Új privát üzeneted érkezett!

De lehet kapni, csak nem találtam meg a katalógusban. Ha megtalálom megírom az árát.
Elméletileg mindegyik fajta mágnesnél elég, ha belenyomod a gipszbe, de nekem eddig, ha csak így helyeztem bele, egy idő után mindig kipotyogott.
phaedraa

Pheadra!
És olyat nem találtál amit én vághatok méretre? Tudod mint azok a reklám-hűtőmágnesek.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Virág!
Olyan picinek látszottKép
Konyha?

Kata!
Az első tányérnál én is visszahajtottam, nekem sem tetszett. Azrán mikor sokat készítettem egyszerre, akkor nem ragasztóztam le a szélét, hanem száradás után, mikor már vágható volt a szalvéta, szépen körbevágtam, és beragasztózva visszahajtottam.

Anita!
A temperát némely dec.ragasztó is elmaszatolja. Ha a temperát festékbe teszed színezőként, akkor a festék kötőanyaga megköti azt, így nem lesz később oldható.
Ha csak a keretet szeretnéd temperázni, akkor az is jó lehet, hogy a meglévő dec.ragasztóval átkened, de ne pacsmagold sokáig a felületet. Ekkor a dec.ragasztó vízzáró réteget képez a tempera felett.
Lezárásnak jó mindenféle lakk, de a lakkspray is.

Ancsa!
Engem akkor nem enged be a képtár, ha akkor akarok feltölteni képet, amikor még nincsen beírva az azonosítóm. Ha először beírom, és aztán kattintok a feltöltésre, akkor megy simán.
csii

Csí-puszi-nyuszi

És a "Jami" mehet?KépKép
Kép szárad a fűtőtesten,mert újságpapírral borítottam a keretet...aztán elfelejtettemKép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Ha nem kapok papírmasé port, akkor mit használjak helyette. Tudom kell hozzá papírfecni, forróvíz, és még valami. De mi az? Valami ragasztószerű. Csi! Te ebben mester vagy!!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Csi, köszi, elekezdtem festeni
jah, és még egy kérdés
ha olyan keretet csinálok, ami esetleg több színű, nem szoktatok valamit ragasztani az élekhez, hogy szép egyenes legyen a vonal?
kb értettétek mit kérdezek ? :-)
drezsy

megyek a városba, megnézem itt a darabos mágnest, ha megtudok valamit, közzéteszem
feltéve ha érdekel vkit
drezsy

Gabomamo, Hajni!
Ide tettem az albumomba a mai szerzeményeket is, válogathattok!

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1672&page=1

Kép
Kép
zsuzsimano

Ancsa,Zsuzsimanó!

Csomagok úton!

Jucus
20170114224602

Sziasztok!
Koda!
Papírmaséhoz tapétaragasztót szoktak adni, Papírnak az üres tojástartókat tudom javasolni!

Hűtőmágnes ügyben: Ha javíthatatlan hűtőtök van, szedjétek ki belőle az ajtózáró mágnest, ami körbefut az ajtó peremén. Egy életre elegendő mágnesetek lesz. Én sajnos a hűtőkidobás után fél évvel jöttem rá erre, akkor lett volna szükségem rá. Bátrabbak próbálkozhatnak lomtalanításkor is az utcákon.
Toma
toma

Toma!

Köszi! Gyorsan ki is próbálom! Kiköltöztetem a tojásokat. Arányokat nem tudsz? (Mennyi víz, papír, ragasztó)

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

krampuszmama

Koda!
Utánanéztem, de pontos arányokat nem találtam sehol. Már nem emlékszem hogy én mennyit tettem bele, régen volt. Szerintem tépjed apró darabokra a tojástartókat, és öntsél hozzáannyi vizet, amennyit felvesz. Tapétaragasztó nagyon kevés kell, helyette lehet lisztet is. Turmixold össze vagy hagyjad állni egy napot, vagy főzzed egy kicsit. Ne ijedj meg, elég undorítóan fog kinézni.
toma

Kata!
Három hozzászólással feletted->

"Mágnesszalag-> öntapadós a Kreatív Hobby-nál
12 mm széles, 398.-/m
Az öntapadós felülete gyenge, ragasztó pisztollyal 'rásegítek'."

+ Archív 2004 Február 15 vasárnap - 11h 12:->
"Mágnest lehet kapni méterben (én ezt szeretem), ezt ollóval simán lehet vágni a megfelelő méretre, de kapható darabra is. Száradás és festés után ragasztó pisztollyal szoktam ráragasztani. Az előbbinél arra kell ügyelni, hogy ne vágd túl kicsire, mert akkor csúszkál a hűtőn."

Papírmasé-> régebben találtam egy nagyon jó weblapot, ahol elmagyarázzák az arányokat és a folyamatot. Ide is bemásoltam a linket. Most nincs időm megkeresni, de a keresővel, akinek kell könnyedén rá tud navigálni.
Sőt, ha jól emlékszem, Gigóca is leírta.

Phaedra
phaedraa

Kata!
Gyönyörűen fotózott, sokatmondó kép a "Szalvéta találkozása a tányérszéllel" címen kiírt pályázat győztese.Kép
Mondtam, hogy nem lesz ott semmiKép
Az a mágnes, amit vágni szeretnél formára, az az, amit fentebb szótárfüzet-nagyságú mágneslapnak neveztem.

Csatlakozom Tomához, az ázott papírtrutymó (szép szóKép) roppant visszataszítóKép Én bekevert tapétaragasztóval öntöm fel rögtön, akkor legalább a tap.raggal nem kell kűzdeni. Segít rajta a botmixer. Nagyon-nagyon lassan szárad ki a papírmasé.
Én is főztem már liszttel is, nem volt köztük különbség.
Anyagában is lehet színezni, ha keveréskor festéket teszünk bele, vagy kreppapírból készítjük.

Itt van egy enyhén giccses aranyfényű tojás

Anyapoc!
A Jami mehetKép! Ha nem mehetne, akkor én sem lehetnék Csi.
Vagy nem is lehetek?
Üdv.
Cs
csii

Phaedra!
Ok, ok, nagyon-nagyon aranyos vagy, hogy még vissza is kerestedKép. Nekem olyan kellene amit mondjuk gyerektenyérnyi darabokra is vághatok. Te csíkot is írtál és méterre kaphatót is. Na engem utóbbi érdekelne. Ezt is lehet Hobby-ban kapni? Mit jelent az, hogy méterre (vagyis az tudom mit jelentKép)? Milyen széles?

Csi!
Tényleg nem kellett volna, azért nagyon köszi. Így tényleg szebb.Kép Nem véletlenül lett a pályázat győztese.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Papírmasé->
Pontosítok Kép Többen is próbálkoztunk vele és írtak róla okosságokat. Teljesség nélkül, Csí, Gigóca, Rzsuzsi, én (bocs, ha vkit kifelejtettem Kép )
Ide most csak a konkrét keverési arányú hsz-kat másolom be, de a tapasztalatok miatt tényleg érdemes visszanézni az archívot

2003 Október 05 vasárnap - 08h 42
Papírmasé
1 1/4liter vízet összekeverni 1/4 kg lisztte.
2-3 újságpapírt 2x2 cm-es darabokra tépni.
a lisztet öntsd a tálba, fokozatosan keverd hozzá a vizet, míg teljesen csomómentes nem lesz. keverd a masszába az újságpapírt, és hagyd állni 2-3 órát, amíg a papír meg nem puhul.
Én ezt találtam receptként.
Üdv Gigóca

2003 November 27 csütörtök - 10h 48
RZsuzsa -> http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/48543.html#POST211795
Én a papírmasékat papírcsíkokkal csinálom, amit tépkedek és a csíkot megmártom tapétaragasztóba és rá az alapra.
A gömb alapja papírgalacsin a rengeteg újságból, a lényeg jó keményen gyürd me, a gyerekek ehhez jól értenek Nagyokat is lehet csinálni. A papírgömb hozzávalói A csíkok legyenek kb 1 cm szélesek, kisebb gömbnél kisebb.
Így ragaszd a csíkokat és átérjen a tetejétől az aljáig.
egyréteges gömbök amivel valaki labdázott száradás előtt és nem pattant vissza. A piros gömb Media Markt újsággal van befedve, már csak keveset kéne festeni.

Papírmasé gömbökből hatalmas hóembert is lehet csinálni a suliba, a gyerekek biztos élveznék a tapasztást papírból

Érdemes még Csi okosságait is visszakeresni, mert ő elég sokat írt róla folyamatában, jól, követhetően.

Én pedig ezt az oldalt találtam anno, ami sztm nagyon szemléletesen elmagyarázza -> http://www.hulladek-suli.hu/jpapir4.htm
Részemről én felhagytam a kísérletezgetéssel, túl sok időbe telik a száradás, így elvesztettem a türelmemet e technikával Kép
phaedraa

Csí!
Nekem nagyon tetszik az arany tojásod. Mivel festetted?

Kata!
"Mágnesszalag-> öntapadós a Kreatív Hobby-nál
12 mm széles, 398.-/m ..."
phaedraa

Juborka képei a Képtárból:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64476.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64478.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64479.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/64477.jpg

Ezt a szöveget mellékelte hozzá:

Nagyon szépek a munkáitok!! Én is felteszek néhányat a sajátjaim közül... (bár én még elég kezdő vagyok)
csii

Virag,
kosziKép Ahogy elnezem az eredeti sablont, valamelyik stenciles odalrol lehet. A kepem megvan, ha kell, el tudom kuldeni.

papirmase: en is probalkoztam vele, en is feladtamKép Az, hogy gusztustalan trutyi, az csak tavolrol fedi a valosagot, annal sokkalta rondabbKép Es nekem a botmixert is osszefogta az ujsagpapir olomja /?/, lemosni nem sikerult, igy par fozes utan lekopott, ugy, ahogy Csi megjosoltaKép

-Afonya
afonya

Sziasztok
Még csak bejelentkezem, most jöttem haza, majd jövökKép
Hajni
hajnii

Hja, és még annyi, most néztem, él már az új mail címem: vimizo@vnet.hu ha írt valamelyikőtök a régire küldjétek el ujra létszives erre mert a másikra nem jön már át semmi.
Hajni
hajnii

Phaedra!
Hát arannyalKépKép
Komolyan: befestettem piros akrillal (g.kesztyű a kézre, tenyérbe akril), majd száradás után ugyanígy bronz-gyöngyházzal dörzsöltem át.
Sztem ez nem az "ehető" kategória, de én eleve nem szeretem a festett tojásokat megenni.

Anita!
Próbáltál már celluxot felragasztani?
Akkor csak egy egyenes csík marad. Sosem csináltam, mert nekem nincsenek határozott vonalaim. Azaz a képeimnek nincsenekKép
csii

Tudtam, hogy valamit elfelejtettem.
Celluxos csikot en gipszkeretem probaltam, nem igazan jott be. Nehol sajna alafolyt /ugyan nem teljesen sima volt a keret, hanem "mintas"/. Ritkan csak, de epp eleg volt ahhoz, hogy tonkrevagja a keretemetKép

-Afonya
afonya

Lányok!

Köszönöm a sok utánanézést a papírmasénak. Hát... nem biztos, hogy kipróbálom. Nem tudok várni..
Azért nagyon kösz Phedra, Csi, Toma, Afonya, Kata!

Hajni!

Pizsis maci és még egyebek a postán.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Phaedra!

Ok, hagyjuk.KépKépKép
Nekem az nem jó. 12mm nekem keskeny. "Nekem olyan kellene amit mondjuk gyerektenyérnyi darabokra is vághatok." Inkább holnap szétnézek a városban.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata
Ilyet keresel?? Amire írva van az az. A gyerekképek A4-es méretűek, a lapmágnes A5-ös méret. Van 2 felesleges darabom, ha kell elküldöm.
Hajni
hajnii

Hajni!

Igeeeeeen!Kép A héten szétnézek itt Miskolcon, ha nem kapok, jelentkezem.Kép Előre is köszi!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Áfonya, Anita!
Áfonya írásában most tünt fel nekem a cellux kérdés. Erre a célra sztm van egy jobb megoldás (mármint nálam bevált Kép ). Nem tudom a nevét, de körül írom és a háztartási boltban ez alapján biztos tudni fogják. Tehát-> Lehet kapni direkt festéshez, mázoláshoz egy papíranyagú ragasztótekercset, amivel pl. a villanykapcsolókat, a parketta-szegélylécet, az ajtó széleket stb. szokták leragasztani, hogy azok ne legyenek festékesek. Én ezt már használtam többször is és sosem folyt alá a festék.

Holnap majd megkérdezem a boltban, hogy pontosan mi is ennek a neve Kép

vagy Csí, mint kisokos, biztos tudja... Kép
phaedraa

Bocsi, hogy olyan össze-vissza tettem fel a képeimet a képtárba... köszönöm Phaedra jótanácsát, most már a feltöltésnél buzgón enterezni fogok. Ha sikerül most is megpróbálok feltenni néhány képet.

Kép
Kép
Kép
juborka

Juborka!
Nem kell bocsánatot kérni, nincs miért, csak már kitapasztalgattuk és így könnyebb nézni .
Kép
phaedraa

Sziasztok

Csi,nekem bejött a celluxos megoldás, és alá se folyt a festék.

Phaedra,
valóban,az is jó megoldás, a nevét én sem tudom pontosan annak a ragasztószalagnak, de tudom miről beszélsz.

Képzeljétek, kész az első képem
reggel teszem fel közszemlére :-)
minden véleményt várok, kritizáljatok, mit hogyan csináljak legközelebb, abból fogok tanulni...

ja, és lesz fent pár db szalvéta is, most vettem őket, de negyede, fele cserélhető
drezsy

ja, és a keretet amúgy temperával festettem, amit átkentem lakkal, hogy milyennel, ne is kérdezzétek, itthon találtam, még a kisfiam kiságyát kentem le vele annó, jó egy éve. És kicsit sem oldotta fel a temperát

néztem itt zalaegerszegen a mágnest.
van olyan, ami kb akkora mint az egyforintos, 10 db van benne és 266 Ft
hát most ilyet vettem,de volt téglalap alakú is, annak 67Ft darabja

kinél mennyibe kerül amúgy 1-1 db szalvéta?
itt, 45-50Ft
drezsy

Sziasztok!

Ide találtam én isKép
Előszőr is mindenkinek gratula a remekművekhez!!!

Ancsa: szuper jo az ora amit vettél, de sajna egyenlőre nincs ötletem, hogy mivel díszitsd. De rajta vagyok a kérdésen!

Megprobálom majd feltenni egy két "művemet" a másik topicba, remélem sikerülni fog.
musi

Nálunk (ez Debrecent jelenti) 35-55 ft között lehet szalvétákat találni. Nekem is van néhány cserélhető, felteszem őket a képtárba

Kép
Kép
Kép
juborka

Cs!
aszittem van aranytojást tojó tyúkocskád!
Kész a húsvéti koszorú, holnap felteszem.

Hajni,
most akkor melyik címre lehet írni? nem voltál túl egyértelmü! Kép

Jucus,
köszi, lesem a nagy táskás embert. De tapasztalat 2 hét elött sosem ér ide! Kép

Zsuzsimanó,
mi nem válogathatunk a szalvétáidból?

Új szalvéták az albumban, aki érintett, SOS írja az igényét, mert szeretnék postázni!
Vettem ma egy órát (kép a galériában!) Csak az nézze meg, akinek ez a stílusa és irígykedni akar!
Ötleteket szívesen fogadok, mert addig már eljutottam egyedül is, hogy lecsiszolom, megrepesztem és......??

Szandra,
emil megy!
mian

Nem tud véletlenül valaki arról, hogy HOL lehet "természetes siena" színű festéket kapni???? Én Debrecenben sehol sem találok, pedig nagyon tetszik a színe

Kép
Kép
Kép
juborka

Mian, van 1-2 szalvétád ami tetszik
itt jelezzem az érdeklődésemet, vagy mailben?

Juborka, az milyen, mármint a "természetes siena" milyen kiszerelésben van?
ha gondolod, itt az ország másik végében utána nézhetek,ja, most nézem majd meg a szalvátáidat
drezsy

ahogy irtam, akkor holnap felteszem a szalvétákat.
meg ha nem gond, tehetek fel saját festésű, és kivarrású gobelineket is?
drezsy

Ancsa!
Dehogynem, válogathatsz!
SŐT KÖTELEZŐ! Én is szívesen postáznék neked.Körülnézek csereügyben az albumodban, és emilezek.
Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Drezsy!
Sajnos nem tudom, hogy milyen kiszerelésben lehet kapni a természetes siena-t. Igazából nem tudok róla semmit, csak láttam egy kereten felkenve, és aki készítette, az elárulta a nevét. Semmi mást nem tudok róla... Már vettem siena-t (csak így simán), de annak nem olyan volt a színe. Előre is köszi, ha megnézed nálatok!

Kép
Kép
Kép
juborka

Ancsa!

A Mian-os albumban?Lehet,hogy csak én nem veszem észre az újakat?Megnézem mégegyszer!

Jucus
20170114224602

Megtaláltam csak trükköztél!

jucus
20170114224602

Ancsa, Hajni, Szandra!
E-mail ment!

Kép
Kép
zsuzsimano

Elég kezdő Juborka!

Nagyon tetszenek a munkáid!Például az Istenhozott táblákat milyen alapra készítetted?Nagyon jól tudsz repeszteni.

Jucus
20170114224602

Juborka! Drezsy!

Nekem is a kedvenc színem a "természetes sziéna". Akril festék, 22ml és ennek nagyobb változata kapható. Gyártó: PANNONCOLOR Művészfestékgyártó Kft. BP. Barabás u. 25. TEL: 260-0450. Minden művészellátóba kapható elvileg. TUBUSOS kiszerelésben van és nem üvegesben. Itt tartom a kezemben.KépKép
Elég kimerítő a válasz? Amúgy vidéken is kapható a műv.ellátókban.
http://www.pannoncolor.hu/ Itt nézzétek mag a vidéki boltokat.

Koda

Kép

Kép
koda

Drezsy!

Már tudom, hogy juttatom el a macikat. Csak nem tudtam megvalósítani ma a posta hibája miatt. Holnap rajta leszek. Keresek egy normális postát. Irgum-burgum.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Sajnos elbénáztam, kitöröltem az albumomat, amiben a szalvétáim voltak, kezdem ujra, most töltögetem, amit kész leszek írom be a linket.
Gabómanó
Ugye Veled mailoztam le? ha meglesz az uj album, légyszives nézd meg ujra és válasszKép

Gabómanó, Koda, zsuzsimama Tiétek megvan így is!
Ancsa méled még nem jött ide megKép
szóval a már működő címem vimizo@vnet.hu de a profilomban is benne van már a jó címem.
Bocs ha zavaros voltam, fáradt vagyok kicsit:o)

Kata, síkíts nyugodan ha kell a mágnes, nekem nincs rá ötletem, csak a heti menüt írtam rá:o)

A becézgetésekkel kapcsolatban, bocs!! Van egy netes ismerőröm, Ő ír így, és hát sajna az emberre minden hülyeség ragad, nem csak a dekop.ragasztóKép Mikor visszaolvastam az én szememet is bántotta nagyon, de már letelt a szerkeztési időmKép A pláne hogy kimondva mégjobban rühellem ezeket a szavakatKép Nem is bííírom elviselni, még ha a gyereknek gagyognak is...stb...Kép Csak csapjatok le rám nyugodtan!!!KépKépKép
Azért reagáltam kicsit megkésve, mert vasárnap mi igyekszünk kizárni a szgépet az életünkből, ma meg sok volt a dolgunk.stb...
Most még megpróbálom elolvasni a hétvégi terméseteket.

Hajni
hajnii

Lanyok,

akik irtatoi es kertetek sz-t. meg lesz tobb is felrakva, de meg nem volt idom, tehat verjatok meg azt us es majd egyutt kuldom, opk? Igaz, hogy irtam, amik most vannak felrakva azok nem igazi cserek, a csereket majd ezutan rakom fel, amikbol egesz csomag van. De azert ezekbol is tudok kuldeni, de csak negyedeket es csak abbol ahol a minta engedi, joí? Egyebkent ezek kozott mar azok is ott vannak amiket toletek is kaptam.

Mi az a termeszetes sziena?

Juborka, a rozsas zold keretes repesztos keped nagyon teccik. Imadom a rozsakat.

Ja a VF-el keszult polot kimostam mosogepben es tonkrement Kép Lehet, hogy kezzel kellett volna mosni?

gabomamo
gabomamo

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?