Sziasztok Kismamik!
na, most alaposan végigolvastam a hétvégi és a mai termést!
Bellana,
latom, kiakadtal pénteken az anyos-pajtasra. De ha nem haragszol én is vigyorogtam néha, olyan jo izes volt a leiras! Azért megértelek! Nekem mint mar emlitettem, nincsen anyosom, de a férjem oldalan lévö rokonsagtol mar sikerült egy-két olyan beszolast begyüjtenem, amitöl bögnöm kellett.
A férjem szerint meg kellene tanulnom lesz@rni az ilyesmit, azt hiszem lassan, de tanulok.
Orsi,
örülök, hogy javulsz és tovabbi jo épitkezést!!
Soraya,
aranyos az UH, ez az elsö ilyen babaformaju UH-képed igaz? En is annyira boldog voltam töle, emlékszem, még a fönökömnek is megmutattam, pedig nem is vagyunk olyan joban.. Igy utolag kicsit ciki, de kit érdekel. Szoval gratula!
A dödölléröl nekem egy gyerekdal jut az eszembe, vmi olyasmi, hogy "egy tal dödölle..., ettél belöle"
Pano,
üdv itthon.
Bevallom, megjött a kötött macik leirasa, de sajnos a szöveg kinai. A magyar kötési szaknyelvet sem ismerem, nem még a németet raadasul tele van röviditésekkel. Azért nem adtam fel a dolgot, és egyszer le fogom még Neked forditani, az biztos!
Tablazat: köszi, nalam is stimmel.
Nanda,
A baba valaszol könyvet én is megvettem még karacsonykor Mo-on. Németül nagy slager, a nöci egy német baba, itt svajcban is tele vannak vele a könyvesboltok. Lehet, hogy egyszerübb megvennem németül is, mint ezt a rengeteg illoolaj és gyogyfü-nevet kiszotarozni.
Ildiko,
Ti megettétek szegény Sünit!!!! VAAAAAAAAA!!!
Itt Svajcban is kevésbé szorosak a csaladi kötelékek. Nekem ez néha azért fura, igy el tudom képzelni, hogy nehéz volt megszoknod az anyosod. Pl itt sok csaladban egy 18 éves gyereknek mar lakbért kell fizetnie a szüleinek, ha még otthon lakik. Persze a nagyszülök is kevesebbet foglalkoznak az unokakkal. Mondjuk ezt visszafelé is érvényes, mikor a szülök öregek lesznek, akkor a fiatalok sem törödnek velük, a legtöbben öregotthonban laknak. Néha esetleg meglatogatjak öket, ennyi. Mondjuk engem annyira nem érint a dolog, mert a férjem magyar, és bar 10 éves kora ota itt él, a mentalitasa is inkabb magyarosnak mondhato.
Vali,
szép a rozsas pocid!!! Tényleg nem tünik nagynak.
Bori,
nagyon ügyes a pocakod! Szépen gömbölyödik. Es ügyes vagy, hogy megtanultad ezt a képfeltevö-modszert, csak az a baj, hogy én itthonrol nem tudok semmi ilyet megnézni, mint ahogyan mellékletet sem tudok feltölteni és a profilokat sem tudom megnézni. Ezt a mhelyröl szoktam. Férjecském még mindig nem lazitott a biztonsagi beallitasokon, de most nem nyaggatom, mert a munkaja elég stresszes. Inkabb velem foglalkozzon, ha van egy kis ideje!
Különben egyaltalan nem kell eltakarni a képeket, nagyon szépek, Dani is és a pocid is. Mondjuk (mint ezt mar emlitettem) szivesen megnéznélek fejjel együtt is
Sajna én a homeopatiaban nem vagyok otthon, és az én férjem sem nagyon hajlando gyogyszereket beszedni. Igy marad megfazaskor a kamillas parologtatas és maximum napi 1 pezsgötabletta Aspirin+C. Gyogyulast az egész csaladnak!
A méhszajad meg remélem rendben lesz és nyugodtan mehetsz a szabira.
En a sielést föleg azért tartom veszélyesnek, mert sosem lehet tudni, mikor jön belém egy allat, hiaba vagyok én ovatos. Tavaly egy szaguldozo nö (aki persze fékezni nem tudott, csak szaguldani) csunyan belement a nyugisan sielö férjembe. Szoval én ilyesmitöl félnék.
Az én dokim is centralisan vagja a gatmetszést, ha jol értettem a honlapjan.
Ha érdekel vkit, ez a dokim honlapja, angolul is megy:
www.singer.ch. Az elsö lapon ott van a fotoja, elsö ranézésre fura figuranak tünik, de nagyon jo fej. Vannak fényképek a "terhesség" cimszo alatt a szülésröl, meg a gatvédelemröl. Az epiduralrol is van vmennyi szöveg és rajz.
Zsuzsa,
olyan szép ez a kenyér!
Jol értettem, hogy krumplis? Elküldenéd a receptjét? Imadom a krumplis tésztakat (pl. krumplis pogi)!
Viszont a profilomban lévö cim nem jo, ugyhogy holnap a mhelyröl irnék Neked egy emilcimet, ahova lehetne küldnei. Elöre is köszi!
Chello,
gratulalok a félidöhöz!
En még nem tudom, hogy veszünk-e légzésfigyelöt. Még érdeklödöm. Nekünk is van egy ventillatoros parologtatonk, BioConfort a markaja, nagyon jo, föleg igy télen, fütés idején. Ha este elfelejtem bekapcsolni reggel érzem is, hogy kapar, faj a torkom, ha megy, akkor semmi bajom. Ebbe is elég csak sima viz.
Mucska!
Jo pihizést! Kiérdemelted!
Timi!
Te pedig gyogyulj meg hamar!
Kinga még mindig dizsizik?
Lanyok,
ha mar ilyen sok szo esett a szülésröl, lenne egy kérdésem.
Itt sokat lehet olvasni az akupunkturarol, amit kb a 34-36. héten kezdenek el, és allitolag segit megkönnyiteni a szülést. Több helyen olvastam, hogy atlagosan 2 oraval röviditi le a vajudast. Kell hozza orvosi engedély, csak problémamentes terhesség esetén szabad alkalmazni.
Nekem egyaltalan nincsennek akupunkturas tapasztalataim, és régebben azt gondoltam, hogy hum-buk. Nektek van tapasztalatotok, vagy olvastatok, hallotattok mar rola valamit (föleg igy a szüléssel kapcsolatban)?
Most pedig megyek fözni (délutan sütöttem egy fincsi sütit) mozzarellas, paradicsomos gnocchi lesz a vacsi.
A hétvégi képeket még talan késöbb megprobalom.
Puszi Mindenkinek
Süncsi