Új privát üzeneted érkezett!

Tünde,

köszönöm!
Egyelőre elhatároztam, hogy várok a kajával és nem adok neki egyelőre még nyalakodásra se semmit :) Amúgy is tegnap csak véletlen alakult így, nem volt szándékos, előre megtervezett!

A bébiételekről mi a véleményetek? Most hogy utánanézegettem a hozzátáplálásnak valahol azt olvastam, hogy jobb, mint ha piaci zöldségeket adnék, mert abban vegyszer lehet, a bébiétel viszont szigorúan ellenőrzött.
Vélemények?

Kép

Kép
sz.veronika

Szalamandra,
akkor kérünk új képet! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Keveanya
Ooooh, egy Maglódi anyuka! Dejóóó! :)
Merrefelé, melyik részen laktok? Csak úgy nagyjából, nem kell kiírni.

Lányos anyukáknak veszélyesebb a babaúszás, de sok helyen kérnek róla papírt, hogy az anyukának nincs semmi baja, csak úgy mehet be a babával a vízbe.
Nekünk sosem volt semmi bajunk.

Hát lányok én még mindíg az anyajegyemmel kinlódok. Akit Gabesz ajánlott nincs Januárban, így marad a szakrendelés, de képzeljétek utána varratszedésig nem lehet emelnem. :shock:
Apa jön szabadságra, bár nem értem. Egy kis vágás a nyakamon, és ne emeljek, szüléskor szétvágták a hasam, de senki nem tiltotta az emelést. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Veronika

A kolping-ot azértm ondtam, mert ha jól tudom az első bababarát és családi szálloda magyaroszágon. Alsópáhokon van. Csak azért mondtam mert 4-5 napos kikapcsolódásnak nem rossz. Ezalatt az idő alatt a babaúszás ingyenes és még tanfolyamon is részt vehetsz mint pl. újraélesztés...stb.stb.

Mi a béke út-hoz lakunk közel..Origó ház, előtte áll meg a 32-es busz.

Kép

NIKI
nini.n

Veronika!

Én Szigetszentmiklóson lakok! :lol: Az az igazság,hogy sokan nem a kórházat választják a közelsége miatt,hanem van az embernek egy orvosa és ott szül,ahol a doki levezet szülést. Mivel a Csepel -szigeten egy árva kórház nincs, Pesten kellett keresnem orvost (igaz,én már a főiskolán eldöntöttem,hogy a MÁV-ban fogok szülni az akkori bababarát szemlélete miatt)! Aztán meg,mivel szuper dokit fogtam ki,már tök mindegy volt,hogy hol vezeti le a szülést (na azért minimális igényeim nekem is vannak). Szóval szültem én már a Rókusban is,amikor a dokim 2 éve ott dolgozott!

Márti
borossné becz márta

Veronika
Bébiétellel valóban azért érdemes kezdeni, mert ellenőrzött, míg az üzletekben kapható zöldségnek magas lehet a nitrit tartalma. Eleinte csak bio bébiételt kapott Kristóf 6 hónaposan 4 hósnak valót, mert sokszor tesznek bele olyat, amit valójában abban a korban még nem annyira ajánlatos. Aztán szépen leszoktunk a bébiételről, én főzök Kristófnak minden nap, vagy minden másnap. Szerencsés vagyok, mert mindent megeszik, ha valahová megyünk csak akkor dobok be egy bébiételt, így pár mindíg van itthon.
De majd a többiek is bízton leírják a véleményüket. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Hú,vessetek meg, de az én ilyen magamutogató,pénzlehúzó,kifejezetten újgazdagoknak kitalált helyeket messziről kerülöm,már csak a célközönség miatt is (persze tisztelet a kivételnek,normális emberek is előfordulnak ilyen helyen)! Voltunk egyszer egy ilyen helyen,hát ennyi sznobot még egy helyen nem láttam! Nekem az tette be a kaput,amikor közölték,hogy a 10 hónapos kisfiam NEM MEHET BE A VÍZBE ÚSZÓPELUSBAN,mert az nem esztétikus és igenis húzzak fölé egy kis fürdőnadrágot! Na,ez nem az én világom,az tuti!

Márti
borossné becz márta

Veronika, a Ranschburgos idézetet tényleg nem igazán neked, a te problémádra szántam, inkább a hordozós hozzászólásaimhoz kiegészítésnek. Hozzátáplálással szerintem is várj még. Az üveges kajákkal semmi gond szerintem, sőt, én is azt gondolom, hogy biztosabb forrás, mint a bolt vagy piac (ahol szabályos időközönként van dioxinos hús meg vegyszeres körte meg mérgező pirospaprika meg átcimkézett akármi), ráadásul nagy segítség, ha nincs időd főzni esetleg. Samu relatív sokszor kapott üveges főzeléket, mert egy krumplit sem tudtam tőle megpucolni, este meg örültem, ha apának főztem, nemhogy külön babakaja másnapra. Azért minél többet ehete, annál jobb lett a helyzet, ma már szerencsére nem kell kétfelé főznöm. Az a lényeg, hogy azért sajátot is kapjon, hogy a házias ízeket is szeresse (Samu imádja szerencsére a nagyik finom főztjét :lol: ) Így télen nem is tudom, mi mást tudna kezdeni, akinek ilyenkor kell elkezdeni a hozzátáplálást, hiszen pl gyümölcsből csak alma meg banán meg citrusfélék vannak igazán. Én csak egy kis meggyet fagyasztottam le, Samu szokott kapni ilyen-olyan gyümölcsös bébiételeket, főleg, hogy újabban nem eszi a banánt. Egyébként Újpest sincs messze tőletek, mi a 20as Erzsébet utcai megállójánál lakunk. Úszás viszont nálunk már nem játszik.
danann

Nini,
azt tudom melyik!
Végül is akkor nektek sincs messze a Nővér utca a 14-es villamossal egész közel lehet jutni.

Márti,
én remekül elvagyok akár sznobok akár nem sznobok között, bármihez tudok alkalmazkodni :lol: De mondjuk az tényleg furcsa, ha valami bababarátnak hirdeti magát, akkor miért nem bababarát?

Susy,
köszi, akkor te is úgy gondolod, ahogy én.

Ja, amúgy nevelem apát :lol: Ma többször megdícsértem, ha valamit sikerült halkan megcsinálnia mikor a baba aludt, pl. óvatosan csukta be a mikró ajtaját, nem csapta be ahogy szokta :)

Kép

Kép
sz.veronika

Az már régen rossz, ha az ember a pihenése során azzal foglalkozik, hogy kit mit gondol..... kit érdekel ??????????ezt sohasem értettem ! Nép betegség, akár csak az, hogy más pénztárcájában turkálunk.

Kép

NIKI
nini.n

Danann,
ja, akkor azért nem értettem, mert nem nekem szólt! :)
Igen, akkor te is közel vagy, 3 megálló a 20-as busszal.
Oda járok szülészhez nem messze a Nyár utcába.

Kép

Kép
sz.veronika

Én bébiételt adtam sokáig, mert Zsófi eleinte keveseket evett, és nem pacsmagoltam pár falat miatt :oops:
Vendég

susytunder
Mi a Tompa M. u-ban lakunk, pontosabban édesanyámék, de sokszor vagyunk náluk, Keve például most is ott időzik. Főiskolára járok és amíg én tanulok, Keve mamázik :-)
Általában több napig tartózkodunk náluk, főleg vizsgák közeledtével :D

Kép
keveanya

Panndi,
azt hiszem nálam is ez lesz :)

Kép

Kép
sz.veronika

Keveanya,
Szabó doki elérhetősége:
http://www.drszabogyorgy.hu/

Gabesz

Kép
ugabesz

keve: hű, én nem bírnám napokig Zsófi nélkül :oops: Én is főiskolára járok, és kemények voltak így a vizsgák, de Zsófi nélkül még keményebb lett volna. Már csak az államvizsga van hátra - sszerencsére :)
Vendég

Nini!

Nem vagyunk egyformák! No comment...

Veronika!

Nekünk szerencsénk van, 2 településsel arrébb van egy biozöldséges,aki a körrnyéken 300.-ért házhoz szállítja a zöldséget-gyümölcsöt, én 1 éves korig bio-t adok,általában én készítem,egyszerre több adagot és Via pohárban lefagyasztom,de,ha mondjuk kicsi a választék (pl. így télen),akkor jönnek az üvegesek,elsősorben ott is biot igyekszem venni! De az üvegeseknek nagyon meg kell nézni az összetételét,láttam án már erdei gyümölcsös tejszínes gyümölcspépet 6 hónaposoknak ajánlva!

Márti
borossné becz márta

Lányok én nagyon sokat pacsmagoltam a bébikaját, szerintem sokkal finomabbak... mi bio ill. házi gyümi-zöldséget használtunk hozzá. Egy-két biopiac kör és okos fagyasztással percek alatt kész. Persze Lillu is kapott üvegeset, tök praktikus ha jösz-mész és nincs időd, de megcsinálni is nagyon könnyű. Akinek kell segítség szóljon, szívesen adok tippeket.

Keveanya, a honlapos a doki teloszáma, bejelentkezni itt kell: 30-396-4920 - nagyon aranyos, kedves asszisztense van, Papp Csilla a neve.

Mi jártunk/járunk 3 hótól babaúszni, itt ahogy Susy is írta, az oltás a feltétel. Nekem jó tapasztalataim vannak, annak ellenére, hogy Lillu bemakacsolt és merülni nem hajlandó. Mi gyalog-babakocsival járunk az esetek 90%-ban (a család egy része rosszul is van tőle), de egy-két szabály betartásával nem lesz megfázás a vége :wink:

Na megyek, nem szórom itt az észt tovább, mert még rám untok :oops: :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Márti,
nem is gondoltam, hogy bébiételben van külön olyan, hogy bio...

Na majd körülnézek hátha találok biozöldségest. A hozzátáplálás kb. április környékén lesz esedékes, addigra már talán lesz pár dolog, vagy addig üvegessel kivárom, amíg lesz.

Kép

Kép
sz.veronika

Cserébe dobok egy uszis képet Lilluról:

Kép

ez a nem érek rá fotókészítésre Anya nézés :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

a képet amúgy egy szintén babanetes lány csinálta :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Zsófinak amúgy jobban ízlett a bolti kaja, mint a főztöm, aztán egyszer csak a főztöm kellett neki, és a bolti kaja nem :lol:

Lillu édes :)
Vendég

Ildi :lol: :lol: :lol:
Isteni ez a nézés! :lol:
Tök jó, játékok is vannak a vízben? Ezt nem gondoltam!

Milyen hőfokú amúgy a víz a babaúszáson?

Kép

Kép
sz.veronika

Ildi!

Jaj,Lilu nagyon tündérszép!

Veronika!

Itt a honlapjuk,én innen rendelem a biocuccokat! A jó hír,hogy már Pesten is házhoz szállítanak!
http://www.ebio.hu

Márti
borossné becz márta

Lillu nagy vagány! :)

Kép
Kép
szalamandra

Veronika
31 fokos a víz, direkt melegítik, mert amúgy csak 29.
Elég sok bio bébiétel van, leginkább Hipp.

Keveanya
Mi a Fő úton lakunk Közel a 31 úthoz.
Elárulod, hogy a Keve az fiú vagy lány név. Bocsi, nem bírok rájönni. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Márti, mi pont ilyesfajta bio házhozszállítási lehetőséget kerestünk!!! Köszi a linket!

Kép
Kép
szalamandra

Hoztam én is egy babaúszós képet, igaz itt 3 és fél hónapos volt Kristóf.
Na ezután mondjátok, hogy rám hasonlít. :)

Kép

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm mindenkinek a segítséget a Szabó dokival kapcsolatban, holnap fel is hívom, remélem elvállal :)
Esetleg tud valaki "tarifát" ami a vizsgálatokat illeti a rendelőjében?

Susytunder - a Keve fiú név, hun (ősmagyar) eredetű és azt jelenti "kövecske".

panndi
Én se bírnám Keve nélkül, olyankor én is ott vagyok vele anyukáméknál (kvázi ott lakunk ilyenkor), csak a Mama foglalkozik vele, míg én tanulok. :wink:
Ezek a kis mogyorók olyan nagyon tudnak hiányozni, az ember nem sokáig bírja nélkülük :lol:

Kép
keveanya

És itt van ő, még a karácsonyi fotózás alkalmával :) Kép

Kép
keveanya

Keveanya!

Édes kis fickó a kicsi fiad! Nagy huncut, ugye? Kis csupaszem! Én nagyon szeretem az ősmagyar neveket,nálunk van Csaba,Lehel,Bercinek pedig Ákos a 2. neve! És a kedvencem a Huba még,csak sajna a férjemnek nem tetszik túlságosan!
Ja,Szabó dokit személyesen nem ismerem,de a dokim,ha valamiért másra kellett bíznia egy kismamáját,akkor Őrá bízta! Ha pedig az én dokim megbízik benne,akkor biztosan alapos és emberséges valaki lehet! Ha segít,megkukkanthatod a régi MÁV szülészet honlapján! Ha jól emlékszem fent van a képe! De mindent félretéve,az elmúlt 1 évben rosszat senki nem írt róla emlékeim szerint...
Mikorra várható a kistestvér?

Szalamandra!

Örülök! :lol: Tényleg nagyon megbízhatóak,eddig én még mindig szép gyümölcsöt,zöldséget kaptam tőlük. A vicces az,hogy az 1. babánknál a férjem járt be Pestre,biopiacra,már hónapok óta hordta haza szombatonként a zöldséget-gyümölcsöt,amikor kiderült,hogy Tökölről járnak be Ők is és házhoz is szállítanak! :lol: Szóval azóta már nem kell a fél szombatot erre áldoznunk!

Márti
borossné becz márta

a bio cuccokkal is volt tavaly, ha jól emlékszem balhé. Nem is voltak a termékek biok, csak a matrica volt rajtuk.

Kép

NIKI
nini.n

Hát igen, biztos semmiben sem lehetsz, csak amit te magad csinálsz :)
De azért kipróbálom majd a biocuccokat, nekem már az is tök jó, hogy házhoz hozzák és nem kell elmásznom érte, még ha nem bio is :))) Itt a környékemen nincs egy normális zöldséges, ahova meg nagybevásárolni járunk hetente egyszer, ott elég borzasztóak a zöldségek-gyümölcsök...

Hű, Keve nagyon szép!

Susy, látom nem vártatok sokat a babaúszással, azonnal belevetettétek magatokat, amint lehetett :)

Olvastam, hogy úgy lehet már itthon előre tréningezni a babát, hogy a nagy kádban fürdik veled, hogy szokja a nagyobb vízmennyiséget. Na ma kipróbáltam, végülis meg nem ijedt, de azt sem láttam rajta, hogy nagyon élvezné, csak úgy "volt" :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ja, és ma megvolt az első átfordulásunk is, mondjuk nem magától csinálta, már vagy 2 hete gyakorlok vele, mutogattam neki, hogy milyen érzés és kis lökésekkel segítettem. De ma először egyedül megcsinálta, hogy hason fekvésből a jobb karjával ellökte magát oldalra, ott holtpontra jutott, kicsit kalimpált, majd átbillent :) A lábát nem igazán használta a művelethez :) De így is nagyon örültünk! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika
itt a petneházy-ba van egy nagyon jó zöldséges, van egy-két bio cucca is.
Gratula az átforduláshoz :) :) :) :) :wink:

Kép

NIKI
nini.n

Nini,

köszi, de nekem oda átjutni 2 jármű, az meg már sok, még ha légvonalban nincs is messze.
Max ha apa átdob kocsival... na majd elkanyarodunk arra, ha legközelebb megyünk vásárolni és megnézem. Hol van pontosan?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika - Bocsi, így már értelek, tényleg elcsúsztam egy kicsit. Mi a Liget másik oldalán lakunk a Kórháztól 1 sarokra a Szondi utcában. Gratula a forduláshoz!

Dytke - De szeretnék menni, csak még nem kapta meg a 3 hós oltásokat. Ha minden igaz szedán meglesz és a jövő héten mehetünk is. Anna szerint nagyon jó.

Képek cukik!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Veronika

Centrum ház aljában van, ami a Papp Károly Petneházy kereszteződésénél épült újépítésü. A sarkon van egy CBA és onnan kb. 20 méter. Közvetlenül ahol a 32-es busz megáll.
Nem a leg olcsóbb, középkategóriás árakkal dolgozik. De rosszat mi még nem vettünk.

Kép

NIKI
nini.n

Kép

Veronika
Nekem a naptáram azt mutatja, hogy ma Veronika nap van. Ha ma ünnepled, ha nem, akkor is isten éltessen nagyon sokáig!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Veronika!

Nagyon boldog névnapot kívánok! :lol: :lol: :lol:

A mai nevezetes nap,nekem is! Épp 1 éve lett 2csíkos a tesztem! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti :)

Nekem tegnapelőtt volt két éve, hogy Zsófival pozitív lett :wink: És ugye egy napon születtek a lánykáink, egy év különbséggel :lol:

Veronika: boldog névnapot!
Vendég

Boldog névnapot Veronika!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Veronika, mi is boldog névnapot kívánunk!

Én 30 fokos vízre emlékszem, de lehet Susy tudja jobban :lol: Mindenesetre nem fázott meg eddig benne Lilla sosem, pedig itthon melegebb a vize :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Kedves Veronika!

Boldog névnapot !!!

Kép

Lányok! Ha este 6 után, már csak gyümit, zöldséget vagy salátákat eszek a fogyókúrának számít? De attól még lesz tejem? Vagy mindegy mit eszek csak egyek az a lényeg?

Kép
dius87

Jaj igen és nagyon sok játék is van, meg én meg vagyok elégedve az oktatóval is, nagyon kedves, jófej lány :lol:

Lilla meg köszöni a bókokat. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Dius, szerintem azt egyél, ami jól esik :lol: ha szívesen eszed a zöldséget miért ne? (az én rámragadt kilóimból kiindulva én is több ilyet ehettem volna :oops: ) Most ne fogyókúrázz, de tömni se kell magad csak azért, hogy legyen tej. Kiegyensúlyozott táplálkozás mellett nem kell majd a tejcsin aggódnod. Utána meg ráérsz megszabadulni a feleslegtől... Már ha marad, nekem sajna maradt, így most próbálok szabadulni tőle :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

dius: szerintem nem is függ össze a kajával a tej :oops: Nekem indított szülésem volt, és előző nap négykor ehettem utoljára, a szülés napján egész nap nem ettem, jól összeszűkült a gyomrom, napokig semmit sem ettem, csak maximum egy nap egy joghurtot, viszont ittam naponta négy liter folyadékot, és volt tejem bőven. Ha Rád mégis hatással van, hogy mennyit eszel, szerintem úgyis még időben észreveszed.
Vendég

Panndi!

Akkor még abban is hasonlítunk,hogy kicsit hamarabb szülünk a kiírtnál! :wink: Nem vicceltem ám a közös szülinapi bulival szeptembeben!

Márti
borossné becz márta

Márti
Akkor titeket is isten éltessen nagyon sokáig! :lol:

Babaúszáson az oktatóval nekem sem volt bajom, sőt semmivel, csak egyszerűen elmaradt.
A vizet én kérdeztem, 31 fokra melegítik.

Dius
Nem a kaja mennyiségén múlik a tejcsi, hanem a minőségén, vagy legyen tápláló. Nekem az jött be, hogy minden nap ettem egy jó nagy adag levest.

Kép
Kép
susytunder

vagy= vagyis

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?