Ildi,
Neked már semmit nem kell tanulnod.
Szerintem is az a lényeg, hogy következetes legyél. Tudják, hogy akármit csinálnak, nem fogja megkapni. Például a lányom nézegeti valamelyik hipermarket katalógusát:
- Anya, ha nagyon sok pénzünk lenne megvennéd nekem ezt a babát.
- Biztosan megvenném.
És erre megnyugszik.Vagy ha megyünk a hiperszuperbe akkor azt csináljuk, hogy egy nekik tetsző játék náluk lehet a bevásárlás alatt, de a pénztárnál kirakjuk. És ez hiszti nélkül működik. Szerintem is elég egyszer-kétszer nyerni a hisztivel, akkor tudja, hogy működik, például a boltban mindenki előtt előadott hisztielőadást végigaszisztálni fapofával, majd egy idő után közölni vele, hogy tetszik neked is az előadás, de ha végzett, akkor a pénztárnál megtalál, az már nehezebb - de ha közben röhögsz magadban, mert tudod, hogy mire megy ki a történet - akkor már nem is olyan nehéz.
Anyós kérdés: nem hiszem, hogy meg fog változni, de próbálja. Amikor még az elsővel vagy jobban parázol, de másodiknak már nem veszel annyi dolgot személyes sértésnek.
"Bezzeg Anna megengedte" szituáció:
- Igazad van, Anna tényleg nagyon rendes hogy megengedte. Szeretnél vele lakni inkább?
- Jó anya, szóljunk neki.
- Rendben mindjárt felhívom, de ő nem szokott esténként veled aludni, nem baj? / XY barátoddal nem tudsz minden nap találkozni? / Kedvenc játékodnak nem lenne helye stb..
- Akkor még egy kicsit maradok.
Mindent megvett-re, csak azt tudtam válaszolni, hogy neki van erre pénze, nekem nincs, úgyhogy legközelebb az ilyen irányú igényeit ott élje ki.
Ui: Én azért szeretem az aprónépemet, mert felnőttként nem tudnák annyit röhögni, ha ők nem lennének
Mmanya