Új privát üzeneted érkezett!

szep jo napot!!!

probalok potolni es reagalni. netunk meg mindig nincs sajnos. talan hetvege fele. mondtam is apanak, hogy jol kibabralt velem, amiert pont az elso szabad hetemen elvesz tolem titeket. :cry: hianyoztok am!!!elvonasi tuneteim vannak. ezert is hagytam ott a takaritast egy kicsit, es jottem at anyosomekhoz netezni!

szoval olvasok, aztan meg reagalok.
eslo kor meg csutortokrol:

[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznó
Mágnes! A CTG-s csaj olyan kedves, hogy jajjj! Élőben furi lesz nagyon. "Kedveságnes" "jöjjönágnes" "feküdjönleáges"...-ezni fog végig. Tök furi stílusa van! :)

nalunk a vedoneni volt ilyesmi szerdan. minden masodik szava "sweetheart" volt.

niki. milyen angolert fizettel 12 ezret?

vera. hogy vagytok? hogyan alakulnak a dolgok? tudunk segiteni?

bebic. mit mondott a szemesz?

gabi.cili. akkor a szerda este olyan siros volt. en is nagyon sirtam. keso estig dolgoztam, aztan elrohantam kajat venni, aztan haza. mar menni kellett volna szulesfelkeszitore. apa sehol. hivom, azt mondta ott kell taliznunk, mert valami nagy gond van munkaugyben, es hagyott uzit a mobilomon, ami persze lemerult. elindultam a korhazba, mar akkor elegge ideges voltam. aztan rajottem, hogy egy filler sincs nalam parkolasra, hiaba kertem Tonyt, hogy tegyen be penzt a penztarcamba, mar napok ota, aztan ugye a telcsim lemerult, igy hivni se tudtam. a parklasert meg elore kell fizetni. mivel kesesben voltam siettem, es gyorshajtottam, igy nagyin valoszinu, hogy lefotoztak. aztan a parkoloban nem volt hely, igy meg el is tevedtem. ekkor tort el a mecses. nem tudom hogy csinalta apa, de megtalalt, es leparkolta a kocsit, es megnyugtatott. franya hormonok. :?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Hú lányok, kezdenek beindulni az események!
Szorsolya! Szerintem én vagyok hozzád fizikailag a legközelebb, itt Miskolcon, ezért nagyon sokk drukkot küldök neked! Ha benntartanak és történik valami nagyon fontos, nyugodtan küldheted az SMS-t, szívesen megosztom a többiekkel! 70/4080437

Eszterke! Mi napra egy idős terhesek vagyunk! Nagyon drukkolok neked! Az, hogy befektetnek, nem jelenti azt, hogy máris szülni fogsz, de jó helyen leszel. Pihenj sokat, beszélgess sokat a pocakoddal! És persze írj, ha van valami!!!

Csakegy! Magyar név és szerintem gyönyörű, de nem ósdi: Tímea.

Ma reggel voltam NST-n, szerencsére minden rendben. Megkérdeztem a dokimat, számítsak-e korábbi kórházi befektetésre. Azt mondta, hogy túlhordani semmiképp nem engedi, de megpróbálunk a természethez is igazodni annak ellenére, hogy császáros leszek. Tehát várunk. Pénteken Debrecenbe kell mennünk, Zalánt kell kontrollra vinni az ortopéd klinikára. Oda-vissza 200 km, de a doki azt mondta, ha jól érzem magam, menjek nyugodtan.

Voltam fodrásznál, vágattam igazi "szülő nő" frizurát, vagyis jó rövid, és úgy a legjobb, ahogy éppen áll, vagy ahogy beletúrok.

Most várom az új védőnőt, majd ha elmegy, jelentkezem még. Addig ha valakinek van új híre, az jelentkezzen! Izgi!!!

Üdvözlettel: Laura

Kép
Kép
szeles4

Boci! De nem tudod menetiránynak háttal bekötni!

Kép
zölddisznó

Susy: nekem ez van a beutalómra írva (holnap megyek): HGB, HTC, SeTe, TVK meg egy "u" betű és van külön egy terhességi vércsoport és RH vizsgálat!

Szeles: örülök, hogy jó az NST-d! Én is tervezem a fodrászt, talán szerdán belefér!
Vendég

Zöldi: amúgy van mindenféle kütyünk, így hordozónk is, majd meglátjuk!!!
Ja neked akartam mondani, hogy tegnap megkóstoltam a csüngőhasú "fajtád" húsiját, nagyon fincsi volt! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Susy! Ellenanyagot, májfunkciót, teljes vérképet pl. vasat, pisiben fehérjét...

Hellóóó Musiiii!

Szeles!
[quote]d írta:e megpróbálunk a természethez is igazodni annak ellenére, hogy császáros leszek

Ez nála mit takar?

Kép
zölddisznó

Bici! Az nagyon közeli rokon! Szülés után mégközelibb lesz! :wink:

Kép
zölddisznó

Boci!
köszi!!! :wink: Ezekböl csupán a HGB-t tudom , hogy mi! :oops: :roll:
Vércsoportot meg RH-t nálam csak az elején néztek!! :shock:
susy75

Zöldi!
Neked is köszi! 8) Úgylátszik nálam ezeket nem csinálják már!
Két hete néztek vasat, meg pisit mindig tesztelik ha megyek! Ennyi!
Ja és ellenanyag vizsi aug. végén volt! :?
susy75

Zöldi: :P :P :P :P :P

Susy: na én tudatlan vagyok ezen a téren, de nem a hemoglobin????!!!! Vércsoportot és RH-t itt is néztek az elején, de ilyenkor ismétlik!!!
Vendég

Mush küldtem anyukádnak valamit, ne haragudj, hogy ilyen későn sikerült feladnom, és a kis levél, amit hozzá írtam is itthon maradt, szóval ha kap egy cumit az tőlem van, nem valami őrülttől!

Remélem jobban vagy, mostanában nem tört el nálam a mécses, csak néha mondogatom a páromnak, hogy már igen nehezen viselem ezt az édes terhet...

Ja a ti párotok nincs bezsongva? Az enyém nagyon annak ellenére, hogy neki már van egy lánya, szóval tudja mivel jár egy baba a háznál... Folyton azt kérdezgeti izgatottan, hlogy szerinted tavasszal már vezetheti a teherautót? :lol: :lol:

Kép

Kép
dcili81

Boci!
Igen, a HGB (hemoglobin) a vas! :) Ezt tudtam én is.
susy75

[quote="zölddisznó"]A írta:zölddisznópa azóta is röhög a címzésen, amit ráírtál a teáscsomagra! De szerintem Te meg vagy győződve róla, hogy így hívnak! :)))

hat, ha ezt az informaciot kaptam... :wink: kerek szeppen korrekt adatokat priviben, mert lesz meg meglepi!!! :lol: :lol:
remelem mar jobban vagy!

suzy. nalunk azt mondtak, hogy nem lehet foldimogyorot enni, mert allergiakat okozhat a bababan. en mar aprilis ota hianyolom. mondtam apanak, ha megszultem foldimogyorot es camambert hozzon nekem. :lol:

sinaszi. szep a pocid! az enyem nagyon hasonlo. nekem is elkezdtek mondani, hogy lejjebb ment.

berni. betudod scannelni a gatmasszazsos leirast kepekkel? ha igen elkuldened emilben? nagyon koszi

reszvetem minden gyomorfajosnak! lekopogom, nekem a 14. het ota nem volt gondom a gyomrommal. meg ne kovezettek! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Boci! Nekem a Zsomborjobban tetszik - annak ellenére, hogy a Márton név nálunk is felmerült, amíg nem tudtuk manó nemét!

Mush! Jó, hogy újra vagy! Pihenj sokat!

Sarmi! Azért takarjátok már be vastag pléddel és fűtsetek az autóban!!!!! :lol:
sinaszi

Akkor mostmár én is kimosom majd vidéken a sok plüss cuccost, hogy Mesit legyen mibe dobálni... :lol:
sinaszi

zoldi. en mar lekestem a hordozo kendorol?

KépKép
KépKép
mush589

Cili! Nálunk is nagyon be van zsongva Apafej! De ez érthető - szerintem. (Meghát igazából az én férjecském már nagyon fiatalon apuka szeretett volna lenni, de nem úgy alakultak a dolgok... így közel 37 évesen még jobban fel van spanolva! :D )

Mushi! Köszi pocak dicséretét...
sinaszi

Susy! Pedig ellenanyagot még kéne nézni...pisifehérje meg a toxémia szűrése miatt jó, ha nézik.

És nem csak RH-t néznek ám ismétléskor, hanem sok más al-vércsoport ellenanyagot.

[quote]J írta:a a ti párotok nincs bezsongva?

Jajjjj, dehogy ninsc! És tiszta szerelmes belém!

Azé" haemaglobin nem = vassal

Musi! Hahahaha nem Tönköly, Konkoly! Azóta apát tönki-nek hívom :wink: a többi jó!
Meglepi? Jaaaaajjj, de jóóóóó!
Nátha jobb, torok stagnál. Közérzet oké! Láz no!

[quote]h írta:a megszultem foldimogyorot
Így fogják hívni? Földimogyoró Walker? :lol:

Kép
zölddisznó

Sina persze csak olyan aranyos ahogy mondja... :lol: :lol: :lol:
Mikor kiderült, hogy jön a baba (bár szinte biztosak voltunk benne) onnantól mondogatja, hogy a fia így meg úgy, aztán mikor bebizonyosodott, hogy fiú, kőműves kanalat, meg lapátot akart venni neki, hogy jövőre már viszi magával dolgozni..., most meg a teherautó őrület...
Azt hiszem hatalmas elnyomásban fogok élni e két pasi mellett... :wink:

Kép

Kép
dcili81

Csajok! Az NST kinek rajzolt folyamatos fájásokat!? Most olvastam egy amolyan orvos válaszol oldalon, hogy ha folyamatos cikk-cakkos a fájás vonala, akkor az a szülés közeledtét jelzi... Ezt egy doki írtad, de én kétlem... Hiszen múlt héten szerdán tiszta "EKG-görbe" volt a fájásos vonal is, mégsincs semmi... Illettve igaz, egyre közelebb a szülés! :lol: (Tudom, bolond vagyok! Csak egy kicsit "hangosan" gondolkoztam!)
sinaszi

Ezt lőttem étkezőasztalra ideiglenes mobil pelenkázónak:

Kép

Nem kell görnyedezni, jeeeeee!

Kép
zölddisznó

Cili! Lesz időd magadhoz édesgetni Danit, amíg apája dolgozik!!! Meg ha már náhány hónaposan teherótot tud majd vezetni, akkor Neked is tud segíteni a háztartásban :lol:
sinaszi

Zöldi! Ez direkt pelenkázó? Merev az alja? Mennyi pézé lőtted?
sinaszi

Zöldi ez a minimum!!!!!!

Kép

Kép
dcili81

sziasztok itt vagyok.

tuti nem én leszek az első kismam itten hiába vagyok az első helyen
:lol: :lol: és hiába ment el a nyákdugóm egy része mert azvolt de ugyanolyan a méhszáj. így sztem még jövőhéten se fogok szülni hanem lehet nálam is befekvés lesz??

harivera
Budapest XXI. kerület

Musi! Dehogy késtél le! De megéri neked postával is? Vagy anyukádnak küldjem? Méretet kérek!

Ha a "fájásos vonal" alatt a méhtevékenységet jelző alsó grafikont érted, akkor az kb. mindig cikkcakkos kell legyen, hiszen a méh még nem terhes állapotban is napi kb. többszázszor összehúzódik. Ott a fájástevékenység (= kontrakció, nem fájdalomérzet!) erősségét kell nézni.

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

Boci: nálunk versenyben volt a Márton, csak a sógornőm fia is Marci (bár ő a Marcellből) :)

Egyébként én is hallottam már EU konform mózesről, asszem ahhoz is lehet kapni isofixet, amivel be tudod kötni a kocsiba...
http://www.minimano.hu/termekeink/bizto ... szett.html

Csak az a gáz, hogy a gyereket nem tudod rögzíteni a mózesben :?

Nálunk teljes vérképet néznek (sok hülye rövidítés), teljes vizeletet (ez is egy csomó minden), ellenanyagot, mert rh- vagyok...

Zöldi: téééélleg, ez jó ötlet :)

Kép

Kép
gabilany79

hahó!

márti:

köszi

sina:

már jöhetne Regi! Ma voltunk nstn meg 38 hetes uhn, méhszájat nem engedtem vizsg. neh megint bevérezzek, úgyis tudjuk h nyitva van:)

nem tudja vki hol nézhetném meg h jók-e átlegban az uh értékeim? vmi táblázat vagy akármi..

amugy ez lett:

bpd: 9,38
ac: 33,5
fl: 7,52
sb: 3360 g +-504g
méhlepény: 1es

ezek jók sztetek?

különben most lelassult a drágám a növésben, 32 hetesen volt sb: 2880g és 8,7bpd, akkor azzal riogattak, h tuti 4kiló fölött lesz majd, most meg kiderül, h max 3és fél kiló tehát tök normális súlyú várható(én is annyi voltam). ja és 32 hetesen tök rövid volt a lába a fejhez képest, most meg aszonták h jól behozta! ezért néznék meg vmi táblázatot, ha tud vki..

megint kaptam kúpot :oops: jajj ez a végére már nem kellett volna.

ja és semmi méhtevékenység pedig egy hete abbahagytam a mgot direkt, azelőtt voltak 60as összehuzódások is, most meg egy egyenes vonal:) szal ahhoz kéépest h koraszülés fenyegetett 5 hete, a végén még úgy kell kicsalogatni:)el is kezdem ma a homeókat!

zöldi:

tök jó a pelusozó még nem is láttam ilyet! ma megjött az ágynemű, kicsit kopottas, de annyiért nagyon megérte, most fogom kimosni és majd huzattal használom váltásnak az uj mellé.
ja és kérdeztem a szurkálást aszonta h olyankor nyiladozik a méhszáj (persze ez nem olyan nyilás mint majd szüléskor)

sarmi:

édi a sapi, nekem is hasonló, csak van egy fehér visszahajtója meg rózsaszin szívecskék rajta:)

na megyek málnalevelet inni, mindenkinek jóllevést!

Andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Hű Vera, ez nem semmi! Minden tiszteletem a tiéd, hogy ötödik babánál ilyen fegyelemmel, kitartással viseled a megpróbáltatásaitokat, nehézségeiteket és teljesen végig viszed a terhességed!

Zöldi! Úgy gondolja a dokim, hogy megvárnánk, amíg beindul magától a szülés. Zalánnal is így voltam, már a magzatvíz elfolyásakor tudtam, hogy császáros leszek, de kb. 3 órát a szülőszobán töltöttem. Egyrészt amíg előkészítettek, másrészt meg azért, hagy jöjjenek a fájások. Azt mondta a doki, egy kis "stressz" nem árt a babának, érezze ő is, hogy valami történik. Egyébként akkor a fájások megindultak, én azt hittem, hogy már isten tudja milyen erősek, mikor a szülésznő közölte, a CTG alapján, hogy ez semmi.

Itt volt az új védőnéni. Szimpatikus, nem erőszakos, nem "okos tojás", ráadásul velem egyidős, és az első gyerekeink is majdnem egyidősek. Ja, és amíg a régi mindig itt volt másfél órát, addig Mariann 30 perc után távozott, és még szívhangot is hallgattunk!

Üdvözlettel: Laura

Kép
Kép
szeles4

Gabi! Amit belinkeltél, a felső fehér pánt az éppen arra szolgál, hogy a babát rögzítse! És valóban elfogadott biztonságilag, "kreszileg"... Én is utána jártam. Azmár más kérdés, hogy a hordozó valóban biztonságosabbnak tűnik!

Andy! Menj fel az Aida által készített honlapra, ahol megtalálod a mérettáblázatok linkjeit... De ha kell, ide is belinkelem Neked!
sinaszi

Zöldi! "Fájásos vonal" alatt azt értem és tudom, hogy a méh folyamatosan dolgozik még "üres állapotban" is... De látod, van olyan - Andy esete - hogy semmit nem mutat az NST... Szóval csak azért gondolkoztam hangosan, mert mindenhol mást olvasok a görbe görbesége és a szülés közelsége közötti egyenes arányosság közötti összefüggésről. De gondolom, hogy ez nem alkalmas arra (a vizsgálat), hogy a szülés kb. időpontját megsaccoljuk vele. Talán inkább a méhszáj állapotával együtt... de ez sem teljesen megbízható...
sinaszi

Zöldi! Ez tök praktikus (pelenkázó). Direkt belvárosi kis lakásba való! Ügyi vagy!
sinaszi

Nekem nst-n eddig semmiféle fájást nem néztek, csak azt, hogy a babának mikor magasabb a szívverése, akkor érzem, hogy mocorog ennyi. Csak az ő szívgörbéjét látom a papíron...

Kép

Kép
dcili81

Sina: jaaaaa.... értem. Hiába no, csak szőke vagyok :lol: :oops:
Egyébként én is egyértelműen hordozó-párti vagyok biztonság szempontjából :)

Kép

Kép
gabilany79

sina:

köszi megnézem

Kép
andy30

Andy! Amúgy megnéztem Neked: korának teljesen megfelelő méretekkel rendelkezik Regi! Teljesen tökéletes mindene! Kép nincs?
sinaszi

Gabi! Amúgy -annak ellenére, hogy én is a hordozót preferálom, mi is mózesben hozzuk haza Mesit, és éppen innen tudom, hogy hogyan kell használni... Én sem vagyok egy gyakorlati zseni, ne izgulj! Nálunk Apafej érti ezeket a praktikus dolgokat!

Ezen láthatod, hogy hogyan műkszik:

http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=1691

Viszont ezen a képen fordítva fektették bele a babát a mózesbe! Ezt észrevettem! Kivételesen!
sinaszi

Szóval szülés közeledtét csak akkor lehet "jósolni" NST/CTG-vel, ha már épp elindulóban van. Ezek igazából a hontrakciókkal párhuzamos magzati szívfrekvencia változásait hivatott megfigyelni.

Hordozókendőt még valaki? Ma megyek utoljára a méteráruba!

Isarenikő! A tiédet még ma postázom!

Musi! Jó lesz ilyenből?

Kép

Kép
zölddisznó

Zöldi! Én is agyalok egy hordozókendőn (gondolhatod ettől aztán mennyire fáradt vagyok :lol: ), de annyira balfék vagyok. Bizti meg tudnám kötni úgy, hogy Mesi ne pottyanjon ki belőle?
sinaszi

Zöldi nekem is....., írd meg mi kell hozzá és küldöm!

Kép

Kép
dcili81

Amúgy az NST-s okfejtésed majdnem teljesen világos... De azért értem! Csak nem tudnám így megfogalmazni.... Köszi!
sinaszi

Zöldi! Amúgy Neked még ehhez van energy, hogy a topikosok felének ilyet gyárts????
sinaszi

eniko. nagyon cuki milan ruhatara. :)

zsiraf. honnan rendelted te azt a tojast? a mienk celsuisban mer.

zoldi. nagyon jo lett a kek ruci, amit kotottel/horgoltal!

kati. hogy hogy nem lehet karacsonyi rugit kapni ott? itt minden bababoltban van.meg ebayen is.
koszi az aggodast. en uzentem, hogy nem leszek napokig, mert nincs netunk. :roll:

solya. gratula a tesodnak!

sarmi. mozesnak jobbulast. aranyos a sapi.

zsuzsa. nektek van mar nevetek?

csaki. az abigel es adel nekem is nagyon tetszik, amit boci javasolt.

en akkor meg mindig aldom az eget az anyosom miatt. semmibe se szol bele! :lol:

szorsolya. remelem minden rendben lesz delutan. varjuk a hireket!

KépKép
KépKép
mush589

zöldi:

lemaradtam erről a hordozókendős dologról...hogy lehet nálad ilyet rendelni?

andy

Kép
andy30

[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznóMusi! Hahahaha nem Tönköly, Konkoly! Azóta apát tönki-nek hívom :wink: a többi jó!
Meglepi? Jaaaaajjj, de jóóóóó!
Nátha jobb, torok stagnál. Közérzet oké! Láz no!

[quote]h írta:a megszultem foldimogyorot
Így fogják hívni? Földimogyoró Walker? :lol:

1. akkor elnezest a nevtevesztes miatt! apanak meg kulon bocsanat, amiert uj becenevet kapott... :oops:

2. nem tudom abbahagyni a rohogest! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Ma voltam bf és normál uh-on. Most nekem nem mondtak súlybecslést, de valamikor itt belinkelt valaki egy olasz oldalt, ahol lehet számolni. Tudja valaki az oldal címét?
Egyébként azt mondta a dokim, hogy "nem egy gigantikus baba". Ez jó, mert eddig azzal riogattak engem is, hogy nagy baba lesz.

Ma bevásároltam homeopátiás bogyókbólis, mert azt is ajánlotta a dokim.

Bocsi, most nem reagálok senkire, eléggé elfáradtam :cry:

zsebi_baba

na vegre utolertem magam!

zoldi. jo lesz olyanbol. teljesen mindegy a szine. amugy is akartam nandusat kuldetni, szoval igy meg olcsobb! megeri a postakoltseggel egyutt is. itt amit lattam legalabb 10 ezer forint. az anyagiakrol majd irok privit, mert az ugye nem olyan egyszeru!
a tablazat alapjan L-es meretet kernek szepen.

magunkrol. csutortokon este 7-ig dolgoztam, amikor is kaptam viragot a fonokomtol, de semmi bucsuztato. nekem az esett rosszul, hogy en annyi penzt adtam gyujtesbe, amikor masok mentek el nekem meg senki se volt kepes ra. sebaj. most mar megszabadultak tolem! :lol: :lol:
penteken. delelott takaritottam a furdoszobat, porszivoztam. delutanra hanyingerem lett, probaltam aludni, de pont aznap a vakolatot vertek le a hazrol. a kislany se nagyon birta a zajt, sokat mocorgot.
este apa elment egy haverjaekhoz vacsorazni. en nem mentem. este mar nincs kedvem sehova menni.
szobaton meghoztak a szonyegeket. sajnos az egyik lukas volt igy csak az egyik vendegszobat tudtak megcsinalni. tony elment az ikeaba egy haverjaval es vett egy hatalmas ket ajtos szekrenyt ebbe a szobaba.
vasarnap en megtoltottem ezt a szekrenyt babas cuccokkal meg athordtuk a butorok egy reszet, mert ki kellett uriteni a babaszobat, mivel jon a festo azt megcsinalni. ezzel telt a vasarnapom nagy resze, a tobbit pedig a fozes tette ki. aposomek jottek ebedre.de meg elotte gyorsan feltettek a fuggonyoket a vendegszobakba. majd hetevegen,amikor lesz net otthon, teszek fel kepeket!

szoval miota befejeztem a munkat szinte meg sem alltam, es 8 korul mindig kivernek az agybol. ejjel meg 1-1 es fel orankent jarok pisilni.
a viszketes nem lett jobb, de kaptam valami feher lotyot, amit baranyhimlore szoktak adni. az ideig-oraig segit. :roll:

lassan megyek is haza takaritani, csak asszem elotte meg eszem valamit. :wink:

a kisasszony nalunk is egyre tobbszor befeszit es olyankor nekem is erdekesen nez ki a pocim, de imadom! :lol: :lol:

csaki. kincso?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.11.17 15:09-kor.

KépKép
KépKép
mush589

sinaszi

sina:

köszi

sajna csak videónk van újabb abból meg nemtom h kell képet kimenteni, h feltegyem ide. majd megkérdem apát ha hazajön most meg mennem kell krumplipürét csinálni a rántott sajthoz nyamnyam!!

andy

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?