Új privát üzeneted érkezett!

Én is hallottam. Utalsz + még fizeted a dokit! Kapják be!

nálunk mondjuk lehet simán a fogadottnál szülni!

Nagyon izgulok már érted! Málnalevelet iszod? Homeós cuccok?

Szülés után ha van kérdésed, szopival, stb. kapcs. nyugodtan hívhatsz.
20150601134430

én nem tudom, h 2 fele kell e fizetni abban a kórházban, de az már azért nagyon durva lenne!!! :shock:
egyébként nekem a párom pont azt mondta, h ha a kórház kapná a 100-t , amit jelenleg a dokim zsebbe, nem szólna 1 szót se! de így tök ki van akadva! szerencsére azóta ,,megbarátkozott,, a helyzettel, h ez van! szerintem ehhez az is hozzájárult, h anyósom is finoman ,,kiosztotta,, , h nincs mit tenni. azóta nem téma a pénz!

málnalevelet nem iszom, csak a homeos bogyót nyomom. de csak a caulophyllumot a 15ösből 2*5-t. a cimicifugát, csak szüléskor kell szednem, amikor a szülésznő mondja. de ahány helyen olvastam v hallottam ezekről , annyi adagolás és dózis volt megadva. a szülésznő 3*5- t mondott a 9esből, de olyat nem kaptam, és én így oldottam meg. de vettem 30ast is mindkettőből, mert egy csajszi írta, h ő csak az utolsó nap tágult a 30asoktól.

Vikimami: köszi aranyos vagy!!! :wink:

holnap jön a védőnő és a szopiról akar beszélni.
remélem minden rendben lesz majd, és nem kell tápszer, v bármi utánpótlás. azért izgulok kicsit. nem vettem mellszívót, mert a kézi is 12e és előre nem akartam venni. ha gondok vannak, v ha úgy érzem , h jó lenne venni, akkor veszek, de előre nem akartam 12e-t kiadni, pláne, h csak úgy folyik a pénz. :roll:
azt nem tudom, h tejserkentőt érdemes e előre inni v az is ráér, ha baj van. de majd honap a védőnő megmondja!!
de nem is értem, h hogy lehet ennyiféle adagolás és dózis, tök megzavarodtam már tőle. reméle segíteni fog a 2*5 a 15ösből.

majd dobok smst, ha indulunk a kórházba, h szorítsatok értünk!! :lol: :lol:

puszi mindenkinek!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinki, Viki mami,

én is felháborodtam a veszprémi híren :evil: Mert attól, hogy a kórháznak fizetsz 100 ezret, a dokinak is biztos adni kell, és az rengeteg. Már a 100 ezer is rengeteg szerintem.
A párom kétségbe is esett, hogy mi lesz, ha nálunk is ilyesmit vezetnek be.
:roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Czinke előre ne igyál tejserkentőt.nekünk kórházban megtiltották.. induljon be magától..ha nem, akkor lehet segíteni...

én 5ágyas szobában voltam, de örültem neki....

homeós jó igy, a 30.ast szüléskor felváltva félóránként kell majd

ügyi legyél!
:lol:
Vendég

Czinki!
Ne igyál előre tejserkentőt.

De itt ígérd meg nekem, hogy nem fogsz akkor sem beparázni, ez minden kismamira igaz még, ha rögtön nem megy a szopi. Az a legfontosabb h szülés után csak a gyerekre koncentráljatok.

Ha kérdezik h van tejed, akkor a válasz IGEN legyen, még ha nem is megy olyan flottul a szopi.

Sajnos szopi "buzi" világban élünk. Csak akkor vagy AnyaIstennő ha szoptatsz.

Elmondom a mi sztorikat. Nekem a mellbimbó elég gyatra alakú volt, nagy és Dundi nem igazán tudta bekapni. A szopik az elején akár 2 óráig is eltartottak, gyerek bealudt, Viki béna volt. Szerencsém volt h a csecsemősök segítettek hogyan kell mellre tenni, stb.

A tejem is nehezen akart megindulni. Ezért mi szopival + tápszeres pótlással érkeztünk haza. Itthon is, amíg megismerkedtünk, összeszoktunk egymással addig kellett a tápis pótlás.

Én közben sokat, de tényleg baromi sokat fejtem, ettem, ittem, yeltem a homeós bogyókat. Disszertációt írhatnék a tejserkentőkről.

4 hét után értük azt el, h csak szopi lett. Az elején baromi sz@ranyának éreztem magam a tápi miatt.
Aztán amikor elfogadtam h kevéssel is, de pótolni kell, mert ennyi még kellett Dundusnak h ne "halljon" éhen, lenyugodtam. Szerencsére a családom és Lacim sem csesztetett a szopi miatt.

Aztán amikor tényleg elfogadtam a dolgokat h a gyerekem kap tejet, és ami még kell azt pótoljuk, egyre több tejem lett.

A lényeg h ha nem is megy az elején simán, akkor is nagyon sokat lehet javítani a helyzeten,

A legfontosabb h összeszokjatok a babával. Ha lehet az elején ne is fogadj látogatót. Hozzám anyuékon és anyósékon kivül 1 hónapig nem jött senki. Megkértünk mindenkit h várjanak.

A kezdeti 2 óra szopi után mi most negyedóra alatt lezavarjuk. Meg kellett ezt mindkettőnknek tanulni.
20150601134430

Abban a kórházban van ez ahová engem is vinnének ha mentőre kéne szorulnunk (Veszprém), szóval nálunk mentő biztos nem lesz, még ha motorral is kell bemennem szülni, vagy taxival az sem érdekel mert én Fehérváron szeretnék mindenképpen! Még jó hogy itt Palotán már nem is lehet, mert ez a kórház aztán mindennek a teteje, a veszprémin is túltesz! A sógorom pl. nem is láthatta a gyereket amikor megszületett, csak másnap akkor is egy üvegfalon keresztül két percre! :twisted:

dita75

Dita,

akkor tényleg ne mentővel menj szülni.

Viki mami,

nagyon köszi, hogy ezt leírtad, fogalmam sem volt, hogy a szoptatással ilyen gondok is lehetnek. Így legalább nem fogok parázni és nem adom fel :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

MOncsi Vikire hallgass, bár én nem tápiztam, de nehezen indult be.. a többi hasonló Vikivel! de beindult és azóta is jön :lol:
Vendég

Boni, Viki, megvettem tegnap az Angelcare 300-as légzésfigyelőt amit ajánlottatok a Minimanóban. Köszi a segétségért. Viszont tovább szükségem lenne a segitségetekre persze ha nem gáz :oops:

Lenne pár kérdésem: Milyen cumit kéne venni?? Illetve ajánljatok nekem légyszi babaápolási szereket pl. törlőkendő, babafürdető, babasampon, babatestápoló, babaolaj, popsikenőcs. Illetve segitsetek légyszi abban, milyen pelenkát használtok Zsiginél ill. Lackónál. Köszi lányok előre is az infókat.

Üdv

Zsuzska

Kép
pgsuska

Zsuzska!
Mi gyógsszertári fürdetőt használunk + napraforgó olajat fürcsi után. Ezeket a gyerekorvos írja ki. Az elején jöbb ha ezt használjátok m ezekre nem érzékeny a baba bőre.
Popsikenőcsből mi a Naturlandosat használjuk. Ha kipirosodik a bőre, akkor a Sudocrem-t.

Sampon nivea van, popsitörlő pampers / Gabi.

Cumi: Nekünk Aventes van 0-6 hós. Aztán majd kirül h Oroszlán szereti-e majd. Mi csak altatáshoz használjuk.

Pelus
Ezt nektek kell majd kitapasztalni. Nekünk bevált a pampers és a libero newborn-ja is (2-4 kg), de efelett csak a Libero. Ez a baba testfelépítésétől is függ majd. Ne vegyetek sokat előre.
20150601134430

Viki mami,

ezeket már én is kérdezni akartam, annyira nehéz választani, mert rengeteg féle termék van...
Pont ma jutott eszembe, hogy annyira örülnék, ha már kint lenne Danika, végre meg tudnánk egymással ismerkedni. Szép álmok... :lol:

Kép}
monic80

Jó reggelt!

A gyerekdoki még kiírja a köldöktisztításhoz a dolgokat + az alap gyógyszerek (pl. lázcsillapítás, stb.) kellékeit is.
20150601134430

Vikimami, Bonimami,
Nektek is volt ilyentájt nagyon erős fáradtság érzésetek? Olyan, mint az elején. Alig tudom nyitva tartani a szememet, mindjárt lefordulok a székről. :?

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

sziasztok lányok,

Vikimami: köszi a szopitanácsot!!! nekem a sógornőm annyit mondott, h szoptatni szoptatni, és akkor tuti beindul. igyekszem nem parázni! (bár most még inkább a szülésen parázok , nem is a tejen és a szopin!) védőnő is adott tanácsot hétfőn és ő tiltotta a tejserkentőteát (hasfájást okoz a babánál!). védőnő majd hetente 1* kijön az első 6 hétben, tőle tudok segítséget kérni, meg szülők jönnek majd.

én is gyógyszertári babaápolási cuccokat fogok használni! sógornőm nagyon dícséri Sudocrem-t!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Némóka!
Én végig fáradt voltam, sztem fél 9nél tovább nagyon ritkán maradtam fent.

Czinki!
Jó is a sudocrem, csak annyi a baja h elég drága. Egy kis tégely is 1000 Ft.
20150601134430

Sziasztok! Linácska éppen most csatlakozott hozzátok!:) :wink: :wink: :wink: Jipi-jippi-jejjj!!!:)))))))))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.03 19:33-kor.
Vendég

Twist!
Várjuk is itt szeretettel!
20150601134430

Viki, ma voltam Mama klubban és a védőnő kérdezte, kaptam-e tanácsokat a babaápolással kapcs. Mondtam hogy Te miket mondtál, és aszonta nagyon jó tanácsadóm volt úgyhogy köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
pgsuska

Nagyon szívesen! :wink:
20150601134430

bár Viki már profi választ adott, leírom azért mert kérdezted...

[quote="desviki"][ írta:desvikib]Zsuzska!
Mi gyógsszertári fürdetőt használunk + napraforgó olajat fürcsi után. Ezeket a gyerekorvos írja ki. Az elején jöbb ha ezt használjátok m ezekre nem érzékeny a baba bőre.

mi azóta is ezt használjuk... met a J&J tól száradt a bőre

Popsikenőcsből mi a Naturlandosat használjuk. Ha kipirosodik a bőre, akkor a Sudocrem-t.

mi abból is azt használjuk még amit a drnéni írt fel...a gyógyszertárit

Sampon nivea van nekünk ,Babe sampon ami koszmo ellen is van... illetve J@J sampon, GAby sampon

popsitörlő pampers / Gabi. Plusban vesszük Sparos naggyon jó szerintem.. jó áron és nincs rajt sok trutyi

Cumi: Nekünk Aventes van 0-6 hós. Aztán majd kirül h Oroszlán szereti-e majd. Mi csak altatáshoz használjuk.
ZSigi nem fogadja el a cumit.. egyébként Aventos túl nagy volt neki.. utána vettünk egy CAmpol tfogszabályzósat a Mária babaoltban az már szájraállt
Pelus
Ezt nektek kell majd kitapasztalni. Nekünk bevált a pampers és a libero newborn-ja is (2-4 kg), de efelett csak a Libero. Ez a baba testfelépítésétől is függ majd. Ne vegyetek sokat előre.

egyetértek nekünk Pampersből kifolyt a kaki.. mi az elejétől a HUggiest használjuk, azt imádjuk.. az vállt be.. de úgyis lesz a kórházi FElicitas csomagban próba. Libero és Pampers...
Vendég

Czinke szoptatni, szoptatni .. énnekem a sok burgonyás ételtől, darástól mindig bedurrannak a cicik... meg az urtika urens homeós bogyó is sokat segített amikor elkezdett zacskósodni a cici :lol:
Vendég

Boni,

a burgonyás ételtől több a tej? Az nagyon jó, mert én nagyon krumplis vagyok, legyen az hajába főtt, sült, krumplipüré, majonézes burgonyasaláta stb... :lol:

Kép}
monic80

Boni, nagyon köszönöm a válaszokat, már épp a múltkor kezdtelek hiányolni mert nem jöttél egy pár napig. Megfogadom a tanácsokat.

Kép
pgsuska

Moncsi, mi aztán tudnánk jókat kajálni együtt, burgonya nagy mennyiségben és édesség hegyek :lol: :lol: :lol: , jó vásárlást a kikában :lol: :lol:

Kép
pgsuska

Moncsi bizony..

ha meg pocakfájós akkor köményes rántottleves az neked is jó tejcire meg neki is...

Pgsuska köszi hogy hiányoltál..szivecskéd jól van? ne hajtsd ám túl magad! :twisted: :lol:
Vendég

sziasztok,

köszi még1* a szopi tanácsokat!!

a ti védőnőtök is azt mondja, h 1/2 évig semmit (víz, tea) ne adjatok a gyerkőcnek csak cicit? most ezt mondják, mert állítólag sok az allergiás gyerkőc, van aki még az almától is allergiás lesz (gondolom a sok vegyszer miatt). csak tök furi, mert mi előbb kezdtünk el enni rendes kajcsit és kaptunk vizet , teát is pluszba. igaz , most tél jön, nem lesz melege Nándinak (pláne, h mi nem 25 fokban vagyunk 1 szál bugyiban, nem is szeretjük , és azért spórolunk is. persze Nándi után más lesz a helyzet, nem csak 20-20,5 lesz a lakás!), nem kell majd itatni, nem kell folyadékot pótolni annyira , mint nyáron!
lehet, h meg fogtok kövezni, de én nem terveztem, h 1 éves koráig szoptatok majd! persze a 1/2 év az tuti (remélem lesz tejem is , úgy állok hozzá, h lesz!), de annál tovább nem igazán szeretném. egyik nap beszélgettem egy szomszéddal és 2 éves 3 hós a fia és még este cicit kap, és éjszaka is amikor felébred, és van amikor 2*3* is felébred. én tök ledöbbentem. szerintem ez már nem ua a tej, és csak tök függő lesz a gyerkőc. szerintem!
és szerintem szoros kapcsolat nem csak abból lesz, h szoptatok tök sokáig.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

czinke énnekem kizárólag cici volt csak, így a 3-4 órás szopit betartatni lehetetlenség volt..

kamillateát adtam neki 2 kiskanállal mert egy hete nem volt széklete.. azóta azt sem.. illetve vizet próbáltam de neki csak a tejci kellett a nagy melegben is!

védőnéni azt mondta amíg átalussza az éjszakát addig ne aggódjak azon,hogy sűrűbben eszik napközben

majd meglátjuk meddig lesz Szopiztatás! de kb 1 éves korig gondoltam én is..de majd meglátjuk Zsigmond hogy gondolja
Vendég

Czinke,
A tesóm a nagyobbik fiát 2 éves koráig szoptatta, de az már tényleg nagyon furcsa volt, mert nár nagy volt a gyerek. Sőt, utána is sokáig csak úgy tudott a gyerek elaludni, ha bedugta a kezecskéit a tesóm polójába a cicijéhez... :? Persze ahogy bement valaki a szobába a tesóm kihúzta a kezecskéjét, és mondta hogy próbálja leszoktatni. Most a pici 15-én lesz 1 éves, és még javában szopizik, de hogy meddig akarja azt már meg sem merem kérdezni. :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Halkan, tétova léptekkel bemerészkedek ide is :lol: Különben is már tutira babás vagyok, elsőszülött most bújt ide mellém, igaz ő már egy kicsit nagyobb baba :lol:
De biztos, ami biztos holnap próbálok vért vetetni.

Zsuzska,
nekem a kórházban is azt monták anno, meg a védőnő is, hogy mindegy milyen babaápolási cuccokat veszek, csak Johnson&Johnson ne legyen. A miértre nem kaptam választ egyiktől sem.

Czinki,
én 1 éves korig akartam szoptatni Lilit, mármint úgy, hogy egy éves koráig szopjon is, mert csak szopi nálunk soha sem volt. Na a kisasszony 10 hónaposan úgy döntött, hogy összeszorítja a száját, elfordul, és ő már nagylány, nem szopizik. A védőnő meg mondta, hogy akkor nincs értelme, ez lenne amúgy minden babánál a normális, ha neki megfelelő időben elválasztaná magát.

Húúú, annyira várom már, hogy újra lehessen kiskönyvem. Lilivel még Pesten voltam terhes, az itteni védőnőt csak Lili 3 hetes korában ismertem meg. De annyira aranyos, tudja az előzményeinket, biztos nagyon fog ő is örülni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Czinki!
Laci még a legnagyobb melegben sem kapott csak cicit. Most már esszük az almát, azt szereti, a barackot és körtét is. 1 dl almalevet baromi gyorsan eltüntet.

Szopi
Sok kalóriadús kaját kell enni, krumpli, tészta. Nekem nagyon megnőtt az édesség iránti vágyam. + sokat kell inni is.

Linácska!

Üdv itt!
20150601134430

én tényleg nem akarok senkit bántani, de nekem tök fura, amikor még 2 éves a gyerkőc és még mindig ciciztetik. persze tudom, gyerkőc válogatja, de amit Zsuzska írt (fogja a cicit a gyerkőc, úgy alszik el), nagyon fura!
megnyugodtam, h akkor normálisan gondolkodom, h nem kell cicin lógnia a gyerkőcnek folyton.
én is úgy gondolom, h 4-5 hósan már lassan lehet bevezetni a gyümiket, addig meg csak cici. azért izgulok! :lol:

Linácska: üdv itt! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki!
Én egyetértek veled! Fontos az anyatej, de nekem a hosszan tartó cicizés nem tetszik. Egyrészt én vhol azt látom h az ilyennél az anya sem akarja "elengedni" a gyereket.

Nálunk pl Lacus szereti az új ízeket, és ez a szopinál sem kavart be.
20150601134430

Zsuzska,

tényleg jókat tudnánk együtt enni :lol: :lol:
Nem vettünk ma még semmit, de sokat jegyzeteltünk, és még megnézzük máshol is hátha vn szebb vagy olcsóbb.
Az volt a fő gond, hogy mire felértünk végre a gyerekosztályra alig maradt időnk és kapkodva rohantunk csak végig.
Sajnos a többi szinten túl sokáig tátottuk a szánkat :oops:

Czinki,

a szoptatásról egyezik a véleményünk, én 8 hónapot terveztem. Persze könnyen jelentem ki így szülés előtt 3 hónappal :oops:

Linácska,

üdv itt :wink:

Viki mami, Boni mami,

irigyellek titeket, hogy ti mr túl vagytok ezen a szoptatás kezdési tej beindítási szakaszon. Csak reménykedni tudok, hogy majd ha én is ott tartok akkor helyt állok majd :roll:

Kép}
monic80

Viki: teljesen egyetértek veled, szerintem is az anya nem akarja elengedni ilyenkor a gyerkőcöt. pont ezt éreztem a szomszédnőmön is , aki a lassan 2,5éves fiát este cicizteti és éjszaka is 2* , mert felébred cicizni.
de vhogy én szeretném kicsit nőnek is érezni magam és nem tejcsárdának (már bocsi!!!). én pl már jóideje nem tudok elengedni a pocakom miatt, és a párom is csak a pocakom simizgeti. ez persze tök jó, tök szeretem , amikor a párom a pocakom simizi és Nándihoz beszél, annyira aranyos, de olyan jó lenne egy kicsit újból szexnőstényördögnek éreznem magam. :oops: :oops:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

A J&J terméket azért nem javasolják, mert sok kisbaba allergiás rá.. ez úgy jön ki, hogy kiszárad a bőre.. de mi ajándékba kaptuk, kipróbáltuk és szerencsére ZS.bírja.. de mondom 1-2 hetente egyszer van habos vizezés :lol: nem nagyon van ideje allrgiálni...

Én is sokat töprengtem rajta, hogy nekiálljak e gyümilevet adni ZS-nek, de aztán úgy döntöttem legalább az 5. betöltött hónapot megvárom, mert a bélflóráját megváltoztatja teljesen.. ilyen kcisi babának enm elég fejlettek még a belei de volt előzménye két napig adtam neki 10 órakor,1 babakanál gyümölcslevet csak úgy nyelte... és szegénykém utána megállás nélkül pukizgatott.. aztán nem adtam és visszaállt neki a normál pukimennyiségre... szóval én várok még vele kicsit...

én almalevet pl nem fogok neki adni az elsők között, mert nálunk sajnos így is 5-6 naponta van csak széklet ami állítólag nómális, és az alma is székletfogó.. így őszilevet adtam neki nem is sokat de a reakció megvolt kaki jött tőle ,meg az extrapuki ..így inkább leálltunk...egyenlőre

ahány kicsi gyerek annyi féle reakció ... de azt már tudom, hogy imádni fogja az új ízeket.. csak még nincs rá felkészülve... pedig olyan édesen nyammogta imádtam..
a mamák persze azt szerették volna ha karácsonykor a húslevesből a krumplit, sárgarépát már elnyammogja.. én is így terveztem.. de még várunk... vagy a krumplit kapja régen pl azzal kezdték a hozzátáplálást ...
olvasnivaló persze tényleg csak olvasnivaló nem vitaindító
http://www.szoptatasportal.hu/taxonomy/term/11

Viki nem teszel fel képet ahogy Lackó fickó gyümit eszik? persze ha van ...

unokanővérem akivel nagyon keveset találkozunk nagynéném szerint még mindig szoptatja a mindkét gyerekét az egyik 5 éves, a másik 3

és viccesnek találják az alábbi sztorit

a kisebbik leány:

nagy népünnepély a téren.. gyerek anyuka tipptopp kiöltözve, egyszer csak a kiscsaj fogja anyja ingét és szétrántja hogy anya szopi..és csecsremászik..

én annyira nem nevettem...

Moncsi ne parázz azon lesz e tejcsid drága! lesz!

Czinke ismerős..ráadásul mi sokáig el voltunk tiltva az első 3 hónapban és utána a 28-.héttől.. és én pl még szülés után is most éreztem először hogy ki is vagyok valójában, ...nem egy tejcsárda.. de pl sok olyan férfi van aki hozzá se nyúlna a feleségéhez terhesen
:lol: :roll:

sok meg utána nem, mert a szülés annyira kikészítette. szerencsére mi egyik táborba sem tartozunk... :wink: . párom iszonyatosan rettegett szüléstől, nem is volt tervezve hogy bejön.. és amikor eljött a nap egy pillanatra sem hagyott magamra..igaz északon volt végig, délre nem is engedtem volna :wink:
Vendég

Sziasztok!

Czinke,
Én írtam, nem Zsuzska, és igazatok van szerintem is a Tesóm nem akarta elengedni a gyereket. :? Sőt, úgy érzem, hogy ettől érezte magát nagyon jó anyának, hogy a gyerek ennyire ragaszkodik hozzá. Sőt, számomra a legbosszantóbb az volt, hogy kb. 3 éves koráig egy ágyban aludt a nagyobbikkal, és csak akkor ment át a férje mellé a másik szobába, amikor jött a kistesó, hogy Ricsi meg ne rúgja éjszaka a hasát. Ennek az lett a következménye, hogy még most sem képes a gyerek egyedül elaludni. Köztük alszik el, és később viszik át a saját ágyába. :?
Na, én ezt a hibát tuti nem fogom elkövetni!

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Czinki, Boni,

az én férjem is kezd engem egy nagy pocaknak látni. Nálunk az is közrejátszott, hogy a lepényem nagyon veszélyes helyen volt, emiatt szextilalom. Most meg bizonygatnom kell, hogy már tényleg minden rendben, annyira aggódik értünk.

Nemone,

én igyekszem majd arra szoktatni Danikát, hogy melyik az ő szobája, de persze könnyen beszélek, mert majd kiderül ha Danika már kibújik :lol: :lol:

Kép}
monic80

MOnic nálunk ue volt...
Vendég

Viki mami,

megkaptam a csomagot, nagyon szépen köszönjük. :lol:
És megkaptuk a meglepetést is, nagyon meghatódtam rajta, köszi Lackónak és persze az anyukájának is :wink:

Kép}
monic80

Boni,

:lol: :lol:

Kép}
monic80

Moncsi!
Örülök h a posta jól dolgozik! Viseljétek egészséggel!

Boni!

Gyümievős kép még nincs.
20150601134430

Viki mami,

majd szeretnék fényképeket feltenni a csoda bodykról, de mivel meglepetés az egész, most elég forró a talaj mert a párom itthon van, és félek, hogy lebukok.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Egyedül apukámnak meséltem el a szerzeményket, nagyon odavolt, azt mondta, hogy ilyen jó ötletről még ő sem hallott, mint ezek a feliratos ruhák :lol: :lol:

Kép}
monic80

Boni,
Hány kg-os a babakocsi? Bárhogy keresem a bergon honlapján nem találom. :roll:

Erről mi a véleményetek? http://www.monapel.hu/
Nemcsak költségkímélőbb módszer, ha az egész pelenkázási időszakot nézzük, de környezetkímélő is. Igaz, jár egy kis plusz munkával kb. kétnaponta, de lehet hogy megéri. :roll:

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

ok, a tejcsárda durva kifejezés, de értitek , h mit akartam mondani ezzel. szerintem a szoros kötődést nem csak a cicinek kell jelentenie, hanem a sok közös játéknak, mesemondásnak, beszélgetésnek, együtt töltött minden percnek.
5 évesen szoptatni vkit! ilyet még nem is hallottam! :shock:

igen tudom, h gyerkőc válogatja, h mikor kezdi a gyümit! és a sok allergiáról és bélproblémáról én is hallottam.
de hát én tervezek és Nándi majd megmondja, h ő mit akar! :lol:

Némóka: a bergon xspr-t néztük mi ki 44e-t, ami 10-12 kg körül van , már nem emlékszem! ti melyiket néztétek?
és tök rendes volt a fickó, mert ehhez van saját bepattintható bébihordozó 20ért, de lebeszélt róla. mondta, h vehetünk külön is bébihordozót akár 10ért is, amit nem lehet ugyan bepattintani, de az is teljesen stabil. meg is mutatta.
erről a pelusról nem hallottam!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki,

megértelek, mert én is hasonlóan érzek...
Mi is meg fogjuk nézni a Bergon babakocsikat, mert apával folyamatosan azt beszéjük, hogy nem vásárolunk méregdrágán kocsit. :roll:

Kép}
monic80

mi kinéztük a bergon xspr-t és szerintem teljesen jó, nagyon masszívnak tűnik és azoknak a kritériumoknak teljesen megfelel, amiket mi felállítottunk (bolygó és nagy kerék, tolókar állítható és forgatható , és 5 fokozatban állítható a fekrész , fekrész szinte 100 % ig (lehet, h csak 95%) lehajtható , fekrész jó széles, nem túl nehéz 10-12 kg körül van ). igaz a kocsi csomagtartónak a 1/3-t elfoglalja, de simán befér azért. de szét is lehet szedni a kerekét is. és pik-pak össze is lehet csukni.
pl néztünk egy piere garden kocsit, ami aztán olyan kicsinek tűnt ez után, h teljesen elvetettük. pedig hasonló ár lett volna.
van a bergonnak egy nagyon szupi kocsija a queen, de az már 80. de igazából csak könnyebb a váza miatt.

Monic: ne szomorkod !! a bergon kocsik is nagyon szupik és nagyon szép színekben kaphatók!
de nézd meg az álomkocsit hátha találsz használtat. bár mi nézelődtünk egy kicsit, de végül úgy döntöttünk, h inkább megvesszük azújat, mert azért ez nagy pénz, és ha vmi baja van a kocsinak vissza tudjuk vinni akkor , ha használt, akkor nem igazán! és ha 2 gyerkőcre gyúrunk, megéri az újat venni.
meg nekem macerásnak tűnik a neten kutakodni, tel-gat ni, és elmenni. és lehet, h a tök dícsért babakocsi nem is olyan ,amilyennek leírták. de vkinek bejönnek a használt cuccok.
én inkább csak rucit fogok használtat venni. múltkor is tök jó volt, amikor nálunk Miklóson volt babaruci börze, és a csomó anyuka hozta a használt cuccát. ott jó volt vásárolni, nem csak 1 dologért mentem, és nem éreztem azt, h potyára mentem volna. és szupi rugikat vettem potom pénzért! ilyenre tuti máskor is el fogok menni, nagyon megéri!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Viki pedig édes lehet ahogy cuccog!

a BBY grip& go mózeskosárral 10 kg körül van anélkül 8,5 körül....

eldobható ő pelusról múltkor beszéltek a Liptai babaműsorában szimpi volt...
Vendég

Boni,
Köszönöm szépen!

Czinke,
Szombaton megyünk a boltba a Tesómmal, és megnézünk mindent! Azért vele megyek, mert két gyerek után talán jobban ért ezekhez, mint mi a férjemmel, és észreveszi a kocsi előnyeit, vagy hibáit. De megnézem azokat is, amiket Te mondtál! :)

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Némóka: ha bergonba mentek, akkor az örsön lévő nőci nem olyan beszédes, mint a másik helyen (az M3 bevezetőnél lévő ) a pasik. és az M3-nál nagyobb a színválaszték is. persze szétnézni neked közelebb van az örs, de ha nem tudsz jó színt választani, menjél az M3-hoz!!
szerintem ez a xspr nagyon jó, mert a babának elég nagy hely kell szerintem, pláne télen beöltöztetve. és hát nektek jövő télen már nem lesz kicsike, tehát kell a hely!
tudom, mondtad, h te sokat fogsz bkv-ni, de a kényelem is tök fontos!
pl néztünk egy toprider nevűt is, az a bergonnak vmi gyengébb koppintása, de olyan pici volt, igaz sokkal könnyebb is. vmit vmiért.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinke: az Örsre megyünk, de most tényleg csak nézelődni, majd januárra tervezem a nagy bevásárlást.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?