GABOMAMO!
A Nap süssön Rád
!
Ancsa!
Jóasszony!
Ha legközelebb beszélgetünk a chat-en, akkor szóljom már rám, hogy Magácska a Mian
Szék: zuesrt lecsiszolni, de rendesen! Akkor kaphat majd szép páclöttyöt, de jó lenne látni, hogy milyen tisztán. (a Kézimunka topikba is benézhetnél, ott Áfonya épp most "székelt")
Ezen a széken elférne némi raffia, esetleg spárga, de lehet, hogy csak én vagyok ilyen kötözködős
Tegyél fel egy színmintát a világosos liláról.
Gyöngyöske!
Miért nem feszítesz akkor vásznat??
Kata!
Köszönöm ismét a kávét!
Koda!
A gipsz keverési aránya rajta van a csomagoláson. Karácsonykor elhasználtam nyolc kiló gipszet, majdnem minden zsák más gyártótól volt. A gipsz/víz aránya 40-60%-volt, de az egyiknél a víz, a másiknál a gipsz volt a 60%. De általában a tejfölsűrűség a mérvadó.
Tetszik a vastag keretű formád
Próbáld ki egyszer a patinát rajta, jól kiemelné a ragyákat, éppúgy, mint Kata csavart mintáján, amit most nem lelek sehol
A macis képnél meg vond át az egész képet hígított ragasztóval, akkor egyformán fog megtörni rajta a fény. Szép ez a zöld szín
A dec.rag után a legjobban használható a taprag, azaz a tapétaragasztó. Nem képez vízzáró réteget, ezért patinázni, vagy visszaszedni a festéket nem lehet róla. Leginkább olyan felületekre használható, amit egyébként is letapétázunk (fa, gipsz). Nekem az üvegről lejött
. Nem lehet vasalni.
Bébiételes üvegekre jó lehet még a borászati üzletekben kapható parafadugó is.
Hajni!
Azt néztem az imént, hogy nekem a fapácos, és natúr-alapos képeimen kívül az összes darabom össze van kenve
A szalvétatechnika elöntötte a kézimunkás topikot, azért nyitottuk ezt. Áfonya kacsás képe jelent meg itt, mint első mű. Majd kikeresem, hogy mikor is volt pontosan.
Ugye milyen tök jó Szilvi karikás cserepe?
Átfestésre jó lehet az is, ha felviszünk egy kis színt a megszáradt ragasztott szalvétára, majd nedves ronggyal visszatöröljülk TELJESEN. Így a ragyákban bennemarad a szín, de mégsem látszik, hogy belepacsmagoltunk. Most egy fadarabot készítettem így, szerintem nagyon jó(nem a mű, hanem az eljárás
)
Nna, most nézem, hogy majdnem mindenkit sikerült elismételnem
Inkább megint megyek jelmezt varrni
Csi