Új privát üzeneted érkezett!

Ancsa!

A levél nem drága és egy darab VL. belefér!!!!!!!!!!
Hol kell nézni a te gyönyörű szalvétaválsztékodat?

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Szandra!
Köszi, így már átjött!Kép
Én holnap megyek neked megnézni amiket keresel. Már kinyomtattam, viszem magammal.Kép

Áfonya!
Keresek!Kép
Sok katicásom van amit még nem tudom hová teszek, de most ez lett a mániám, a katicás szalvéta.Kép

Gabomamó!
Veszed az adást, hogy nem mi vagyunk a legöregebbek?
Jamina öregebb a hírös cserépgyárnál...Kép

Gyöngyöske!
Reggel már nem olvasok emilt, úgyhogy halasszuk máskorra. Dancsinak lesz uszásból bemutató óra és felétek járunk. Azért gondoltam rád. Semmi gond, majd legközelebb. Helyette/d/ benézek a Metropolba.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Ancsa!
Hogyha tényleg annyi sok szalvétád van, akkor én is kérek, persze csak miattam ne fáradj!
Koda!
Cumizik Kristóf, de nagyon. Csak szólj, ha szalvétahiányban szenvedsz, küldöm sz utánpótlást!
Jamina!
Megkaptam, nagyon tetszenek a szalvéták, remélem holnapra te is megkapod az enyémeket!
Szandra!
Várom a postást én is! Úgy néz ki, hogy végre én is csinálok dekopáncs albumot, címet írok, ha kész...

Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Kataaaa!

Gyertek Dodóval délelőtt, mert apika most mondja, hogy ő csak délutánra tudja magát szabaddá tenni!
Írok mélt is.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Kész a nagy mű, pihen az alkotó...
Fotóalbum: zsm dekopázsai

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok

Gabomamo,Zsuzsimano
Feladtam a csomagokat.
Bocsi a késésért .

Ja és én is megkaptam Zsuzsimano.
Köszi.Szuperek.
Sajna én csak negyedeket tudtam küldeni de remélem nem gond.
Ha valamelyikből esetleg kellene egész megpróbálom beszerezni.

Ancsa
Én szivesen elfogadok SZ-t ha már nagyon sok van és fulladás veszélyeztet.
Nem akarok rosszat Isten ments hogy belefulladj. KépCímet elküldöm.

Timi
Nagyon jó lett az üveg.Nagyon ötletes.
Ja és a bébiételüveges is nagyon jó én is már régóta készülök ilyen tett elkövetésére, de még nem jött össze.

Most rohanok.
Pussz
Szilvi
szedem

Gyöngyöske!

Ok, ok, nem kell kiabálni mert felébrednek a lányaid!KépKép

10 körül lennénk ott! Ha változás van csörgessük egymást, jó?

K.

KépKép

KépKép
kata007

Lányok 1000 bocsi az off-ért!!!!!

Gyöngyöske!
Még valami: nálam lesz a digit. gép. Esetleg ha valamit meg akarsz itt mutatni a lányoknak...Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Jamina!
Ma megszületett a barátnőm Szófia nevű kislánya. Kép
2450 gr, 45 cm, 35. hétre, de egészséges és minden rendben.

Kép
Kép
zsuzsimano

Zsuzsi,
ez nagyon jó hírKép, légy szíves tolmácsold jó kívánságainkat a kis druszának Kép. Azért 27-ig még kihúzhatta volnaKép

Most nem szószátyárkodom, nagyon fáj fejKépKépKép

Jajjjmina
jamina

Áfonya!
Köszi!

Kata!
Az egészek is átmentek? Mert arra jött egy hibaüzenet.

Gabomamo!
Te is megkaptad?

Szandra
krampuszmama

Virág!

VL=Vf.NA ez a Vliesofix ami egy fátyolszerű anyag és nagyon könnyen lehet vele textilre pl.szalvétázni.Burda boltban kapható.Timici ajánlotta!

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Én annyira béna vagyok. Már harmadik napja próbálok kiönteni egy gipszformát. (képkeretet)De mindig eltörik, amikor kiveszem a formából. Nem tudjátok véletlenül, hogy mi a keverési arány? Már úgy utálok gipszet keverni.
Most megyek és újból megkisérlem.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Szilvi!

Köszi az elismerést! A barátnőm mondta, hogy csináljak fűszertartót neki. Csak azt nem tudtam, hogy miből legyen. Aztán jött az isteni szikra, hogy ott van az a rengeteg bébiüveg. Azóta is gyűjtöm, meg az ötleteket is, hogy mit lehetne még csinálni belőle. Ha van ötleted, elmondhatnád. Köszi.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Újabb képeim
Kép
Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Csi
Szuper vagy!!!! Nagyon köszönömKép

Koda
Köszi az üveg leírását!! Nekem is állandóan széttörik az egyik keretemKép De a többi nem, csak ha abból akarom kivenni..

JaminaKép
Bocsi, itt a munkám.
Akkor mindent csinálhatok a képpelKép OK, és pl ha repeszteni akarom, akkor a szalétára tegyek lakkot repesztőt és??? Vagy már lakkor se, csak repesztőt??
Bocsi ha erről már volt anno szó, próbálom olvasni elejétől át a topicot, de a három Grácia nem hagy elég időtKép

Phaedra
Kerestem az archivban tavaly húsvétot, de itt csak augtól vannak nálam írások, vagy volt másik topic is? Rendben, megvárom a teljes száradását a ragasztónak.

Csi
Megnéztem Szilvi cserepét, igazad van, valami hasonlóra gondoltam én is..egyenlőre marad, majd ha találok rávalót, akkor ragasztokKép

Virág.
KösziKép

anyapoc
Most sül a sütőben a hamidKép

zsuzsimano
Meglestem az albumodatKép Szépek a munkáid!

Ébredeznek a lányok, most mennem kell. Igyekszem jönni, van is "Új" művem, lefotózom. Tegnap be sem kapcsoltam a gépemet, mert üres perceimben festettem--ragasztottam--Kép Most is alig találtam meg a billentyűzetetKép Tele az asztalom ecsettel, festékkel, szalvétávalKép

Hajni
hajnii

Hajni!
Vagány a kaktusztartód!Hol szerezted az alapanyagot?
Szandra, Szilvi!
Csomagot megkaptam, klasszak vagytok!
Szandra, Veronix!
ha minden igaz, ma eljutok a postáig, feladom a választ!

Kép
Kép
zsuzsimano

Hajni!
Előtte "ömlesztve" mindenféle kézimunkát a "Kézimunka, varrás, miegyéb..." topikban írunk és annak a képtárát használtuk. Amikor egyre-jobban elterjedt közöttünk a szalvéta mánia Kép akkor kezdtünk erre új topikot.

Ez ugyan nem a legjobban sikerült képem -> http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/30172.jpg , de ez amolyan átfestett kép. Nem a kontúrokat mostam el, ahogyan te szeretnéd, de az átfestésre jó példa. Ennél az alapozás miatt nem jöttek át - ill. eltűntek - ragasztás után a színek. Azóta is a legtöbb képemnél vannak átfestések, mert így jobban ki lehet részleteket emelni és festett hatásúbb lesz a kép.
Azt hiszem anno még azt is írtam, hogy én inkább szivaccsal pacsmagolom vagy újjal festem és nem ecsettel. Ha vmi még eszembe jut leírom, de ha van kérdésed dobd fel Kép
phaedraa

Bocsánat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem ide akartam rakni a képeket, hanem a képtárba. De siettem, aztán eirontottam. Azért most az egyszer nézzétek el nekem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Lányok!

A decoupage ragasztó után melyik a legjobb ragasztó, ami szintén jól működik szalvétázáshoz?????? Ez fontos lenne!

Köszi: Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Jamina, Szandra, Szilvi,

megerkzett a csomagotok, nagyon-agyon koszi, nagyon szepek a szalvik. igyexem minel hamarabb felrakni az ebyemeket is, de tegnap is buli volt itt nalunk, ugyanis szulinapom volt, a 36. Ettunk ittunk, mulattunk...

gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Szandra!
Igen, átjött, de már nincs pofám kérni.Kép
A csomagod is megjött, nagyon-nagyon köszike!
A Tied is postára kész. Ma kaptam 2 félét abból amit keresel.Kép A sajtos és az almás-szőlős.

Gigóca!
Szeretném megköszönni az almás felajánlását, nagyon ari vagy, de Szandrától kaptam.Kép

Koda!
Nálam a gipszkép keverési aránya 1 rész víz, 2 rész gipsz. Egy képbe mennyi kész gipsz kell? Öntsd fel a formát vízzel, kicsit löttyints ki belőle és ennyi vízre lesz szükséged. Dupla ennyi gipsz kell hozzá. Nem tudom miért törik el neked. Én 2-3 óra múlva veszem ki a formából és semmi baja.
Ragasztónak és vegyesen használom a dp. és a tapétaragit. Nagyobb felülethez, gipszképhez a tapragival ragasztok. Száradás után pedig átkenem dp. ragival, hogy vízálló és szép fényes legyen.

K.

KépKép

KépKép
kata007

GABOMAMO!
A Nap süssön RádKép!

Ancsa!
Jóasszony!
Ha legközelebb beszélgetünk a chat-en, akkor szóljom már rám, hogy Magácska a MianKép
Szék: zuesrt lecsiszolni, de rendesen! Akkor kaphat majd szép páclöttyöt, de jó lenne látni, hogy milyen tisztán. (a Kézimunka topikba is benézhetnél, ott Áfonya épp most "székelt")
Ezen a széken elférne némi raffia, esetleg spárga, de lehet, hogy csak én vagyok ilyen kötözködősKép
Tegyél fel egy színmintát a világosos liláról.

Gyöngyöske!
Miért nem feszítesz akkor vásznat??Kép

Kata!
Köszönöm ismét a kávét!Kép

Koda!
A gipsz keverési aránya rajta van a csomagoláson. Karácsonykor elhasználtam nyolc kiló gipszet, majdnem minden zsák más gyártótól volt. A gipsz/víz aránya 40-60%-volt, de az egyiknél a víz, a másiknál a gipsz volt a 60%. De általában a tejfölsűrűség a mérvadó.
Tetszik a vastag keretű formádKép
Próbáld ki egyszer a patinát rajta, jól kiemelné a ragyákat, éppúgy, mint Kata csavart mintáján, amit most nem lelek seholKép
A macis képnél meg vond át az egész képet hígított ragasztóval, akkor egyformán fog megtörni rajta a fény. Szép ez a zöld színKép
A dec.rag után a legjobban használható a taprag, azaz a tapétaragasztó. Nem képez vízzáró réteget, ezért patinázni, vagy visszaszedni a festéket nem lehet róla. Leginkább olyan felületekre használható, amit egyébként is letapétázunk (fa, gipsz). Nekem az üvegről lejöttKép. Nem lehet vasalni.
Bébiételes üvegekre jó lehet még a borászati üzletekben kapható parafadugó is.

Hajni!
Azt néztem az imént, hogy nekem a fapácos, és natúr-alapos képeimen kívül az összes darabom össze van kenveKép
A szalvétatechnika elöntötte a kézimunkás topikot, azért nyitottuk ezt. Áfonya kacsás képe jelent meg itt, mint első mű. Majd kikeresem, hogy mikor is volt pontosan.
Ugye milyen tök jó Szilvi karikás cserepe?
Átfestésre jó lehet az is, ha felviszünk egy kis színt a megszáradt ragasztott szalvétára, majd nedves ronggyal visszatöröljülk TELJESEN. Így a ragyákban bennemarad a szín, de mégsem látszik, hogy belepacsmagoltunk. Most egy fadarabot készítettem így, szerintem nagyon jó(nem a mű, hanem az eljárásKép)

Nna, most nézem, hogy majdnem mindenkit sikerült elismételnemKép
Inkább megint megyek jelmezt varrniKép

Csi
csii

OFF, de nekem fontos!
Holnap vidékre kéne mennem, de csak akkor, ha nem esik a hó.
Felétek, kedves keletiek, nem esik most a hó?
Ha valaki reggel az ébredés után hóesést lát, kérem jelezze itt!
Nagyon megköszönöm!
Bocsánat az offért!
csii

Csi!
Ha észak-kelet is érdekel, akkor 7 körül jelzem.Kép
Nem találod a csavart képem? Szégyen!Kép Na jó, segítek!Kép
A 4. és 6. falikép ilyen itt:http://babanet.hu/album/main.php?album=1660&page=2

Koda!
A fenti link amit nem talált Csi!Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Csi,

nemtom merre mesz, de majd jelzem, ha Szeged a z kelet. Tegnap este esett utoljara.

szandra, nekem csak 4 db szalveta jott at melben.

gabomamo
gabomamo

Kata, Csi!

Köszi a kimerítő válaszokat a gipsz és a ragasztó terén. Így már könnyebb lesz. A férjem költségtakarékosságra fogott.
Jelentem eltörtem a 3. képemet is. A 4. viszont sikerül!!!!!(és most jönnének a mosolygós kis arcocskák, ha ide tudnám varázsolni őket!).
A 4. kiöntött kép ott szárad a konvektoron. 1 méteres karantén körülötte. Aki arra megy nálunk, lelövöm.

Miskolc é-k, és nem esik. De nagggggyoooon hideg van.

Koda

Kép

Kép
koda

Jamina!
Iderepülek a galambok, köszönöm.

Szandra!
Tőled is megérkeztek a szalvéták, köszönöm. Jövő héten tudok Neked postázni.

Kata!
Sikerült az első gipszkiöntésem, de mikor tehetem rá a szalvétát, csak ha teljesen kiszáradt a gipsz? Az kb. 1 hét? Vagy már most is?
De megcsináltam azt a képet is amit mutattam, amelyik egy teljes szalvéta egy nagy kép, hungarocellre. Lehet hugarocelkeretre repesztőt tenni?
Igaz bemutatandó kész művem nem volt otthon, de a ccsereszalvétákat le lehetett volna fotózni, na mindegy, nem jutott eszembe, csak most,hogy leültem a gép elé.

Csi!
Ki szeretném próbálni a vásznas megoldást, de jelenleg se vásznam, se feszítő keretem, de az indexen már láttam ügyeseket.
OFF.Ja az időm is kevés kezd lenni, bár vége a vizsgaidőszaknak, de a szakdolgozat leadási határideje vészesen közeleg.
Én kb. 9-kor indulok holnap, akkor még megírom az itteni időjárási viszonyokat. Itt is tegnap volt egy hóvihar.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gabomamo!

Isten éltessen!!!Kép

Gyöngyöske!
Várd meg, amíg megszárad. Radiátoron 1-2 nap!

Koda

Kép

Kép
koda

Hú Lányok, köszönöm!
Eszem az sok van! Dunaújvárosba mennék, hát, az piszkosul keletKép

Gyöngyöske!
Jucus mondta Áfonyának úgy két hónapja, hogy próbálja ki a hímzőrámát feszítésnek.
Én anno sima bambuszpálcikával feszítettem, az is megtesziKép
Hungarocell-közbekotty: a repesztés attól függ, hogy a stiropor mennyire vízálló. Némelyik nagyon gyorsan benyel mindent, azon pocsékolás a repesztő, de működik. Az Austrotherm extrudált lemeze vízálló.
Ezek az általános plafonra való lapok közepesen nyelik.

Jut eszembe: hol lehet normális áron hímzőkeretet kapni? Keresztszemezők, nincsen tippetek?

Kata!
Megtaláltam a képtárat, de a kicsi képnél nem vettem észre, hogy az a pacsmagosKép Én erre gondoltam:http://babanet.hu/album/albumimages/1660/29485.jpg

Koda!
A ragyás képed törik el? Az nagyon macerás lehetKép. Próbáld meg befújni a kimosott formát öntés előtt Pronto-val, kicsit segít. Az ilyen rücsköseknek több száradási idő kell a kiszedés előtt. Feltéve, ha az törik el.

Na, így sosem lesz jelmezem....
csii

Sziasztok: )

Gyöngyöske: nem volt macerás, csak az olivás üveg egy kicsit. Ott mind a négy oldalát ragasztóznom kellett. A henger üvegeknél elég egy csíkoz húzni a nyakától az aljáig és szorosan tekerni. Ja és könyékig ragacsos ilyenkor az ember lánya: ))

Gwen: elküldtem Neked az e-mail címedre!

zsuzsimano: jó lesz, köszi: ) Én ma adtam fel Neked, mert tegnap olyan fejfájásom volt, hogy az ágyból nem tudtam kikelni.

Jamina: ))) Ott születtem és éltem 20 évig: )))) Te is pásztói vagy?: )

Szandra: nem kaptam emilt: (

Kata007: KovKatára: ) Nem tudom megkapta-e amiket én kértem tőle.

KovKata: írj nekem léci a veronix@freemail.hu-ra mert a nexus sem akar működni...:-/

Timi: ma Neked is feladtam a szalvétákat: )

Virág: köszönöm szépen: ))

Halkan jegyzem meg: ...Megint vannak új szalvétáim...: ) Innen az újak:
http://veronix.uw.hu/altalanos_decoupage/imagepages/image82.html

Gyöngyöske: megkaptam emil-ed, nézd meg az újakat, hátha tetszik valamelyik még, azt hozzácsapom: )
veronix

KovKata: előkerítettem az e-mail címed, írtam is: ))
veronix

Kovkata! Én is írok Neked, vannak igényeim, már ha le nem maradtam valamiről...

Kép
Kép
zsuzsimano

Gabomamo

Nagyon sok boldog szülinapotKép

Gigóca
gigóca

gabomamo,
utólagosan mindenféle szépet és jót kívánok Neked!!!!

Csi,
mikor beszélgettünk? Mellesleg Te milyen néven futsz a chaten? S Te miért nem szóltál, hogy Te vagy az?? Kép
Színmintát még nem tudok feltenni, mert a falaktól még messze vagyunk. De már nagyon sok dekorációt kaptam, szereztem és az mind világos lila. Azért gondoltam, hogy a széket is oda fogom tenni és valami szép lila kéne legyen.

Vettem/kaptam jó pár dekuplis újságot. Nagyon sok a jó ötlet benne és szépek a képek. Itt olvastam, (lehet, hogy Ti már rég tudjátok!!!) hogy a repesztölakk száradását úgy lehet meggyorsítani, hogy hajszárítóval 5 percig kell szárítani, majd ezt követöen kb. 30 perc múlva teljesen száraz, mehet rá a 2. réteg fösték.

Veronix,
csomag???????
mian

Ancsa: holnap megyek haza. Nem szólt a család hogy jött volna. Kezdek én is ideges lenni, de várjunk még egy kicsit. Bár légipostával jön én már nem bízok semmiben sem.
veronix

Veronix!

Köszi a szalikat, várom! Remélem a pénzt kapod!

Csi!

Képzeld, nem a ragyás képkeret törik. Ebbe lehet a legjobban öntani. Egy sima szélű keret törik. De talán úgy néz ki, sikerült a 4. öntés. (még jó hogy olcsó a gipsz!)

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Gabomamo!

Nagyon boldog szülinapot!!!

A többieknek köszi a jótanácsokat!!!

Süti
süti

Koda!
Mosolygó fejecske: kettőspont és bezáró zárójel egymás után : ) Kép vagy : ( Kép vagy : O Kép Én most szóközt tettem közé.

Gyöngyöske!
Nekem a csereszalvi nem jutott eszembe, de az igen, hogy a két csajszit lefényképezhettük volna.Kép Mondjuk a mosógépbe dugott fejjel.Kép
Gipszre már holnap szalvizhatsz. Én ráteszem a radiátorra és egy éjszaka alatt kiszárad.
A hungarocellre repesztést passzolom. Én még nem repesztőztem.Kép Látom Csi már kimerítő választ adott.Kép Köszi neki érte!Kép
Ja, és gratula az 1. gipszöntéshez!KépKép

Csi!
Azt a pacsmagost neked köszönhetem.Kép Tetszik is mindenkinek!Kép
Ezek szerint nem kell törni magam a miskolci időjárásjelentéssel.Kép

Gabomamó!
Én is! Én is!Kép Boldog Szülinapot!KépKépKép

Veronix!
Ha szépen megkérlek és még van, akkor raknál be nekem ezekből a Gyöngyöske borítékjába?
http://veronix.uw.hu/altalanos_decoupage/imagepages/image63.html
http://veronix.uw.hu/altalanos_decoupage/imagepages/image58.html

Gyöngyöske!
Ugye mehet hozzád?Kép Legkésőbb a talin ideadod.

K.

KépKép

KépKép
kata007

KovKata: Perszehogy!!: )
Cserébe kérhetek repülő katicát és tigrist?: )) Email elment?
veronix

Veronix!
Azt hiszem keversz minket. Vagy már én vagyok szétszórt!
Az előbbi nekem szólt, ugye?

K.

KépKép

KépKép
kata007

Jajj istenem: )))) Vak is vagyok: ))) Nem Neked szólt: ))) Bocsi: )
veronix

KOVKATA: Nem kérek semmitse mást, ami e-mailben ment annyi marad: ))

Kata007: persze, semmi akadálya: )
veronix

Akkor nekem mi a válaszod, ha ez nem nekem szólt?KépKépKép
22.05-kor volt a kérdésem.

Kata007

KépKép

KépKép
kata007

OkKép, mit kérsz cserébe?

KépKép

KépKép
kata007

2 szalvit: )))) Rád van bízva: ) Gyümölcsös vagy fűszernövényes vagy szafaris vagy macis: ) Ami tetszik: )
veronix

OkKép, küld a címed. Mailom a profilomban.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Gabomamo

Nagyon boldog szülinapot kivánok !!!

Szandra
Megkaptam a szalvétákat.Köszi.
Már le is gyártottam 3 gipszkeretet nekik Kép

Szilvi
szedem

Gabomamo: Boldog Szülinapot: )

Kata007: elküldtem: )
veronix

Szandra!

megkaptam a szalvétákat,köszönöm!

Csi!
Drága vagy,hogy nekem tulajdonítottad a hímzőkeretes tanácsot de sajnos a hímzéshez nem sok közöm van!Nem én voltam.

Áfonya!

Ideírom,hogz nagyon tetszik a széked.Az egyiptomi minta tökéletes!

Jucus

Jucus
20170114224602

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?