Új privát üzeneted érkezett!

Kata!

Biztos ideér, egyébként 8000. igy előfordulhat hogy az utcso nullát lehagytam. SzoktamKép
A csomagot köszi.
musi

Szandra,Zsuzsimanó!

Csomag megjött,köszi!

Jucus
20170114224602

Hajni

Nem tudom,hogy sikerült-e a bordó szín keverése,de elvileg,amit belinkelte,azon rajta van, mindkét színkörön illetve csillagon.A rendes árnyalatot meg ki kéne kísérletezni.De ha nem akarsz szenvedni,akkor kevertesd ki!Kép

Drezsy

Én megtartom a tapragot következő alkalomra.Kicsit besűrűsödik a vízvesztéstől,de használat előtt mindig keverek hozzá annyi vizet,hogy újra jó állagú élegyen.Van,hogy hónapokignem használtam(mint mostKép).

Anyapoc

anyapoc

Az elmaradtak:

Koda!
A gipszformádat árulja a HobbyMűvész, és a Lián is (többek közt).
Remek a 3DKép!
A Toscana (ugye-Hajni-hogy-nem-szántóföldKép) ugyan a kedvencem, de eddig egyetlen képet sem készítettem belőle, mert sztem nagyon nehéz...

Ancsa!
lefestés után az órát (mert ugye megbeszéltük, hogy nem tudunk pácolni) díszítsd fel szalvétával. sztem jó lenne neki a rózsás, az most megint nagy divat, és illene a cirádákhoz. Ha kész, akkor a tenyeredbe tegyél némi festéket (elütő színűt), és kezdd el simogatni a kép élét, a szélső formáit. Hasonlóan ki tudod emelni az éleket, mint itt, vagy itt. A pirosak ecsettel, a kékek tenyérbemászós technikával készültek. Ennél a kiemelésnél a dudor van kiemelve.
Ezt a kiemelést sötét alapon világos, vagy világos alapon sötét színnel is eljátszhatod.
Másik kiemelési mód, ha a ragasztott órára ecsettel felviszel sötétebb patinát, pontosabban a körvonalára, éleire, majd egy puha, enyhén nedves ronggyal MEGFESZTÍVE AZT visszatörlöd a patinát. Ebben az esetben a rések lesznek kiemelve, nem a dudorok.
Harmadik esetben a kész kép éleit bekrétázhatod, majd annak visszatörlésekor matt lesz a hatás.
Negyedik mód fekete(!!) alapozóra világos színt viszel fel. Mikor ez megszáradt, akkor a világos festéket az éleknél feketéig visszacsiszolod, pontosan ott, ahol lepattanna a festék egy gondatlan bútorszállító miatt.
Használhatsz még aranypasztát-bronzpasztát is, kissé giccses, de roppant hatásos.
A lángszóróval való antikolást most hagyjukKép
Tojáskoszorúról majd későbbKép

Kata007!
Gyökérről--még pihen, de a színe napról-napra szebb. gyümölcs-gyökér ez, olyan, mintha pácolva lenneKép

Juborka!
Szépek a képeidKép A papíros technika a negatívja Jami kedvencének. Ő nem festéket visz FEL, hanem festéket szed LE papírral. Az is szép, majd egyszer prószáld ki!

Zsuzsánnák!
Mit szóltok, milyen napsütést rendeltem Nektek tegnapra? A mai csak ráadásKép

Drezsy!
Most jóól aláteszek mindenkinekKép
Eszedbe ne jusson elajándékozni a bordűrt! Keresgélj cipősdobozokat, fesd le, és rakd fel rá díszcsíknak. Hihetetlen öszhang lesz a gyerek szobájábanKép Díszíthetsz így papírtartó mappát is, vagy IKEA-s dobozt, de cserepet is...
Nekem a képeim a garázsban vannak, a rózsás "műveket" meg minig rásózom valakireKép

Hajnidrága!
Sztem kevertess ki ilyen festéket, nem sok az az egy liter. Már csak azért sem, mert idővel úgyis kell a falak javításához. Ha ezt használod majd a cserepekre a repesztés alatt,vagy felett, akkor nem üt majd el a szobától.
Ez a szín egyébként nem bordó, legalábbis képen nem. Ha bordót kevernél a hagyományos módon, nem kapnád meg ezt a színt szerintem.

APRÓSÁGOK:
--GIPSZET, VAGY GIPSZES VIZET TILOS A LEFOLYÓBA ENGEDNI!!! Ha már sikerült, akkor jó lenne utánaküldeni némi vízkőoldót.
--Tap.rag állaga számomra brrrr, a keverésétől meg egyenesen kiráz a hideg. Én műanyag üdítősflakonba tettem ragasztót+vizet, bezártam, és rázni kezdtem, mint állat (bocs). Nem kell hozzáérni, garantáltan csomómentes lesz ülepedés után is, és rögtön a helyén van - a tárolóban.
--Gipszet is lehet nagyszájú flakonban keverni így.
--A postán az "ajánlott levél" feladási módja semmit sem ér ma már. Csak addig van sz.gépen, amíg a postáról el nem viszik. Ha elveszik a csomag, akkor a keresésére is fizetni kell, eredménytől függetlenül.
Érdemesebb értéklevélként feladni.

Csi
csii

Na, hazarétem. Sebivel dédinél voltunk látogatóba. útközben találkoztam a postással, akit megkérdeztem van-e ajánlott küldeményem, mert hogy várok vmit, de amikor a mi körzetünkbe ér, tuti még nem leszek otthon. végignézte a puttonyát, meghúzta a vállát, hogy nincs semmi.
hazaérek. mi van a postaládában? egy értesítő, hogy ajánlott levelem jött...
mennyit adnak emberölésért?
mert hogy hétfön lelövöm az már biztos.
sebaj, kaja, pia, tv van, legalább lesz időm kupácsolni.
Kép Kép Kép

ja, gyanítom, Koda sablon érkezett amúgy...

Hajni!
juujjjj köszi a szalvétákat, megkaptam. hát rendesen megtodottad, azt megmondom, köszi mégegyszer! Kép Kép

Musi!
tovább ne küldd a csíkokat, amúgy is kértél, legalább az már akkor letudva.
zsuzsimanonak is megy, nyugi
drezsy

Sziasztok!

Drezsy!
Én is tap. ragasztóval dolgozom, és előre kikeverek egy nagyobb adagot. Másnapra egy kicsit besűrüsödik, de akkor raksz hozzá még egy kis vizet.
Ez azért is jó, mert olyan, mintha soha nem akarna elfogyni:-)

Kedves Valaki!
Tegnap kaptam egy csomagot két szalvétával, ezúton köszönöm.
Sajnos Gergő baba lenyúlta a borítékot, mielött rögzíthettem volna lyukas agyamban a feladót:-)

Aki Ancsának szeretne küldeni szalvit, jöhet a címemre.
Csak írjatok a mail-emre, hogy kiét várjam, nehogy lemaradjon.

Szandra
krampuszmama

Sziasztok,

mar egy ideje olvasgatlak Titeket nagy titokban es mindig megcsodalom a muveiteket. Kép
Most veszem eloszor a batorsagot, hogy irjak Nektek. Nagyon szep dolgokat csinaltok, gratulalok hozza! Kép

Ki is probaltam nemreg a dekupazst, csinaltam ket kepet fa lapra. Nem lett tokeletes, de elobb-utobb bizti ugyesebb leszek. Sajnos baromira rancosak lettek a kepeim, szerintetek ez "csak" a ketbalkezessegem miatt van, vagy van valami praktika ellene?

Es meg hagy kerdezzem meg Koda-tol, hogy azt a fás kepet hogyan csinaltad? Az nagggyon nagyon tetszik! Kép

Koszi szepen,
Gombóc
gombóc

Musi!
10.47-kor írtam neked az irányítószámról. Erre Te 11.06-kor megkérdezed, hogy ideért-e a címed.KépKép Szerinted ideért?Kép
Remélem nem lesz gond az az 1 nulla.Kép

KovKata!
Kaptam ma egy csomagot.Kép
Elég gyatra már az én koromban az ember memóriája, de pontosan emlékszem, hogy 1 azaz egy db katicásat kértem csak!KépKép Na ezt majd még megtárgyaljuk!Kép Köszike!Kép A cserés albumjaimat nézted már? A profilomban van a cím.

Veronix!
Egy kicsit elterelném a figyelmedet a kutyusodról.Kép Nézz már szét légyszi a cserés albumjaimban, hogy melyik felelne meg Neked cserébe. A cím a profilomban.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Gombóc!
üdv.
én is csak 1-2 hete nyaggatom itt a "régieket", meg zaklatom őket a nyavajáimmal, ha megfigyelted.
Nekem össze vissza 2 képem van, de egyik sem lett ráncos. én úgy csinálom, hogy a szalvétát ráteszem a leendő helyére, felénél kb visszahajtom, ott megragasztózom a gipszet egy csíkban, arra nyomkodom rá a szalvétát, és igy cm-ként araszolgatok felfele, ill. a közepétől lefele, szép lassan.
nekem nem lett gyűrött.

régi öregek, szóljatok ha félrevezetem ám Gombócot!
de remélem nem irtam hüleséget
Kép
drezsy

Gombóc!
Eleinte nekem is nagyon gyűröttek lettek a képeim, aztán rájöttem a megoldásra: sokkal kevesebb ragasztó kell alá! Szóval lekenem vékonyan ragasztóval a gipszfelületet, várok egy két percet, azután a helyére illesztem a szalvétát, és a közepétől kifelé szépen rásimogatom. Ezután pedig a kisebb puklikat, ráncokat elmasszírozom az ujjammal rajta. Így szinte teljesen simát lehet alkotni.
Próbáld ki!

Kép
Kép
Kép
juborka

Szia Gombóc!

Én nem az alapot ragasztózom ( tap.rag.), hanem :
belerakom a keretbe a szalvétát és a szalvéta tetejét ragasztózom, majd az ujjammal gyakorlatilag tök simára simogatom és a fölösleges rarasztót is leszedem így.
Szerintem ez a legjobb technika, mert nekem ez vált beKép

Szandra
krampuszmama

rarasztó-ragasztóKép
krampuszmama

Szandra!
Én küldtem neked csomagot 2 kupac szalvétával, az egyiket Ancsának szánva. Utólagosan adjak fel neked némi bélyeget?
Csi!
Köszönjük a napocskás szép időt!
Zsuzsa!
Neked is sok boldogságot!
Gombóc!
Üdvözlégy itt minálunk!
Drezsy!
Nyugi, nyugi, hátha hasznát veszed még a postásnak...

Lehet, hogy én csináltam valamit rosszul, de nekem a gipsz beszívta a dec. ragasztót, úgyhogy azóta szimpla ragasztóstiftet használok. Igaz, nem áztetje át, de megfogja addig míg rá nem lakkozok dec. raggal.

Kép
Kép
zsuzsimano

Zsu!

Köszi a szalvikat, megkaptam.
Ancsáét továbbítom.

Ancsa!

Vársz még kettőnkön kívül valakitől szalvétát?
Mert, ha nem, akkor holnap feladom.

Üdv:
Szandra
krampuszmama

Kata!

Bocsika, asszem azt nem vettem észre. Baromi fáradt vagyok, Ádi egész éjszaka nem aludt. Ugyhogy légyszives ne haragudj!

Gombóc!
Ne aggodj, az elős képeim nekem is elég ráncosakKép
musi

Sziasztok!

Sikerült néhány csereszalvétámat feltenni egy albumba, hétvégén folytatom.
http://babanet.hu/album/main.php?album=1741

Gyöngyöske
gyöngyöske

Szia Gombóc!

Itt vagyok. Melyik fás képre gondolsz? Ahol 4 db citromfa van?? Kettő a kereten?? ha igen, válaszolj és leírom!

Juborka!

Hogy a túróba kell használni a kőszerű festéket??? Belekeverni a másikba? Vagy magába?

Csajok!!

Sikerült 5 db kacsás sz-t szereznem. Igényeket 5 db-ig el tudok fogadni.
http://babanet.hu/album/albumimages/1549/31673.jpg

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Koda!
A kőhatású pasztát egyszerűen csak keverd bele a festékbe, de vigyázz a mennyiséggel, elég kevés kell belőle. Jól keverd össze a kettőt, aztán kend fel a keretre, ahogy a sima festéket szoktad. Arra azért figyelj oda, hogy nagyjából egyformán oszd szét a felületen a festéket, hogy a szemcsézés egyenletes legyen. Ha pedig megszáradt érdemes dekupázslakkal átkenni, hogy idővel ne peregjenek le róla a szemcsék. Tegnap is csináltam egy képet ezzel a módszerrel, mindjárt felteszem. Sok sikert!!

Kép
Kép
Kép
juborka

Szandra, Hajni, Drezsy, a szalvetak megerkeztek, koszi szepen nagyon szepek.

Juborka,

nagyon klassz ez a kohatasu festek, ahogy lesz idom beszerzem. Ez a szalvetad is nagyon klassz amin a kisfiu kislany van, ebbol van esetleg 1 db 1/4 eded?

Vannak paran, akik meg mindig nem irtak szalveta ugyben, igy lassan utjara inditom azokat akik kertek!

gabomamo
gabomamo

Koda!
Itt a legújabb kőhatású keretes kép:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/65868.jpg

Gabomamo!
Postázom a negyedet a kisfiús/kislányos szalvétából, küldd el a címed!

Kép
Kép
Kép
juborka

juborka,

kuldenem, de nem talalom a cimed, kuld el lecci es nezd at neked mi kell? (februar 17. 22.20)

gabomamo
gabomamo

Gabomamo!

Csak hallkan jegyzem meg,hogy nekem van egész a kislány-kisfiú Sz-ból,de még senki sem kért belőle.Nem is értettem mert nekem annyira tetszett,hogy direkt vettem belőle párat cserére.

Jucus
20170114224602

Gabomamo!
Emil ment!!

Kép
Kép
Kép
juborka

Koda!

Postásnak megkegyelmezek, megérkezett a sablon.
Köszi. Jól becsomagoltad... Kép Kép Kép
bombabiztos lett.

Köszi
drezsy

Juborka!

Tuti a kép! És kösz a leírást. Tényleg működik.

Koda

Kép

Kép
koda

Koda!
Ha elkészül az első szemcsés műved, közszemlére teszed?Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok,

koszonom szepen a kedves fogadtatast! Kép

Anita, Juborka, Szandra, Zsuzsimano, Musi,
koszonom szepen a tanacsokat! Csak gyozzem kiprobalni oket keveske szabadidomben! Kép

Koda,
igen, pont arra gondoltam. Nekem nagggyon tetszik. Kép

Koszi es sziasztok,
Gombóc
gombóc

Lányok!
Hát senkinek sem kell a kacsásból!!!??? Szerintem olyan szép.
http://babanet.hu/album/albumimages/1549/31673.jpg

Anita!

Örülök, hogy megérkezett, használd egészséggel! Nálam még nem járt a postás. Majd jövő héten...

Juborka!

Csak nem gondolod, hogy kihagylak!!!

Koda

Kép

Kép
koda

Gombóc!

Édes a Zsombid!

Itt a leírás. Már más is kérdezte, ezért közszemlére teszem:

"A keretet "természetes umbra" színű festékkel festettem le, a száraz festés technikával. A szalvétát egyszerűen felragasztottam. Csalafintaság csak a két, kereten lévő citromfában van. Ezt paírmaséra ragasztottam rá, aztán körbevágtam. A citromfákat természetesen a szalvéta másik oldalából szereztem. A papírmasét úgy készítettem, hogy egy fekete-ferér újságot feltépkedtem akkorára, mint egy fénymásoló papír. kb. 15 db kell hozá. Fogok egy papírlapot, bekenem tapétaragasztóval. Rárakom a következő papírt és ezt is bekenem. És így tovább, amíg tart a papír. Túl vastag se legyen, mert ha megszárad, nehéz vágni ollóval. Tehát megszárítom a papírmasét. (gázkonvektor, 8-as fokozat, 14.000 ft-os gázszámla). Lefestem fehér akrillal. Ha megszáradt, ráragasztom a kívánt mintát a szalvétából és körbevágom pontosan. Így ha ráragasztom a képre vagy a keretre, kapok egy jó kis térhatású képet. Ragasztópisztolyt használtam. Ha nincs kedved a papírmaséval bajlódni, lehet venni papírmasé port a hobby boltban.
Száraz festés: fogsz egy durvább végű ecsetet. Belemártod a VIZEZETLEN festékbe. Egy papírlapon leszeded a festék nagyját. Épp hogy maradjon az ecseten egy kevés. Ezt rámaszatolod a képkeretre. Mivel kevés és száraz festék van az ecseten, így csak helyenként fogja mega a festék a keretet. Így lesz kopottas, régies hatása.

Remélem érthető voltam!

Hajrá Gombóc!!!

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!
Ma sok sikerélményben volt részem: először a Hajnitól kapott szalvétákból dekopázsoltam az ablakunkban céltalanul álldogáló, de festett cserepeket. Gyönyörűek lettek! Majd dobok fel képeket is, csak szerezzek valakit, aki lefényképezi őket...
Másodszor pedig: sikerült teljesen egyedül képet tennem a profilomba!! Kép)
Szóval ezt a jó estét megkoronázom azzal, hogy megyek aludni!
Jó éjt mindenkinek:
Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok!

Felbuzdulva Zsuzsimano ügyességén, én is megpróbálkoztam a profilom "képpel dúsításával"
Nagy nehézségek árán, de sikerült, igaz batár nagy lett Kép, na de a lényeg a lényeg...

Drezsy
drezsy

Sziasztok!!!

Drezsy ismerőse vagyok az NLC-ről. Babám még nincs, de ha minden igaz, bármelyik pillanatban elindulhat kifelé. (Legalább is én már nagyon szeretném....)

Nem tudom, ismeritek-e a következő oldalt, szerintem nagyon hasznos:

http://www.utd.hu/giny/lap.hu/kisokos.htm

Jó kopácsolást Mindenkinek!

Dia
arduinna

Hajni, Drezsy!
Köszönöm a szalvétákat, megérkeztek. Most már egy kis időt is küldhetne valaki, hogy neki tudjak állni alkotni!!!Kép

Hajni!
Veled még külön számolok!!!! Nem erről volt szó, hogy egy halom szalvétát küldesz! Nekem sajna még csak most kezd gyűlniKép. De rajta vagyok a kérdésem, ma már apust is beinditottam, hogy szalvéta vásárlás ezerrelKép

Koda!
Köszi a kép leírásátKép
musi

Dia, az ajánlott összefoglaló lehet, hogy pontokban hasznos, de a technikai leírásnál túl sok hiba van benne Kép
összefoglalóhoz

hali

valaki segítsen!
egy ismi - anyám munkatársa - kér képet tőlem
rnedes normál méretet.
de ragaszkodik hozzá, hogy kifizesse- meg mondjuk nem barátnőm, nem is ismerem igazán, de mindenképp venne valahol, úgyhogy, nem tom mi tévő legyek
adtatok ti már el?
ha igen, mennyiért?
mondjuk a nagy mennyi, és mennyi a kicsi szalvétás?

Adruinna! szia, neked nem itt lenne a helyed, hanem már Lénával, vagyis tőle külön a kórházban.
Szorítok
drezsy

közvéleménykutatok

még egy valami érdekelne...
ki milyen "márkájú" gipszet használ?
mindenki a hobby boltban kapható gipszet használja? vagy van aki mást?
csak mert ma vettem háztartási boltban másik fajtát. az van ráirva, hogy :
" Horváth gipsz
magas fehérségi fok
extra szemcse finomság"

2kg-os kiszerelésben van, és 175 Ft

valaki használ(t)ilyent?

ha sokat akadékoskodok, lőjjetek le
köszi...
drezsy

Tökéletes az a gipsz is. Én mindig házt. boltban veszem meg.

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Lesz egy hülye kérdésem Kép Szóval, most készülök keretöntőformát venni. Ugye kiöntöm a keretet gipszből, ok, de mi lesz a kép hátulja? Hátlapot venni kell?? Amire ragasztom a szalvétát??
Nem olvastam vissza, a képeiteket nézegettem meg, tátva is maradt a szám rendesen Kép

Köszi a segítséget előre is Kép

Barbi
DBarbi

Szia Barbi!

NEEEEEEEEMMM !!!
Nem kell hátlapot venni.
megveszed a sablont, azaz az öntőformát ahogy te is mondtad.
megkevered a gipszet, beleöntöd a formába - értelem szerűen adja magát, hogy meddig, de ahol veszed, a biztonság kedvéért meg is kérdezheted.
miután beleöntötted, kicsit megemelgeted, és az asztalhoz "ütögeted", megrázogatod, hogy a levegőbubuorékok feljöjjenek belőle.
és a gipszbe beleilleszted a leendő akasztót.
el ne felejtsd, mert ha megköt, már késő, nem fogod tudni feltenni.
ezt kb benthagyod úgy 1-1,5 órát.
aztán óvatosan megfordítod, és a tenyeredet aláteszed, a másik kezeddel pedig ügyesen kijátszod a formából. kb úgy ahogy annak idején a homokozóban már megtanultuk Kép
na
ekkor kész a remekmű, és ha ezt meglátod, észre is fogod venni hogy felesleges volt az a kérdésed, hogy, kell e keretet, vagy hátlapot venned
ugyanis ez adja magát
nem kell venni semmit
erre kell ráművelni a szalvétát

szólj ha vmi nem világos
ok?

Drezsy
drezsy

Barbi!
Az öntőforma nem csak egy keret, hanem egy egész kép, ami gipszből van. Nincs külön hátulja, meg eleje, egy tömör valamire gondolj!
Anikó
Névtelen

Bocsi az előbb kicsit hülyeséget írtam, az öntőforma egy műanyagbol kialakított képformájú
sablon. Ha öntesz bele gipszet, akkor lesz tömör kép.
Anikó
Névtelen

Barbi!

Itt egy kép a kiöntött gipszformáról. Pont most szárad a konvektoron.Kép Kép

http://babanet.hu/album/albumimages/1549/31766.jpg

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Koda!

el még nem adtál képet te?
drezsy

Drezsy!
Én pont Horváth gipszet használok.Tökéletes!

Kép
Kép
Kép
juborka

Lányok!
Most nem engedhetek meg magamnak egy digikamerát vagy fényképezőgépet. Ha be szeretnék szalvétákat tölteni, egyesével le kell, hogy fényképezzem azokat, vagy mi a módja?
Van nagyon sok szalvétám, amit szivesen küldenék
nektek.
Bocsi a tájékozatlanságért, de nem vagyok egy számítástechnikai zseni. Ha segítetek, rendelkezésetekre állok szalvétaügyileg.
Egyébként gyönyörűek a munkáitok.
Anikó
Anitának:
Én járok a virágpiacra, ahol árulnak ilyen képeket - a nagyobb szalvétás 1/4-es 7-800 ft.(ez a nagyker ár, a kiskerüzletekben ettől jóval drágábban lehet beszerezni)
Névtelen

Köszi Juborka!!!

remélem nekem is beválik.
neked egy kg-ból kijön 2 normál méretű kép?
drezsy

Névtelen!

Köszi az infót
nem lehetne nevesíteni téged esteleg egy regisztrációval???
sokkal jobban hangzana, hogy XY, mint hogy névtelen Kép
ha ennek a topiknak a legtetejére méssz, ott a jobb felső sarokban van olyan, hogy regisztráció
oda beírsz egy két adatot, és máris kész
sokkal könnyebb lesz a megszólítás.

szalvéták közzététele.
hmmm
hát ja
vagy kell egy digi fényképező, és azzal.
vagy nem kell, de akkor szkenner kell, amivel bemásolod,
vagy egy kamerás, adatkábeles mobiltelcsi.
én ezt a 3 megoldást tudom elképzelni
lehet hogy még van más is...
drezsy

Drezsy!

Még nem adtam el, de jó lenne egy kis pénz belőle. Én úgy 600-800 ft körül adnám.

Koda

Kép

Kép
koda

Koda!

jaja
én is úgy saccoltam
600 a kicsi, 800 a nagy
sztem ez reális.

nemsokára öntök egy keretet, a maradékból meg jönnek a macis hűtőmágnesek
Kép Kép
drezsy