Lányok!!!
Félre ne értsetek!!!! Nem "fikázom" én az orrszívó-porszívót!!!!
Más az, ha egy gyerek "betegesebb", könnyebben megfázik!!! És már mondjuk kiscsecsemős (tudatlan) kora óta használják neki! (ez nem bántás akar lenni!!!)
Csak hát hál'Istennek Adri a "keményebb kötésű" csajok közül való, aki még igazán sosem volt beteg!!! koppkoppkopp. És most takonykorról beszélek. De azért gondoljátok el, hogy 18 hónapos koráig csak úgy ismerte a porszívót, hogy anya azzal takarít Ő meg nagy kedvvel lohol utána és húzza-vonja!!!
Aztán egyszer csak valakinek a családban (sóginőm) akad egy "jó ötlete", hogy próbáljátok már ki, nem fáj az (mert egy kicsit jobban folyt az orra a fogzástól). És mi gondoltuk Apával, hogy végülis miért ne, veszíteni nem veszítünk semmit.
(Egyébként tudom, hogy nem fáj, mert Apával mi is megpróbáltuk, mielőtt "benyomtuk" volna a gyerek orrába.) Na de egy gyerek, aki addig (és most is!!) magától fújta az orrát és most az a "szadista" anyaja és apja belenyomja a "porszívót" az orrába?!?!! Hát ettől aztán rendesen kiakadt!!!
Volt olyan vísítás, mint akit gyilkolnak!!!
Napokig nem lehetett megnyugtatni, éjszakánkét állandóan felsírt és ha csak elindultam a felé az ajtó felé, ahol a porszívó "alszik" olyan sírásban tört ki, hogy azt nem kívánom senkinek!!!
Na persze a pasik nehezebben tudják elviselni, ha a gyereküket bántja valami főleg akkor, ha maguk csinálták a nem jót neki!!! És ettől Apának "beborult" az agya és azt mondta, hogy többet ezt a "sz@rt" a kezébe nem veszi, tud az ő gyereke orrot fújni, hiszen Ő tanította meg neki. (miután hazajöttünk a kórházból, minden fürdetésnél "fújatta" az orrát Adrival, hogy mire kell megtanulja) Na már most mivel ezt a két Nagyobbal is "megjátszotta" , hogy a hazamenetel után minden fürdésnél fujatott, a harmadiknál sem hagyta ki. És gondolom Négyeskénél is így fog tenni.
Szóval nem szólok én meg senkit emiatt, csak leírtam, hogy nálunk ez nagyon nem vált be. Azért is írtam, hogy senki ne vegye a lelkére a dolgot!!!! Na erről ennyit.
Szopizás: ehhez sem tudok sokat hozzátenni. Nagyon örülök annak, aki sokáig tud szoptatni, van elég teje, főleg, ha még jó "erős" is!!! De szerintem ezt is anyuka meg cicitermelés meg főleg gyereke válogatja!!! Mert hiába akarod Te sokáig szoptatni, ha nincs elég tejci vagy kisember nem hajlandó szopizni "rendesen", akkor marad a fejés, aztán vagy elfogadja cumisüvegből vagy nem. Nekem pl. Adri nem volt hajlandó meginni a fagyasztott anyatejet. Mármint nem jegesen, hanem melegítés után!!
Valszeg "rühellte" az ízét vagy nem tudom miért. Ciciből jöhetett neki, üvegből, főleg, ha már egy napot állt a hűtőben vagy a fagyiban, nem volt hajlandó meginni. Aztán 7 és fél hónaposan úgy döntött, hogy köszöni szépen neki elég volt!!! Nekem még vagy 1 hétig volt tejem, fejtem is, de aztán valszeg megérezték a cicik
hogy feleslegesen termelnek és elapadt teljesen. Mert azért valljuk be a fejés mégsem szoptatás. Úgy hogy nagy gratula pl. Reninek, hogy még mindig tud szoptatni!!!
Szóval szerintem lehet tanácsot adni, ki lehet próbálni a mások ötletét is, de ha nem megy, vagy nincs meg a kapacitás, akkor se érezze senki magát "rossz anyának"!!!!!
Mert ettől még nem lesz az!!!!
Nekem pl. Adri sosem volt hajlandó megenni az üveges kajákat. Itt is "mindig" kaptam a jótanácsokat családtól, ismerősöktől. Főleg, hogy nem jó "fajtát" veszek!!! Értem ezalatt, hogy "csak" a HIPP a jó és minőségi. (ez volt a leggyakoribb fejemhezvágás, hogy nem a minőségit veszem!)
Hát Adrinak teljesen mindegy volt, hogy Hipp vagy nem Hipp, ahogy megérezte a szagát, egyből öklendezni kezdett!!
Úgy hogy nem is erőltettem neki a dolgot, nem voltam rest főzni neki!!! Bezzeg amit tőlem kapott azt "kétarcra" benyomta!!
De ilyen volt a szomszédban is, hogy a legnagyobb simán benyomta az üveges kaját, míg a második-detto Adri- rá sem bírt nézni, a harmadiknak meg amilyen kedve volt. Vagy megette vagy nem. Hát ez van!!!
Tenci!
Kérlek nyomd a privit mióma ügyben, mert fullosan hülyének érzem magam!!!
Igen, én tuti hétfőn megyek f8 és 8 között!!! Jönnél Te is??? És igen, csak CTG. A dokim azt mondta, hogy most a 38. hétig nem csinál UH-t.
Ne kérdezd, hogy miért nem mondta. Én meg hülye módon nem kérdeztem meg. De majd hétfőn megkérdezem. Mert azért olyan car, hogy a 32. hét óta "nem láttam"!!!
Csak érzem, mert ugye tombol a KISBÜDÖS
féléjszaka!!! Méghogy az utolsó hetekben kevesebbet mozognak!!!! Kacag a májam ettől a "beszólástól"!!!
Mert ugye védőnő felhívja a figyelmet, hogy "anyuka! mostantól számolni, hogy legalább a napi 10 mozgás meglegyen". (mármint a 30. héttől)
Mondtam is neki legutoljára, hogy ezt komolyan gondolta, hogy ezek a "kisbüdösek" nem mozognak annyit??? Mert az enyém akkor valami "elfajzott kölök" lehet!!!
És azt mondta, hogy igen komolyan, mert ilyenkor már nincs nagyon hely nekik odabent és hajlamosabbak a lustaságra.
Na mondom neki, akkor nálam ez nem jött be!
mert az enyém egy "örökmozgó" még ekkora helyen is!!
Nem nagyon akarta elhinni, hogy mennyit mozog, aztán "Kisbüdös" biztos jól hallotta a beszélgetésünket és "levágott" neki egy "nagyhullámot", mikor meg akarta hallgatni a szívverését a kis kütyüjével. Majd eldobta a "miniszívhallgatót" a kezéből ijedtében!!!
Én meg alig bírtam visszatartani a röhögésemet!!!
Ancsa!
Privim célbaért márt??? Egyébként azt elfelejtettem leírni, hogy én is nagy honfoglaló voltam!!!
Bár mostanság már csak kb. fél évente jutok el odáig, hogy jáccak is.
De ha megmondod, hogy mikor mész legközelebb foglalni, (és hogy mi a neved-privibe), akkor megyek én is!
"MászóBoggernekAnnánakPetyának" nagynagy gratula!!! Remélem nem hagytam ki senkit!!!
Na menek pihizni!
Akik meg vasalóparty-t tartanak....Nektek meg jó vasalást!!!
Szép álmokat!