Új privát üzeneted érkezett!

Enikém!

37!!!!!!!! KIRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLY LÁNYOK VAGYTOK!!!! :lol: :lol: :lol:
Krisztával egyetértve védőnő idiotix!!! Hogy lehet ilyet mondani?!?!? És milyen vesetrancszról beszél???? :shock: :shock: Nem "ütötte" még meg senki úgy igazából az biztos!!! 8)
És egyébként az őssejtlevételhez biztosítja Nektek a lóvét??? Kérdezzél már rá??? :wink: :wink:

Kriszta!

Anyós nyugdíjba?? :roll: :roll: Hát nem toom mennyire lesz ez jó vagy rossz Nektek. :roll: De ha "csak" Pankát "veszi észre", mint unokáját.....:? :? Petyát és uncsitesót nem..... hát télleg nem toom! :roll: De azért reménykedem, hogy nem fog sokat beleszólni a dolgaitokba!!! Ne hagyd magad!!! :roll: :wink:

Banana!

Ha hasmenése még mindig van Zsófinak, akkor körte és sütőtök kilőve, mert azok elég rostosak!!! Ha a krumpli nem jön be, akkor próbálkozz a sárgarépával, az almát meg ha lereszeled neki, akkor hagyd egy kicsit megbarnulni, mert "barna" állapotában inkább fogja a székletet!!! Egy picike sót viszont mindenképpen tegyél neki a kajába!!! Az kell a szervezetnek foskori-hányikor. Meg az íze is jobb lesz!! :wink:
És úgy is jó, ha mondjuk fél krumplihoz teszel fél almát, vagy egy egész répát. Attól kicsit édeskésebb lesz és hátha úgy jobban megeszi! :wink: :wink: Kitartás!!! Azért örülök, hogy aludni legalább már tudott a kúptól!!!

Na azt hiszem megjött az étvágyam! :wink: Megyek ebédelni, aztán jövök megint!

Addig is szép napot és vigyázzatok ezekkel a fránya vírusokkal! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

na, tok jo, evett par kanal almas krumplit!
egy erdekes cikk:-)
http://index.hu/kultur/eletmod/pink0109/

banana

Memme!

Lelombozódás tárgya??? :oops: :oops: Vagy "csak" kicsit fáradt vagy? Na persze amennyi tudható lelombi ügyben!!! :roll:
Ez a kép viszont télleg feldobja az embert!!!! :lol: :lol: Nézegesd!!

Kriszta!

Ez a "beköltözik a nővérputba"!!! Ez nagggyooon jóóóó!!! :lol: :lol:
Vidámkodom is rajta !!!! :lol: :lol:

Tencikém!

Privi még sehol!!! :? :? Biztos, hogy nekem küldted el?? :roll:

Valentina!

Mi a baj??? Gyere, mesélj!!!!

Ancsa, Snowwhite, Borsa, Durca, Vera, Cininici??????? :roll: :roll: Merre vagytok???? És bocsi, ha valakit kifelejtettem!! :roll:

Na most mán télleg mentem ebédelni!!! :wink: :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tenci!!!!

Átjött a privi!!!! :lol: :lol: Úgy hogy újra megírhatod nekem az elveszett "litániát"!!!! :wink: 8)
Várom!!!!

Pussz!!!!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

SZiasztok!

TIGRINCS-most küldtem egy privit-ismét neked :lol: :lol: remélem célba ér hiszen itt vagy a közelben-szerintem én bénáztam tegnap...bocs
mi tutkó kedden megyünk kórházba altatódoki+ctg egybekötve 13óra körül...

Betegeskedőknek jobbulást!!!!

Eni-Tigrincs-Benedek ill Adri nálatok is idejében érkezett???mármint 40.hét???

Kérdés-akinek már része volt ebben-ajándékot hoz a kistesó???-vélemények???? előre is köszi

Lépünk kori van,de visszatérek!!!! :lol:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Tigrincs!!!
De jóóó-ha megjöttünk megírom!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Kép
Kép
Kép
Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Szia Andi!
Táblázat nagyon csini, de mi van veletek?
(adat: szülésznő: Zachár Erika, kiírt áll. 2009. aug. 16.)

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Cinicini
Mi is gratulálunk Kincső babához! :D :D :D

Eni
Hurrrrrrrrrá! 37. hét! :D :D :D

Banana
Jobbulást Annának! Remélem ez az étel már a megfelelő helyen távozik!

Memme
Nemsokára három mókuskával fényképezheted Apát! :D :D :D
Mekkora Eszter! Nem mondták még, hogy nagyobbnak néz ki a koránál? Vagy csak én látom nagynak?

Szopitéma:
Már régóta gyűlnek bennem a gondolatok a témával kapcsolatban, csak nehéz róla írnom. Szóval nálam sajna bejött az, hogy amivel kapcsolatban parázom, azzal nagy valószínűséggel problémám lesz. Anyukám sokszor mondta, hogy a hugom és én is sokáig (másfél év) szoptunk, így ezzel kapcsolatban soha nem merült fel bennem, hogy bármi problémám lehetne. Nem is volt.
Az én parám mindig a terhesség alatti esetleges problémák voltak. És valahol be is jött. Két kissúlyú és egy elvesztett baba, több vetélés. :oops: Egyedül mikor Marcit vártam, nem volt időm mindenféle dolgokon gondolkodni. Ő született normálnak mondható súllyal.
Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkire igaz, ha akar szoptatni, tud is. Biztos vannak kivételek. Egyik barátnőmnek azért nem sikerült, mert nem átjárhatóak a tejcsatornái. Ez persze akkor derült ugye ki, amikor megszült. Szenvedett vele néhány hónapig.
Na remélem nem untattam senkit ezzel, de most próbáltam leírni, amin napok óta gondolkodtam.
Egyébként én is sokszor gondolok mostanában arra, hogy milyen jó lenne megint egy picurka, de nagyon félek a kihordástól, ezért nem vállalunk inkább. Nem szeretnék dilidokihoz járni.

Etenci
Mikey nagyon édi kis pasi. Mennyire érzi szerinted, hogy tesó lesz?
Nálunk nem volt tesóajándék.

Veronikusz
Bocsi, bocsi, de eddig mindig kihagytalak. :cry:
Sajnálom, hogy a karácsonyi pihenőt ilyen betegen viselted. remélem azóta már minden rendben Veled!
A gyerekkori szörnyű élményeidet meg nagyon-nagyon sajnálom. Számomra elképzelhetetlen elveszíteni az édesanyámat. Pedig sajnos ez az élet rendje, csak nagyon nem mindegy, hogy hány évesen. :oops: :oops: :oops:
Kis terroristáid altatásához: Ha korán elalszanak, nem fognak túl korán fel is kelni(hajnalban).

Renáta
Én tisztáztam apával a cicitémát. Mondtam, hogy az a gyerekek táplálásának nélkülözhetetlen eszköze, úgyhogy örüljön, hogy eddig kölcsönkapta tőlük. :lol: :lol:

Matyi ébred, mennem kell....
Puszi mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Memme, Valentina!!! És persze Mindenki másnak is!!! :wink: :wink:

Anyócák!!! Megpróbállak felvidítani Benneteket egy (szerintem!) jó kis sztorival!!! :lol: :lol:

Cím: Anya "bemószerolása" az óvó néninél!!! :lol: :lol:

Előzmény: Szerdán történt!
Karácsonyra kaptunk Kengurus vásárlási utalványt. Gondoltam, mivel nem voltam már vásárolni vagy 2 :!: :!: hete :lol: :lol: és most van időm, elmegyek. Egyedül!!! :wink:
Szóval. Apát szerdán alig lehetett "kijebbrudalni" itthonról, hogy mennyen mán végre dolgozni!!! :twisted: Mondtam neki, hogy szeretnék elmenni levásárolni az utalványt, de addig amíg itthon van nem megyek. (mert ha itthon hagyom "megsértődik"! :lol: ) De ez most lényegtelen!!! Nagy nehezen sikerült elmennie kb. fél 2-kor. 8) Aztán én gyorsan megebédeltem és kb. 1/4 3-kor elmentem itthonról az érdi Stop Shopba. (mert itt minálunk van ám ilyen is! :wink: )
Szóval mivel jóban vagyok az eladó csajszikkal, ha egyedül vagyok mindig szoktunk dumálni. (persze a vásárlókat azért rendesen kiszolgálják!!!! :wink: 8) )
Aztán telik múlik az idő....azon kapom magam, hogy már 6 óra van!! :shock: :shock: Nézem a telefonom....nincs rajta hívás! :? Vajon hol lehetnek Kiscsaládom tagjai???- tűnődöm, mert legkésőbb 1/4 5-re haza szoktak érni az oviból és ha anya nem áll vigyázva az ajtóban :lol: :lol: mikor Ők megérkeznek, hát van "erezdelahajamt"!!! :lol: :lol: Magyarul, ha nem találnak otthon rögtön telóznak, hogy hol a csudában is vagyok mán?!?! :roll: De szerdán semmi.!!!!!! Mondom a Kenguscsajoknak, hogy ez nekem furcsa, de mindegy, megyek haza, mert különben is bundáskenyeret ígértem vacsira, azt meg azért mégis időben meg kell csinálni! :wink: :wink: Szóval elköszönök és hazaautókázom. Na persze már itthon vannak, világítás mindenhol!!! :twisted: :twisted:
Mikor belépek Apa "rámripakodik", hogy hol a Jóistenben voltál eddig??? És azt ne mondd, hogy a Kenguruban!!! 8) 8) Pedig ott voltam és mutatom is, amit vettem. :lol: :lol:
Aztán Adrikám, az én drágaságom közli velem, hogy - Szia anya! hol van a megígért bundáskenyerem, amit 3 napja ígérsz???- :roll:
És meg ledobva magamról mindent, mint a kisangyal nekiállok megcsinálni a megígért vacsit!!! 8) :wink: (kaptam azért jó pontokat is, mert szupi lett a bundikenyér meg a tea is!!) 8) :wink:
Végkifejlet. Ma reggel én vittem Adrit oviba. Beérünk, átöltözünk, kezet mosunk, puszi Anyának meg Pocakra is :oops: :lol: Adri beül a csoportba reggelizni, én meg kicsit beszélgetek óvó nénivel. Megkérdezi hogy vagyok, hogy bírom, mondt egy-két mondatot Adriról, stbstbstb. És mikor már elköszönök (végleg!) hogy akkor én megyek Erzsi néni még utánam szól.
És itt jön a JAVA A LÉNYEG!!! -Jaj Timi várj már egy kicsit, ezt még el kell mesélnem!- Mondom -Tessék!- Erre óvó néni közli velem, hogy Adri mesélte tegnap....
- Képzeld el Erzsi néni, mikor tegnap Apával hazamentünk Anya nem volt sehol. Azt hittük már haza se jön, mert elment vásárolni a Kengurus boltba!(ugye ezt Apától tudta, mert Apának mondtam, hogy hova megyek!)
Ha oda betéved, akkor órákig sem lehet onnan kicibálni!!! Hát ez hihetetlen!!!- :shock: :shock:
Na persze első megrázkódtatásomból "ezredmásodpercekalatt" felébredve jót rötyögtem én is az óvó nénivel a dolgon!!! :lol:

Úgy hogy csak előre szólok...Jól vigyázzatok, hogy mit csináltok, mert ezek a kis Büdösek jól kibeszélnek Bennünket az óvó néniknek!!! :lol: :lol:
Tanács: Érjetek haza mielőtt a gyerek hazaesne az oviból!!! :lol: 8) :wink: (már akinél Apa fuvarozza hazafelé a Lurkót!)

Na remélem nem fárasztottalak le Benneteket nagyon!!! És azért egy kis mosolyt tudtam csalni az arcotokra!!! :roll: :wink: :oops: 8) :lol:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tenci, Benedek tökéletesen időzített. 39+6-ra érkezett, ez volt január 26-a. :wink: Kap kistesó-ajándékot. Nem is azért, mert bármilyen jelentőségét is látnám, inkább szülői lelkem megnyugtatása érdekében. Na meg ezzel baromi jól eljátszott egy játékboltban, de addigra már megvettük a karácsonyi/szülinapi ajándékot. :D Próbálok róla egy képet...

Kép

Andi, szupi, hogy tettél táblát. Majd beírod hozzánk Ritát (Nováky) szülésznőnek? KÖSZÖNET.
vbea

Memme
Szerintem nem is annyira tojás a két csajszi :oops: VAnnak hasonlóságok, de míg eszter tiszta puci, addig Melinda egyértelműen te vagy :wink: Én így látom....Rólunk is mindig azt mondják, hogy mennyire hasonlítunk (húgommal). Sosem értettem, szerintem Anyun kívül semmi közös nincs bennünk :P
Nem értettem, hogy mire kell rákérdeznem :oops: :oops: :oops: Szerintem nincs köztünk 2-3 hét. Tudom mikor dobtuk össze Kispipit, vagyis, hogy mikor került a sütőbe, mert a két időpont nem ugyanaz :lol: :lol: :lol: De nekem egy nappal kevesebb a valóság, mint ahogy a vonalzó számol...

Banana
Zsófinak jobbulást :(

Kriszta
Hááát, akkor új védőnőnk lesz...Még én sem tudom, hogy ez jó vagy rossz :roll: Téged meg totál megértelek ebben a kérdésben :lol:

Eni
Hurrá 37. és derékfdogálás! Vigyázz, mert úgy fest Janka is indulatban ha már most tágítgatja a méhszájat :wink:
Hajrá nővérpult :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok!

Gyorsban, mindkét gyerek beteg, Nimi elment húgomért, mert lerobbant az autója...

Enikém!
37. hét! Királyok vagytok csajok! Derékfájás, hm indulgat a buli!!! Kinek írsz sms-t, ha indulsz vagy megérkezett a Janka lány?

Alvás: martin is dobta a du-i alvást... Hát ez van, majd lesz valahogy.

Tencikém!
Honnan tudtad, hogy Steffnek szoktak becézni? Vagy ráéreztél? Martinnak 13hósan 16 foga volt, másfélévesen lazán megvolt a 20, de én már nem tudom mikor jött ki tényleg az utolsó 4. Mi vettünk ajándékot Martinnak. Én a kórházi pakkba bekészítettem úgy mentem szülni, egy plüss pandát és egy kis helikoptert hozott a kiscsaj a bratyinak és mikor bejöttek meglátogatni akkor odaadtam neki, hogy ezt Mirci hozta neki onnan ahonnan jött :lol: Nem tudom mit értett meg ebből, de a pandát most elkezdte magával mindenfele cipelni a helit is szereti és tudja, hogy Mircitől kapta.

Na most ennyi majd még jövök!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Memme
gyönyőrűek a lánykáid

jól vagyunk
Balumanó beteg , tegnap előtt belázasodott(kaptuk volna a pneumós oltást, de reggelre lázas lett)voltunk dokinál!Piros a torka.....
Éjszaka 40,8 volt a láza,úgyhogy hűtőfűrdőztünk,hajnali fél3 kor!Azóta semmi láz,csak szörcsög az orra, de nem jön semmi belőle

Anya szuperül van :lol: süt :shock: főz :shock: állandóan éhes :lol: :lol:

Bálintom ma megy este sielni 10 napra Franciaországba :cry:

Eni
éljen a 37. hét!!!!!! :lol:

próbálok majd visszaolvasni....

emano/Andi
KépKép
emano

Tigrincs!
Rólunk is mindent tudtak a bölcsiben! :lol: Most az ovit nem nagyon tudom, mert ember hordja a lányt.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Nem akarok a szavakon lovagolni, de terhesgondozás a védőnő is és az orvos is. Ezek közül ráadásul a védőnő rendszerben benne kell lenni, a kiskönyv miatt, aminek megléte kötelező, ez alapján állítják ki a kórházban az igazolást. (nyilván, akik itt vagyunk, mind fogadott rovossal, aki tudja, a történetünket, stb. De aki csak jár sztk-ba rendelésre, és szül valamelyik közeli kórházban, ott azért haszna és jelentősége is van a kiskönyvnek. VAGY, első terhességemnél a méhlepény a méhszájon feküdt, bele volt írva a kiskönyvbe és magamnál kellett hordani, hogy ha bárhol vérzek az utcán, a mentősök tudják. Második esetben meg a véremben volt egy ellenanyag, emiatt nem volt mindegy, milyen vért kapok, ez is benne volt. Szóval azért vannak esetek, amikor ezen adminisztrációs dolgok hazsnosak. Másrészt meg a szociálsi háló is ímigyen működik, ugye erre kapjuk az egyszeri szülési segélyt.

Na, nagyon okos voltam. Megyek dolgozni!

ENI, neked meg annyira örülök! Ha már majd szülni akarsz, gyere el hozzánk, de azért most ugorj fel egy teára! :) De persze addig is jöhetnél! :)

mtunde

Arra, Reni, hogy elég-e, ha a betöltött 12. héten elmész.

Phadri, itt a mondat-gondolat, amiről írni akartam szopi ügyben:

"nem mindenkire igaz, hogy ha akar szoptatni, tud is" Nyilván, van olyan, amiről írtál, a szervi gond. De hát hány olyan esetet olvastam, hogy valaki akart - túlságosan is AKARTA - ezért, azért akármiért és nem ment. Szóval valami olyasmi motoszkál bennem, hogy ha nagyon tudatos a dolog, akkor elveszhet.
Tudjátok, :wink: az orgazmus se jön, ha az ember erőlködik és csapnivaló lesz még a többi része is. De hát ez nem vicc.

Igen, Eszter és Melinda is testileg nagyobb a koránál, most van,a ki azt mondja, hogy Melinda mentálisan is, de ez viszonylagos szerintem és én nemigen találkozok most hasonló korú gyerekekkel, nem tudom. Egyébként is azt gondolom, hogy ki szoktak ezek a dolgok egyenlítődni 4-5 éves korra. Főleg a nagyszülők fényezik, ami gondolom mindenhol így van, csak esetleg rosszul eshet annak a másik nagymamának, akinek éppen beszélnek róla, és tudom, hogy elszállnak. Hogy "ez meg ez a kisfiú/kislány még nem beszél" etc..., és akkor én mindig elmondom, hogy majd fog, ne vonjanak le messzemenő következtetéseket és főleg ne hangoztassák lépten-nyomon.

[b]Tigrincs
, semmi különös, bal lábbal ébredtem, hideg van, hosszú volt a hét, vastartalékaim kifogytak, etc. etc., mondhatnék még húsz dolgot - majd elmúlik.[/b]

Kép

Kép

Kép
memme

Há!
Bocsánat, rosszul jelöltem ki a szöveget vagy mi, úg yfelejtettem valamit. :oops:

Kép

Kép

Kép
memme

Nyilván nem akarok én ma szülni... de azért a 37 olyanolyan lehetetlennek tűnt. Én erre nem készültem. Azt mondtam, hogy amennyiben karácsonyig benn lesz Janku, nyert ügy. :wink:

Tünde, sohasoha nem felejtem el, hogy 20h-kor még nálad voltunk, és hajnalban ott volt Bene. A kiskönyvvel kapcsolatban ez mind igaz. Igen fontos infók lehetnek benne, ha nem komplikációmentes valaki vagy a baba...
vbea

Memme!

Na akkor "örülök", hogy nem komoly a dolog!!! :wink: :wink:
Teccik nekem ez a macis vonalzó!!! :lol: :lol: Kicsit olyan "fiús"!!! 8) :wink:

Tenci!

Jó korizást!!! Vigyázzatok Magatokra!!! És akkor várom majd a privit! :wink:
De akartam kérdezni már, hogy miről beszéltél Te egy pár oldallal ezelőtt??? Hogy februárban már Te is mész korizni???? 8) :lol: Nem lesz az még korai egy kicsit???? :roll: :roll: No nem pofizok bele!!! 8) Csak kérdezek! :wink:
Adri 39+5 érkezett. Április 3-ra volt kiírva, de 1-jén született!! :lol: Vicces Gyerek!!! :lol: 8) :wink: De Neki legyen mondva nagyon rendes volt, mert 3 és fél óra alatt meg volt!!! 8) :wink: (bárcsak ÖcsiHugival is így lenne!!! :roll: :oops: )
Tesóajándék: Mivel Adri nálunk most a rajzolós-vágós-gyúrmázós korszakát éli, ezért Ő Hercegnős (sima) füzetet és 5db Hercegnős tollat kap ajándékba Kisbüdöstől! :P Ezeket egyébként a Teccőbe :lol: vettem. Szóval semmi extra, nem szeretem "nagyzolni" a dolgokat. De azt tudom, hogy ezeknek tutira fog örülni!!! És ez a lényeg, nem a nagyság!!! (Szerintem!!) De ha nem kapna semmit, akkor is biztos örülne Kisbüdösnek :lol: , mert egyébként sem az a "követelőzős" fajta!!! Ezt inkább "magam" miatt kapja! :oops:
Ha hazajöttünk a kórházból. Mert azon viszont elgondolkodtam, hogy mi lenne a jó. Hogy bejöjjön meglátogatni minekt Adri még ott a kórházba vagy ne. :roll:
Mert azaz igazság, hogy mikor Adri született, akkor volt bent egy 3 év körüli kislány vagy kisfiú (erre már nem emlékszem pontosan), akit behozott az apukája, hogy nézze meg kistesót meg anyát és csak nagy üvöltések közepette lehetett "kivontatni" a kórházból, mert az anyukáját akarta!!! :roll: :roll:
Úgy hogy most ez a legnagyobb "gondom", amin filózok!! :roll:

Hozzászólások?!?!? Ki mit javasolna?!?!

Na menek, mert hazaértek az oviból!! :lol: :lol:

Majd este még benézek! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

nem tudok visszaolvasni :oops:

KISCSILLAG!!! Nagyon örülök!! és Gratulálok!! :D :D sok sok örömöt és boldogságot kívánok!!!!

annyit írtatok.... én meg állást keresek,de nem sok sikerrel... :evil: ugye nemsokára lejár a gyes...szóval vmit kezdenem kell magammal...de azt látom hogy mindenhol inkább létszámstop van nemhogy felvétel... :shock: :?

majd megpróbálok visszaolvasni!!!
most mennem kell...

Kép
gablaty

Még ezt akartam!

Kiscsillag!
Szívből gratulálok!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kiskönyv: na ja, ha komplikációim lettek volna, nyilván én is rendszeresen bejártam volna. Bár nem tudom, hogy derült volna ki a védőnő számára, hiszen csak annyit tett, hogy megkérdezte a súlyom... :evil: Irtó jól esett emiatt besétálni pl a 38. héten.
És ha van komplikáció? Akkor is inkább a dokihoz fordulnék.
Szóval szerintem a védőnői hálózat egy jó ötlet, csak nem jó a megvalósítása. Talán az ellenőrzés hiánya, vagy nem szűrik őket megfelelően a felvételnél, nem tudom.
Milyen jó, hogy itt vagytok ti, jó tanácsban, ötletekben sosincs hiány! :D :D
Vendég

Én a komplikációkat is arra írtam, hogy benne van a kiskönyvben, és azt a doki írja persze, hiszen ő a szakember! De maga kiskönyv kiadása, a terhesség regisztrálása, és persze nyomon követése a védőnő feladata. Neked kötelességed először jelenteni, aztán viszont neki kötelessége a személyes kapcsolatot tartani, kérni téged bizonyos időközönként, a leleteidet lefénymásolni, stb. Ezek az anyagok mind statisztikailag fontosak, és persze a kutya nem veszi őket elő, hacsak nem egy érdeklődő mikrotörténettel foglalkozó. (de mint történész én örülök neki, hogy vannak ilyen adatbázisok. :)) És nagyon durva, de ugye ők vezetnek statisztikát arról is, ha tragédiával, vetéléssel fejeződik be a terhesség, stb. Gondolom, hogy a kirívó dolgokat amúgy külön is vezetik esetleg valami statisztikának. Pl népegészségügyileg lehetnek fontos dolgok.

Na, persze ez elmélet részemről. És történészi utópia. :) Nyilván a képzésük béna és nem elegendő. És ha meg leterheltek, nem járnak ki a babához-anyukához akkor a feladatuk, céljuk sincs betöltve.

Zsu, Benefül: ma voltunk audiológián. A tubus ahol bent van a bal fülben, ott tökéletes a hallás, ahonnan kiesett (jobb) ott 20-10 decibel romlás frekvenciától függően. Dobüregi hallásmérés görbéje lapos, vagyis folyadék sejthető a dobüregben. ERGO tubus vissza, na persze ezt majd prof mondja ki kedden, de borítékolom, hogy ezt mondja. :( Utána újból elviszem hallásvizsgálatra, hogy akkor tubussal ok-e.

Gabi, nem irigyellek. Most állást keresni. Hol dolgoztál Enci előtt?

Memme!
Nagyon is igaz, pont ezt írtam én is. A tudatosság, akarat a szoptatásban nem elég, sőt, sokszor frusztrációt is válthat ki. Ez sokkal mélyebbről jön. Egyfajta magabiztosság, természetesség, önbizonyosság, önismeret és sokszor bátorság is!!!

mtunde

Sziasztok4

Steffi
Jobbulást nektek!+++++++++++++++++++++++++++++++

Andi
Balunak is jobbulást!++++++++++++++++++++++++++++++
Nagyon örülök, hogy anyukád jobban van. Tele van energiával, ha már süt-főz! :D :D :D

Memme
Remélem nem értettük félre egymást. Vagy én téged. Én is azt akartam mondani, hogy amiről nagyon-nagyon szeretnénk, hogy jól sikerüljön, pont a nagyon akarás miatt nem lesz zökkenőmentes.

Emese
Köszi a hiányolást, de tényleg csak néha jutok ide. Van külön jegyzetfüzetem, amibe olvasás közben jegyzetelek, kinek mit írhatnék, de az időmet tudom a legrosszabbul beosztani, ezért írásra már nem igazán jut időm.
Szánkózós képek nagyon édik. Mi is készültünk valamerre a hétvégén, de apát elérte a torokgyuszi. Hőemelkedése van és rettentő vicces nézni a "gyengélkedését". Már a gyerekektől is megkapta: "Apa, mit vagy úgy oda, nincs is lázad!" De Pati szorgalmasan hordja neki a mézes teát. :wink:

Gabi
Nem lesz egyszerű munkát találni, az biztos, de valahol csak RÁD várnak. Keresgélj szorgalmasan! :D

Megyek, fürdetni kell.....

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Nem Phadri, nem, éppen te tetél helyre bennem egy gondolat-kezdeményt.

Gabi, az nagyon nehéz kenyér. Munkát találni mostanában... Szinte csak úgy tudom elképzelni, hogy valami kapcsolat révén. De próbálkozni kell, bármi adódhat.

Andi, jól van. Örülünk, így tovább. De jól értettem? Akkor te most tíz napig szalma?

Védőnő: az enyém nemrég került ki a főiskoláról, pár hónapos volt Eszter, amikor leesett neki, hogy ne zargasson. Ha gond volna, nem őt hívnám. És most majd megint nehezen fogja megérteni, hogy nem megyek ki hozzá a város másik végére a kórházba, főleg nem pecsétért. Viszont ítt tart tanácsadást a szomszéd utcában, odaviszem neki a leleteket leadminisztrálni, megméri a vérnyomásomat, vizelet teszt - tud azért segíteni. Mivel tényleg a munkája, hogy leadminisztráljon és van rajta felelősség, ráadásul ellenőrizgetik, nem akarom nehéz helyzetbe hozni. Tényleg olyan, mint mókusnak az erdőtűz a folytonos aggódásával, de ha lesz majd gyereke, talán lejjebb adja. Már így is sokat fejlődött...

Kép

Kép

Kép
memme

Tigrincs
aranyos volt a story. :)

Andi,
jaj, de jó hírek anyukád felől!!! és már süt-főz?! :lol:
jobbulást Balázsnak. átküldöm az Ancsától kapott gyógypuszikat, nekünk használtak Kolosnál. :)

Gabi,
sok sikert az álláskereséshez, tudom nem könnyű főleg egy kismanóval az oldaladon. egy csomó helyen úgy kezelnek minket mintha leprásak lennénk. legalább is ismerősök tapasztalata ez.
kitartás, remélem minél hamarabb találsz vlmit.

Tünde

mi van Bene fülével?? mi az a tubus ami benne van?

Anna,

hogy van Zsófi?
Vendég

Sziasztok!

Levi itt áll az ölemben és berreg. :lol:

Szoptatás: Memme, pedig én pont holnap veszek sinlacot és tápszert a biztonság kedvéért. :oops: :oops:
Lehet, túlaggódom én is, mondjuk Levi nagyon kis adagokat eszik, de azt van, hogy óránként. Szóval biztos, ami tuti alapon inkább legyen itthon. MOndjuk nálunk ez a hasfájás, ordítás, folyamatos szopiharcok, műtét és ezzel együtt majdnem elapadás és tápszeressé válás.....szóval én emiatt egyszerűen nem tudom lazán venni ezt a témát, hiába próbálom.
Meg este megpróbálom megetetni 50 millivel, hátha akkor nem 2-3 óránként kér enni éjjel, hanem mondjuk "csak" 3x/éj.

Zsófi, pocakon a bőrt összecsippented és kicsit kihúzod, ha úgy marad, vagy nagyon lassan megy vissza, akkor már gyorsan irány a kórház...na, de azért ez eléggé ritka.
Amikor műtét előtt vizsgáltak minket, Levi szinte mindent visszabukott, mégsem volt ilyen jellegű tünete.
Örülök, hogy jobb a helyzet és irigykedem is Zsófi elfogadja a gyümit? Mi még mindig mindent kitornázunk. Tegnap épp a krumplival bűvészkedett az úrfi: eltűnt két kiskanál, na jól megdicsértem, hízott a májam, hogy végre eszik a gyerek.
Erre amikor vettem ki a kompból, felemelte a fejét és a szép nagy tokája alá a nyaka köré beszorulva megtaláltam mindent.
:lol: :oops: Hogy hogy csinálta, amikor végig ott voltam előtte? :shock: Lyukas a nyaka biztos!
:lol:

flyt. köv....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Andi, nagyon örülök mamádnak! Fincsiket ehettek.
Balunak gyors javulást!

Meg persze minden beteg babának és szülőknek is! Steffi, Adri, Valentina.....

Kriszta, mi is oszitársak Petivel. Mi sem nagyon csíptük egymást a gimiben, bár volt egy kis románc egy nyári táborban, de utána hazajövetel után nem hívott. Ha ma rákérdezek miért nem.....Hát, miért, én is hívhattam volna... :lol: Tipikus pasernyák. :wink:

Tünde, Bene füle nem jó hír. Akkor újabb műtét? Szegénykém, reméljük már az utolsó!

Gabi, melókeresés. hajrá, tényleg nem könnyű, de Téged kemény fából faragtak ám.

Tigrincs, igen-igen, minket nőket nagyon könnyen beszippantanak a ruha és bababoltok, de ez nem is mi hibánk. Valahogy így építik ezeket a fránya üzleteket...babonázó illat, vagy na, mint a Dagobert bácsi, csak nekünk nem dollárjel jelenik meg a szemünkön, hanem baba/ruha. :lol:

Ancsa, elvesztél valahol Zala megye foglalása közben?

Eni, én 5 nap múlva már szültem. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 08:37-kor.
Vendég

Óh gyerekek! Minden beteg babának és gyerkőnek és Papának jobbulást. Én most kivételesen csak kopogtatom az asztalt... :wink: Andi, rosszabb ne legyen, most NE AGGÓDJ!

Valahogy úgy voltam ezzel az egész szopiüggyel, mint te, Zsófi. Folyamatosan volt a polcon "nyugi-táp", 4 hónapos volt Benedek, amikor meg is kezdtük a hozzátápit. De már meséltem. Bár ő frenetikus tempóban hízott, a folyamatos nemalvás stb arra késztetett minket, hogy állandóan amiatt aggódjunk, eleget tud-e enni. (Sinlacot imádta. Egyéves elmúlt, amikor még mindig túrta...) Tény, hogy mai napig elképesztő mennyiségek eltűnnek benne (pl 2 tükörtojás kenyérrel, vagy 2 virsli).

Nyilván azért is nehéz(kes) a védőnő kérdése, mert mindannyiunknak "másra" van szüksége. Van, akinek segítség, ha sertepertélnek körülötte, van, aki azt szereti, ha békén hagyják. Nálunk egész rokonság zokon vette, hogy én biza nem kértem, hogy jöjjenek és rázzák a gyerekem hátsóját, azaz kivegyék a kezemből. Kemény volt. Szóval valami hasonlót tudok elképzelni, mint Angliában vagy Hollandiában. Ott nincs külön védőnő, hanem a szülésznők kísérik a mamikat végig a terhesség alatt, majd utána is egy ideig. Ezen lehet agyalni egy jó darabig.

Zsó, neked még 5 nap volt hátra? :roll: Ma bevásároltunk kisBencinek mindenfélét (csokiropizizibambi), viszi majd a haverjához, ha menni kell. Fő, hogy figyelünk az egészséges táplálkozásra. :lol:
vbea

Kriszta,
még jó, hogy nem vártátok meg mondjuk a 40 éves osztálytalálkozót...söröcske...

Borsikám,
nem tudom, hogy bimbódzó kapcsolatunk elvisel e ennyi hányattatást? Szó szerint...gyógyujjá, aztán majd kiteljesedünk.

Eni,
innen is jupi a 37-hez! Ha nem vagyok tolakodó, bombáználak íróság miatt egy priváttal!Egész megnyugtatott a hozzászólásod, hogy lesz gáz, erre irod, hogy te is spájzolsz! Mindegy, két doboz pattogatott kukoricát mi is vettünk ma. Ja, meg egy két kilós lisztet. :roll: Virsli, rántotta nálunk is iszonyat mennyiségben...ja és sajtostejfölös tészta!!

Reni,
erről jut eszembe, spenótos tészta kizárólag levélből, vagy mehet mirellit krémből is? ha azt irod levél, akkor hol lehet azt ilyenkor beszerezni? Köszi. Meg akkor már recept is(tudom, telhetetlen), köszi, köszi.

Gabi,
álláskeresés...drukkolok, miközben én is agyalok ezen ezerrel. Engem ugyan régi helyre visszavárnak, de hát valahogy nem kivánja a szervezetem az Őrbottyán-Budaörs(Törökbálint) közötti 70 km-t leküzdeni naponta...nem tom, mi lesz.

Memme apukát is megkukkoltam...nahát, itt is látni, hogy tényleg ő a csajok egyik fele...

Tablókirály Zsófizsófi???

Betegek, gyógyuljatok!

Kép
Kép
paklincs

Eni
pedig összeraktam egy pakkot(kórházellenes)nagyon fosizok......hülye vagyok mi

Memme
bizony jövő7 vasárnapig egyedül...ill. itt van anya

Gabi
nem irigyellek álláskeresés miatt!!Én majd augusztus környékén kezdek keresgetni....

Steffi
gyógyulgassatok

Tünde
Benefül :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

Andi,
szuper, hogy anyukád jól érzi magát!!!Remélem, te is egy kicsit jobban lelkileg! Ha Balu állapota engedi, nézzél be ide esténként, amíg ember a havat szántja!

Kép
Kép
paklincs

na így gondoltam

Kép
Kép
paklincs

Tencikém!

Privi megjött és kb. 2 perce a választ is elküldtem rá!!

Most menek aludni! (el sem hiszitek, mi?) :wink:

Szép álmokat Mindenkinek!!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Hello,

Csak bejelentkeztem... :lol:
vbea

Persze Aproo, ha te úgy érzed magad biztonságban, tárazz be. Akad itt, akinek attól lett teje és kiegyensúlyozottabbá szoptatás, hogy meg volt ez a "tápszer a polcon, mindenesetre" - biztonságérzet. Nálam ez egy kósza gondolat volt, mert olvastam ezt -azt, lebeszéltek, de hát - mondtam - úgy nem nehéz erről beszélni, hogy nem volt gond, nem kellett megoldásokon törni a fejem.
Egyébként a hozzá tápis időszakában egy ideig Eszter főzelékeit Sinlaccal sűrítettem be.

Kép

Kép

Kép
memme

Ja, MSE! Benci tartalékait töltöttem fel, nehogy fogyjon a kis drága azalatt a 2 óra alatt, míg megszülök... :lol: :lol: :lol: Átmeneti felvigyázónk, a barátnőm is rendelkezik egy gyerekkel, így mindent duplán vettünk... szóval náluk is van gáz, meg minden. Nem a gáz miatt para... :wink:
vbea

Eni, ma lépek családi szülinapozásra, de ha hazavergődtünk, írok privit.
És igen, még 3 nap és befeküdtem, aztán kezdődött a hosszúra nyúlt mókamiki...Rachel effekt,alias Jóbarátok. Egész Budapest és agglomerációja megszült míg én iszogattam a kotyvasztott homeos lötyiket.....:-)

Memme, igen én meg csak irigykedem a lazán szoptatósokra. Nálunk annyi minden összejött, hogy én már attól is félek ha tüsszent kettőt a kis Csibész.
Na, majd kistesóval laza leszek.... :wink:

Spájzolás...hmmm...azt hiszem én is pattogatott kukoricával és csokival kezdeném, biztos,ami tuti!
:lol: :lol: Ha már megfagyunk, ne két egészséges répaszál között tegyük... :wink:

Na lépek....Többi pocakos, jelentkezzetek, Eni lett a Kisangyal ma!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Csak gyorsan az elmarad kariképek! :wink: :wink:

Adri és a még ép :lol: csomagok! :wink:

Kép

Hercegnők! :wink:
Kép

Na rohanok, mert kicsit sokan lettünk!!! :lol: 8)

Szép napot Mindenkinek! :wink: :lol:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Aproo!

Ha Eni a kisangyal :lol: :lol: , akkor a második pocakos bejelentkezőt milyen "titulus" illet? :lol: :lol:

Na mentem, mert várnak a gépre! :twisted:

Puszi Mindenkinek!

Majd este megpróbálom legalább a laptopot "visszanyúlni" és legalább elolvasni a mai "termést"! :wink: 8) :lol:

Írjatok-Írjatok!!!! 8) 8)

Na most már télleg mennem kell, mert a nyakamra "léptek"!! :twisted: :wink: :lol: 8)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tigrincs, a Kisangyal Segítői!

És ki mer a Te nyakadra lépni? irgum-brugum.... :lol:

NA, tényleg rohantam.

puszka

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!!!
én is vagyok ám....
Akkor én ki lettem??-Kisangyal segitő-segítője??????-szóval a bronzérmes :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
etenci
Ercsi

Sziasztok!

Helyes, szülés előtt illik minden reggel bejelentkezni.

Orsi, ez egy hosszú történet. nyár végén kezdődött. Savós középfülgyulladást állapítottak meg, ami valszeg 1,5 éve ott van... (tünetet nem okoz...) és aztán mandulaműtét és 2 oldali tubus felhelyezése lett belőle. A tubus egy kis műanyag cső, amit a dobhártyába ültetnek bele, hogy a savó, genny, stb távozzon, és kitisztuljon a dobüreg.
Blogomon írtam erről sokat.

mtunde

XI-XII kerületiek! tudtok tanácsot adni bölcsöde ügyben?
egyáltalán bevennék most? vagy várólista van? És hová lehet/érdemes?
Hogy kell elkezdeni az ügyintézést? Telefonon, vagy vigyem be az első útbaeső bölcsibe?
Van olyan, hogy csak heti 1-2-3 napra megy a baba? Nagyon megviseli őket?
Kicsit elszorul a szívem, de találtam egy jól hangzó álláshirdetést, valszeg otthonról végezhető, de szeretnék tutira menni.
(nem túl gyakran keresnek nyelszakon végzett bölcsészt, kb 50 évente egyszer, szóval valami azt súgja, meg kéne ragadnom a lehetőséget)
Vendég

SZiasztok!!!

Csak gyorasan..képek cuki....csajok szépségesek :lol:

Andi!
Örülök a jóhíreknek :lol: :lol:

A betegeskedőknek jobbulást!!!!!!így nekünk is...Képzeljétek a Lettinek ma reggelre 38,3 lett fencibe a hője..már napok óta csúnyám köhög, hívtam a doit de azt mondta ha van étvágya és nincs láza akkor nem gond...na most úgy látom megérkezik a láz is..sajnálom szegényt...mit csináljak vele??? , hívtam a dokit de nem kapcsolható...étvágya van.....

Mindenkinek kellemes hétvégét :!: :!: Szépen süt a nap :lol: (legalábbis felénk)

KépKépKépKép
vdorka3

na jó ez nem freudi elszólás volt remélem, nyelvszakon végeztem és nem nyelszakon :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Milyen front van ma? Mert Panka reggeltől hisztiüzemmódban van, már nem tudjuk, mit csináljunk vele. Ha azt mondom neki fehér, tuti azt mondja fekete, szóval ilyenben.

Pocakos mamik! Rendes lányok vagytok, nagyon helyes!

Eni!
Már nagyon finiselsz! Ez a takarító, gyűjtögető, készülődő fázis :shock:

Aproo!
Nekem is van tápszer receptem. Meg volt is egy kiváltva, csak lejárt a szavatossága. :) Még a kórházban írták fel és hazafelé kiváltottam. Én meg az én önbizalmam már akkor is működtünk. Ahhoz képest, hogy úgy engedtek haza, hogy anyatej plusz pótlás, egész jól húzzuk.

Gabi!
Mit dolgoztál Enci előtt?

Bori!
Petya már fel van iratva várólistára, mert szóltak Panka bölcsijéből, hogy ha akarunk menni, iratkozzunk, mert nem lesz hely (2010 tavasz!!!) Szerintem a bölcsi nem körzeti, úgyhogy nyugodtan menj be a legközelebbibe, aztán ha mégis, majd mondják. Elég sz.r, amikor otthagyod a gyerekedet, de ha van munka, és szívesen csinálod, akkor egyenesbe jön. Pláne ha jól alakul és tényleg otthonról lehet végezni!

Kép
Kép
kriszta36

Most ezt az utolsót csak azért ilyen összevissza, mert Petya most kelt és itt ül az ölemben, Panka meg ebédelni akar. :shock:

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?