2004.02.14 20:46
Szerző: Anonymous
Az alábbi események Németországban, Frankfurtban történtek 2001-ben.
Imádott feleségem terhességének 39. hetétöl kezdödöen, egyre sürübben jelentkeztek nála a jósló fájások. Az ultrahang és a CTG szerint minden rendben volt. Végül is a 41. hét egyik délutánján, a kiszámolt idöpontoz képest 2 nap késéssel kijött a nyákdugó. A fájások estére rendszeressé váltak és Szerelmemmel együtt úgy láttuk, hogy eljött az indulás ideje.
A város leghíresebb, legelegánsabb kórházát választottuk ki (Bürgerhospital). A szülészeten melírozott hajú, undok szülésznö fogadott minket. Körmét piszkálva azzal kezdte, foglaltak a szülöszobák és amúgy sem elég erösek a fájásaink - rövid vizsgálat után kidobott minket. Ott álltunk az utcán a tízperces fájásokkal. Rövid tanakodás után végül is haza mentünk. Fél órát bírtunk csak ki otthon, ezután annyira intenzívvé váltak a fájások, hogy mégiscsak visszamentünk a kórházba. Az undok szülésznö ismételten kidobott minket, nagyon kellett uralkodnom magamon, hogy meg ne tépjem. Az egész éjszakát a folyosón töltöttük az akkorra már állandósult 3 perces fájásokkal. Dühöngtem magamban, de nem tudtunk mást csinálni, mint hogy kivártuk a reggeli müszakváltást.
6 órakor egy fiatal szülésznö foglalta el az elözö helyét, aki azonnal felvett minket az osztályra. Nem sokkal ezután magunkra hagyott minket a szülöszobában. Ekkorra már a méhszáj 2 ujjnyira tágult. Hébe-hóba benézett valamelyik szülésznö vagy orvos, se szó, se beszéd belenyúlt a feleségembe, majd hümmögve elvonult. Már délelött 10 óra volt, elfolyt a magzatvíz is, de a tolófájások csak nem akartak jelentkezni. A koreográfia mindig ugyanaz volt: negyedóránként ajtó nyílik, 1 db fehérköpenyes be, felhúz egy steril kesztyüt, se szó, se beszéd belenyúl a feleségembe, hümmögés, fehérköpenyes ki. Már kezdtük viccesen felfogni a dolgot, amikor az egyik ilyen vizsgálatnál megszólalt az aktuális szülésznö, hogy itt az ideje a beöntésnek. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a beöntés ideje alatt leszaladtam az autónkhoz, hogy felhozzam a tiszta ruháinkat. Amikor visszaértem a ruhákkal, üres szülöszoba fogadott. Hosszabb keresgélés után a WC-ben találtam rá a zokogó feleségemre. Elképedve láttam, hogy csupa vér a ruhája, kiderült, az ügyetlen szülésznö elrontotta a beöntést és feltépett egy eret, amiböl ömlött a vér. Úgyhogy a kétperces fájások szüneteiben a vérzést csillapítottuk, a szülésznö persze nem törödött velünk.
Lassan kezdett már elegünk lenni a kórházi személyzet hozzáállásából, hozzánemértéséböl. Arra az elhatározásra jutottunk, átvesszük az események irányítását. Nemsokára belépett egy újabb fehérköpenyes, ezúttal egy orvostanhallgató. Zord tekintettel ránéztem, majd rámutattam az ajtóra. Szó nélkül elkotródott. Ezek után mi döntöttük el, mit tehet velünk a kórházi személyzet, mit nem.
Hamarosan újabb müszakváltás következett, de ezúttal ránk mosolygott a szerencse egy idös török bábaasszony személyében. Törve a német nyelvet bemutatkozott, szeretettel végignézett rajtunk, majd nagyon nagy odaadással megvizsgálta a feleségemet. Elmagyarázta, miért akadozik a szülés. A kisbaba feje elakadt félúton, ez az oka a hosszúra nyúlt vajúdásnak. Ekkor már 19 órája tartott a tortúra és drága Szerelmem már kezdett nagyon fáradni. A bábaasszony megmutatta nekünk, mit kell csinálnunk, hogy a kisbaba az optimális pozicióba forduljon a szülöcsatornában. A helyes lélegzetvétel technikáját is elmagyarázta nekünk. Csak ámultunk, milyen óriási szakértelemmel rendelkezik. Ezután felgyorsultak az események. Végeztük az elöírt lógaszkodó gyakorlatokat, szépen tágult a méhszáj, a kisbaba pedig befordult a célegyenesbe, minden készen állt a nagy eseményhez. Az elsö tolófájás már jelentkezett is. Most mi lesz, kérdeztük. Azt válaszolta a bábaasszony, 10 percen belül meg fog születni a kisbaba és én leszek a szülész. Elképedten meredtünk rá, ö erre elnevette magát, majd közölte, ne féljünk, jól fog menni. Majd legnagyobb megdöbbenésünkre ott hagyva minket kiment a szülöszobából. Néma csend, egymásra néztünk. Akkor kezdjük, mondtam. Szerelmem oldalára fordult a szülöágyon, hogy felvegye a lehetö legkényelmesebb poziciót. Mögéje álltam, gyengéden megemeltem a combját, fejecskéjét lenyomtam a mellkasára, karjaimmal körbezártam. Együtt vettük a levegöt. Három kicsi gyors, majd mélyen leszívni, benntartani, most nyomd! Nyomd! Told! Jó! Nagyon jó! Most engedd ki! Jó, nagyon jó! Tökéletesen együttmüködtünk. Már itt a következö tolófájás! Újra három kicsi gyors levegövétel, most egész mélyen leszívni, benntartani, fejecske lent, jó, és most nyomd! Nyomd! Jó, jó, nagyon jó! Hurrá! Kint van a baba fejecskéje! Az ajtóban megjelent a bábaasszony egy mosolygós orvossal és helyet foglaltak a kisbaba fejénél. Már itt a következö fájás, de ez most nagyon erös lesz, mondta Szerelmem. Akkor rajta! 1-2-3 kicsi, most mélyen leszívni, jó, most benntartani és nyomd! Most nyomd! Én is benntartottam a levegöt, Szerelmem fejecskéjét leszorítottam, könyökömet a hátának feszítve ellentnyomtam. Nyomtuk, nyomtuk. Ebben a pillanatban felujjongott a bábaasszony. Megvan a kisbaba!!! Gyönyörüszép kisfiú! Örömtáncot jártunk, Zalánka 3720 grammal és 55 centiméterrel egészségesen megszületett! A rutinvizsgálatok után az orvos a feleségem felé fordult, hogy öt is ellássa. Rövid vizsgálódás után közölte velünk: nem található semmilyen repedés, tökéletes természetes szülés volt!
Nem volt gátmetszés, sem érzéstelenítés, sem kézzel tágítás, sem repedés sem semmi más baj az elfuserált beöntésen kívül.
Lett viszont egy csodálatos családi élmény, egy gyönyörü, egészséges kisbaba, 2 nagyon boldog szülö. Fél óra múlva már a következö babáról szöttünk álmokat (most már a harmadikat várjuk).
Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam-e a fenti történetet. Attól tartottam, senki sem fogja elhinni, ki fognak röhögni.
A végsö lökést végül is az egyik topikban közzétett hozzászólás adta meg, amiben az egyik kismama a szülést levezetö nögyógyásznak köszönte meg a kisgyermekét. Számomra eleve perverznek tünik egy várandós kismama ilyenfajta kötödése a nögyógyászához.
Engem örömmel és büszkeséggel tölt el az a tudat, hogy kisfiunkat a gyönyörü feleségem az én segítségemmel hozta világra, részt vehettem a családunk legfontosabb eseményében, megvédhettem öket a kiszolgáltatottságtól.
Nagyon jó volt.