Új privát üzeneted érkezett!

Susy

hamar gyógyulj meg :)

Mankabi
brrr... gondolom üvöltött a hűtöfürdő miatt :( jájjjjjjj ...szegény ! :roll:

Gabesz
Nekem a Duna Plaza teljesen jó. :);) priiben egyeztetün, hogy mit merre, jó ?:)

Nikuc
"hála az égnek" nem csak az én törpém bolond ma. :P :P :P :P tegnap este óta nyűgüs :( 3:30-ig küzdöttünk az elalvással.

én a babyfun.hu-n szoktam olcsó dolgokat találni, de nagyon oda kell figyelni a faszi akié a bolt egy ajjadék tetü ! Nekünk egy olyan babakocsit akart eladni amit egyáltalán nem használhat újszülött :twisted:

Kép

NIKI
nini.n

Tökmag - én is kendőztem és apa miatt varrtam mei-tai-t, mert a kendőbe nem fér bele. Ambi nagyon jól elvan apán benne, és apa is szereti. Csak egyedül nem tudja magára kötni, de erre ott vagyok én :) Néhány oldallal visszább képet is raktam fel róluk. Azt nem tudom hol érdemes venni, én varrtama miénket. Ha tudsz varrni, vagy valaki a családban, akkor érdemes, mert szerintem drága. Innen vettem a szabásmintát: http://www.babakozelben.hu/praktikusinfo/varras_mt.htm
Annyi, hogy Ambi csak úgy szeret benne lenni, ha a hóna alatt vezetem el a pántot, így szabadon kalimpálhat :)

Katerina - gratulálok a babához. minden jót nektek, vigyázz magatokra

Én is Via poharat használok. Lehet, hogy van zacsi, ami olcsóbb, de a poharat akárhányszor fel lehet használni, a zacsit csak egyszer. De igaz, hogy tárolni könnyebb a zacsit, nekünk is szerencsére tele van a fagyasztó a poharakkal :)

Minek egy ilyen pici babának pluszban inni adni? Én a 40 fokban sem adtam Ambinak anyatejen kívül mást. Persze mindenki maga tudja, de szerintem felesleges. Vagy tápszeres a baba?

dytke

Valószínű én is fogok Fruzsinak inni adni, mert én (jöhetnek a kövek) nem az igény szerinti szoptatás híve vagyok, vagyis Zsófit is beállítottuk egy rendre anno, és nem szeretném óránként szoptatni, mert 40 fok van :oops:
Vendég

Sziasztok!

Örülök, hogy hiányoztam! :lol: :wink:

Érdekes, hogy milyen szép babák születnek itt az ÁEK-ban! :wink:
(olyan furi, de nekem még mindig a Máv "áll a számra")

Sajnos folyamatosan carakodik a sz.gépünk, így olvasni is nehézkes, nemhogy írni..... :cry:

Manka
Nekem azt tanácsolták még 3-4 éve, hogy krumplit ne fagyasszak le, mert annak nagyon rossz íze lesz kiolvasztás után. Kíváncsi leszek a tapasztalatodra, mert eddig tényleg nem mert krumplis kajcsit eltenni.
Szerintem már adhatsz neki babavizet. Mi Dávidnak 3 hónapos kora körül adtunk Óbudait, forralás nélkül. Zétinél már spórolunk, inkább vízforralót vettünk, és a csapvizet forraljuk, de azt 1 éves koráig.
Remélem hamar véget ér a szájzár (apa mit szól hozzá? :lol: ) El sem tudom képzelni, én mit tennék..... Dávidnál a hangos, erősen artikulált, tagolt beszédet kell alkalmaznom, mostanság elég sűrűn.
A légzésfigyelőt 1 éves korig ajánlják, addig áll fenn a bölcsőhalál veszélye.

Márti
Kamilla nagyon belehúzott, gratu a fogacskához. :wink:
Remélem lázmentes, nyugodt éjszakátok lesz.

Susy
Elmaradtam kicsit az olvasással is, így lemaradtam a műtétedről.
Esztétikai, vagy egészségügyi okokból szedetted le az anyajegyed? Nekem a hátamon van két nagy, ami eléggé zavar, és napozni sem mertem már. Milyen volt a műtét? És mennyi ideig tartott?

Katerina
Nagyon jó ilyen "csodákról" hallani. Először is Gratulálok Nektek, és én is azt mondom, beszélj Szabó dokival. Biztos lesz még egy pár kismamája július végére.

Dius
Barninak milyen szép kis kerek pofija van! :lol:
Látszik, hogy elégedett, kiegyensúlyozott baba. :wink:
A súlygyarapodás függhet a tej minőségétől is. Biztos jó erős, tápláló tejcsit van.

Kincsesi
Az nem lehet, hogy a foga jön Adélnak? Vannak babák, akiknél ez a vízválasztó. Azért remélem nálatok nem ez van. Szorítok én is!

Rólunk
Zéti óriási ütemben fejlődik. Főleg az előzmények ismeretében!
Tegnap óta előre is mászik. Már 2-3 hete próbálkozik vele. Eddig főleg hátra tolatott, meg pár lépést előre. Dávidkám nem örül annyira, mint mi, mert már veszélyben érzi a játékait! :lol: Ami engem aggaszt, az a hideg kő. Ma már utánam jött a konyhába, és a kis keze jég hideg lett. Nadrágot is duplán adtam rá, de még így is aggódom, nehogy megfázzon. A következő házunkban padlófűtés lesz az tuti!!! Ma 2 óránként aludt 2 órát. Fárasztó a mozgás! :lol: (ezért alszom én keveset-nulla mozgás)
Mi megkaptunk két prevenart, azt mondta a védőnő, hogy a 3.-kat majd a 15 hónapossal kapja, azért mert az elsőt már hónapos kora után kapta meg. Ja igen, kicsikém 9 kiló fölött van, és 74 centi. Olyan ütemben növi ki a ruháit, hogy most már jobban örülnék, ha a 3. is fiú lenne......(még nem jön) Fogunk még mindig nincs. Végre megszerette a csirkehúsit, mindenféle zöldséget megeszik. A krumpli a favorit, azt majd' minden kajcsijába teszek. Én is 2 napra főzök neki, bár a frigóban mindig van kockákban húsi is, meg zöldség is. Parajt lehet kapni kis kockákban adagolva, nagyon jó.

A lakást áruljuk, de ebben a béka segge alatti helyzetben nem akar senki lakást venni. Viszont, amíg itt lakunk nem merek bevállalni egy terhességet.
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a bíztatást, ma 3 szopiztunk, az utolsó kettő egész jól ment. Hogy mitől lehet ez?

Gabesz, megírod priviben Renáta számát? Felhívom én is!

Kriszta!
Én is gondoltam, hogy jön a foga, de már 2 hete csinálja ezt és még nem bújt ki a 3. Persze attól lehet.
Gratulálok Zétinek a mászáshoz, nem semmi milyen korán kezdi. Vagy lehet, hogy csak az én gyerekeim lusták? ;)

Susy! Jobbulást neked!

Panndi! Mi is tartjuk magunkat egy rendszerhez szopi/evés témában, különben megbolondulnánk és az élet szervezése sem lenne egyszerű.

Kép
Kép
kincsesi

Panndi - Ambit nem azért "kellett "sűrűn szoptatni, mert szomjas volt. Őt nem rakták rögtön mellre, és nem is kezdhettünk el szopizni az első napon, így gond volt a tejcsi beindulásával. Ennyi idő kellett, mire megtanult hatékonyan szopizni.
Én az igény szerinti szopi híve vagyok, de ezt mindenki maga dönti el. Én úgy vagyok vele, hogy nem programozott gyereket akarok, hanem kiegyensúlyozott, boldog kisbabát. És akkor is mellre teszem, ha csak cicizni akar, mert rossz kedve van. Nekem ez nem teher, sőt imádom mikor szopizik :)

dytke

Amúgy nálunk ez az igény szerinti szopi beállt a 3-4 órás ciklusokra, így akár mondhatnám is, hogy órarend szerint szopizunk :)

dytke

Köszönöm lányok, igyekszem gyógyulni. Eléggé fáj, a legrosszabb talán az, hogy kicsit merev a nyakam, mert nagyon bekötötték. Feküdni nagyon nehéz, Panndi gondolok rád éjjel, mert most én sem fogok túl sokat aludni.

Kriszta
Gratula Zétinek! Kristófnak is jéghideg a kis keze mindíg, de még sosem fázott meg. Bár én is aggódom folyton.
Az anyajeggyel kapcsolatban, nem volt vele gondom, de karácsony előtt elkezdett fájni, piros volt, és megnőtt. Elmentünk orvoshoz, és mondta, hogy nincs vele különösebb gond, de ajánlaná, hogy vegyük le, mert rossz helyen van, és elkezdett nőni. Eddig sosem volt vele gondom. Az érzéstelenítés iszonyú volt, egy szúrás de körbe forgatta bennem a doki a tűt. Hát izzadt a tenyerem rendesen. Aztán semmit nem éreztem, nekem 5 percnek tűnt, apa azt mondja 25 percig voltam bent. :shock:

Kép
Kép
susytunder

Csak kipróbálom az új vonalzóm :)

Kép

Kép
sz.veronika

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Bettyna - mi is Harry Potter rajongók vagyunk. :lol: Tetszik a hordozó!

Nagyon ügyesek vagytok, hogy magatok tudtok ilyen csodás mei-tai-t varrni! Le a kalappal! Én is szívesen használnék ilyet, venni hol lehet esetleg? Ma este felkötöttem Zolót a hátamra, apa nélkül nem mertem volna, még bele kell jönni és nem ártana egy nagyobb kendő is. Pedig ez is XL-es. Zoló is élvezte. :lol: Mint a régi szép időkben......mennyit aludt rajtam! :lol:

Ugabesz
- mi is egy újpesti gyógy. segédeszköz boltban vettük, nekünk ilyet kellett [url] http://www.gyogybolt.hu/index.php?s=ite ... 0000097710 nektek a sima terpeszpelus kell? Az biztos kényelmesebb.

Veronika - tetszik nagyon a hinta, csak nekem kicsit drága, de biztos nagyon jó lehet!

Nini - hősiesen viselte a hűtőfürdőt, nem volt sírás, rendes fürcsi vízzel kezdtünk, amit fokozatosan hűtöttünk, de nem volt benne sokáig, inkább többször csináltuk, hamar levitte a lázat.

Dytke - az ivással kapcsolatban hasonló nézeteket vallotta egészen addig, amíg Zoló beteg nem lett és nem kellett neki a kaja, a teát nem ismerte, a vizet se szerette, így féltünk nagyon a kiszáradás miatt, legközelebb hamarabb fogom teával (persze itt a gyenge, nem cukros lötyire gondolok) vagy vízzel kóstoltatni, hogy megszokja.

Kincsesi -mi is a lusti kategóriába tartozunk mászásügyileg! :wink:

Kriszta - vééééééégre, jó már a gép? Gratulálok a mászáshoz! Biztos nem fog megfázni Zéti, ha jól felöltözteted! Én inkább a portól félek, pedig minden nap porszívózok, feltörlök, de itt úgy szál a por a panelben. Nálunk pont a krumpli a mumus! :wink: Képet raksz?[/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi

Susy!

Jaj,jobbulj! Nekem a fejemről vettek le egy olyan igazi bibircsókosat,még Csabim születése után mondta a szülésznő,hogy érdemes lenne,mert minden terhességgel-szoptatással nagyobbá válhat. Na el mentem egy magánbőrgyógyászhoz-Szondy György,ha lehet,jó messzire el kell kerülni-,aki lézerrel szedte le,nem is fájt igazán,pár perc alatt megvolt,de már akkor feltűnt a doki túlságosan laza stílusa! Az csak egy dolog,hogy bementem az utcáról és helyből letegezett,végülis a közvetlenség nem bűn,bár furcsállottam. De 1 hét múlva,amikor visszamentem kontrollra,úgy találta,hogy nem gyógyul jól a hajamtól,így aztán lekapta róla a heget,majd kiküldött a váróba,mondta,maradjak 1-2percet,aztán mehetek haza. Igen ám,de odakint zubogni kezdett a sebből a vér! Nem kicsit,nem is volt nálam elég pzs,a kint várakozók vissza akartak küldeni a dokihoz,de gondoltam,rendbe kapom magam a mosdóban. Akkor kezdtem fura bizsergést érezni és nem állt el a vérzés. Közben vmiért kijött az aszisztens (doki felesége),szóltam,hogy nagyon vérzik,mondta,jó,akkor menjek be. Mikor bent leültem,már gatyául éreztem magam Én,aki már többszörös véradó voltam és egyetlen alkalommal sem lettem rosszul,szédülni kezdtem,hányingerem lett,elsötétült a világ,minden,de azért még ültem. Láttam,ahogy kapkodnak a papírvattával,nem tudták elállíttani a vérzést,csak sokára,azt a bizonyos ezüst színű port,amivel próbálták uralni a dolgot,úgy szárították meg,hogy az aszisztens csakj fújkálta(!) a sebem.
Mire végül elállították,mondta a doki,hogy menjek,üljek még kint 5 percet a váróban,aztán mehetek haza.Mondtam,hogy szédülök,nemigen tudok felállni,pedig véradáskor sosem voltam rosszul! Na erre jött azzal,hogy ez túlzás,nem is veszítettem sok vért,menjek már nyugodtan! Hát megpróbáltam felállni,de úgy megszédültem,hogy majdnem a padlón kötöttem ki,éreztem,hogy kiszalad a vér az arcomból! Az aszisztens szólt a dokinak,hogy ültessenek le,de az csak hajtogatta,hogy ülni kint is tudok! Na, az aszisztens mégis leültetett egy kanapéra,akkor már forgott velem a világ.Végül le kellett feküdnöm,lábamat magasabbra tenni,mert már az ájulás határán voltam! A doki meg csak csóválta a fejét és felesleges hisztinek tartotta. Aztán pár perc múlva jobban lettem és kimentem! Az aszisztens csajnak lelkiismeretfurdalása lehetett,mert utánam jött,kérdezte,hozzon-e egy pohár vizet? Szerencsére a seb meggyógyult és az ájulást is megúsztam,de többet a lábam be nem teszem ahhoz a dokihoz!
Már a múltkor le akartam ezt írni,de gondoltam megvárom,míg túl leszel a műtéten! :lol:

Márti
borossné becz márta

Ja,gyógypuszikat köszönjük,eddig jól vette a lányka a dolgot,fürdésnél 36.6 volt a hőmérséklete,adtam neki egy kúpot,mert nem akartam,hogy éjszakára lázasodjon be nagyon,ráadásul úgy tűnik,fáj kicsit a combija! :cry:

Dytke!

Én is imádom a szopizást,aaaaannyira jó! és nálunk is ez volt,minden gyerekem beállította magát 3-4,később 5 órás szopi-ciklusokra,órát lehetett igazítani hozzájuk! Kamilla is vekkert nyelt,minden nap éjfélkor ébred és követelii a szopit! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti
Szép kis történet! Gondolom még fizettél is érte! :evil:
Sok magándoki futószalagon operál, nem törődik veled, csak a pénzed kell! :evil: :evil:
Végül is rendbe jött a seb? Milyen most?

Hú Susy, bátor vagy. :wink: Én már az injekciós tűnél kifelé hátráltam volna.

Kincsesi
Zétivel 3 hónapos kora óta dévényes tornára járunk. Nem tudom enélkül hol tartanánk.

Tényleg, Manka! Ti már nem tornáztok?
Nagyon fincsi kajákat eszik Zoló! Írd csak szépen mindennap! :lol: Lesek! :wink:

Ivással kapcsolatban csak annyi , hogy ha nem hallgatok a kedves idősebb családtagjaimra (főként anyósra), akkor talán a mai napig szopizik Zéti. A meleg nyári napokon sem lett volna szabad plusz folyadékot tukmálnom belé. Legközelebb okosabb leszek, és min. 4-5 hónapos koráig nem kap +folyadékot.

Én is mindennap porszívózok, de azt hiszem a felmosás is napi teendő lesz. :wink:

Ma apa bűvészkedett valamit a géppel. :D B.örsre kéne vinni szervizbe, ott biztos elállna pár hétig, addig meg elvonási tüneteim jelentkeznének! Meglátjuk meddig bírja.....
Az új képeket nem merem letölteni a f.gépről. A héten már vagy 30* kellett telepíteni az xp-t. A régebbi képeket még idejében átírtam cd-kre.
Vendég

Mi is dévény tornára járunk, a MÁV-ba, aranyos tündér gyógytornász nénihez. ( Szabó Antónia)

Csipőszűrésre kell gondolom beutaló ? !!!! Csak azt nem tudom, hogy a MÁV-ba kell vinni avagy a Honvédba ? !!!

Kép

NIKI
nini.n

Nini
Igen kell beutaló, bárhova is mész. Nekem nem adott a dokink, és utólag kellet kérnem tőle. Csak így kapnak pénzt az Oep-tól.

Nem is tudtam, hogy a mávban is van dévényes, mondjuk nekem kissé messze lenne.........
Vendég

Kép

Márti
Aaaaazta! Köszi, hogy csak most írtad le, mert a maradék bátorságom is elmúlt volna. Felháborító, hogy ilyen dokik vannak. Fizettél neki? De azért szerencse, hogy helyre jöttél.

Kriszta
Mi a gond a géppel? Apától hátha tudnék tippet kérni, tudod nagy mágus ebben. :wink:

Szépek az új vonalzók. :wink:

Kép
Kép
susytunder

na én csak úgy gondoltam ezt, hogy ha beállt egy 3-4 órás rendre, akkor nyilván negyven fokban szomjas lesz hamarabb is, hisz melege lesz. Én inkább vizet fogok neki adni, minthogy megszoptassam óránként. Na, de ez csak az én véleményem, és midnezt úgy mondom, hogy szerettem szoptatni :)
Vendég

Márti - hihetetlen, hogy néhány orvos mit meg nem enged magának! Sajnálom, hogy meg kellett tapasztalnod! Nekem is van ilyen magán bőrgyógyászos nagyon rossz tapasztalatom, kb. 20 ezer forintomba került, a problémával még mindig szenvedek, de már szakrendelőben kezelik, számlát persze különböző ürügyekkel nem adtak! Felháborító! És ez nem csak a bőrgyógyászokkal van így, de inkább nem dühöngök, mostanság túl sok volt a negatív tapasztalat! :evil:

Kriszta -már jó ideje nem tornázunk, a gyerekdoki és a gyógytornászunk is azt mondta már nem kell. Bár lehet már másznánk ha még folytattuk volna, mindegy. Már kezdek belebetegedni ebbe, hogy ülnünk kellene és előre felé is mászni, Tudom nem szabad hasonlítgatni, de mégis folyton azon kapom magam, más gyerekek mit csinálnak már. Remélem csak idő kérdése és nincs semmi bajunk. :cry: Próbálok változatos kajákat adni neki, amíg még van időm. Nálatok egyszerű az evés? Ha olvastad, tudod, hogy Zolcsit mindenfélével le kell foglalni közben, mert izeg-mozog......., de közben szépen nyitja a száját, csak kell a játék neki. MI eddig babavizet forraltunk, Óbudait vagy Jana-t, de lehet maradok a csapvíz forralásnál vagy a forralás nélküli Primaveranal amit Susy írt.

Nini - kell a csípőszűrésre beutaló, minket a Jókai utcába utaltak, ha ti is kerületben vagytok, vagy oda vagy a MÁV-ba kell vissza mennetek. A dokitoktól kérheted vagy a védőnődtől. Én sem tudtam, hogy van a MÁV-ban dévényes, ha tudom, oda járunk, itt van nem messze. Köszi az infót!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Susy- gyógyulj meg hamar!!!!

Márti -nem semmi....
Annyira nem várom, hogy Ambi kezdjen szilárdakat enni. Tudom, hogy még egy darabig szopizni fog, de olyan rossz a tudat, hogy egyre kevesebbet majd. Akkor tudatosult ez bennem, mikor anyósom mondta neki, hogy ha tudna neki enni adni, oda se adná nekem. (természetesen szeretetből mondta neki, nem ellenem, nagyon szeretem és jól kijövünk, nem az volt a baj, hogy mondta, csak a felismerés) Akkor elgondolkodtam ezen és olyan rossz. De ez az élet rendje.

Manka - én bízom abban, hogy nem leszünk betegek, eddig nem voltunk. És a cici mindig ott van (persze amíg szopizik). Amúgy Ambi kanálból bármit megeszik, megiszik :) cumisüvegből semmit. Pedig régen nem volt ezzel baj, evett abból is, ha pl. mentünk valahová és nem tudtam megszoptatni. De nem bánom. Inkább szopizzon és ne kelljen neki cumi, mint fordítva.

dytke

Manka - mei-tait lehet rendelni a www.babakozelben.hu -ról, ahonnan a szabásmintát vettem. Amúgy semmi extra egy ilyen megvarrása (feltéve, hogy legalább a varrógépet tudja használni az ember :) ), nem kell nagy tudás hozzá, mert csak egyenesen kell varrni.

dytke

Manka, más gyerekek gyorsabb fejlődésével ne idegeld magad. Nincs értelme. Mondom ezt Neked én, aki az egész tavalyi évét ezzel töltötte :lol: Most direkt a Te kedvedért néztem meg, hogy Lilla (ugye ő május 26-i) csak decemberre tudott mind két irányba stabilan fordulni, januárban már nem dőlt el ülésből, márciusban állt fel, júliusban indult el és augusztusban egy kislányt látva jött rá, hogy mászni is lehet (addig ne tudd meg milyen tortúrákkal szívattuk magunkat, hogy nem mászik :wink: ) Szóval itt egy lassabb példa is, mégis mindent megtanult. Nálunk van Lillunál is lassabb gyerek.

Mindenki ugyanoda jut el - mi Panndival sokat hasonlítgattuk Lillut meg Zsófit, általában ugyanazt tudták és hasonló dolgokat művelnek (csak ugye van köztük kb. 3,5 hónap különbség :lol:)

Nekem nehéz volt, de mára már elfogadtam, hogy Lillu nem az a gyerek, akit mutogatsz, mit milyen korán csinál, de attól ő se kevesebb, mint mások :lol: Azóta olyan kis rosszcsont lett, hogy nem lehet megmaradni mellette.

És meglátod Zoló is annyit fog kúszni-mászni-menni, hogy még eszedbe fognak jutni ezek a szép, nyugis "egyhelybenlevéssel"
töltött napok.

KépKép

KépKép
beneildi

Szép napot!

Képzeljétek, reggel elindultunk az oviba, de csak az utca végéig jutottunk. Végül betelefonáltam, ne várjanak nem érünk be, mert tükörjég van a járdán. Dávidom 2* ült seggre, pedig ő is a babakocsiba kapaszkodott. Holnapra meg havazást jósólnak, az sem babakocsis idő. :cry:

Nagyon kell figyelnem Zétire, mert mindent el akar érni, a sz.gép kéken világító ledje nagyon izgatja. :lol: Ma is 2 vastag réteg ruha van rajta.
Reggel már tüsszögve ébredt.
Kaptunk egy tuti tippet, immunerősítő kúrát. Dávidnál már 5. hete alkalmazzuk. Eddig bevált, igaz, oviban alig voltunk. 1 hétig, napi 5 golyó echinacea, utána 1 hétig, napi 8 csepp cebion.
Meg vettem lándzsás utifű szirupot, ha köhint egyet, kap egy kiskanálnyit. :wink:

Nyugi Manka, én is állandóan hasonlítgatom Zétit a kortársaihoz,(meg Dávidhoz) de azt hiszem mi pont középúton járunk. Nálatok is közép út van. Napok kérdése, és Zoló mászni fog. Nagy a szórás a "tól-ig" határon. Ha majd 10 hónaposan sem mászik (ez a veszély nem fenyeget!), akkor kezdhetsz aggódni.

Susy
Szerintem a gép "agya" a beteg. Az alaplap (MSI) állandóan lefagy, néha egyszer csak újraindul, néha meg megjelenik egy kék képernyő, rajta ezer hibaüzenet. Ma például Dll-eket kért, aztán 3szori újraindítás után csak felállt a gép.

Mennem kell, Dávid sír, mert Zéti szétszedte a felépített legóját.......

Mi a véleményetek a kompról? Dávidnak volt, de csak addig volt benne, amíg feltettem a kaját, slozira mentem, stb. Kicsi volt a lakás is, esély nem volt rá, hogy azzal közlekedjen. Zétit is beleteszem, ha épp aprobb dolgom van, de ő már lépeget vele, helye is van hozzá. Lustább lesz? Nem akar majd elindulni magától? Vagy ami a legrosszabb, a tartásának teszek rosszat?
Vendég

Kristóf is későn csinál/csinált mindent. 8 hónaposan tanult meg ülni, aztán 9 hósan mászott és felállt.

kriszta
Nekünk van kompunk szétszedve, elrakva, Kristóf sosem szerette, és én csak rosszat hallottam róla.
Írtam privit.

Ildi
Hajajj, én már emlegetem az egyhelyben lévős időket. De jó lenne. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Manka!

Jana nálunk is "későn érő tipus" volt mozgásügyileg :) 13 hónaposan indult el és asszem 11 hónaposan kezdett mászni, az átfordulások nála is későn jöttek. Hasonló volt a fejlődése, mint Lillunak. Mindkét gyerek egészséges! :) Úgyhogy ne aggódj ezen! (bár én is ezt csináltam Janánál...)

Kriszta!

Én úgy hallottam, hogy ellustít a komp, de szerintem ez is gyerek függő, nincs sok jelentősége. Ha szeret benne lenni, beleteheted szerintem.

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi,

nem priviben küldöm, mert közkincs, a neten elérhető a telefonszáma :D :
http://www.lll.hu/telefon
W. Ungváry Renáta
(30) 202-0870
Hétfő kivételével minden nap
Hétvégén is hívható!

Kép
ugabesz

Nekünk is van egy original csomagos kompunk, mondjuk ugye azt Lilla most kapta, amikor már nem kell neki, de amúgy ortopéd orvosok nagyon nem ajánlják - nekünk nincs tapasztalatunk vele.

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok!

Ha egy mód van rá,ne tegyétek bébikompba a babákat (nyugodtan le lehet lőni,most fog belőlem kibújni a fejlesztőpedagógus :lol: )! Szóval,az a legkevesebb,hogy ellustít! Aztán persze az ortopédusok rémálma,mert nagyon nem tesz jót a tartásának,ebből kifolyólag az egyensúlyérzék nem fejlődik kellőlépen,mert a bébikomp megtámasztja a gyereket,ergo,nincs miért egyensúlyozni! Ennek következtében könnyen lelassulhat az idegrendszeri érés,mert azt meg az egyensúlyérzék fejlesztésével lehet stimulálni. Szóval sokkal rosszabbat tehetünk vele mint gondolnánk! Persze nem minden gyerekben tesz kárt a dolog,de én nem kockáztatnám! A szabad mozgás minden más fejlődés-tanulás alapja! Csússzanak-másszanak-kússzanak kedvükre,azzal teszünk a legjobbat,ha erre helyet,eszközöket biztosítunk! Fú,én is látom,hogy közeledik a mindennap-alaposan-felnyaloma-padlót-ha kell2x -korszak,de ez van, így fejlődnek a legjobban a gyerekeink,ha a természetes korlátok között tanulnak meg mozogni,átmászni,felmászni,kikerülni,átbújni stb.

Márti
borossné becz márta

Én is így gondolom, ahogy Márti. Nálunk habszivacs volt letéve, és azon játszott, amikor meg már mászott, mindegy volt. Járókája sem volt hasonló okok miatt.
Vendég

Köszi csajok, erre vártam! :lol:

Igen Márti, én is erre gondoltam. Köszönöm a megerősítést!
Valahova tennem kell, amíg elvégzem az apró-cseprő dolgaimat. Az infók hatására, továbbra is csak erre a kis időre teszem bele Zétit.

Ma más a helyzet, mivel Dávidom itthon van, ő terelgeti Zétibébit. Már most alig tud eltünni előle. A kicsiből utánfutó lett. :lol:
Ma már 2* alszik Zéti. Aludt egyet 8-1/2 10ig, 11-kor újra nyügi volt, felvittem, és azzal a lendülettel, ahogy letette a fejét, már álomba is merült. Anyós szerint vérszegény, ezért aluszékony, de szerintem meg marha nagy meló ez a mászás, sok új inger is éri. Olyan helyeket fedez fel testközelből, amiket eddig csak ölben ülve látott.
Vendég

Mankabi,

valóban ennek a hintának elég húzós az ára, ezért dobattam össze a nagyszülőkkel az árát karácsonyra :)

De van ennél olcsóbb is, mondjuk az is 15ezer körül van, úgyhogy az se az a hű de olcsó...

Nini,
Szabó Antónia? :lol: Így hívják az egyik tesómat! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Mankabi - Köszi! Varrni én sem tudok sajnos. A hurci Liliputis, Mei tai is van náluk.
http://www.liliputi.hu/index.php?m=main&a=showProductCat&page=hordozok

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

veronika, mi teljesen beleszerettünk a hintátokba, de én anyósnak hiába mondanám... mi is csak karácsonyi smst kaptunk karira. :?

Kép
dius87

Sziasztok! Régi Máv-os vagyok, 3 gyerkőcömet ott szültem, most várjuk a 4.-et, májusra. AMint tapasztaltam, 8 év alatt rengeteget változtak a dolgok -sajnos, negatív irányba.
Panndi már elkeserített, hogy nem lehet szülésznőt választani. Sajnos, elég sok rosszat hallottam mostanában az új vezetésről. Állítólag a főnök elég kőkorszaki, innen erednek a problémák... A jól bevállt, modern felfogású szülésznőket mind elküldték. Állítólag nagyon résen kell lenni mert főleg az első szülő nőket eléggé próbálják befolyásolni. (Mindenféle mesterséges beavatkozások, melyek kényelmi szempontból nekik jó -de én atermészetes szülés híve vagyok, és teljesen elkeserített az egész!)
A csecsemősök tényleg tápszerezik a gyerkeket? Komolyan, lassan mindent elrontanak, ami jó vol!
Már az is furcsa volt nekem, hogy egyes laboreredményekre már több, mint 5 hete várok -ami 8 éve egy hét sem volt.
Az egész valahogy elvesztette az annak idején az országban elsőként kivívott baba-és mamabarát kórház jellegét. :(
Valami jót tudnátok írni?..

Köszi mindenkinek :)

Kép
szkitty

Nálunk az én anyukám és apukám dobta össze, anyu röhögött is, hogy ez az első dolog amit 26 év óta először együtt csinálnak - akkor váltak el :)

Kép

Kép
sz.veronika

szkitty sokan mondanak rosszat a ÁEK-ról. Én nem tapasztaltam egyiket sem. Szülésznők nagyon rendesek voltak, nálunk volt váltás is és mind a ketten rendesek és kedvesek voltak, én nem is akartam volna választani... Mondjuk 10órás "vajjúdás" (nem volt 1 db fájásom sem) után császáros lettem, ott nem sokat csinált a szülésznő. Tápszert nem adtak a babámnak mert az első éjszaka csak aludt hajnalban meg hozták, sajnos másnap én kértem tápszert mert csak ordított szegénykém. A "cukros" vizet is nekem adták oda és ha én úgy gondoltam adhattam neki. Éjszaka is velem volt szóval, szerintem csak azt kapott amit én adtam neki...
Csecsemősök közül is van kedves, aranyos meg van aki nem. De én kb. mindegyikkel 1 percet találkoztam amikor kihozták meg elvitték...

Gratulálok a 4. babához! Milyen idősek a gyerekek? Fiúk, lányok? :)

Kép
dius87

Köszi Dius! :)
A gyerekeink már nagyok. Lány-fiú-fiú: 12-10,5-7,5 évesek.
Alapból én sem akartam szülésznőt választani -meg ugye már nem is lehet...-, de mindenképp gátvédelemmel akarok szülni. Annak idején az összes szülésznő nagyon profi volt. Nem is választottam egyszer sem :) Most meg, állítólag "csak a szerencsén múlik"... Ez a "cukros víz"-dolog sem volt korábban... Még mindig 3 ágyas szobák vannak, zuhanyzó+WC-vel? ..és ugye nem átjáróház? Nem lehet ki-be mászkálni a látogatóknak?...
Bocs, hogy ilyen hülye kérdésekkel bombázlak, csak totál meglepődtem, mikor mostanában kiserültek ezek az "új dolgok"...

Kép
szkitty

Tényleg nagyon aranyos a gyógytornász nőci, imádja a törpéket !
És nagyon ügyes, tapasztalt és persze nem kér pénzt, ha a babádat az ÁEK-ben szülted. :)
Veronika

Mi is így tettünk, csak mi egy drágább játszószőnyeggel :)
http://www.jatsszvelem.hu/termekek/fish ... onyeg.html

Márk nagyon szereti, folyton püföli, és van amikor csak a csörgökkel játszik, nekünk nagyon jól jött, mikor nyűgös van, hogy csak azzal lehet lelőni, ha csörgetem neki.

Én nem vagyok a bébikompok ellen, se melett, csak azt tudom, hogy nekem volt és nem ártott. Ezt pedig onnan tudom, hogy balettoztam,szertornáztam, Ritmikus Sport Gimnaztikáztam és ezekhez elengedhetetlen a jó egyensúlyérzék.

A nagyszülők azzal cseszegetnek, hogy elkényeztetem a gyereket, mert ő sokat szeret kézbe lenni, olyankor csöndbevan, mer folyton nézelődik, nem szeret feküdni mert akkor csak egy bizonyos irányba tud ugye nézni. Én mondtam, hogy ez megváltozik, ha már tud kúszni, mert akkor nem fog felkéretőzni, hanem felfedezi magának. Ígyis mikor kézbe van azt érzem rajta, hogy folyamatosan jár a keze meg a lába és menne menne menne.

Kép

NIKI
nini.n

Kriszta!

Most láttam a babanet főoldalán:

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=090114

Ők sincsenek annyira oda a bébikompért...

Kép
Kép
kincsesi

Ja, Gabesz, köszi a számot!
Felhívom majd, de ma épp minden jól alakult... eddig :)

Kép
Kép
kincsesi

Nini,
az anyósom nekem is folyton mondogatta, hogy tegyem le már azt a gyereket! Az ő idejükben még ez volt a "divat".

Még azt is mondta, hogy majd ha ő jön vigyázni a gyerekre, akkor nem fogja felveszegetni, ha sír! Itt döntöttem el végleg, hogy nem fog egyedül vigyázni rá, max úgy hogy én is itthon vagyok...

Kép

Kép
sz.veronika

sz.kitty- szerintem a dokin is múlik, hogy milyen a szülés. És én úgy tudom a gátvédelem itt még megy. Én ugyan 30 óra után császárral szültem, mert Ambi szívhangja rosszabbodott. A csecsemősökkel nincs tapasztalatom, mert PIC-en voltunk, de voltam náluk kérdezni fejést, meg tanácsot kérni, nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. A szobák 3 ágyasak, mint régen. Mikor én voltam (augusztus), ha be is jött látogató, rögtön kizavarták őket. Azt mondták, hogy szóljunk nyugodtan, ha bejön valaki és nem megy ki ha megkérjük. Én a császáros őrzőben időztem pár napot, utána a terhespaton, ami viszont átjárház, de a szobatársaim rendesek voltak. Gratula a 4. lurkóhoz!

dytke

Vera, Nini - ne foglalkozzatok az anyósokkal. A ti gyereketek, nem az övék.
Szerencsére nekem szuper anyósom van. Mikor náluk voltunk, mondta, hogy miért nem hagyom sírni Ambit, ő hagyná. Elmondtam, hogy azért, mert lehet, hogy csak egy böfi nem jön ki, vagy szopiznia kell egy-két kortyot, hogy kijöjjön a kaki. Ez be is igazolódott ott is. Elfogadta és hagyja, hogy úgy csináljuk, ahogy akarjuk. Ő inkább elkényeztetni fogja, amit azért nem nagyon hagyunk majd :)

dytke

Mikor ott voltunk főzés közben bejött, és kivette Ambit a kiságyból, mikor egyedül játszott, hogy most van ideje dajkálgatni. Előtte pont kértem apát ne vegye ki, mert most jól eljátszik egyedül. Igazat adott, erre jött a mama... De nem ettől az egy alkalomtól lesz "elrontva". Igaz akkor kiakadtam, de szeretetből csinálja, és alig látja, mert messze laknak. De legközelebb ezt is megbeszéljük majd vele. Szerencsére tényleg jó a kapcsolatunk, meg lehet vele beszélni ilyeneket. Próbáljátok meg elmondani nekik, hogy a ti gyereketek, azt csináltok, amit akartok, amit jónak láttok. Tanácsot adni lehet, aztán vagy megfogadjátok, vagy nem.

Hű de okos voltam :)

dytke

Dytke,
igen én is mondtam neki, hogy általában oka van annak ha sír, vagy éhes, vagy büfizni kell, vagy álmos és el kell ringatni. Ok nélkül nem szokott sírni.

De ha csupán csak azért sírna, hogy vegyem fel, mert kell neki a közelségem, az is rendben volna egy ilyen pici babának még kell az anyukáját éreznie!

Erre közölte, hogy ő úgy látja, hogy inkább nekem van arra szükségem, hogy a babát ölelgessem.

Na és ha még úgy is lenne? :) Az talán baj? :)

De hál istennek végülis emiatt a viszonyunkban nincs változás, mégha nem is értünk egyet.

Kép

Kép
sz.veronika

veronika: nálunk fordított a helyzet, kérni kell, hogy tegyék már le a gyereket...
Vendég

Dytke,
nem semmi hogy 30 órán át hagytak szenvedni... vagy te akartad minden áron természetes úton megszülni?

Én egyáltalán nem bántam, mikor 4 órányi vajúdás után mondta a doki, hogy mivel egyáltalán nem halad a dolog, nem tágulok a nagyon sűrű fájások ellenére és a baba feje sehol sincs ahhoz képest, ahova beékelődve kéne lennie, ezek szoktak lenni a nagyon hosszan elhúzódó szülések, és a végén lehet, hogy mégis császár lesz, mert nem valószínű hogy beékelődik a feje és káros is lehet a babának a hosszú vajúdás, ezért javasolta, hogy legyen császár.
Mondjuk az altatás miatt még rá kellett húzni 2 órát, és így 6 óra vajúdás lett - ekkor még egyszer ellenőrizték, hogy beékelődött-e a feje, de mivel nem, vittek műteni.

Egyébként így utólag rájöttem, hogy a sok magzatvíz lehetett az oka, mert 3 héttel a szülés előtt már be volt ékelődve a feje, aztán hirtelen elkezdett drasztikusan nőni a magzatvíz mennyisége és "kilebegett" a sok vízben a helyéről.

Kép

Kép
sz.veronika

Panndi,
és Zsófi nem próbálja meg kitépni magát a kezükből? :)

Kép

Kép
sz.veronika

De, de hiába :roll:
Vendég

Panndi, nálunk ilyenkor Lillu hajat húz, ha nem hagyod menni :oops: :oops: :oops: lehet Zsófi is kitalál valami neki tetsző fegyvert az ölbebabaság ellen :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Panndi, nálunk ilyenkor Lillu hajat húz, ha nem hagyod menni :oops: :oops: :oops: lehet Zsófi is kitalál valami neki tetsző fegyvert az ölbebabaság ellen :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?