Snoppy!
Most akkor szilikonost vettél?
Én eddig amit láttam azokhoz volt mellékelve egy merevítő karika amivel a formát mozgatni lehet a sütő és az asztal között.
Muffinnál nem nagy probléma ha nincs, mert kicsik a lyukak és a tészta félkemény, de pl. egy tortaformánál ahol a piskótatészta folyik elég nehézkes lehet betenni a sütőbe merevítés nélkül, mert nyeklik nyaklik. Ill. azt ajánlja, hogy már eleve tegyem a rácsra és csak a rácson állva rakjam bele a sütit, és rácsostól toljam a sütőbe.
Szilikonba nem kell papír, de általában a teflonosba se, csak van aki így, van aki úgy szereti sütni. (Megsporólja a mosogatást)
Ha veszel bolti muffint pl. azok papírba vannak, de szinte ki kell "rágni" a papaírból a sütit, mert abból nem csússzannak csak úgy ki.
Szóval szép papírba, ha ajándékba viszed a sütit, de én akkor is úgy csinálnám inkább, hogy megsütném és mint a bombont csak utólag tenném papírba. Akkor szépen tálalható, szállítható, de ki is pottyanna belőle, nem kéne a kicsomagolással kinlódni.
Receptek repültek.
bigacsiga Kata