Új privát üzeneted érkezett!

Üdv itt hófehérke!
Akkor már ti is sok mindenen átmentetek!Nem is rossz egy kicsit hanyagolni a témát,sokszor már énis észreveszem magamon,hogy feszt a netet bújom! :?
Én most valami jó endokrin dokihoz szeretnék elmenni Nyíregyen!
A kórházba csak jan.27-re kaptam időpontot!Te nem tudsz valakit?
Neked ki a nődokid egyébként?
Én endóra is gyanakszom,hogy nekem az van.Még az orvosom semmi konkrétat nem mondott!
Neked volt már laparod?

Kép

Kép
syl100

Loviné:Jelentkezz!Miújság veled? :?: :?:

Kép

Kép
syl100

Sziasztok! Lehet ide csatlakozni??? Mi is babát szeretnénk a férjemmel, és én is Gálhoz járok. A változatosság kedvéért nekem is pcom van, illetve alul működik a pajzsmirigyem és van némi ir-em, amire lassan két hónapja a merckformint szedem. 3 hete volt laparom, mához egy hétre kell visszamennem a továbbiak miatt.
timcsi82

Sziasztok!

Timcsi82: Üdv a csapatban, gyere minnél többet.
Ki irta neked a mercformint? Gál Janó? Mert amikor én hozzá jártam csak a Gonál-f-et ismerte. A gyógyszer mellett érdemes tornászni és diétázni,nekem gyógyszer nélkül tornával és diétával néha volt spontán mensim.
A laparon mi volt?
Syl!
Megjöttem,csak a fogam is bekrepált és 4 napja alig alszom.
A fogorvosom most elég béna Béla,csak nem akkarom kihuzatni,mert elöl van.
Ma voltam az endon, nagyon kedves aranyos doki van ott elmondtam neki a nyügöm, felirta a mercformint.
1 hónap mulva kell visszamenni,meglátjuk mit csinál a gyógyszer.
Veled mi ujság?

Hófehérke!
Szia !Rég találkoztunk. Mit mondott a doktor bácsi?
Nem ismered véletlenül a mercformin 500 XR kapszulát?
Tudod beszéltük hogy szereztem gyógyszert, az ua. lehet?
Mert ezeket lehet egymással helyettesiteni csak ez az XR a végén nem tudom mit takarhat.
Vendég

Szia Timcsi!Régóta próbálkoztok?Hogy derült ki,hogy pcod van?
Melyik Endokrin orvoshoz jársz?

Loviné:A kórházban voltál endo dokihoz ma?És mi történt?Nem is kellett előjegyzés csak Siposon keresztül mentél vagy hogy volt?
Kért pénzt?
Velem semmi nincs,4.napja csak barnázok várom,hogy megjöjjön! :?
Utána megyek vissza Felföldihez,de,hogy fog-e már végre valamit kezdeni velem azt nem tudom!! :roll:
Ha nem akkor megyek én is januárba Siposhoz,ezértis kérdezősködök ennyit tőled!Bocsi!

Elég szar lehet a fogaddal küszködni,főleg,hogy még aludni is alig bírsz!Mivan vele?

Kép

Kép
syl100

Sziasztok!

Látom így estére volt forgalom. :)
Üdv mindenkinek! :)

Csak röviden, mert még van vagy egy órai melóm, ésmár most hulla vagyok...

Syl: Gál a nőgyógyászom, és a nőgyógyászati endokrinológiára járok. A központi felejtős, mert két hónap a várakozási idő. Itt Csóka doktor rendel, aki nőgyógyász és endokrinológus szakvizsgája is van. Nekem nagyon szimpi. Volt már laparom lassan egy éve, ott derült ki az endo.

Timcsi: A lapar után nem mondták találtak-e valamit? Vagy minden rendben?

Loniné: Csak gyógyszer irattam... :) Más nem volt. Ha elfogyott irány vissza. Metformin; Merckformin, Adimet,. Metrivin, Maformin, Meforal, Meglucon…mindnek ugyanaz a hatóanyaga. Melyik orvosnak mi a kedvence attól függ, hogy mit írnak fel. A hordozóanyagban van talán különbség. Mostanában az Adimetről lehet ódákat hallani. Netes patikáknál van a gyógyszerekhez használati, ott utánanézhetsz a tananyagtartalmaknak.

Tudom, hogy az utolsó néhány oldalon Gálról folyt a szó, én kiállnék mellette. Minden dokiról hallani jót és rosszat is. Én azért mentem hozzá, hogy ne két ember kezeljen. Mármint ne más csinálja az inszemet meg a nőgyógyászati kezelést. Nekem ő ajánlotta a nőgyógyászati endokrinológiát is. Igaz, hogy a pénztálcámba kell miatta nyúlni, de nekem megéri, hogy nem kell eljönnöm a munkahelyemről, és valahogy bizalmat kelt bennem az intelligenciája és nyugalma. De ez én vagyok, bár én is elbizonytalanodom néha..... Másnak lehet más a véleménye. Szerintem van jó néhány megbízható orvos a városban, az már más kérdés, hogy nehéz őket megtalálni. Remélem itt nem arról fogunk beszélgetni, hogy ki mennyi rossz tapasztalattal rendelkezik ezen a téren.

Jó éjt mindenkinek!

hofeherke

Megpróbálok minden kérdésre válaszolni. Éppen ma 4 hónapja volt az esküvő, hivatalosan innentől próbálkozunk, de tudtam, hogy orvost kell keressek, mivel igen ritka jelenség nálam a vérzés. Ekkor ajánlották Gál főorvost, megvolt a hormonvizsgálat, ott kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigyem, és 34körül van az inzulinom a 28as maximum szint helyett. Ekkor küldött el az endokrinológiára dr Csókához, ez a szülészet alatt a földszinten van, de ő meg sem vizsgált csak a leleteimet nézte meg és azt mondta ez alapján nem lenne megijedve, nem is nagyon akarta felirni a merckformint, de mivel Gál javasolta, így fölírta. Közben vizsgálták a férjemet, elvileg vele minden ok. Aztán a következő lépcső a lapar volt, ott méhtükrözés és vezetőátjárhatósági, itt minden ok, viszont a fészkekeből 7-8 cisztát távollított el, ami meg nem repedt petesejt volt. Most itt tartunk, már alig várom, hogy mához egy hétre legyen, mert akkor kell visszamennem.
timcsi82

Hófehérke:A nőgyógyászati endokrinológián mennyit kérnek?
Vagy az sztk-s?Nem nagyon vagyok vele tisztában! :oops:
Én Gaált nem ismerem,csak itt a neten hallottam róla!
Én se bánnám már azt se,ha lenne egy laparom,csak,ha a ciszták valami más okból kifolyólag jönnek ki nálam,akkor nem sokat érek a laparral!Nekem még terheléses cukor meg inzulin sem volt nézve!

Timcsi:Akkor ti még nem rég próbálkoztok!
Ehhez a Csókához előjegyzés kell?
Akkor most neked "gyorsan "teherbe kell esned,mielőtt a ciszták vissza nem nőnek,ugye?
Valamelyikőtök szedett clostit?
Én szedtem 6 hónapig,de azóta vannak cisztáim is meg ilyen sok pecsételésem mensi előtt! :?

Kép

Kép
syl100

Sziasztok! Ahhoz képest, hogy már a vizsgálatok mikor kezdődtek tényleg nem régen próbálkozunk, viszont én tisztában voltam vele, hogy nálam baj van. No, de milyen az ember, gyarló, és gyorsan akar eredményt. Igen, elvileg most gyorsan kellene babásodnom, amig a ciszták vissza nem jönnek, azért fogok most, ha magamtól nem megy a dolog bogyókat kapni. A Csóka doktorhoz kell időpont előjegyzés, én kb 3 hetet vártam, de azt hiszem mgérte a merckformin miatt. Fizetnem nem kellett. Azt olvastam, hogy ha nincs is ir a pco-nak akkor is a meckformin a csodaszere. Igaz nekem picit magasabb az inzulinom, de hallottam én már 150es inzulinszintről is, és ráadásul ugy, hogy cukorterhelés semmit nem mutatott, teljesen jók voltak az eredmények. Azért ez érdekes, nem?
timcsi82

Hali!

Syl: A nőgyógyászati endokrinológián nem kell fizetni, de ezt már Timcsi is leírta :) Bocs az ismétlésért. Időpontot kell kérni, meg vinni a korábbi hormon-paneljeidet, ha vannak. És egy beutaló sem árt, de az kell a másik helyre is, így biztos szert tettél már egyre. Mondjuk nekem mondták, hogy már csak heti 4 időpontot osztanak, és amikor ott voltam már dec. 30-ra adtak időpontot, ami épp betelt. :roll:

Nekem egy éve még nem volt gyöngysorom a petefészken, ugyanis folyton kukkolok, így láttam volna ha van... és a laparnál sem volt cisztám. Nekem az a gyanúm, hogy épp a sok stimulálás tolja el az IR irányába a dolgokat... gondolom főleg annál, aki hajlamos rá.

hofeherke

Egyébként mi a különbség a rendelőintézetben lévő és a nőgyógyászati endokrinológia között???? Nekem elvileg január közepe felé kell visszamennem, akkor már most kérjek időpontot?
timcsi82

Hellóka!
Hát szépen összejöttünk,mig dolgozni voltam jó sok mindent írtatok alig győzöm visszaolvasni.
Syl! :lol:
A lányok megválasszoltak neked a rendeléssel és az időpontkéréssel kapcsolatba. Én azért nem tudtam neked nyilatkozni,mert Sipos rendezte nekem.
Barnázol?? Tesztet csináltál?Lehet nem ártana.
Hófehérke! :wink:
Azt tudom, hogy mind ua. csak a gyártó és a hordozóanyag más,csak erről az XR-es gyógyszerről nem hallottam,hogy használják-e helyettesként.
Timcsi! :P
A nőgyógyászati endo csak a nőkkel és problémáikkal a másik a belgyógyászati ami magába foglalja az ősszes belső elválasztásu mirigyet,és a hormonokat. :shock:
Vendég

Loviné, köszi a választ. Bár így utólag ez logikus is. Nekem csupán az volt a furcsa, hogy a meglévő leleteim megtekintésén kívül (hormonpanel, terheléses cukor)semmilyen vizsgálat nem volt. Vagy ez magas elvárás részemről?? Máshol pajzsmirigy uh-ról olvasok, nekem meg semmi sem volt. :?
timcsi82

Végülis minek annyi vizsgálat ,ha ennyiből kiderül.
Én úgy gondolom addig jó amig nem csinálnak pajzsmirigy uh-t,akkor régen rossz.(strumma,hasonló)
Vendég

Akkor most a nőgyógyászati vagy a központi endokrinológiára érdemesebb menni?
A nőgyógyászatihoz nem tudnátok nekem telószámot mondani ,hogy mit hívjak?

Loviné:Nem teszteltem!Nem hinném,hogy lenne értelme,mivel hónapok óta pecsételek ilyen sokat vérzés előtt! :? :(

Kép

Kép
syl100

Mindenképpen a nőgyógyász endora.Hívod a korházat a portásnak megmondod hogy kapcsolja nőgyógy endokrinológiát (lehetőleg kedden 8-10 között mert akkor van rendelés ) és kérsz időpontot, megkérdezed mit vigyél magaddal,de javaslom régi lelet ,talán beutaló vagy nőgyógy javaslat. Szerintem ennyi.
Vendég

Szerintem is a nőgyógyászati endora menj. Néztem az ambuláns lapot, de csak a központi szám van rajta. S valóban csak kedden 8-10 között van rendelés, sajnos...... :cry: :cry: :cry:
timcsi82

És akkor már szerintetek a központi endora ahová kaptam időpontot jan.27-re Dr.Ésik Katalinhoz,akkor már oda inkább ne is menjek?
Mert akkor kedden telefonálok a nőgyógyászatira!

Jóéjt mindenkinek!

Kép

Kép
syl100

Hívd a nőgyógyászatit!!!!!

Kellemes estét mindenkinek! :wink:
Vendég

Syl: Én próbálnék bejutni a nőgyógyászatira a helyedben, ami egyébként nem csak kedden hívható. A speciális nőgyógyászat jelentkezik (ami ua.) és adnak időpontot. Ha sikerül majd lemondod a másik időpontot. :lol:

hofeherke

Akkor már hívhattam volna ma is!A francba!Akkor holnap kérek időpontot!
És azt nem tudjátok,hogy délelőtt vagy délután lehet oda telefonálni időpontért?

Kép

Kép
syl100

Szerintem az asszisztens akkor is ott van, ha épp nincs rendelés. Bár lehet hogy tévedek. Mindenesetre a klímax és a gyermeknőgyógyászat is ugyanott van felváltva mennek a rendelések, úgyhogy 8-tól délután 3-ig szerintem próbálkozhatsz :)

hofeherke

A szám nekem is jól jönne!!! Nincs meg valakinek????
timcsi82

42 599 700 -1922-es mellék

hofeherke

42/599-700 ez a központ és a portán kéred a nőgyógyászati endokrinológiát.
Vendég

Hófehérke bocsi az értetlenkedésért, de ez a nőgyógyos endó ugye?? Ami csak keddenként van?
timcsi82

timcsi:Igen ez az! :D
Akkor vinni kell az eddigi leleteket ,igaz?
Egyébként megvizsgál ez a doki valahogy?Vagy hogy folyik nála egy rendelés?
Oda mehetek úgyis,ha pont menstruálok? :roll: :oops:

Kép

Kép
syl100

Nekem csak annyi volt, hogy bevittem a leleteimet megkérdezte milyen vizsgálataim voltak, szokásos kérdések és a végén a tervekről kellett beszámolnom. Semmi vizsgálat, felállította a diagnózist, felirta a gyógyszert és elköszöntünk. Semmi vizsgálat nem volt, ebből kifolyólag gondolom mensi közben is mehetsz.
timcsi82

Timcsi: Ez az. ;)
Syl: Max megnézik a pajzsmirigyed méretét. Nyelned kell... megkérdeznek a szőrösödésről... megmérnek... ilyenek. De nem turkálnak beléd... :) Mondjuk nekem ezt megcsinálták még a központi endokrinológián. A nőgyógyászatin már csak a papírjaimat nézte át a doki.

hofeherke

Sziasztok!
Na ,telefonáltam és jan.6-ra kaptam időpontot 9:10-re! :D
Földszinten van?És merre?

Sokan szoktak ott lenni?Azért betartják az időpontokat?

Ami papírjaim vannak az a 3.napi hormon,25.napi hormon,CA-125-ös vv-eredmény!Ez elég?

Kép

Kép
syl100

Syl: Ahogy bemégy a nőgyógyászati tömbbe jobbra fordulsz a fül-orr-gége felé és a betegfelvétel után jobbra rögtön az első ajtó. Egy alkalomra 4 előjegyzést vesznek fel, de mivel vannak időpont nélküli betegek meg protekciósok, meg van hogy a doki késik így jelentős csúszásban szoktak lenni. Van, hogy több mint egy óra...
Vigyél mindent amid van. Uh papír is érdekelheti, esetleg vigyél azt is, ha van. Ha nem elég neki ennyi lelet, akkor úgyis kiírja a megfelelő vizsgálatot.

Loviné: Mondtál valami olyasmit, hogy a PCO-s betegek termékenyebbek. Ez engem is érdekelne. Ha neten olvastad beraknád nekem a linkjét! Köszi!

Jó hétvégét mindenkinek!

hofeherke

Hófehérke:Köszi,akkor így már tudom hová kell menni! :)
Egyébként szólítanak név szerint, vagy be kell adni valami papírt?
Mert a nő a telefonba nem kérte a taj számom,csak a nevemet kérdezte!

Timi:Te mikorra kaptál időpontot?

Többiek ,miújság veletek?

Azt el is felejtettem mondani,hogy ma megjött! :) 6 nap barnázás után! :?

Jó éjt!
Jó hétvégét! (mi holnap megyünk vásárolni karira) :D

Kép

Kép
syl100

Sziasztok!
Gyors bekuk mert sok a dolgom, holnap megyek áruért és készülni kell. Hétvégén meg vendégségbe megyünk de amint tudok jövök.
Hófehérke!
Most hirtelen nem tudom ,hogy a neten vagy könyvbe olvastam,de utánnanézek és jelentkezem.

Na jók legyetek,igyekszem jönni.

Jó éjt!!
Vendég

Sly100: Hétfőn hívom őket, munkahelyről nem akartam telefonálni.
timcsi82

Sziasztok!
Merre van mindenki?
Lányok 1 hete szedem az adimetet, nekem semmi panaszt nem okoz. (hányinger, szédülés, hasmenés) Szerintetek?
Ti mit tapasztaltatok? 2*500-at szedek. :?: :?:
Mennyi idő mig beáll a mensi?Nem akarok türelmetlen lenni csak nem tudom ,hogy tünetek nélkül hogyan dolgozik a gyógyszer.
Vendég

Szia! Tényleg nagy a csönd mostanában erre. Én 2x500 Merckformint szedek, és nekem sem volt tünetem.
timcsi82

Én arra gondoltam,hogy vagy kevés a 2*500 vagy nem eszek sok szénhidrátot. Szerinted?
A mensi neked beéllt? Mennyi időre? Lehet irtad csak nem emlékszem.
Vendég

Sziasztok!
Ma voltam vissza Felföldihez!Bal oldalon ugyanúgy ott van a nagy cisztám mint múlthónapban.Azt mondta hogy most már biztos lapar kell,de hívjam fel Dr.Papp Károlyt ,hogy betud-e intézni laparra minnél hamarabb,mert 2 hónapra most szerinte nem is lesz időpont egyáltalán!Na szép,ennyit Felföldiről is!
Még azt se látta ki a 3.napi vv--teles papíromból,hogy milyen szar a Lh/FSH arányom,úgy mondtam neki! :shock: :?
Szóval semmi használhatót nem mondott!Intézzem magamnak a lapart!

Szerintetek érdemes lenne Gálhoz elmennem magánba?Hol rendel?Mennyit kér?Kell hozzá előjegyzés?
Vajon betudna tenni laparra hamarabb? :?:

Kép

Kép
syl100

Szia! Nem állt be. Most két hónapja szedem, de nem érzek semmi. Ma visszamentem a dokihoz és kértem megint hormonpanelt, amivel majd jan 13-án megyek vissza az endóra, mert akkorra kaptam időpontot.
timcsi82

Sly! Gál kedden és csüt rendel 4től a lakása alatt a Leffler utcán azt hiszem. Az Emmausnál kell jobbra menni a város felől a Korányin, majd balra az első utcán. Előjegyzés nem kell. 8-9-10ezer egy rendelés, de nem tudom mitől függ, hogy éppen mennyi, nekem ma 10volt. Laparra nekem 3 hetet kellett várnom, de gondolom most az ünnepek miatt ez hosszabb lesz.
timcsi82

Timcsi:Mondanál nekem bővebben valamit Gaálról,hogy milyen doki?
Meg ő intézi akkor a lapart is el?Mennyit adtál neki a műtét után?
Nem kell előjegyzés?Akkor csak megyek és érkezés szerint megyünk be?Sokan szoktak lenni?
Bocsi a sok kérdésért!! :oops:

Kép

Kép
syl100

Loviné:Sipos szerinted foglalkozik meddőségi dolgokkal meg laparral?
Vagy csak továbbirányít?

Kép

Kép
syl100

Hu, mennyi kérdés. Megpróbálom mindent megválaszolni. Én egyből hozzá mentem, mert hallottam hogy foglalkozik inszeminációval is és sejtettem hogy nálunk valami ilyesmire is sor kerülhet. Nekem kedves és szimpatikus, mind a hozzáállása a dolgokhoz mind a megjelenése. Nekem következetesnek tűnik. Még szeptember elején elkezdtem a kivizsgálásokat, igaz lassan haladunk, de remélem annál biztosabban, horonpanel 3hét, előjegyzés 3hét, de ez nem az ő hibája. Szóval röviden ennyi róla, én megbízom benne. Végülis akármelyik dokit fogod feldobni, mindenkiről lesznek + és - vélemények.
Én a lapar után 20at adtam, megköszönte. Természetesen ő csinálta. Nem kell előjegyzés, viszont viszonylag sokan vannak mindig, ma másfél órát vártam. Ha rám hallgatsz odamégy olyan fél4körül, akkor még elvileg nincsenek olyan sokan. Van még valami amit kihagytam?
timcsi82

Ha kifejezetten meddőségről van szó, akkor szerintem egyértelműen Gál.
timcsi82

Mi az a hormonpanel?Nem a 3.napi és a 21.napi?

Kép

Kép
syl100

sziasztok!

Syl!

Szerintem az ünnepekre probálj egy kicsit lazitani,és jövőre újult erővel nekivágni a dolgoknak. Ne haragudj, de egy kis kapkodást vélek felfedezni nálad. Próbálj megnyugodni!!!

Timcsi!

Nekem is 13-án kell visszemenni az endora.
8:40-re kaptam időpontot.

Hófehérke!

A pcos honlapon olvastam,meg van egy könyvem(Zita West: Gyereket szeretnénk)
Vendég

Löviné:Ez már nem kapkodás,csak már több mint 1 éve lökődöm egyik orvostól a másikig és egyik se csinál semmit!
Most meg itt állok doki nélkül,elég szar érzés!Főleg,hogy tudom,hogy hónapok óta van egy nagy cisztám vagy mi,és lapar kellenne .Egyébként szemmel láthatóan kijebb áll a bal oldala a hasamnak ott ahol a ciszta van és fáj is!Ezért is nem szeretném nagyon halogatni a dolgokat!
Legalább egy előjegyzést szeretnék egy laparra!
Az meg már pech,hogy pont jönnek az ünnepek!
:?

Kép

Kép
syl100

Szisztok!

Hú megint pörök a honlap :)

Loviné: A rosszullétek leginkább a cukortól és a tejtermékektől van, ha ilyet keveset eszel, meg betartod a fokozatosságot, akkor nincsenek ilyen tünetek. No meg a szervezettől is függ. A ciklus 3-6 hónap alatt áll be, ez sem csodagyógyszer, ha addig nem, akkor lehet tényleg emelni kell a gyógyszeradagod.

Syl: Inszemet nyíregyházán tudtommal csak Gál csinál, de meddőségi kezelést többen is. Az hogy mennyire tudnak neked műtéti helyet találni attól függ ők maguk milyen területen dolgoznak. Egyébként ünnepek alatt leáll a gyár és csak sürgősségi műtétek vannak, minden osztályon.
Gálról érdeklődtél Timcsitől: Tényleg hangulatfüggő, hogy mennyit kér. Várni néha sokat kell, néha kevesebbet. Mostanában én nem vártam túl sokat. Én műtét után nem adtam neki semmit. Annyit elkér a rendelésén, hogy elégedjen meg annyival. Egy délután megkeres így is annyit, mint az én havi fizetésem. De szerintem nem rossz szakember, és mióta hozzá járok szerintem fejlődött is. Egyre több mindenre odafigyel. Óvatos, megfontolt, és udvariasan tájékoztat mindenről.
Sipos szakterülete az inkontinencia és a menopausa legalábbis azt hiszem.
Olvastam valahol egy listát a nyíregyházi meddőségi dokikról, de a legjobb, ha elmégy a szakrendelésre. Kedden 1-től. A nőgyógyászati tömb második emeletén van. Előjegyzés nincs, de érdeklődhetsz telefonon előtte, hogy mit kell vinned. Ha felhívod a központi számot, akkor kapcsoltasd magad az inszeminációs laborba. Ott van az asszisztens, és ha jó kedvében kapod el, akkor részletesen elmond mindent, vele egyébként is érdemes jóba lenni, mert nagyon sok mindent ő intéz el, és a vizsgálatok egy részét is ő csinálja. Talán még dokit is ajánl, bár a rendelést ott is legtöbbször Gál csinálja.

Nekem olyan 50 nap után megjött a hétvégén, ráadásul jól begyulladt a torkom és a fülem. Így most meghosszabbították a szabimat 4 nappal. :) Bár betegség nélkül jobban örültem volna 4 napnak.

hofeherke

De nekem nem inszem kellenne,hanem lapar!
Akkor is a meddőségit hívjam?
Egyébként köszi a kimerítő választ! :D

Kép

Kép
syl100

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20150601134430 2010.02.17 10:36-kor.
20150601134430

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?