Új privát üzeneted érkezett!

bocsi, nikuc neked is ment :)

Kép
dius87

A terhességi - gyermekágyi segély összege a szülési szabadság kezdő napját megelőző naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70%-a.

Brutto vagy nettot kell nézni?

Kép
dius87

Ha azt kell nézni amiből már vontak, akkor kijön :( Ha meg azt amiből még nem vontak (sose tudom melyik, melyik) akkor meg kevés.

De tök gáz, akkor 6hónap után annyit fogok kapni mintha táppénzen lennék?? Elkeserítő komolyan.

Kép
dius87

Jó reggelt lányok!

Dius
Már többször kitöröltem, amit írtam, mert nem akarok neked hülyeséget írni, de a bruttód 70 %- át kapod, és abból még vannak levonások. De ha neked 70 valamennyi ezerre jön ki, levonással meg 55, ott túl sok a levonás. :roll:
Egyet mondok, beszélek ma a könyvelőmmel, és pontosan megkérdezem neked.

Kép
Kép
susytunder

Dius, kilók miatt no para, én is ilyen alkat vagyok, szeretnék is még fogyni, de Nálad nem most van az ideje...

KépKép

KépKép
beneildi

susy, köszi hogy próbálsz segíteni, sajnos a cégem nem megbízható. Tavaly is ha nem járok utána hogy jár e adójóváírás akkor nem kapom meg. Ők azt mondták nem jár én tudtam hogy jár, bementem az apehba és nem volt leadva a bevallásom, elfelejtették. :?

na rohanok, öltözünk, megyünk a madarászba, én már kész vagyok, gyerek is kész már csak pulcsi+overál, apa tollászkodik :?

Kép
dius87

Dius!

Drukk Nektek mára!majd gyere,mesélj mi volt!!
Lépek én is,mert csak nem akar a ház magától kitakarítódni! :lol:

Márti
borossné becz márta

hú csajok, de sokat írtatok az elmúlt héten :D

először is
minden képet megnéztem, amit beraktatok, gyönyörűséges minden gyerek! :D
és persze üdv az újaknak!

mtunde köszi, ezek nagyon praktikus tanácsok voltak, így pakolom akkor a szülőszobás csomagot.
biztos jól fog esni egy zuhanyzás akkor (ez a katéter dolog nekem kicsit olyan paráztatós, de többen mondták már, hogy túl lehet élni :D )
és akkor zuhi után átkötözik a sebet?
bocs, hogy ennyit kérdezek, de szeretem jó előre tudni a dolgokat, mert úgy könnyebben veszem az akadályokat, ha tudom, mi mi után következik :-)

Edina húha, nem lesz kicsi baba :D

veronika bár már régen írtad: szerintem az igazság valahol kettőtök igaza között helyezkedik el. ezek klasszikus első gyerekes problémák. a második már bizony üvölteni fog, amíg a nagytesót öltözteted (mert akkor rá fog rámelegedni a téli cucc), vagy vissza kell szaladni, mert akkor jut eszébe, hogy kakilnia kell.
szóval: teljesen természetes, és anyai ösztöntől vezérelt dolog, hogy mindenben a kicsi kényelmét keresed, de ne ess túlzásokba, és néha fogadd el a férjed véleményét is...
na persze neki is változnia kell néhány dologban. a pasik néha hajlamosak úgy viselkedni, mintha a saját gyerekük ovis nagytesója lennének, nem is az apjuk, egy felnőtt ember :D

narancs kérdés: NE adjál neki 2 hónaposan narancsot, még nyalogatni sem. kicsinálja a bélflóráját és allergiát okozhat, szerintem nagyobb kárt teszel vele ezzel, mint ha a hordozóban üvölt tíz percet...
nem érdemes azt nézni, mit csináltak 25 évvel ezelőtt, mert akkor még az ment, hogy inkább tápszert kapjon a baba, 2 hósan mehet a hozzátáplálás, szigorú 3 óránkénti szoptatás, éjjel meg hadd üvöltsön, előbb-utóbb csak elalszik. talán nem kell magyaráznom, hogy ezek egyike sem illik bele a mai bababarát szemléletbe.
lett is mostanra jó sok allergiás, frusztrált, lelkibeteg felnőtt...

bébikaja: ha nincs megbízható biozöldség a környéken, akkor tényleg az üveges bébiétel a legjobb. nálunk pl nitrátos a kútvíz, és a védőnöm kifejezetten mondta, hogy ne vegyek a piaci néniktől zöldséget, mert ők kútvízzel locsolnak, és az nem túl jó. szóval marad a jól bevált ellenőrzött "nagybolti termék" :)

átfordulás: gratula hozzá, de azért én azt tanácsolom, hogy ne tanítgasd előre neki a mozgásformákat, mert nem tesz jót. mi emmával fél évig dévényeztünk, és ott többször is elmondták,hogy egészséges babát hagyni kell a maga ütemében fejlődni, hogy a maga tempójában önállóan megtapasztalja a mozgásokat.
ne haragudj, hogy ilyen sok mindenre azt mondom ne csináld, csak úgy látom, te nagyon szeretnéd már siettetni a dolgokat, gyorsan-gyorsan megtapasztalni mindent a babával. ne csináld, olyan hamar elröppen ez az időszak, egyszerűen csak élvezd azt, ami van :D

dius mindkét gyerekemnek volt sérve. semmit sem rontottatok el, ez egy veleszületett dolog, gyerekfüggő, hogy mikor jön ki. gyereksebész fogja megmondani, hogy meg kell-e műteni.

Márti gratula az első fogacskához :D

Kép
Kép
Kép
iricc

nekünk jó híreink vannak, hétfőn voltunk UH-on, és a rosszabbik vesénél nem nőtt a tágulat 3 hét alatt :D
a másiknál is csak alig.

viszont Milos rendesen beturbózta magát, hajt az év óriásbébije címre ő is, mert 3 héttel nagyobb, és így a 33. héten 2730 grammnak mérte a gép... :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Üdvözlet az Anyukáknak és a babáknak!

Márti!
Gratula a fogacskához, én is így jártam a harmadik gyermekemmel. Egyre kérdezgettem, miért nyűgös, miért, nyugtalan, taknyos.... Mígnem kiderült a foga miatt. Éppen négy hónapos volt... :lol:

Panndi, nem irigyellek a szakdogaírás miatt. Tavaly én is azzal éjszakáztam, de volt annyi könnyebbség, hogy nem vártam babát. remélem a hányós korszakod végleg lezárult és legalább ezzel nem kell törődnöd.

Iricc!
Te leszel a következő? Mikor lesz a császár? És Milossal mi lesz? Műteni kell a veséje miatt?

Minden más fórumozónak egészséget kívánok és a babáknak is.

Majd elfelejtette:
Szülőszoba látogatásról van-e valami lyen információtok! Mikor. be kell-e jelentkezni...

Köszi!

Kép
becsengo

Szkitty,
Én novemberben szültem az AEK-ban és annyira teltház volt, hogy semmit nem adtak a gyerekeknek. A cukros vizet odaadták az anyukáknak, aki akarta odaadta, aki nem az nem. Tápszer, egyebekről nem is hallottam. Első este kértem, hogy ha felébred és sirna, hozzák be hozzám, szoptatni szeretném. Este 11-kor vitték el, már fél 2-kor hozták. Hajnal 4-kor be akartam vinni, hát egy csaj volt csak bent, kb 15 csecsemő orditott, ő meg nyugodtan pakolászta a mosógépbe a ruhácskákat. Mondtam neki, hogy hoztam Dávidot, mert rámparancsoltak, hogy első éjszaka vigyem vissza! De, ha gondolja, szivesen visszaviszem magamhoz, ha itt úgyis zűrös az este – erre azt válaszolta, hogy úgyis 5-kor kiosztanák a gyerekeket, szóval nyugodtan vigyem vissza magamhoz. Szóval szinte velem töltötte az első estét is, és még cumisüvegünk sem volt cukrosvizzel!
Igaz, amikor 38.4fokos lázzal majd elszédülve tántorogtam hozzájuk, hogy vegyék be Dávidot éjszakára (3.éjjel), mert majd összeesek, szépen elutasitottak.

Becsengo,
Szülőszoba látogatás: szerdánként 1-kor van, csak oda kell menni a szülőszoba elé és türelmesen várni. Nem kell bejelentkezni.

Kép
ugabesz

Becsengo

Ha már szülőszoba látogatásra mész szerintem érdemes elmenni az előadásra is. Az minden hónap második szerdáján van, este 6-tól (azért, hogy a dolgozó apukák is mehessenek).
Nekem vicces élményem volt, mikor mentünk szülőszoba látogatásra, egy hölgyemény liftel akart felmenni, de majd összecsinálta magát, mert egy egérke már elfoglalta, ő liftezett. Rööhögtünk a férjemmel, hogy biztos átjött az állatkertből egy kis EDÁért :P

Kép

NIKI
nini.n

csak mert sokatoknak anyós gondja van :P

Esküvője után kérdezik Kovácsot a kollégái:
- Na, milyen a házasélet?
- Tudjátok, hamarosan megáld minket az Isten egy pufók, visító, fogatlan teremtménnyel.
- Csak nem babát vártok?
- Nem, anyósom hozzánk költözik.

Kép

NIKI
nini.n

Dius - a bruttó az amiből nem vonnak, a nettó az, amiből már levonták a levonandókat. A TGYÁS, ahogy Susy írta, a szülést megelőző egy év bruttó átlagkereset 70%-a. Ez jár 168 napig. Utána a gyerek 2 éves koráig jár a GYED, ami szintén a napi átlagkereset 70%-a, de nem lehet több az aktuális minimálbér kétszeresének a 70%ánál, vagyis max. bruttó 100100 Ft. Utána a gyerek két éves korától 3 éves koráig jár a GYES, ami fix 28500 Ft

Az adókedvezmény figyelembevételénél az éves kereset számít

dytke

Becsengo - előadás minden szerdán van, a kora délutáni szülőszoba látogatás után is. minden héten más a téma.

dytke

Márti!

Melyik újságban van a hozzátáplálási táblázat? Tegnap majdnem megvettem a januári Kismamát, de a borítóján nem volt szó arról, hogy ilyen benne lenne. Viszont volt hozzá egy papmpers naptár. Ez az?

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Reggelt! :D

Panndi
Minden elismerésem, hogy bevállaltál egy államvizsgát! :wink:
(én tavaly nem mertem bevállalni a tiédnél ezerszer kisebb szintű Okj vizsgát sem)

Dius
Nyálzás nélkül mondhatom, hogy tényleg jól nézel ki, és nem csodálom, ha nem vagy kíváncsi ilyen rokonokra. Most rajtuk áll, ŐK kíváncsiak-e Rátok!

Az én anyósomnak van egy kedvenc idézete a walesi bárdok-ból : "Ne szülj rabot, te szűz! anya Ne szoptass csecsemőt!..."
Kedvesen mondogatta nekem is, még Dávidom pocakbaköltözésekor. Gondolhatjátok mennyire jól esett! :cry:
Úgy megkérdezném tőle ilyenkor, hogy a három fia szülése előtt még nem ismerte a verset?! :evil:
Mára már megszerette az unokáit, és nekem csak ez számít. Elfogadja a nevelési elveimet, és alkalmazkodik hozzánk. A fülemet meg becsukom, ahogy itt ajánlották a csajok! :wink:

Köszi Kincsesi, elolvastam a cikket, tényleg nem egy főnyeremény kompba tenni a kicsiket. :(

Kitty
Gratulálok a 4. picurhoz! :lol:
Mindenkinek más-más élménye volt a kórházzal. Egy biztos, ha felkészülsz a nehéz helyzetekre is, akkor nem fogsz csalódni. Én biztos, hogy itt hozom világra a 3. csemetét is.

Dávid sem ismeri a cukrot. El sem fogadja, ha valaki megkínálja, mert nem ismeri, és kissé finnyás ilyen téren. A csokit sem szereti, (kivéve a kinder tojás) a sütiket sem, csak a györi édes, amit "édesség" gyanánt megeszik. Meg mostanában egy kis nápolyi. A mazsolát imádja, és mindennap megeszik 1-2 banánt, almát, mandarint. Gyönyörűek a fogai, igaz nagyon szeret fogat is mosni. Reggel epreset, este almás fogrémet használ. Egy apró problémánk van, és az a cumi. Nem tudom rávenni semmivel, hogy rakjuk le. Alvás anélkül nincs.

Iricc
Szép nagy baba lesz Milos. :lol: Lehet, tényleg az óriásbaby címre hajt! :wink:
Vendég

Ildi!

A naptárban van,igen! Az utolsó oldalon!

Márti
borossné becz márta

sziasztok, tegnap óta nem olvastalak benneteket (sőt, tegnapelőtt!!), vendégek voltak, most csak egy link, én is most kaptam, nem tudok összehasonlítást tenni más árakkal, de mi szeretjük a netes rendelést, s hátha másnak is jó :)
https://www.gyerekkosar.hu/
Aztán most megpróbálok visszaolvasni.

Kép
Kép
szalamandra

becsengo igen, úgy néz ki, én vagyok a soros itt :D
február 12-én lesz a császár (legalábbis eddig úgy tűnik).
Nem tudom még, mi lesz Milossal, ha megszületik, mindenki mást mond. Az biztos, hogy műteni kell, ez tuti, és 2-3 héten belül, most már csak az a kérdés, hogy közben hazajöhetünk-e a kórházból (én nagyon szeretnék), vagy egyikből a másikba költözünk át egyből.

anyós téma: hát nekem nincs anyósom, de nincs is rá szükségem, itt van nekem az anyám igazi megátalkodott anyósnak :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc - mi a baj Milossal? Bocsi, nemrég kapcsolódtam be újra, visszaolvasni meg nincs időm.

dytke

Nini,
nem semmi, hogy a 38-ik heten meg semmi gyerekcucca nincs!
Aztan majd kapkodhatnak, megveszik mindenbol az elsot, nem lesz idejuk kinezni mi a jo.
En meg mar az elso honaptol vasarolgattam, mondvan, hogy ne nagy hassal kelljen.
Nagy gratula a feluleshez! Palmi is emelgeti a fejet ha az olemben van, de meg messze van a felulestol :) Egyebkent o is utal hason lenni, szinte rogton elkezd elegedetlenkedni.

Nikuc,
en is úgy csinalom ahogy te, mert a doktorneni es a vedono is ramszolt hogy 2 oran belul ne adjak neki kajat. Így ha 2 oran belul ker en vizet adok neki.

Bettyna, ma gyonyoru az ido, kimentunk setalni, es most szembesultem azzal, hogy hogy fogok a buszra felszallni babakocsival? Vagy vigyem majd hordozoban ki a ligetbe? Nem tudom hogy fogja birni, egyelore itthon par perc utan megunja, bar meg csak par napja probalkozunk, lehet, hogy belejon! Gondolom te babakocsival viszed ki?

Lanyok,
en se mernem a gyereket massal otthagyni, csak anyukammal, viszont vele mar volt tobbszor is 3-4 oran at, amig en elmentem ugyeket intezni.
Ma megprobaltam seta kozben beadni fenykepeket elohivatasra, de ki kellett mennem a boltbol, mert elkezdett sirni... nem is tudom hogy inteznem a dolgokat, ha mindenhova vinnem kellene?

Szkitty,
szerintem nem art az a viz a korhazban ha meg nincs tejci nehogy kiszaradjon, meg vert is nehezebben vesznek a babatol, ha suru a vere, az egyik babat jo sokszor megszurtak, majd visszahoztak az anyukajanak a mellettem levo agyon, hogy szoptassa meg, mert így nem tudnak tole vert venni...

Dytke,
en kerdeztem miert volt 30 oras vajudas, akkor nalad pont az volt mint nalam, hogy nem tagultal, de azt hogy erted, hogy a 2430 gramm miatt volt ez??? Palma 2490 g volt, akkor emiatt nem tagultam en is?
Most meg jobban orulok akkor, hogy 4 ora utan eldontottek, hogy csaszar!

Dius,
en vettem a kiskadba furdetohalot, az tartja es akkor nekem csak a furdetokremezessel kell torodnom nem kell tartani, szerintem nagyon jo!

Ja es nagy drukk ma az orvoshoz, varom, hogy mi lett!

Susy,
Gyed-del kapcsolatban... a TGYAS-t es a GYED-et is az elozo evi fizu alapjan szamoljak, de a TGYAS-nal az elozo evi nekem a 2007, a GYED-nel viszont a 2008 lesz? Mert azt 2009 márciusaban fogjak megallapitani?

Iricc,
igen erre en is gondoltam, hogy ha majd a 2 eves gyerekem fog visongani a kovetkezo babam mellett, arra is fel fog riadni szegenyke :)
Viszont azzal megleptel, hogy ne tanitgassam, eleinte semmit nem csinaltam vele, majd a 6 hetes csipokontrollon mondta a dokino, hogy tornaztatgassam, hogy gyakorolja a fejtartast... azota tornaztatom... nem gondoltam, hogy nem jo neki, ha elore megmutatok dolgokat... fogni se fogna meg magatol ha nem mutattam volna neki, meg nyomja a bebimobiljan a gombokat. Akkor ezt se?
Dehat kesobb is úgy fejlodik, ha jaratom majd uszasra, sportokra, akkor most miert ne?
Ja az uszasrol jut eszembe, ma elmentem a setank soran a Nover utcaba es ott mar nincs. Csak valahol a Jaszai Mari ter kornyeken, az nekem nem jo... Ugyhogy most tanacstalan vagyok...

Ja, igazad van, en is ilyen vagyok, hogy szeretek elore felkeszulni :)
Alapvetoen nem kotozik at elso nap a csaszar utan a sebet, legalabbis a masik ket lanyet nem kotoztek, csak az enyemet mivel kertem, mert atverzett. Nekik nem verzett at.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika
Na ez jó kérdés, nem tudom neked megmondani, Diusnak se tudtam utána járni, mert nem tudtam elérni a könyvelőt. Amit megtudtam, hogy a tgyás a fizetés 70 %- a és nincs maximum. A gyednél van bruttó 130 000 volt tavaly, aminek 90 egynéhány ezer a 70 %- a és ebből jön a levonás. Egyszóval Diusnak vagy nem jól számoltak, vagy nem lett bejelölve az adókedvezmény, mert túl sok a levonás.

Dytke
Picit elírtad, a brutto az amiből vonnak. A netto az amit kapsz.

Kép
Kép
susytunder

Ezt az iwiw üzenőfalról másoltam át. Jó pofa. Mostanság mindenhol, mindent "édeskéznek". Nem tetszik, bár már rám is ragadt, lásd a vonalzóm.... :lol:

Milyen lesz a világ, ha a cukiság végképp leigázza? ...

Irodalom:
Petcsi Sanyi híres magyar kölcsi, Kiskörcsin szülcsizett 1823-ban. Híres verijei a Reszket a bokcsi, a Nemcsi dalcsi, a Szepti végén és az Anycsi tyúkcsija.

Fizika:
A sebcsi (jelcsije: v) egy vektis mennyiség, amely a mozgi nagyságát és ircsijét adja meg. Meghatározása: az egységnyi iccsi alatt megtett uccsi. A vekti mértéke uccsi per iccsi. Az SI mértékegysirendsziben méccsi per szekcsi. A sebcsit úgy számíthatjuk ki, ha az iccsit elosztizzuk az uccsival.

Csillagászat:
A Fölcsi a Napcsirendszerrel együtt a Tejcsiuccsirendszer nevű gali része. A Tejcsiuccsi lényegében egy ezüstös sáv, amely az egész éjszakai égcsin áthúzódik, és főleg olyankor figyizhető jól meg, amikor tiszta a levi és kicsi a párcsitarcsi. A Tejcsiuccsirendszerben négymilcsi csili található. Galink csak pari része a vilcsiegyinek, amely nyolcmilcsi galiból áll."
Vendég

Nahát, akkor majd márciusban kiderül :) Nagyon nem lenne mindegy, mert 2008-ban jóval több volt a fizum, mint 2007-ben...

Danann,
gyere szakértsd meg a kendő-gondom!
Pálmi miért nem érzi magát benne jól? Csak úgy marad meg, ha az egyik kezét kiveszem és akkor arra elfordulva nézeget ki, de csak pár percig van így jól el, aztán nyűgösködik.

A másik eset, ha elalszik benne, akkor pedig nem teszi le a fejét oldalra benne, hanem szemközt tartja, mondjuk hason feküdni sem szokott, viszont háton fekve oldalra fordítva tartja a fejét! Nekem úgy tűnik, hogy nem tudja, hogy hason fekve is lehet oldalra letenni a fejét, és ezért is nyűgösködik ha hasra tesszük, mert nem tud úgy hogy megpihenni.

Itt van, hogy hogy hordom (engem ne nézzetek rajta, felkeléskor készült, még alig tértem magamhoz, még meg se fésülködtem) :)

Kép Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika

ő nem akar venni, nagyon semmit... a gyereken fog spórolni, ami azért vicces mert gusztustalan módon gazdag, csak egy pénz éhes dög.Tudnék ám cifra dolgokat mesélni. És az egész terhessége alatt azon munkálodott, hogy elvetéljen.
Arayos a kép, nagyon. Hasonlít rád Pálmi (még jó). Irigyellek, hogy van gyerekszoba, amit be tudtál rendezni, nekünk még nincs kész a lakásunk, ebbe a hónapba adják át. Anyósomnál lakunk...fúúúú de úúútálok itt lenni.

Kép

NIKI
nini.n

A tegnapi nap nem csak azér volt izgi mert Márk tornázott egy nagyon, hanem végre tett valamit a pelusba...de nem csak oda, az egész pelenkázót összerondította, apa is kapott belőle...nagyon kacagtam rajtam :) :) :) :) :)

kipróbáltam a szappant....nagyon jó ! köszi nektek !

Kép

NIKI
nini.n

Veronika
Hol vettétek a micimackós képet? Kristóf nagy rajongó, imádja a tigrist leginkább, de még sehol nem láttam ilyet.

Kép
Kép
susytunder

Susy,

a KIKA-ban, a poszterek között van, én kereteztem be, de kisebb volt a keret, így körbe kellett vágni, szóval egy picit nagyobb a kép, mint amit itt látsz... amúgy tigris is van rajta, csak pont a fejem kitakarja :)
Nekem is a tigris a kedvencem :) A tigris évében születtem :)

Nini,
pont most volt itt anyósom, nagyon jó volt így fél órára, de hogy vele lakni és reggeltől estig látni... nem irigyellek!
Jézusom, szegény gyereket már előre sajnálom, ha így áll hozzá, hogy bárcsak elvetélne...

Na nálunk is úgy van gyerekszoba egyébként, hogy az irodám helyén lett, én meg most iróasztalostul, számítógépestül kiszorultam a folyosóra a lépcsőfeljáró mellé, kb. 1 X1 méteres helyre :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nini!

Szép kis rokonság,nem irígyellek! Így állni egy még meg sem született kisbabához! Remélem,minél hamarabb tudtok költözni! Hol fogtok lakni?

Dius???

Márti
borossné becz márta

Susy

Baumaxban is elég sok micimacis pószter van.

Hálistennek anyós nem lakik itt, a lánya átköltöztette magához, mert ugyan 34 éves de még egy rántottát sem tud megfőzni, meg majd anyósomnak kell nevelnie a gyereket :?

Márti

zuglóba költözünk, sajna el a kerületből. Az eleján nem szerettem itt lakni, mert mindig is Buda párti voltam, sokkal jobb a levegő és szebb is (szerintem). De a párom már 30 éve él ebben a kerületben. Mandala kert 2-be költözünk.

Kép

NIKI
nini.n

Veronika, Nini
Köszi, meg fogom nézni, úgyis most átpakoltuk Kristóf szobáját és lett egy üres fal, pont oda való a poszter. :)

Diust én is hiányolom, többször bekukkantottam már. Remélem csak sok a dolga, és mihamarább jelentkezik.
Esetleg nincs meg véletlenül valakinek a száma? :roll:

Kép
Kép
susytunder

http://abbcenter.com/index.php?t=kismamalinkek&m=Babázó&al=Hozz%E1t%E1pl%E1l%E1s

olvassátok el, a végén van táblázat is a hozzátáplálásról.

Kép

NIKI
nini.n

Végigtrappoltam mindenen, de napok óta mindig úgy elúszok, hogy tök későn (majdhogynem korán) kerülök ágyba, gyerek hajnaltól cicin, szóval nem igazán értem rá írni. És ennek köszönhetően nem mindig emlékszem, ki mit írt :-)

Veronika, a kép alapján jól van megkötve a kendő, talán az nem szerencsés, hogy lelóg a válladról, mert akkor az a széle nem tart valószínűleg elég szorosan. A lábainál ahogy látom, szépen szét van terítve. Samu sem bírta, ha egyhelyben voltunk, ezért nem is használtuk régebben itthon, mert ebben a kis lakásban nem lehet folyton sétálni. Ha viszont elindultunk valahova, 10 percig tekerte magát, hogy kiláthasson, aztán befúrta a fejét a mellkasomra, és elaludt. Később nem aludt annyit, de menet közben mindig elvan, nézelődik. Nem baj, hogy kint van a keze, ha ő így jobban érzi magát. Ha meg elaludt, óvatosan elfordíthatod a fejét, és hátulról ráhúzhatod a kendőt, hogy tartsa. Ha van olyan kabátod, ami összeér rajtatok elöl, akkor lemehettek így sétálni, persze kicsit joban fel kell őt öltöztetni., de ha rendesen benne van a kabátban, akkor kicsit kevesebb kell rá, mint ha babakocsiba tennéd, hiszen te is melegíted, meg a közös kabát. Sokmindent el lehet így intézni. (milyen kendő ez egyébként?)

Mei tai: hivatalos forgalomban szerintem csak a liliputis, meg a babaközelbenes van itthon. Ez utóbbinál lehet rá kérni alvócsuklyát, ami nagyobb gyereknél, akinek a perem a hónaljánál megy, hasznos lehet. Ezen kívül ha valakit érdekel, tudok még 3-4 anyukát, aki otthon, a szabadidejében varr mei taiokat GYED-kiegészítésként. Ha valakinek kell, akkor priviben írok elérhetőségeket, és felvehetitek velük a kapcsolatot. Nálunk apa szereti a mei tait, bár újabban megy neki a csípőkötözés is kendővel. Ami még 'férfias' lehet, az az a fajta hordozó, amit Betty vett, szintén liliputis. Itthon ilyen fajtát csak ők gyártanak. Lehet még venni itthon a Manduca-t, meg mintha valamelyik webshopban láttam volna Ergo-t, de nem vagyok biztos. Most nem találom hirtelen.

Iricc, jó hír! :-)

Dius, na én tuti nagyon kövér vagyok, ha ledobnék 25 kilót, akkor lenne majdnem jó, de nem hiszem, hogy ez valaha megtörténik. Ennek ellenére nem hiszem, hogy az apósom erre bármilyen megjegyzést tenne bármikor is, mert nem olyan fajta, meg aztán semmi köze hozzá, hogy a fiának milyen az ízlése. És kilóktól függetlenül, ez a hangnem és stílus nem megengedhető. Le kell sz@rni, már bocs. De tényleg jó lenne, ha a párod hajlandó lenne kiállni melletted.
Ja, az azért normális, hogy a GYÁS annyi, mintha táppénzen lennél, azt is hasonlóan számolják. Nekem nagyon korrekt a cégem, biztos minden jó volt, és az utolsó két hónapra kapott táppénz és a GYÁS között pár ezer forint eltérés volt.

Nekem megvan Dius száma, de szerintem csak jelentkezik holnap. Ha nem, akkor délután írok neki smst.

Kriszta, könnyesre röhögtem magam a cuki szövegen! Apa nem értette, miért vinnyogok a gép előtt, amíg fel nem olvastam neki! :lol:

Biztos volt még valami, de most túl álmos vagyok hozzá. Jó éjt!
danann

Sziasztok!

Húú ma húzós napom volt. Voltunk a madarászban, borzasztó ott a parkolási lehetőség, azt hittem sose találunk helyet annyi kört mentünk. Hamar behívtak, nem kellett sokat várni megnézte a doktor bácsi, azt mondta annyira nem vészes, nem csinál még vele semmit mert Barnus nagyon pici, 1 hónap múlva vigyük vissza de ő szerinte magától vissza fog húzódni. Nem ragasztotta le, azt mondta azt 3 hós kórtól szokta.

Aztán bementem a céghez ahol, a pénzre azt mondták ez van. Rész munkaidőnek számít a 7 óra, és amúgy 56-ot kapnék ezer ft a levonás és benne van az adójóváírás is. 6 hónap után meg annyit kapok mint amikor táppézen voltam kb. 43-45-t. Az biztos hogy eddig is megéltünk ennyiből, reménykedem hogy a válság miatti lakástörlesztőnk csökkeni fog mert megint emelkedett 5el, eddig 3hónap alatt 20al emelték. Na nem panaszkodni akarok, csak mesélem. Aztán elmentünk venni kaját a tescoba. Hazaértünk ebédeltünk, jóidő volt, elmentünk sétálni.
Anyósék hívtak itt vannak a mamánál menjünk már át. Olyan 3fele átmentünk és este 9:30kor jöttünk haza. Hulla fáradt vagyok. Anyós meg az anyja majdnem veszekedtek már a gyereken hogy ki fogja meg ki adjon neki puszit, tömték a cumit a szájába ha kérte ha nem. Azért persze finoman mondtam a magamét. Aztán 1-2óra múlva végre letették. Én csak ciciztetésre kaptam meg szinte. Már estére annyira hiányzott a gyerekem hiába volt "velem" és láttam hol van, hiányzott a közelsége, hazajöttünk jól megölelgettem és megpuszilgattam sokszor, és még majdnem pityeregtem is kicsit.

Köszi lányok, hogy így hiányoltatok, Verus megkaptam a levedet is iwiwen, de most megyek és összesek.

Jó éjt nektek!

Kép
dius87

Jó reggelt mindenkinek!

Dius
Örülök, hogy minden rendben, és hogy feleslegesen aggódtunk. Nagyik nem semmik, engem is idegesített volna. Még ehez az anyós témához annyit szeretnék, hogy általában az apósokkal nem szokott gond lenni.
Én azért rákérdezek majd a könyvelőre, mert szerintem 20 ezer levonás akkor is sok. Sajnálom, hogy ennyire megemelték a törlesztő részletet nektek. Azért bízom benne, hogy ennyi rossz után már csak jó jöhet. :wink:

Kép
Kép
susytunder

na, ez tmég tegnap írtam, aztán elmaradt, hogy berakjam... persze olvasni sem tudtam.

krumplis kaját nem jó fagysztani, mert undorító lesz az állaga és az íze :)
szerintem érdemes néha egyszerre nagyobb adag kaját főzni, és azt fagyasztani. a kedvencem a babahúsleves. a husit mindenféle zöldségekkel, ami már bevezetésre került, megfőztem zöldfűszerekkel (amit szabad, pl petrezselyem, meg van az a biovegeta, ill a hagyma is nagyon jó ízt ad), utána leszűrtem, szétszedtem a zöldségeket, és különböző keverékeket készítettem belőlük, alével turmixoltam, 2 dl-ekbe fagyasztottam. meg csináltam kis adag egyféléket is, pl répát, később ahhoz krumplit főztem pl. voltak zöldséges, meg húsos kavarékok is :) csomó féle kaja lett így. a maradék husit még lével turmixoltam, jégkockatartóba tettem, és mikor megfagyott, zacsiba. ez jó volt feltétnek később készített főzelékre. a maradék levest is eltettem, jó volt higítani főzeléket.

kincsesi, sztrájk miatt én ma megyek szopis tanácsadóhoz, bár dorka sokkal kisebb, majd mesélek, mit mondott.

mankabi, nekem anyós varrt mei tai-t, ha lenne varrógépem, én is megcsinálnám, annyira egyszerű. egy ezresből kijött, amúgy 7-ért lehet venni, háááát. nincs annyira mondjuk kipárnázva, meg ilyes, jó lenne a vállánál, a kendő sokkal kényelmesebb. sokat nem használom, de jó, amikor gyorsan magamra kell kapni, hamarabb megvan.

KépKép Kép
mzsperx

Ja, igen, ezt akartam még mondani én is, hogy a fagyasztott főtt krumpli valami fertelem lesz! Nem tudom, mi a titka a boltban kapható fagyasztott hasábkrumpliknak, talán, hogy félig nyersek, de a főtt tuti tönkremegy a fagyasztóban!
danann

Mzs!

Várom a tapasztalatokat/ tanácsokat a szopisztrájkkal kapcsolatban! :)

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Lányok, köszi a véleményeket a krumplival kapcsolatban, akkor ki is dobom! A sült krumpli ha jól tudom azért más, mert az egy speciális krumli fajtából készítik, legalábbis így tanultuk valamikor. Mzsperx, nagyon jó ötleteket adtál! :lol:

A Mei-tai-al kapcsolatban is mindenkinek köszönöm az infókat! Egy másik, nagyobb és jobb kendőn is gondolkodom, csak ne legyen őrült drága! Most egy Nandu XL-esünk van. Már nem tudom pontosan ki írt a kendőben alvásról. Mi hónapokig csak ebben sétáltunk, mert a babakocsit utálta Zoló. Nálunk is volt kis feszengés, mikor elindultunk, de aztán szépen elaludt és ahogyan Danann is írta, a fejecskéjét elfordítottam és a kendőt megigazgattam és szépen aludt így sokáig. Olyan jó volt! Csípőre kötni próbáltam már, de valahogyan nem az igazi neki még, talán azért mert még nem ül magától? De azt ha jól tudom már 4 hóstól lehet nem?

Susy
- nekünk is Micimackós díszek vannak a falon, de nem képek, először mi is abban gondolkodtunk, de annyi, amennyi kellett+a keretekkel nem lett volna olcsó, mi fali szivacs dekorból tettünk fel micimackót, tigrist, fülest és malackát. Ez is szép és olcsóbb is, 1000 Ft/db volt, Baumaxban és babás boltokban is kapható. Mi szeretjük! Csak egy ötlet, de ha mindenképpen képet akarsz, akkor tárgytalan.

Ilyenek:
Kép

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ez még kimaradt: ugye nekünk már szabad rizs kóstolgatni? Végül is már natúr rizspépet próbáltunk. Mivel már eszünk répát, borsót, csirkemellet, ezért arra gondoltam készítek neki rizibizit csirkével és pürésítem. Ilyet ehetünk már?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
A boltban kapható fagyasztott krumplit hidrogénezik.

Ehettek rizst, és az általad leírt rizibizit is csirkével, vagy pulykával. Kristóf mai napig nem eszik sertést, sem marhát.

Köszi a micimackós tippet, már ilyenünk van, képet szeretnék. De nagyon kedves tőled. :)

Kép
Kép
susytunder

Eszembe jutott még valami, ami lemaradt: igen, én is AlmaWint-t használok! Mosószert a fehér ruhákhoz, mosogatószert a gépbe meg a kézi mosogatáshoz. És van valami narancsolajas tisztítószerük, hát, az valami brutál hatékony, de nem gusztustalan vegyszerszaga van, hanem tényleg narancsillata! :-)
danann

kincsesi: dorka nem beteg, nem ezért nem eszik, úgyohgy semmi más dolgunk nincs, csak türelemmel lenni, hogy egyen. nem szabad erőszakoskodni, meg kell kínálgatni. akkor a legegyszerűbb, amikor épp kezd felébredni és még nincs teljesen magánál, mert akkor még nem jut eszébe hisztizni. ez egész jól működik is...
sokat kell összebújni, pucéran, pl együttdürödni.

KépKép Kép
mzsperx

Lányok, szerintetek 1 alkalommal el lehet kényeztetni egy gyereket? Amióta pénteken voltunk a dédinagyinál és ott volt a nagyi, egész délután csókolgatták, ölbe volt, énekeltek, rázták... nem is aludt :(
Most meg szenvedek vele nem akar a kiságyba lenni, hanem zenére rázom a seggét akkor el van :)
Eddig el volt 30percet a kiságyban addig gyorsan ettem vagy elmosogattam, de most nem:(
egy megszokott rendünk ami most úgy érzem felborult, már aznap este nem bírtunk vele ahogy hazajöttünk vele nagyiéktól... tegnap meg az én anyukám volt itt és ő is elrontja.
Ilyenkor mi van??
Minden kicsi nesszére felkapják és rázzák ... Én azért nem, próbálom először kitalálni hogy éhes e vagy pisis e, ha unatkozik akkor sem kapom fel egyből hanem csörgök neki vagy beszélek neki és akkor dumál ő is... vagy én csinálom rosszul?

Kép
dius87

Dius!

Semmit nem cssinálsz rosszul,de egy ekkora babát,pláne 1 alkalommal képtelenség elkényeztetni! Azt hamarabb el tudom képzelni,hogy a megszokottból való kizökkenés okozza a dolgot! Kamillának is itthon vannak a legnyugodtabb napjai! Egyébként az első 6-8 hétben még nagyon képlékeny és kiszámíthatatlan,hogy mit hoz a következő nap! Nálunk kb. Kamilla 2 hónapos korától van valami napirendféle,amit azért simán borít egy oltás,betegség vagy kiruccanás itthonról!

Márti
borossné becz márta

dius, ne tedd a ksiágyba barnust! valami más helyet találj ki a játékhoz, tudnia kell, hogy hol alszik, hol játszik. bocsi, tudom, ez nem válasz a kérdésedre :D
mondd el sztem a nagyszülőknek, hogy ti így csináljátok, és legyenek szívesek ők is ehhez tartani magukat. ha látod, hogy közelít a gyerekhez, ugasd le a haját egyszerűen ;)
egy ekkora gyerekre még nem áll, hogy a nagyszülőknél mindent lehet -máshogy, nagyon nagy szükségük van a következetességre, a napirendre, a megszokott dolgokra.

következetességről annyit,hogy dorkát épp a kendőben altatom, csak aludjon már végre egy nagyot, mert álmos, ezért nyűgös, ezért nem eszik, ami miatt rendesen aludni sem tud, stb ördögi körben vagyunk.

KépKép Kép
mzsperx

susy

tegnap találtam aranyos, micimackós képeket, ez em pószter, hanem vászonkép....999FT van külön csak tigris is :)

Kép

NIKI
nini.n

Danann,
köszi. Nandu kendő ha jól emlékszem, rugalmas.

Lányok,
Pálmi tényleg elfelejtette hogy kell hason aludni - oldalra fordítva letennia fejét -, pedig még 2-3 hetesen ment, azóta most az elmúlt 1-2 napban próbáltuk újra, de nem ment.

Ma éjjel kipróbátam az éjszakai kajálásnál. Éjjel úgy kajál, hogy szinte fel sem ébred, csukott szemmel van végig és utána rögtön visszaalszik. Most kajlás után hasra tettem vissza, próbálta letenni a fejét - arccal a matracra - de persze úgy nem volt jó, nem ment, sokat próbálkozott, végül teljesen felébredt ettől. Aztán átfordítottam a hátára és 1 perc alatt visszaaludt...

Vsszafelé fejlődik a gyerekem :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nini
És hol láttad? :)

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X