Új privát üzeneted érkezett!

Anna!

Nekem is ez az idézet jutott az eszembe! Én a barátnőmtől hallottam!

Márti
borossné becz márta

sziasztok,

Judit,
Örülök, hogy csatlakoztál. Biztos nagyon jó lehet 2 ilyen nagy gyerek után újra babázni.Ők gondolom már tényleg nagyon sokat segítenek neked.
Irigy vagyok a telek miatt, de az építkezés miatt már nem. Tudom mennyi herce-hurcával jár. Emlékszem amikor anyuék építkeztek, mennyit szaladgált ide-oda.
Jó neked hogy már jövőre próbálkoztok. Én még olyan messze vagyok tőle. Még vissza kell mennem egy kicsit dolgozni előtte.
Az idő felettem is megy, mire a 4. babát vállalnám már közel 40 leszek.
Anna,
Csodás ez az idézet, ezt magam előtt tartom, na meg apának is mondani fogom, mert ő az akinek rábeszélésre lesz szüksége.

Szükségem lenne a tanácsaitokra, főleg Annától és Judittól akiknek nagyobb gyerkőcük van.

Bazsival kezd egyre inkább tele lenni hócipőm. Semmit nem akar csinálni, állandóan ellentmond, kiabál, nem akar suliba menni, fürdeni, etc...szóval semmit. Megütni nem akarom, a lelkemet meg már kiüvöltöm, persze tök feleslegesen. Már a fejem is fáj. És egyre mocskosabb szavak hagyják el a száját.
Most következetes leszek és 1 hétre el lettek tiltva a számítógéptől és a tévétől is.
Inkább én sem nézem és a gépet is kikapcsolom. Kissé kikészültem. Alig várom apa itthon legyen a 2 ünnep között, mert
nagyon kivagyok.
Ide vezetett az, hogy elkényeztettem őket, mindent megengedtem nekik, és ha csak egyet füttyentettek megkapták amit akartak.

Most teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit tegyek. :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Judy!
Köszönöm a kedves fogadtatást! Nehéz helyzetet vázoltál fel, hiszen Bazsi pont abban a korban van, amikor próbálgatja, hogy meddig is mehet el.
Én sem vagyok híve a verésnek, ezért általában lelki oldalról közelítem meg a problémát.
Nálam a bevált módszer, ha megsértődöm és nem szólok hozzá. Persze előtte közlöm, hogy ő sem szóljon nekem és a problémájával forduljon az apjához vagy ahová akar.
Nekem mindkét nagy nagyon anyás, nem viselik el, ha huzamosabb ideig nem kommunikálunk.

Legutóbb a fiam aki már a kamaszkor közepén tart, nagyon megsértett egy csúnya beszólással. Ez már a többedik volt egy rövid időszakon belül. Jól összevesztünk és közöltem, hogy mostantól elfelejthet.
3 napig bírta, akkor már nagyon ki volt lelkileg. Én nem csomagoltam neki uzsonnát, nem beszéltem vele, kitértem az útjából, sőt rá sem néztem.
Szinte sírva kért bocsánatot, azóta (lekopogom) nem volt semmi bajom vele.

Persze ezt a módszert nem lehet sokszor előadni, mert elveszti a hatását.

A csúnya beszédért meg kitaláltam (mivel minden más hiábavalónak bizonyult), hogy ahány szó elhagyja a száját, annyiszor 20 Ft-ot fizet nekem. Mivel van zsebpénze, azóta nagyon odafigyel a szájára. Volt olyan hét, hogy 2000 Ft jött össze.
Ezt persze elteszem neki, majd megkapja ha lezajlott a trágár korszak.

Nálatok is az a gond, hogy Barbika már kezdi megjegyezni a szavakat és szépen elraktározza a kis fejecskéjében.
Gina is már figyel a nevére és felismer szavakat. Más sem hiányzik nekem, hogy káromkodással kezdjen.

Teszek fel pár képet és eltünök, mert kicsit hosszúra sikerültem!

Sziasztok, Judit

Kép A három drágám

Kép Georgina

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Judy, ha jól vettem ki a szavaidból, nincs itthon a férjed? Vagy csak sokat dolgozik?
A fiúgyerekeket nagyon meg tudja viselni az apa távolléte. Én mindig azt csinálom, ha nem bírok a fiúkkal, ha Attila nincs itthon, hogy felhívjuk az apjukat, beszélnek két mondatot, megnyugszanak, kerek a világ és kész.
Nálunk szokott működni, ha nagyon határozottan kijelentem, hogy "ilyen szavakat nem akarok hallani a szátokból" - de érezniük kell, hogy tényleg komolyan gondolom.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Judit,
Köszönöm az ötleteket, az én fiaim is anyásak, kipróbálom ezt a megsértődős módszert, hátha használ.
Nekik még nincs zsebpénzük, szóval ez a pénzbedobás nem fog bejönni a csúnya szavakra, de majd valami mást kitalálok.
Én is nagyon félek attól, hogy Barbika megtanulja ezeket a szavakat, aztán meg majd mondja a bölcsiben. :shock: :shock: Nekem meg éghet a bőr a képemről.
Ha ma tartod, akkor BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!
Nagyon szépek a gyerekeid, és tényleg hasonló a fej-és fülformájuk Barbinak és Ginusnak. :lol: :lol:
Anna,
Igen, jól látod apa Tatabányán dolgozik és csak hétvégén van itthon. De nem hiszem, hogy náluk apahiány lenne, mert hozzá vannak ahhoz szokva, hogy apa nincs itthon. Mióta megvannak dolgozott már külföldön, olyan helyen ahol napokig nem volt itthon, illetve ha meg műszakban dolgozott és délutános volt akkor sem igen találkoztak hétközben, mert mikor ők felkeltek apa aludt, amikor meg hazajött a fiuk aludtak. Nagyon nehéz így, mert tudom, hogy szeretnek és hozzám húznak, de azzal is tisztában vannak, hogy nálam több mindent megengedhetnek maguknak. Ha meg szigorítok, furcsán néznek rám. :lol: :lol:

Ma 10-re viszem Barbikát pneumo oltásra. Szegénykém remélem nem fog belázasodni. :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Levizsgáztam. Jól sikerült.

Judy!
Van egy könyv: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje.
Remek konfliktuskezelő ötletek vannak benne, és mindez úgy, hogy nem büntetésre, erőszakra, alkudozásra alapul. Remek könyv. Merem ajánlani.

Pneumo: nekem is el kéne vinnem Andrist. :?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Mi meg sem kaptuk a Prevenart! Nincs oltóanyag!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Judy!
Neked is boldog névnapot kívánok!
Igen, ma tartom, köszönöm szépen.

Az oltással kapcsolatban annyit tudnék mondani, hogy mi 3 hete kaptuk meg, nincs semmi mellékhatása. Gina nem volt nyűgös, lázas, még csak fájni sem fájt a combja.
Rá egy hónapra adják az ismétlő oltást. Nekünk pont dec. 23.-án.

Aztán szerencsére sokáig semmi.

Most a két nagy beteg, köhögnek, fáj a torkuk. Ma viszem őket dokihoz. Úgy félek, hogy Gina ne kapja el.
De annyira imád velük lenni, szerintem csak idő kérdése és ő is köhögni fog.

Ja, el is felejtettem, a nagylányom második neve Barbara. :wink:

Boeske! Gratula a vizsgádhoz!

Szép napot mindenkinek, sziasztok.

Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!

Csak pár perc szabadot kaptam.

Én is Boldog névnapot kívánok a Juditoknak!!!

Márti, nagyon klassz a napirednetek, és tök jó, h tudod tartani. Nálunk is van, kicsit féltem, hogyan lesz 3mal, de aztán hamar átálltunk. Csak 4gyel már félnék, de aztán lehet,h nem is annyira nehéz, mint hinnénk.
Nekem egy dolog nehéz, a reggeli öltözködés 3 gyerekkel, és rimánkodni minden egyes ruhadarabért. De ma a legnagyobb felöltöztette a középső öccsét is. Oylan boldog voltam, meg is dícsértem őket, ha minden nap így indulna...!!!

Yuszt/Judit, drukk a projekthez, és azért pár hónap átfedésünk lehet, h lesz. Nekem 2 dolog amit szeretnék -eddig nem terveztünk, csak jöttek a tökik - , h tavasz/nyár legyen, azaz minél kevesebb ruha, még szept eleje is okés, és a legkisebb legyen 2,5-3 éves, mert látom, h 2-2,5-3év között óriási különbségek vannak önállóságban - ill másban is... - . Ahogyan Márti is írta.

Anna, Márti, ezt én is hallottam már, és nagyon bízok, h nálunk is így lesz!!!

Judit, gyermekeid nagyon szépek!!!!!

Boeske, gratulálok a vizsgádhoz!!! Így végiggondolva, gondolom neked sok átfedés lehet a két szak között, esetleg a pedagógiai tárgyak újak, de azokat meg pikk pakk megtanulod.

ja nálunk az alvás sajna csak hétvégén van - akkor van, h a legnagyobb is - mert az ovibamenés felszabdalja a napot alvásilag. Amikor tudna aludni a középső, akkor meg már nem jó, mert este nem lesz/lenne alvás.... 3. fiam ő alszik még egyet napközben.

na megyek, mert lázadnak..

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

lemaradt, Barbinak drukkok a mai oltáshoz!!!!!!!!!!!!!!!!

üdv, babér

babérlevél

Babér!

Én tavasszal szeretnék szülni legközelebb! :lol: 2x izzadtam végig óriás pocival a nyarat,ha választhatnék,tuti nem szülnék ősszel! Persze,ha úgy alakul,nem dől össze a világ!Nyilván nem ez a legfontosabb szempont! Én viszont megvárnám,míg Kamillám, 4 éves lesz!

Juditok!

Boldog névnapot

És nagyon helyesek a gyerkőcképek!

Márti!
borossné becz márta

Márti!

Aranyos vagy! Nekem van őszi, téli fiam is, így tudom, milyen a nyarat végigizzadni...bár annyira nem viselt meg, v azokon a nyarakon nem volt kánikula v még dolgoztam - légkondis iroda - . De lehet, h így jobban hajlok a tavasz irányába.
"Mire Kamilla 4 éves lesz", teljesen megértem, csak neked már ott van Kamilla. (én nagyon vágyok már egy copfosra!!! szívem szerint már mostantól, csak így, h nincs segítségem, és félő, h én is nehezen viselem az első időszakot - mint te is..-, így nem merem.

na megyek, mert épp rosszalkodnak, és apa túlórázik.

Judit, oltás - Barbi?! mi volt?!

Boeske, te hogyan gondolod? Mire Andris 3/4 éves lesz ?

üdv, babér

babérlevél

Nekem a gyerkőceim nyári téli és tavaszi születésüek.
A nyári volt a legnehezebb, (a fiam) bár akkor voltam a legfiatalabb. Óriás pocakkal 38 fokban kicsit gáz volt.

A lánykám (a középső) januári, nyáron még alig számított a hasam.

Viszont a legjobb a kisebbel volt, tavaszi baba, szinte csak a telet kellett pocakosan végigcsinálni. Nem szenvedtem vele semmit.

Ezért is tervezem a 4.-et nyár végi fogantatással. Ha sikerül akkor két év lesz a kicsik között. De csak azért vagyok ilyen bátor mert van segítségem a két nagyobb személyében.

Azt mondják, hogy az ideális a 3 vagy több év. Hát, nálam a két nagy között van annyi, de szerintem nincs még két ilyen testvér, akik ennyit ölik egymást. Állandó a veszekedés civakodás stb...

A kicsit viszont imádják és állandóan kényeztetik.

Babérlevél! Bocs, hogy ilyet kérdezek,de próbálkoztatok a Czeizel féle módszerrel? Mármint a kislányprojekt ügyében? :oops:

Nálunk bevált mindkét kislánynál.

Köszönöm a dícséretet a gyerekekre. Ahogy férjecském mondaná: mi munkánk van benne!!!!!

Jó éjt mindenkinek, szép álmokat!

Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

YuszJudit Köszi!!!!!!!!!!!!!!!
Egyre jobban hajlok a tavasz felé...
"Czeizel féle módszer", igen azt hallottam, h nagyon sok esetben meghozta a várvavárt kislányt! Eddig gondoltunk egyet, nem védekeztünk, és jöttek a bébik. A 4. baba tudatosabb lesz. (Különben most,h már "nézegetem" magam, mondtam is aptyuknak, h nem is csoda, h pasijaink vannak, mert annyira félidőmben cuppan rám...)
na holnap, holnapután nem leszek, mert sütök főzök apának, tökiknek (munkahelyi buli, ovis buli )
addig is minden jót!!! Szép álmokat.

Amikor fürödtem, pont az jutott az eszembe, h tök jó lesz, mert akkor mindig lesz egy pocakosa, majd újszülöttje a topiknak!

üdv, babér

babérlevél

ja még annyit, h ideális korkülönbségnek én is a 2-3 évet hallottam, de ez biztos függ a gyerekek habitusán, szülőkön. Nálunk ez a közel 2 év nagyon bevállt, nagyon összenőttek, csak nekem fárasztó az eleje, meg az öltöztetés.
na megyek, mert holnapra is kell az erő, meg majd elalszom.

üdv, babér

babérlevél

Babér!

Hát sokaknakbejön Czeizel módszere,de az nem én vagyok! A 2. kisfiamnak ez alapján tuti kislánynak kellett volna lennie,most Kamillánál meg dec.26-án és 28-án próbálkoztunk,a tüszőrepedés pedig hőmérőzéssel és jobboldali hasszurkával pontosan kimérve 29-én volt! És itt a kiscsaj! Én nem is foglalkoztam azzal,hogy most tuti lányra hajtsak,bár mindig is szerettem volna kislányt! Csak az elmúlt időszakban annyi kisbabákal történt tragédiáról hallottam,olvastam,hogy komolyan mindegy volt,csak azon imádkoztam,hogy minden rendben legyen vele! De teljesen megértelek! És remélem,hogy Neked is lesz egy huncut kislányod! Én hála Istennek csak akkor jöttem rá,hogy mennyire vágyom egy kislányra,amikor már itt volt velünk és napról -napra láttam/látom a kislányosságát-biztos érted,hogy gondolom!
Szóval én úgy gondolom,hogy megvan az oka annak,hogy miért pont azok a gyerekek lesznek a mieink,akik a mieink lesznek! Ha fiúk,ha lányok,nem a véletlen műve,hogy pont Ők lesznek a mi gyermekeink! És,bár ott van bennünk a vágy,nem a mi dolgunk,hatáskörünk stb.eldönteni,hogy mi is lesz nekünk a jó! De nem okoskodni akarok,csak én így gondolom. Leget,hogy azért sem jó annyira tudatosan ráhajtani,hogy kisfiú vagy kislány legyen,mert,ha mégsem úgy alakul,akkor talán csalódikaz ember.

Márti
borossné becz márta

sziasztok,

Megkaptuk az oltást, nagyon ügyesen viselte, egy kicsit sírt, de csak amíg a tűt beszúrta a doki,utána már vigyorgott. :lol: :lol:
Este volt egy kis nyűgösség meg hőemelkedés, de nem volt vészes. :lol: :lol:
1 hónap múlva kapja a másik felét, aztán 1 évesen a meningitist.Szóval most bökik szegényt minden hónapban. :cry:

Boeske,
Gratulálok a vizsgádhoz, nagyon ügyes vagy, elismerésem így tanulni a 3 gyerek mellett.
A könyvinfót köszönöm, meg is nézem a héten a könyvesboltban,remélem lesz bent némi jó tanács. :lol: :lol:
Egyébként néha úgy érzem csődöt mondtam mint anya, aztán beszélek más anyukákkal, akik fele ennyit foglalkoznak a gyerekeik lelki világával és akkor kicsit megnyugszom.
Márti,
Nekünk is 3 hét késéssel jött az oltóanyag mert hiánycikk. :roll: :roll: :roll:
Jól meg lett szervezve az ingyenessé tétele, mi???? :evil: :evil:
Judit,
Jobbulást a nagyoknak, remélem hamar rendbe jönnek.
Én nyáron tartom a névnapomat, de azért köszi.
Babérlevél,
Mi is a Czeizel-féle módszert alkalmaztuk Barbikánál és bejött. :lol: :lol: A 4-nél is így szeretném csinálni, hogy kislány legyen.
Szerintem jó módszer, bár nem mindenkinél jön be. Én 4-5 hónapig figyeltem magam, hőmérőztem mielőtt élesben ment volna a dolog, nekem szerencsém volt, mert mindig 15. napon volt peteérésem, és így mi a 11. és a 13. napon voltunk együtt, utána már nem. És lám, összejött. :lol: :lol:

Nekem van egy őszi, egy tavaszi és egy téli babám. Mindenképpen nyárit szeretnék, úgy kb júniusban szeretnék szülni, mert a nagy meleget ki akarom hagyni. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Tegnap Andris megkapta az oltást. :shock:
11 óra 20-kor becsöngetett a védőnő, hogy akkor viszem-e Andrist. Összeszedtem a gyerkőcöket, 11 45-kor a rendelőben voltunk, délben a doktornéni meg már bökött is. :D Szóval gyorsan túlestünk rajta.

Az oviban kihalt a csoport. Alig volt pár gyerek tegnap. Bár most már értem, Barnusnak reggelre olyan kötőhártyagyulladása lett, hogy ihaj. Délben viszem orvoshoz.

Babér!
Igen, én is úgy tervezem, hogy Andris legyen ovis, és akkor jöhet a következő. Nekem minden várandósságom zűrös volt, hónapokig bizonytalanságban, hogy megmaradnak-e a babák. Esélyes, hogy a következő is ilyen lesz. Szóval jobb lenne, ha óvodában/iskolában lennének már a nagyobbak addigra.

Megyek, bár éppen jól megvannak a fiúk, Vackort hallgatnak.

Névnaposoknak minden jót!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Tegnap voltam a nagyokkal a dokinéninknél. Sajna vírusos akármi, szóval idő kérdése és a picur is elkapja.
Főleg, hogy állandóan velük szeretne lenni.

A Czeizel féle módszer tényleg jó, bár lehet olyan akinek nem jön be. De a nagytöbbségnek igen.
Meg hallottam "akció" előtti hüvelyöblítésről is. Van a lugos és a savas. És erre megvannak a receptek.
Sajnos én nem tudom melyikkel kell öblögetni kislány előtt, de van egy ilyen topic itt a babaneten. :oops:
Ja és még itt van a Jónás naptár is! Én visszamenőleg megnéztem, két gyerkőcnek stimmel a neme, a fiamnak viszont lánynak kellene lennie a naptár szerint.

Szóval a három együtt lehet, hogy összehozza. Ha meg nem, akkor sincs baj, hiszen a kispasiknak is örülünk! Igaz? :lol:

Nekem van egy kollegám, akinek 4 gyermeke van. Már felnőttek. 3 fiú, és a 4. úgy lett lány, hogy lombikbébiként fogant.
Vagyis a szülők kérték hogy kislányt szeretnének, dokibácsi meg elintézte kémcsővel.
Ez a 70-es években volt, lehet, hogy azóta már nem lehetséges.

Meg azért kicsit ijesztő is számomra. :shock:

Üdv, Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Boeske,
És hogy viselte Andris az oltást???
A suliban is kezdenek fogyadozni a gyerekek, remélem mi megússzuk.
:roll: :roll:
Influenza elleni oltásról mi a véleményetek??? Nagyoknak soha nem adattam be, mert mindig több rosszat hallottam róla mint jót. De most vacilálok. :roll: :roll:

Korkülönbség:

Fiaim között 20 hónap van. Én nagyon rosszul viseltem ezt a kis korkülönbséget. Szinte idegbeteg lettem, bár ehhez anyukám is nagyban hozzájárult, akkor még náluk laktunk. Ez most így nagyon jó, hogy a kislány több mint 7 év után jött. Persze most nem akarok ekkora különbséget, de egy 4-5 év teljen el mindenképpen. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judit,
Sajnálom ezt a vírusos fertőzést. Remélem azért a kicsi nem fogja elkapni. Én annyira rettegek most a betegségektől, fiuk már régen voltak kicsik és betegek. Velük már jobb, mert meg tudják mondani mi fáj, de hát Barbika ugye még nem.

Nálam a Jónás nem jött be, viszont a kínai naptárt visszanéztem még terhesség alatt és ott a fiukat is a kislányt is megjósolta. :lol: :lol:

Hát ez most nem lehetséges, mármint eldönteni a nemet. De ki tudja mit hoz a jövő. Addig maradnak a praktikák. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy!
Nem volt semmi gond az oltással. Andris amúgy is nyüglődik kicsit, pár nap, és kibújik a 7. foga. Szóval nem vettem észre semmi különöset, lázas sem lett.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

sziasztok,

Boeske,
De jó, hogy nem volt semmi gond az oltással. :lol: :lol:
Barbikának is árható lassan a 7. foga, eléggé sokat turkál a szájában.

Sajna szegény ma reggelre lázzal ébredt. 38,3 volt neki a legmagasabb napközben. Doki megnézte, vírusos torokgyulladása van, kapott cataflam cseppet, és azt mondta, ha nagyon felmenne a láza akkor vigyem vissza. Amúgy meg ráérek majd hétfőn a saját dokinkhoz vinni.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Remélem a betegek gyógyulgatnak.

Mi sem úsztuk meg, nálunk az óvodából hazahozott kötőhártyagyulladás tarolt, illetve Andris volt lázas 2 napig.

Hogy álltok a karácsonyi készülődéssel? Mi már sütöttünk mézeskalácsot, holnap következik a vaníliás kifli. Meg hallgatjuk a Kaláka betlehemest, nagyon szeretik a gyerekek.
Csináltunk betlehemet papírból, már csak a figurákat kell beletenni, de azt majd csak az utolsó pillanatban, mert úgy biztos nem maradna meg Karácsonyig. :D

Szép napot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boeske 2008.12.23 16:28-kor.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

sziasztok,

Bocsi, hogy nem jöttem, de a kari miatt ezer helyre kellett rohangálnom.
Most is csak azért jöttem, hogy

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNJAK MINDENKINEK!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Én is

Békés, boldog Karácsonyt kívánok!

Ajándékok becsomagolva, ételek előkészítve, a takarítás nem lesz meg, de nem érdekel, nem az a lényeg. :D Inkább egy kis rendetlenség, de nyugodtan, békében örülhessünk egymásnak, és a Megváltó születésének.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Áldott,békés ünnepeket kívánok én is mindenkinek!

Márti
borossné becz márta

sziasztok,

Látom az ünnepek miatt ne nagyon tud jönni senki, de ezt megértem, nekem sincs egy perc nyugtom sem, talán január 5-től, ha megkezdődik a suli. :lol: :lol:

Nálunk csendben telt a karácsony, 24-én sütöttem, főztem estére eléggé kipurcantam. Lurkóknak tetszett a fa és az ajándékok is. 25-én anyuéknál voltunk, 26-n meg itthon lustiztunk.
Persze volt üröm az örömben, páromnak 23-tól 3 napig hasmenése volt, hála a jó égnek most már jól van. Fiuk meg anyósnál ettek össze-vissza mindent, így mind a kettő hányt itthon. 1 napig diétán voltak. :lol: :lol:

Na és ami nagyon nem hiányzott, hétfőn megjött a menzeszem és a tejem egy kicsit megcsappant. Most ha kell ha nem szoptatok, azután meglátom pár nap alatt lesz-e változás, ha marad ez a mennyiség akkor bevezetem a napi 2x-i tejpépet.

És képzeljétek kibújt a 7. fogacskánk ma reggelre és hogy még nagyobb legyen az öröm kislányom kapaszkodás nélkül megáll elég hosszú ideig. :lol: :lol:

Most itthon vagyunk, eszünk tévézünk, várjuk az újévet!! :lol: :lol:

KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN ANYUCINAK ÉS BABUCINAK ÉS LEENDŐ KIS POCAKLAKÓNAK!!

:lol: :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Nagyon boldog, békés és minimum ennyire szerencsés új évet kívánok mindenkinek!!!!

Nagyon be voltunk havazva mi is az ünnepek alatt, most kapcsoltam be a gépet először.
A férjem kivételével mindenki beteg volt, én még most is köhögök. A picúr éppen kigyógyult a betegségből, de már tüsszög megint.

Judy! Gratulálok Barbikának nagyon ügyes kislány! Ő is hamar el fog indulni! :lol:
Nálunk is történt fejlődés, most ez a sláger, hogy Ginus feláll. Eddig csak mászott, most pár napja a bútorok mellett vagy a lábunkon felkapaszkodik és áll. Egyenlőre csak lábujjhegyen pipiskedik, de cirkuszol ha leültetjük. :P
Most bújt ki az első fogacskánk, de ez családi hagyomány, a két nagynak is elég későn indult meg. :roll: Viszont utána megéllás nélkül bújnak ki.

Én is majd a jövő héttől leszek inkább, most még a család lefoglal.
Nálunk szakad a hó, szép fehéren kezdődik az új év. :shock:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Sziasztok!

Remélem, mindenki meggyógyult már.

Olyan gyorsan elment ez a pár nap, nagyon jó volt , hogy itthon volt az egész család.

Judy, Yusz!
Látom, szépen fejlődnek a lánykáitok, hiába, hamar kinőnek a babakorból.

Andrisom nemsokára 1 éves, mostanában kedvet kapott a járkáláshoz, ha elesik is, inkább feláll, és úgy megy tovább. Megindultak kifelé az első rágófogai is. Szóval növöget rendesen, csak egy baj van, éjszaka nem alszik jól. 2-3 óránként ébred, és csak szopival lehet visszaaltatni. Nem tudom, mit lehetne csinálni...

Új év, új élet (vagyis inkább régi :) ): újra elővettem a mosható pelusokat, most azt adom Andrisra.

Szép hétvégét!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

sziasztok,

megkezdődtek a szürke hétköznapok. Fiúk suliban, apa visszament Tatabányára, Barbikával egyedül maradtunk. Rettenetesen nyűgős ma, lehet neki is furcsa, hogy újra csonka család lettünk.Ráadásul apa ki akar menni külföldre dolgozni. :cry:

A hülye lakáshitelünk már megint felment 6 ezer ft-al, összességében 13-al szeptember óta. :evil: Valszeg muszáj lesz ez a külföld. A rezsi is meg a közös ktg is tuti emelkedni fog.

Ha nem vagyok pofátlan megkérdezhetem, hogy nektek van-e lakáshiteletek és mennyit fizettek egy hónapban????

Yusz,
Gratulálok a felálláshoz és a fogacskához.Most már egymás után jönni fognak az újdonságok.
Nálunk egy szemernyi hó sem esett eddig, csak nagyon hideg van. Nem is igazán mozdulunk ki. :lol: :lol:
Boeske,
Látom nálatok is van esemény. A rágók nem később jönnek???:roll: :roll:
Barbika is felkel 2-3 óránként és keresi a cicit. Ha megtalálja, bekapja és alszik tovább. :lol: :lol: :lol:
Valamit nekem is ki kellene találni, hogy ne a nagyágyban aludjon, mert így sosem fog külön ágyba szokni. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Boeske,
Még azt akartam kérdezni, hogy mi az előnye a mosható pelusnak, hogy hogy most azt használod?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Szia Judy!

A lakáshitellel nekünk szerencsénk volt (svájci fr. alapú), egy váratlan örökségből visszafizettük, amikor még erős volt a forint.

Én is csodálkoztam, hogy jönnek Andris rágófogai, hiszen még egy metszője hiányzik. De ez van.

Mosható pelenka:
Mindhárom gyereknél nagyrészt azt használtam. Így olcsóbb is volt, nincs tele a kukánk pelenkával. Szerintem a gyerkőcök bőrének is jobb, legalábbis Barna az eldobóstól pöttyös lett, a moshatótól nem.
Egy kicsit belefáradtam a mosásba, azért szünetelt a dolog, de most újrakezdtük.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske,
Szerencsétek van, hogy most nincs hiteletek ebben a helyzetben.
Nem tudom meddig fog még emelkedni a törlesztő, de most már kezdek aggódni. Ebben a hónapban 180ezer ft-ot adok fel hitelekre és rezsire. Alig marad élni. valamit nagyon ki kellene találnunk, ha szeretnék 4. babát, márpedig mindenképpen szeretnék. lol: :lol:
Nehogy már az a hülye pénz legyen az akadály.

Majd valamikor mi is megörököljük anyuék nagy házát, de remélem az még nagyon sokára lesz. Arra nem várhatunk.
Segítségre sem várhatunk, mert az ő mottójuk, hogy "mindenki éljen meg úgy ahogy tud és vegyen házat úgy ahogy tud." És ez pontos idézet volt. Nem éppen segítőkészek.

Mosható pelus:
Eddig midig azt hallottam, hogy a mosható pelustól lesz inkább a babának piros a feneke, mert a másik magába szívja a pisit a mosható meg nem.
Hát nekem nem bizti, hogy lenne türelmem állandóan mosni.
:lol: :lol:Mondjuk még sosem próbáltam.

Lányok, ti kiviszitek a babákat ebben a hidegben?? Tanácstalan vagyok, mert a védőnőm azt mondta, hogy ilyen hidegben ne nagyon legyen kint, mások meg azt mondják, hogy nyugodtan lehet kint, csak jól be kell öltöztetni.
:lol: :lol:
Így legyen az ember okos. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

néhány kép.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Judy! Nagyon szépek a gyerekeid, Barbika pedig nagyon édes. Hihetetlen, hogy csak 10 hónapos és már jár. :lol:
Nagyon rossz lehet apa nélkül lenni sokáig. Minden elismerésem, hogy birod.

Én alig várom, hogy hazajöjjön. De nálunk is az a helyzet, hogy kevés a pénz és ezért másodállást is vállal. Így amint hazajött pár óra múlva megy tovább. Aztán éjfél felé haza. Reggel meg meló megint. :cry:
Szóval kicsit túlhajszolja magát.

Nálunk is sok a rezsi és sajna van lakáshitelem. Most 8000 Ft-tal magasabb mint a nyáron.
A fűtés is húzós (panel) ezért is szeretnénk a telekre építeni. A szocpol-lal még esélyünk is lenne befejezni az építkezést. :roll:

Én a nagyfiamnál használtam textil pelust pár hétig. Nagyon piros lett a popsija tőle, így mellőztem. Főleg, hogy ha kiszámoltam a mosópor, fehérítő és áram díjat, ugyan ott voltam, mintha eldobhatót veszek. De az megint más helyzet, ha allergiás a műanyagra a picúr. Akkor muszály.

Én is aggódom egy kicsit, hogy az anyagiak miatt a 4. babát nem merjük vállalni, pedig nagyon szeretnénk. Remélem őszig javul a gazdasági helyzet és kicsit megnyugszunk.

Szóval lányok fel a fejjel, van az a közmondás, hogy ahol jut háromnak, ott a negyedik sem marad éhen! :lol: :lol:

Szép napot, sziasztok

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Yusz,
Köszi a dícséretet. :lol: :lol: Még nem tud egyedül menni, csak ha fogjuk a kezét vagy valamibe belekapaszkodik. Jó ez a járássegítő, meg a babakocsi, szereti tologatni. (na meg a babája szemét nyomogatni.) :lol: :lol:

Az a baj, hogy nekünk van személyi kölcsönünk is+ a hitelkártyára is elég nagy összeg megy havonta. Ez a nagyon sok, ezt kellene valahogy kinullázni. Ha apa kimegy a németekhez, az lesz az első, hogy ha összegyűlik annyi, akkor már fizetem is vissza ezeket a kölcsönöket. :lol: :lol:

Hát remélem, hogy mire jön a 4. baba addigra valahogy le tudjuk csökkenteni ezeket az összegeket, na meg ez a válság is megszűnik és egy kicsit javul a gazdasági helyzete az országnak. van rá kb 3 -4 éve, mert 40 fölött már égképp nem szeretnék szülni. :lol: :lol:

Arra is gondoltam, hogy apu nyugdíjba megy idén és rábíznám Barbikát én meg visszamennék dolgozni. Csak az a baj, hogy nagyon sajnálnám ha ilyen korán el kellene szakadnom tőle. :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Még a mosható pelenkához:
ez már nem a régi "hajtogatós". Olyan szabású, mint az eldobható, és a nedvszívóképessége is sokkal jobb. A titka, hogy 2-3 óránként cserélni kell, akkor nem lesz pöttyös a kölök. (Andrisra éjjel eldobhatót adok egyelőre.) Mosni is egyszerű: mosószódával mosom. (Nagyon olcsó, 30 kg-ot 3300 Ft-ért vettem), és ecettel öblítem (az megöli a bacikat).

Judy!
Jók a képek, főleg az tetszik, amelyiken a bátyját gyömöszöli Barbi.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Hát igen, változnak az idők.

Biztos, hogy sokat változott azóta a textilpelus is. Én amit írtam az 15 évvel ezelőtti állapot.
Akkoriban ráadásul még nem volt automata mosógépem és egész napos program volt a mosás. :roll:

Judy! Az klassz, hogy van 3-4 évetek a picire. Nekünk apával ősszel neki kell fogni a babanemzésbe, ha nem akarok kifutni az időből.
Sajnos idén már 38 leszek, ketyeg az órám.... :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Yusz,

Szívem szerint már most nekiállnék a 4. babának, de most tényleg az eszemre kell hallgatnom.
Fiúk között 20 hónap van és még emlékszem, hogy milyen nehezen bírtam a kis korkülönbséget. Nálam inkább ez a pár év különbség jön be. Na meg ugye hiteleket kellene csökkenteni+nagyobb lakás. Én úgy terezem, hogy 3-4 év elég lesz rá. :lol: :lol:

Felettem is száll az idő, anyukám szerint már most is vén vagyok a szüléshez, kiváncsi leszek mit fog szólni, ha 39 évesen szülök. Szerintem infarktust kap. :lol: :lol:

Ősszel akkor lesz kinek drukkolni és izgulni. :lol: :lol:
Mit szeretnétek???Fiút vagy lányt. Nemek aránya szerint gondolom fiút. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Boeske,
Barbika imádja őket gyömöszködni, ha itthon vannak állandóan bunyóznak. Azt hiszem nem lesz gondja Barbikának megvédeni saját magát. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Judy!

Én picit a lány felé húzok, de természetesen a fiúcskának ugyanannyira örülnék.
A párom fiút szeretne. Elsőnek kislányt akart, be is jött neki. :lol:

Nem tudom, hogy említettem-e nektek, de nekem a két nagy az első házasságomból született. :oops:
Ennek ellenére (vagy pont ezért?) imádják a kishugit.

Szóval részemről mindegy csak egészséges legyen. :P

Igazad van abban, hogy szeretnél némi korkülönbséget, ne legyen mindkettő nagyon pici.
Ha tehetném én is ezt választanám, de a korom mellett még van egy okom.
Ha lejár a gyed, annyira vissza ugrik a pénz, hogy nem élnénk meg egy hónapban a kettőnk fizujából. Vagyis a gyest nem tudom bevállalni. :cry:
Bár még nem néztem utána a jogszabályoknak, hogy két év letelte után ha szülök, akkor is anyasági és gyed jár-e.

Tudtok ebben a témában segíteni?
Ha igen, azt nagyon megköszönném!

Üdv,Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Yusz!

Én TGYÁS után GYED-re mentem, utána TGYÁS-ra, GYED-re, majd GYES-re mentem volna 9 napra, de kicsúsztam az igénylési időből (a munkahelyemen nem túl profik az ügyintézésben), így 9 napra "visszamentem" dolgozni, persze szabadságot vettem ki. Utána TGYÁS, és most GYED.
Szóval ha nem szűnik meg a munkaviszonyod, akkor jár TGYÁS, GYED (az anyasági segély mindenképpen jár, de az egyszeri pénz). Az összeg lehet, hogy változik, mert nem a fizetésed alapján számolják, hanem az aktuális minimálbér kétszerese alapján.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Boeske!

Köszönöm szépen az infót. Valahogy így gondoltam én is, hogy ha belecsúsznék a Gyes-be, akkor inkább szabit veszek ki. :lol:

Nálunk előre le kellett írni szolgálati jegyen (rendőrségen dolgozom), hogy meddig maradok otthon a picivel.
Két éves kor betöltése után automatikusan elindul a munkaviszonyom. :roll:

Hallottátok a tegnap esti iskola lövöldözést? :cry:
Kész horror. Ráadásul az iskola mellett lakunk, hajnali egyig néztük a helyszínelést.
A lányom a mellette levő iskolában tanul, vagyis a két sulinak közös az udvarkerítése.
Nem is engedtem ma suliba menni. L

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Bocsi de sz@rakodik a gépem. Elküldte a hozzászólást anélkül, hogy ráklikkeltem volna.

Szóval lehet, hogy kicsit túlaggódom a dolgokat, de amíg nem fogják el ezt az elmebeteget, addig féltem a gyerekeimet.
Ki tudja, hogy nem kattan-e be és elkezd lövöldözni az utcán is.

Holnap már el fogom kísérni.

Szép napot mindenkinek

Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

sziasztok,

Ma egész nap csavarogtunk Barbikával, keresztanyámékhoz mentünk ki. Jó volt egy kicsit nem itthon lenni, bezárva. :lol: :lol: :lol:

Boeske,
Tök jó, hogy ezt leírtad, ezt én sem tudtam.Át is adom az infót a volt főnökömnek, akik bele akartak szülni a GYED-be, de nem jött még össze. Biztos jó hasznát veszi ennek az infónak. :lol: :lol:
Yusz,
Én most este hallottam a híradóban, és teljesen meg voltam rökönyödve.
Az ember azt hinné, hogy ilyen csak az USA-ban van, erre tessék, már itt sem engedheti el az ember nyugodtan a gyerekét suliba,
Egyáltalán nem reagáltad túl a dolgot, szerintem minden anya így tett volna. Én sem engedném a gyerekeimet a suliba addig, amíg nem rendeződne a helyzet.

Jövő hét szerdán kapjuk a a pneumo 2. részét. Hát ez a dolog sem egyszerű, mert folyamatosan hiánycikk. Az asszisztensnő félrerak nekünk egyet, mert attól fél, hogy amit most kaptak az elfogy jövő hétig. :twisted: :twisted: :twisted: Nevetséges :evil: :evil:

Februárban meg a meningitec-et kapja szegény ,Danival együtt.
Utána remélem egy darabig nem bökik. :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Boeske,
Tudom, hogy holnap vizsgázol, drukkolok, hogy sikerüljön, de úgyis fog. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hova tűntetek lányok, lassan újra egyedül maradok. :lol: :lol: :lol:

Leadtam ma a gázártámogatást, fél óra sorban állás, még jó hogy Barbika aludt a babakocsiban. :lol: :lol: :lol:

2 napja meg fáj a hasam, majd le szakad, félidőnél járok kb. Vasárnap hajnalban apa nem igen vigyázott magára. Remélem nem lesz gond. :oops: :oops: :oops:

Holnap megyünk oltásra elvileg, kicsit szörcsög az orra, remélem holnapig kibírja.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Boeske! Kéz és lábtörést a vizsgához.

Judy!
Ne aggódj, Barbika megkapja az oltást. Gina is náthás volt, meg köhögött is amikor a második részt kapta.
A lényeg, hogy ne legyen láza.

Nálunk is volt némi aggodalom, mert elfelejtettem bevenni egy tablettát.
Végig izgultuk a decembert, de szerencsére semmi. Nem szeretném, ha előbb jönne. Főleg, hogy még gátlót szedek.

Ginus előtt is 3 hónapot hagytam tabletta nélkül, csak vitaminnal és egészséges ételekkel. Apa szokta is mondani, hogy azért ilyen kis okos, mert sok B vitamint evett az anyukája! :lol:

Remélem nálatok is csak "vaklárma" és csak akkor jön a pici, amikor tervezitek.

Sajna csak ilyenkor érek rá az irogatásra, mert Gina az egész napomat lefoglalja. Amikor meg alszik, nem győzöm bepótolni a háztartási munkákat.
Már egy hete a bútorokat fogva "közlekedik", és ma elkezdte a két közeli tárgy közötti átmenést. :lol:

Nem sok és járni fog. Attól kezdve még jobban kell figyelni.

Sziasztok, Judit

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

sziasztok,

Megkaptuk ma az oltást, Barbika nagyon ügyes volt. Most egy kicsit nyűgös, de remélem hamar elmúlik. Megmérték, és 10,46 kg, még így kevesebb tejjel is 46 dkg-ot hízott. :lol: :lol:

Yusz,
Nagyon ügyes Gina, hogy már a tárgyak között mászkál. Ugye milyen hamar megnőnek???Nekem is ez a bajom, hogy utána meg megint nem lesz kicsi baba. :lol: :lol: :lol:

Én is remélem, hogy csak vaklárma, most még nem kellene jönnie. Persze ha jönne, akkor sem esnék kétségbe, csak az életünket és a pénztárcánkat kellene átcsoportosítani. :lol: :lol: :lol:
Persze apa tuti infarktust kapna, a családommal együtt. :lol: :lol: :lol:

Boeske,
Remélem túl vagy már a vizsgán, majd gyere és írd meg mi volt. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

jó reggelt,

nem mentünk ma suliba, csúszik minden és most is esik valami vizes trutyi.
Nem ér meg a suli annyit hogy összetörjem magunkat.Így ma pihizünk itthon.
Apukám délután elvisz vásárolni, mert semmi nincs itthon, asszem ma tejbedara lesz az ebéd, mert legalább tej meg dara van.Gyerekeknek tetszeni fog. :lol: :lol:
VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!

Boeske????????????? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: [/b]

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X