Sziasztok!
Nazsu, a Meska nagyon jó, én az
Etsy.com-ot is csípem, asszem az lehet az "anyaoldal".
Bori most másodikos, és tipikus jány. Úgyhogy a listáján ilyeneket találtam: gumicsizma, hótaposó, fürdőköpeny, olasz csizma (ezen órákig röhögtem, nekem egy csizmám sincs, nem értem, honnan szed ilyeneket), csillogós cipő, csomó ékszer (ő egszernek írta), sminkkészlet (hehe, ezt csak a Télapótól remélhet, de tőle is feleslegesen). És dudoros matrica, zselés matrica, 3 dimenziós matrica, hologrammos matrica. Lyukas matrica, kerek matrica, mogyorós matrica.
De a legédesebb: két üveg ice tea (Bori-írásban ájszt tea).
Egyébként nagy
Groovy Girls rajongó, de sajnos, itthon pont most szüntették meg a forgalmazását. Pedig ezeket én is nagyon komáltam, tökéletes Barbie-alternatívák - na nálunk pl. abból egy darab sincs.
Régebben, míg a nagy családban volt ajándékozás, készítettem mindent, ma már nálunk erősebb a vásárlói vonal. A gagyikat viszont messzire kerülöm, ha már játék, szeretem, ha minőségi és van némi értelme is. Gyerek pl. pont ezért sajnos tőlünk nem fog Luna Magica kártyákat kapni, bár rettenetesen szeretne - ellenben apámék már megvették neki.
Én eddig társasokat vettem neki: kap egy Pentago-t (ez olyan, mint az amőba, de az a csavar benne, hogy miután feltetted a négy részre osztott táblára a magad figuráját, az adott táblarészt 90 fokkal el kell fordítani), kap egy úti Sudoku-t, amit imád. Apáméktól megkapja a Catan alapjátékot. Ez egy stratégiai játék, amiben települést kell építeni, cserekereskedelem, stb., kb. mint a SIMS, csak nem számítógépen - mert szegény gyerek egyelőre nem is gépezhet. És megkapja az Élve fogd el! játékot, amit én is imádtam gyerekként, és ő is imádja, de nem volt meg.
Maga az ünnepi készülődés nálunk szintén tartalmazza a mézes sütést és közösen készítünk adventi koszorút is. A tavalyi fantasztikus lett! Sokáig volt adventi naptára is, az is saját készítésű, amiről akkor is tudta, mikor lesz karácsony, amikor még a dátumokkal nem tudott mit kezdeni.
Mi nem vagyunk hívők, de elmeséltem neki a keresztény hitvilág Karácsony mögötti történeteit, de ugyanígy a régi, pogány hitvilágról is dumáltunk, és természetesen nálunk a Karácsony egy olyan ünnep, ami arról szól, hogy jó együtt lenni azokkal, akiket szeretünk. Azért az ajándékot Borinak is az Angyal hozza, de nem Jézuska, hiszen születésnapos nem ad ajándékot.
A karácsonyfa állítás nálunk közös feladat szintén, ezzel is segítünk az Angyalnak, van szegénynek elég dolga. No, meg nincs hová rejteni a karácsonyfát a nagy napig.
Faállítás után valamelyikünkkel Boris elmegy Angyal-vadászatra, ami különösen akkor jó móka, ha van hó, mert akkor nyomolvasás is van, amúgy csak azt lessük, merre járt már, hol égnek már a fán a fények, és hol adták már át az ajándékokat. Előre-utólag is bocs a környék lakóitól, hogy ilyenkor bekukkantunk az ablakokon.
Eközben az otthon maradt ős bekészít mindent a fa alá, majd ártatlan arccal beveti magát a kádba, mintha mit sem tudna az egészről. Eddig mindig bevált.
Na, kissé hosszú lettem, most megyek, kihalászom a lányt a kádból. De addig is, meséljetek nekem, milyen saját készítésű ajándékötleteitek vannak!
Sütirecepteket is szívesen látnék, sütéshez annyira nem értek!