Nekem most csak merional van (7), ha valakinek kellene szóljon, de nem tom ingyen adni, mert a barátnőmé akinek hollandiába van a férje és inkább elhalasztják a tesóprojektet, mert így elég gáz, hogy csak 3 havonta egy hetet van itthon!
BIKFY
Először is röviden a laparoscopiás műtéti technika egy forradalmian új műtéti forma, amellyel a hasfal megnyitása nélkül tudnak a hasüregben műtétet végezni. Lényege: Mély altatásban a hasüreget egy speciális tűvel CO2 gázzal feltöltik, majd a köldökgyűrű alsó ívén ejtett kb. l0 mm-es metszésen keresztül vezetik be a laparoscopos eszközt, melynek lencserendszerén keresztül egy külső monitoron vizualizálhatják a hasüregi szerveket. Ezt követően a hasfal alsó részének 2 oldalán ejtett kicsiny metszéseken keresztül különböző operációs eszközöket jutattnak be a hasüregbe, amelyekkel az adott műtétet el lehet végezni.
Ezzel a műtéti technikával elkerülhetővé válik a has megnyitása, ezáltal a műtétet követő gyógyulási idő jelentősen csökken így az esetek nagy részében a műtétet követően 2. nap, panaszmentesen otthonába távozhat a beteg.
Bővebben még annyit, hogy reggel bementem átöltöztem hálóingre, mindenféle adatomat felvették, kaptam egy szurit, meg egy bogyót és ezután már nem lehetett felkelni az ágyból. Nemsokára vittek is és utána már csak arra emlékeztem, hogy pofozgatnak a műtőbe és tolnak vissza a kórterembe. Baromi kómás voltam, és kapart a torkom a tubustól, de nem éreztem fájdalmat. Később azért már kellemetlen volt, sőt egy hétig feszült a pocakom a gáz miatt, de teljesen kibírható, nem kaparod a falat a fájdalomtól, de nem is fogsz tudni virgonckodni. Szóval pihenj, főleg a varratszedésig, az kb. a 3-4. napon volt nekem.
Ja és ne ijedj meg, de egy pár napig kéket fogsz pipilni a kontrasztanyagtól!
Kb. hasonló fog most is rám várni, amúgy általában ezt a kettőt egyszerre szokták végezni, hát most nekem 1,5 év eltolódással jött létre a dolog.
Ne félj tóle, ez egy nagyon szuper dolog, és hogy még jobban bíztassalak, én is azért vállaltam be nagy örömmel, mert a fönökasszonyom annál a dokinál csináltatta amelyiknél én is és már a köv. ciklusban terhes lett! Szóval remélem te is hasonló hírekkel jössz majd a műtét után. Az is igaz, hogy utána fél évig jól bele kell húzni, mert szépen kitisztul odabent minden és könnyebben teherbe lehet esni abban az időszakban..... én utána rögtön csináltatnék inszemet, de persze még csináljátok meg az ahhoz szükséges vizsgálatokat előtte! Pusz, és sok sikert!