Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta! Enyémgyerek "csak" aludni nem akar, egy félórája énekel a szobájában. :lol: Gyűjtögetésről jut eszembe, hogy voltunk Decathlonban (sose voltam nagy rajongója, de évi 2-3x benézünk). Na jól bevásároltunk. Nagyon. Főleg Bencinek mackó, dzseki, cipő... Útközben azt hittem, hogy elkezdődött. Volt két fájásféleség, 15 perces. Aztán semmi. Most nyugalom és szimpla derékfájás. :roll:

Férjem meg nem akar menni/jönni velem sehova, mert szte mekkora ciki lenne, ha csak úgy elfolyna vhol a magzatvíz. Szegény, milyen kínos lenne neki! :lol: :lol: :lol:
vbea

Mai JankaBenedek. :D

Kép
vbea

Eni
de édes :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok,

Eni,
de aranyos ez a kép. és alig van pocid!!! én ilyenkor már úgy néztem ki mint egy bálna. nem is csoda Kolos 3900-el született, igaz a 41. hétre, szóval nekem még volt hozzád képest 4 hetem!!! :roll:

nekem is volt kiváltva tápszer, a "biztonság kedvéért"...és elég jól bejött a tudatomnak, mert 8 hónapig nem is kellett.

Aproo.
melyik kórházban dolgozik Peti?

Tigrincs
nagyon helyes lány ez az Adri!

Tünde
jaj,de sajnálom Benét, rossz lehetett. És meddig kell ennek a tubusnak benne lennie? Amit írtál az előbb, hogy rosszabbul hall... az maradandó?

Dorka,
Lettinek egy nagy gyógypuszi a kis homlokára! hogy van? Láza lement? elérted a dokit?
koli is köhög nekünk rinathiol köptetőt mondtak rá.

délután elnéztük az arénába...itt van tőlünk 2 perce autóval, gyalog meg 15..szóval jó közel. Kolos nagyon élvezte, hogy rohangálhat a nagy tömegben. Az üzletekben csak úgy tobzódott, olyan aranyos volt ment egyik árcédulától a másikig, le akarta őket szedni. :) közben összetalálkozott egy kisfiúval is, el akarta szedni a cumiját. olyan furán néz ki egy nagy, 1-2 éves gyerek cumival a szájában.
megbámulta a kirakatokat is, betért egy ékszerüzletbe, ahol levette az eladócsajokat a lábukról, kapott tőlük egy dobozt - tudjátok amibe a gyűrűket rakják. mondtam nekik viccelődve: "Kolos kérjél bele gyűrűt is!" :lol:
mindenki megmosolyogta a kismanót ahogy kiabálva menetel előre a nagy forgatagban.
Vendég

ez pár napja készült, gondoltam én naívan, hogy veszek egy forró fürdőt egyedül de koli odajött csapkodta a vizet és nagyokat kurjongaott hozzá. hát beraktam magam mellé, és jól eljátszogatott.
Kép Kép
Vendég

Orsi, Kolosod jó nagy emberke már most... nekem olyan másfél évesnek tűnik...

Dorka, Letykód? Stodal szirupod van? Az homeós, kárt tuti nem csinál, de oldja a váladékot. Meg a baby luuf kence, az is sokat számít. Remélem, láz már nincs... PUSZI.

Andi :wink: . Megértem a pakkot egyébként, jól tetted.
vbea

Sziasztok!
Letykóval megjártuk az ügyeletet...szerencsére nincs nagy gáz csak valami vírus.A láza délután még jóval feljebb ment azért is vittem el. Gyorsan megjártuk nem volt előttünk senki sem...már alszik.Vettünk neki egy hidegpárásítót gyorsan meg hidegebbet csináltunk a szobájába......
A Berke annyira Trabant-fanatista, hogy talált egy újságot amiben van a trabantokról egy cikk és azzal ül az ágyában és nézegeti.Már többször fel kellett neki olvasni a cikket ami teli van műszaki adatokkal, de úgy hallgatja mint aki érti :lol: :lol: AZ előb kapcsoltam le a lámpát és még sötétben sem tette le az újságot....

Eni!
NAgyon jó ez a kép :lol: Mikor készült....???(észrevettem hogy ma... :lol: )
A férjednek nem alaptalan az aggodalma Veled/Veletek szemben...aki majdnem a nővérpultban szül annak simán mehet máshol is :lol: :lol:
Jönnek a jóslófájások.????Kezd izgalmas lenni :lol:
MOst nézem, hogy Benci mindjárt kettő lesz.Még az is lehet, hogy egy napon lesz a szülinapjuk :lol: :lol: Berkusznak is pont ilyen sapija van, sajna a sálját azt elhagytuk a minap...

Orsi!
Kolos nagyon édes és szerintem is nagy baba :D Berke hasonló paraméterekkel született.41. hétre (Letti 42.-nem vagyok egy tipikus koraszülő alkat :lol: :lol: )3900g és 59 cm volt.SZerintem egyébként nem függ össze a has mérete meg a baba mérete.Nekem egyik gyerekkel sem volt nagy hasam.Talán még akkora sem volta végén mit Eninek a fotón.....

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka
gyógyulgassatok!!!

Orsi
Kolos :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Dorka, hidegpárásító rulez! Ügyi dolog volt... Tényleg vicces, hogy az ember szeretné jó melegben tudni a gyerkőt, pedig tényleg nem az a legjobb nekik. Bencinél sincs több általában, mint 22 fok. Brrr. Benc nekem 3100g volt, hasonlóra számítok, persze majd meglátjuk. István szerint még csak pánikolok, nem jósolok... :lol: De amúgy bírom tényleg ilyenkor, jobban csípem, mintha aggodalmaskodna. Nővérpult. Minden reggel hálát adok a sorsnak, hogy nem éjszaka kellett rohanni. :roll:

Holnap reggel bejelentkezem. :wink:

Puszi Letykónak és TrabantBerkének, ez csúcs.
vbea

Hahó!

Enikém!
Szépséges pocakod van! Irigy-irigy :lol: :lol: Szerintem sem függ össze a pocakméret, nekem azt mondták, hogy Mirci pici lesz ehhez képest 3550/59, Martin meg 3600/57. Erről ennyit.
Benedek overálos kép:lol:

Dorka!
Izgultam értetek! Örülök, hogy jól van Letti! Berke meg :lol: :lol: Az én fiam az ikea katalógusban számol :shock:

Andi!
Hogy vagytok? Értetek is izgulok!

Orsi!
Micsoda sztárfotók a kispasiról :lol: :lol:

Tenci!
Neked ki is a dokid? Bocs nem vagyok képben :oops:

Tünde!
Ó Benefül

Tigrincs!
Szép lányod van! Jól látom, hogy kiköpött anyja?

Brigi!
Hogy van Kristóf?

Memme!
Annyira jó ez a kép apjukkal! Végre ő is látható. Illetek egymáshoz!

Vasaló-team!
Ezt ma láttam: http://www.vasalok.com/index.php?m=kezdolap
Egyből rátok gondoltam :lol: :lol:

Banana!
Zsófi jól van? Én tudok neked normolyt receptet postázni, ha igényt tartasz rá!

Veronikusz!
Hogy viselik a lányok a du-i nem alvást? Martinnal nem lehet mit kezdeni, 8kor szabályosan beájul az ágyba, tiszta nyüg, semmi sem jó.

Valentina!
Hogy vagytok? Férjeddel rendeződtek a dolgok? Szívből remélem,hogy igen!

Durcikám!
Le a kalappal, hogy 3. babában gondolkodsz! De tudtam én, hogy vagány csaj vagy! Képzeld! Mirci kulcscsontja is eltörött…:cry: :cry:

Cukorfalat!
Ha nem túl indiszkrét: miért kellett Veres Gábor? Nincs nagy baj, ugye?

Kriszta!
Jajj, de jó Panka-Petya képek! Nálatok is volt ilyen ovis karácsony? Nagyon bőgetös?

Reni? N. Gabi?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Dorka
Ügyelet :( Lettinek gyógypuszik! Berke.Trabant haláli :lol:

Eni
Hihi, valóban jó ciki lenne férjednek, ha neked folyik el a magzatvized :lol: Szerintem neked a Decathlonban is menne a szülés :lol: :wink:
Kép nagyon aranyos! Kényelmes a pocakod! Én szerettem, hogy nem nőtt hatalmasra. Szülés előtt 4 nappal még pedikűröztem és lakkoztam is a lábam :wink:
A 22 fok a brrr? Te megfagynál nálunk :lol: :lol: :lol: A nappalinkban sincs ennyi (21), Ivánnál 19-20 :lol:

Bori
Azért jól gondold meg! Érte, hogy 50 évben egyszer, de bírni fogod? Mármint Bogi nélkül? Még nagyon kicsi, nem?

Andi
Olyan jó anyukádról ezt a sok jót olvasni!!!!! Kemó hozta rendbe végül?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Steffi
Aranyos vagy, hogy hiányolsz :oops: :D Vagyok, de inkább olvasok :wink: Ez a vasalósdni nagyon jól hangzik! Engem a függönyvasalás része villanyozott fel! Nálunk 24 m2 a vasalandó függönyök alapterület :? Van 2db 9m2-es és egy 6m2-es. Hát nem mosom ki őket minden ablakpucolásnál :oops: Igaz, cserépkályha van, nem is piszkolódik annyira, mint radiátor mellett...
Jó dolog a 3,9m belmagasság, de ez a hátránya :?

Mircinek eltört a kulccsontja :shock: Nem is emlékszem, hogy írtad :oops: Szegény.....Ez nem valami jó születésélmény neki, meg persze neked sem :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Reni!
Hú mennyi függöny aztaaa! Na még a végén valamire jó lesz ez az oldal :lol:
Azért nem emlékszel rá, mert nyilvánosan most először írtam le, hogy eltörött. Nem véletlenül... Ami roppant felháborított az az, hogy ez az ütödött 'doktornő', nem vette észre, így Mircikém 2napos korában Pétsch dokitól tudtam meg. Még én is láttam, hogy valami nem sitmm, olyan furát lógatta a kis karját és nem tette fel a feje mellé, dehát honnan tudhattam volna?! Nem vagyok orvos! Mikor megtudtam Pétsch doktortól majd összeestem álltó helyemben, teljesen megzavarodtam, Marcsi (csecsemős főnövér) úgy vette ki a kezemből a krémet meg nem tudom mit, hogy majd ő csinálja tovább a pelenkázást, köldök kezelést. Szar volt valóban, kellett 2.5 hónap, de még mindig indulatba jövök, ha egy két dolog eszembe jut.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

sziasztok,
koszonjuk a drukkokat, Zsofi jol van, mar mar kutya baja.
hu, Steffi, ez durvan hangzik, ez az eltort kulccsont!hogyhogy nem vette eszre a doktorno?
Dorka, Lettinek jobbulast!
Eni, de jol neztek ki! :)
Orsi, nagyon csinos legeny ez a Kolos gyerek! :)
en ma elmentem vasarolni, amig Zsofi itthon bulizott az apjaval, hat nagyon fura volt egyedul mozognom...:) tesco meg ikea volt a musor, nem ugy tunik, mintha valsag lenne, mindenhol oriasi tomeg...
Reni, nekem mondjuk konnyu vekony fuggonyom van, sosem szoktam vasalni, csak kimosom es egybol vissza is akasztom, szaradjon meg logva...

banana

Bori!
Na igen, ezt nem tudtam Petykótól leírni én sem, hogy Bogi még nagyon picike, Panka azért nagyobb volt, és úgy is szívem szakadt érte. Most tovább akarok én is itthon lenni, akkor kicsit meg voltunk zakkanva anyagilag.

Steffi!
Mirci (ez még mindig nagyon tetszik) kulcscsontja, hát nem is tudom, mit mondjak. És hogy miért nem mondták meg? Gondolom is, hogy nehezen dolgozod fel.

Dorka!
Berke-Trabant: ez nagyon jó!

Kép
Kép
kriszta36

Banana!
Ez jó hír, hogy Zsófibaba jobban van.
Nekem is tök furcsa, amikor egyedül kiszabadulok, mintha elfelejtettem volna valamit. :)

Lettinek én is sok gyógypuszit!

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok! Itten vagyok, és nem a nővérpultban... :wink:

Steffike, az egészben az a roppant felháborító, hogy "nem mondta". Egy szülőnek joga és kötelessége tisztában lenni a valós helyzettel, akármi is az. Az egészben az a legjobb, hogy amennyiben meg 100 kérdést felteszel ellenőzésképp, akkor úgy néznek rád, mintha hülye lennél... (nekem kórházi tapasztalat). Vértezem, vértezem.

Csajok, nem magamat mentegetem, de azért annyira nem kicsi az a poc. Nekem elég. :D Van más beállítás is, de az nem publik. :oops:
vbea

Banana, szupik vagytok... Ez az érzés még eltart egy darabig, mondjuk évekig... Én mai napig "sietősre fogom", ha egyedül megyek, akárcsak egy dm-be is. :D Persze előfordul, hogy kocsival direkt kerülőúton jövök haza. De az más. :roll:
vbea

jó reggelt lányok!

egy hete beteg a 2 gyerek..Borcsa bronhitiszből ki..Manka köhögés,takonyba be,majd Borcsa is bele a száraz köhögésbe.Most ott tartunk,hogy Borcsa hurutosan köhög..Manának fáj a füle.
Ketten 2felé a férjemmel,ilyenkor elgondolkodom,hogy hármaskával ki lenne?????!!!!!

RENI!!!!
PEDIKÜR saját kezúleg szülés előtt????wow!!!!!!!!!!!!
irigy..
iszonyat sokat híztam és marha nagy hasam volt..nem ettem többet soha,mint normál állapotban és az első naptól kezdve híztam,vastagodtam..
3askával nem szeretnék..mit tehetnék szerintetek?diétaszerű?

STEFFI!
Én nem akarok szemétkedni,de fura nem,hogy te is sipos én is sipos és kulcscsonttörés mindkét lánynál.??!!!

DORKA!
lETTINEK gyógypussz!
párásítóba salvus víz,nekünk bejött...
ja és mi isszuk a kakukkfúteát köhögéskor..nagggyon jó..
és találtam a dm-ben kakukkfű illóolajat azt is nyomatom..

ENI!
POCAK SZÉP...ti úgyszintén...
nekem van ismerősöm,aki a nyári lakból jött fel pestre(strandpapucs,reklámszatyi),autóval,apa a benzinkútnál megállt betétet venni :lol:
a kocsiban hagyott anya csak azt látta,hogy a pult előt szétrajzik a férfinép és egyönteűen hátranéznek az autó felé..ÓÓÓÓÓÓÓ betűt formázva szájukkal.

BORSIKA!
Én azt gondolom,hogy Bgi nagyon picike..bölibe kb.másfél évtől viszik anyukák a kölköket..
ha nagyon muszáj dolgozni,anyagiak miatt ,akkor én a helyedben inább keresnék neki egy kedves csajt,nénit,aki vele van,amikor dolgozol.De akkor Bogi otton van,saját környezetben,egy és nem töb idegen arc veszi körül..nagyon megsínylené..7-8 hónaposan kezdenek félni idegenektől,nyilik az értelmük..nem érdemes erről lemaradni..
tudom,hogy ritkán kapsz ilyen lehetőséget és az ember úgy érzi,ha erről lemarad akkor vége a világnak!Megértem!!!!De a bölit ne,inkább nanny-t Bori mellé.Nagyszülők?

menék csajok,biztos volt még,amit írni akaram,de elfeled..
szilvi

ja, ANDI!!!!!!!!!!!!Örülök,hogy anyukád jobban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Próbálj meg te is lazízani egy kicsit!!!

BRIGI!!!!!!!!!
13 HÓNAP szopi nagyon szép!!!!ne legyen hiányérzeted..ha csak ez volt a gond...

Kép

Kép
durca

Jó reggelt!

Letti, tessék jobbulni!

Steffi, nem írtad, de akkor gondolom, már nem olyan betegek Martinék!

Kolos
nagyon szexi! :oops: :)

Néztem itt Petyát meg Kristófot is, Bene képeit, hát azt mondom, hogy igen, nagyon szeretnék egy kisfiút. Vagyis furcsa volna, hozzá kéne szoknom, Melindával és Eszterrel olyan magától értetődő volt, hogy lányok, most nem tudom, kicsit most is lány-érzésem van.

Eni há! Nekem márciusban lesz ekkora a hasam... :oops: :roll: :? . Már eleve volt itt egy ledolgoznivaló domborulat - hogy finoman fogalmazzak - és ez kisebb már nem lesz...

Kísért a szopi téma:
Tegnap beszéltem az unokahúgommal, most mentek haza a kórházból. Bevallom, kicsit féltem előtte, mert végig félt, annak ellenére, hogy azt mondta, nem fél, az utolsó napokban meg már teljesen beparázott. De minden rendben volt, farfekvés, császár, semmi gáz, szopik a baba, kezdettől fogva. (Nem kérdeztem rá, megvártam mindent, amíg magától meséli.)
Erre: "Száz grammokat szopik, attól félek, hasfájós lesz. Te mennyit szoptattál és hány óránként?" Lányok ő védőnő, állítólag azt tanulta, hogy igény szerint jó a szopi, ha úgy alakul, és sokszor beszéltük, nagyon sokszor, hogy nem kell feltétlenül MINDEN SZOPI UTÁN mérni. Merthogy ő látta a kismamáin, akiket gondozott, hogy így nem a szopi lett a lényeg, hanem, hogy mennyi. Erre mit csinál? Méri, minden alkalom után. Ez még magában nem volna baj - az csak akkor van, ha egy esetleges "rossz eredménytől" beparázik a kismama és onnantól kezdve teljesíteni akar. De szopik eleget a kisfiú!!! Viszont ő már előre fél a hasfájástól, hogy nem túl sok-e, etc. Nincs probléma, de csinál.
Mondtam neki, hogy nem tudom, mennyit szopiztak a lányok, valószínű, hogy olyasmiket, mint az ő kisfia, mert a kórházban egyszer Péch doktor lemérette Melindát és 60 gramm volt amit szopott, és nem tudom hány óránként, mert annyira tudatlan és tapasztalatlan voltam, hogy nem mindig tudtam megállapítani, hogy végzett-e már a szopival, vagy csak cumizik rajta. Aludt, kerekedett, annyit evett, amennyire szüksége volt hetente átvittem a rendelőbe megmérni és annyi. És hogy szerintem a kisfia is annyit eszik, amennyire szüksége van.
Szóval, még ha kevesellte volna... Akkor sem tudtam volna mit lépni, rá, nem értek hozzá.
Olvastam már olyasmiről, hogy visszajött a tejci egy része, a kismama úgy látta, hogy túlette magát a babó, itt írta régebben valaki. Lehet, hogy van ilyen, nem tudom. Itt szó sincs ilyesmiről, jól van a baba. De tartok tőle, hogy megtanítottak neki valami elvárt mennyiséget a főiskolán, és ő ahelyett, hogy szoptatna nyugodtan, meg akar felelni valaminek. Az egész várandósság alatt mércéket állított fel magának.
Ezt persze nem mondtam neki, és nem is fogom.

Kép

Kép

Kép
memme

Na igen, ezek a mennyiségek! Nekem is mondta a gyerekorvos Petinél, hogy amíg nincs három kiló, addig mennyit kellene ennie per kiló per nap, és aztán három kiló fölött meg amannyit. És nem értettem, hogy egyik napról a másikra hogy fog annyival többet enni. Aztán egyáltalán nem is evett annyit, de hízott, aztán nem is mértem, mert állandóan cicire kéretőzött, és aztán elaludt és a mérésre mindig felébredt. És amikor már üvegből eszik, sem tudom, mert adok neki, aztán vagy hagy benne, vagy nem. És anyós nem értette, hogy ha üvegből eszik, miért nem tudom, hogy mennyit. Nyilván észreveszem, ha nem elég az aznapi lefejt tej, és elő kell venni a fagyiból, vagy ha több, amit lefejek, mint amit megeszik és nyilván kb. tudom, hogy mennyit eszik, de most tudatosan hárítom az erre irányuló kérdéseket. És próbáltam neki megmagyarázni, hogy úgysem tudok többet adni neki enni, mint amennyit kér, viszont egy éhségtől síró gyereket meg nem jól viselek, úgyhogy adok neki, ha kér. Ugyanis most próbálkozik azzal, hogy csak 4 óránként egyen a gyerek. Persze, majd megtanítom neki az órát.

Kép
Kép
kriszta36

De anyósnak Pankánál is állandó para volt, hogy nem eszik annyit, amennyi a könyvekben van. Már mindenki (összes gyerekorvos a rendelőben) magyarázta neki, hogy hiszen hízik, én meg mondtam, ohogy majd megtanítom olvasni és odaadjuk neki a könyveket.

Kép
Kép
kriszta36

szopi téma: hát igen..

nem egyszerű az embernek meggyőznie magát,hogy ne a nagykönyvben megírtat produkálja és tartsa mércének,hanem a SAJÁT GYEREKÉT..
Mikor Mankát hazahoztuk és -írtam már- nem volt elég tejem,de azért nem volt,mert BE VOLT RAGADVA A MELLEMBE A SOK CSOMÓ MIATT EL VOLTAK ZÁRVA...(szóval volt tejem,csak nem jött ki..mi is 3an fejtük,mint eniék) és végre lett..x nap után,akkor egy darabig mértem minden szopi után,azért,hogy tudjam elég e tejem...
aztán mikor láttam,hogy minden oké,nem mértem.minek..
nem elég az,ha látom,hogy mosolyog,nyekereg,gyarapodik..tuti nrm éhes...
meg sztem,ha nem a mérlegre,hanem magunkra hagyatkozunk,gyorsabban kitapasztaljuk gyerekünket és igényeit.

Hiába tanítják az igényszerinti szopit..valójában a régiek-akik még mindig tanítanak- nem meggyőződésből tanítják,hanem mert most ez a "divat"

A kórházakban pl.a gasztorenterológiai osztályon kifejezetten ellenzik az igény szerinti szoptatást..mert attól hasfájósak( :roll: ),attól van a sok kiszáradt baba( :roll: ) és az evészavaros gyerek( :roll: ) ÉS EZT MEGGYŐZŐDÉSBŐL MONDJA AZ OSZTÁLYVEZETŐ FŐORV.NŐ!!!!!!!
agyon szekálták az anyukákat a mérésekkel és akárhogy üvöltött a gyerekük 4 óra az 4 óra!!!!!!!!!!!!!!
Nem volt elég a saját gyerekem még őket is sajnáltam..és persze addig vertem magam,míg Boróka akkor kapott enni,mikor éhes...persze amikor ott voltam..

Meg ez a nagykönyvben meg van írva dolog...hát mi egyformán eszünk?? ???? egyénileg változó,van bélpoklos és csipegető felnőtt van,aki gyakrabban eszik kevesebbet és fordítva.miért lenne ez csecsemőkkel másként????ők is meberek..kicsi emberek..

KRISZTA!

azért ez dupla csapás:anyós,aki védőnő
:roll: :roll:
bocsi,ha szereted,ennek ellenére:-)))))

Kép

Kép
durca

Jó reggelt!

Durcikám!
Hát ez nem szemétkedés. Ez tény. Kórházban is tudják, ismerik, bár burkoltan fogalmaztak, de ezt vettem ki a szavaikól. Mármint P. doki meg a csecsemősök.

Az egészhez még csak annyit, hogy ez a fantasztikus doktornő NEM VETTE észre, mert azzal volt elfoglalva, hogy a pár órás gyerekemnek a vércukrát méregesse és csodálkozik, ha egy 5órás gyereknek nem jó a vércukor értéke mikor még egy icipicit sem engedte cicizni... Merthogy ez a nő nem adta nekem oda Myrtillt este fél 8ig. Én mentem oda, hogy mi van már... Akkor is jött azzal, hogy ha nem megy fel legrosszabb esetben infuzió a fejébe meg János kórház :twisted: Azt hittem túl vagyok már ezen, de még mindig nem :cry:

Enikém!
Vértezd magad! Ahogy megbeszéltük! :wink:

Timi!
Ahogy tudok válaszolok!

Memme!
Szegény unokahúgod! Én 1x azon akadtam ki NAGYON mikor kérdezték, hogy nem zsíros-e a tejem? Mi van? Ez nem egy joghurt :x Merthogy xy lefejte a maradék tejet és bevizsgálták és tök zsíros volt és azért fájt a hasa és utána úgy kellett utána adni a gyereknek,hogy felvizezték. Dehát azt tudjuk, hogy szopi után kifejt tej persze, hogy zsíros, mert az a tápláló, kalóriadús tejcsi. Nem?! Na mindegy csak eszembe jutott.
És uncsihúgod most hogy szoptat? Melindáék jobban? Én fiút érzek neked :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Orsi, Kolos nagyon édes! Petim István kórházas lett végül.

Eni, pocakfotód nagyon nagyon édes! Igen igen vértezd magad, adott emberről ha jól veszem ki senkinek sincs túl jó véleménye.
Na nekünk a bcg oltással gyűlt meg ugye a bajunk...

Memme én nem érzek semmit. De ha fiút szeretnél, majd drukkolok....bár most már azt hiszem édes mindegy, megváltozni nem fog. Habár.....nekünk is a 28-29. héten lett hirtelen kukacunk :lol: :lol:

Tegnap keresztfiaméknál nagyon szuper volt, csomó társast kapott és írtó izgi volt! Annyit játszottunk!

Előtte meg Peti tesóival lementünk a Duna holtágába korizni, én elugrottam gyógyszertárba, mire visszaértem, hoztak ki egy anyukát, jól bevágta a fejét, tuti agyrázkódás, nem is enyhe, amennyire próbáltam vele kommunikálni, meg az alapdolgokat kikérdezni, mert persze más embernek híre hamva nem volt, szegény gyerekei vigyáztak rá, amíg apuka hozta a kocsit. Ilyenkor úgy sajnálom a gyerkőket, mert el tudom képzelni mit élhetnek át, olyan 6 és 8 évesek lehettek, a kislány annyira meg volt ijedve.
Persze kedves apuka nem várta meg Petit, pedig szegényt jó messziről rángattam vissza telefonon. Így meg ugrabugrálhat hétvégi ügyeletek között, mire valaki csinál egy röntgent....na, de ő tudja...
:shock:

Majd még jövök, de úgy tűnik hiányol az úrfi...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

ti erről tudtok????

http://index.hu/politika/belfold/budapest/szmog6446/

betegeknek jobbulást!!!!! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

köszi csajok a véleményeket bölcsi ügyben. szerintem is nagyon pici még Bogi, asszem nem is lesz ebből semmi. :cry: nem az anyagiak sürgetnek vissza, de úgy érzem lassan megzakkanok itthon. (Biztos a tél miatt is, hogy kevesebbet megyünk ki). Annyira szeretnék valami értelmeset csinálni.. egyre gyakrabban veszekszünk az emberrel, pedig ő igazán nem tehet semmiről. :( Ilyen kicsinek azért nem bíznám másra csak anyukámra, aki szívesen el is vállalja, de azért heti 1-2-nél többször nem akarom, neki is van elég dolga (dédi, kutya, meló..)
Kistesó projektre meg kifejezetten rosszul esik gondolni..
Na befejeztem! :oops: szorri

Banana,
örülök, hogy Zsófi jobban van! Csak így tovább és legközelebb csak a diplomaosztó buliján hányjon. Bocs. :oops:

Veronikusz?

Dóri?
Vendég

Veronikusz, hát ja. Szelet nem tudunk csinálni, akkor jönnek az ilyen okos ötletek. Amellett, hogy ez a magas porkoncentráció nagyon sokat árt a saját kruppos gyerekemnek is, kissé feleslegesnek tartom az egészet. Vagyis kíváncsi vagyok az ellenőrzés hatékonyságára. Mert 5ből 4 ember sztem baromi JOGOSAN és magyarázható észérvekkel veszi elő az autóját. Senki, aki kisgyerekes, nem fog -20 fokban gyalog boltba menni, és ha csak kicsit önző módon magamra gondolok, én sem fogok gyalog a kórházba menni ctg-re, ja, meg esetleg szülni. Arról szó sem lehet, hogy Férjet bkv-val "engedjem el dolgozni", és ha akció van??? Én ülök az autóba, megyek el Istvánért, és még onnan kórház? Agyrém. Amúgy ez a mi napunk, "páratlanok" vagyunk.

Köszönöm. Mindenkinek. Erősen vértezem magamat. SENKI nem tehet olyat, ami nem indokolt, azaz semmivel nem magyarázható.

Szopitéma igen izgalmas. Agyalok rajta én is nagyon sokat. Az biztos, hogy irtó nehezen jött össze, ha lehet a bénaságot mérni, akkor én 10es voltam. Soha nem mondom, hogy elég volt akarni. Azt hiszem, nemcsak ezen múlt. Soktényezős dolog. És ugye, amíg tartott, lerágtam a könyökömet is, hogy elég-e stb.
vbea

Na jól van Veroniksz drága, itt vagy, csak kicsit sokáig fogalmaztam a szövegemet.
ja, ez már volt tegnap a hírekben, de meg lennék lepve, ha hirtelen javulna (ettől) a dolog...
Vendég

Apjuk tegnap elvitte sétálni Bogit, és azt mondta, olyan por van, hogy alig látott. Végül a Normafához mentek.
Vendég

Sziasztok!
-még én is itt :lol: :lol: és szeretnék még vagy 15napot itt lenni :lol: :lol:

STEFF-ari vagy de ez a STeff csak úgy jött,olyan Steff csajszi vagy! :wink: :wink: remélem jól vagytok!
-ez a kulccsonttörés nem semmi :shock: -és bocs de megkérdezhetem ki is ez az ütödött dokinő????-habár két éve voltam szülni de én gyerekdokinőt nem is láttam csak P-dokit-ő valami új???? :oops:
jaaa a dokim Tóth :lol:
MIrcinek Mikey dobálja a puszikat.... :wink:

RENI-függöny-nem semmi!!!!-nálunk is van bőven ablakfelület imádom a fényt kb32m2 bazi nagy teraszablakajtóval-de mi szalagfüggönyt rakattunk fel csak a két gyerkőcszobába van függöny+sötétítő amit én is ha mosom már teszem is vissza....+fareluxa-szóval sokat nem mosok.... :lol:

DORKA-jobbulást nektek!!!-nálunk is autómánia van,no meg munkagépek.....de nálunk a clió nyerő merthogy nagymiki is rajongó-habár kistesó érkezésére asszem lecseréljük mer így már kinöttük..de azért a renault marad csak megancombi lesz....
és mi trabival kezdtük a közös életünket a Mikivel....de rég volt
:wink: :wink:

ORSI-Koli naggggyon naggggyon pasis.....de nekem is nagyobbnak tűnik....

KRISZTA-akkor te nagyon kivagy oktatva???? lassan hozzád fordulunk tanácsokért.... :lol: :lol: :lol: :lol: egy jó anyós akimég védőnő is.....

Eni-jólnéztek ki :lol: szóval bevárjuk egymást????

Tigrincs-lehet félreértettük egymást de nem altatnak,spinális érzéstelenítés lesz -Mikeyval is ez volt!
És persze még szép hogy bejössz hozzám ha előbb szülök!!!!! :lol: :lol: :lol: megis billenteném a hátsódat!!!!! :wink: :wink:

Amúgy köszi az ajcsis tippeket mi is veszünk vmi apróságot Mikeynek,hiszen amit kap ajándékba tudja kitől mit kapott!!!-szóval köszönöm!

ZSÓfi ügyi csaj :lol:

jövök még csak indulunk kajcsizni....

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Én mondjuk ezen a cukormérésen mentem le hídba. Mert Pankám nagyon picike volt, de nem emlékszem egy cukorparára sem. Erre nekem is azzal jöttek Petyánál, hogy nagyon alacsony a cukra, először nem is értettem. Tudom, hogy nem helyes, de biztos nem véletlenül adnak néha cukros vizet a babáknak. És ha Steffinek még teje is volt, miért nem vártak, minek ijesztgetik?

Kép
Kép
kriszta36

STEFFI!

Ezek szerint S.egy kulcscsontöréses típus..
és ki az a dokinő???
anno2 éve P.doktor volt,ő oké..meg valami Andrea?

VERONIKUSZ!

Ma reggel gondoltam rád,hogy ritkán jössz...nem jellemző rád
apropo alvás..
manka sem alszik már kb1,5 éve,ha itthon van.az oviban oké,de itthon nem.már nem erőltetem,este 8kor ágyba dugom.
mi páratlanok vagyunk..autó ügyileg,illetve én.A férjem páros.
ja,és még a gyerekkorodhoz visszatérve: eddig is sejtettem,hogy nem mindennapi erő lakozik benned,de az az ember,aki ilyen és ehhez hasonló gyerekkorral(nem minősítem,tehát nem akarom azt mondani hogy rossz,vagy jó,csak ilyen),ilyen szép családot alapít és szeretteljesen gondoskodik és egyebek..én jobban szeretlek ,mint eddig(ha megengeded nekem ezt a kis vallomás
:oops: )

BORI!
Megértem,hogy valami értelmeset szeretnél csinálni..a férjem-mikor én hasonlóképpen érzek- azt szokta mondani,hogy drágám,amit te csinálsz(gyereknekvelés)annak van értelme,amit én csinálok az értelmetlen..
fiatal vagy,és rengeteg időd van mást csinálni,megvalósítani önmagadat, de a gyerekek egyszer gyerekek.

csók

Kép

Kép
durca

Veronikusz!
Én is akartam alvást: Most, hogy Panka itthon van 3. hete és reggel viszonylag későn (8-9) kelünk, nem alszik délután, este pedig 8-9 körül kidől. Ha oviba jár, 6-kor kelünk és akkor alszik oviban 2 órát, viszont este itthon csak fél 10 körül sikerül valahogy agybadugni. Úgyhogy ha nem akarnak, szerintem ne erőltesd.

Nekünk páros rendszám, apa már örömködik, hogy akkor nem kell dolgozni mennie kedden. :)

Kép
Kép
kriszta36

Durca!
megríkattál :oops: annyira drága vagy!!!! :D :D :D de komolyan!!! :D (kocsi: férjemnek is "páratlan" céges kocsija van, holnap viszont az én kocsimat viszi :? :cry: :D :D :D )

Eni!
nem is gondoltam eddig bele, hogy nektek pocisoknak most milyen sz@r!!!! :oops: :oops: :oops:

annyira jönnék! egy csomó monden mondanivalóm lenne, de most se időm, se erőm :? :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Durca
köszi! Tudom én és ez bánt a legjobban. Ez kéne, hogy a legfontosabb dolog legyen a számomra. Szegény kis sz@ros, ha később jön, lehet, sokkal jobban odafigyelek rá és a földhöz verem a fenekem örömömben, hogy évekig itthon lehetek vele..de most nem..
Ti jól vagytok amúgy? Csajok? Milyen volt a lovaglás?
Ja és amit az igény szerinti szoptatásról írtál, teljesen egyetértek!!
Bogi most is van néha, hogy 3 óráként eszik. Mivel én szinte egyfolytában eszegetek valamit, pont az kéne, hogy én próbáljam meg rendszerre szoktatni.. :lol:

na elhúzok valami értelmeset csinálni....takarítás, bevásárlás.. :lol:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.27 17:47-kor.
Vendég

Sziasztok!

Bori
abszolúlt megértelek!!Sőt én is azt érzem, ami Te, hogy megzakkanok itthon+még sok-sok egyéb dolog bántja a lelkemet......

Veronikusz
lányok???

Durca
Ti hogy vagytok???

Steffi
mi jól, Bálint siel, 1 hét múlva jön

emano/Andi
KépKép
emano

Bori
szépek vagytok!!!Imádom a falszíneteket még mindig :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!
CSak gyorsan mert nem jól vagyok,már megint :oops: visszaestem a náthába,de nagyon :evil:

Tigrincs: Nem történt olyan komoly dolog,csak Viktor borított ki egy kicsit és lelkiismeret fudalásom volt, hogy túl kemény és szigorú voltam vele. :cry: :cry: :cry:

Steffi: A fiúk jól vannak,csak nekem nem sikerül kilábalni ebből a takonykorból. Férjemmel megbeszéltük a dolgokat,próbál rajtuk változtattni, ahogy én is.
Bár nem voltunk el sehol szilveszterezni, pedig lett volna ki vigyázzon a Viktorra. Majd nyáron. :P

Lányok a képek nagyon jók,mindegyik nagyon tetszi.
Csináltam új vonalzót remélem sikerült.
Szép napot mindenkinek.
Ja Ancsa merre van?
V

valentina

Bori+Andi
Szerintem nem kell azt szégyelni, hogy másra is vágytok!!! Komolyan! Nem mindenkinek ez az életcél, hogy gyereksírás, pelenka, esti mese, háztartás....Ti ilyenek vagytok! Ha felismeritek, az szerintem nagyon jó! A múltkor írtam, tán Tigrincsnek, hogy sajna nem mindenki ismeri magát annyira, hogy tudja, képes-e zsinórban x gyereket felnevelni. Mármint normális lelki háttérrel!!! Mert sajna sokan vannak, akik "szeretnének értelmeset csinálni" és mégis szülnek gyors egymásutánban, aztán üvöltöznek, csapkodnak és lepasszolják a gyereket. Akkor minek? MAjd eljön az ideje, hogy újra belevágjatok! De ha mégsem? Hát akkor sincs semmi gáz! Azzal nem szabad törődni, hogy az idegenek elvárnak minimum 3 gyereket....Felnevelni, türelmesnek lenni nem nekik kell!!!
Szóval nyugi :wink:
Mondom mindezt én, akinek az anyaság a karrier maga!!! Szóval NO PARA :wink: És nem kell szégyenkezni!

MSE
Tartozom a spenótos tészta recijével...PApír ceruza elő! Jó bonyi lesz :lol:
Felovasztom a mirelit spenótot (Isten őrizz, hogy leveleket! Az takonyfőzelék :lol: ), aztán belepréselek 2 gerez fokhagymát, megsózom és ezt ráborítom egy fél zacsi (500g-os fele) kifőtt :wink: :lol: csigatésztára. Ha fokozni akarom, akkor reszelek rá sajtot is, de Iván azt nem csipázza. Van, aki tejszínnel csinálja...Én a mezei spenótot tojásaal, rántással és kis zsemlemorzsával csinálom....

Szopi
Nem értek egyet, hogy az igény szerinti szoptatás "divat" lenne. Szerintem inkább a 3 óránkénti volt az :wink: Ezt abból vettem le, hogy ha idős nénikkel beszéltem erről - főleg a vidékiek - akkor ők mindig azt mondták, hogy bizony így kell ezt és ők is mind a száz gyereküknél ezt csinálták és a lányaiknak is ezt ajánlották....stb. Átlagosan 70-85 éves korosztályról van szó...Szóval szerintem régen ha sírt mellretették. nem is volt idő babusgatni egy babát a földeken vagy az x gyerek és a gépiesítetlen háztartás mellet. z gyorsabb és kézenfekvőbb megoldás volt. Ja és hatásos :wink:

Memme
Sztem nem sok meglepő van azon, amit írtál. Tudod, mikor a hóhért akasztják :wink: Arról nem is szólva, hogy mondani milyen könnyű sokmindent! Más életét pik-pak helyre tudná tenni bárki, a sajátjában meg azért néha nehezen igazodik el az ember:wink:

Steffi
Azért nagyon gáz! Mmint, hogy a dokid "csonttörő" típus :oops: Martin is nála? Vele minden oké volt? ÉS nekem is jöhetne priviben ennek a felettéb :twisted: szimpatikus :twisted: dokinéninek a neve....

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

pár kép :lol:
Kép
Kép
Kép

emano/Andi
KépKép
emano

mert annyira ráérek....

BORI!

Egyetértek Renivel.ne bántson,hogy te úgy érzed,ahogy-....és ha te attól vagy boldog,hogy dolgozol vagy egyéb értelmeset csinálsz,akkor tégy úgy,hiszen ha te boldog vagy,mindenki boldog körülötted.
Nem kötelező otthon maradni 2 évig,3 évig..csak azt mondtam,hogy most még szerintem kicsi..egyévesen már lehet,hogy nem lesz az..biztos,hogy nem lesz az.
ja,és még eszembe jutott,hogy jobb lesz majd az egész meglátod,ha Bogi járóképes lesz és nyomni fogjátok a játszóterezést..vidámabb lesz meglásd.

RENI!
A régieken azokat értem,akik a mi időnkben voltak fiatalok és nyomatták a 3 óránkénti szopit..
nagyanyám tuti igény szerint szoptatott.

léptem,felébredt a gyerkő

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Én is itt...

A betegeskedőknek jobbulást!!!

Durca: Nem lehet könnyű 2 beteg gyerekkel. Remélem mihamrabb meggyógyulnak.

Andi, Orsi: cukik a gyerkőcők!

Bori: a ti képetek is szuper! Szerintem se legyen lelkiismeret furdalásod, ha úgy érzed, hogy dolgoznod kell, akkor tedd azt, ez Boginak is jobb, mert kiegyensúlyozott leszel.

Eni: Nagyon jó a kép rólatok.

Renáta: Elmentettem én is a receptet. Szeretjük a spenótot, de a főzelék más kicsit uncsi volt.

Steffi: Gáz,hogy nem vette észre a dokinő a törtést :evil: Köszönöm kérdésed, szerencsére nincs komoly baj, de azért kellett, mert úgy volt, hogy rohannunk kell egy specialistához. De szerencsére Apa megoldotta a helyzetet.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Most jöttem suliból hát jól lestrapálák az agyamat :roll:

Bori!
Ismerős az érzés...nekem is volt és nagyon szar volt. Mondjuk nekem is inkább télen amikor otthon űltem Orsival.
Én beiratkoztam egy iskolába és hetente kétszer mentem este. Ott új embereket ismertem meg és éreztem, hogy éleztem a tanulást, sőt éreztem, hogy "magamhoztérek" :D ...de nekem akkor már nagyon szar volt...reggel orsit magam mellé raktam amikor felébredt és még ott fetrengtünk 1 órát, aztán rendbe raktam őt és simán dél volt mire felöltöztem, fogat mostam, stb...nem mondanám, hogy depis voltam, csak úgy gondoltam, hogy minek siessek úgysem történik velünk semmi érdekes...
Túl voltam rajta hamar és Daninál már nem volt ilyen...mondjuk vele sokkal bátrabb voltam már pont amiatt, hogy nehogy megint rámtörjön a rosszérzés. Szóval állandóan jöttünk mentünk...

Szopi téma!
Csajok én teljesen szopipárti vagyok és egyetértek az igény szerinti szopival, DE!!!! Ne ítéljétek el (na ez túlzás, mert tudom, hogy nem ítéltek el senkit) ha valaki órához igazítja a szopit...nem feltétlen azért van mert úgy látja jónak hanem azért mert az a jó a babának.
Orsi 3 hónapig jóformán állandóan szopizott, engem nem zavart...jó volt és büszke voltam magamra, hogy így összejött a dolog és rengeteg tejem van és bármikor bárhol megetettem.
Daninál sem volt másképp, csak a korházban mérték egyszer az jó volt és nem is mértem..csak szoptattam. Sírásnál-cici...
Igen ám, de Dani egész nap sírt...nem adtam fel és szoptattam.
Egszerűen nem voltam hajlandó felfogni, hogy az igény szerinti szoptatás az nem minden...kell valami "rend" a kis gyomrának. Mivel sűrűn szopott keveset így csak azt értem el, hogy az eleje ami híg és cukros az bejutott a szervezetébe és az ott erjedt...a zsírosból meg alig...a férjem mondta egyszer, hogy ha dolgom van és ő eteti lefejt tejjel akkor tök jó elvan és nem sír folyton. Akkor kezdtünk gyanakodni, hogy valami összefüggés van. Presze a gyerekdokink mondta, hogy a lefejt tejbe ugye összekeveredik a híg meg a zsíros, de ha szopik akkor fejjem le az elejét és akkor csak a zsírosat fogja kiszívni.
Na én még ilyen baromságot nem halottam, de megtettem, mert a férjem kérte, hogy csak próbáljuk meg pár napig. Na így lett, hogy Dani végre nem egész nap üvőltött hanem szépen "rendet raktunk"...utána már odafigyeltem, hogy 2,5 óránál hamarabb ne kapjon, de az ne is volt gond, mert nem is kért.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha megszületik a baba akkor simán rávágják ha sírós akkor hasfájós...pedig Dani sem volt hasfájós...csak kellett egy kis "szigor".
Orsi a mai napig összevissza evős...egész nap csak enne. Állandóan kér valamit. De neki sem adok, mert akkor meg megfájdul a hasa. Na nem éheztetem őket, de nem szeretem ha egész nap a kajálással van elfoglalva...Orsi így is napi 4-5 alkalommal eszik :roll:

Ja a szopiról még annyit, hogy ha nem beszélnének róla annyit akkor lehet sokkal egyszerübben menne. Mármint ha a kezdőkismamák csak hagynák az újszülöttet "érvényesülni"...
Amikor Orsi megszületett akkor a mellettem szülő nő folyamatosan azt hajtogatta, hogy "de én a kismamában azt olvastam..."
persze semmi sem úgy jött össze ahogy ő azt megálmodta csak görcsösen ragaszkodott az olvasott dolgokhoz.

Ui:: én is olvasom a kismamát már évek óta... :D

Kép

Kép
cukipofa

Cukorfalat
:lol:
itt is gratulálunk

emano/Andi
KépKép
emano

Andi: Köszönöm.... :lol:

Kati: Mit tanulsz? Mi leszel, ha nagy leszel?

KépKép

KépKép
cukorfalat

Cukorfalat!!!! :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
kriszta36

Gyanús voltál nekem, te lyány!!! :lol: Gratula! Hamarosan 12. heti uh és egyebek... és nem szóltál idáig! :D

Andi, Baluképek fenomenálisak. Kisember is működik, panasz nem lehet rá. :shock:

Tény, hogy nem kicsit mókuskerék ez a dolog, amit művelünk nap mint nap. Bori, értem én, miről beszélsz. Ugyanakkor csatlakozom egy kicsit Taby apuhoz, mert én is azt érzem, hogy ennek százszor inkább értelme van, mint anno a munkahelyemnek. Mondom, saját nevemben beszélek. Én akkor éreztem teljesnek az életem, illetve azt, hogy végre állomáson vagyok, leszállhatok, amikor Benedek megszületett. Ez nem jelenti azt, hogy minden nap egész nap a plafonon ugrálok örömömben... de azért, mégiscsak ez a legjobb.
vbea

Cukorfalat!!!!!
HATALMAS GRATULAAAAAA! DE JÓ! DE JÓ! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok!
Én már akartam írni a nyári mamiknak, hogy ha kell nyári terhesnaci, szívesen odaadom. Igaz, hogy én nem vagyok valami magas, de ezek halászgatyák, és akkor mindegy meddig érnek.
Nekem csak azért ekkora eset ez, mert Panka téli baba volt, és nekem venni kellett nyári gatyókat, amikbe belefértem. Bár, most látom, hogy Reninek és Briginek is nyári a másik gyerkőc is. Mindegy, azért az ajánlat áll. 34-es gatyók. :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?