Orsi, jaj én meg a határozottság...
Ez irtó lányosan úgy szokott kinézni, hogy anyósom mondja a hülyeségeit, István továbbítja (ahelyett, hogy a nevemben kapásból elhajtaná anyut a marhaságaival)... és akkor én kiborulok, hogy egyáltalán miért kérdez ilyesmit, meg tudhatná, hogy nem így, meg nem úgy...
Mondom, csak úgy lányosan. Igen, fehér...
Gyertek el bmikor, nézzétek meg.
A felszínen jól kijövök én anyóssal, nincs utálkozás, csak megőrülök attól, hogy gyökeres ellentéte mindannak, amit én képviselek, amit én tanultam, amit én hoztam... Férjeméknek nem volt beleszólásuk semmibe, mert anyu eldöntötte (és nem azért, mert határozott, ááá!). A feltétel nélküli "illik-nem illik" kép volt férjemékbe sulykolva, önálló gondolatuk nem lehetett. Ugyanakkor a velük kapcsolatos problémák a szőnyeg alá lettek söpörve. Ez az én családom korrektségével, őszinte, és sokszor bizony fájó nyíltságával köszönőviszonyban sem áll. Anyós röviden egy begyepesedett, sopánkodó (de rossz nekünk, de szegények és betegek vagyunk), és a végletekig rugalmatlan ember. Sorolhatnám a dolgait... de ez tényleg nem a "miért nem bírjuk anyóst" topik. Benci, amikor év elején beteg lett 39,5 fokos lázzal, ők jöttek, merthát meg volt beszélve. Hiába mondtam, hogy tán nem kéne... ilyen és ehhez hasonlók.
Veronikusz, egyetértek Memmével, vhogy nálunk is hiányzik a családból a bulihangulat. Anyósom és gyerekei között SEM érzelmi, sem semmilyen kötődés nincs, nyögvenyelés az egész, apósom iszik és nézzük egymást. Ennyi. Nekem ez nem hiányzik, én ezért nem cűgölöm a másfél gyerekemet 300 km-rel arrébb. Mondom, Férjem nagyon törődik a szüleivel, de ebben a belénevelt tiszteletet érzem, semmint a valódi kötődést. Jaj, ez sok volt, csak kikívánkozott...
MSE, én mondom, hogy szomorú. Vidadoki nem szomorkodik, más sem. Nagyon igazságtalan lennék, ha azt mondanám, hogy akárki is rémisztgetett. Vagyis azon túlvagyunk. Janku bal veséje elég gyengén muzsikál. Ha számokban akarom kifejezni, akkor azt mondom, hogy alig 3mm a vesekéreg, aminek azért 1cm körül kéne lennie, szóval én csak lesek, hogy néz ki. Laikusként is csúnya az a kép, amit az uh-n látok. Ugyanakkor a vesékre vonatkozóan SEMMIT nem lehet előre leszögezni, mert egyik napról a másikra is romolhat sokat. Látva az okokat, javulás nemigen. Ezért várom, hogy kinn legyen épen, éretten, egészségesen a kicsilány, és akkor léphetnénk.
Tenci, egy hugom, egy bátyám van. De most bőven elég volt a családból... meg belőlem.