Új privát üzeneted érkezett!

OKÉ Gabomamo. Akkor megtartom magamnakKép
Pegig a jó szándék megvolt...

Koda

Kép

Kép
koda

Kata!

Ilyen katicás szalvétára tudtam szert tenni, ha még keresed:
A képtárban itt találod:
Elküldve 2003 Október 10 péntek - 22h 12:

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Eszembe jutott valami!!
Lehet ti már dolgoztatok vele, minden esetre mióta itt vagyok, nem láttam ilyen felvetést, ezért gondoltam hogy megkérdezem

a gyerekszobánkbna a fal bordürös. vagyis fut benne egy macis minta, ami tapétacsik.
ebből maradt egy jókora darab
szerintem ebből is lehetne jópofa képet csinálni.
ebben az albumban megnézhetitek mire gondolok, macis bordür néven fut.

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1720&page=1

ha valakit érdekel, szóljon,és küldök

hali, drezsy
drezsy

Jamina

A cserépnél a körte alá csináltad a repesztsét és úgy szalvétáztál rá?Láttam én a csrepet és nagyon meg is tetszett,de Csí neve alatt volt és nem figyeltem,hogy Te csináltad!KépNa nem,mintha Csí munkájaként nem tetszett volna,csak elfelejtettem....Szóval kérek leírást,mert nem találom,hool értekeztél róla!Kép

Csí

Melengeted a szívemKépKép!A májam meg akkora,hogy nem férek a géphezKép!És megmenekültél...nem emlegetem hajlott korodatKép!És én értettem,amit az antikolt minimintákról írtálKép!Sőt,lehet,alkalmazom is!Naaaaaaaaaa,áruld el,mi lesz a gyökerekből-fadarabokból!!!!!A Nap meg nem süt...KépKépKép

Hajni

SzívesenKép

Anyapoc

anyapoc

Lányok, ma tudtam feladni a szalvétákat akinek még tartoztam. Bocsi, azt sem tudom, hol áll a fejem. Elkezdődött a suli meg minden....

Anyapoc!
Mostantól a konzultációim nem Veszprémben lesznek, el tudnád küldeni azt a halacskás szalvétát, már ha még megvan?
Kata
kovkata

Gabomamo,Hajni,Jucus, Phaedra!
címeteket SOS emilben küldjétek el!!!! Köszi

Csí,
az órával kapcsolatban kérlek írj nekem; ne hagyj kétségek közt!
mian

Kata

Mármint a vízivilágra gondolsz?Épp a minap találtam meg,persze,elküdöm,csak dobj meg egy méllel,hova(mert már nincsneke meg a címeimKép)!

Anyapoc

anyapoc

Ajjajj..megint bénáztamKép
Nem is zsiráf az aa fránya dögKép)
Hanem zebraKép) De Zsiráfost nagyon szivesen megköszönöm ha van, menni fog a szoba szinéhez a lányoknál! Ami ilyen szinű
Szóval nagylányom zebra-mániás. Mimimnek mutattam a zsiráfot és azt mondta kériKép

bocs-bocsKép

HAjni
hajnii

Minden Zsuzsinak Boldogságosat Kívánok!

HAjni
hajnii

Zsuzsimano!

megkaptam a citromokat!
köszi.
aki illetékes, annak üzenem, ma adom fel a SZ-kat.

és csatlakozom a névnapi jókívánságokhoz.

9.39-es irományomra senki nem reagált...
hmmm Kép
ennyire rossz az ötlet?
drezsy

Kata!

A ma reggeli emiledet megkaptam, válaszoltam is rá, megkaptad?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!
Nem tűntem én el, csak a pici fiam jobban szereti,ha inkább vele foglalkozom.
Olvastam az igényeket SZ ügyben, de nekem, mint túlságosan "kezdő felhasználónak", nem kis idő kérdése rájönni, hogy kinek, mit, hová, hogyan???
Várjatok türelmesen!
Nagyon szép dolgokat kreáltok!!!
csucsu

Csucsu!

ha valakinek rákattintasz a nevére,- arra ami lilával van írva- akkor megjelenik az adott személy profilja,ami szerencsés esetben tartalmazza az email-címet. ( ahogy a tied is)
Innentől kezdve privát levelélváltásban meg tudjátok beszélni, hogy melyik szalvétádból kell neki, és hogy te helyette milyet szeretnél kapni. Melléirjátok a postai címeteket, és egy borítékba (ha lehet eggyel nagyobba mint a normál) belerakod amit kért és feladod.
kb ennyi a dolog nyitja

nálam bejött, és még 2 héttel sem kezdtem előtted
Kép Kép Kép
nyugi, menni fog

jelzem: én is kértem már 2-t Kép
drezsy

Sziasztok!

Gyöngyöske!
Megkaptam, válaszoltam is az előbb!Kép

Lányok!
Mailokat megkaptam, válogatom a szalvikat és mailban jelentkezem mire jutottam.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Drezsy!
Engem érdekelne a megmaradt tapétacsík. A tesómnak nagyon jó a kézügyessége, fest róla képet. Már így keletkezett 3 db kép a gyerekszoba falára. A ícmem tudod, megbeszéljük, mit kérsz cserébe. Édes a pici Drezsy!!
Hajni!
Csodaszép a házatok, most sárgulok!

Köszönöm a köszöntéseket!
Jamina! Neked is sok boldogságot!

Kép
Kép
zsuzsimano

zsuzsimano!

mail ment
drezsy

Hajni!
Pedig ennek az árnyalata elég jó lett volna. Azért feladjam??? Élőben még sokkal élénkebbek a színek.

http://babanet.hu/album/albumimages/1549/31415.jpg

Koda

Kép

Kép
koda

hű de jóképű ez a zsiráf!!!

lehet a citrom és napraforgó imádatom mellett szavanna - mániás leszek

ajaj
drezsy

Megint jövök szín-kérdéssel.
Hiába táblázat nekem, ehhez nem leszek elég okosKép

Imádom a bordót, ha ilyet akarok, miből keverejem? vagy húzzak el egy festékboltba és kevertessem ki??KépKép A szobához is keverettem és nem is volt sok pénz.bár nekem egy liter elég lenne. MostKép

Lőjjetek le ha sok vagyokKép
Hajni
hajnii

Koda!
Igen!!
Köszi
hajnii

Okés Hajni! Akkor elindítom .

Koda

Kép

Kép
koda

Hajni, Zsuzsimanó, Gabómamo, Musi!
Mail ment!

K.

KépKép

KépKép
kata007

színkeverésről jut eszembe

mi az a legkisebb mennyiség, amit kevernek?
drezsy

1 liter Drezsy!

Koda

Kép

Kép
koda

huh
az rengeteg!

annyi egész életbe nem fogy el
azért köszi
drezsy

Kép Apa hozott holnapra Vikinek egy Zebra jelmezt! Nemlesz S.K, de örül Neki nagyon.
Csi
Igazad van, a Praktikerben van ilyen agyag, mnt az én kaktuzosom. Barátnőm ott vett ma. Már festi is:-)
Átkentem a szafaris képemet még egyszer festékkel is, a SZ-t is bátrabban. Télleg jó.
Most száradnak a kereteim, egy váza, és a szépséges kaspó, ezek még alapozva. Válogatok most hozzá SZ-t :-) Élvezem hogy most ennyi időm van ilyesmireKépKép

Hajni
hajnii

Lanyok,

akkor ki kuldi el Kellerne Ancsanak a szalvetakat?
Hogy el tudjam neki kuldeni.
Anita, Hajnii cimet kerek!

gabomamo
gabomamo

Csi után szabadon, papírmasé segédlettel:

http://babanet.hu/album/albumimages/1549/31453.jpg

Koda

Kép

Kép
koda

Koda!
Ez nagyon szépKép Nekem nagyon tetszik.
Ilyenkor azt hiszem hogy nekem ilyen soha nem fog sikerülni:-(Kép
Hajni
hajnii

Hajnikám!

A túrót nem! Annyira egyszerű. Amúgy én is kidobtam 2-3 képet a napokban, míg összejött. Phaedra segítettKép a papírmasé létrejöttében. Kb. fél óra alatt kész volt, lefestve, megszáradva. Mármint a masé. A kép ugyan ennyi.

Koda

Kép

Kép
koda

Koda!
Nagyon szép az új műved!

Gabomamo!
Én Szandrának küldtem, tegnap előtt (17-én) azt mondta, hogy ő szívesen küldi tovább Ancsának.

Hajni, Kata007!
Mail ment.(tettem fel még cseréket:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1672&page=4

Szandra, Jucus!
Csomagot megkaptam! Jucus, már 2 darabot fel is használtam belőlük!

Kép
Kép
zsuzsimano

zsuzsimano
válsz ment!
ház: köszi, bár még mindig nincs kész, és semmi extra..

Koda
közben olvasgatok vissza...kezd összeállni bennem a dologKép

Hajni
hajnii

Minden ünnepeltnek nagyon sok boldogságot kívánok!!! Kép

Érintett lányok! az emileket címekkel megkaptam, de nézzétek el nekem, ha holnap nem tudom postára adni!(
OFF: meghalt egy barátunk és holnap lesz a temetés. A feleség pedig itt lesz nálunk a hétvégén!)
De hétfön mindenképp úton lesznek, ígérem.

Hajni,
még beteszem a zebrást!

Szóval, tegnap öntöttem életemben elöször gipszet. Háááát!!!! Lehet, hogy nagyon béna vagyok? Kép létezik az, hogy egy normál szalvéta méretü kerethez és egy 2x akkorához több mint 1 kg gipsz kell? Végül is annyira nem rosszak, csak a nagyobbikat tuti kidobhatom, mert már most kiestek belöle a kampók! Utólag hogyan tudom felrakni? Sehogy, mi?

Koda,
szupi a képed! Kép nagyon tetszik
mian

és még egy a mai termésből:

http://babanet.hu/album/albumimages/1549/31513.jpg

Köszönöm az eddigi dícséreteket!!! Ezért érdemes dolgozni!

Koda

Kép

Kép
koda

Ancsa!

Én 1 kg gipszből elég sok nagy képet tudok önteni. Én így csinálom: A vizbe beleszórom a gipszet, elég sokat. Várok 10 percet. Ekkorra a gipsz leülepszik. Akkor jó az arány, ha a gipsz felett 1 cm víz van még. Ha kevés a gisz, akkor még öntök a vízbe. És megint nézem, hogy a gipsz kb. 1 cm-re a víz alatt van e. Várok, míg egy kicsit besűrűsödik, és akkor öntöm. Ez mostanában bevált.

Koda

Kép

Kép
koda

Anita!

Engem érdekelne a tapétacsík, ha nem gond!

Koda!

Ez fantasztikus! Nem irnád le hogy készül?

Lányok!

Holnap viszem a postára a csomagokat!
musi

Koda
SzépKépEz Csi kedvenc szalvétájaKép Ezt egy életre megjegyeztem ámKépKépKép

Mian. Köszi!

musi: ok
hajnii

Musi!

Holnap veled kezdem a napot, és leírom pontosan a kép készítését. Ugye az olajágas érdekel,a világosabb színű? Mail megy reggel!!!!Nekem is van tapétacsíkom, holnap képet küldök róla.

Hajni!

Tudtam, hogy kapni fogokKép Kép Kép

Koda

Kép

Kép
koda

Csi, most olvastam, mit irtal. (visszaolvastam, kerestem vmit). Nu a VF-el vasalt szalvetat hiaba varrtam volna ra a polora, mert maga a szalveta kopott le rola. A VF ott maradt, nem serult. Majd kiprobalom meg es majd kezzel mosom ki. Pedig kiforditva mostam a polot.

Zsuzsimano,
koszi megkaptam a szalvetakat, szepek nagyon.

gabomamo
gabomamo

Na ugye hogy beindul a tapétacsikos dekopácsolás!!
pedig azt hittem hogy rossz az ötlet,annyira nehezen reagáltatok rá

Hajni!
holnap mennek postára a kért Sz-k, de sorry, a szavannás nem, vagyis másikat vettem helyette, de azon is lesz zsiráf :o

gabomamo
csörgő, cipő, úton

zsuzsimano
hmmm
szerintem marhára félrepostáztam valamit
te kértél mélben először tapétacsikot, de sztem nem neked küldtem el
hihi
nézzétek el, amatőr vok még
de ha gibogozom hova mi ment, korrigálok
hétfőn minden esetre gabomamo kap tőlem, az tuti
meg musi is,sőt, musi neked ment az a tapéta, amit most kértél, de még nem is tudtam róla :o
:o :o

akkor holnap zsuzsimanonak megy, és neki is érvényes az üzinek az a része, hogy a szavannás nem pont az lesz, de ezen is vannak jó kis állatkák

hű, ha ebből élve kijövök....

ja hajni!
még annyit neked, hogy láttam itt zegen egy olyan szalvétát, ami csak zebra mintájú. semmi nincs rajt csak fekete-fehér zebra csik. kép keretéhez nem kell? vagy van olyanod?
csak kérdezem, mert eszembe jutottál amikor ma a hobbiboltban voltam

na asszem mindenkinek megmondtam a magamét, amit akartam

ja, egy kérdés
mit csináltok azza a rengeteg sok gyönyörűséges képpel, meg minden mással amit csináltok? ez főleg azoknak megy akik nem olyanok mint én, vagyis nem ma kezdték. elajándékozzátok, mindet felrakjátok a falra, a garázsba teszitek hogy már az autó be sem fér, vagy eladjátok?

csak kiváncsi vagyok, mert nekem még csak a 2. készül, de már nem férek el
Kép
drezsy

Koda!

ez a gipszöntéses dolog nagyon beindította a kérdezőkémet.
mi az hogy 1 kg gipszből elég sok nagyképet tudsz önteni? a nagykép aminek a belső mérete a 16 x 16, igaz? és ilyet többet is tudsz?
hát nem tom, légyszives mérj le egy kiszáradt képedet majd, mert én lehet hogy nagyon elbarmolok valamit.
nekem speciel 1 kg gipszből nem jön ki 2 keret, pedig tök normális keretem van.
sok gipszet rakok, vagy a viz sok? de hát nem tűnik annak.

na ide lécci más is irja le a gipszöntési rituáléját

köszi
drezsy

minden későn jut eszembe..

aki tapétaragasztóval dolgozik, az mindig külön kevergeti meg a ragacsot, vagy el lehet tenni üvegbe későbbre? nem szárad be? mi a tapasztalat?

na még lelakkozok egy képet, addig vagyok
mindenkinek jóéjt

drezsy
drezsy

Drezsy!
De, de, nekem írtál e-mailt, hogy a kis Drezsy (engedd meg, hogy így hívja, olya édesKép )nem is Drezsi, hanem Sebi. Meg is néztem a képtárba, tündér egy gyerkőc!! Vagy nem erre az emilre gondoltál? Vagy a lakcím nem stimmel? Tudod: Nyíregyháza!!
Szóval, ha valaki, általa nem kért csomagot kap Drezsytől, akkor tudja majd, hogy az az ENYÉM lett volna... Kép)
Kata007, Hajni!
Holnap feladom a bővített csomagot ( az esti megrendeléssel bővítettet)Keresek majd nektek itt katicás és zsiráfos szalvétát, jó?
Koda!
Komolyan mondom, engem is az doppingol, hogy ha meglátják a többiek, biztos tetszeni fog nekik! Amúgy pedig tényleg tetszenek a munkáid, én még olyan képet nem próbáltam meg készíteni, aminek a keretén is van dekopázsolás, de fellelkesítettek a tieid, és tele vagyok alkotókedvvel!!
Na, de mára ennyit, vár a pihe puha ágyikó és a párocskám...
Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Zsuzsimano

nyugi tudom mit kértél, és ne aggódj, senki nem fogja megkapni a neked szánt szalvétákat, mert azok még itthon vannak, viszont amit te kértél csíkot az musinak ment már du 5-kor,annak ellenére hogy csak most 22.00 előtt kért meg hogy küldjek neki is :o :o

de amúgy megy neked egy mail reggel majd
drezsy

Sziasztok!

Zsuzsimano!
Ok, köszi, várom. Te is várd az enyémet.Kép

Drezsy!
Nekem is sokkal több kép jön ki a gipsz-ből.
Biztosan van valami mércés edényed.
Öntsd fel a formát vízzel, a vizet öntsd át a mércés edényedbe. Löttyints ki egy kicsit, mert ugye a gipsz miatt úgyis több lesz a kész lötty.Kép Szóval amennyi a víz, kb. másfélszer annyi legyen a gipsz.
Nálam a formába 4,5 dl víz fér. A mércés edénybe (festő ismerőstől kaptam többféle méretet) töltök 400 ml vizet, majd egy másik száraz mércéssel kimérek 600 ml gipszet. Jól elkeverem, bele a formába. A megkötésig pont elég időm van egy kicsit kirázogatni belőle a buborékokat és belerakni a kampót.
Az én gipszem amiket 2-3 órája vettem ki a formából (tehát még elég vizes) 500 és 900 g. Az 500-as az 1/4-es a 900-as pedig 1/2 szalvétás. Van, hogy több gipszet sikerül keverni, akkor azt hagyom az edényben. Elég hajlékony a mércés edényem, úgyhogy amikor beleszárad, csak kiütögetem.
Most a radiátoron száradnak, holnap de. megmérem neked őket.

Musi!
Ha nem küldöd a címed, nem tudom holnap feladni a csomagodat!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Köszi Kata!

Ezt lefigyelem.
Múltkor is próbáltam lemérni a sablonom "vízbefogadó képességét",=> lett is belőle konyhaúsztatás :o de ma okosabban csinálom. hát kiváncsi vagyok hogy pl a 600ml gipsz, mármint amit kimérek, annak mennyi a tömege. Mert szerintem olyan hú de sok akkor sem jön ki. (legalább is nekem eddig)
de hát ti rutinosak vagytok, szóval HISZEK NEKTEK

Koda!
várom a macis sablont, tegnap még nem ért ide.
dél körül jár a postásunk, majd tudósítok Kép
drezsy

Ancsa!

Kata mindent leírt! Kép A víz lehet sok szerintem is. Nézz utána. Nekem elég egy 7 dl-es befőttes üveg a keveréshez. És persze ez sincs tele a gipszkeverékkel.

Zsuzsimano!

Gyerünk-gyerünk! Kép ragassz a keretre is!

Drezsy!

Ne izgulj, ajánlottan adtuk fel a sablont, úgyhogy ha eltűnik, utána tudunk nézni. De tudod milyen a posta mostanában.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Drezsy!
Én is leírom a gipszöntési arányaimat: én 2 dl vízhez rakok 4 púpos evőkanál gipszet. Egy normál méretű kerethez (amibe egy negyed szalvéta fér)teszek 6 dl vizet és 24 púpos evőkanál gipszet. Nekem ez az arány bevált.

Kép
Kép
Kép
juborka

Drezsy!

Az éjszakai száradás után a negyedes gipsz súlya 450 g, a felesé 750 g.

Hajni, Gabomamo, Zsuzsimano, Musi!
Csomagok elmentek.Kép

Musi!
Az irányítószámod csak 3 szám. Valami lemaradt. Én is csak ezt a 3-at írtam rá, gondoltam majd a postán megnézem és hozzáírom a negyediket. Jól elfelejtettem.Kép Remélem azért még megkapod.

Szandra!
Ideért a 2. csomag is!KépKép Köszönöm!Kép Igaz belekukucskáltak valamelyik postánKép, de úgy néz ki nem az ízlésüknek megfelelő szalvéta volt.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Anita!

Nekem is ez a bajom, hogy én szívesen csinálok egy csomo mindent, csak már nemtudom hova rakniKép.
Én is használok tapétaragsztót, és be lehet keverni többet is. De azért nem honapokig áll el, de én kb 1-2 hétig hagyom üvegben. Lezárva!!!
Egyébként köszi a tapétacsíkot, de ha gondolod tovább postázom az ileetékesnek!Kép

Koda!

A gipszöntés engem is érdekelne. Én egy akkora keretet, aminek a közepébe egy fél szalvéta fér, 1 kg gipszből csinálok. Igy volt a pairján is, hogy 1 kg gipsz+ viz (annka a menniységére nem emlékszem sajnosKép

Kata!
Címem elküldve, vagy nem ért oda????
musi

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?