Hú lehet,hogy kicsit depisre sikerült, de amilyen helyzet most van, hát nagyon csúnya világot élünk úgy látom. Épp tegnap hívott a volt kolleganőm (aki helyett én mentem dolgozni és nem vették vissza mikor eljöttem), hogy otthon maradt így gyesen is, ami már lejárt októberben,és pénteken jár le a szabadsága, senkit nem tud elérni a cégnél (százhuszonvalahány embert küdtek el, a teljes munkaügyet, a könyvelést vidéki cég végzi, a főnökök már nincsenek vagy lepasszolják a témát), úgyhogy hétfőn bemegy, hogy akkor most jött dolgozni és majd lesz valahogy.
Amit még korábban olvastam: aki nem akarja felnevelni a gyerekét szülje meg és adja olyannak, akinek nem lehet. Majdem az, mintha azt mondaná az illető, hogy akinek nem törik el 5 évente a lába annak törjük el. Hát ez azért már csúcs! Persze nehéz az örökbefogadás, ezt mindenki elismeri, de 1. azért hogy neki öröme legyen nem teheti tönkre más ember életét sem anyagilag, sem érzelmileg, mert az a kis élet akkor is 9 hónapig bennünk él és nem lehet csak úgy ukk-mukk-fukk elfelejteni,nem beszélve a szülésről. Mindemellett csak másodlagos a munkahely elvesztése és a környezet elítélése. 2. gondolom sérült gyereket nem sokan szeretnének örökbe fogadni,márpedig a kockázat meg van. Ők mit szólnának hozzá, ha külön adót kellene fizetni a gyerekteleneknek??? Ez annyira felháborító! Sok embernek sajnos vannak más egészségügyi problémáik, pl. dialízisre szorulnak és végig kell nézniük,hogy a halottak szervét nem ajánlják fel a hozzátartozók, mégsem mondják azt, hogy akkor sorsolják ki a lakosságból azt a pár embert akinek az egyik veséjét vegyék ki. Vagy a műszívvel élő kislány anyukája sem mondja, hogy az árvaotthonból egy kisgyerek szívét adják az ő kislányának,mert azok a gyerekek úgysem kellenek senkinek.
Próbálom végig olvasni majd a hozzászólásokat, az elejét sikerült aztán ilyenkor ha elalszik a pocok fellépek 1/2 órára (még mosogatni sem tudok, mert a zajra felébred, úgyhogy ez az én saját magam szórakoztatására fordítható időm), de nagyon jó mások véleményét is olvasni, mert így érthetjük meg miért is ilyenek az emberek és miért ilyen a világ.
Tegnap megdícsérték a lépcsőházban a kisfiam overálját 1000 ft-ért vettem a ruhavásáron) és hozzá tette az illető,hogy idén már úgysem lesz pénzünk ruhát venni. Aztán arra gondoltam, hogy a negyvenes fia és menye mindig kiskutyával jön hozzá, valószínűleg nincs unokája és a saját fájdalmát akarja másra is ráosztani. Van a házban más kisgyerek is, egyiküknek lehetne a pótnagyija, csak a játszótéren vagy egy mikuláskor egy csokimikivel, egy névnapi plüssállattal, vagy majd még tőle is megkapom, hogy szüljek már egyet az ő fiáéknak is? A gyerekben sok az öröm, sok a lemondás is. Ismertem egy párt. Nem fogant természetes úton gyermekük, az anyuka többször vett részt lombik bébi programon. Egyszer saját felelősségére hazajött a kórházból, mert ő nem fog kilenc hónapot végig feküdni, egyszer 3 embrió is megfogant, és ő csökkentette, mert annyi gyereket nem tud felnevelni. Egyik terhessége sem maradt meg. Azóta örökbe fogadtak egy kislányt. Már elköltöztünk, nem tudom hogy nevelhetik, hoz-e érte áldozatot-lemondást vagy még most is a saját kényelme a fontosabb (a most divatos fogyókúra, szoli, fitness, a látszat). Nem mondom hogy mindenki, de van egy másik ismerős házaspár is akik sikertelenül próbálkoznak, de ott a leendő anyuka így él, apuka pedig éjszakába menően dolgozik, hogy a látszat meg legyen: családi ház, bár fűteni nem tudják, két autó, külföldi nyaralás, aztán mikor rákérdezek: hát most nincs pénzünk már a kezelésre. Szerintem kicsit lassítani kellene, néha együtt lenni csak úgy, nem ketten kétfelé haverok-barátnők,nem múzeumnak berendezni a lakást, mert ott lelkileg vannak inkább problémák: terhesség alatti hízás, kakis pelus, felfordulás. De ez már más téma és közben Törpicseknek kikapcsolt az alvókája
letelt a saját fél órám, mindjárt megküzdünk a sárgarépa főzelékkel
madame sofi: te különösen, de mindenki más is vigyázzon, mert támadnak a bacik!
Dominika sokat gondolok az unokaöcsédre és a hugodra, iszonyat terhet mért rá a sors, néha arra gondolok, hogy akinek nincs gyereke mennyivel kevesebb fájdalmat kell átélnie, mennyivel kevesebb félelmet (betegségtől, balesettől, haláltól vagy csak "miért sírsz annyira keservesen kisfiam, hogy tudnék segíteni, bárcsak tudnál már beszélni"-től ) kell átélnie. És szegénynek az mekkora fájdalom lesz, mikor elveszti a kisfiát, belegondolni is szörnyű, nagyon-nagyon nehéz lesz nektek is sajnos. Van egy topik ahol gyermeküket elvesztők írnak, nem tudom olvasni, mert rögtön elsírom magam és rohanok a kicsimhez és aznap ha lehet még jobban szeretem és a világ legnagyobb türelmével vagyok iránta csak ezt soha-soha ne kelljen átélnem!!! ;-(
Mindenkinek legyen szép a napja, örüljünk mindennek ami nekünk megadatott és jó!