Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eni, Durca megköszönném a telefonszámokat a nefrologusokhoz.

Kiscsillag én is nagyon gratulálok és sok boldogságot a kicsilányhoz!!!

Nálunk a gáz, hogy a férjemék gyárát (ahol dolgozik) leállították. Iszonyú veszteségekkel jár egy ilyen, kiványcsi vagyok ki téríti meg a kárt.

Kép
Kép
Kép
cinicini

kedves Tigrincs!

Igen, Orsi írt nekem, és ő segített visszatalálnom ide is, mert mint kiderült, a másik hasonló fórum miatt zavarodtam meg.
Május 1-jére vagyok kiírva.
Igen, csinálok majd vonalzót, ha körülnézek, hogy hogy kell.
Még most tanulom kiigazodni itt :D
vera2

De Reni, a legbiztosabb, ha őt megkérdezed. Lehet, hogy van a babóink között két-három hét.

Kép

Kép

Kép
memme

Jaj, de szeretem, ha ennyi képet raktok fel!! Szebbnél szebbek ezek a csemeték!!! :D :D :D

Orsi,
ja, drága a g.hegy, azért is írtam, hogy ha más ott vennénk házat, nem lenne gond a biztonságra költeni :wink:

Veronikusz,
Nem is tudtam, hogy ott van gyermekotthon. Oké, biztos nem volt egy nagy élmény, de azért csak jobb, mint pl a Jászberényi vagy az Illatos úton, nem? (Barátnőmnek a Jászberényin volt a nagymamája öregotthonban és úgy hívták, hogy ’Las Vegas végállomás’.. :lol: :oops: )
Hú! 12 óra Zsófi-szunya! Jó dolgod van!!! :D

Emese,
én is parázom a gázizébizén… (És dühöngök hogy 3 hete cseréltettük ki a csöveket a teljes házban 3 milláért, erre most nem lesz gáz!! Kész!!) Ha sokáig tart lehet, lehúzunk Gyulára, após ugyanis odavitte a cserépkályhánkat, na azzal aztán lehet fűteni. Itthon nem bírná a vezeték, ha mindenki villannyal fűtene. Inkább azt cseréltük vóna ki.
Tartós élelmiszerrel teli kamra egyébként szerintem jó dolog, én amúgy is hörcsög típus vagyok.
Ja, ha esetleg nálatok hideg van, gyertek ide, aztán majd összebújunk.. :wink: hm hm..

Reni
de jó, hogy rendeződik a kukac dolog. Szegényke, ennyire megviselte. Remélem, hamar elfelejti, hogy rossz volt!

Kiscsillag,
Nagy nagy gratula a kis hercegnőhöz!!!
Mi nem ismerjük egymást, de hallottam Rólad itt a topicban, és visszaolvastam a történeteteket. Szuper hogy van egy ilyen gyönyörű csajotok, hosszú, boldog életet kívánok neki!!
Vendég

Borsika!
most sikerült megnéznem a lottót :oops: nem költözünk :cry: :D
Gyerekotthon: ez a Külügyes szülők gyerekeinek volt anno. Már megszünk és a határon túli magyarok hivatala lett. :D Egyébként egy nagyon szép villaház a Bérc utca és az Antal lépcső sarkán. :D (különben valahogy azért találták ki a legelején, hogy ha a gyerekek nem mennek, akkor a szülők se fognak dobbanatni az átkos rendszerben :oops: esetleg nem felejtenek el hazajönni a szolgálat végén. :lol: persze mi már nem ezért volunk ott)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Borsika,
már a gondolat is...felvillanyoz. Erről jut eszembe, én azon is para-ha esetleg nem lenne gáz, mindenki beizzítja az olajradiátorokat, hősugárzokat-aztán nehogy áramkimaradás is esetleg...hogy fogunk így fórumozni pl.Na szóval bírjanak má megállapodni...
Eninek meg az apujának legyen igaza. Ettől függetlenül el kell gondolkozni az alternatív megoldásokon...(biomassza? Flórka ellátná egész Őrbottyánt :oops: :) ...na befejeztem).

De ráérek ma... :roll:

Kép
Kép
paklincs

Dorka,
értem, milyen nagy élmény, ha az ember ki tud mozdulni egy kicsit és nem bevásárlásra! Mi ma de elugrottunk apjukkal squasholni, addig anyum dekkolt itthon a kölökkel. Irtó jó volt, pont mint régen.

Reni,
gyerek káromkodásokról én is hallottam már történeteket ismerősösöktől, és azt hittem, ledőlök a székről a röhögéstől!!! :D :D (És értelmiségi, kulturált szülők.) Persze nekik nem volt olyan vicces. Úgyhogy már én is parázom rendesen. Mert én aztán szoktam cifrákat nyomni.. és mostanában látom, hogy Bogi még a másik szobából is érdeklődve figyel ilyenkor... :?

Nálunk tegnap még nem, de mára már bevált a szadizás, Bogi végre megint átaludta az éjszakát, este 10kor kidőlt és fél8ig nyomta, mi is jót aludtunk végre. De lehet, ma valami front is van, mert délelőtt is aludt 3 órát, és most is :shock:
Vendég

Paklincs!
Nem teljesen deják( :lol: )szerelem, mert bár egy osztályba jártunk általánosban és mindketten a Martosba, ott még nem vettük észre egymást (ez se igaz :oops: ). De én szeretem az osztálytalálkozókat! :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Memme!
Mennyire hasonlít ez a két csjaszi...... :lol: :lol: cukipofik :lol: :lol: :lol: néha én is csak nézem a gyerekeket,hogy ez mind a kettő az enyém????alig hiszem el olyan furcsa :oops:

KépKépKépKép
vdorka3

Emese,
oké, beszállok Bogi adagjával is. Amíg van sütőtök, addig nincs gond. :lol: Nemsokára valaki feltalálhatná a pelust, ami kis lezárható tasakba gyűjti a trutyit. És majd azt is begyűjtik jópézért, mint a tejecskét.
Ma 5től német tesztet írok(de lehet a végén csak drukkolni megyek a barátnőmnek), de hétvégén ráérek. Holtali? :D Jajnemtudommitvegyekfel! :lol:

Ja, lehet, nem is nekem írtad, hogy ráérsz...? :cry:
Vendég

sziasztok, hehe milyen sokat irtok, orakig tart, mig utolerlek titeket...

vicces a borostyanlanc, mar tenyleg mindenkinek lesz, errol meg fogjuk ismerni egymast az utcan...egyebkent en nem tudom, nalunk mukodik-e, az elso par napban jobban aludt talan Zsofi kicsit, de most megint nem, tegnap alig aludt napkozben, ejjel meg megint orankent ebredt...

ma meg a fraszt hozta ram, haromszor is bukott egymas utan sugarban olyan oriasit, h mindkettonknek at kellett oltozni, plussz az agyat is athuztam...most nem adok neki szopit par oraig, hatha csak tul ette magat, remelem, nem lesz beteg...laza nincsen, csak nyugos kicsit, meg o is megijedt, es sirt egy nagyot, mikor visszajott a cucc...most itt szunyal rajtam a kendoben, ez meg mindig bejott az alvasra...

babak nagyon edesek, nem merem felsorolni, h ki mindenki, hatha kihagyok vkit...

gaz ugy gaz, a multkor kinevettuk anyosomat, aki mondta, h nem dobjuk ki a karacsonyfat, el lehet tuzelni, de mostmar kezd nem vicces lenni...tegnap parom mar kapott villanyradiatort arulo reklamokat, hehe, jo gyorsan reagaltak...

Veronikusz, teged beraktak a gyerekotthonba, mig szuleid kulfoldon voltak? mennyi idore?

Borsi, te irtad talan, ujabban nekunk is raznak a vizcsapok, vagyis az wc lehuzo, (nekunk ilyen nyomos van)

banana

Banana!
Ezek összebeszéltek, ma én is öltöztem, Petya úgy lehányt. Először azt hittem, a fagyasztott tej miatt, de utána jóízűen megette a maradékot és a következő kajánál sem volt semmi. Lehet, hogy egy nagy büfi volt benne.

Kép
Kép
kriszta36

képek egytől-egyik édesek, az összes babó gyönyörű. :) Kriszta Peti tányérévős képe nagyon bejött. :lol:
Mikey vigyor is ott van! :)
Beni és az overál, édesen néz tényleg.
Melinda és Eszter mennyire hasonlítanak. le sem tagadhatnák, hogy tesók.
asszem nem hagytam ki senkit, de ha igen ezer bocsi és reklamáljon nyugodtan!!

Judy
én is ilyen vagyok…annyira paráztam, hogy alig jutottak eszembe a szavak, aztán mikor kijöttem már tudtam mit kellett volna mondanom. :evil:

Kiscsillag
ez tényleg érdekelne engem is. nagyon szép Kincső.

Aproozsó,
köszi szépen! Hú Levi nagyon ügyes, hogy így felhúzta magát.

Tigrincs
nagyon köszi. igen, jó volt egy kis kikapcsolódás..bár mivel mindketten dögröváson (ő már jobban én épp benne a takonyban), nem igazán azt csináltuk amihez kedvünk lett volna. :oops: :lol:
képzeljétek mi történt amikor apa hozta Kolit, jönnek be az ajtón, venném át kolit, megölelgetném az én rég nem látott fiamat, de ahogy átvettem, elkezdett sírni és ugrott ki a kezemből a nagyapához!!! :evil: :shock: most mi van?? nem ismert meg a saját fiam. vagy nem tudom mi ütött belé... aztán mikor leraktuk, hogy járkáljon, megismerte az otthont, ment a játékaihoz és mutogatta, hogy az is enyém, meg az is... szóval mi le voltunk sz*rva az apjával...csak a játékai érdekelték, meg a nagyapa.
annyira nem izgatom magam, csak fura volt és bevallom egy kicsit rosszul esett. de anya elmondása szerint apa olyan büszkén ment haza, csak dagadt a melle. :lol: :lol:
Vendég

Lányok!
szerintetek mi van akkor ha már se Szofit, se Katát nem altatnám DU??? egy kín elaltatni őket (de ez egy dolog, hogy kb 1 óra alatt alszanak el DU) de ha 3 óra elteltével felébresztem őket akkor főleg Szofi, de azért KAta is NAGYON MORCOS. Este meg jön a kínlódás folytatása .... szerintetek??? így legalább este elalszanak már korán mint a kisangyalok!!! :oops: :?: ma próba képpen nem raktam le Szofit. (Kata mondjuk oviban aludt :roll: :oops: ) Nos????

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Banana!
a külszolgálat utolsó évére akartak minket berakni mert akkor én már 3.-os, bátyám 5.-es ált. isis volunk. (addig magántanulók volunk) Szeptembertő akartak márciusig berakni ide minket, DE mikor '83-ban kivettek minket márciusban (mert végleg hazajöttek) akkor anyukám 2 héten belül autóbalesetben meghal, így rögtön mentünk is vissza és a köv. iskolaévet is ott töltöttük. Papámat egyébként is kicsinálta idegileg a nagykövet (mások 1-2 évet húztak le max.) és akkor még a mamám ... szóval 6 hónpig betegállományban volt és még később is dolihoz járt. :oops: Nem tudott rólunk is gondoskodni. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

huu, Veronikusz, ez eleg rossz lehetett nektek...nem csodalom, h nemszereted a Gellert hegyet...
Zsofi del ota minden kaja utan visszabukja, vagy hanyja? (nem tudok igazan kulonbseget tenni), az adagjat, legalabbis eleg sokat, ugyhogy 6-kor meg lerohantam a gyerekorvoshoz, aki jol ramijesztett, h ha tovabbra is hany, akkor korhazba kell vinni, nehogy kiszaradjon. adott kupot, meg azt mondta, probaljam meg 20 percenkent szoptatni, de csak kicsit, par kortyot, hatha az nem jon vissza, es igy iszik vmennyit...ugyhogy most szegeny uvolt, mert ehes, en meg elveszem tole mindig a cicit...de eddig legalabb nem jott vissza semmi...

banana

Szegényke! :cry: Jó éjszakátok lesz. Majd gyere és mondd, hogy javul-e.

Kép
Kép
kriszta36

Halihó!

Banana!
Szegény kiscsaj :( kitartás!!!!!!!!

Veronikusz!
Nem mondod, hogy ilyen is volt...mármint ilyen otthon...
Amikor mi diplomatáskodtunk kint akkor szó se volt ilyesmiről...mindenki vitte a gyerekeket. A külügyminisztériumban akkor csak arra figyeltek, hogy akit kiküldenek az házas legyen nehogy kint elvegyen valakit (vagy férjhez menjen) és akkor ottragad véletlenül.
Végül, hogy döntöttél altatás ügyben????? Akkor mostantól nincs du-i alvás?????? Oviban mennyit alszanak???????? Orsi ha reggel 7kor ébred akkor oviban simán tud aludni 2 órát, de attól még este 9kor simán el tud aludni. De ha már 8kor ébred és 9re megyünk be az oviba akkor nem alszik már bent, mert nem tud elaludni.
Amit írsz, hogy du-án nyűgik az meg ismerős...
De elvileg akkor du-án nem is akarnának ők aludni????? (mert írtad, hogy sokáig tart mire elalszanak).
Nálunk még az vált be nagyon, hogy Orsi bár nem alszik, de ha Dnai lefekszik akkor ő is bemegy a szobájába és sziesztázik...1-1,5 órát bent an, fekszik, olvas,altatja a babáit...szóval aktívan pihen :D

Kép

Kép
cukipofa

Szép estét Lányok! :lol:

Memme!

Köszi én is jól! :wink: A gyomorsav "túltengésemet" meg már észre sem veszem!! :lol: :lol: Hányingerem és hánykolódásom :oops: nekem sem volt, csak a legelejétől fogva nem igazán kívánom a kajákat, inni meg csak víz meg tejeskávé. (én, aki szinte soha sem kávéztam!!!) :lol: :lol: Meg mostanában "találtam rá" az ananászlére, amit még szeret KISBÜDÖS!! :lol: 8)
Egyébként a lányok szeme színét a képeken jól láttam? Csak azért "erősködöm" ezügyben, mert kíváncsi vagyok, hogy télleg jó-e a szemem!!! :wink: :lol: 8)

[b]Kriszta!

Férjed T-mobilba dolgozik vagy "csak" úgy van a pólója??? :lol: Petyka gyereknek meg tessék enni adni!!! Szegény a tányért rágcsálja kínjában!!! :lol: 8) :wink: Vagy így erősítjük a fogakat "Laci"????? (nem blend-a-meddel) :lol: :lol:

Vera!

Vonalzót úgy tudsz csinálni, hogy rákattintasz valakijére, akié tetszik és az "odavisz" arra a honlapra, ahol meg lehet csinálni. Aztán elküldöd a magad ímélcímére (ott pontosan le van írva, hogy kell csinálni) és onnan be tudod másolni a profilodba itt a babaneten. Ha nem megy szólj és segítek!! :wink:
A május az egy nagyon szép hónap! :) Remélem minden okés veletek, jól bírod a kismamaságot!! Egyébként kinél fogsz szülni, ha nem vok indiszkrét?? :oops:

Emse!

Biomassza?!?!?!? És hogy Flórka ellátná egész Bottyánt!?!?!? :lol: :lol: :lol: :lol: Ez naggggyooonn jóóóóóó!!!! Ha csak erre a két mondatra gondolok, akkor még mindig majd leesek magam mellé a székről!!!! (úgy hahotáztam, mikor elolvastam, hogy Apa rám szólt itt mellette, hogy nem hallja a barátját a telóban, úgy hogy kicsit fogjam vissza magam!!) :lol: :lol:

Orsi!

Pedig a paplankúra az igazi!!!! :lol: :wink: 8)
Azt el is hiszem, hogy dagadt a Nagypapi melle a büszkeségtől!! 8) No para Kolos miatt! :wink: Azért, ha valami nagyon kell és ha "menekülési útra" van szükség, akkor mindig "visszatalálnak" Hozzánk Anyukákhoz!!! :wink: 8) Olvastad az előző oldalon amit írtam, hogy Adri Apásodik??? :wink: Ne ez nekem is kicsit a "lelkemre" ment!! :roll: 8) De persze nem vettem "vérkomolyan", mert azért mégis csak én vagyok az ANYUKÁJA!!! :lol: (a metsvára!)

Veronikusz!

Hát nehéz kérdés, de igazából Te tudod eldönteni, hogy Te és a Lányok mit bírtnak/bírtok. Ha szerinted jobb, ha nem alszanak délután és akkor este nincs nyüglődés, tedd azt, hogy nem altatsz. Aztán majd meglátod, hogy "hosszú távon" bejön-e a dolog. Ha meg az ovibamenéshez korán (kb. 7kor) kell kelni, akkor meg szerintem az oviban fognak aludni, de pihizni midenképpen. Nálunk az oviba délbe van ebéd és 1-től 3-ig csendespihi. Van aki alszik, de aki meg nem tud aludni, annak is "kötelező" a csendespihi, hogy az alvókat ne zavarják. (nyugi, ez nem terrorizálást jelent az óvó nénik részéről, csak annyit, hogy a nemalvóknak is csendben kell feküdniük a kiságyban!) Adriéknál a kisebbek (3-4 évesek) még alvósak a nagyobbak (5-6 évesek) nem annyira, de betartják ők is rendesen a pihit! (ezt óvó nénitől tudom, meg láttam is, mert mikor egyszer be kellett menni egy beszélgetésre, akkor csendespihi alatt voltam bent.) Szóval a lényeg, hogy az óvó néninek MINDIG!!!! szótfogadnak!!! 8) :wink: :lol:
Még akartam kérdezni (már régebben is) csak tudod kicsit "SZENILLA" vok :lol: , hogy KATA az Kata, SZOFI meg Szofi, ZSÓFI meg Zsófi??? Mármint, hogy "Így" vannak anyakönyvezve is? Bocsi ha hülyét kérdeztem, csak kíváncsi vagyok!! :oops:
Mert azt tudom, hogy a lány neveket lehet becézve is anyakönyvezni, míg a fiú neveket nem!!!

Banana!

Kitartás Neked meg Zsófinak is!!! Na meg azért Apának is!! Bizti neki sem könnyű!!! De bízom benne, hogy gyorsan helyrejöttök!!!

Ancsa!

Megkaptad koraesti (fél 7es) :lol: :lol: :lol: ímélemet???
Mivel Apa hazajött így nálunk az este folyamán a nagygép már az Övé!!! :twisted: :twisted: Nekem ilyenkor "csak" a laptop jut!! 8) Legközelebb már csak holnap jutok a nagygéphez!!! :wink: Úgy hogy ha esetleg válaszra is volt időd és kedved, csak holnap tudom elolvasni!!! :roll: :roll:

Na menek, visszaolvasok még egy kicsit! :wink:

Szép estét Mindenkinek!!! :wink: :wink: [/b]

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tenci Drága!

Nem kaptam még meg a prividet!!! :? :? Remélem az éjszaka folyamán még megjön!!!! :wink:
Egyébként a hétfő CTG nekem tuti!!! És neked mikor kell menni legközelebb? Vagy megírtad ezt is a privibe??

Na menek olvasni! :P

Pussz!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Borsika,
az utolsó hozzászólásnál épp nem rád gondoltam, hanem hogy annyit írtam egész nap,amennyit egy hét alatt szoktam. Viszont előtte csak te jártál az eszemben...találkozott meg konkretizálhatjuk, ha szabadban, akkor öltözz melegen, egyébként nem kell sok gönc, minek a macera? (ez már extra bizarr 8) )

Kriszta,
már úgy érted, hogy az általános oskolait, merthogy oda együtt mehettek? Ha nem titok, akkor hol találtatok egymásra?Jó, azt gondolom, hogy a harmadik kerületben...másik tippem Kamcsatka.

Tigrincs,
örülök, hogy jól mulattál! :wink:

Banana,
remélem, azóta több tejci maradt bent, mint kint! Nyugodt éjszakát Nektek

és mindenki másnak.

Gabi??? Gyere elő!!

Kép
Kép
paklincs

MSE! Várom a szösszenetet, akár priviben is!

Veronikusz,
én sem altatom Benét, mert egy rémálom akkor az esti elalvás, még így is, hogy az oviban ugye alszik. Na meg akkor reggel meg nem bír felkelni, mert későn aludt el. Ha itthon van, nem alszik. Az oviban nem szólhatok bele. :) De nekünk ez így jobb.

Eni!
Már régen akartam írni, a védőnőd jól félreérti azt a kitétlet, hogy 4x megjelent terhestanácsadáson. (ebbe az orvos IS beleszámít) Ezért adja ki a kórház automatikusan az igazolást is.
Amúgy meg kérek privit!
[b]
Kriszta
, neked meg én írok privit! :)

Ja, és ejnyebejnye, mert megint több mint 1 oldal lett 1 nap alatt!!! :D[/b]

mtunde

Eni Drága!

Maradjunk annyiban, hogy a 4 pecsétnek ORVOSINAK kell lennie és nem védőnőinek!!!
Mert ha jól emlékszem, akkor ez a TB-nek kell valami miatt. Meg az a papír is amit emlegettél. De majd az "okoskámat" :lol: megkérdezem még egyszer!!! :lol: :lol:
De az tuti, hogy 4 ORVOSI KELL!!!!

Na pusszantás Mindenkinek!!! :wink: :lol:

Látom, hogy az éjszakai "bagolytársam" alias Ancsa :lol: nincs sehol!!! :cry: :cry: :wink: :wink:
Ancsaaaaaaaaa!!!! Hooooooool vaaaaaaaaagy?????? Honfoglalsz??? Vagy tán a változatosság kedvéért megint MosóMasa vagy??? Vagy még mindig olvasod amit írtam???? Hát mondjuk nem csodálkoznék rajta!!! :lol: 8) :wink:

Na akkor léptem, mert Apa szépen megkért rá....hogy mennyünk mán fürdeniiiiiiiiii!!! :lol: :lol:

Sziasztok!!! :wink:

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Sziasztok!

Nem tudok aludni, csak kattog az agyam és gondoltam benézek hozzátok, de láttom Steffi sehol, Ancsa sehol, Brigi sehol. Mindenki alszik, bezzeg múltkor hogy ment a trécs parti meg a vasalás :lol:
Na jól van megyek hátha el tudok aludni. :oops:
Jó éjszakát.
V

valentina

sziasztok, szegenykemnek megint kijott egy adag, ugyhogy benyomtunk neki egy fel daedelonetta kupot, azota alszik...utana el is olvastam a betegtajekoztatot, h aszondja, mellekhatasa almossag...
sikerult beszelnem a gyerekorvossal, es aszonta, holnapra elmulik a hanyas...remeljuk....

banana

Jaj Banana!
nagyon sajnálom! örülök, hogy a kúptól megnyugodott. remélem ma már tényleg nem lesz semmi!!!!

Cukipofa!
papámat simán kiküldték anno egyedülállóként Görögországba (50-60-as években :D igaz Vietnámba is a háború alatt :oops: ). A gyerekeket tényleg sokan kivitték, mi is kint voltunk, csak azt akarták, hogy az utolsó évet már itt járjuk!
alvás: igen, most meglátom hogy hosszú távon mi lesz jobb, mi jön be. Ha oviban/bölcsiben alszanak az OKÉ. Ott nem alszanak olyan sokat, de itthon!!! Tegnap különben nagyon jó volt hogy nem aludt Szofi. Semmi gond nem volt vele! Nem is volt nyafi. :D Meglátjuk! Este egy hang nélkül aludt el mind a kettő. :D

Tigrincs!
tudom hogy az oviban így van. :D és azt is, hogy óvónéninek mindig szót is fogadnak. :D Egyik óvónénit haza is fogom vinni magammal :lol:
lánynevek: igen!!! Kata, Szofi és Zsófi néven vannak anyakönyvezve :D Ha nem tetszik majd neki, használhatját a 2. nevüket :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok!!! 37!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Köszönöm az együttérzést... Tegnap elszaladtam a védőnőhöz, hogy megnyugodjon. Katasztrófa. 13-15h van tanácsadás, odaértem 16h-ra és még így is vártam egy félórát. Ilyenre is csak ez a nő képes. Az már biztos, hogy kedvességéről lemondok írásban (ezt lehet a gondozás után), mert nem akarom Janka körül látni. Ráállok a mérlegre, 69,3. Erre beírja grammra pontosan a könyvbe. :lol: Ja, elkezdett izélgetni, hogy miért nem lesz őssejtlevétel, mert ha vesetranszplantáció, akkor az jó lenne. Mondom, milyen vesetranszplantáció?! Atyaég! :shock: :D

MSE, még azt akartam, hogy én is raktározok ám... Hetek óta. Pelenka, tápszer, nehogy BenciApa pánikoljon, hogy mi van a gyerekben... :wink:
vbea

Banana! Ez vacak. De igaza van dottornéninek, általában egy nap alatt túlvannak rajta. Ijesztő egyébként tényleg, nekem mindig ez az egyik legnagyobb parám. A normolyt port ismered? Innivalót lehet belőle csinálni, nem rossz az íze, és pótolja az ásványi anyagokat, egyebeket. Gyorsan hat. (Az a baj, hogy receptköteles.) Meg az, hogy lehet, kiscsaj még nem akarná bekanalazni...
vbea

Banana, tegnap már nem jutottam ide, hogy vagytok?
Most tombol ez a hányós-fosós vírus mindenhol, reméljük nem az!
Csak arra figyelj, hogy nehogy kiszáradjon a kicsilány (tudod, pocakbőr összecsippentés), a vírus magától elmúlik.
Nagyon szorítok, sztem ez a legcarabb. Mert a nátha, influ még kiheverhető, de a pocakgondok piciként. Olyan rossz.
Gyere ha van 2 perced és mesélj!

Levi betolatott a garázsmenetbe (két paplan közé és most beszorult, szóval mennem kell "kiszabadítani"), hogy tovább hernyózhasson. :wink: .....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

csajok hali!

Rohanok,csak láttam,hogy Banana meg hányás...
tudok egy házi recepit..

1 liter felforralt vízhez 1 teáskanál só és 8 reáskanál cukor...ihatóra hűteni és lassan kortyolgatni...kanalanként bele a gyerekbe..
ha ez is kijön,na akkor írán a kórház.

majd jövök még ma...

JA ÉS ENIKÉM!!!!!!!!!!!!!
HURRÁ 37!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és RÉKA!
KÜLDÖM MÉG MA A NEFROLÓGUST

Kép

Kép
durca

jóreggelt,

hogy aludtatok? Mindenki jól? :)
én kicsit sz*rul, megjött tegnap este és úgy fájt/fáj a hasam... meg ugye a nátha is.

Veronikusz
sajnálom mamádat. :cry: rossz lehetett a gyerekotthonban. de legalább a tesód is ott volt, nem voltatok egyedül.

Banana
jobban van már Zsófi? mennyit aludt este? remélem már benne marad a kaja és nem jön vissza??

Tigrincs,
pár óra múlva már én kellettem neki...kicsit nyügi volt. apa meg elment próbálni... még vacsizni sem tudtam rendesen, mert ha leraktam sírt, hogy csak anya kezében a jó.
igen, olvastam hogy Adri apásodik. nálunk is vannak ilyan napok, amikor már reggel mikor felébred, csak apa...én nem "nyúlhatok" hozzá. ha baja van apához megy... aztán másik nap meg már megint csak anya.

Eni,

szerintem válts védőnőt, ez nem normális.
Vendég

MSE!
Úgy értettem, hogy konkrétan egy osztálytalálkozón figyeltünk fel egymásra, aztán némi ímélezés, aztán egy kis sörözés, aztán a továbbiakat lásd a feltett fényképeken (Na, mit tesz egy kis sör! :lol: ).

Tigrincs!
Nem T-Mobilenál dolgozik, viszont néha bicikliversenyre jár, amiket a fenti cég szponzorál és pólókat adnak a kedves induló közönségnek. (Én meg itthon rágom a kefét a két gyerekkel vasárnap. :evil: )

Eni!
37!!!! Most már akár a nővérpult is. De azért csak erősödjön még odabent pici Janka. Védőnő idióta. Ez idősebb vagy fiatalabb?

Védőnő jut eszembe: Anyós nyugdíjba megy! Ezt most döntötte el, mert ugye jövőre választania kellene a nyugdíj vagy a fizetése között. Kicsit több ideje lesz ránk, ami most nem tudom, hogy jó vagy rossz.

Kép
Kép
kriszta36

Banana!
Hogy vagytok?

Kép
Kép
kriszta36

Anna,
én írtam, nálunk azért ráz a víz, mert vhol a házban a vízcsapra földelték a villanyvezetéket vagy vmilyen elektromos gépet. Nemsokára kihívom a villanyost, állítólag egy kis kütyüt lehet felrakni a mosogató, kád csapok, stb alá, gondolom földelést, nem nagy tétel sem munka. Vagy a kazánnál kimenő csöveket egymáshoz köttetni, de az nem mindig segít, mert ott nem fér hozzá a vízhez. Ja és ilyenkor ajánlott firelé-t is feltenni, bár ez szinte mindig szokás, szóval nálatok biztos van, nálunk elsumákolták a felújítás során.
Ha valami mást megtudsz, mondd már el lécci.
Úgy döntöttem, kiképzem magam villanyosnak vagy vizesnek, vagy burkolónak… halálra keresik magukat (feketén) és mindig szükség lesz rájuk. A vicces az, hogy még érdekel is… néha.

Jaj, most olvasom, hogy Zsófi nincs jól! Remélem, hamar rendbe jön és nincs semmi komoly baj! (Bogi karácsony után csinálta ezt, kicsit bepánikoltunk, aztán először víz, majd almakúrára fogtuk: minden kaja(nálunk tápi) előtt kicsi víz vagy reszelt alma, és utána csak fele annyi tápi mint a szokásos. Másnapra rendbejött. De nemtom, Zsófinál mi a gond, és azt se, hogy elfogadná-e az almát.)
Most hogy vagy?
Ismerős ez a kúp…én buszon hányós voltam gyerekként.

Veronikusz,
sajnálom, biztos apukádnak is szörnyen nehéz volt. De jó, hogy már ilyen szuper nagy családod van, a csajok meg minden! Gondolsz arra néha, hogy nagyon kell vigyáznod magadra is a csajok miatt? Furi, de amióta Bogi van én igen… :?
altatatás kihagyás ügyben: én ugye nem vagyok mérvadó így tapasztalat híján, de jól hangzik az ötlet, szerintem bejön. Remélem!
Na, látom, már hatott is. Csak kicsit lassan olvasok.. :oops:

hányós-fosós vírus van? No akkor rajtam tegnap végigment, (de csak az utóbbi része. bocs :oops: )

Emese,
fentebbiek miatt a randit elnapoljuk, oké? Ezer bocs, már én is annyira Rád vagyok kattanva, hogy nem bírok magammal, de azért ezt nem adnám át.. :lol: :lol:
Tegnap meg pontra beértem a műszakira, felkészülve, hogy megírom életem legsz.rabb tesztjét, erre olyan vágy húzott a klotyó felé, mint még soha… :shock: leizzadtam.

Aproo,
jó hernyózást Levinek! :D

Eni
gratula és hajrá hajrá! :D :D
Vendég

Eni,
37!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és hajrá nővérpult!!!
védőnőt meg leszarcsi (én is ezt teszem..), váltani sajnos még nem lehet, körzetes rendszer..

Banana,
gyors gyógyulást nektek!! gyógypuszik!!!!!

Kriszta,
hát, tényleg nem tudom, nektek jobb vagy rosszabb, ha nyugdíjas lesz anyós... ha a fütyirántására gondolok, amai napig elfog a düh... :twisted:

Veronikusz,
szegénykék.... ne altass, ha úgy látod jónak..! nálunk is max fél 6-kor dőlhet ki még egy fél órára (2x alszik), mert utána este ugrál az idegeinken :lol:

Tünde, Benefül???

Andi, Ancsa, Gabi?????

KépKép
Kép
gyuzso

Orsi, ahogy írta Zsu is, nem lehet váltani. Lemondani lehet nyilatkozatban, mármint hogy nem tartok rá igényt a baba mellett. De a gondozást adminisztratív okokból muszáj végigcsinálnia. Nem ez volt az első húzása... nem értem, hogy ülhet még mindig ott, ahol. Kriszta, olyan 50-60 között. Nem a kor számít. De ennyi idiótaságot összehordani, agyrém! :?

Nővérpult becélozva... :D Egyébként elkezdődött a derékfájós hadművelet. Benedekkel utolsó 2-3 hétben ue éreztem.
vbea

Egyébként pecsét: Nekem nem is tudom, hogy megvolt-e a négy, mert Vidadoki kicsit lelazulta, anyós me csak egyet pecsételt és azért izélgetett, hogy a doki pecsételjen. :shock:

Kép
Kép
kriszta36

Pecsét:
én azt hittem terhesgondozás címen kell a 4 pecsét. Azt meg a doki csinálja nem? Ő csak a kiskönyvet kérte tőlem (tehát védőnőtől), és azt mondta, hogy jár-e védőnőhöz az már más dolog. :lol:
Mikor én először bementem, egymáshoz küldözgettek (4 en voltak benn, egyik sem dolgozott, 'beteg' egy darab sem), egyik se akarta kitölteni a kiskönyvet, merthogy az másfél órás munka... aztán visszaért a kör az elsőhöz, kiderült, hozzá tartozom, 15 perc alatt végeztünk... 4-5 ször voltam benn a terhesség alatt, mindig más foglalkozott velem. Költözés után újabb védőnéni, aki mint kiderült, ha látja, hogy jó helyen van a baba, nem jön ki egy idő után. Én se láttam a 4. hét óta.
Nem egy rossz munka, na! Sok szabadidő, semmi kötöttség.. :wink:
Vendég

sziasztok,
koszi a drukkokat, Zsofi jobban van, jot tett a kup, tegnap este ota nem jott ki belole semmi felul...jol aludt, bar sokszor felebredt, szopott, majd visszaaludt...kicsit fosik most asszem, beszeltem a doktornovel, aszonta adjak neki fott krumplit meg repat, hat ezeket Zsofi meg sosem ette, eddig meg csak az alma-korte-sutotok volt, most foztem neki egy kis krumplit, de nem izlik neki, majd kesobb ujra probalom.. apja nagy krumpliimado, ugyhogy remelem orokolte tole...:)
meg mondta, h vegyek a patikaban hipp ors 200-at, ez vmi ivole hasmenesre...ismeri vki?
Aproo miket tudsz te, tegnap az orvos is igy nezte a pocakjan, h ki van-e szaradva...de en nemtom, mit kell ilyenkor figyelni?

banana

vedono tema: nekem ugy tunik szerencsem van, az enyem fiatal es tok lelkes, folyton szol, h jon, meg hivhatom is, ha van vmi, a multkor a ket unnep kozott vele sikerult beszelnem fogzas ugyben...mondjuk rengeteget tud beszelni, neha alig tudok kozbevagni, de tetszik, h szereti a munkajat...mondjuk itt a 12. keruletben talan nem olyan nehez neki, de el tudom kepzelni, h van ahol fontos.

banana

Banana!
mi ismerjük a HIPP-et de úgy öntöttük ki ahogy kibontottuk. Lányok rühelték és a legszebb rábeszélés se volt elég, hogy megigyák. :oops: :oops: :oops: jobbulást!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Banana! Nekünk még van is itthon, mert nem dobom ki, amíg le nem jár... de Benci sem itta meg. :? Talán próbáld meg a kiscsajba kanalazni azt, amit Durci is írt. Mert a legfontosabb most, hogy ne száradjon ki. Márpedig ahhoz babáknak nem kell sokat hányni... de ügyin állsz hozzá.

Tán az a "baj", hogy mi is költöztünk egy évvel ezelőtt. Régi védőnénim pedig ennek gyökeres ellentéte volt, MINDENben segítségre volt, mindig elmondta, mit NE vegyek komolyan. Ez meg jön az idiótaságaival. Egyébként rendszer mindenhol "más", azért is mentem el tegnap, hogy legyen meg az öröme, meg pecsételhessen. Miskolcon pl tök mindegy, kihez, melyik kórházba jársz, van "központi terhesgondozás", és oda kötelező elmenni. Még jó, hogy nálunk nem így alakult. Egyébként Banana, neked van igazad. Valszeg azért is ilyen itt a hozzáállás, mert klassz a környék, "remek" helyzetű emberekkel, no komment.
vbea

Kriszta!
és milyen jól sikerült sörözések voltak!!!! :wink: :lol: :lol:

Bori!
magam csak ritkán, de a férjem sokkal gyakrabban!!!! már mint hogy mi lenne ha vele történne valami :oops: :oops: :oops: féltem is őt hogy ennyit dolgozik. :oops: :oops: de múlt éjjel bent a hálóben EGYÜTT aludtunk reggelig! :D :D idejét nem tudom mikor volt ilyen utoljára! :oops: 8) :D (igaz én meg 3.30-ig a lányoknál aludtam a földön :? :D )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Banana,
ötlet: a krumplihoz párolj egy kis almát, együtt turmixold össze, úgy finom édes lesz, hátha úgy elfogadja Zsófi, azt irod, hogy az almát már ette. És az alma is fog. Aztán majd ha hozzá akarod szoktatni a krumplihoz, akkor csökkented az almát, növeled a krumplájt. De legkésőbb a Mekiben falni fogja. :wink:

Kisjankóért irány az ovi, aztán később még szeretnék jönni...

Kép
Kép
paklincs

hehe, ez jo, Veronikusz, tegnap mi is kettesben voltunk az agyban, (mikor Zsofi beajult, nem tiltakozott a kisagy ellen) hat eleg fura volt, regen nem volt mar ilyen...ugyhogy osszebujva gyorsan beajultunk mi is...:)

banana

Eni,
nem látok a szememtől. már a 37!!!!!!!!!!!! hajrá hogy legyen 38 is!
nem tudtam, hogy váltani ne lehet, de most már tudom. az enyémmel nincs semmi baj, az elején még sűrűbben jött aztán nyáron nem is láttam, majd néha néha csak beállít. de már rég járt erre. ő is tudott ám hülyeségeket mondani. a felét sem fogadom meg annak amit beszél.

Anna
örülök, hogy Zsófi már jobban. hát..nem csodálom, hogy nem eszi a krumplit. magában elég szörnyű, nem? só mehet bele? vagy anyatejet szoktak még hozzákeverni. anno én így próbálkoztam be kolosnál.
Vendég

tettem a krumpliba egy pici sot, ugyhogy nem olyan szornyu sztem, en szeretem...:) de koszi a tippet, Emese, most fozok neki almat is, hatha ugy jobban bejon...
annyira jok vagytok, h megosztjatok a tapasztalatokat, rengeteg otletet nyertem mar innen, koszonom!
(en sajnos meg tapasztalatlan vagyok, nem tudok tul sokkal hozzajarulni a tudasbazishoz, na de majd par ev mulva...:)
Eni, tok jo a 37, mi lesz ha 41 is lesz majd? :)

banana

Akkor szerintem beköltözik a nővérpulthoz. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Banana- Zsófi, , azért még további jobbulást.

Heló Eni! :) :)

Szoptatás-témánál azért még leragadtam.
Azt látom, hogy a környezetünknek is rengeteget kell tanulnia. A szobatársam férje - akiknek a kisfiuk nem akart szopizni és lassan, nagyon lassan jött bele - szóval ő pl. állandóan telefonon hívogatta a feleségét. Az egy alkalommal mondta neki, hogy most rögtönnem tud kimenni, mert szoptat. Férj felhördült (hallható volt), hogy "Hát nem igaz, hogy két percre nem tudod letenni!" Egy kétnapos gyereket, aki épphogy rákapott a cicire.
Vagy sok előttünk járó generációs mama, nagymama, akik még úgy nevelték, a gyerekeiket, hogy a tápszer mindent megold, akár anyatej helyett is. Ismerek ilyet is.
Tudom, hogy nálunk s apósék eleinte kicsit furcsállták, hogy Melinda annyit van mellen. Aztán megszokták. Mint ahogy azt is anyósom, hogy ne jöjjön be, amikor szoptatok.

Örökre hálás vagyok gyerekorvosunknak, aki kérdésemre, hogy nem-e kellene otthon tápszert tartani, ha esetleg elmegy a tej (olvastam mindenfélét itt a topicon...), mosolyogva mondta, hogy "Nem fog elmenni a teje...".

Szóval néha elég egy pici zavaró körülmény, egy mondat és kész.
De könnyű úgy sommás véleményeket mondani, ha még sosem volt baj a szopival. Annyira más mindenki.

Kép

Kép

Kép
memme

Amikor le vagyok lombozva - mint pl. ma délelőtt - akkor megnézem pl. ezt, kicsi tuning miatt:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1231504388.3401.jpg[/img] [/img]

Kép

Kép

Kép
memme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?