Új privát üzeneted érkezett!

Dytke!

Nagyon-nagyon örülök Neked! Csodaszép a nagyfiú!
A barátnőm kisfiának volt ilyen gondja,ott is a tejfehérje-allergia okozta. Viszont olyan mértékben kell a barátnőmnek vigyáznia,hogy pl. Vegetát sem használhat,mert abban is van tejfehérje-származék! Már 2 hóanapja diétázott,babánál maradt a véres széklet és mikor rájöttek,hogy a Vegeta a hunyó és elhagyta,na akkor rendeződött a dolog!

Mzs,Dius!

Gyönyörű babák!!! :lol:

Panndi!

Nekem is 2 babám fogant a főiskola alatt! :wink: Ráadásulaz egyik a 2.államvizsgám előtt 1 héttel,amikor tuti bizos voltam benne,hogy a stressz keresztbe tesz a próbálkozásunknak! De nem... :lol: Úgyhogy a diplomaosztóra már nagyon büszkén mentem!
Szépséges nevet választottatok a pici lánynak!

Susy!

Na,az én anyósom nem látja be a hibáit! De ez van!

Márti
borossné becz márta

Gabesz
Érdekelne a dokinéni elérhetősége. Megírnád priviben? Köszi előre is.
A babád nagyon aranyos a képen, igazi kis paicibaba, szép kis szájacskával, kezecskével. :)

Danann
Megkérdeztem ma a gyógyszertárba, van kakóvaj, dekára lehet venni. Már bánom, hogy akkor mikor használni akartam nem kérdeztem meg máshol. Igazából itt nem értették, hogy miért mondtak nekem ilyet. :roll:
Samu micsoda nagyfiú, látszik milyen kis huncut. :)

Kép
Kép
susytunder

Milyen tündériek a gyerkőcök! Annyira szeretem nézegetni a képeiteket, mindig a férjemnek is megmutogatom. :lol:

Peti ma elég hangosan nevetett - szopi közben. Hogy mi jutott eszébe... és imád pancsolni, de ma akkora lubickolást csapott, hogy úszott körülötte minden.

A száj elé tett sálról olvastam! Határozottan nem ajánlják, mivel a szábjól kifújt pára meleg, a bacik elkezdenek benne tenyészni, amit útközben odacsapódnak, és így a baba visszaszippantja, vagy fene tudja, hogy magyarázta az illető doki, de az volt a lényeg, hogy fertőzésveszélyes.

Kép

Kép
nikuc

Köszönöm a sok név-bókot :oops: :D

Samu tényleg igazi nagyfiú!

Zsófi fél nyolctól alszik, eddig kétszer ébredt... hétfőn kapta meg a 15 hós oltást meg az első prevenart, azóta taknyos, most már nyűgös is :roll:

Kilók alakulnak, holnap megyek védőnőhöz, majd kiderül, mennyit híztam, de az elmúlt napokban tettem róla, hogy sokat mutasson a mérleg :oops: Zsófival ilyenkor 3 kiló plusznál tartottam, a vége 9 lett, kíváncsi vagyok, most hogy állunk :lol:
Vendég

Meztelenkedős fürdős képek :)
Anyu azt mondta úgy néz ki a fürdőkádas képen, mint egy kaucsukbaba :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Iricc, gondoltam, hogy ő is felvetette, különben nem ment volna bele programcsászárba. :) Tényleg nem császárpárti. Ja, amúgy én a saját hálóingemben voltam, mert éppen nem volt kórházi a szülőszobán, és abban maradtam. (abba volt az előkészítés, és aztán nem kaptam kórházit. A műtét alatt is rajtam volt, csak felhúzták.

Márti
, teljesen igazad van. Egy császármetszés is szülés, még ha nem is olyan látványos szenvedés-átéléses, mint a természetes, de akkor is. Nagyon örültem neki, amikor ott szembesültem vele, hogy jó dokit választottam!

Nini
, ki volt a dokid? Vagy az ügyeletes volt ilyen nagyon "ügyes"?

Benének is volt befele forduló lábfeje, nekün is szivacsozni kellett volna, de nem szerette, így aztán elmaradt, de kinőtte. Helyett lett óriási lúdtalpa. :( Persze nem emiatt. :)

mtunde

Dius

Én csak azért mondtam, mert láttam, hogy ma egy hónapos :) Én a magam részéről ünneplem minden hónapban, hálát adok Istennek, hogy van nekem :P :P :P

Dávid babának nagyon csábos mosolya van :) Azt hiszem a lányok imádni fogják :)

Márk ma nagyon sokat bukott... ez nála eddig nem volt gond. Nem értem mitől jött elő. Talán túl eszi magát ?

Kép

NIKI
nini.n

Susy, áááá a monori bőrgyógyászat nagyon gáz... ide tartozik a fél világ körülöttünk, mindig sokan vannak, régi és elég koszos rendelő és engem a két doktor néni se hatott meg, Lilluval a hasamban jó sok hülyeséget diagnosztizáltak össze nekem :cry:
Én nem vagyok egy csak magándoki párti, de az itteni bőrgyógyinál tudásban-lehetőségben minden jobb :lol:
Állítólag épül az új egészségház és akkor a koszos kis rendelő is oda költözik... én már nagyon várom, de sajna nem ma lesz :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Nagyon szép baba képek vannak mindig :lol:

Mivel már Samu nem annyira baba, külön is meg kell dicsérjem az édes vigyorát, én nagyon imádom az ilyen huncut kisgyerkőcöket. Lillut se lehet fényképezni, mert ő is nézni és fényképezni akar mindig :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Jólesik, hogy örültök nekünk, köszönöm :)
Sly-al szoktunk emlegetni titetek, hogy már mekkorák a gyerekek és, hogy hogy van időtök netezni :) Márti főleg neked négy gyerek mellett :) Adhatnátok tippeket.

Márti - először én is csak a tejtermékeket hagytam ki, de nem múlt. Aztán odafigyeltem és tényleg az égvilágon semmit nem ettem amiben akármilyen formában van tej, de így is előjön néha-néha. Legutóbb tegnap este. Azt olvastam, hogy az erre érzékeny babáknál az anyatej fehérjéje is kiválthat reakciót, ha telítődik a szervezet. A védőnő és a dokint szerint akkor inkább legyen néha-néha véres kaki, de anyatejet kapjon. Én is így vagyok ezzel.

Danan- én is úgy reklámozom a kendőzést/kenguruzást mintha valami térírtő lennék :) Varrtam mei-tai-t is, így ap is tudja hordozni Ambit. Sőt, voltunk már így kint is. Vékony kabátka, közös apaméretű polár pulcsi és közös vastak kabát. Nagyon élvezte, hogy más szemszögből látja a világot :) Néha kendőben altatjuk, ha máshogy nagyon nem alszik. A karácsonyi beiglit is együtt nyújtottuk :)
Hihetetlen, hogy Samu már elmúlt egy éves. Igazi kis kópé még mindig :)

Minden baba csudaszép! Én is imádom nézni a képeket.
Susy - Kristófról is szívesen megnéznék egyet-kettőt

dytke

Jó reggelt mindnekinek!

Nagyon édesek a gyerekek egytől egyig! Én is mutatok képeket!
Kép Ez az aktuális kedvenc
Kép Hárman az ágyban
Kép A kislány 12 nappal idősebb Szabinál

Dytke - De jó, hoyg újra vagy!!! Nem semmi milyen ügyes a kis Töki Manód! :lol: Nem akarlak sokkolni, de Szabival egysúlyban vannak. :shock: Tegnap azt mondta a védő néni, hogy simán mondhatnám, hogy fél éves, senki sem kérdőjelezné meg. :D Na persze, csak még nem tud annyi mindent, mint egy féléves. :wink:
Ha kijön ebből a nyálkás kakis vírusos nyvajából, akkor hétfőn megkapja az oltásait, aztán tényleg összehozhatnánk az a randit!

Ugabesz - Válasz ment. Remélem tudtam segíteni. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty - jobbulást Szabinak. Nagyon édi. Látom ő is csajozik már :) Nekünk háremünk van :)

dytke

bettyna Nagyon édes baba szabi, jól mutatnak a barátnőjével :lol:

Nini Jah már értem, köszi a köszöntést. :) Nem rég még majd összekakiltam magam a félelemtől hogy hogy fogom megszülni most meg mér 1 hónapos :shock: :D

Mikor ellenőrzik ezt a befelé forduló lábfejet? Nézi egyátalán valaki vagy nekem kell észrevennem?

Veronika nagyon édesek a mesztelenkedős képek! Pálminak gyönyörű szép szemei vannak!
Barnus tényleg olyan mint aki várja hogy kiszolgálják, meg is kap mindent, imádom az az elégedett kis pofiját amikor sírás után felveszem és olyan "tudtam ha sírok úgy is felveszel" arcot vág :D

Létezik az hogy apa dec.23-án beadta a kérelmet az egyszeri anyaságira és jan. 8-án (tegnap) már meg is érkezett?

Én is mindig mutogatom apának a képeket amiket felraktok, imádunk a gyerekekben gyönyörködni :)

Gabesz Dávidnak nagyon édes a mosolya, és nagyon nagyon tetszik az a kép amin oldalt van az arca!! Irigyellek ilyenkor titeket mert én még nem tudok elkapni egy mosolyt, mire bekapcsolom a fényképezőt addigra már nem mosolyog, pedig mindig kéznél van. :)

Livi Nem fogok küzdeni a testközelség ellen, mostanában mindig együtt alszunk, de ez nekem is jó, nagyon fáradt vagyok, csak én hajnalozok a picivel mert ugye apának pihenni kell, dolgozni megy...
Samu nagyon édes kisfickó, amikor arra gondolok hogy Barnuskám is hamar meg fog nőni akkor a ti "nagy" fiatokra gondolok (Kristóf képei is eszembe jutnak :) ) hogy milyen aranyosak és milyen kis huncutok és akkor már nem is olyan rossz. :)

Kép
dius87

Köszi a bókokat!

Dius - Amennyiben 54 ezer FT jött, akkor az az! Legalábbis nekem annyi volt.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szalamandra!

Hozzátápi:gyümölcsök, amiket eszik Adél alma, barack, meggy, banán (mégiscsak adtam neki én is), körte. Zöldség: répa, sütőtök, cékla, cukkini, minden kruplival sűrítve. És már megeszik majdnem egy egész aventes pohárral!
2 napja szopi rendben van! Most nem ellenkezik szerencsére. Remélem, marad így! :)

Kép
Kép
kincsesi

Dius - Ambinak is befelé forduló lábfeje volt (van). Majdnem minden babának, mert odabent így jobban elférnek.
Nekünk a 6 hetes kontrollon nézte a dokibácsi (PICen voltunk, ezért kell kontrollra járnunk, mint a koraszülötteknek). Megmutatta, hogyan tornázzunk. Azóta egyre szebb. Amúgy semmi baja nincs ettől, esetleg csámpás lesz. Úgy mutatta a doki, hogy feszítsük vissza a lábfejét naponta többször (mondjuk minden pelenkázáskor) egy-két percre. Ez nem fáj neki. Ha fájt volna, gondolom sírt volna.

Az anyaságit mi is nagyon hamar megkaptuk. A családi pótlékot 3,5 hónap múlva

dytke

nikuc, ó, ez jó hír, jobb a kórházi hálóing. igaz, nem egy chanel, de nem is divatbemutatón van az ember, és utána nem kell vele foglalkozni, zacskózni, hazaküldeni stb...
a remegés szerintem sima élettani dolog, a szervezet így reagál az érzéstelenítőre.
én mondjuk sima szülés után is reszkettem mindkét alkalommal, mint a nyárfalevél, meg is kérdezte a szülésznő, hogy fázom-e. de nem, simán a kifáradt izomzat csinálja ezt.

no akkor teszek el a szülőszobai csomagba is egy hálóinget, ha nem kell, hát nem kell, de ha mégis, kéznél legyen.
remélem lesz hely, és az őrzőből mihamarabb átkerülhetek a normál csecsemős szobákba, a szülőszobás pakkot meg úgy csomagolom, hogy az őrzőben a nagy bőröndöt ki se kelljen nagyon nyitni.
remélem segítenek átköltözni, elképzelem, ahogy friss császáros sebbel húzom a kis pakkomat magam után... :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

hú lányok, de jó, hogy ilyen sok képet tettetek be.
minden gyerek gyönyörűséges egytől egyig! :D

Kép
Kép
Kép
iricc

hoztam még e Kép gy képet: apával mei-tai-ban

dytke

bettyna az 54 azmár 64 annyit is kaptam, remélem nem a gyásom ennyi... és tényleg az anyasági jött meg..

Kép
dius87

Ildi
Valóban elég gáz volt a bőrgyógyászat, de a doktornő jó fej volt. Ha nem kellene levenni is levetetném, mert nagyon rossz helyen van, ráadásul meg is nőtt, majd akkora mint 2 borsó.
Szóval mindenképp le akarom vetetni.

Babák gyönyörűek, édesek. Olyan jó nosztalgiázni, hogy Kristóf is volt ilyen pici. Nagyon elszaladt az idő, mindjárt 1 évesek vagyunk, de nem baj, nemsokára jön a kistesó. :)

Dytke
Teszek majd fel képet, de ha vagy 2-3 oldallal visszalapozol van kristófról kép. :wink:

Lányok nekem tegnap estétől olyan fejfájásom van, majd kinyúlok.Alig aludtam, már mindenfélét beszedtem, apa alkalmazott akupresszúrát, de semmi. Megpróbáltam lefeküdni most Kristóffal, de nem bírok elaludni. Biztos ettől az időtől van, jöhet valami front.

Kép
Kép
susytunder

susy, a kistesó már konkrétan jön vagy még terv? :)

kincsesi, hogyan bánsz ennyi féle gyümölccsel: mindennap más megy, vagy van fix gyümölcs és mellette kóstolásként más is? Én is szeretnék adni mást is Rózának, de nem tudom, hogy csináljam. És hányszor adsz gyümölcsöt egy nap? (bocs a sok kérdésért! :))

Kép
Kép
szalamandra

Susy!

És mikor indul a babaproject? :lol:

Gabesz!

Dávidnak nagyon boldog hófordulót! Döübbenet,hogy már Ti is 2 hónaposak vagytok! Egyre jobban hasonlít Rád a pici!

Jaj,de szépek ezek a babák! Pálmi szemeitől meg mindig elolvadok!

Márti
borossné becz márta

Edina - nem tudom érdekel-e még a bimbóvédő krém téma. Én babylove-osat használtam. szerencsére nem sokszor kellett, de nekem bevált. Ezt sem kell lemosni. És most az ajkamra használom ebben a nagy hidegben :)

Susy- megtaláltam a kis gazfickódat :) Nagyon édi.

Danan - Samut is megtaláltam. Nem csodálom, hogy ez a kedvenc képed róla :)

Gabesz - Dévidnak boldog 2. hófordulót!!!

dytke

Hű, pancsolós kislány képek is nagyon helyesek, főleg, ahogy imádattal nézi apját! :-)
És Szabi is tényleg mekkora már!
Ambi is jól mutat apán! Ekkora súllyal mostmár hátulra kéne tenni, mert eléggé leterheli a gerinc alsó szakaszát, a gátat, kismedence izmait. Tudok ajánlani nagyon jó tanfolyamot, hátit én spec nem mertem itthon egyedül megtanulni. És nagyon örülök, hogy ennyire megfertőződtetek ti is! :lol: Az utcán kendővel közlekedésben az az egyik legjobb, ahogy néznek rátok az emberek, egyszerűen muszáj majdnem mindenkinek megbámulni az ilyet, de szinte mindenki vigyorog a gyerekre :-D

Iricc, nekem átvitte a nővér a pakkomat, csak kár, hogy nem kelt fel helyettem az ágyból :lol:

Ildi, Samunak ez a fényképezős-vigyora, rengeteg ilyen kép van róla, mert először ezt veszi elő, ha meglátja, hogy fényképezni akarjuk :-)

Egyszeri anyasági nekem is sokkal előbb jött meg, mint bármi más.
Ja, és a családi pótlékhoz utólag követeltek valami doksit, amit bemutatott ugyan apa, amikor leadta a papírokat, de akkor nem kérték, hogy adja is le. És ráadásul mire kiküldték a levelet jó későn, hogy pótoljam a hiányt, addigra el is utalták tulajdonképpen, csak nem vettem észre, mert annyi minden jött egyben, szóval tök feleslegesen ugráltattak, mert nem is kellett az a doksi a pénzhez :evil:
danann

De figyelmesek vagytok! :)
Köszönjük!

Márti,
még senki nem mondta rajtad kivül, hogy hasonlitana rám Dávid :) mindenki szerint tiszta Apja, nekem semmi közöm hozzá :D :shock: :?

Mellszivó:
bocs, hogy ide irok ilyesmit, de nem kell valakinek egy Medela Swing elektromos mellszivó? Eladnám. Most decemberben vettük, de csak 3-szor használtam - kézzel kell fejnem ugyanis (mellbimbó ödemásodás, csomók, mellgyulladások, tejcsatornaelzáródás, stb. miatt). 32e Ft-ért vettük, 25eFt-ért szeretném eladni, számlát, garancialevelet, mindent tudok adni hozzá, teljesen új állapotban van.
Szerintetek hol hirdessem meg? Még soha nem adtam el semmit interneten. :shock:
Köszönöm:
Gabesz

Kép
ugabesz

Livi - gondolkodom a háton hordozás elsajátításában. Persze először nem egyedül, apával.
tényleg mindenki megbámul. Vásárolni is így járunk, mert így a kocsiba is fér valami nem csak a hordozó :) FŐleg ott bámulnak meg igazán. Ambi ilyenkor rajtam alussza az aktuális félóráját :)
Errefelé viszonylag "sok" hordozó anyukát látni. tényleg nagyon jó dolog

dytke

Gabesz- vatera vagy teszvesz. igaz én sem adtam el még el semmit de egy-két ismerősöm igen viszonylag gyorsan.

dytke

Gabesz, valahol itt is van apróhirdetős rész vagy hasonló, mindjárt megnézem neked, hol.
danann

Dius, befelé forduló lábakat pl. csípővizsgálaton vesznek észre, de egy valamirevaló gyermekorvos is meg tudja mondani, mennyire indokolt a helyzet, hogy szakember kell-e...

KépKép

KépKép
beneildi

Gabesz, a társalgó főoldalon van keres-kínál, és kínál fórum is, ott nyithatsz topikot a hirdetéseddel!
danann

Köszi Lányok a gyors segitséget, már próbálkozom is a hirdetéssel.

Kép
ugabesz

Gabesz!

Akkor is tartom,hogy Rád hasonlít! :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon!

Márti
borossné becz márta

Peti elaludt- napközben. El se hiszem. :lol:

Én is gondolkodom, hogy eladom a chicco mellszívómat. Talán egyszer használtam, de nem is nagyon tudom, mert Mam cumisüvegeket használok, és szeretnék olyan mellszívót, hogy kompatibilis legyen a cumisüvegemmel, csak anno nem kaptam másmilyet.

Kép

Kép
nikuc

http://cybex-online.com/site/uk/product ... s/igo.html
Nekem most ez a nagy álmom! Szerintetek?

Mindkét fiú tiszta apukája, bár Szabi talán egy kicsit hasonlít Bettyre is. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Szalamandra!

Adél 2x kap pépet (délelőtt gyümölcs, délután főzelék), 4x szopizik. Általában 2 napig ugyanazt eszi.(nem tudok olyan kis adagot megcsinálni) Soha nem egyféle gyümölcsöt adok neki, nem is tudom miért... Így szoktam variálni: alma-barack; alma-banán; alma-körte; alma+meggy megfőzve. Így belegondolva itt is van egy állandó, az alma. :) (de nem direkt) Ja, meg én gyümölcsként és zöldségként is szoktam adni a sütőtököt, gyümölcsként almával, főzelékként a szokásos krumplival. De szerintem bárhogy variálhatóak. A főzeléknél a krumpli állandó, a többi zöldséget párolom és hozzákeverem. A gyümölcshöz nem, de a főzelékhez mindig keverek egy kis anyatejet.
Mit nem tudsz, hogy hogyan csináld? Remélem, segítettem!

Kép
Kép
kincsesi

kincsesi

Hogy csinálod a főzelékeket?
És a gyümölcsöket?

Sajnos én nem tudom hogy kell.. de leírnám ha nem gond, egyszer úgy is szükségem lesz rá. Mástól is szívesen fogadok recepteket! Szeretek előre gondolkodni :)

Kép
dius87

kincsesi, azon gondolkodtam, hogy ha többféle gyümi lesz, azt hogyan adjam neki. Most még minden nap csak banán van, de ha fog szeretni még néhányat, akkor azt ugyanúgy érdemes váltogatni, ahogy a zöldségnél törekszik az ember a változatosságra? Bár belegondolva lehet hogy hülye kérdés és túlvariálom, egyszerűen úgy kellene adnom, ahogy mi is eszünk gyümit: azt, ami éppen van itthon, azt adjam pár napig, majd utána másik gyümölcsöt veszünk és akkor azt. Az alma nálunk sajna nem megy.

Kép
Kép
szalamandra

nikuc, nekünk Björn Borg hordozónk van, az ránézésre hasonló. Én nagyon szeretem, nagyon stabilan tartotta a babát pici korától, én elég parázós vagyok de láttam hogy ezzel nem lehet gond.

Kép
Kép
szalamandra

Dius
Rengeteg receptem van, egészen 4 hónapos kortól. Ha gondolod szivesen elküldöm e-mailben.

Szalamandra
Bár nem engem kérdeztél, azért leírom.
Én minden nap más gyümit adok Kristófnak, legtöbbször az alma benne van, tudom ti ezt nem szeretitek. Én előrelátó voltam, és teleraktam a fagyasztót, őszi ill. sárgabarackkal, körtével és meggyel. Ehhez jön a banán, narancs, ettünk már mangót is, és a sütőtök. Ezeket variálom, gyakran tejpéppel. Nekem az a szerencsém, hogy Kristóf mindenevő.

Kistesóval kapcsolatban, még nincs útban. Úgy tervezzük, hogy az év második felétől próbálkozunk. Felújítás után.

Kép
Kép
susytunder

susy ÚÚ nagyon megköszönném ha elküldenéd!!!!!!! :) :)

Kép
dius87

susy, köszi neked is az infót, lassan tisztul a kép! (és, ha küldesz Diusnak receptet, küldd át nekem is lécci).

És, lehet, hogy a második babánk már hasonló korú lesz, mert nálunk is ez a terv (beleértve a felújítást is :))

Kép
Kép
szalamandra

Iricc, ha így pakolsz, akkor a szülőszobai pakkba tedd a bögrét, szívószállal, meg egy kis piskótát, azt már ksőbb majszolhatsz. Vizet. És tusfürdőt, törölközőt, hálós bugyit, betétet, mert először ott fogsz még zuhanyozni, pisilni felkelni, és ha minden rendben, utána mehetsz át estére már a normál babás szobába. (a katéter majd még éjjelre marad, de ez jó is, hoyg egyedül nem kell felkelned pisilés miatt) Ez amúgy tényleg praktikus megoldás, nekem elég összevissza voltak a dolgok...
Természetesen ezeket majd a nővér készíti ki neked, ahonna mondod, és seghít mindenben, a zuhanyozásnál is, neked csak állni kell és mosakodni! :) :roll:

mtunde

Barnuska szinte egész nap csak alszik, enni kel fel és kicserélem a pelust aztán megint alszik, remélem éjszaka is fog...

Lányok, van olyan hogy pelenka szagot bocsájt ki pisitől? Úgy értem folyadék hatására ami benne van nedvszívós cucc az lehet büdös? A pampersnél úgy érzem hogy ráadom és első pisilés után olyan furi szaga van a gyereknek, de a tescos pelustól meg nincs olyan szaga...

Kép
dius87

Sziasztok

Sajnos benyeltem valami vírust a neten (örültek a férjem munkahelyén a számítástechnikusok hogy javítgathatták a laptopot) így csak most tudtam visszaolvasni. Jó sok téma vetődött fel a héten. A rotavírussal kapcsolatban nekem is voltak kétégeim hogy beadassam-e de "meggyőztetek" hogy ne tegyem.
Az öltöztetéssel és levegőztetéssel kapcsolatban is sokat segítettetek a hozzászólásokkal- Én eddig anyósomra hallgattam és rettenetesen bebugyoláltam Kristófot sőt amikor náluk voltunk vendégségben csak úgy engedett ki a kocsiig hogy még egy pokrócot ráterítettünk Kristóf arcára is hogy meg ne csapja a szél, de többet ilyet nem teszek.

Susy - Igen nekünk is Kristófunk van illetve igazából Kristóf Márk ( a Márk név csak nekem tetszett a családban ezért kerülhetett csak második helyre)

Kristóf bőrével kapcsolatban annyit hogy nekem a lányomnál volt kiskorában (bár most is még csak 8 éves) nagyon száraz, szinte ekcémás a bőre. Mi nekünk felírt a bőrgyógyász valami spéci krémet amit a patikában kevertek ki. Ez valami szteroidos krém volt így nem vittem túlzásba a használatát mert nem mertem, de egyébként a bőrgyógyász azt mondta hogy 4-5 éves korára kinövi és így is lett. Csak télen jött elő amikor több ruha volt rajta (illetve az úszással kellett vigyáznunk az oviban), nyáron semmi.

Iricc -nekem egész friss élményeim vannak az ÁÉKval kapcsolatban. A császáros örzőbe kerültem én is első éjszaka mert nem volt máshol szabad hely, annak ellenére hogy nem császároztak. A két szobatársamhoz ugyanúgy nem hozták a babát első éjszaka mint hozzám pedig ők délelőtt szültek, de viszont őket felkeltették, segítettek nekik lezuhanyozni. Az apuka ugyanúgy csak addig lehetett a szobában amíg a cuccaimat behozta.

Vitte- már nincs fizetős szoba az ÁÉKban (a MÁVban volt) de én pl. pont abba az egybe kerültem ami korábban fizetős volt. Az a különbség hogy az nem 3 hanem csak 2 ágyas és kicsit szebb a fürdőszoba. A szülésznőkkel kapcsolatban én is csak jókat tudok mondani. A szülőszobák szerintem jók, bár én korábban a Szabolcsban szültem és annál minden csak jobb lehet ( ott csak függönnyel voltak elválasztva a szülőágyak) . A doktornődet nem ismerem.
A csecsemősnővérek változóak van aki aranyos van aki nem.

Dius- Barnus nagyon szépen gyarapszik és látom annyira már nem aggódsz az etetés miatt. A pelussal kapcsolatban én reggel szoktam érezni Kristófnál amikor már nagyon tele van pisivel hogy olyan fura szagú a pelus (ez most épp TESCOS). Valami lehet abban az anyagban amivel megtöltik a nedvszívó réteget mert reggelre olyan zselé szerű darabkák is vannak néha benne.
tüni75

vitte, ha még olvasol bennünket, melyik országban szülted az első babát?

Kép
Kép
szalamandra

Dius, persze, hogy lehet, sőt, szerintem mindegyik papírpelusnak van valamilyen vegyszeres szaga. Ez nem meglepő, hiszen mindenféle vegyszerek vannak a nedvszívó magban, amik a pisivel kémiai reakcióba lépnek, így lesz belőlük zselészerű cucc, a megkötött folyadékkal egyesülve. És akármit is hazudnak, az is normális, hogy ez szépen kijut a baba bőrére, én nem csak reggel találtam anno ilyeneket Samu bőrén. Kell a fenének. :-)

Nikuc, az én uncsi, szokásos érveim a Cybex-csoda ellen:
-olyan gyártótól elvből nem veszünk semmit, amelyik azt javasolja, hogy kifelé fordítva vigyem a babát, ami kb 5-10 perc után kifejezetten rossz a gerincének!
-lóg benne a baba, főleg a lába, ami nem jó a csípőjének, 4 hónapos kor után sem!
-egy merev falú akármiben függőlegesen egyáltalán nem a neki természetes pozíciót veszi fel a baba gerince, szerintem sehogy sem lehet ezeket a cuccokat úgy beállítani, hogy az egész felületén tartsa a hátát, ami pedig kellene
-akármilyen párnázott a pánt, tuti jobban vág, mint egy kendő pl, és nem osztja el olyan jól a súlyt, mintha hozzád simulna a baba
-attól sem veszek semmit, amelyik gyártó azt mondja, hogy 15 kilóig nyugodtan lógassan elől a gyereket. 6-7 kiló felett igenis ÁRTALMAS a HORDOZÓ gerincének! valamint a kismedencének, a gátnak
-az is hülyeség, hogy fektetni kell a gyereket 4 hónapos korig. Gondold meg, milyen lenne, ha ártana neki, amikor büfizteted a válladon pl? Ebben a cuccban tényleg rossz lehet, mert nem tartja a hátát, egy kendővel szemben, ami jól megkötve a teljes felületen tart.
-ahogy elnéztem a leírást, kb fél óra, mire felszerelem. Hol van nekem annyi időm, mire a gyerek megunja az egészet??? Kendővel egy bonyi kötés is max pár perc
-egy jó kendő, pl Nandu kb 6000 forint. 24ezerért pedig külföldről rendelek egy csúcsminőséget
-ezzel csak egyféle pozíciót lehet használni, kendővel elöl, csípőn és háton is számtalan mód van a hordozásra, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt
'Röviden' ennyi, közben felébredt Samu.
És mielőtt azt mondaná bárki, hogy milyen alapon szólom le a kengurukat, próbáltam. Ismerem a különbséget.
Ha valaki mindenáron modern dizájnt akar, csattokkal meg pántokkal, annak ezt ajánlom inkább.
danann

Susy, Szalamandra,
én is majdnem akkorra tervezem a második babát!
Október végén akarunk hozzálátni, akkor lesz Pálmi 1 éves.

Jó lenne ugyanabban az évszakban teherbe esni mint most, mert akkor jók lesznek a már meglévő terhesruhák, és a babának is pont megfelelőek lesznek Pálmi ruhái a méret + évszak szerint.

Mert pl. hiába kapjuk a ruhákat a fél évvel idősebb uncsitesójától, de nem tudom használni, mert a most megfelelő méretűek - nyári ruhák.

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, ez nálunk is így van :) barátnőm kisfia téli baba, Róza meg nyári, de egy ideig én sem értettem miért nincs 62-68 körüli anorák s miért van ipari mennyiségben vékonyka hosszúujjas póló :)

Kép
Kép
szalamandra

Danann, Szalamandra: Köszönöm! Februárban próbálok eljutni nálunk a baba-mama klubba, aki tartja nagyon profi kendő témában, megnézem, hogy kell alkalmazni. Azért arra is kíváncsi vagyok.

Receptek itt találhatók: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/rec ... S=receptek

Peti most kapta meg a 2. rotáját. És irattam ki tápszert. Csak biztos, ami biztos, mivel annyi tejem már nincs, hogy fejjek le. :( Ha meg ne adj ég belázasodom, vagy valami, itt állunk meglőve. De ne kelljen.

Kép

Kép
nikuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?