Új privát üzeneted érkezett!

kistesó: én is ebből indultam ki, ha nagyon gázul lennék, úgysem jönne a kistesó. A szerevzetem megvárta a szoptatás abbahagyását, várt két ciklust, aztán küldte Fruzsit :wink: Persze lestrapáltabb vagyok, mint Zsófival anno, eleve 7 kilóval kevesebbről indultam, na de tökéletes babaváró helyzet nem létezik szerintem.
Vendég

Látom Kristóf nagy segítség a mosásnál! :lol:

Már tud járni? Vagy csak felállt a mosógépbe kapaszkodva?

Kép

Kép
sz.veronika

Panndi, 7 kilóval kevesebb??? Akkor tényleg megviselt a baba!

Elomlott a mérlegünk, így most nem tudom mennyi vagyok, pedig kíváncsi lennék, én mínusz 4 kilóig mentem le szülés után, aztán megindult felfelé, 2 hete mikor még jó volt a mérleg már csak 2 kiló hiányzott a szülés előtti súlyhoz, de figyelni akartam, hogy túl viszont ne menjek...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok!

Nagy örömmel olvasgattam vissza tegnap a hozzászólásokat, láttam milyen jó kis társaság verbúválódott itt össze :)
Gyönyörűek a babák, gratulálok mindenkinek!!!
Szeretnék tőletek segítséget kérni, ha lehet.
2007-ben a MÁV-ban szültem a kisfiamat, és úgy tűnik érkezik a következő trónörökös. Sajnos az én orvosom átment a Jánosba, ahová több szempontból sem szívesen követem.
Ezért új orvost keresek a MÁV-ban. A választásom egyelőre Dr. Szabó Györgyre esett, ha meg tudtok erősíteni abban, hogy ez jó választás :oops:
Valamint ha lehet akkor keresek hozzá elérhetőséget.

Előre is köszönöm a segítségeteket!
keveanya

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: ha Adél el akarja választani magát, akkor tápszert kell neki adnom? Ilyen korban egy nap hányszor?

Ma csak 3x szopizott, este annyira üvöltött, amikor cicire akartam tenni... hihetetlen. :( Simán bealudt szopi nélkül. Járt így valaki? Annyira rosszul esik.... :oops:

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi!

nem tudom, hogy tényleg elválasztja-e magát Adél, vagy csak múló szeszély ez nála. Talán ez utóbbi. DE ha mégis, te már hozzátáplálod, így igazából az a fontos, hogy napi 6 deci tejalapú dolog legyen, ami ugye most még a tápszer. Majd később jön a joghurt, tejtermék.
Villőnek is volt ilyen időszaka, hogy alig lehetett megetetni folyékony kajával.

Nem tudom, Rózsaág olvassa-e még a topicot, meg biztos másnak is jól jöhet az infó. Benével voltunk végre olyan hallásvizsgálaton, ami működött is. A Heim Pál kórházban tök rendesek és hozzáértőek, játékosan, türelmesen, tényleg az életkorhoz és gyermekhez alkalmazkodva van hallásvizsgálat. Még gyorsan elővigyázatosságból Villőt is megnézettem.

mtunde

Sziasztok!

Ma voltunk anyunál, meg Barnus keresztszüleinél, jó volt, Barni jó kis baba volt. :) Elfáradtunk, de még nem alszik, de nem is sír csak fent van.
Megmértük az 5100grammjához 63cm lett és 57cm-vel született.

Én már tudnék és apa is nagyon ki van... :?

Fürcsi után csináltunk pár képet, rakok fel egyet.
Kép

Kép
dius87

Mármint mi már tudnánk aludni, csak az ki maradt, bocsi fáradt vagyok már :)

Kép
dius87

Danann,

köszi a Ranshburg Jenő-t, csak nem tudom értelmezni a saját esetemre.

Apa azt nem bánja, ha sokat van rajtam, csak neki ne kelljen a babához nagyon alkalmazkodni.
Ha mondjuk álmából többször felriasztja egy nap, az milyen hatással van a babára?
És mit tegyek - azon kívül, amit most, hogy ingerülten kiabálok apára hogy jöjjön már - ha a baba a bundazsákba becsomagolva az autóba bekötve üvölt, addig amíg apa meg nem érkezik és el nem indul az autó? Vagy már az is elég - annak ellenére, hogy ez nem nyugtatja meg és tovább sír - ha nyugtatgatom? Gondolok itt arra, hogy legalább érzi, hogy törődnek vele, ha a probléma még nem is oldódik meg?

Beszéltem apával, elhanyagoltnak nem érzi magát, csak nem ért egyet, szerinte túlzásba viszem a baba kiszolgálását. Kérésemre, hogy akkor legalább miattam próbálkozzon, mert én ettől tiszta stresszben vagyok, azt a választ kaptam, hogy megpróbálja.

Kincsesi,
a tápszeres dobozomon az adagolás 7 hónapos korra:
napi 3-4 alkalom tápszer és 1-2 alkalom egyéb táplálék (kaják bevezetése)
Azt írják még, hogy ganobakészítmények mellett ajánlott a gyümölcsök, zöldségek, hús és a hal fokozatos bevezetése is.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

A nap híre: Róza 6 kg lett! (egész pontosan 6010 gr :)). Furcsa, mert korábban kis vékony, finom, törékeny baba volt, így hogy felugrott 5-6 hét alatt egy kiló, olyan kis zsufi lett :) Még így is el vagyunk maradva az átlagtól, de remélem ezzel már elégedett lesz a hivatalos társadalom :) (doktornő, védőnő)

Nekem most csak két incifinci kérdésem lenne. Egyik, hogy Róza mostanában sokszor összerázkódik, főleg evés közben; olyan, mintha valami undorítót enne, pedig csak a szokásos kaját. Ez normális?
A másik: Olvasom neki esténként József Attila Altatóját a szép új mesekönyvéből, s az ugye úgy végződik: Aludj el szépen kis Balázs. Én meg azt mondom, kis Róza. De mi lesz, ha Róza nagyobb korában egyszercsak szembesül vele, hogy az nem is Róza, hanem Balázs? :shock:

Na, ezen nagy kaliberű (de azért tényleg érdekel) kérdések után egy kép Rózáról :)
Jó éjt/ jó reggelt!

Kép már majdnem 6 hónapos :)

Kép
Kép
szalamandra

veronika, persze, nyugtatgasd a babát, azzal csak jót teszel; amúgy meg bízzunk benne, hogy a párod jobb belátásra tér, legalább a te kedvedért. Azt is jó ötletnek tartom, amit Danann írt, odaadni neki a vonatkozó szakirodalmakat, hátha az meggyőzi.
Amivel esetleg még lehet próbálkozni, az az egyes dolgok praktikumának kiemelése (pl. bundazsákba belemelegedett gyerek megfázik; ha felébreszti a babát és az üvölt, akkor nem lesz vacsora / nem tudtok dvd-t nézni stb.) - ugyanis, egy kisbaba ilyen, s ezt lehet nem szeretni, de a legrosszabb amit tehet, ha ő, a felnőtt sértődik be.

Kép
Kép
szalamandra

Susy, köszi a drukkot :wink:

Veronika, az szerintem jó, amit Szalamandra írt, pasikra ilyen észérvekkel lehet hatni (nálunk a hiszti mindig nagyon feldühíti apát) :lol:

Róza nagyon szép kislány :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Livi - nagyon örülnék, ha tudnánk találkozni!!!! Szorítok, hogy ne legyen Samu himlős. Címet még nem küldtél. A leírásból nem derül ki márkanév, semmi, de Jenő bácsi ír egy ajánlást hozzá. A mostani Kismamában szerintem pont ilyen van. Mármint reklámja.

Susy - nekem is bűntudatom van, ha arra gondolok milyen gondolataim voltak akkoriban, pedig szegénykém nem tehet semmiről és ő szenvedett, nem azért csinálta, hogy kiborítson... De szerencsére túl vagyunk rajta. És ahogy írod, az a lényeg, hogy egészséges. Csak ez a tejfehérje allergia, de ennél nagyobb baja soha ne legyen!! Kristóf nagyon ari ahogy túrkál a mosógépben :)

Szalamandra - én is mindig átköltöm a verseket, mondókákat Ambira. Nem hiszem, hogy ez rossz lenne. Szerintem mire találkoznak újra ezekkel és rájönnek, hogy más név van, addigra meg fogják érteni, hogy mi átköltöttük. Szerintem legalábbis.
Róza nagyon édes!!!

Szabó dokit nem ismerem

dytke

Keveanya, én Szabó dokit csak ajánlani tudom, én is nála szültem 2007-ben :lol:
De van sok frisebb kismami is, majd ők is mesélnek :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

susy, a nagymellűek is hordozhatnak háton ;)

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok,

újabban Dávid rövideket alszik nappal - van ilyen változás 2 hónaposan? Korábban kaja után játszottunk, aztán aludt 1,5-2 órát a következő etetésig. Mindig akkor kelt, amikor éhes volt, és ellentmondást nem tűrve jelezte (orditott :) ). Most meg háromnegyed óra alvás után mocorog, nyekereg. Megpróbálom visszaaltatni, de nem sikerül. Felhúzom a zenélő forgót, azt elnézegeti fél órán át :) Kis ügyes, már teljes kört le tud irni a fejével és szemével, úgy tudja követni az állatkákat :D :D
Nálatok is rövidülnek az alvások nappal már ilyen hamar?
Éjszaka 4+3 órát alszik, szóval nem ott pótolja be :shock:

Gabesz

Kép
ugabesz

Gabesz - Ambi fél órákat alszik, naponta 3szor. az alvási ciklusaik fél-3/4 órásak. ha szeretnéd, hogy tovább aludjon, mikor felkel tedd cicire, esélyes, hogy visszaalszik. Nálunk bevált, de én már berendezkedtem erre az alvásritmusra Ambinál, így már nem prbóbálom visszaaltatni :)

Dius - az előbb lemaradt, hogy Barnus nagyon édi a képen :)

dytke

Susy,
Kristóf zabálnivaló! :D :D

Kép
ugabesz

Lányok, eszik valakinek a babája Sinlacot, vagy Holle bio kölespépet?

Van egy-egy bontatlan dobozom, júliusig illetve áprilisig jók, Zsófi nem eszi már, Fruzsi meg még nem fogja megenni, szívesen odaadnám.
Vendég

dytke, nálunk Róza 7 hétig volt hasfájós, borzalmas volt, csak abban bíztunk, hogy mielőbb elmúlik. Nem csodálom, hogy nagyon nehezen éltétek meg, mindenhol olvasni is lehet, hogy ez rettenetesen próbára teszi a családot. Ugyanígy, mikor susy írta, hogy Kristóf folyton felébred, én is csak kértem magamban, hogy ha lehet nálunk ilyen ne.... tényleg nem is értem, hogy bírta(d)! De tényleg az a jó ezekben az időszakokban, hogy elmúlnak :)
Jók a Kristóf-képek! :)
Dius, Barnus is nagyon helyes!

ugabesz, szerintem normális, de lehet, hogy nem is marad így hosszú időre, csak átmeneti.
Egy gyerek-Murphy törvény:
- Hogy lehet a legkönnyebben megszabadulni a gyerek rossz szokásaitól?
- Úgy, hogy elkezdesz bízni bennük.

:)

Kép
Kép
szalamandra

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Köszönöjük szépen a dicséretet mindenkinek! :)

Veronika
Még csak kapaszkodva megy Kristóf, néha meg áll úgy, hogy nem kapaszkodik, de még nem megy egyedül.
Ilyen idősen Kristóf is nagyon jó baba volt, amikor anyukám telefonált és kérdezte, hogy Kristóf mondtam alszik, már sokadjára nem is csodálkozott, aztán ez a korszak is elmúlt, és jött helyette minden más, ami kiszámíthatatlan, de nálatok nem feltétlenül lesz így, de ilyen is van. Bár egy rossz szavam nem lehet rá, felfedez, a játék nem érdekli, viszont minden más igen. :)

Dytke
Amikor alszik Kristóf szoktam nézni közben, és olyankor van hogy kicsit pityergek is, visszagondolva mennyire türelmetlen voltam vele, pedig tényleg nem direkt csinálta, ők ilyet még nem tudnak.

Gabesz
Majd most jön az, hogy szinte minden nap valami újat, szokatlant, meglepőt produkál Dávid. Szinte napról- napra fognak változni a dolgok. Nálunk is voltak ilyen félórás alvások, aztán egyszer csak elmúltak, mint minden más is. Kristóf napközben kb. 3 órát éjjel 10 órát alszik, de van, hogy többet.

Kép
Kép
susytunder

Köszönjük a dicséreteket! :)

-veronika Semmi okosat nem tudok írni a pároddal kapcsolatban :? Nálunk Barnabás a porszívóra megnyugszik meg a hajszárítóra is a zenére elalszik, de a csörömpölésre (pl, kanál, tányér, kulcs) ilyenekre fel kel. Szóval nekünk valahol szerencsék van.
De ha zavarnák ezek a zajok biztos a babához igazodnánk.

susy, Kristóf nagyon édes!! Olyan puszilgatni való a pofija :) Mondjuk szerintem minden babának az de Kristófnak különösen. Barnust én sokszor megpuszilom, már néha saját magamra rászólok hogy na elég lesz már :)

Gabesz nálunk sokszor van hogy csak 20perceket alszik azt mondta a védőnő hogy normális. De nálunk minden nap más. Szinte minden nap máskor alszik el, és a nappalok is változóak. Van amikor egész délelött alszik.. de ez nekünk is úgy hogy ha reggel felkel egyből cicit kap, aztán átpelusozom és alszik tovább...

Kép
dius87

Lányok,

újabb kérdés. Tegnap este narancsot ettem, Pálmi az ölemben volt és nagyon nézett és nyalogatta a száját. Odatartottam egy kettétört gerezd belsejét a szájához, elkezdte nyalogatni, egyre hevesebben, nagyon tetszett neki. Aztán elvettem a szájától, én ettem tovább, de követelte magának! Nem sírt, csak úgy határozottan mondta a magáét és nézte a narancsot, és mikor újra odatettem a szájához, hevesen nyalni kezdte.

Elméletileg fél éves koráig nem szabadna mást adnom a tápszeren kívül, nem? De ha szemmel láthatóan élvezné az új ízeket? Vagy az hogy csak nyalogatja az ízéért, de nem nyel le belőle, azt lehet?

Elméletileg úgy tudom, hogy tejet és pont citrusféléket nem szabadna adni, hogy ne legyen később allergiás...

Anyukám meg mutogatja nekem a húgom 25 évvel ezelőtti babanaplóját, hogy az ő idejében már 2 hónaposan lehetett zöldség-gyümölcs és 3-4 hónaposan már hús... azt mondja a hugi 3 hónaposan evett az ő pörköltjéből :) Persze csak apró mennyiséget.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: én úgy tudom, hogy tápszeres babáknál előbb el lehet kezdeni a hozzátáplálást. Legalábbis a gyerek egészségügyi kiskönyvében van egy táblázat és abban az van. De beszéld meg a gyerekorvossal! A szomszédunk úgy etette a kisfiát, mint minket sok évvel ezelőtt. Hát én ezzel azért nem értek egyet.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Szalamandra,

a kép alapján Rózát még mindig nem nevezném zsufinak :lol:
De gratulálunk a szép fejlődéshez!

Gabesz,

Dávid nagyon ügyes, ha körbe tudja követni a játékot a fejével, mi ilyet még nem tudunk, bár ritkán indítom be neki, lehet hogy ezért nem gyakorolta még eleget.

Viszont kaptunk karácsonyra bébi mobilt, sok gomb van rajta, mindegyik más hangot ad ha megnyomod. Ezt megértette mikor mutogattam neki és ha odatartom, akkor nyúl érte a kezével és nyomogatja!

Kép

Kép
sz.veronika

Gabi,
ok majd megkerdem a doktornenit, de o majd csak 27-en jon... megyek megnezem a tablazatot.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika
4hónaposan el lehet kezdeni a hozzátáplálást, de nem ajánlott, inkább a 6 hónap. A naranccsal nagyon vigyázz, mert allergizálhat, nagyobb babáknál is nem még egy ilyen picinél. A babák szeretik nézni a felnőtteket amint esznek, de nekünk önuralmat kell gyakorolni, ők bármit szivesen megkóstolnának.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Veronika - Szabi is sokat van kézben. Sőt csak ott alszik el. Ringatnom kell meg mászkálni vele. Nincs szívem sírni hagyni, mert csak behergeli magát. A többike mindnet leírtak, nem akarom ismételni őket. :D Remélem sikerül dűlőre jutnotok a pároddal, mert hosszútávon így nehéz lesz.

Susy - Nagyon klasszak a mosógépes képek!

Dytke - Mostanában Szabi sem alszim napközben többet fél óránál. Órát lehetne igazítani hozzá! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Veronika!

Lehet,hogy ízlik Pálminak a narancs,de még nem tudja,hogy nagyon árthat neki! A citrusfélék biztonsággal csak 1 éves kortól adhatók! Én nem lennék ilyen bátor,hogy adjam! És persze elképzelhető,hogy ízlenek neki az új ízek,de ettől még nem tudja őket megemészteni,az tuti! Csak irritálja az emésztőrendszerét! A nyalogatás is kiválthat allergiát,a tesóm kislánya így lett tele nagyon nehezen gyógyuló csúnya kiütéssel,épp a narancstól! Amikor meg mi voltunk kicsik,negyedannyi vegyszer és káros környezeti hatás nem érte a növényeket mint ma!
Figyelmedbe ajánlom a Kismama magazin januári számát,van benne ajándék naptár hozzátáplálási melléklettel,szerintem nagyon jó,mi mindig ez alapján csináltuk a fiúknál a hozzátáplálást!
És könyvajánló a témában:
W.Ungváry Renáta: A kismama babakonyhája-ettől jobb nincs a könyvpiacon!
A kiskönyvben található táblázat meg sok ponton logikátlan! Nehogymár a disznóhúst hamarabb ehesse a baba mint a kizárólag növényevő nyúl vagy fácán húsát!
De nem okoskodni akarok!

Gabesz!

Kamilla meg egyre többet alszik! Nappal, délelőtt 2-4 órát,délután stabilan 4 órát, 3 hónapos kora óta, éjjel10 órát, 1 vagy 2 5 perces szopival megszkítva!Szerintem ez teljesen egyéni a babáknál!

Szalamandra!

Köszi a képet!
:wink: Rózi édes nagyon!

Barnus meg igazi kispasi!!

Kristóf meg mindig a szívem csücske volt!
:oops: Nem győzőm dícsérni!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.01.12 11:55-kor.
borossné becz márta

Sziasztok! Annyi minden volt eszemben tegnap, de mára elfelejtettem. :oops: Hulla fáradt vagyok, mert Peti reggel 6 óta nem akar visszaaludni. Illetve visszaaludt, max egy órára, miközben irtó rémálmom volt. :cry: Lehet, hogy neki is, mert ahogy felébredt, elkezdett keservesen sírni. Alig tudtam megnyugtatni. Viszont azóta sem alszik, nekem meg ki kéne vasalni a ruháit, mert már nem tudok rá mit adni, de folyton ordít, ahogy leteszem. Az előbb elmosogattam gyorsan, ott volt mellettem hordozóban, meséltem Neki, de úgy üvöltött, hogy a végén már nem volt hangja. :cry:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,
akkor nem csak én vagyok ma hullafáradt... Összesen 5 órát aludtam, azt is 2 részletben...

Susy, Márti,
oké, akkor nem adok neki. Még ízlelgetésre sem.

Bettyna,
lehet, hogy többen nem értettétek mi a probléma, legalábbis több olyan választ kaptam. Apát egyáltalán nem érdekli mennyit van kézben nálam, azt csinálhatom nyugodtan, csak neki ne kelljen alkalmazkodnia, pl. csendesebben, óvatosabban tevékenykednie a lakásban, illetve ha valahova megyünk akkor a baba igényei szerint alkalmazkodva csinálni a dolgokat, szerinte nekünk csinálni kell a dolgainkat ahogy jólesik, a baba meg ott van velünk, ha tetszik ez neki, ha nem, szokja meg hogy nem körülötte forog a világ. Ő azt mondja, hogy alkalmazkodik valamennyire, de amennyire én várnám hogy alkalmazkodjon, az már túlzás.

Kép

Kép
sz.veronika

Egyébként nekünk nagyon jól bejött a kis pihenőszék, amit még Márti ajánlott nekem, abban többször elvan minden nap 20-30 perceket egyedül úgy, hogy nézi a játékokat, próbálja megfogni.
Persze ott vagyok a közelében, most is így internetezek, ha meg kimegyek a konyhába pl. elmosogatni, akkor őt is viszem kisszékestül és ott van velem.

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc - én ilyenkor kendővel vasalok, mosogatok.

Betty- nem fogtok járni tornára? Mi holnap megyünk, nagyon várom már. Ági azt mondta, hogy már Annáék is járnak.
Ambihoz is órát lehet igazítani mindig. A sógornőm azt mondta, hogy nekem nem is kell óra :)

dytke

Na visszalestem. Most talán elalszik. Így mellettem persze... :) Jó találmány ez a lapostop. :lol:

Kristóf eszméletlen aranyos, ahogy pakol. :lol:
Barnus meg úgy nő, mint a gomba. :)
Róza is nagyon szép kislány! Szerintem ha egészséges, nem számít a súly. Petigombóc 2,5 hónaposan volt enyi, nekünk meg azt kérdezték, miért nől ennyire. Mintha szándékosan zsíros kenyérrel hízlalnám. :lol:

Veronika: Fejlődik a világ, egyre többet tudunk a gyereknevelésről, így természetes, hogy többet foglalkozunk velük, jobb játékaik vannak. Ez nem érv, hogy bezzeg nekem... A férjem olyan szegény családban született, hogy néha enni se volt, nemhogy szép ruha, meg játék, pedig nagyon sokat dolgoztak a szülei, de az 50. kisruhát, és 60. játékot is megveszi. Szerintem is az elbeszélgetés a legjobb módszer. Ne a saját gyerekkori sérelmeit akarja Pálmával is végigjátszani.

Danann: A mosópor neve, ha jól sikerült kisilabizálnom AlmaWin, az alma biztos, a vége olyan olvashatatlan betükkel van.

Peti az almát kóstolgatta tegnap. Vagyis Apa almát evett, miközben beszélgettünk, Ő meg az ölében ült. Egyszer csak gondolt egyet, és rábukott az almára, és megnyalogatta. Mondtuk neki, hogy ezzel még várhat 3 hónapot. Szerintetek olyan 5 hónapos kortól bébigyümölcslevet adhatok neki teával higítva? (ami elvileg 4 hós kortól adható) Nekem magában túl édes, én is szoktam inni. :)
Viszont azt hallottam, hogy ha egy baba nem bírja a tejfehérjét, akkor a marhahúst se kell erőletetni nála. Hátha arra is allergiás lesz.

Kép

Kép
nikuc

nikuc - igen, én is úgy tudom, hogy a tejfehérje allergiások marhahúst sem ehetnek, sőt, kecsek- és juh tej és húskészítményeket sem.

dytke

Nikuc,

Igen, igazad lehet, most hogy végiggondolom amiket mondott, lehet, hogy ez rejtőzik a háttérben. Az ő szülei nem nagyon alkalmazkodtak hozzá...

Peti édi lehetett, ahogy rábukott az almára :) Az legalább az elsők között van, amit majd ehet.

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok, lakik valaki errefelé, ahol én?
Reitter/Rokolya sarok-tól gyalog bejárható távolságban, vagy esetleg a 20-as 30-as busz vonalán?

Szeretnék majd tavasztól menni játszóterezni, esetleg ki a Városligetbe, jó lenne hozzá partner.

Meg kinéztem a neten babaúszást, az angyalföldi tanuszodában. Még nem hívtam fel, hogy van-e még, mert csak 5 kilós kortól lehet menni, meg igazából ezzel is megvárnám, hogy legalább 10 fok legyen odakint, ha úszás után haza kell jönni, ne fázzunk meg.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika
Babaúszásra 3 hónapos kor után, 3 hónapos oltás után lehet menni.

Kép
Kép
susytunder

Ja igen, úgy írták, hogy 3 hónapos vagy 5 kilós kortól, tehát gondolom aki még nincs 5 kilós 3 hónaposan az még nem mehet. Lehet, hogy még Pálmi se lesz addigra annyi, most még csak 4.65kg és 9 nap múlva lesz 3 hónapos.

Ezt a 3. hónapos oltást jó, hogy mondod, erről nem tudtam. Azt majd csak 27-én fogjuk megkapni.
De szerintem addig még úgyse lesz enyhébb az idő, szerintem inkább majd csak március-tól mennénk leghamarabb.

Susy te ismered itt az Angyalföldi babaúszást? Hol van ez a tanuszoda? A Nővér utcában? Nem tudom ti itt laktok-e valamerre, csak abból indultam ki, hogy ha valaki az AEK-t választja, az nem lehet messze, max 3-4 környék beli kerületből lehet ha jól sejtem.

Kép

Kép
sz.veronika

Ja, látom, Maglód :)

Kép

Kép
sz.veronika

Hú, most esik le, hogy Peti is már 3 hós! :shock:

Kép

Kép
nikuc

Veronika
Én is angyalföldi vagyok :) Petneházy u.
Nekünk a babaúszást nem ajánlották, csak 1 éves kor körül. Azt mondták, hogy sok bacit elkaphat a vízben.

Kép

NIKI
nini.n

Veronika
Tényleg nem vagyunk messze. :lol:
Mi Monorra jártunk, de aztán valahogy elmaradt. Bár szerettük, de én nem láttam, hogy bármiben is jobban fejlődött volna Kristóf.
Beneildi jár még babaúszásra Lilluval, ha még járnak ők is.
Egyébként nemrég költöztem ide Maglódra, én is a XIII- ban laktam a nyugatinál.

Kép
Kép
susytunder

Cím: 1131 Budapest, Nővér utca 15-17.

A Kolping hotelt javasolták nekünk, hogy az a legjobb !

Kép

NIKI
nini.n

Kedves beneildi!

Köszönöm a biztatást Szabó doktorral kapcsolatban, és ha valakinek van még tapasztalata vele, akkor szívesen veszem, ha csak annyit írtok, hogy ajánljátok-e vagy sem, már az is nagy segítség lenne! :lol:

És ha valaki tud elérhetőséget Szabó doktorhoz, azt megköszönném!

Susytunder, mi kétlakiak vagyunk, a XIII.-ban és Maglódon! :D
Kicsi a világ....
keveanya

keveanya, én is őt választottam volna, de szabin volt abban az időpontban, mikor ki voltam írva. Így közvetlen infóm nincs, de itt a neten csak jót olvastam róla. Elérhetőséget sajnos nem tudok.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Veronika, a tápszeres babákat lehet 4 hónapos kortól hozzátáplálni már, persze csak ha nekik is van rá igényük. Eleinte Villő például nem kedvelte a kanalas ételeket. De vannak gyerekorvosok, és persze a tászergyártók is azt ajánlják, hogy 6 hóanpig csak tápszer. A kismamás táblázat nagyon jó, és nagy segítség. Az alapján könnyen eldönthető, hogy mi az, amit már a miénkből is ehet, és mi az, amit inkább még külön készít el a babának az ember. (én például sokszor csináltam zöldséglevest, és akkor azt ehette az egész család).

De a citrusfélék tényleg elég veszélyesek, és még hascsikarást is okoz.

mtunde

veronika, ez karácsonyi kép, még nincs rajta a plusz fél kiló :)

Kép
Kép
szalamandra

Nini,
úgy látom Márk 4 nappal idősebb Pálminál :)

A Kolping hotelről még nem hallottam, rákerestem, de nem látom, hogy Budapesten lenne. Mi nem egy nyaralásra akarunk menni - úgy látom a Kolping-ban úgy van babafürdés - hanem rendszeresen hetente.

Talán az 1 éves kort nem várjuk ki, de azt mindenképp, hogy jobb idő legyen.

A Nővér utcaiba gyalog eljutok, az nekem szuper lenne! :)

A Petneházy is itt van nem messze, 3 megálló a 30-as busszal :) Ha jól számolom 7 sarok tőlünk :) Persze azt nem tudom melyik felén laksz, a Reitterhez közel, vagy már a Váci út felé?

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?