Új privát üzeneted érkezett!

Orrszívó: Nekünk nagyon kell, merty Panka hiába tudja fújni az orrát, úgy tűnik ez kevés, minden egyes nátha fül vagy mandula vagy torokgyulladásba torkollik. Mindig így zajlik: Egy hét nátha, doktornéni mondja nem kell semmi, vírus, következő hét tuti valami gyulladás és antibiotikum.
Petyának is szívom, mert olyan köhögéseket produkál, ha folyik visszafelé a cucc neki, hogy majdnem hány tőlük. Utálja szegény, de én is féltem a fülét, főleg a Pankatapasztalatok után. Van nekünk olyan kézi szívó is, Living Lab vagy mi, de nem ér semmit.

Kép
Kép
kriszta36

ha már így benne vagyok...

való igaz,hogy immunissá válik az ember,ugyanis csak így tudja ép ésszel végigcsinálni,ha egy kicsit kívülállóvá válik..
Én egy dolgot nem bírok a mai napig,amikor vérvétel előtt gincsolják a gyerek vénáját..
Borcsának ugyanis alig van ép...
ezt én már nem hagyom,hogy próbálkozzanak,holmi nővérek..rögötn intenzíves nővért vagy orvost kéretek..megértik..

na,léptem..

Ja,Tünde,köszi HK-t..

Kép

Kép
durca

Enikém!
Csak óvatosan!

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok,

köszi Zsófi a drukkot. na túl vagyok rajta, 3mas lett. kicsit bánom, mindne jó lett kivéve kaptam vlmi hülye szaknyelvi szöveget amit össze kellett volna foglalni de egy mukkot nem értettem belőle. vlmi hülye amerikai egészségbiztosításról volt szó... mondtam is a tanárnak, hogy nem értem...próbált segíteni, de mivel nem ment ezért lehúzták a jegyem. mind1

porszívó: én is kipróbáltam nem egy nagy cucc, de Kolos annyira fél tőle. én sem használnám ha lenn ha más megoldás. 3 hós volt mikor először volt beteg, de annyira taknyos volt, hogy éjszaka nem bírt aludni...muszáj volt szívni. na ettől most úgy fél a porszívótól ha apa előveszi, már jön oda hozzám, és úgy tapad rám mint egy pióca...szegénykém. azért már javult a helyzet, mert pár napja már odamerészkedett és hosszas gondokodás után megfogta a csövét. :)

Tigrincs, ezt a babamozgást én sem nagyon értettem...mondták nekem is, hogy kevesebbet fog mozogni, ebből tudom, hogy közeleg a szülés...na nekem anynit mozgott (főleg éjjel :twisted:), azt hittem akkor már sosem szülők. :)

veronikusz, én is abszolút átérzem a félelmed. anyáék is házban laknak...a környéken ha óránként elmegy 1 autó...szóval jó nyugis, madárcsicsergős...de oylan félelmetes tud lenni este. hozzájuk már 3x betörtek... most van riasztó meg minden kütyü, de akkor is félnék ha egyedül kéne ott maradnom este. ennek ellenére mi házat keresünk kerttel, de beérném egy kertkapcsolatos lakással is, ahol elfér 4 háló. :)
szóval hajrá új-lakás-keresés!!! :lol: :lol:

Durca, akkor ezek szerint csak rosszul néztem át az utónévkönyvet. engem sem érdekelt kinek tetszik vagy nem a gyerek neve... nekem kell kipréselni azon a kis lyukon, szóval én nevezem el. amúgy nálunk nem volt nagy vita. igaz, nem is mondtuk meg mi lesz csak a lehetőségeket. amikor megláttuk akkor neveztük el. (bár én Noelt akartam előtte, de Szabinak - a férjem nem tetszett)

Kriszta,
[quote]h írta:ízott mint a fene, de végig az volt a mániám, hogy nincs elég tejem

hogy ezt mennyire én is mondhattam volna - kolos 2 hósan 300kat evett egy! szopival és én mindig azon aggódtam, hogy vajon van-e elég tejem, és lesz-e neki holnap is...

gyuzsó, ti mosható pelust használtok? hogy jött az ötlet? és milyen? nem macerásabb, kijön a cucc a textilpelusbó?? mert nekem az volt a tapasztalatom, amikor kolos néha lekakilta a pelenkázót, alig tudtam kisikálni belőle, még most is foltos. :(

én is pár kép! :lol:
nem hívni ám a gyámügyet kolos piros homloka miatt, nem mi voltunk, lefejelte az asztalt. :(
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Voltam ma az ötödiken a barátnőm hétfőn szült Vidadoki/Erika párosnál....nagyon édes és olyan fura, hogy pici....a már kész kiscsaj hozzá képest pedig most született ő is...
A tabló a lifttel szemben van csak az nem veszi észre aki nem akarja :lol: :lol: Nagyon klassz élőben is, ügyesek vagytok Zsófi :lol: :lol: :lol:

Orrszívó!
Szerintem nagyon nagy találmány...én nagyon bírom.Sajna mi sokat használjuk ,mert a Letykó gyakran szörcsizik.....

Durca!
Megértelek én is körültekintő lennék maximálisan.Örülök, hogy egy újabb babón gondolkoztok :lol: :lol:

Orsi!
Kolos helyes kissrác!

Judy!
Anna a kacsákkal .................hát nagyon édes :lol: :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Tiszta hülye vagyok szóval a Letti kész kiscsaj.... ...mindegy

KépKépKépKép
vdorka3

bocsi, még 1 kép...csak épp rendezgetem a képeket, és ez olyan aranyos. megkaparintotta a telefont és úgy csinál mintha beszélne vlkivel... lehet, hogy beszélt is??:lol: Kép
Vendég

Dorka! Tényleg?! Nagynagy gratula! :wink:

Kriszta, vigyázok én... Próbálok, nem is tudom. Már nem tudom, mi a jó és mi nem, csak azt tudom, mit akarok még gyorsan elintézni. :lol:
vbea

Durca,
igen a lovaglás, az állítólag nagyon sokat számít. Hová jártok?
Oviból pedig tényleg csak a legjobbat, mi másra fordítana az ember energiát és pénzt, ha nem a gyerekre, főleg ha szüksége is van ránk. Vagy támogatott? A foglalkozásokkal mi a helyzet?
Borcsa most kétévesen miket tud már? Van hogy néha nem veled van, hanem nagyszülővel, rokonnal?

Orsi.K
gratula a 3ashoz, nem rossz az. És le van tudva, az a lényeg!
Van esetleg valami szaknyelvi anyagod, gépen? Tudnál küldeni ha megadom az emailcímem?
Én angoltanár (is) volnék, és mostanában kezdtem el gondolkodni azon, hogy jó lenne újra tanítani, (erre tegnap bejelentkezett egy régebbi tanítvány, hogy jöhet-e újra, bár ő csak sima „köznapi” angolra), és gyűjtögetek, amit tudok, mert szaknyelvi cuccaim nem nagyon vannak, csak amikkel eddig foglalkoztam.
Puszi Kolos kobakra! Milyen nagyfiú! :D

Veronikusz,
igen, emlékszem, hogy mesélted ezt régebben! És meg is értem! Anyuék földszinten laknak kertes-társasban, teraszajtó, stb, persze mindenhol rács, de oda is betörtek már egyszer, egyszer meg úgy próbálkoztak be, hogy én otthon voltam. Engem inkább felháborított a dolog :evil: Hogy arra sem veszi a fáradtságot, hogy benézzen az ablakon, hogy van-e otthon valaki, meg hogy széttúrták a cuccainkat (a korábbinál). De azért szívesen mennék családiba, mondjuk a gellért hegyen és akkor nem lenne gond a biztonsági zár + kapu + kerítés + riasztó + kamera + stb + stb kiépítése sem... :wink:
Esetleg egy-két jó 'kis' véreb, más semmi :wink: Ja, tényleg, ismerősnél 2 kuvasz van, és a ház ajtaja MINDIG nyitva. Soha nem próbálkozott még be senki :lol: :lol: És kisgyerek is van, szóval semmi gond.

Emese,
szépek a gyerkők!! Ezt ugye Te sem tagadhatod? És nagyon hasonlítnak Rád, szóval... :wink:

Eni,
bizony, csak óvatosan! Azért csak jól jön még az a pár nap odabenn, még ha minden rendben is van.
Vendég

MSE!
MAjd kihagytam ,hogy megdícsérjem a kiskedvencemet Flórkát...annyira imádom a gomb szemeit :lol: Nálam nyert ügye van :lol: :lol:Látom a Fifis sál bejött :lol: :lol: KisJAnkó nagyon nagy...magas a korához képest vagy átlagos.?????nekem magasnak tűnik.....
Ami külföldöt illeti anyósom Miami mellett lakik sőt a párom bátyjáék is kint élnek csak mi vagyunk még itthon....gondolkozunk rajta hogy kiköltözünk mi is...csak itthon melózunk...igaz , hogy szezonális amit csinálunk de van azért vele munka télen is....eleinte lehet, hogy csak a teleket töltenénk kint.
A férjem most megy ki 2 hétre családlátogatóba ...mennék én is nagyon.Süt a nap meleg van szép az élővilág.....stb

KépKépKépKép
vdorka3

Magzatmozgás: Már írtam, hogy a végén, amikor Petya majd szét rúgott, én is kérdeztem, van-e összefüggés, és hogy tényleg kevesebbet mozog-e, mert akkor én soha nem fogok megszülni, mire Vidahelyettes doki mondta, hogy nincs semmi összefüggés. Nekem Petya 1 órával azelőtt, hogy elment a magzatvíz úgy rúgott, hogy itt nyavalyogtam nektek. Szerintem konkrétan szétrúgta a burkot. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Durca,
megkérdeztem az ÁEK-es topicban, és HK van ott heti 1x tuti uh-oz. És oda tudok 2 dokit is ajánlani. A kórház jóval nagyobb és kórházasabb persze, de mindegyik az a Kútvölgyihez képest, de azért a szülőszobák normálisak, a császár flottul megy, és odafigyelnek, na meg 3. gyerekkel nem is a szoptatás lesz a legnehezebb kérdésed, mert a csecsemősök tök rendesek, ha kérdezel, de külön idejük-kapacitásuk nincsen rád. Én azért nem is éreztem rosszul magam a 3 nap alatt. A szobák 3 ágyasak, fürdőszoba wc van bent. Szóval nem olyan rossz hely. :) Ja, és persze PIC!

Eni!
Csak vicc volt!!!
Amúgy szerintem ilyenkor, ebben az idegállapotban az a legjobb, ha mindent megcsinálsz, amit szeretnél! Nem ettől fogsz megszülni, de ha így jobb a lelkednek, tedd meg! Puszi

mtunde

köszi Bori! sajnos gépen nincs... könyvből tanultam... plusz fénymásolt lapok amiket tanár adott.

gellért hegyre én is mennék lakni...de ott egy vagyon egy ilyen ház/lakás amit említettél. lottózni kéne. :) (nem mintha másol olcsóbb lenne)

Tényleg Eni, vigyázz magadra nagyon!! úgy örültél, hogy már 36. hét...nem kéne most "elrontani"!! hidd el megvár a kosz szülés után is. :roll: :lol: bár való igaz akkor meg nem azzal fogsz foglalkozni.

Dorka, köszi! akkor 2 hétig egyedül leszel?? hogyhogy kinn élnek anyósodék?
Vendég

Jesszus csajok, rájött mindenkire a szófosás? ( bocs) iszonyú sokat termeltetek....... képtelenség visszaolvasni.

Enikém, mindjárt 37. :lol: :lol: :lol: Na, mostmár nógathatjuk a kisasszonyt, hogy kezdhet kukucskálni? Kinek küldesz sms-t? :lol: :wink:

Veronikusz:
ne is mondd ezt az egyedüllétet. Hétfő óta egyedül vagyok a kölkökkel ( garázs szintet is beszámolva 3 szint ) és hát mit ne mondjak elég zaklatottan alszok. úúúúútálok éjjel egyedül lenni.

Dorka: grat. a barátnődnek. Irigyirigyirigy....... És Ti miért nem csomagoltok apával? Én nem gondolkodnék.......

Durca:
de jó hogy itt vagy néha! Jobbulást a csajoknak! És, hajrá Hármaska - nem semmi csaj vagy hallod!

Fotók szuperek, Bogi külön díjat érdemelne.... :lol:
na, ennyit fogtam belőletek - hiába, aki csak ritkán jön ugye.

Megyek, legurítok egy kv-t, aztán nyomulok hastáncra - bár leeseik a fejem olyan álmos vagyok. érdekes lesz.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Képek nagyon jók.
Bori: Jól rád hozta a frászt a kis asszony :) Egyszer Viktor is eljátszotta velem, hogy elbujt az asztal alá és onnan kiabált :D

Brigi: Nálam meg volt a vasalás, te hogy állsz vele?

Orrszívó: Sajnos ilyenkor kell, mikor betegek vagyunk. Bár mostanában nem használtuk,mert csak köhög,gyorsan lekopogom.

Judy: Láttom a kacsa nálatok is nyerő, akár csak nálunk. Bár mostanában a béka visz mindent.

Most csak ennyire futotta,igyekszem visszatérni.
V

valentina

Dorka!
:shock: :shock: :shock: 2 hét??? :shock: igazán rendi csaj vagy hogy elengeded! :D én biztos hisztiznék :lol: :lol: :lol: :lol:

Bori!
kutya: hát! több ismerősömnél is volt kutya, még Német juhász is és siiiimán kipakolták őket. :?

Gellért-hegy: na jóóóóó :D ott is laknék ha nagyon muszáj :lol: :lol: :lol: de momentán nem aktuális :lol: (különben 2 évig éltem a Bérc utcában. Fúj! a hátam közepére se. Gyerekotthonban. :oops: :oops: :oops: Valahogy nem tudtam élvezni. :lol: ) De ott felétek én is szívesen "kúsznék" fel a hegyre. :D

Eni!
én megértelek. Fészekrakási-láz :lol: ez szerintem mindenkin kijön a végén :lol: azért csak mértékkel! :D

Kriszta!
szopit nem értettem teljesen. :? Mi az hogy vacsora van! és Petyának nincs? :D és mért van kevesebb tejed a fejéstől a ciciben? :shock: lehet elolvaslak még 1x! 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Most csak gyorsan, mert még ezer dolgom van.

Eni én is a pókot is megsikáltam a sarokban a "Te korodban". :lol: :lol: hajrááá! Ha nem bírod, úgyse csinálnád! :P Csak nehezett ne emelj! Pusza

Ja és amiért jöttem: szkeptikusok figyelem!
Kristóf nyakában a lánccal alszik 2 órája felsírdogálás nélkül!!! Lehet, hogy lánc nélkül is így lenne, de ezt ugye nem tudjuk meg! Amúgy meg kutya jól áll Neki! :lol: :lol: :lol:
Az éjszaka még perdöntő lehet, mert eddig pont kettővel ébredt töbször, mint amit mosolyogva kibírok. :wink:

Kép
vkbrigi

Veronikusz!
Ha fejés után akar enni, akkor nincs annyi, amennyi kell, tehát marad az üveg.

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
ha szopi után lefejed ami még maradt benne,akkor csak több lesz a következő alkalommal! :roll: :?
Az meg hogy egyszerre volt a két gyereknek vacsiidő ... Panka már tud enni egyedül ha megcsinálod neki. Nem??? Annyit tud várni Petya. Vagy PAnka tud várni 1/4 órát míg megeteted Petyát!!! :idea: :?: Bimbóvédőt nem tudom, mert nekem olyan sose volt, nem kellett. 8) De nem akarok észt osztani, mert még most a 3. gyereknél is tanulok a szopiról. Nem is keveset! :wink:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Apa meg úgy gondolta, hogy túl sokat szoptatok, és a másik gyerekemmel is kellene egy kicsit foglalkozni, legalább együtt vacsorázni. És szerinte miért nem volt valami napirend már, mikor Panka hazajött a nyaralásból. Magyarul macerált.

Kép
Kép
kriszta36

Veronikusz pedig nekem oszthatnál egy kis észt a témában. :lol: :lol:
Azt hiszem itt az ideje, hogy feldolgozzak...
Írok privit ! :wink:

Kép
vkbrigi

Kriszta!
de ha a JOBB ciciből etetsz és akár még meg is kínálod a BAL-ból is, szopi után csak a JOBB-at fejed. Persze megvárod hogy egyene amennyit akar. Csak ha már "kinyúlt" és jól lakott fejed le. Fejésnél meg fejed, fejed és mikor már nem jön semmi még 10 percig fejd tovább hogy ingereld a cicit!!! EGy óra múlva is akár rárakhatod megint a BAL cicire. ÉS addig cummogjon rajta míg csak akar. Addig is megy az inger az agynak, hogy "kell a tej"! Én most tornáztam vissza a tejem, mert Zsófi 12 óra szunya után azt akarta hogy dőljön a tej! hát a cicik meg máshogy értelmezték a 12 óra lazsálást!!! Most éjjel is felkelek 1x fejni + 1x álmában rárakom Zsófit ha hallom hogy cuppogtatja az ujját! (ezt csak reggel 6 előtt szoktam) így ha eset mégis kell pótlás, van bőven a hajnali lefejtből. Persze a cél az esti pótlás elhagyása. :D Szóval az eddigi napi 5x-i szopi 12 óra alatt nem tett jót nekem, de örök hála drága RÁKÓCZI ÁGINAK!!!!!! most már megy mint a karikacsapás :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kriszta!
a férfiakat nem szabad komolyan venni. Az én férjem is azt mondta, hogy semmi baj a tejemmel, csak agyalok és az a baj, majd nem telt el 24 óra jött, hogy bocsi, mert most hallotta, hogy az ügyfele felesége dettó így járt, mert ott is fél napokat szunyált a gyerek éjjel és elapadt a tej. NO COMMENT! férfiak!!! :D mindemellett egy tündér a férjem mert vasárnap egész napra elvitte azért a lányokat, hogy én csak a szopival tudjak foglalkozni. :D :D :D ÚGyhogy 1,5-2 óránként szoptattam. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok,
a szoptatáshoz gyorsan: én bizony a filózó, folyton mérő anyukákhoz tartoztam Kisjankónál-kb. 4 hónapos volt, amikor úgy éreztem, hogy nem elég-jött a hozzátáplálás, szép lassan el is apadt-6-7 hónapos koráig tudtam adni Neki(ha igényelte, mindig cicire raktam). Pedig annyi laktoherb teát senki nem ivott, mint én, napi 2-3 liter biztos legurult-de nem lett több. Én fejni se tudtam soha a szoptatás után, ha 10-20 ml kijött még, az nagy szám volt.
Flórkánál megfogadtam, hogy mindent úgy csinálok, ahogy a nagykönyvben meg van írva(cicire rakom minden nyikkra, igény szerint szoptatok), egyrészt sose nyikkant, simán bírta a 3-4 órákat,iszonyat hamar átaludta az éjszakákat) másrészt minden tiszteletem azoknak az anyuknak, akiknek úgyis megy az igény szerinti szopi, hogy ott a tesó, én Kisjankótól, ha akartam volna, se tudtam volna sűrűbben szoptatni. Egyrészt őt és a háztartást is el kellett látni, másrészt talán van, aki emlékszik, minden szoptatásnál jött, éhes vagyok, szomjas vagyok, kakilni kell, fúrta magát, olvastunk szoptatás közben-szóval nehéz volt, na. Nem arról szólt, hogy meghitten együtt Flórkával, hanem, hogy még hány felé kell figyelnem közben(igaz, Tündétől azóta megtanultam, hogy meg kell értetni a gyerekkel, hogy a tesó eszik, de én akkor olyan lelkiállapotban voltam, hogy őt sajnáltam, fegyelmezni eszembe se jutott). Aztán Flórka 3 és fél hónaposan nem volt hajlandó tovább, csak üvöltött, ha cicit látott-onnan fejtem hat hónapos koráig-de mint irtam, nekem egyből nagyon megcsappan, ha nem szopik, csak fejek. Szóval nekem nem volt magától érthetődő és egyszerű-de ez lehet, hogy az én bénaságom volt. És fontos(legalábbis nekem): nem arról volt szó, hogy nem akartam, egyszerűen nem ment.
Még annyit akartam, hogy az "okosok" véleménye is mindig változik. Kisjankó egészségügyi könyvébe még az van, hogy ki kell fejni a maradékot, Flórkáéba pedig hogy igény szerinti szoptatásnál nincs szükség fejésre. Két és fél év van a két kölök közt...

Brigi,
telek nézés Őrbottyi-Csomád-juhéé! Akkor én ezeknek drukkolok!(Odáig még el is merek vezetni :twisted: .)

Borsika,
te kis hamis...nem kell ilyen burkoltan, mondd ki, hogy bejövök Neked. Mikor érjek rá 8) ?

Dorka,
köszi-köszi. Hát oda én is mennék, akár csak télre is. Két hétért lehet, hogy én is nyígnék...tényleg, Ti mért nem mentek? Letti miatt?
Na, Kisjankót mindjárt megmérem és megirom. De egyébként magasnak szokták mondani. A keze viszont nem olyan nagy, mint a képen látszik, de csak ekkora kesztyűt kaptunk :oops: .

Kép
Kép
paklincs

Kriszta,
téged tanított a Szluha? Képzeld, kedden lesz a temetése. :( Én nagyon bírtam... :(

Kép
Kép
paklincs

illetve szombaton, 10-én na.

Kép
Kép
paklincs

Emese!
én csak magamról tudok nyilatkozni. Nekem sikerült. De aki nem tudja valami miatt szoptatni a csemetéjét az éppen olyan jó anya, mint aki tudja. Nem ezen múlik!!! :) Biztos vagyok benne, hogy mindent megtettél! ehhez nem fér kétség! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Én így, hogy fejek, látom, hogy csak két mellből tudtam volna szoptatni is, mert úgy van egy-egy adag.
De ha kifejem mind a kettőt, amit muszáj volt, merthogy Petya egyáltalán nem volt hajlandó szopni hathetesen, és ő a következő öt percben kiabál, hogy éhes, akkor csak odaadom neki a lefejtet. És akkor a következő fejés-evés megint nem esik egy időpontra, és akkor így el lehet szállni, mint példám is mutatja.

Kép
Kép
kriszta36

De mindegy is, most már ez van. Még kibírom azt a kicsit (amíg kéri :lol: ).

MSE!
Igen tanított, kaptunk is mélt a temetésről. De hol lesz? Mert elfelejtették megírni. Te elmész? Itt filózunk mi is. Csak az a baj, hogy munkanap, és nem biztos, hogy le tudom passzolni a bébiket.

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta,
le se esett, hogy munkanap, nekem a szombat az szombat :oops: . Gondolkodom én is, hogy megyek, attól függ, hogy Nagyjankó fuvarozza e kuffert.Óbudai temető, Főnix terem 14 óra.

Kép
Kép
paklincs

Jaj Veronikusz,
de jó fej vagy, köszi-köszi.

Kép
Kép
paklincs

Meg nekem olyan volt Petya, mint aki soha nincs jóllakva. Ha ki is nyúlt, akkor is féróra múlva fent volt és követelőzött.

Kép
Kép
kriszta36

Most nekem is sok volt a termés :lol: Végigolvastam, de a szita agyam.... :oops: Iván 2,5 órát aludt :!: Én 1-et, de +1-et még lustiztam :wink:

Szopi
Memme és Kriszta nagyon azt írta, amit én is gondolok. A szülés milyensége is nagyon befolyásoló tényező a kezdeteknél! Nem írok többet, mert ez érzékeny téma, nagyon is megtapasztaltam már itt :roll: A lényeg, hogy valóban nem ez a "jó" anyaság mércéje!!!! Ezt tartsa mindenki szem előtt! Totál megértem Brigit (meg persze mást is), hogy fáj neki, hogy így alakult. Legközelebb menni fog!
ORSI Iván is nagyon sárga és aluszékony volt. Ilyankor pláne sok szopi kell, hogy múljon mielőbb. Tudom, hogy nehéz felébreszteni!!! Nem azon múlik, hogy lesz-e elég tejed a babádnak, hogy milyen időközönként ébred!!! Persze macerásabb a dolog, ha átalussza az éjszakát, de úgy is beállhat a kereslet-kínálat dolog :wink: Én csak azt tudom hangoztatni ezzel a témával kapcsolatban, hogy ha az ember bizonytalan, nem megy a dolog, kérdése van, akkor ezért vannak a szoptatási tanácsadók :wink:
És igen, apa, anyós, védőnő, doki sokat ronthatnak a helyzeten :( Szerintem Apa és Baba meg tudnak osztozni a dolgon (Igaz Zsu, Adri?):wink: Pedig nálunk is Apa egy ideig hárított, de meggyőztem :lol:

Dorka
Miami? De rossz lehet ott :lol: Nem csodálom, hogy mennétek! Munka miatt maradtok? Ott aztán egész évben aktuális a vizisport, akkor mi a bibi? :lol:
Lettiképek?

Orrszívó
Én is mindenkipróbálos vagyok 8) Nem szörnyű, de azért kalkuláljuk bele, hogy a mi orrunk mennyivel nagyobb!!! Nekik tuti rosszabb érzés, meg hozzák azt a nyagy zajos izét és akkor beletuszkolják az orrába :? Értem én, hogy nem csípik, de kell és kész. Persze ettől még megtanulnak orrot fújni, márha tanítják nekik :wink: És nem is kell minden esetben, mert akkor feleslegesen irritálja a nyálkahártyát (ezt Krisztaanyós mondta nekem, hogy mikor kiscik és a tejcsi felszalad a nóziba, azt inkább fülpucival, ha lehet), de ha nátha, akkor kell. Anyunak 5 évesen felszúrták az arcüregét, mert nem tudta olyan alaposan kifújni, mint azt a taknyi igénylete. Még minidg rémálomként emlékszik, pedi nem most volt...

Eni
Hajrá takarítás!!! Rakjad csak a fészket :wink: Én nem féltelek! Úgyis tudja az ember, hogy meddig mehet el :wink: Én is tudtam, pedig az utolsó hónapban szigorú pihenőn voltam. Ülve sütöttem a palacsintát :P Aztán mikor Iván bealudt a ctg-n és hazazavartak, hogy mozogjak, gyorsan megpucoltam az ablakot :lol:

Tünde
Szörnyen szégyellem, hogy nem emlékszem, hogy már írtad, meg az egészre :oops: :oops: :oops: Oké, majd teszek fel képet!
Akril festékkel festettem le és ragasztólakkal átfutottam rajta, de azért, ha "nyitja a zárat", akkor a kulcs, meg élesebb dolgok lekaparják. Postaládán mi is gondolkoztunk, de az elmaradt :roll:

Kriszta
Mit mondott a pszichológus? Vagy még nem voltál? :oops: Vagy már írtad? :oops:
Kicsit bizonytalan vagyok...Lehet nekem is kéne mennem :lol:
Neked azért nehezebb anyósoddal így, hogy védőnő. Neked nem ő a védőnőd :shock: Mintha egyszer utaltál volna erre...
Hétfőn jön anyósod. Elárulhatom, hogy ismerjük egymást? Csak mert ha kérdezi, hol akarok szülni, melyik doki, akkor biztos, mondja majd, hogy Te is....Én meg nyilván mondanám, hogy tudom :wink:

Új dokinéni nagyon kedves, bár Iván már akkor kiborult, mikor a rendelő ajtaján beléptünk, hgy ő a dokihoz nem! Végig is sírta a várazkozást és a vizsgálatot, pedig a kukacot meg sem mutattuk :( Azért majd 2 hét múlva visszamegyünk. Örülök, hogy passzolta dokinéni a témát. Mostmár Iván látja, hogy a dokinéni tényleg nem bánt és megígérte, hogy legközelebb megmutatja :) JA és a lényeg, hogy azt mondta, hogy ha működik, akkor semmivel nem kell kenni, még körömvirággal sem, mert azzal csak a lelkének ártok, ha ennyire rosszul reagál, a heg pirossága meg magától is elmúlik csak lassabban. Most viszont még egyetlen csajt sem zavar :wink: Sebészetre sem kell többet menni, majd ő nézegeti, hogy mi újság, ha megyünk amúgy is. Olyan jó!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Reni!
Ja ő a védőnőm. Hát nem egyszerű. Mondhatod, tudja, hogy ismerjük egymást. De mást nem szoktunk kibeszélni. Maj te elmondod neki. :lol:
Pszichológus maj hétfőn.
Kihez mentél át?
A mienk (extietek) néha nekem is bizonytalannak tűnik.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok Kedves Kútvölgyis Mamik! :)

Örömmel látok, sok ismerős nevet!
vbea örülök, hogy ismét babát vársz és hamarosan meg is érkezik! Nahát micsoda meglepetés!! :)

Látom sokan többen lettetek!
veronikusz 3 a kislány?? Az igen!!! Gratula! :)

Meglepetést Én is hoztam Mi is többen lettünk!! :) Nézzétek a vonalzóm!! :)

Mindenkinek nagyon boldog Babázást és Babavárást kívánok!!

Szeretettel!

Kép
Kép
kiscsillag

((((((((KISCSILLAG!!!!!!))))))))
hatalmas ölelés!!!! :D :D :D :D :D :D annyira de annyira örölük nektek!!!!! GIGA GRATULA!!!! MEGÉRDEMLITEK!!!!! NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET!!! gyere néha!!! de jó, de jó!!! nagyon örülök nektek!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kriszta, ezek szerint anyud védőnő?? és nem jó a viszonyotok, vagy vlmit félreértettem? miért? bocsi, nem akarok kíváncsiskodni, nem tartozik rám. :oops: azt gondolnám jó ha az ember anyukája védőnő akkor jó sok mindent tud a témáról és segíteni is tud.
Vendég

Kiscsillaaaaag!
Hurrá! Gyere és mesélj!!!

Kép
Kép
kriszta36

Kiscsillag! De csodálatos HÍR! Nagyon örülök nektek!

Fejés: Bizonyos tejmennyiség alatt, főleg, ha mindazt a gyerek nem szopja ki valami miatt, a fejés, főleg, ha oda is adjuk neki ördögi kört indít el. Mert az üvegbe összejön 2 mellből x mennyiség, aminek ő még csak egy részét ha kiszopta (nálam ez volt az első napokban már pánikba estem és elkezdtem fejni) és így viszont már megszokja az adagot, és legközelebb a mellből nem jön neki annyi, én kifejem, stb. Én sem tudtam szoptatni és fejni egymás után, hogy aztán legyen idő az újratermelődésre, és nálam is esélytelen volt órákig maagmon tartani Villőt. Max 20 percet tudtam Benével lerendezni. Az minderre nem volt elég. Viszont beosztva tudtam fejni és etetni is. Nem ez volt a legjobb megoldás, de nem is érzem annyira rossznak magam miatta. Mint ahogyan nem is kell. Így volt, tudom miért, önbizalomhiány és méregetés állandóan, elég-e stb. Nekem ez sokkal megnyugtatóbb volt, és végső soron így egy viszonylag kiegyensúlyozott anyuka voltam. :)

A majd legközelebb mindig jól hangzik, de annyi félsz és frusztráció összejön az emberben az előző sikertelenségből, vagy az előző berögződés lesz akkor neki a természetes, hogy az sem olyan egyszerű dolog. Tényleg nagyon sok minden fejben dől el, de nem tudati szinten, hanem annál sokkal mélyebben. Én emiatt viszont nem mentem picológushoz.

És persze azért nem mindegy a tej mennyisége sem, milyen könnyen jön, és hogy szopik a gyerek, és stb, de ezek már mellékesek tudnak lenni, ha az ember rááll a dologra, és halad vele. Nálam nem volt ez a sínre állás meg. Mert a részletekre figyeltem.

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.15 08:32-kor.
Vendég

Eni, írtam!
Linocs, Neked is!

Ancsa, eltüntél, mi a baj?????Remélem, már jobban!

Szoptatás, tényleg nehéz ügy.
Nekem a 6. napon jött meg a tejem, belövellés sem volt maradandóan rossz és a mai napig küzdünk.
Van, hogy 3 perces a szopi, van, hogy ívben feszítve ordít Levi közben....én is annyiszor bizonytalanodom el.
De: cumisüvegtől öklendezik, csőrös poharat élvezi rágni,de nem szívja, fagyasztott tejtől ugyancsak öklendezik (azt megértem, kóstoltátok már? MInt az epe.... :? )
Hozzátápi kiköpve mindig. Így nincs sok választásom, van, hogy óránként szopizunk. Már nem mérem, mert keveseket eszik és csak idegelném magam....
Ez van, viszont valahol jó, hogy nem eszik mást és nem ismeri a cumisüveget (a cumi a műtét, kórház, sírás miatt nagyon kellett) mert ha elfogadná, már lehet, hogy rég feladtam volna a szopit)

na, felébredtünk, sírdogálunk....folyt.köv....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lilluska, Bogi tényleg csodás-csaj!

Kiscsillag, bár nem ismerlek még, de nagy-nagy gratula!!!!! :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csak gyorsan, mert Jankó altatás:

Kriszta,
Jankó fuvaroz, úgyhogy én menek(egyébként most volt a Híradóban, hogy a gázmizéria miatt nem munkanap a szombat, majd márciusban pótoljuk)

Lilluska,
szoptatós soraidat olyan megnyugtató volt olvasni(legalábbis nekem).

Kép
Kép
paklincs

Kiscsillag,
Kincsőhöz szeretettel gratulálok!

Kép
Kép
paklincs

Veronikusz,
tényleg tündér a férjed a vasárnap miatt. Nekünk pont Flórka születése volt nagyon nehéz időszakunk,Nagyjankó építette az anyukáék házát, én meg szinte egyedül a két gyerekkel...Ja és a nyári szünetben Zsombor(Nagyjankó nagyfia) is mindig júliusban van nálunk, úgyhogy mikor hazajöttem a kórházból nem is kettő, hanem három gyerekem volt...asszem most jön Linocs mondata, hogy vannak itt még elvarratlan szálak... :(

Kép
Kép
paklincs

Veronikusz,
tényleg tündér a férjed a vasárnap miatt. Nekünk pont Flórka születése volt nagyon nehéz időszakunk,Nagyjankó építette az anyukáék házát, én meg szinte egyedül a két gyerekkel...Ja és a nyári szünetben Zsombor(Nagyjankó nagyfia) is mindig júliusban van nálunk, úgyhogy mikor hazajöttem a kórházból nem is kettő, hanem három gyerekem volt...asszem most jön Linocs mondata, hogy vannak itt még elvarratlan szálak... :(

Kép
Kép
paklincs

Lilluska! Írtam privit!

MSE! Emlékszem, akkor is beszéltünk erről, hogy te mindent megtettél, és teljesen érthető volt akkor a reakció. Jól csináltad, és jó anya vagy! ez a lényeg.
És Brigi, 13 hónapi szoptatás után már ne legyen lelkifurdid!!! Te is olyan jó anya vagy, ahogyan itt mindenki, mert a legjobbat akarja a gyerekének. Ki így tudja megtenni, ki úgy!

mtunde

Tünde!
Egyetértek, én is pont így. de már megbeszéltük. :lol:

Paklincs!
Akkor lehet, hogy mi is megyünk.

Lilluska!
Bogi tényleg nagyon szép. Petyát benevezem majd udvarolni. :lol:

Orsi!
Nem anyum, hanem anyósom. És nem mindig jó :wink:

Kép
Kép
kriszta36

Kristóf végre egész jól van. Már "csak" kicsit folyik az orra és az egyik kis fogacskát is kisikáltam. Édesen tartja a száját én meg jó fogkrémes fogkefével, jól megsikáltam Neki és az egyik alsó fogacska végre áttört.
Ugyan a lánc a hisztire tuti nem jó, 8) :lol: :lol: de alszik! Délután majdnem fél5 kor ébredt, este meg egy muk nélkül ment aludni és azóta ALSZIK. :lol: :lol:

Csináltam pár képet,

Kép Ilyen beteg volt tegnap

Kép ...és ma

Judit ma reggel, amikor a képeket nézegettem Kristóf itt ült az ölemben. Meglátta a fürcsis képet és közölte, hogy "kacsa". Mire én: "nem Kicsim, az ott Baba". Aztán néztem meg jobban. :lol: :lol: Erre este a kádban újra mondta. Eszembe jutottatok. Édes kicsi lány!

Kép A kacsa családdal

ez volt az első fürdős játék. Ha jól emlékszem két hónapos volt, mikor Nagypapától kapta. Azóta többször "rátalált". Ma megint. Volt egy édes jelenet: kacsa mama ült a kád szélén miközben kis kacsát odatartotta puszit adni a nagynak. És még cuppogott is hozzá. Mindezt az után, hogy Bodri kutyát délután az etetőszékben ülve kanállal etette a joghurttal. Azt hiszem, a jövőben jól meg kell gondolnom, hogy "mit művelek" Vele, mert kezdődnek a szerepjátékok. Még a végén majd eljátsza, ahogy kiabálok, hogy azanyádúristenitálljmármegmígrádadom... :lol: 8) :lol:

Kép
vkbrigi

Kiscsillag!!!

De jó, de jó!!!
Annyira örülök Nektek!!!Szeretettel gratulálunk!!!
Szívből kívánok nektek nagyon, nagyon sok boldogságot!!!

Ha majd lesz egy picike időd, láthatunk róla képet!

Sok sok puszi

Ancsa

ancsaboszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?