Dytke - persze, az a legfontosabb, hogy ne legyetek betegek! A mi történetünkből az kimaradt, hogy tápszeresek vagyunk, a cicit biztosan elfogadta volna, de sajnos már nincs. Örülj neki, hogy nem kell a cumi, cumisüveg, legalább nem fogja összezavarni! Nekem sajna nincs varrógépem, pedig most milyen jól jönne! Igaz helyem sincs hozzá!
Beneildi, Kincsesi, Kriszta - köszi a nyugtatást! Igazából a nem a hasonlítgatás vagy "irigység" miatt van ez a kellemetlen érzés, inkább a félelem, hogy talán a csípője (amivel gondok voltak) játszik ebben szerepet és nem akarom, hogy esetleg ne vegyem észre, ah valami nem stimmel. Apának hiába mondom, szerinte türelmetlen vagyok és nincs is itt semmi gond! Nektek legyen igazatok!
Kriszta - a kompról hasonló a véleményem, a fent említett okok miatt. MI is kaptunk, filóztam is rajta, de mások is és magam meggyőztem magam róla, nincs rá szükségünk. Zoló is sokat alszik (néha d.u. 3 órát is egyhuzamban), többet mint régebben, pedig ő nem mászik, igaz állandóan izeg-mozog így is. Kis sajkukacom!
Bettyna - neked is köszi Mei-Tai linket. Ezeket lehet igazítani a baba méretéhez? Mit kell figyelembe venni a vásárlásnál? Most erősen agyalok egy jobb, nagyobb kendőre vagy ilyenre ruházzak be. Vagy ez is az is?
Szkitty - gratulálok a 4. gyerkőchöz! Igen a szobák 3 ágyasak+WC-s zuhanyzó van hozzá. Én nem nagyom voltam elragadtatva. A szülés maga jó volt, profi orvossal és választott szülésznővel, de nekem nagyon sok kérdésem, problémám volt, sokat jártam a csecsemősök nyakára (szerintem néha már meg sem lepődtek, hogy újra én...., de ez van kezdő voltam). Nálunk az egyik szobatárs miatt volt mászkálás sajnos, nem igazán volt figyelemmel a többiekre, de attól függ kikkel kerülsz össze. Nem igazán tartják be véleményem szerint a baba-papa félórát. Sőt, szerintem kaptak a gyerkőcök tápszert is mikor elvitték őket, de ez az én véleményem, azóta más kórházról hallottam jobbakat is, ahol az elejétől veled a baba, nincs cukros víz tényleg, se tápszer, ha pótlás kell azt is kiskanállal, pohárral....(szomszédom mesélte). Ilyen is van. Remélem neked több szerencséd lesz, másodjára én is ügyesebb leszek, tudom mire figyeljek, mit hogyan csináljak és nem fognak tudni rábeszélni felesleges dolgokra. Ja, külön kérésre nekem kellett szólni, hogy vágják fel a baba nyelvfékjét, maguktól nem vették észre. Ezért nem is tudtunk az elején szopizni, de azt el kell mondanom, többször jöttek segíteni megmutatni a helyes mellretételt. Remélem mindezek csak a túlterheltségnek köszönhetők és nem a szemléletmód változik, kár lenne!
Nagyszülők - könnyű mondani, hogy ne foglalkozzunk vele, de én nem az a típus vagyok akinek egyik fülén be a másikon ki, sokat tudok ezeken rágódni. Biztos van kivétel is, aki alapból figyelmen kívül hagyja mit szeretne az anyuka, vagy értelmetlen, régimódi, sőt felháborító ötletekkel áll elő, de szerintem a nagy többség azért mondja amit mond, hogy segítsen, mert valljuk be, ők is végig csinálták ugyanezt. Mi sem értünk mindig egyet, sőt néha anyuval sem, de elfogadják ha más a véleményem. Egyedül a kiságy témában nem. Én is úgy vagyok vele, a gyerek ha eljátszik egyedül, nem kell feltétlenül kivenni, majd szól ha szüksége van valamire vagy ki akar jönni, össze akar bújni. Attól még nem vagyok rossz anya, mert hagyom játszani magában is. de ha sír vagy valami gond van, ott vagyok. Ők viszont mivel ritkán látják, mindig ölbe veszik, ami nem lenne baj, csak ha hozzászokik, hogy mindig valaki foglalkozik vele, soha nincs egyedül, nem tudja lefoglalni magát, az sem szerencsés, főleg ha csak egyedül vagyok itthon vele és mást is kell csinálni vagy esetleg tesó lesz.