Új privát üzeneted érkezett!

én azt olvastam, hogy nem tartalmaznak cukrot a HIPP-es teák. Pont barackosat néztem talán.

Márk már 2 napja nem hajlando kakilni :( azt mondta a doktornéni, hogy anyatejes babáknál 5 nap is normális. Na akkor mi van, ha 5 nap után sincs semmi a pelusban ?

Kép

NIKI
nini.n

Húúúúúúú, de le vagyok maradva, már jó ideje csak olvasok!

Nagyon-nagyon édes, imádni való baba fotókat láttam, jó volt őket nézegetni! :)

Minden átfordulós babának gratulálok! Márti nektek is az első fogacskához! :)

Akkor sorjában:

Beneildi - örülök, hogy minden rendben volt az ortopédián, gondoltam rátok! Nekem most van egy parám, bár lehet csak vaklárma, nem értek hozzá, Zolónak a bal csípője picit kötöttebb, de egyébként normális, mostanában néha azon kapom, ha ül, keresztezi a lábait, de a jobbat veti át a balon. Ez normális babaszokás vagy problémára utalhat?

Nini - nagyon szomorúan olvastam a szülésed történetét, nagyon sajnálom! Örülök neki, hogy végül szerencsésen végződött és ez a lényeg, remélem hamar elfelejtetik és sok örömed lesz a picúrodban! :)

Susy - nagyon megköszönném, ha nekem is el tudnád küldeni a receptjeidet, én is néha bajban vagyok, mit és hogyan, bár igyekszem gyűjtögetni őket és a jó tanácsokat is és persze a szakirodalmat. Priviben elküldöm a mail címet. Még egyszer előre is köszi!

Amit Márti javasolt Kismama Babakonyhája, nekem is meg van. Bár egy ponton kétségeim támadtak, de alapvetően nagyon szeretem W. Ungváry Renáta receptjeit. A gondom, hogy a minap azt olvastam a kismama magazin honlapján, egy lisztérzékeny betegséggel foglalkozó egyesület cikkében, hogy 6 hó után nem kell félni a gluténos dolgoktól, liszttől, kiflicsücsöktől. [url] http://www.kismama.hu/kisgyerek/liszterzekenyseg/2306/ Én szívem szerint adnék Zolónak babapiskótát, cukormenteset, de a glutén tilalom miatt nem mertem eddig és a védőnőm és a gyerekorvos és óvatosságra intett egy éves korig. Mi erről a véleményetek? Ti mikor adtatok ilyet a gyereknek (kifli, babapiskóta)?

Keveanya - én is Szabó dokinál szültem és maximálisan elégedett voltam vele. Bár nem az a nagyon közvetlen orvos, tart némi távolságot a beteggel, de tudja a dolgát, 100%-ig megbíztam benne, kedves és ha kell humoros. Az asszisztense egy angyal, nagyon segítőkész, mindenben segít, mindent elintéz. A vizsgálat 8000 Ft.

Szalamandra - én is ezt a könyvet lapozgatom Zolónak, szerintem sem gond ha átírod a versikét, én is ezt teszem. Most elküldöm, sok van még, félek el ne szálljon a hsz-em.
:wink: [/url]

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ugabesz - rövid alvásokról tudnék mesélni, Zoló is sokáig csinálta és pont abban a korban ahol jártok. Nem vicc, néha csak 15 percnyit aludt, aztán kezdtünk mindent elölről, evés, pelus, játék........altatás. Fárasztó időszak volt. Most sem túl jó alvó, de nálunk az altatás a gond, magától nem alszik, sírni pedig nem hagyom, kell neki a közelség, a ringatás, ő ilyen, mi pedig megadjuk neki, csak már egyre nehezebb a popója. :wink:

Veronika - egyetértek veled az óvatosság terén, én is ilyen vagyok, vigyázok hogy ne riadjon fel, kikímélem, ha indulunk valahová, hogy a legkevesebbet kelljen szenvednie, bemelegednie, esetleg sírnia, teljesen jól és normálisan csinálod szerintem és tényleg nem ebben a korban kell még nevelni őket. Ha tudunk nyugalmat biztosítani nekik, akkor miért ne adnánk meg!

Bébiétel,
nekünk is van pár darab a polcon de igyekszem saját készítésűt adni inkább, amit nem fogad el tőlem, azt próbálom bébiétellel is és persze az úton is jó szolgálatot tesz. Gyümölcs esetén pedig a Frutapura vált be, mint dobozos lehetőség, mert 100% gyümölcs. A bébiételnél én nem márkához ragaszkodom, az csak jó, ha bio, de a lényeg, ne legyen benne cukor, só, glutén, tejpor, hihetetlen mit bele nem tesznek ezekbe az üvegbe, hol itt az óvatosság?

Dius - a fogyival rá érsz még, lényeg a tejcsi. Tehát egyél rendesen, táplálót, egészségeset és persze kell a sok folyadék is, de tényleg nem csak ezen múlik, sajnos! Én tudom! :( A köldöksérvet sajnálom, majd írd meg mit mondtak.

Márti
- mi könnyen lázasodunk, ezért mi fogzás miatti hő miatt sem kapnánk oltást, remélem nektek ez nem lesz akadály! Korábban kérdzetm, bár biztos nem vetted észre, írtad, hogy estére te adtál pépet és jobban aludtatok tőle. Tápszer/nálatok szopi helyett vagy mellett, szóval tápszer helyett adjam vagy utána? Rakhatok bele gyümit, vagy már estére nem szerencsés? Félek megterhelné a pocit.

Nini
- én is az anyatejgyűjtő tasakokat ajánlom, sokkal olcsóbb. Íme néhány link. [url]http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?main_page=product_info&products_id=1787 és még egy[/url] http://elefani.eu/shop_artdet.php?shop_ ... mek_701167, de van a gyógyszertárakban is csak drágább.

A Via poharat én is sokszor kifőztem.

Babavíz
- Apropó, kifőzés, akik tápszereztek, meddig kell felforralni a vizet még a babáknak, én még forralom és a teához is babavizet adok, kell még vigyázni vagy kaphatja a sima mentes vizet forralás nélkül?

Panndi - tényleg alakul a pocak! :lol: :lol: :lol:

Darabos kaját mikortól lehet adni, bár rengeteg fogunk van, még mindent csak pürésítve eszünk és pohárból sem iszunk még nagyobb lyukú cumisüvegből vagy aventes itatópohárból sem igazán megy az ivás sajna, gyakorolni kell.

Tud valaki valamit Szfgabiról, Szentpyrről, Rózsaágról? Velük mi újság? Kriszta???????

A hozzátápit mi is almával kezdtük, a zöldség-gyümölcs sajna nem bio, csak a pár dolog, ami fagyóból van és a husi, remélem azért nem ártok vele.

Most pedig velem van tele az oldal, de igyekszek majd gyakrabban jönni! :oops: :oops: :oops: Jó éjt!

Manka

Kép

Kép
mankabi

mankanagyon szépen köszönöm a linkeket és azt is, hogy fáradtál velük. Az elefánis nem jött be, de megnézem majd ott is hátha találok.

Panndi
télleg aranyos a pocak, mint egy jóllakott napközis :) :) :)

Kép

NIKI
nini.n

Jó reggelt mindenkinek!

Éjjel nem tudtatok aludni? Mennyit írtatok még. :)

Manka
Elküldöm a recepteket. Forralni 1 éves koráig kell a babának a vizet. Kristóf most 11 hónapos, de én már nem forralom neki. Primavera ásványvizet iszunk, nagyon alacsony az ásványi anyag tartalma, mint a Jana babavíznek, ezért ő is ezt kapja.
Rozsaagrol annyit tudok, hogy vizsgái vannak, így szorítsunk neki, ha vége van, újra jön hozzánk nekem azt írta. Kriszta már egy ideje nem írt, így róla nem túl sokat tudok.
Darabos kajától Kristóf nagyon sokáig öklendezett, aztán olyan 9 hónapos korától elfogadja, nincs gond vele. Csőrös pohárból ő sem akar inni, pedig olyan 6 hósan szépen ivott belőle, de most meg be sem kapja. Ő pohárból szépen iszik, de csak úgy ha fogom, nem merem odaadni neki, mert abból jó nem származna.
Gluténes dolgokkal úgy tudom 6 hónapos korig kell vigyázni, de anyukák ezzel óvatosabbak. Kristóf 2 hónapja kap kb. gluténes dolgokat, szerencsére nincs baja tőle. Nem vagyunk allergiára hajlamosak. Lisztet még nem adtam neki, megvárom az 1 éves kort. Lehet venni babakekszet, többfélét, próbáld ki, van amibe nincs glutén.

Panndi
Horvátország, vagy Görögország az úticél, de apa nagyon húz Spanyolország felé is, ott voltunk nászúton, viszont az nagyon messze van. Van még idő birkózni vele. :)
Alakul a pocak, Márti hasonlata tetszik. :)

Granulátum tea Mindegyik tartalmaz cukrot. Talán nagyobb babáknál más a kérdés, mint kisebbeknél Danann te esetedben is, sokan egész pici kortól adják, és csak azt, azért Samu már nagyfiú. Én mindenesetre kerülöm, amíg lehet. Kristóf imádja a zöldség, és gyümölcsleveket, és én édesítésnek gyümölcscurot használok.

Márti
Bankrablós sztorihoz...
Barátnőm egyszer hívott telcsin, bent volt egy CBA- ba és egyszer annyit hallok a telefonba, hogy dobd el, vagy szétlövöm a fejed, és megszakadt a vonal. Órákkal később hívott vissza a barátnőm, hogy berohant egy símaszkos fickó a boltba és követelte az aznapi forgalmat, és mindenkit lefektetett a földre. Szegény totál kivolt, én meg nem tudtam mit csináljak, mert azt sem tudtam melyik CBA- ban volt.

Kép
Kép
susytunder

Nini: nálunk is volt, hogy nem volt kaki. Ha nem zavarja és csak anyatejes a baba, akkor nem gond. Nálunk zavarta, így kapott egy kis kamilla teát, nagyon enyhét és ez meghozta a pelusba az eredményt.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

én nem ajánlom az anyatejgyűjtő tasakot, mert azt egyszer lehet felhasználni... inkább via pohár. pláne, ha az ember nem fej 100-akat. ha kicsiket fagyasztasz (20-30ml), akkor megfagyás után össze lehet rakni a pohárba :) 3-4 pogácsa egymás tetejére fér. nekem a matricák is úgy vannak sorba ráragasztva, hogy tudjam melyik pogácsa mikor készült, és mennyi :)

forralás: én ásványvizet soha nem forraltam... :)

nálunk meg szopisztrájk van, vagy mi, napközben nehézkesen megy nagyon, és keveset is eszik d :( most fejek, meg szopis teát iszom, hogy nagyon ne fogyjon a tej - mondjuk már eléggé megtette... remélem, nem tart sokáig, mert a hízás is leállt, ami hosszú távon gáz. egy-két hét még belefér. ez a legbonyolultabb gyerekem eddig :D

KépKép Kép
mzsperx

Mzs
Pedig az ember azt hinné, hogy 3- dik babánál már minden simán megy. Kitartást nektek.

Lányok használ valaki közületek Audi spray- t?

Kép
Kép
susytunder

Hű lányok, én alig aludtam, és hulla vagyok :shock: Fél egyig szakdogát írtam, utána felvittem beteg Apának a gyógyszereket, aztán betakargattam Zsófit, aztán a plafont bámulva hallgattam egy őrült motoros száguldozását, közben Fruzsi percenként ugrált a hólyagomon, nem tudom hányszor voltam pisilni, aztán kettőkor közénk került Zsófi is, na akkor Zsófi kintről, Fruzsi bentről rugdosott, Apa horkolt, remek volt :shock:
Vendég

jó reggelt!

Olyan sötét van, jön az ónos eső :?
Tegnap Barni átaludta a napot és éjszaka is aludt. :) Igaz 11helyett negyed1kor aludt el, de elaludt az a lényeg.

Tegnap a védőnőnél 5460grammot és 59cm-t mértek. Mondjuk mi 63cm-t mértünk...
Volt több baba és Barni akkora volt mint a 3hónapos babák :)

Nem akarok fogyózni, csak már nem bírok tükörbe nézni, amúgy sem vagyok vékony alkat és minden meglátszik rajtam amire ránézek, és ma ráálltam a mérlegre és 2kgval többet mutatott mint amikor hazajöttünk a kórházból. :?
Persze tudom hogy a tejcsi a legfontosabb, de tejcsi után legalább 30kg-t szeretnék fogyni, de még hogy azt nem tudom :(

Kép
dius87

Veronika, bocsánat, ha nem volt egyértelmű a hsz, mi Susyékhoz hasonlóan Monorra járunk, mondjuk mi itt is lakunk! :lol:

Panndi akkor legalább most pihenj egy kicsit...

Manka köszi, hogy gondoltál ránk - kötött csípőben nem vagyok otthon, Lillunak laza volt - viszont azt én is észrevettem, hogy a bal lábát, valahogy mindig lazábban (vagy inkább hülyébben) tartotta... szerintem kérdezd majd meg legközelebb a gyerekorvost, azért nekik csak jobb szemük van hozzá.

Én a glutén nem glutén kérdésben ill. úgy táplálkozásban az óvatosabb állásponton vagyok - Lillu nem evett se kiflit, se babapiskótát, tejet, citrusfélét, mézet stb. egy éves koráig. Én sajna allergiás vagyok, ez még felnőttnek is annyira szar, hogy nekem megér ennyi óvatosságot.

Én anyatejgyűstős zacsit ill. Via poharat is használtam. Nekem a zacskó egyébként ami miatt jobban bevált - jobb tárolhatóság ill. ha lejön egybe több azt csak bevágtam a fagyóba és kész, mi ritkán használtunk fel fagyis tejet, de akkor elfogyott az egy zacsi :lol: Addig meg mozdulni sem tudtam a rengeteg pohártól...

Susy, Nikuc! Akkor már értem hol késik a mi kistesónk :lol: Lillu 10 hósan növesztett csak fogat :wink: én amúgy nem ismertem a mondást.

Keveanya, Szabó doki néha tényleg elég kimért, de én többre becsülöm a szakmai tudást és a korrektséget nála... JA és ha baj van, nagyon oda tudja tenni magát, nekem ez fontos volt. Tegnap néztem meg nála egyébként tényleg 8000 Ft a vizsgálat, ahogy Manka is írta.

KépKép

KépKép
beneildi

Dius, fel a fejjel, értem miről beszélsz, én sem vagyok sajna nádszál típus, soha nem is voltam és rám szopi közben is szaladtak a kilók, amit most kínnal-keservvel vakargatok lefele. Én 10kg fogyással kiegyeznék, az álom 15 lenne :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Beneildi, valahol még azt is olvastam hogy szoptatás alatt valamikor még fogy is az ember mert a tej miatt napi 400-500 plussz kalóriára van szüksége a szervezetnek. De ezt nem értem. Akkor ennyivel többet is kell enni, nem? :)

Hát én már a nyaran stresszelem magam, hogy mit fogok fel venni, mi lesz rám jó, és úristen hogy fogok kinézni. Mert most még beöltözök... :? Strandról meg szó sem lehet :)

Kép
dius87

Én is fogytam szoptatás alatt, összesen kilenc kilót. Nem ettem többet, csak mint előtte, így gondolom a tartalékokat emésztette fel a szervezetem. Szoptatás végén annyi ki voltam, mint 14 évesen :lol:
Vendég

Susy!

Gondolom gyerek audy spray-t kérdezel... Azt mi még nem, csak felnőttet használtunk, de nem sokat ért. Semmi olyat nem tapasztaltunk, ami a reklámban elhangzott, bár lehet csak mi nem csináltuk jól. :?

Lányok! Ezen a szopi sztrájkon eléggé ki vagyok már akadva. Bocs, hogy ennyit van terítéken a téma, de egyszerűen úgy érzem, nem tudok megbírkózni vele. Adél tegnap du 4kor szopizott, akkor is nagy nehezen bírtam rávenni, fél 7kor kapott szilárdat és azután nem volt hajlandó szopizni. Lefekvés szintén szopi nélkül, reggel 6kor kelt, akkor sem fogadta el. Ilyenkor be se kapja a cicit, egyből elfordul és üvölt. Visszaaludt 8ig, akkor megint próbálkoztam, megint ordítás. Le kellett fejnem, nem volt más választásom, már nagyon tele volt. Amikor az egyiket kifejtem, akkor is végig sírt, rátettem a másikra, kis ellenkezés után elfogadta. Mitől van ez? Olyan dilis a védőnőm, nem akarom felhívni. :(
Párom szerint sok kaját adok neki, vagyis kevés idő telik el az evések között és nem éhezik meg. De pl ez az estétől reggelig dolora nem mondható szerintem.
Ha kihagynék egy evést, annak szopinak kell lennie, szilárdat nem hagyhatok el, így is csak 2 van. Viszont akkor lecsökken 3-ra a szopi - ha egyáltalán azokat elfogadja.
Nem tudom mit csináljak!? Hogy-hogy csak nálam van ilyen probléma? Én tényleg nem hallottam senkitől még ilyet. :(
Segítsetek, ha tudtok!

Kép
Kép
kincsesi

kincsesi Sajnos nem tudok mondani semmi biztatót neked. Nincs is tapasztalatom. Egyik ismerősnek a lánya is 8hósan szokott le a ciciről, de ő neki azt csinálta a kislány hogy ha odaakarta neki adni a cicit kinyújtotta rá a nyelvét és ment volna el. Onnantól csak szilárdat eszik. Mondjuk ők nem foglalkoznak semmivel 3hetesen tejszínhabot 4hósan meg pörkölt szaftot nyalogatott a kislány. Aztán 8hósan még tápszerezni kellett volna de csak főtt kaját kapott...

Kép
dius87

Sziasztok!

Rég jártam erre, de próbálok utánatok olvasni. Rengeteget írtatok mióta nem voltam! :)

Minden baba nagyon édes, nem sorolok fel külön mindenkit, mert nem szeretnék véletlenül sem kihagyni senkit.

Veronika boldog névnapot így utólag is!

mzs, megnéztem a kis videót és nagyon ügyesen átfordult Dorka, ahogy néztem kb. 2 hét van Levente és Dorka között, de Levi még hason sem szeret igazán lenni. Kb 5 percig bírja és nagyon elkezd sírni. A kis fejecskéjét még nem is emeli hason csak egyik oldalról átfordítja a másikra. Remélem azért nem vagyunk elmaradval vele.

Én 53kg-al lettem terhes és 17kg szedtem fel. De számomra sajnos, hogy el is tűnt, mert én is 170cm vagyok és nagyon vékonyka. Egy pár kiló elférne rajtam. Mikor terhes voltam teljesen jól éreztem magam plusz 17-el. Igaz szerencsére nem igazán látszott hogy hova híztam, mert arányosan híztam. :)

Rólunk: voltunk négy hetes csípőficam vizsgálaton szerencsére minden rendben volt. És ami számomra a legjobb tegnap 23 órától ma reggel ötig végig aludt egy huzamban! :) Nem kellt fel kétóránként min szokott. Napközben pedig egyre többet van fent, rengeteget mosolyog és most már nem csak cicivel alszik el hanem van, hogy gondol egyet, átfordítja a fejét a másik oldalra és alszik is.

Ez történt velünk mostanában. :)

anitapo20

Nahát, én meg azzal küzdöo, hogy felszedjek valamennyit, mert mindenki ezzel cseszeget.... grrrrrr

Az kemény a pröiszaft. Nekem óvodába volt ilen, sose felejtem el, egy házba laktunk a csajjal és ő már 8 hónaposan pörköltet reggelizett :D nem mondom nem volt kis darab... :)

Kép

NIKI
nini.n

Hát Dius, a szopi alatti fogyás titkát ne tőlem kérdezd, mert nekem nem sikerült :lol:
Szerintem egyél annyit, amennyit úgy érzed jól esik és próbálj sok zöldséget/gyümölcsöt, egészséges kaját enni. Én emellett se fogytam, úgy látszik én ilyen vésztartalékos típus vagyok :lol: Irigylem a mínusz kilókkal szenvedőket, szívesen átadok nekik az én plusz kilóimból, csak szóljatok :wink:

Ildi, nyugodtan legyen a témád a szopi, én is biztos egész nap ezen agyalnék... amire esetleg én még gondoltam, hogy ha változtatnál az étkezések idején, lehet segítene. Figyeld Adélt - Lillu pl. délelőtt nem igen ért rá szopni bezzeg kora este volt úgy, hogy szinte csak cicin csüngött. Más okos ötletem nincs, drukkolunk Nektek.

KépKép

KépKép
beneildi

Nini- bocsi, tényleg rossz a link, egyébként az egy Medela-s akart lenni, de a másik nekem jobban bejött, könnyebb volt lezárni a tasakot. Nekem nem volt gond a tejmennyiséggel, mert egy napi adagot Via pohárban gyűjtöttem a hűtőben, összeöntögetve, aztán este ment a fagyóba, nincs nagy fagyóm és ezekkel helytakarékosabb volt, rá lehet ezekre is írni a dátumot, mennyiséget, van erre egy külön rész rajta.

Susy - nagyon köszönöm a recepteket és a tanácsokat! Már egyet ki is próbáltam, mindjárt jön a kóstolás. :lol: Gluténmentes babakekszet hol láttál? Szerinted olyan babakaját amiben krumpli van lehet fagyasztani?

Beneildi - köszi neked is a tanácsokat, a lábtartásra mindenképpen rákérdezek, persze! :wink: Ma mentünk volna Menjugate ismétlésre, de lemondtam az ónos eső miatt, felétek is esik?

Panndi - jó neked, hogy fogytál, én 6 kilót szedtem fel a szopi alatt, de jó hallani, hogy nem csak legenda a szoptatás alatti fogyás! :wink: Meg tudsz egy kicsit nyugtatni, az normális, hogy még mindig szájzáram van, 1,5 hete volt a műtét? Azóta csak levesen élek, én így fogyizok, de kényszerből, bár van miből. :oops:

Kincsesi - sajnos segíteni nem tudok, de szorítok nektek és nyugodtan beszélj róla, azért vagyunk. Talán a többiek többet tudnak mondani!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Márti,

nem is tudtam, hogy a fogzás hőemelkedést okoz! Mindig tanulok valamit :)

Mzs,

nappal Pálmi is félórákat alszik. Most elkezdtem írni, hátha kijön belőle valami rendszer és akkor jobban tudnám tervezni a dolgaimat, hogy mikor tudok kajálni, stb.
Olvastam, hogy a babák alvási ciklusa kb. fél óra, míg a felnőtteké általában másfél óra, ezért vagyunk fáradtabbak ha csak egy órára fekszünk le, mintha le se feküdnénk...

Panndi,

a fokhagymanyomón jót röhögtem, de milyen jó, hogy mondod, eleinte tényleg csak 1-2 falatka kell, és én erre magamtól nem gondoltam volna!

Amúgy mi szerintem hasonló testalkatúak lehetünk és hasonlóan híztunk is a terhesség alatt...

De jó nektek, hogy 5 gyerek is elfér! :) Nekünk majd 1 szobába megy a második az elsővel.

Egyébként miért marad el a nyaralás? A terhesség miatt? Szerintem amiatt nem kell, mi Balcsin voltunk – akkor én már 7 hónapos terhes voltam...
Mondjuk napra nem mentem, csak az árnyékban hűsöltem, és a vízbe se mertem bemenni, nehogy elkapjak valami fertőzést, de legalább apa és a másik gyerek Balcsizhattak és jó volt abban a közegben lenni, lángost enni, stb :) Egyébként láttam ott anyukát hatalmas hassal – az is volt legalább 7 hónapos, de inkább több – aki vígan lubickolt a Balcsiban a kisfiával!

Tünde,
ha nincs még foga, attól még lehet hozzátáplálni? Bár gondolom pépeket igen... ez eddig eszembe se jutott, csak ahogy most írtad, felmerült...

Nini,
egy ismerősöm egyik gyereke naponta többször is kakilt, míg a másik 4-5 naponta és mindkettő anyatejes volt... Úgyhogy amíg nem szenved tőle, addig ne aggódj! Pálmi is kb. 3 naponta kakil, a harmadik nap reggelén szoktam neki kamillateát adni. A doktornő úgy mondta, hogy reggel éhgyomorra kb. 1 decit igyon meg, lehet édesíteni cukorral, hogy megigya. Bár most hál istennek 2-szer is második napra volt kaki magától, úgyhogy épp boldog vagyok, mert állítólag a sok kamilla se jó...

Mankabi,
köszi a véleményed, jól esik a megerősítés, mert már komolyan gondolkodtam, hogy tényleg én viszem túlzásba :)

Susy,
jézusom, biztos nagyon megijedtél mikor megszakadt a vonal!

Nini,
én is a felszedésen voltam, de már majdnem sikerült elérnem a szülés előtti súlyom, úgyhogy már nem annyira cseszegetnek :)

Kép

Kép
sz.veronika

mankabi: nekem kb öt napig volt szájzáram, utána elmúlt. Nem kellett még a dokihoz visszamenned? Nekem műtét után egy héttel volt varratszedés, és akkor már tök jól voltam.

veronika: nem marad el :) Zsófival is voltunk még Balatonon szülés előtt négy héttel, én fürödtem :wink: Mondjuk én siófoki lány vagyok, így nem is bírtam volna kihagyni :oops: A tengerpart marad el, mert Fruzsi nyáron még csak 1-3 hónapos lesz, neki még korai lenne egy Horvátország :shock:

Na de majd jövőre :wink:

Amúgy nálunk is úgy fér el az öt gyerek, hogy mi kiszorulunk a hálónkból, és a héárom hálón osztoznak majd a gyerekek. De ez még odébb van, három gyerekig még megtarthatjuk a hálónkat :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ma szuriztunk, így csak gyorsan átfutottam amiket írtatok.

Nini - Szabi rendszresen csak 4 naponta kakil, semmi gond nincs vele, mindent felhasznál amit csak lehet, így nincs annyi salakanyag, ami kiváltaná az ürítési reflexet. Ha nagyon nem megy, akkor én is a teához nyúlok, végszükséglet esetén lázmérő. :roll:

Fogyni én sem fogyok sajnos, sőt az ünnepek alatt szerintem még magamra is kaptam egy-két plusz kilót. MErt hogy enni imádok és most rá lehet fogni a tejcsire! :wink:

Szopisztrájk ügyben én sem tudok okosat mondani, hál'isten nálunk ezügyben még minden ok.

Jár /járt valaki a Babaszigetre úszni?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Nelünk az eső nem vészes, bár a védőnőhöz ma nem kellett mennünk, megint nincs pneumo :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi

Nálunk akart lenni.. azt hiszem most érett meg a helyzet egy kávéra :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

ja, még azt akartam megmutatni, az új szerezeményünk:
Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Túl vagyok az anyajegylevételen. Az egész nyakam be van kötve, kicsit hülye érzés, picit fáj is, de remélem nem lesz gond.

Manka
Én nem fagyasztottam krumplis ételt, de szerintem miért ne lehetne. Kenyeret is szoktak fagyasztani.

Kincsesi
Még nem írtam neked, mindíg elsiklottam felette, de nálunk is volt ilyen probléma, ill. az unokatesómnál. Mindkettőnknek 8 hónaposan kezdődött. Egyszerűen nem fogadta el a cicit, sírt, feszengett. Így a cicizés ennyi volt. Lehet úgy tűnik hamar feladtam, de ez nem így volt, és az unokatesóm is így járt. Mi is tápzert eszünk már, de azért nem kesergek, mert az első fél évében megvolt a kincset érő tejcsi neki. Azért drukkolok, hogy nálatok ne így legyen.

Bettyna
Jók a képek, arik vagytok mindketten. Látom Harry Potter rajongó vagy te is. :lol:

Én is szeretnék még fogyni a 2 terhesség előtt, mert már sok plusz kilóval lettem terhes, aztán még a hízás, majd a szopi alatt fogytam én is, de utána megint jött pár kiló, és most már megint soknál járok. Nyárra lefogyok, egyszer már sikerült, most is fog. :)

Panndi
Jó éjszakád lehetett. Végül mennyit aludtál?

Kép
Kép
susytunder

susy: nem tudom, kb három órát, kevés... :roll:
Vendég

Nini,
Mi Milupa Milumil HA Start-ot használunk, szivesen megveszem Tőled a dobozt!
Hol laktok a kerületben? Tudunk találkozni? Mi XIII.ker.Szekszárdi u., a Duna Plázához közel, illetve a Váci u.i Tesco-hoz közelebb.

Mankabi,
Dávidnak is kötöttek a csipői. Tegnap voltunk csipő UH-n és azt mondták, hogy 1 hónap múlva menjünk kontrollra, mert enyhe eltérés van, de állitólag a legenyhébb. Addig is napi többszöri torna + nem tudom hogy hivják pelusra, ami széttartja a lábait (hol lehet ilyet beszerezni?). A doki szerint 1-2 hónap alatt helyrejön. Pénteken megyünk oltásra, akkor majd beszélek a gydokinkkal is erről. Az érdekes ebben, hogy az AEK-ban 4 hetesen voltunk ortopédiai kontrollon és ott mindent rendben találtak, nem javasolták a csipő UH-t!!!

Altatás: 7hónaposan is még ringatjátok? Ajaj, jó kilátások! Most is fél óra után felébredt, nem tudtam visszaaltatni, de addig-addig próbálkoztam, hogy kajaidő lett és mi is kezdtük előről: pelus, kaja, altatás. Most kiraktam az erkélyre, akkor nem kell ringatni :) Nincs hideg, kint hagyom egy ideig… :)
Mzs,
Szopisztrájk? Keveset eszik? Nem éhes szopi után? Remélem hamar visszaáll Dorka a 150-es szopikra :D Olyan helyes nagy lány már!

Dius,
Barni nagyon rohamléptekben nő!!! Igaz, a születési súly sem volt kevés. Dávid most 5170g és nagyon büszke vagyok rá, mert szépen gyarapszik, na de Barni!!!?? Elképesztő!

Kép
ugabesz

Gabesz, ne is mond minden mérés után úgy szedjük fel az állunkat a földről. :) Ráadásul pénteken még 5100 volt itthon, a védőnőnél kedden meg már 5460... mi csak lestünk apával addig Barni lepisilte a mérleget :lol: :lol:

Kép
dius87

Kép 1 hónaposan Kép Már nekünk is van mosolygós képünk :)

Kép
dius87

Gabesz,

nekunk van egy 50-56-os meretu, valoszinuleg penteken este megyunk Tesco-ba, szivesen odaadom, nekunk nem kellett.

Kép

Kép
sz.veronika

Ja amugy nalunk forditva volt a korhazban a szuletesekori csiposzuresen 3 napos koraban mondtak, hogy kell terpeszpelus, ezert vettuk meg, aztan elmentunk a csiposzuresre, es kiderult, hogy semmi baja...

Kép

Kép
sz.veronika

Betty,

cukik vagytok :)
Szabi hogy viseli a hordozot?
Palminal pont tegnap probalkoztam ujra a kendovel, mostmar fuggolegesen, de nagyon maszik ki belole, hogy lasson. Vegul ugy maradt benne kb. 10 percig, hogy az egyik kezet kivettem, igy a kendo a hona ala kerult, es arrafele tudott nezelodni.
Ma is igy volt 10 percig, utana mar jelezte, hogy eleg :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok lányok!
Röviden magunkról:
Lassan négy év és sok megpróbáltatás után megtörtént a csoda velünk: spontán terhes lettem. Most vagyok a 12. héten és Szabó Gy. dr.-nál szeretnék szülni. Azért írom, hogy szeretnék, mert épp július 30-ra vagyok kiírva, mire azt mondta, ha túlhordom a babát, akkor lehet már épp szabin lesz, ha meg hamarabb szülök, akkor is lehet. A többi orvost nem ismerem. Mit gondoltok, reménykedhetem, hogy doki bácsi ( hacsak nem külföldön van) hajlandó a szbaija alatt is bejönni a kórházba. Mondjuk ez még odébb van, úgyhogy asszem kár ezen rágódnom, csak az esélyeket latolgatom. A többi orvossal milyenek a tapasztalatok?

Gratulálok a sok "kisbabásnak"!!

Üdvözlettel: Kat

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina

Gabesz!

Lehetsz ia büszke! Olyan jó,hogy így fejlődik és,hogy a szopi is megy!Kamilla sem lesz egy nagy darab a jelek szerint,ma 5620g volt,szóval ráállt a heti 100g-mos hízásra. Viszont nem mondta senki,hogy túl sovány,meg is kérdezték mennyi volt az előző oltásnál,na mondjuk ahhoz képest 800g-mot hízott, de az majdnem 2 hónapja volt,decemberben az ünnepek miatt már nem kaptunk oltást. Itt rengeteg ryerek van,az biztos,hogy Szigetszentmiklós sokat tesz a népességcsökkenés ellen! :lol:

Megkaptuk az oltást,végre volt Prevenar is,szegény Kamillám teli szájjal kacagott a dr.nénire meg a védőnőre,mielőtt megbökték,szegénykém arcán a mosollyal kezdett sírni,na és aztán még egy szúrás,alig volt szíve beadni a dr.néninek,mert olyan szépen mosolygott rá! Azért a 2. után úgy 10mp-ig sírt,de mire letettem a pelenkázóra,hogy felöltöztessem,újra nevetett. Remélem nem lesz nagyon lázas! A 2 hónapos oltás után 2 napig hőemelkedése volt!

Ildi!

Hívj fel egy szoptatási tanácsadót,komolyan! Nálunk sosem volt ilyen,de azt hiszem ilyenkor a bőrkontaktust szokták ajánlani,mégpedig minél sűrűbben! Én biztos felhívnék valakit Rózsa Ibolyát vagy Ungváry Renátát...

Márti
borossné becz márta

Katerina,

nekem is ugy volt, hogy a dokim a 38-39-ik heten volt el szabin, arra az idore atadott egy masik dokinak. Mielott elment bemutatott neki.
De hal istennek mi kihuztuk a 40-ik hetig, de volt izgulas rendesen, amig a dokim nyaralt :)

Kép

Kép
sz.veronika

Márti,

mondj még ilyeneket, mert én már előre félek a 27-ei 3 hónapos oltástól!
A 2 hónapos oltásnál ő is kettőt kapott és rettenetesen sírt! :cry:

Kép

Kép
sz.veronika

Katerina!

Én a 2. kisfiammal voltam július 30-ra kiírva 2004-ben,de július 18-án megszületett. Mivel az 1.babábm is júliusi és a dokim aznap utazott el a Balatonra nyaralni, megadta a privát számát,hívtam és szó nélkül visszajött. Na, a 2. baba előtt viccesen megkért,hogy,ha lehet,ne nyárra időzítsük! Megpróbáltuk,de a kis Lehel hamarabb akart jönni! :lol: Szóval,már februárban ostromoltam,hogy mikor megy nyaralni,nehogy ne legyen itthon a szülésnél,erre azt mondta,hogy "Magánál itthon akarok lenni!"És tényleg úgy intézte!
Szerintem kérdezz rá,én is ezt tettem!Legalább tisztán látsz és,ha azt mondja,hogy nem jön vissza,akkor még mindig kereshetsz más dokit!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így közbeszólok, régebben olvastam ezt a topikot, de mióta megszületett a babám, nem nagyon jártam erre. Jól emlékszem, hogy itt voltak nagy mei-tai rajongók?
Eddig én kendőztem, nagyon szeretjük, de gondoltam, hogy apát is meg kellene lepni valami hordozóval, mert szeretné hordozni a gyereket, de a kendőt nem vállalja. Néztem a kengurukat, de nem voltak meggyőzőek. Van valakinek tapasztalata férfi-téren a mei-tai-jal? Vagy mit tanácsoltok, mi lenne jó apának is? És ha mei-tai, akkor hol vegyem meg? liliputi.hu - eddig ezt láttam
Előre is köszönöm, remélem, tud valaki válaszolni.
tokmag

Katerina - jó, hogy jöttél :wink:
Nálunk 3 héttel szülés előtt volt szabin a doki (szintén Szabó Gy.), addig megvolt, hogy kit lehet hívni helyette vagyis átadott kvázi egy másik dokinak. Mi megvártuk míg hazajött, igaz szegényt 3 napos ünnep első napján rángatták vissza hozzám, gondolom a családja mennyire örülhetett, mert biciklizni mentek volna :oops: De gyorsan bent volt és nagyon szép élmény volt a szülés :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

kérdezz konkrétan rá szerintem is nála :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Nektek nincs ma hiszti? Petim elég nyűgös. :( Már lassan én is Vele együtt, viszont volt a védőnénink, és nagyon megdícsérte. Rá bezzeg teliszájjal vigyorgott. :lol: Mostanában lerágja mindig a mellemet, de nem látok semmit a szájában. A felső szájpadlásán az inye iszonyat kemény lett. :?
Kaptunk Chicco Go kengurut. Most próbálgatjuk. Szerintem ilyen rövidebb utakra nagyon jó lesz. :D Könnyű használni, felém kell betenni, van rajta nyálfogó kendő is, szóval tetszik. Kaptunk kompot is, de az még odébb lesz. :lol:

Az én dokibácsim is úgy volt, hogy nem lesz, ha két héttel később szülök, és Szabó dokihoz kerültem volna. Érdemes megkérdezni az orvost, hogy ki a "váltótársa".

Én is félek a láztól, mert nálunk is két napos hőemelkedés volt. Úgy tudom, hogy most már lehet használni szirupot is. Nagyon nem akarok kúpot adni neki. Nektek mi a véleményetek róla? :?

Kép

Kép
nikuc

Gabesz
Kristófot 7 és fél hónapos koráig ringattuk, másképp nem aludt, aztán egyik napról a másikra leszokott róla, de bevallom féltem, hogy nehéz lesz, viszont örülök, hogy így alakult nem bírnám már a 10 kilóját.

Panndi
Az tényleg nagyon kevés, szebb éjszakát neked mára.

Kép
Kép
susytunder

Panndi - vasárnap szedték ki a varratot, profik voltak, mert csak picire tudtam kinyitni, de még mindig nem javult ilyen téren, vasárnap lesz az újabb kontroll, félek, hogy így maradok. :wink: :roll:

Susy - csirkemellet készítettem neki krumplival és párolt körtével, nagyon ízlett neki, de két adag lett, így csak el raktam a fagyóba, meglátjuk milyen lesz. Gyógyulj meg hamar! Meddig lesz rajta a kötés?

Ugabesz
- nekünk nem az AEK-ben volt a szűrés, hanem a Jókai utcában (egyébként én is a kerületben lakom :wink: ). Nekünk vállpántos terpeszbetétet kellett hordani, ezt egy ortopédiai üzletben vettük Újpesten, nekünk is tornáztatni kellett, de nem sokáig engedte+egy ideig Dévény tornász is tornáztatta. Remélem nektek is hamar rendbe jön. Nekünk még mindig kötöttebb az egyik, de nem tudok mit tenni, ő ilyen, nincs belőle komoly baj, csípőficam vagy ilyesmi, csak legfeljebb a spárgát nem fogja tudni megcsinálni. :wink: Bizony nálunk megy a ringatós altatás, kell neki a testközelség, de szerencsére ha időben elkapom az álmosság jeleit, öt perc és alszik.

Dius - nagyon cuki Barni baba! :lol:

Nikuc - mi is lázasodósak vagyunk. Van tapasztalatom. Én kúppárti vagyok, szirupból sosem tudom mennyi megy be, bár a kúpot sokszor kinyomja, de a végére csak összejön. Nekünk nem jött be a Nurofen, az vált be amit már az elejétől fogva receptre kaptunk. A dokink pedig azt mondta, ha nagy a gond, a láz, mehet egyszerre a szirup és a kúp is, sőt a hűtőfürdő is. Sajnos volt benne részünk. :cry:

Márti
- szegény Kamilla, két szuri egyszerre! :cry: :cry: :cry:

Valaki tudja meddig kell használni a légzésfigyelőt?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Pénteken kell visszamennem, de azt mondták 10 nap. Csak kötésre megyek.
Én, ha főzök Kristófnak általában 2 napra főzök. Annyira keveset sose tudok főzni, hogy egyszerre megegye, a hűtőbe elállt volna holnapig, de persze, ha te mást szeretnél neki adni, akkor jól tetted, hogy lefagyasztottad.

Márti
Küldök Kamillának sok- sok gyógypuszit.

Kép
Kép
susytunder

Susy - Köszi. Igen, szeretem Harryt nagyon. Bizonyos részek angolul is megvannak. :lol: Én már csak ilyen gyermeteglelkű vagyok. Imádom a rajzfilmeket is.

Veronika - Ma a szuri után, hogy nyűgös volt, egész sokáig elvolt benne, sőt el is aludt. Remélem szeretni fogja!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Veronika,
Köszönöm, de az lehet, hogy kicsi lesz, Dávid már kinőtte az 56-os ruhákat, és pelusból is 2-est használunk már. Azért köszönöm szépen, nagyon kedves tőled. :D Hol vettétek a terpeszpelust?

Katerina,
Gratulálok a babához! Szép kismamaságot kivánok! :D

Ildi,
Én is Ungváry Renetát hivtam, nagyon profi szerintem! Nekünk rengeteget segitett. És minden este hivhattam, sőt, ő kérte, hogy számoljunk be, hogy haladunk! Nagyon lelkiismeretes!

Mankabi,
Úgy tudom, hogy légzésfigyelőt az első félévben, de a biztonság kedvéért az első évben érdemes használni. 2-6 hónap között legnagyobb a valószinűsége a bőlcsőhalálnak.

Lányok,
Érzékeny kérdés: a gátseb nektek mennyi ideig volt érzékeny? Alapból nem az, de a házasélet nagyon nem a régi! :shock: :shock: :? Nálatok mi a tapasztalat e téren? Már ha megosztotok velem ilyen intim dolgot.

Kép
ugabesz

Gabesz,
Újpesten, gyógyászati segédeszköz boltban.
A gyógyszertárban ajánlották ahova először mentünk érdeklődni, hogy hol lehet ilyet kapni.
Sajnos nincs meg már a címe, a párom ment el érte, most kérdeztem, de nem ugrik be neki. Ha mégis eszébe jut, akkor megírom!

Kép

Kép
sz.veronika

Az esti álomba ringatás nálunk is probléma volt, mígnem karácsonyra vettünk hintát - én akartam és a nagyszülőkkel megvetettem Pálminak :lol:

Na azóta édes élet van, csak berakom a hintába és 5 perc múlva alszik ha álmos!

Ha nem álmos, akkor persze nem alszik el benne rögtön, de azonnal abbahagyja a nyűgösködést! Amúgy előbb-utóbb egy fél órán belül akkor is elalszik :) A ringás már csak ilyen hatással van a bébikre :)

Annyi csak vele a bajom, hogy elég hangos működés közben, de ha csak kézzel meglököm úgy is ring egy jó ideig, ezért én így használom.

Íme itt vagyok a bölcsőhintámban:
Kép

http://www.jatsszvelem.hu/termekek/fish ... olcso.html
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2009.01.14 20:52-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?