Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk jó nagy veszekedés lett az anyós-após "jótanácsokból". Minden nap felhivtak minket és megkérdezték, mennyi a súlya Dávidnak, szerintük éheztetjük a gyereket. Plusz százszor elmondták, hogy teáztatnom is kellene, mert ki fog száradni! :shock: :x De nem irom le az összes jótanácsukat, mert minden napra volt kettő és fel voltak háborodva, ha valamit nem úgy csinálunk, ahogy mondják - mivel ők már neveltek 2 gyereket, csak át szeretnék adni a tapasztalatokat, de mi annyira okosnak gondoljuk magunkat...stb.
Leültünk velük megbeszélni a dolgot és ők állitották, hogy mindent csak egyszer mondanak el, a gyereknevelés a mi dolgunk, ők ugyan nem szólnak bele. Hát köszönjük a "nembeleszólást" :twisted: :twisted:
Azaz nem veszik észre magukat, mi vagyunk a hibásak szerintük és annyit értünk el a "megbeszéléssel", hogy azóta nem hivnak minket, a kétnaponta látogatásokból heti 1 lett.
Hát nem ezt akartam, hogy harag legyen, nem tudom mi lesz ennek a vége....

Kép
ugabesz

Valamejest meg értem őket. Más kor más szokások. A XXI. század című adásban volt erről szó, érdekes, ha tudjátok keressétek meg a neten.
Nekem nincs is lelkem hallgatni, ahogy sír.... olyan mintha facsargatnák a szívemet. Anyósommal nem rossz a viszonyom....olyan semmilyen :) A sógor nőm is terhes....képzeljétek el még se ágy se cumisüveg se semmi....nem is akar se mellszívót meg semmitsem venni. Anyósomat akkor nem értettem meg mikor pl a mikrós sterilizálóra azt mondta, hogy
[quote]t írta:i is felnöttetek nélküle
, meg hogy nem volt ilyen régen és mégis.... ja...régen nem volt gáztűzhely, meg autó és repülő se meg barlangba laktunk... ollé :)

Kép

NIKI
nini.n

Dytke - persze, az a legfontosabb, hogy ne legyetek betegek! A mi történetünkből az kimaradt, hogy tápszeresek vagyunk, a cicit biztosan elfogadta volna, de sajnos már nincs. Örülj neki, hogy nem kell a cumi, cumisüveg, legalább nem fogja összezavarni! Nekem sajna nincs varrógépem, pedig most milyen jól jönne! Igaz helyem sincs hozzá! :cry:

Beneildi, Kincsesi, Kriszta - köszi a nyugtatást! Igazából a nem a hasonlítgatás vagy "irigység" miatt van ez a kellemetlen érzés, inkább a félelem, hogy talán a csípője (amivel gondok voltak) játszik ebben szerepet és nem akarom, hogy esetleg ne vegyem észre, ah valami nem stimmel. Apának hiába mondom, szerinte türelmetlen vagyok és nincs is itt semmi gond! Nektek legyen igazatok!

Kriszta - a kompról hasonló a véleményem, a fent említett okok miatt. MI is kaptunk, filóztam is rajta, de mások is és magam meggyőztem magam róla, nincs rá szükségünk. Zoló is sokat alszik (néha d.u. 3 órát is egyhuzamban), többet mint régebben, pedig ő nem mászik, igaz állandóan izeg-mozog így is. Kis sajkukacom! :lol:

Bettyna - neked is köszi Mei-Tai linket. Ezeket lehet igazítani a baba méretéhez? Mit kell figyelembe venni a vásárlásnál? Most erősen agyalok egy jobb, nagyobb kendőre vagy ilyenre ruházzak be. Vagy ez is az is?

Szkitty - gratulálok a 4. gyerkőchöz! Igen a szobák 3 ágyasak+WC-s zuhanyzó van hozzá. Én nem nagyom voltam elragadtatva. A szülés maga jó volt, profi orvossal és választott szülésznővel, de nekem nagyon sok kérdésem, problémám volt, sokat jártam a csecsemősök nyakára (szerintem néha már meg sem lepődtek, hogy újra én...., de ez van kezdő voltam). Nálunk az egyik szobatárs miatt volt mászkálás sajnos, nem igazán volt figyelemmel a többiekre, de attól függ kikkel kerülsz össze. Nem igazán tartják be véleményem szerint a baba-papa félórát. Sőt, szerintem kaptak a gyerkőcök tápszert is mikor elvitték őket, de ez az én véleményem, azóta más kórházról hallottam jobbakat is, ahol az elejétől veled a baba, nincs cukros víz tényleg, se tápszer, ha pótlás kell azt is kiskanállal, pohárral....(szomszédom mesélte). Ilyen is van. Remélem neked több szerencséd lesz, másodjára én is ügyesebb leszek, tudom mire figyeljek, mit hogyan csináljak és nem fognak tudni rábeszélni felesleges dolgokra. Ja, külön kérésre nekem kellett szólni, hogy vágják fel a baba nyelvfékjét, maguktól nem vették észre. Ezért nem is tudtunk az elején szopizni, de azt el kell mondanom, többször jöttek segíteni megmutatni a helyes mellretételt. Remélem mindezek csak a túlterheltségnek köszönhetők és nem a szemléletmód változik, kár lenne!

Nagyszülők - könnyű mondani, hogy ne foglalkozzunk vele, de én nem az a típus vagyok akinek egyik fülén be a másikon ki, sokat tudok ezeken rágódni. Biztos van kivétel is, aki alapból figyelmen kívül hagyja mit szeretne az anyuka, vagy értelmetlen, régimódi, sőt felháborító ötletekkel áll elő, de szerintem a nagy többség azért mondja amit mond, hogy segítsen, mert valljuk be, ők is végig csinálták ugyanezt. Mi sem értünk mindig egyet, sőt néha anyuval sem, de elfogadják ha más a véleményem. Egyedül a kiságy témában nem. Én is úgy vagyok vele, a gyerek ha eljátszik egyedül, nem kell feltétlenül kivenni, majd szól ha szüksége van valamire vagy ki akar jönni, össze akar bújni. Attól még nem vagyok rossz anya, mert hagyom játszani magában is. de ha sír vagy valami gond van, ott vagyok. Ők viszont mivel ritkán látják, mindig ölbe veszik, ami nem lenne baj, csak ha hozzászokik, hogy mindig valaki foglalkozik vele, soha nincs egyedül, nem tudja lefoglalni magát, az sem szerencsés, főleg ha csak egyedül vagyok itthon vele és mást is kell csinálni vagy esetleg tesó lesz.

Manka

Kép

Kép
mankabi

azt elfelejtettem hozzáfűzni, hogy a sógornőm 38. héten van :D :D :D

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok! Én is kaptam kompot, de le is lehet fixálni, akkor csak ül, és játszik benne, meg lehet hintának használni. Mi ezt a két funciót fogjuk használni. Ha mondjuk kétbetűs kitérőt kell tennem, és nem akarom, hogy csúszás-mászás közben baja legyen, míg nincs szem előtt. :roll: de lehet, hogy ebből a célból beruházok egy járókára is.

Anyósom is mindig azt mondja, hogy hagyhatjuk sírni. Meg anyukámmal együtt mindig a teát erőltetnék. :lol: de nekik még azt mondták. Aztán mivel Peti úgy nő, mint a gomba, és nagyon erős, egyre kevésbé szólnak bele.

Az ivásról: Szerintem az a napi 30-40 ml tea nem megy a szopi rovására. Viszont nálunk az össze- vissza szopiktól észrevehetően fájt a hasa. Mióta két óránként eszik (ebből nem enged), és közötte meg csak pár korty innivalót kap, abszolut nem hasfájós. Szerintem mindenkinek más jön be.

Kép

Kép
nikuc

Ildi: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Én hallottam aranyos dolgotak is. :lol: Pl. hogy a baba pár hónaposan hogy nyammogta a zsíros kenyeret. :lol: Mert abban van a kalória. :lol: De annak idején még ez volt a normális. Viszont fejlődik a tudomány. :)

Kép

Kép
nikuc

Gabesz, azt hiszem minden anyós vagy rokon ilyen. Én szóltam előre hogy senkitől nem kell tanács majd ha nem tudok valamit kérdezek, persze azért nem így van.
Párom nagyija 1 lépcsőházzal arrébb laknak, hát Barnit még nem látták nem is hívtak hogy mi van vele, csak azért mert a lányával összevesztünk... nem tudom a gyerek mit tehet erről... Átmentünk hozzájuk tegnap elött hogy azért mégis csak nézzék már meg. Hát kaptuk orrba szájba a kéretlen tanácsokat az ember még 1-2 felett átsiklik és bólogat utána már nem tudtam mosolyogni. Megfogta a dédunokáját és két perc után elkezdett dicsekedni a kenyérsütőjével, amit most vettek... Aztán az tette be a kaput hogy elhajoltak melletted 5perc múlva mert ő nem látja a vacsora csatát, de a gyerek a kezében, miért nem őt nézi? Mindegy ez volt az első és utolsó hogy átvittem kiváncsi leszek nekik mikor fog a gyerek eszébe jutni vagy csak megint én leszek a köcsög mert tiltom mindenkitől :? Mert persze ez a szóbeszéd..
Anyós sem érdeklődik a gyerek iránt, 1x látta, a gyereknek bőven elég, pedig ő nagyon verte a nyálát... nem is hívnak, meg semmi. De ha úgy viselkedik mint a multkor akkor inkább ne is jöjjön, ő se rakja le a gyereket de még a gyerek közelébe se lehet menni mert ő itt van és akkor ő babázik.
Anyu az elején nem adott tanácsot, most kezdte el, de olyan hülyeségeket és akkora marhaságokat mond, aztán ha már nem bírom rászólok és abbahagyja vagy 5percre :D
A legutóbbi az volt hogy túl etetem a gyereket.... pedig csak akkor adok neki ha kéri, és ha nem kér akkor nem is kell neki a cici.

Kép
dius87

Mankabi - Nem vagyok egy hordozó guru, ebben inkább Danann a profi. Az enyémet magamra lehet igazítani, egy méretben létezik, de ahogy a képeket néztem, ez nem akadály, hogy sokáig használd. A mei tai ugyanaz csak kötősben.

Csajok! Szabit totál kiütötte a tegnapi oltás. Egész nap lázas, hőemelkedése van, de nem zavarja, jókat mosolyog. Alig tudtam elaltatni, hogy ne ficeregjen már, mert még jobban felmegy a láza. Most egy fél órája szunyál, remélem még húzza egy kicsit. :roll:

Susy- jobbulást!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Nini - ez kemény! :roll: Mire várnak még?

Azért valljuk be, akkor nehezebb volt gyereket nevelni és idejük sem volt annyit velünk foglalkozni. Könnyebb a mikrós sterilizálás, de ugyanolyan jó a lábasban is kifőzni. Nem volt ételmelegítő sem, tárcsás mosógéppel mosták a sok pelenkát, aztán vasalták, mégis mindent megoldottak. Én pedig ha utazunk alig férek a sok holmitól, ami bár kényelmesebbé és könnyebbé teszi az életem, de ezt a pakoláskor nem érzem. :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kitty!

Én is réri MÁV-os vagyok és én tapasztaltam pozitív változásokat! Na nem a"kötelező" cukros vízről vagy a szinte törvényszerű 1.éjszakai különlétről a babával az,ami tetszik! Viszont én a csecsemősöket jóval segítőkészebbnek látom most mint 4 és 6 éve, pedig szerintem sokkal leterheltebbek mint akkor voltak! Az is jó,hogy nem egyszerre kell bevinni a manókat fürdetn és ameddig az utolsó sorra nem kerül,addig sír,hanem 1-2 szobából elviszik őket és 20 percen belül vissza is viszik(jó,hogy emiatt nagyon kell igyekezni a zuhanyozással az anyukáknak,de azért megoldható a dolog)! Hogy nem lehet szülésznőt választani,azon én is kiakadtam,hisz már megbeszéltük a "majdnem" szülésznőmmel,hogy együtt szülünk! És tényleg konzervatív a vezetés,ez sok dolgot hátrányosan érint ott!
A szülésznők csúcsszuperek és igenis vannak a régiekből,pl. Fazekas Zsuzsi és Mihálik Vera akik tényleg nagyon jók! Szerintem az újakkal sincs gond,sőt! Én is végigvjúdtam egy műszakváltást és az összes szülésznő nagyon-nagyon rendes volt! A vezető szülésznő nagyon profi és kifejezetten gátvédelem-párti a társaság! Bár én úgy látom,hogy ez leginkább az orvoson múlik,természetesen a kismama adottságain meg a baba méretein túl!
A gyerekorvosok is nagyon jófejek,mindent meg lehet kérdezni tőlük,bár tény,hogy amikor én voltam bent,nem volt annyira teltház!
A legjobb újításuk pedig a baba-papa félóra! Biztos hallottál már erről,nekem nagyon sokat jelentett,hogy a férjem velünk lehetett egy kicsit minden nap! A többi látogató nem mehet be!
Az én kislányom csak 1. éjjel kapott cukros vizet,utána megkaptam a cumisüveget,rám volt bízva,hogy adom-e? Nem adtam,minek!? Tápszerezni senki sem akarta a lányomat,mint ahogy cumit se dugtak a szájába,nem úgy mint a régi MÁV-os időkben...
Szóval nekem összességében pozitívak a tapasztalataim,tudom,a negatívra hamarabb felkapja az ember a fejét!
Sok olog fejben dől el szerintem,jól kell hozzáállni és akkor nem rossz ám bent!

Márti
borossné becz márta

Kitty
Nem tudom honnan származik az infód, hogy a szerencsén múlik a jó szülésznő, mert ez egyáltalán nem így van. Szerintem nincs köztünk olyan, aki ne lenne elégedett a szülésznővel, legyen az választott, vagy nem. Én pl. maximálisan meg voltam elégedve az enyémmel, bár császár lett a vége, csak jót tudok mondani, és van pár favorit a kórházban. A gátvádelem nagyon megy, erről sem tudok rosszat mondani. A szülőszobák szépek, velem mindenki rendes volt.
Gratulálok a 4. babához és kívánok szép terhességet. :)

Gabesz
Rossz lehet, nem irigyellek, de tudod azt szokták mondani aki haragszik, az békül. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Dius és akinek még hasonló problémája van - Ilyenkor hol vannak az apukák? Mellettetek állnak? Nem értem, hogy nem érdekel egy nagyszülőt az unokája. Mi oltári nagy balhét csapnánk emiatt, ki ki a saját családjában, hogy mi az hogy nem jönnek? Nálunk alig várják, hogy lássák, ha nem találkozunk, minden nap skypolunk. Egyébként sem látogattak titeket vagy a gyerek nem érdekli?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Az én anyukám 220 km- re lakik tőlem, és ő kerek perec megmondta, hogy ez a szerencsém, különben rettentő sokat veszekednénk. Régen ő is másképp csinált mindent, mint én.
Viszont ismerek olyan, keleti határszéli kis faluban, hogy a kislány sosem kapott forralt vizet, hanem sima csapvizet, és 4 hónaposan már töltött káposztát evett. Eltudjátok képzelni mennyire más az a baba? Öreg a bőre, és az arca is picit fura, bár lehet nem ettől van, de valakinek ez a normális. Ők azon ámulnak ahogy én óvom Kristófot, én meg azon döbbenek le, ahogy ők gondolják.

Kép
Kép
susytunder

Susy - keleti határszéli kisfalu? Ismerőseket írsz. Ott minden velünk egyidős baba eszik mindent már, csinál mindent már................a miénk hogy hogy nem? Én még a széltől is óvom. :wink: Más elvek, más gyakorlat. Ez van, most vitatkozzunk állandóan? Rám hagyják, ha gondom van kérdezek, csak néha jó a megerősítés mert én még nem neveltem gyereket, a védőnőmnek sincs saját tapasztalata, szerintem a dokinknak sincs, ezért jó, hogy vagytok!!!!!!!!! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

mankabi nálunk anyós-após probléma kb 5éve van amióta ismerem őket. Párom kb. 3éve ad igazat nekem a hátuk mögött de soha nem áll velük szemben és nem mondja el a véleményét. Ha elmennek akkor dühöngök és annyit mond "igazad van, de ne kezd megint" vagy "már megint miattuk veszekedünk'. Olyan dolgaik vannak hogy könyvet tudnék írni róluk. Undorító emberek. :?

Kép
dius87

Én is hallottam olyat, hogy valaki fél évesen (konzerv) májkrémes deszkát ad. Szegény manóm meg két éves korig még csokit se ehet, nehogy a tejérzékenységből allergia legyen. Csak attól félek, mi lesz, ha ilyen gyerekkel játszik. Hogy magyarázom meg Neki, hogy nem ehet olyat, mint Ő. Hogy mondjam el neki, hogy az nem jó. Elmondja, aztán lesz sértődés.
Egyébként én jó sokáig nem merem másra hagyni, még nagyszülőkre se, mert félek, hogy olyat adnak neki, amit nem szabad. Apkám már tiszta lelkes, hogy majd egy évesen viszik dtrandolni. Hát nem akarom elkeseríteni, de ovis koráig még a látószögemből se engedem ki. :lol:
Anyum is ilyen volt. :lol: Nem hagyott ott minket a saját anyujánál, mert határozott kérése ellenére sütit adott nekünk. :oops: :lol:

Kép

Kép
nikuc

Dius: Az első nagy szerelmemet ezért hagytam ott. Szörnyűek voltak a szülei, ő egyetértett velem, csak előttük nem. :?

Kép

Kép
nikuc

nikuc én is mondom a páromnak hogy szerintem nincs még egy nő a világon aki ennyit tűrt volna.

Kép
dius87

Én akkor hagytam el majdnem, amikor vissza hallottuk tavaly hogy az apja a nevem helyett: "dagadt g*ci k*rvának hív, persze a hátam mögött, és páromnak eszébe se jutott volna kérdőre vonni... és akkor nagyon elgondolkodtam hogy vajon szeret e. Sírt nagyon hogy szeret meg hogy be fog nekik olvasni... hát ez azóta sem történt meg én kérdőre vontam az apját aki a szemembe is hazudott de köpni nyelni nem tudott, nem számított rá hogy rá merek kérdezni. Párom imád, tudom és én is őt, de ő ezzel kapcsolatban ilyen tutyimutyi, amit soha nem fogok tudni elfogadni és ha kell én fogom nekik megmondani azt amit a fiuk nem mer...

Kép
dius87

Nikuc!

Ettől ne félj,mert amit nem ismer,nem tudja,hogy esetleg finom,az nem fogja különösebben lelkesíteni! Az enyémek a mai napig nem esznek nyalókát meg keménycukrot meg cukros rágót,látják,hogy más gyerek igen,de még egyszer sem kérték,hogy vegyek nekik! Bezzeg a datolyára,mazsolára,házi sütire nagyon rákattannak! :lol: De nem is bánom!

Anyós-téma: Gabesz! Hát,az 1. baba nagyon vízválasztó dolog! Anyósom szerint is minden hülyeség volt amit csináltam a kengurútól az igény szerinti szoptatásig,a féléves korig csak anyatej-dologtól meg teljesen kikészült! Bevágta maga mögött az ajtót,amikor a férjem figyelmeztette,hogy mosson kezet,mielőtt a babához nyúl és sorolhatnám! Lehelnek nem jött el a keresztelőjére,mert nem az Ő másik fia lett a keresztapa ( a vicces az volt,hogy a sógorom nem sértődött meg és ott is volt a keresztelőn),most meg az elmúlt évben 3 unokájának is elfeledkezett a névnapjáról-pedig nem az ajándékra vártunk,ekhiheted! Ehhez képest,tegnap itt volt vigyázni a gyerekekre,míg oltáson voltunk és mindent kivasalt. Tök sokat segített,amikor ,majd' a terhesség feléig hánytam és anyukám a beteg nővérem háztartását kellett,hogy vezesse! Szóval olyan,mintha 2 különböző ember lenne 1 testben! Fura,kiakadok sokszor,de már megszoktam! Viszont nálunk a férjem mindig kiáll mellettünk!

Betty!

Kamilla szintén zenész! Reggel 38.6,kúppal lement 37.2-re,most megint 37.8.úgyhogy adtam neki még egy kúpot,de csak enni-kakilni kel fel,szinte egész nap alszik,de legalább nem nyűgös szegénykém,sőt teli pofi-vigyor van,amikor nem alszik!

Márti
borossné becz márta

Lányok, nálam a fő érv, ami bejött (előtte sokkal próbálkoztam, hogy akkor 1980 volt, most 2007 meg ilyenek):

Ha jön az okos tanács (jön mind a két felől min. napi egy telon, hétvégén személyesen is), azt szoktam mondani, hogy de az orvos ezt mondta - így kell öltöztetni/szoptatni/nem teáztatni :lol: stb. - én csak betartom, így a doki hülye, nem én :lol: , na de azért az orvosra csak kell hallgatni ugye? és akkor persze ők is bevallják, hogy betartották az utasítást amit a doki mondott :lol: :lol: :lol:

na jó, ez egy kicsit kicsinyes és megalkuvó, de azóta sok barátnőmnek is bejött, így azóta elég csak egy-két kérdésen konfrontálódni, na nálunk ilyen pl. az ott alvás, de eddig ebben is a mi akaratunk győz :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Dius!

Döbbenet! Kamillának a névnapodon van a szülinapja és a szülinapodon a névnapja! Ilyet! :lol: És az iwiw képeken nem látom,hogy dagadt lennél,de szerintem egyszerűen-amennyire lehet-ne vegyél tudomást ezekről az emberekről. Egyébként meg saját magukról állítják ki a bizonyítványt,ezzel a stílussal!

Márti
borossné becz márta

Sajnálom Dius! :cry: Tényleg! Szörnyű lehet így élni, gondolom görcsben a gyomrod ha találkoztok. :cry: Nekem is nagy szám van, de anyósékkal nem konfrontálódom, ha gondom van, azt a párom oldja meg és fordítva is.

Nikuc - azért anyukádban csak megbízol, nem? Néha jól jön a segítség. Csak nem tennének olyat szánt szándékkal, amit kifejezetten tiltottál. Remélem! :wink: Nekünk jól jött néha egy szabad óra, ha el kellett intézni valamit. Sajna mindig mindenhova nem vihettük magunkkal, vagy ha igen az neki lett volna rossz és macerás.

Az hiszem a kenyerem ma már nem fog kisülni, helyettem szundítottam egyet. :oops: :oops: :oops: Hosszú még az este! :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ildi!

Én kerek perec kijelentettem,hogy 3 éves koráig egyik gyerekem sem fog nélkülem máshol aludni! Azóta is tartom,ezen nem vitáznak! Nekem anyukám csak ritkán okoskodik! Ő sem szerette,ha beleszóltak,hogy neveljen minket!

Márti
borossné becz márta

Márti, tényleg érdekes! :lol:

Hát az egy 3éves kép, azóta felszedtem jó pár kgt, alkatilag se vagyok vékony, meg a rendszeres sportolást is abbahagytam (foci), és el is engedtem magam a párom mellett :S
Terhesség alatt is 16kgt híztam amiből 8 lement és megállt. :S

Most ilyen vagyok :(

Kép Itt jöttünk haza a kórházból...

Kép
dius87

Lányok!
Köszi mindenkinek a gratulációt meg a tanácsokat. Bocsánat, hogy nem név szerint, de mióta bejelentkeztem ide, annyit írtatok, hogy elvesztettem a fonalat. :oops:

Egyenlőre csak az após anyós témához tudok szólni. Nekünk mindkét oldalról vidéken laknak a szülök, csak mi itt ragadtunk Pesten suli után. Úgyhogy nem lesz könnyű, de lehet épp az lesz a jó, hogy nem tudnak ripsz-ropsz itt teremni és a 30 éve még teljesen jó, mára elavult tanácsaikkal idegesíteni. Anyósom erre nagyon alkalmas. :lol: Szegény párom, már most ki van akadva rá. De legalább ő az én pártomat fogja mindenben, még nekem kell kicsit mentegetni anyósomat, hogy háát öregszik szegényke, azért mond ilyen zagyvaságokat. Hát evvan.

Különben borszasztó aranyos kisbabákat látok itt!!!! Gratulálok Mamik!! :D

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina

Láááááányok !
Képzelétek vagy inkább nem, mert úgyis mingyárt leírom :P ;) :D:D

Márk ma felült, feküdt az ölemben és egyszer csak már függölegesen volt, aztán visszafeküdt, majd megcsinálta ezt még vagy 3x-4x :P ;) be happy

Kép

NIKI
nini.n

Ildi
Milyen rafinált vagy! De milyen igazad van, ez jó módszer. :)

Dius
Szerintem nincs veled semmi gond, kb. én is ilyen vagyok. Tudod mi számít, hogy a párod szeret.
És még valami, ez mindenkinek szól, nem az számít, hogy mit mondanak, hanem, hogy ki mondja.

Kép
Kép
susytunder

Köszi mindenkinek a pozitív infókat és a bíztatást. Akkor még sem olyan horror, megnyugodtam egy picit. Bár 12, 10 és 7,5 éve nem raktak cukrosvizes cumisüveget az éjjeliszekrényemre... Ez utóbbi számomra pedig nem a fejlődés jele... Na mindegy. Megpróbálok csak a jó infókra koncentrálni. :)

Kép
szkitty

nini Nagy gratula a felüléshez!!!! Nagyon ügyi Márk! :lol:

susy Köszi, jól esik a véleményed!! Párom mindig azt mondja hogy ő így szeret ahogy vagyok, de azért én szeretnék régi lenni, majd egyszer, még remélem sok időm van arra hogy lefogyjak. Anya mindig azt mondja majd ha háború lesz lefogysz :lol:

Kép
dius87

Dius!

Süt az arcodról a boldogság,tiszta a tekinteted,a kg-ok úgyis jönnek-mennek,ha Barnabás elindul,akkor mennek majd,ne aggódj!

Nini!

Lehet,hogy megharagszol rám,de kérdeznék! Forog is a babád?Hason kitámasztja magát? Csak azért kérdem,mert bizonyos mozgásformáknak egymás után kell következniük a fejlődésben és vannak olyanok,amelyek nem szerencsések,ha előbb következnek be,ha az azt megelőző lépcsőfok kimaradt! Most a felülésnél nem vagyok teljesen biztos a dologban,de például az nagyon nem jó,ha előbb áll fel a baba,minthogy mászna (a barátnőm kisfiánál ez van,Ő koraszülött volt ás idegrendszeri alapú mozgásfejlődési zavar van a háttérben),szinte mindig mozgásfejlődési zavarra utal!. Nem megijeszteni akarlak,sem az örömödet elrontani,csak írtad a szülésedet és,ha volt esetleg oxigénhiány,az okozhat ilyesmit,bármilyen abszurdan hangzik! Most nem emlékszem,Ti jártok tornázni valahova?
Tényleg nem okoskodni akarok,meg a tanulmányaimmal villogni, a felülésnél nem tudom,hogy gond-e, ha ilyen hamar,más mozgásformák elsajátítása előtt következik be! De érdemes lenne megkérdezni egy konduktort vagy Dévényes tornászt!
Tényleg bocs,én nagyon örülök egyébként,csak járj utána,őszintén remélem,hogy "csak" extrém ügyes Márk baba!

Panndi!

Megerősítesz? Biztos tanulsz fejlődéspszichológiát!

Márti
borossné becz márta

Dius
A barátnőm mikor terhes lett, jó félidős volt már, amikor kiderült, hogy epeköve van. Diétázott, nem volt gond, majd szülést követően egyre rosszabbul lett, többször begörcsölt. Az orvosok azt mondták, hogy amíg szoptat nincs műtét, majd utána. Addig húzódott, hogy begyulladt a hasnyálmirigye, kórházba került, de akkor már olyan állapotba volt, hogy műtét után kiderült, hogy tiszta tájog a hasa, azt mondták a dokik, nem biztos, hogy megússza. Család helikopterrel hozatta a Kútvölgyi klinikára, 3 hónapot töltött az intenzív osztályon, műtét műtét hátán már a végén kacsozták a hasát, itt sem adtak neki sok esélyt. A család nálam lakott, naponta 2x mentem hozzá, mindíg féltem, hogy mire megyek be. Aztán nagyon lassan jobban lett. Amiért leírtam ezt, az az, hogy ezalatt 35 kg- ot fogyott. Ha pont ideális lett volna a súlya, akkor ma nincs köztünk, mivel volt mit fogni rajta, volt honnan fogynia 35 kilót. Az orvosok szerint ez volt az egyetlen szerencséje. Bár örök nyoma marad, mert a hasfalát háló tartja, és plasztikázták is, de él. És ez a lényeg.

Kép
Kép
susytunder

Dius
kösziiiiiiii :)

márti

nem vettem abszolót okoskodásnak, nem tudom milyen végzettséged van ilyen téren, de biztos nem a levegőbe beszél. A kérdéseidre a válasz: igen ha hason van kinyomja magát és úgy is marad 3-4 percig, forogni sajna csak annyit fogor, hogy egyik oldalrol a másikra, a hasára nem fordult még át, nem is nagyon szeret hason lenni. Valami nagyon érdekesnek kell az orra előtt lenni, hogy 5 perc után nem sípoljon. Egyébként igen, mi járunk dévényes tornára, mert szülésnél meghúzták a nyakát. Amúgy pont ugyan ezt mondta a gyógytornász, hogy sorba kell jönnie mindennek és mindennek meg van a maga ideje. Én pl. ugyan úgy koraszülött voltam és pl. előbb álltam, mint ültem. De nekem ebből nem lett gondom (kopp kopp). De nem hagytam neki, hogy tovább tornázzon, gyorsan lefektettem. Kedden megyünk tornára, majd szólok ! Ésköszönöm, nem rontottad el az örömöm. :) ;) ;) ;) :)

Kép

NIKI
nini.n

bocsi, kis betűvel írtam a neved. Neharagudj :roll:

Kép

NIKI
nini.n

Dius -valószínűleg a férjed nem véletlenül nem mer kiállni melletted. Gondolom őt is mindig elnyomták. próbálj meg nem foglalkozni velük. az számít igazán, hogy a férjed szeret olyannak, amilyen vagy. az persze érthető, ha te nem vagy kibékülve magaddal, én sem vagyok, de szerintem nem vagy kövér! Csini mami vagy!

nekünk van járókánk, én szeretem. Ambi is. Persze nem csak abban van. Sokat vagyunk a földön is. Így mindig változatos :)

Manka - ugyanezt gondolom én is, amit te. Nekems is az a bajom azzal, ha Ambit folyton kézbe veszi, hogy hozzászokik de én nem mindig tudom felvenni rögtön. Persze sírni nem hagyom. Már tudom, hogy legközelebb ha találkozunk megmondom, hogy ezzel neki tesz rosszat, mert ő fog sírni, és neki lesz rossz, ha nem tudom felvenni. Mert ő azt mondta, hogy a saját gyerekeit nem tudta kényeztetni, őket "elrontották" mások, így ő az unokáját fogja kényeztetni :)

Nini talán te kérdezted, hogy miért vajúdtam 30 órát (ha nem te, akkor bocsi, nincs időm visszanézni)
délelőtt 11-kor kezdtem 10 perces fájásokkal, este lettek 7 percesek 8 körül, éjjel is 7percesek voltak, reggel hívtam a dokit, hogy ctg-re menjek, vagy szülőszobára. 8 előtt mentünk a szülőszobára, hatkor császároztak meg, mert az epidurál után romlott Ambi szívhangja. Mint kiderült, ki volt száradva, 2430 g-al született így ő nem tudott megszületni, ezért nem tágultam. Bent a kórházban 10 óra volt a vajúdás, és a ctg szerint nagyon jó fájásaim voltak, csak nem tágultam.

Márk nagyon ügyes!!!

Ambi még fordulni nem tud, csak hasról hátra, fordítva még nem, de már ül. Feltámaszkodni is 4 hónaposan kezdett. Ne aggódjatok, minden gyerek más (mondom én, akki be voltam tojva, hogy miért nem támaszkodik még fel hason 3 hónaposan sem) :)

dytke

Nini!

Óvónő és fejlrsztőpedagógus vagyok,mozgásfejlesztésből írtam a szakdolgozatomat. Nekem is a 2 nagy előbb állt mint ült,rákérdeztem,az nem jelent semmit! Az tuti,hogy mászni előbb "kell" mint felállni. Lehet az ülésnél ugyanígy nincs semmi vagy nem olyan kőbe vésett mint a mászás! Nagyon ügyes,erős fiúcska,büszke lehetsz rá!

Na jó,lépek,ma egyedül kell vgigvinnemaq vacsi-fürdés-alvás projectet! Most derült ki,hogy Apa csak 20h körül érkezik,addigra meg már ágyban akarom tudni őket!Nem lesz könnyű menet!

Márti
borossné becz márta

Susy szomorú történet minden jó ha vége jó.
Hát bizony vannak előnyei a duciságnak. Nagyon sovány nem akarok lenni, meg nem is tudok, mert én egyszerűen ilyen vagyok.
A has meddig húzódik vissza? Mert szerintem nekem vissza ment, ami maradt az meg zsír, mondjuk elötte feszesebb volt...
Nem sokára mennem kell a 6hetes kontrollra, mit fog csinálni doki?
Ha késöbb megyek kicsit az a baj?

Nekem Barnust 4hetesen nem kellett vinnem sehova, hanem 6hetesen kell majd vissza vinnem a mávba csípőszűrésre meg nem tom még mit csinálnak, csak a védőnő elfelejtett beutalót adni :? majd holnap fel is hívom.

Márti nem lehet egyszerű. Én még Barnit nem is fürdettem egyedül. Mindig apa tartja én meg locsolom meg mosdatom. Nem is tudom menne e egyedül.

Megmaszíroztattam a nyakam meg a derekamat apával meg már akkor is fáj ha nincs a kezembe a gyerek, mi lesz késöbb? :roll:

Kép
dius87

Dius
Időpontra mentek a Mávba? Mert azt jóelőre kell kérni.
6 hetes kontrollon megvizsgál a doki, megnézi majd a hasad is és a védekezésről is fogtok beszélni. Mehetsz később is, én is 8 hétre voltam.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Dius, szerintem nem baj ha kicsit később mész vissza, én is egy héttel később mentem vissza, mert úgy kaptunk időpontot a 4 hetes csípőszűrésre és megbeszéltem a doktornőmmel, hogy akkor mennék hozzá vissza. Azt mondta, hogy jó.
Kontrollon megnézi, hogy visszahúzódott e a méhed meg hogy zárt e a méhszáj.
Nekem még mondta, hogy fél év múlva kell vissza mennem rákszűrésre.
Én is azt hittem nem fogom tudni egyedül megfürdetni, de aztán sikerült. Elősször még kicsit béna voltam :D , de aztán bele jöttem. :)

anitapo20

[b]Márti[/b]: én is így tudom, bár hozzáteszem, hogy Zsófi a forgást hagyta ki jó sokáig, és szerencsére minden oké, szóval vannak kivételek.
Ja, és ezek szerint nem írtam: otthagytam a sulit :cry:
Vendég

Márti

Hol vagy óvónéni ?:) :) :) :)

Kép

NIKI
nini.n

Hát lányok, hítak a melóhelyemről délelött, szánalmasan kevés a gyásom :( Már kibőgtem magam, de attól nem lesz több... ugyanennyi lesz a gyesem is vagy a gyedem? mi jön utána?

Kép
dius87

Dius
Az első 6 hónapban még valamivel több is a tgyás, mint a gyed, mert 6 hónap után már valamivel többet vonnak. Nem tudom ki intézte a papírokat neked, de bejelöltétek az adókedvezményt? Mert ha nem, akkor kb. 9 ezerrel kevesebbet kapsz. Ez a jövedelem utáni adókedvezmény, és bár nem tudom mennyi a fizud, de én maximummal mentem gyedre, és jár.

Panndi
Megkérdezhetem mi történt? Miért hagytad ott a sulit?

Kép
Kép
susytunder

Dius: A gyás: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... E=T-GY%C1S
Utána a Gyed jön: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... _CIME=GYED
Meddig dolgoztál előtte? Volt 180 napod? Remélem, ezzel tudok segíteni.
Ha még így is nagyon kevés, és szeretnél, van direkt anyukáknak, kismamáknak távmunkalehetőség. De sajnos nem tudom a honlap elérhetőségét, ahol korrekt ilyen munkák vannak. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Panndi: Mi történt a sulival? Olyan ügyesen csináltad! :( Folytatni fogod valamikor? Végleg abbahagytad?

Kép

Kép
nikuc

Hát ugye két suli ment egyszerre, a közgáz fősuli, meg a pszichológia egyetem. A közgáz fősulin március végén fogok államvizsgázni, de a pszichológia sok volt így, és most ugye halasztanom is kéne Fruzsi miatt, ki tudja mikor tudnám folytatni, így inkább abbahagytam :?
Vendég

Panndi!

Hát nem is tudom,hogy bírtad eddig! De nagyon csodáltam az energiád! Mindenesetre azt éreztem,hogy nálad most a család-gyarapítás az elsődleges és,ha ilyen kis korklönbséget akartok,akkor nagyon nehéz lenne a sok apróság mellett még egy egyetem is! De,ha ezt akarod majd csinálni,úgyis elvégzed egyszer,biztos vagyok benne!

Nini!

Most itthon! :lol: :lol: :lol: Viszont senki sem mondhatja,hogy kijövök a gyakorlatból! :wink: Egyébként pedig Szigetszentmiklóson a Napraforgó óvodában óvom a csemetéket!

Márti
borossné becz márta

Márti: :) Köszi, én is így gondolom. És valóban, a meglévő, a hasmaban lévő, és a tervezett gyerekek most lekötnek egy ideig :wink:
Vendég

Susy Meg volt a 180napom. 7órában dolgoztam. Havi netto 100valamennyiért átlagban 70et kerestem. Cégem intézi, benne van az adókedvezmény és így 55-t állapítottak meg :cry:

Kép
dius87

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?