Sziasztok!
Jaj, olyan régen tudtam jönni már megint
Tej%: Ha már tejet iszik a gyerek, akkor a magasabb zsírtartalmút ajánlják, mert a tejzsír állítólag fontos az agy fejlődéséhez. Mi hol ilyet, hol olyat veszünk (%-ot tekintve), amelyik éppen a kezünk ügyébe kerül. Amúgy legtöbbször Spar-osat, mert az van itt nálunk
Niki még nem ivott tejet. Nem is tudom, hogy miért nem. Vivit 13 hósan már megkínáltuk
Pohár: Niki a cumisüveget soha nem fogadta el, így kezdettől fogva csőrösből iszik. Egyelőre még szeleppel. Nekem még Vivi is előszeretettel iszik a csőröséből, pedig ovis, és tud inni rendes pohárból, üvegből is. Én szeretem, mert nem csöpög, és akár autóban, menet közben is lazán tud inni.
Fogmosás: Mi fogkrémet szerintem alig egy éve használunk Vivinek (Elmex aminfluorid tartalmú gyermekfogkrém). Ez is olyan, hogy egyik fogorvos ezt mondja, a másik azt. Van amelyik az első fogacskát is fogkrémmel ajánlja mosni, a másik meg azt mondja, hogy csak akkor használjunk fogkrémet, ha már nagyjából ki tudja köpni a gyerek. Nikinek eddig talán egyszer mostam meg a fogait, üres fogkefével. Szerintem egy-másfél évig van egy természetes tisztító folyamat a szájukban, de lehet, hogy hülyeséget írok
Vivi persze rendszeresen mos fogat, sőt, ha csokit eszik, akkor van, hogy ő szól, hogy utána mossunk fogat. Na nem mindig
De előfordul
Tavaly nyáron voltunk fogorvosnál mindkét lánnyal, ellenőriztettük, és megdícsérték a fogacskáikat
Most nyáron megint megyünk kontrollra.
Magunkról. Niki tegnapelőtt reggel elindult
Tudom, a mai gyerkőcökhöz képest későn (14,5 hó), de amúgy abszolút időben
Viszont nem ám csak úgy "egyszerűen", hanem 1. minden előjel nélkül, 2. bejárta délutánra az egész szobát, forog, tárgyakat cipel, ujjat rágcsál, irányt változtat, megáll táncolni közben 3. nemcsak eindult, de még aznap délutánra megtanult kapaszkodás nélkül felállni is. Hihetetlen volt! Hallottam már arról, hogy a gyerekek képesek egyik napról a másikra "megtanulni" dolgokat, de még soha nem tapasztaltam. Amúgy vicces, mert előző nap pont felhívtuk azt a gyógytornász lányt, aki féléve segített neki a mászásban, hogy nincs-e valami gond nála, sőt, voltunk a gyerekorvosnál aznap, és őt is kifaggattam. Erre másnap elindult