2009.01.12 23:50
Szerző: nyuszifül16
Jaj, lányok, annyira nem haldok ezzel a fránya anyaggal...a francba.
Lyly: Dehogy bánnánk a kicsi lányt, őt is ugyanúgy várnánk, engem nem zavarna...
A válaszom JOG!Ezt itt zárjuk is le, bár már megszoktam. Szóval humán voltam végül is a gimiben, de áltsuliban, még baromira érdekelt a biosz, az egészségügy. Nagymamám és testvére csecsemő ápolók, voltak, a masik nagypapám, meg orvos, mindig is vonzott ez a pálya... de én sem tudtam róla, első egyetemista koromig, amikor is azt éreztem, hogy én nem szívesen lennék jogász, no meg a sikerélmények is elmaradtak, azóta legalább azok már vannak, szerencsére külföldön is voltam.
Na, de mindegy, akkor felvetettem az öteletet, mi lenne, ha átmennék orvosira, hát jött a válasz, hogy, akkor megélek , ahogy akarok, mert biz ők, nem támogatnak...Hagytam is a dolgot, mert a tök sok magolós vizsgám mellett, nem tudtam felvételire, vagyis emelt érettségire készülni. Ami a nagyobb problémát jelenti, hogy az orvosin egy félév a SOTE-n 1.300.000. ezer körül mozog, igen jól olvastátok. Na, már most két közalkalmazott szülőnek ennyi pénze nincs...nem is várom el, de nekem sincs, csak akkor lenne, ha egy milliómos férjem lenne. De nincs, és nem is kell. Mivel itt elvégeztem a nappali államilag támogatottat, már csak költésgtérítésesre mehetnék.
Szóval, a fentiek tükrében idén végzek a jogon, a felvételi adatlapnál sikeresen meggyőztek, hogy mit írjak be elsőnek, filóztam, hogy elrontoma felvételit, és akkor megyek nyelvtanárnak, mivel oda felvételi nélkül bejutaottam volna, de csak 3 napot készültem a felvire, és sikerült, gondolom azért, mert elég jól tanultam a gimiben.
Mindegy, ez van...de most már nem akarom, hogy megmondják mit csináljak...csak a feszkó nekem sem kell, elvégzem a sulit, aztán nem támogatnak, és bármi történő beleszólásuk befejezve! Mondjuk azt láttam, hogy tényleg sokat támogattak akár erejükön felül is anyagilag.
Ami még bánt, látom, hogy a most felételiző öcsémmel, aki egyébként Pannonhalmára jár, az ország egyik legjobb gimijébe, szintén ezt játszák el. Én mondtam, hogy had csinálja, amihez kedve van, pszichológus akart lenni, de volt szerencsém most Karácsonykor végig hallgatni otthon, hogy győzik meg arról, hogy milyen jó, hogy közgázra megy...