Szia Csapi!
Én szedtem 3 cikluson keresztül.
Nem fogok ítélkezni, a tanulságokat írom le.
Nagggyon alapos előzetes nőgyógyászati vizsgálat szükséges!
Szedése közben rendszeres hüvelyi ultrahang!
Alhasi görcsök esetén azonnal orvoshoz fordulni!
Én kikértem a gyógyszertárból a gyógyszer leírását - kb. 2 A4-es oldal. Azt elolvasva úgy éreztem, hogy az orvos kissé könnyelműen bánt a gyógyszer felírásával. De ettől még nem tojtam be, szedtem, mint a kisangyal. Viszont a 2. adag után alhasi görcseim lettek, olyan, mintha nagyon-nagyon kellene pisilni, de nem szűnt a vizeletürítés után sem. A fájdalom erősödött, és meg is ijedtem nagyon az addig még sosem érzett fajtájú fájdalomtól. Ki kellett hívni a családorvost, beadott egy Algopyrin injekciót. Aztán nem jött vissza a fájdalom. El is felejtettem az egészet - a 3. adag bevételéig.
Akkor meg vakbélgyulladás-szerű fájdalmaim voltak, hányingerrel, étvágytalansággal. Ezúttal vakbélgyanúval bekerültem a kórházba. (Szerencsére nem abba, ahol a nőgyógyászom volt.)
Nem egészen tudták eldönteni, hogy vakbélgyuszim van-e vagy más, de mivel a vérképem elég vacak volt, éjjel nekiláttak a műtétnek.
A nőgyógyászaton ébredtem, fél oldalam felvágva...
Kiderült, hogy a vakbélnek kutya baja (de muszáj volt kivenni, ha vakbélműtétre utaló hegem keletkezik), viszont a jobb oldali petefészkem megrepedt és a hasüregemben tocsogott a vér.
Tágítani kellett a vágást, hogy ahhoz is hozzáférjenek...
PCO-s voltam (vagyok), vagyis cisztásodik a petefészkem. Az ilyen esetben különösen fontos a Closty. szedése közben az ultrahangos elenőrzés. Ez elmaradt, sőt semilyen vizsgálat nem volt közben...
Egyik alakalommal sem gyanakodtam a gyógyszerre, mert annyira különbözőek voltak a fájdalmak. Igen, mert a ciszták mindig máshol nőttek, máshol és másképp okoztak kellemetlenséget.
Nem akartalak megijeszteni, csak odafigyelésre ösztökélni. Ha nem cisztás a petefészked, akkor valószínűleg még "nagyvonalú" orvosi felügyelet mellett sem lesz gondod, de ha igen, akkor jobb ha tudod, hogy mire kell figyelni.
De a leírásodból úgy veszem ki, hogy téged szépen figyelemmel kísér a dokid. Így nem lehet baj! Nyugi!
Márti