Új privát üzeneted érkezett!

Gabomamo!

A természetes sziéna egy akril festék, ez a szín neve. Kávésbarna, kapuccsino árnyalat. Nagyon tuti.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Anita!
Van itt egy "keresztszemes" csapat itt találhatóak, és itt a képtáruk.
Ott még "értő szemekre" is találsz, én be vagyok oltva tű, és cérna ellenKép
Budapesten átlagosan 40 ft a szalvéta.

Ancsa!
Kéne egy közelebbi élesebb kép az óráról. Ennél az óránál nem kéne csiszolni, mert roppant nehéz, ha jól gondolom, akkor vastag festék van rajta. Ezeket a cirádákat nem csiszolod le szépre egyhamar. Valami vaskos festékkel át kéne kenni. Lehet az akár világos is, de akkor többször. Előtte érdemes leget egy kicsit MEGcsiszolni a felületet, hogy tapadjon rá az új réteg. Nem domború rajta a díszítő-festés?

Juborka!
Kimondottan tetszenek a színösszeállításaidKép Milyen repesztőt használsz? Mi az üdvözlőid alapja?
A BricoStore is forgalmaz már Pannoncolor termékeket, talán ott is megnézheted a siennát

Nekem egyébként inkább a terrakottára hasonlít...
csii

Csi,
a konyhában azóta még nem volt rend. Kép

A csereszalvétáim: http://babanet.hu/album/main.php?album=1706

Pussz,

Virág
Virág

Ez a Zöld sorozat egyik eleme, ez egy másik, harmadik és negyedik.

Ez ittegy narancsfa, úgy látszik nem csak nekem tetszik. Kép

Ezek pedig cserepek. A narancsfát és a cserepeket anyósom kapta névnapjára. Remélem, kikel majd a beléjük ültetett virágmag. Kép

Ha valaki lát majd kakaós (csészében gőzölgőt vagy magosat) sz-t, akkor rám is gondoljon, légyszi. Kép Gabomamo,
várom a válaszod. (Ha nem kaptad volta meg a mélemet, azt kérdeztem, hány negyedét kéred a tündéres sz-knak.)

Virág
Virág

Koda!
Köszönöm az infot, igazad van, én itt Debrecenben még csak a Kreatív Boltokban kerestem a természetes sziénát, de elmegyek a művészellátóba is (megtaláltam a Pannoncolor lapján a debreceni üzlet címét). Mégegyszer köszi!
Gabomamo!
Örülök, hogy neked is tetszik a rózsás kép...
Csi!
Eddig (amiket láttatok) a következő repesztőt használtam: Remo-Hobby Kft. által forgalmazott repesztő-antiklakk. Ez tegnap fogyott el, most Deka repesztőlakkot vettem, az ára mindenesetre sokkal szimpatikusabb, mint az előzőnek. Szerintem ez is jó, csináltam már vele egy képet, hamarosan felteszem, és megnézhetitek az eredményt.
Az "Isten hozott"-ak alapját kettévágott tejesdobozba öntöttem. A kisebbet egy kicsit lefaragtam.

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Elkészült az első képem,csináltam egy albumot feltettem oda, az eddigi gobelinek társaságágban.

Amúgy nem a keresztemes himzés érdekel engem, hanem még a gobelin :-)

Na milyen lett??

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1720&page=1
drezsy

Gyosr kérdésem lenne:
vanilia színt miből keverjem ki?? fehér akrilom sok van, mit tegyek hozzá?
Kaptam Apától este egy cserepes virágot, valami förtelem kaspóbanKép Nem bírom nézniKép

Hajni
hajnii

Hajni!
Nagyon-nagyon kevés sárgát. Szinte cseppenként adagold, folyamatosan keverd.
phaedraa

Hajni!

Találtam 1 db zsiráfos szalvétát. Elküldöm a napokban!!!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Gabomamo!

ne csináld!Hány fokon mostad?

Jucus
20170114224602

Juborka,
nagyon tetszenek a munkáid, ügyes vagy!!!
Kifejtenéd nekem bövebben, hogy mi az, hogy félbevágott tejes dobozba öntötted a gipszet? Én is megpróbálnám, bár még sosem öntöttem gipszet.

Csi,
majd próbálok közelebbit is csinálni, bár a gépem nem nagyon alkalmas rá! A cirádákkal nem lesz gond, mert azok nem faragva vannak, csak festve, de való igaz, hogy van rajta festék rendesen!

Gyöngyöske, Jucus, gabomamo,Phaedra, zsuzsimano, Szandra,Szilvi!!!
csomag összekészítve!! döntsétek el, kinek a címére küldhetem; aki vállalja, hogy otthon szét postázza.

Hajni, már a 3. emilt írtam, de nem megy át! Hogy tudok akkor töled sz-t kérni???? Kép
mian

Musi!!!!
De örülök, hogy itt vagy (késön vettelek észre!)
Jó, hogy idetaláltál! Kép
És ne szerénykedj, bátran mutasd meg a tetteidet!!
mian

Ancsa!
Küldheted az enyémre is, úgy is nekem is kell feladni SZ-kat, kiegészítenem az enyémekkel és úgy küldeném tovább.
Címem megvan?
phaedraa

Siena: már a középkorban is ismerték ezt a vöröses színű festéket. Természetes lelőhelye a Spanyol Siena környékén volt(van), itt található a természetes cinóber, más néven a higanyszulfid, ami a szín alapja. (nem magamtól vagyok ám ilyen okosKép)

Koda!
Zsiráfos helyett zsírfoltosat olvastamKép Az nekem is van bőven...

Hajni!
Nem vanilia, hanem elefántcsontszín ez a festék a bal oldalon. Kb másfél deci diszperzit+kettő(!) csepp mustársárga Aquacolor színezőpaszta.
(egyébként meg örülj, hogy kaptál virágotKépKép)

Anita!
Hú, ezek nagyon szépek, roppat irigy vagyokKép
Azért gondoltam, hogy oda is benézhetnél, mert valakitől láttam gobleint. Azt tudom, hogy Áfonya is műveli...

Virág!
Zöld korszakKép
Ilyen cserépre vágyom, mint a Te bal-csereped...

Juborka!
gyerünk-gyerünk, várom ámKép Jó ötlet a tejesdoboz, olyan kis buciKép És szépen írsz is. (jól megaszondtamKép)
csii

Csi,

Köszi az infót, oks, benézek oda is akkor.
Amúgy milyen lett szerinted az első képem? a naprafogós?
tűrhető? csináljam tovább, vagy maradjak a gobelineknél?
drezsy

Csi!
Itt vagyok, itt vagyok, csak lefektettem a picurt, hogy belevághassak... Szóval fogsz egy tejesdobozt,vágsz a tetejére egy lyukat, kiüríted, aztán persze kiöblíted. Ezután a tetejétől a talpáig középen elvágod egy jó nagy recés késsel. Ha ez így még nem lenne elég egyértelmű, akkor mindjárt megnézheted a képtárban, lefényképezem és felteszem.

Kép
Kép
Kép
juborka

Drezsy!
Szerintem nagyon szép lett a napraforgós képed! Nálam ez első (elsők!)a kukában landoltak. De te nagyon ügyes vagy!!

Kép
Kép
Kép
juborka

Tejesdoboz öntőforma Csinek:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Boooooooooocs!
Nem ide akartam!!!!

Kép
Kép
Kép
juborka

Csi,
virág bal-cserepe: arra gondolsz, amelyik inkább egy gyümölcstálra emlékeztet? Nekem is vanKép, Tescoban vettem párat, akciósan 199.- volt (ha jól emlékszem)és Gigant cserép a neve. Majd ha hazatalál a fényképezőm, megmutatom, milyen gyümölcsös tálat csináltam belőle.

Akkor most leírom a körtés cserepem keletkezését. Tudom, már nem most kérdezted, de fáziskésésben vagyok, bocsKép (erről van szó)
Szóval az benne a 2 újítás -már legalábbis részemrőlKép-, hogy
1. mikor felragasztottam a SZt, utána a kész képet átkentem repesztővel. Kb. 2 óra múlva, mikor megszáradt, ismét tettem rá dekupragot. mikor ez is megszáradt, a repsztő megrepesztette a dekupragot. Ennek kiemelésére, azt hittem, jó lesz majd a nagyon-nagyon felvizezett barna festék. Nem lett jó. De jó lett másra. Ugyanis nyilván ott, ahol lakk érte, nem fogta be, de körülötte, ahol csak alapozófesték volt, ott nagyon szép patinás hatást adott a vanília színnek (sk. keverés sok-sok fehérbe nagyon pici narancs+napsárga).
2. aztán hogy ne menjen kárbaKép a repesztővel való pepecselés sem, immár piros Aquakolorral töményen bekentem a repesztett felülettel, és rögtön vissza is töröltem egy nedves ruhával. Így a repedésekben benne csücsül a festék, de máshol nem.

Jó kis szórakozgatás, azóta már több csetresz is készült így.
De most rohanok, mert megint nincs időmKép

Jamina
Ui: mondd meg nekem, honnan szedjek <u>búzát?!</u>
jamina

Phaedra

Talán azt kérdezd meg Csitől,hogy honnan szedett arany tojást tojó tyúkot!KépKépKép

Csí
Te nekem hosszú Í vagy,így pedig mehet,még JamiKépnak sem szúr szemet!KépKép
Egyébként elkészült a kép,du felpakolom.Én szerelmes vagyok belé,pedig tele van hibákkalKép.És képzeld,a lámpám is régóta készen van(a keresztszemes),csak a kép nincs itthon.Pedig nagyon eldicsekednék vele!Kép

Virág

Nekem tetszik a narancsfa is,de jobban érdekelnek a zöldek.Azt látom,hogy álmennyezeten van(jól látom?),de azt is jól látom,hogy nincs keretezve,csak ráfestetted?

Pussz,Anyapoc

anyapoc

Lányok,
ha legközelebb becsúszik olyan malőr, mint az előbb Juborkánál is, akkor annak a sornak a végén, ahol a dátum is van, láthattok egy kis Szerkesztés ikont -egy teleírt papírlap ceruzával-, ha arra rákattintotok, akkor 5 percen belül szerkeszthető az üzenet, tehát ki lehet törölni az oda nem illő dolgokatKép
J.
jamina

Jamina!
Most, hogy elolvastam az üzenetedet, gyorsan megpróbáltam szerkeszteni (kitörölni a képeket), de azt írta ki, hogy már túlléptem a 30 perces határidőt. Legközelebb jobban figyelek...

Kép
Kép
Kép
juborka

Gabomamo!
A képárba felteszek neked még egy rózsás képet. Ez még az első repesztések közül való, egy kicsit el van rontva a kerete, mert nem egyenletesen vittem fel rá a második réteg festéket.

Kép
Kép
Kép
juborka

Drezsy!

A macik a postán lesznek délután. A héten meg kell, hogy kapd. A képed nagyon jó, az én első "művem" is a kukában landolt!

Csi!

Te tényleg nagyon jókedvű vagy! Jó volt ez a zsiráfos-zsírfoltos!

Hajni!

Olvastad az előző levelemet??? Tudod! A zsiráf.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Bocsi, hogy ennyire eltűntem, de a kicsik betegek voltak, meggyógyultak és ami addig elmaradt, azt is be kellett pótolnom, így a netezés csak ritkán jött össze, de most végigolvastalak Titeket. Ja és múlt héten az oviban farsang is volt, amiről a hiányzás miatt csak az utolsó pillanatban szereztem tudomást, így egy éjszaka alatt meg kellett alkotnom Miki jelmezét, cica lett, majd ferakom valahová és belinkelem. Kép

Veronix!
Mindjárt kell mennem az oviba, de ha hazajöttünk, küldök mailt a címemmel, jó?

Na megyek is.

Magdi
gallainémagdi

Itt van a festőszalag, amit említettem ->
http://www.tesa.hu/consumer/products/detail/0,1011,23134,00.html

Magdi!
Soraid elején már meg is fogalmazódott bennem a kérés, hogy légyszí' rakd fel a jelmezt Kép)
phaedraa

Gabomamo... és akit még érdekel!
Feltettem a képtárba egy természetes sziénával festett keretű képet.

Kép
Kép
Kép
juborka

Húúú, reagálnék én mindenre, de ezt a fadarabot kaptam ajándékba az imént, és biza' nem tudok betelni vele.
Nem látszik a képen rendesen, de nagyon erezett gyökér-darab ez, a saját lábán megáll, és van vagy hat centi vastag.
Eresszétek el a fantáziátokat... Ki-mit kezdene vele? (én már tudom, de nem árulom el, mert dög vagyok)
csii

Szilvi,
megvannak még a desszertes sz-k?

és Koda,
neked az, ahol 3 maci van a nyárfa alatt?

Csi, Kép
Virág

Sziasztok Lányok!

Küld valaki mostanában szalvikat Németországba Ancsának?
Van nálam egy kisebb kupac.
Azt írta, hogy beszéljünk össze és küldjük együtt.
Akár én is küldhetném, de a kis huncut, hiába könyörgök nem adja meg a címét:-)

Üdv:
Szandra
krampuszmama

Szia Virág!

Bocs, hogy beleszólok.
Ha esetleg nincs Kodának, én szívesen adok.

Üdv:
Szandra
krampuszmama

Virág!

Van macis szalvéta 3 macival. Szívesen adom! A narancsfásból volna még???

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Csí!
Ez olyan szép fadarab, hogy én így natúr hagynám.
phaedraa

Csi,
en oranak, tudodKép

-Afonya
afonya

Szandra,

en is kuldok ANcsanak, akkor megvarod az enyemet?

gabomamo
gabomamo

Juborka!
Ha képet teszel a képtárba, akkor onnan másold át ide a címét, akkor innen egy kattintással meg tudjuk nézni, és nem kell letölteni az egész képtárat, ami modemmel kissé macerás...
Képfeltöltés után JOBB gombbal a képre kattintasz, majd a Tulajdonságokra. Az ott lévő címet (URL) kell idemásolni.
Itt egy nagyon jó szemléltető ábra a kép linkeléséhez

Hajni művei:
Első mű:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64756.jpg
Második mű:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64757.jpg
Dobozka:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64758.jpg

Juborka képei:
Természetes szienna:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64838.jpg
DEKA repesztőlakkos:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64850.jpg
Rózsás kép Gabomamonak:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64857.jpg

Itt pedig egy másik gyökér, sajnos nem jön át a képen a forma:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64932.jpg
Ezt gyűjtöttem a minap az erdőbenKép
csii

Magdi: megvan a címed, holnap postázok, meg Gabomamonak és Jaminának is: )
veronix

Juborka,

nagyon szep a rozsas, asszem nekem is van 1 ilyen szalvetam. De a keret is nagyon teccik.

Jucus,

40 fokon mostam, de elegge tonkrement. Biztos csak kezzel lehet.

gabomamo
gabomamo

Juborka,
nagyon tetszenek ám a munkáid!!! Itt irigykedek, hogy milyen jól választod meg a keretek színét. Kép

Szandra, Koda, köszi. Koda, van. Kép
Virág

Veronix!

Bocs', hogy eddig nem válaszoltam. Postázhatod az én címemre a Kata szalvétáit is, mi úgy is találkozunk. Köszi

Gyöngyöske
gyöngyöske

Virág!

Akkor csere-bere fogadom? Mail ment.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!
Teljesen új vagyok. Szépek az alkotások, ügyesek vagytok!
Én is tettem föl szalvétákat:www.babanet.hu/albumok

Üdv Csucsu
csucsu

Lányok!
Nekem is van egy pár szalvétám, amiből szívesen
küldök nektek is, aki kér. Igaz én még nem csinálom olyan nagyban mint tiKép
Ha valaki bármelyikből szeretne, csak szoljon bátran!
Itt tudjátok megnézni őket:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1587
musi

Néhány hónapos kihagyás után megszültem:
tájkép1
tájkép2, Jamina után szabadonKép!

Azért van két részletben,mert nem fért bele a szkennerbe egyben.Tudom,hogy el van csúszva,meg a repesztés sem sikerült,de nekem nagyon tetszikKép.És nem ilyen csúnya színű igazából ám!

Ne tessék hangosan kritizálni,mert gyógypuszikat dobálok!!KépKép

Anyapoc

anyapoc

Jajj és itt láthatjátok a "műveimet". Ami ugyan nem csak szalvétázás, hanem vegyes, de várom a kritikákat.
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1580
musi

Bocs, itt találjátok a szalvétákat:http://babanet.hu/album/main.php?album=1726
csucsu

Sziasztok!

Pénteken elutaztunk, vasárnap érkeztünk haza, de csak most van időm a topikra. Még nem sikerült mindent visszaolvasnom, de haladok.

Keresem ezeket a "tündéres szalvéták".
http://www.bastelpark.de/default.php?cPath=126_132_223
Ha valakinek van valamelyikből felesleges, akkor szeretnék Vele cserélni. Eddig még csak a 1071-es van meg.

Virág!
Nálad láttam készen "tündéres" képeket. Nincs véletlenül felesleges, de ha a lelőhelyet megadod, úgy is jó, mert 2 hetente járok Pestre.

Kata, Koda!
Ma megnéztem a Metropolban az új üzletet, sok szép szalvéta van, sokféle alakú üvegek, fakeretek, fadobozok, fából kulcstartószekrényke, mágnestábla, zebkendőtartó (csak 600 valamennyi Ft, én a Teskóban kb.1100-rt vettem), ragasztó-lakkok, festékek, spárgák stb.

Phedra!
Pillangós szalvétákat összekészítettem, holnap adom postára. Ez ügyben írtam neked mélt.

Veronix!
Írtam Neked mailt.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Szia Csucsu!

Üdv a fedélzeten:-)
Megtetszett egy-két szalvétád, de nem találtam email címet, ahova megírhatnám az óhajom.
Az én csere szalviaimat itt találod:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1704&PHPSESSID=f981fdc20c7ea4e7e8506dc0c1 c2fc48

Szandra
krampuszmama

CSucsu!

Profilba tedd be az emailcímedet mert szeretnék kérni tőled szalvétát!

Musi!

Jobb később mint soha!(idetalálni)

Jucus
20170114224602

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?