc

Susy!

Mit nem találtál meg?

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?