Az elmaradtak:
Koda!
A gipszformádat árulja a HobbyMűvész, és a Lián is (többek közt).
Remek a 3D
!
A Toscana (ugye-Hajni-hogy-nem-szántóföld
) ugyan a kedvencem, de eddig egyetlen képet sem készítettem belőle, mert sztem nagyon nehéz...
Ancsa!
lefestés után az órát (mert ugye megbeszéltük, hogy nem tudunk pácolni) díszítsd fel szalvétával. sztem jó lenne neki a rózsás, az most megint nagy divat, és illene a cirádákhoz. Ha kész, akkor a tenyeredbe tegyél némi festéket (elütő színűt), és kezdd el simogatni a kép élét, a szélső formáit. Hasonlóan ki tudod emelni az éleket, mint
itt, vagy
itt. A pirosak ecsettel, a kékek tenyérbemászós technikával készültek. Ennél a kiemelésnél a dudor van kiemelve.
Ezt a kiemelést sötét alapon világos, vagy világos alapon sötét színnel is eljátszhatod.
Másik kiemelési mód, ha a ragasztott órára ecsettel felviszel sötétebb patinát, pontosabban a körvonalára, éleire, majd egy puha, enyhén nedves ronggyal MEGFESZTÍVE AZT visszatörlöd a patinát. Ebben az esetben a rések lesznek kiemelve, nem a dudorok.
Harmadik esetben a kész kép éleit bekrétázhatod, majd annak visszatörlésekor matt lesz a hatás.
Negyedik mód fekete(!!) alapozóra világos színt viszel fel. Mikor ez megszáradt, akkor a világos festéket az éleknél feketéig visszacsiszolod, pontosan ott, ahol lepattanna a festék egy gondatlan bútorszállító miatt.
Használhatsz még aranypasztát-bronzpasztát is, kissé giccses, de roppant hatásos.
A lángszóróval való antikolást most hagyjuk
Tojáskoszorúról majd később
Kata007!
Gyökérről--még pihen, de a színe napról-napra szebb. gyümölcs-gyökér ez, olyan, mintha pácolva lenne
Juborka!
Szépek a képeid
A papíros technika a negatívja Jami kedvencének. Ő nem festéket visz FEL, hanem festéket szed LE papírral. Az is szép, majd egyszer prószáld ki!
Zsuzsánnák!
Mit szóltok, milyen napsütést rendeltem Nektek tegnapra? A mai csak ráadás
Drezsy!
Most jóól aláteszek mindenkinek
Eszedbe ne jusson elajándékozni a bordűrt! Keresgélj cipősdobozokat, fesd le, és rakd fel rá díszcsíknak. Hihetetlen öszhang lesz a gyerek szobájában
Díszíthetsz így papírtartó mappát is, vagy IKEA-s dobozt, de cserepet is...
Nekem a képeim a garázsban vannak, a rózsás "műveket" meg minig rásózom valakire
Hajnidrága!
Sztem kevertess ki ilyen festéket, nem sok az az egy liter. Már csak azért sem, mert idővel úgyis kell a falak javításához. Ha ezt használod majd a cserepekre a repesztés alatt,vagy felett, akkor nem üt majd el a szobától.
Ez a szín egyébként nem bordó, legalábbis képen nem. Ha bordót kevernél a hagyományos módon, nem kapnád meg ezt a színt szerintem.
APRÓSÁGOK:
--GIPSZET, VAGY GIPSZES VIZET TILOS A LEFOLYÓBA ENGEDNI!!! Ha már sikerült, akkor jó lenne utánaküldeni némi vízkőoldót.
--Tap.rag állaga számomra brrrr, a keverésétől meg egyenesen kiráz a hideg. Én műanyag üdítősflakonba tettem ragasztót+vizet, bezártam, és rázni kezdtem, mint állat (bocs). Nem kell hozzáérni, garantáltan csomómentes lesz ülepedés után is, és rögtön a helyén van - a tárolóban.
--Gipszet is lehet nagyszájú flakonban keverni így.
--A postán az "ajánlott levél" feladási módja semmit sem ér ma már. Csak addig van sz.gépen, amíg a postáról el nem viszik. Ha elveszik a csomag, akkor a keresésére is fizetni kell, eredménytől függetlenül.
Érdemesebb értéklevélként feladni.
Csi