Dius, persze, hogy lehet, sőt, szerintem mindegyik papírpelusnak van valamilyen vegyszeres szaga. Ez nem meglepő, hiszen mindenféle vegyszerek vannak a nedvszívó magban, amik a pisivel kémiai reakcióba lépnek, így lesz belőlük zselészerű cucc, a megkötött folyadékkal egyesülve. És akármit is hazudnak, az is normális, hogy ez szépen kijut a baba bőrére, én nem csak reggel találtam anno ilyeneket Samu bőrén. Kell a fenének.
Nikuc, az én uncsi, szokásos érveim a Cybex-csoda ellen:
-olyan gyártótól elvből nem veszünk semmit, amelyik azt javasolja, hogy kifelé fordítva vigyem a babát, ami kb 5-10 perc után kifejezetten rossz a gerincének!
-lóg benne a baba, főleg a lába, ami nem jó a csípőjének, 4 hónapos kor után sem!
-egy merev falú akármiben függőlegesen egyáltalán nem a neki természetes pozíciót veszi fel a baba gerince, szerintem sehogy sem lehet ezeket a cuccokat úgy beállítani, hogy az egész felületén tartsa a hátát, ami pedig kellene
-akármilyen párnázott a pánt, tuti jobban vág, mint egy kendő pl, és nem osztja el olyan jól a súlyt, mintha hozzád simulna a baba
-attól sem veszek semmit, amelyik gyártó azt mondja, hogy 15 kilóig nyugodtan lógassan elől a gyereket. 6-7 kiló felett igenis ÁRTALMAS a HORDOZÓ gerincének! valamint a kismedencének, a gátnak
-az is hülyeség, hogy fektetni kell a gyereket 4 hónapos korig. Gondold meg, milyen lenne, ha ártana neki, amikor büfizteted a válladon pl? Ebben a cuccban tényleg rossz lehet, mert nem tartja a hátát, egy kendővel szemben, ami jól megkötve a teljes felületen tart.
-ahogy elnéztem a leírást, kb fél óra, mire felszerelem. Hol van nekem annyi időm, mire a gyerek megunja az egészet??? Kendővel egy bonyi kötés is max pár perc
-egy jó kendő, pl Nandu kb 6000 forint. 24ezerért pedig külföldről rendelek egy csúcsminőséget
-ezzel csak egyféle pozíciót lehet használni, kendővel elöl, csípőn és háton is számtalan mód van a hordozásra, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt
'Röviden' ennyi, közben felébredt Samu.
És mielőtt azt mondaná bárki, hogy milyen alapon szólom le a kengurukat, próbáltam. Ismerem a különbséget.
Ha valaki mindenáron modern dizájnt akar, csattokkal meg pántokkal, annak
ezt ajánlom inkább.