Sziasztok!
Látom rendesen pezseg a topik
Zsuzsi,Tina,Momo
Köszi szépen a GYED-es válaszokat. A fizum alig volt több,mint a minimálbér 2szerese,úgyhogy végülis majdnem ugyannyit fogok kapni ígyis,ha nem megyek vissza dolgozni.
Momo,
Jó,hogy nem érint titeket az adóemelés. mikor mehettek a kocsiért? Vettetek végül autósülést?
Buboréka,
Üdv itt és nagyon aranyos kisfiad van
Fogyókúra:én 20 kilót híztam,szülés után 10el voltam kevesebb. Az első 2 hónapban sikerült 5 kilót leadni,nyár volt (május 19én született Artúr)nem voltam nagyon éhes ill kimerített a 2 óránkénti szoptatás (éjjel is) és a baba körüli teendők. Aztán itt elakadtam és nem nagyon akartak lefelé menni a kilók.
Aztán októberben vettünk egy könnyebb babakocsit (8 kilós plusz Artúr 8-9,5 kiló meg a bundazsák és a múltkor megszámoltam,hogy 78 lépcsőn kell mindezt le és felcipelni,mert nincs lift) amit én is le tudok vinni egyedül a másodikról és akkor minden nap megpróbáltam sétálni Artúrral ill a gyógytorna a Rózsadombon van (hetente 2szer járunk)és a hegyre felkutyagolás felér egy jó kis tornával. Így lement megint 2 kiló.
Aztán jött a karácsony a nagy evészet és akkor visszaestem de aztán januártól elkezdtem az Atkins diéta lájtos változatát (ez nagyon szigorú napi max 20gr szénhidrátot enged az első 2 hétben én ezt túl radikálisnak gondoltam szoptatás mellett)viszont fehérjét korlátlan mennyiségben enged vagyis nem ettem tésztát,rizst,kenyeret is csak rozs ropikenyér szeletkéket,édességet egyáltalán nem.
Ezzel sikerült leadni a maradék 3 kilót. Bár még nem tökéletes a hasam körül vannak zsírpárnácskák de ehhez meg tuti hasizmozni kéne
A tejmennyiség egyszer csökkent valamicskét,de azt hiszem inkább lelki oka volt,nem a diéta miatt.
Azóta igyekszem tartani a súlyomat és főként fehérjét enni,de már nem olyan szigorúan,mint a diéta elején. Pár hete foodexpresszt rendelünk és abból úgy igyekszem kiválogatni a kaját,hogy ne vagy csak ritkán egyek rizs ill tésztaköretet.
Bocs a kisregényért,de hátha segítettem valamicskét. Drukkolok,hogy sikerüljön elérni azt a súlyt,amit szeretnél
Virga,
Én még nem láttam a Szülőszobát (majd megnézem valamikor,mert nagyon kíváncsi vagyok) de engem nagyon zavart volna,ha meztelenül kellett volna szülni. (hálóingben szültem) Ezért is mentem szüléselőkészítőre,hogy ezeket megtudjam,meg hogy pl kiszíjaznak-e kitoláskor (szerencsére nem tették) van-e automatikus gátmetszés stb stb.
Szerintem eléggé kiszolgáltatott meg védtelen az ember szüléskor (mármint én így éreztem) és a meztelenség meg sokkal kiszolgáltatottabbá tett volna. Otthon szülni én nem mertem és nem is mernék,engem megnyugtatott az orvos jelenléte meg szakértelme,tudtam hogy jó kezekben vagyok és ha valami gond lett volna,akkor ott a műtő.
De megértem azt is,ha valaki otthon szeretne szülni,mert nekik úgy jó. Azt olvastam valahol,hogy Hollandiában majd mindenki otthon szül és ott az a furcsa,ha valaki kórházban akar szülni.
Zsuzsi,
Kirepedezett kézre én néha Artúr gyógyszertári popsikenőcsét vagy vazelint szoktam kenni,ezek elég zsírosak, a hagyományos kézkrémek nekem nem használnak.
Maci_2
Sajnálom a halasztást,belegondoltam és én is bizti elkeserednék,ha nekünk majd halasztani kéne a kistesón. De hátha az 1 év nem is lesz 1 év,hanem hamarabb használnak a gyógyszerek,mert gondolom a doki a legrosszabb esetet mondja (vagyis a leghosszabb várakozási időt)nehogy csalódás érjen.
Autó
Drukkolok,hogy ne legyen vele több baj.
Toffi,
Rendőrség
Én is félnék összetalálkozni az illetővel. Drukk,hogy mihamarabb eladjátok a vidéki lakást és elköltözhessetek a környékről.
Elli,
Hány kiló lett Kevin? Ne keseredj el,ha nem túl sok,mert Artúr is 1 hónap alatt 100gr-ot hízott (most 9 és fél kiló)de nem kesergek,mert ígyis igen szép súlyban van.
Kezed fáj még?
Manó2
Ötletem sajna nem sok anyós ügyben
A férjed nem tudna szót érteni vele?
Fotók nagyon aranyosak
Tüni,
Gergő hízáshoz gratula.
Az orvosi rendelést Artúr sem csípi,végig is sírja általában.
Drukk,hogy a 15 hós oltás majd jól menjen.
Heppi
Gratula az új autóhoz.
Zulu
Sielős képek aranyosak. Régebben én is síeltem,de most már nem mernék. Tök jó,hogy ti ilyen sportos család vagytok,nyáron bicajtúra,télen sízés.
Zsuzsó
Drukkolok, hogy ne császár legyen.
Angéla,
Zaur
Ez tökjó név,lehet át is keresztelkedem
Andy78,
Drukk,hogy találj utazóágyat. A babaszoba.hu apróhirdetési rovata egész jó (én babakocsikat nézegettem anno).
Psandi,
A nagyapós mennyire tud és szeret kimozdulni?Mert ha igen,akkor esetleg a tavaszi fesztiválra egy koncert vagy színházjegy?
Tündér,
Milyen volt a séta? Mi is kimentünk Artúrral,de elég hideg volt,meg havazni is kezdett,nem maradtunk sokáig.Mikor lesz már tavasz?
Nálunk most az a nagy újság,hogy Artúrnak kibújt a második fogacskája,alul,középen. Véletlenül vettem észre,mikor emelgettem és kacagott. Továbbra is mozgékony a drágám,úhogy lassan gondolkodunk a szoba gyerekbiztossá tételén. Az éles sarkokra hol lehet kapni sarokvédőt? És a zsinórokat (számítógép,telefon,tv stb) ti a föld helyett hol vezetitek?
A másik meg,hogy szeritetek hetente hányszor adjak Artúrnak húst?
Köszi a válaszokat!
Azur