Új privát üzeneted érkezett!

Barbi, jaja. Csak az a logikája, hogy annak akié a gyümölcs volt már nincs semmije, mig a báttyoknak megmaradt a szőnyeg meg a tükör. Ez benne a lényeg. Azért övé a királylány, mert feláldozta érte a kincset.

 
 


Sziasztok!

Nálunk ugyan a TV-zés cak a gombok nyomogatásában nyilvánul meg a fiam részéről,de lassan aktuálissá válik a dolog.

Hétvégén én is csak dühöngök,hogy mivel bombázzák a gyerekeket,így marad a Hupikék törpikék,igaz azt elég korán adják.Kép

A Minimaxot én is jónak tartom,minden gyerek talál magának megfelelőmesét, és az Egyszer volt,hol nem volt... sorozatok KIVÁLÓAK!!!Így,biológus szemmel is mondhatom,hogy az életről szóló sorozat szinte mindenben megfelel a valóságnak.

A Teletubbies-zal már fenntartásaim vannak.Na nem azért,mert alapból gügyének találom,és igazán nem is néztem végig egy részt sem,de megdöbbentett,hogy amikor ismerőseim gyermekeit megkérdeztem(5 és 3 évesek),hogy melyik a fiú és melyik a lány,természetesen rávágták név szerint(én nem ismerem a nevüket).Kérdeztem,hogy miért,mert sok különbséget nem láttam köztük.Tk a színükből következtettek a nemekre...szóval egy kicsit elcsodálkoztam,hogy akkor mit is tanít ez a mese?Azon kívül,hogy szavakat ismételget...mert ekkora gyerekek azért jóval többet értenek meg,mégis ez volt a kedvenc...De hogy miért....


FÉLELMETES DOLGOK:Valóban nem lehet elkerülni,hogy ilyet lássanak a gyerekek,egyetlen megoldás van,ott kell mellettük ülni és elmagyarázni,hogy mit látnak(Vagyis,Kíváncsi,ne ő birkózzon meg vele,mert úgysem menneKépKép)!Csak hát ugye akkor hová lesz a TV "funkciója"KépKépKép?

Bigacsiga

Egy előbbi kérédesre,hogy melyik gyerek néz hajnalban tv-t...hát van olyan!!!Ismerősék gyerekei reggel 6-korott ülnek a tv előtt minden nap!!!

Anyapoc

 
 


Anyapoc!

Miért nem tudnak aludni vagy várni kell a kakaóra? Én ezt nem is értem.


De, hogy is érthetném, amikor a saját férjem sem értett meg engem. Berakott a hálóba is egy tv-t. Egy darabig bírtam aztán akcióztam, hátha észreveszi magát. pl. kinyomtam a gombot a tv-n így csak úgy tudta bekapcsolni, ha felkelt. Amikor már ez nem működött, akkor egyszerűen kihúztam a konektorból. Ja és a nappaliban volt/van tv oda kimehetett volna, de ő ágyból akarta nézni, arra hívatkozva, hogy fáj a dereka. Én meg nem akartam arra ébredni. Én szeretek reggel csendbe lenni és lassan felkelni, nem bírok mindjárt ezerrel pörögni.
Végül a megoldást az hozta, hogy a szüleimnek elromlott a tv-je és kölcsönadtuk nekik amíg megjavult a másik. Azóta visszakerült hozzánk, de lent figyel a földön, amig rajtam múlik mégegyszer nem költözik a hálóba.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 

Anyapoc,
ezek a félelmek és fenntartások olyan dolgok, amiket nem azonnal fogalmaz meg a gyerek. Azt hiszed, annak idején én szóltam, hogy a Micimackót inkább ne? Dehogy. Egyszerűen nem szerettem és kész. De ezt csak jóval később tudtam átgondolni. Persze az is igaz, hogy nekem elég ritkán meséltek, igazság szerint én nem is emlékszem, csak Anyu mondja mindig, hogy mennyit mesélt, de az én mamámról mindenki tudja, hogy szereti a barokkot KépKép. Amire igazán visszaemlékszem, a nagymamám egy-két meséje (az se volt sok), meg amikor már magamnak olvastam, elég hamar, 4 éves koromtól olvasok. Meg az ovimesék, bár abból is csak az maradt meg, hogy ültünk a földön, az óvónéni meg mesélt, de hogy mit...!? Aztán még a tévében amik akkoriban voltak, Vitéz János, Cicamica, TV-ovi (tényleg, erről nem is írtunk a nosztalgiatopikba Kép)ezekre emlékszem.
Szóval a lényeg az, hogy mellette ülhetsz, hacsak nem annyira rémisztőt lát, hogy az asztal alá bújuk ijedtében, akkor - ebből a szempontból - nem sokra mentek.
Kíváncsi
 


Sziasztok!

Ovis koromban én megszoktam a reggel 6-kor kelést. Ez alól nem volt kivétel a 7vége sem. Hajnalban kukorékoltam. Jobb esetben eljátszogattam a szobámban, rosszabb, hogy anyuék nyakára jártam, hogy mikor kelnek már fel. Egyszerűen nem bírtam tovább aludni. Csak azért nem ültem a tv elött, mert akkoriban nem volt reggel mit nézni Kép gondolom...

Nekem rengeteget olvastak, főleg a nagypapám Kép Kívülről tudtam az összes mesekönyvemet és mégis mindig meséltettem. Mikor már iskolás voltam, akkoris Kép

Az Óztól énis nagyon féltem, a Nyugati boszorkánytól Kép Ezzel sztemminden gyerek így van. Anyum pl. azt a képet nem bírta feldolgozni (még ma is emléxeik rá) ahogy az elején az egyik boszi (akire ráesett Dorka) csíkos harisnyás lába kilóg a ház alól és összefonnyad.

Most hozta a párom mp3ban az Ózt is...ígyis tök félelmetes egy kicsinek és a Bambi is az. Attól énis paráztam...hangkazettán volt meg.

DBarbi
DBarbi
 


Helló!

Lányok, egy kérdést engedjetek meg. TI emlékeztek még arra, amikor még mi ültünk tátott szájjal a tv előtt kicsinek? Én igen és emlékszem Hófehérkére és a magyar népmesékre, meg Mátyás királyra és a többire. Rá kellett döbbennem arra, hogy a mai eszemmel hiába gonodlom egy kisgyerek számára félelmetesnek, mikor nagyon is jól emlékszem arra, hogy nem féltem tőlük. A Hófehérke pl nagyon jól megjeleníti a jó és a rossz közötti külömbség fogalmát. Emellett a segítőkészséget és a szeretetet is jól kihangsúlyozza.

Ahogy írta valaki az elején hogy kisfia összerezzent a banya láttán... Egy csúnya embertől a mai napig kiráz a hideg, ha látok ilyet. Egyhasonlóan csúnyától persze, na meg a Hófehérke hangeffektjei igencsak hátborzongatóak tudnak lenniKép

Szóval? Ti hogy emlékeztek? Féltetek ezen mesék nézése közben??????

sasha

Kép
 
 


Szia Sasha!

Én nem féltem asszem. Pl. a Hófehérkét moziban láttam először, gondolom ovis lehettem. Addigra már biztosan ismertem a történetet Kép Nem féltem.

Majd megkérdezem anyutól Kép Kép Kép

DBarbi
DBarbi
 


Sziasztok

Bigacsiga

Na ja,szoktatás kérdése,gondolom.De így legalább a gyerek egész reggel egy helyen van...Kép

Kíváncsi

Asszem most elbeszéltünk egymás mellett.De én vagyok a balga,mert egy mondatodra koncentráltam.KépTk én inkább a filmekre gondoltam itt és a szakemberek is erre gondolnak,amikor azt mondják,hogy akkor van értelme a tv-zésnek,ha ott ülsz a gyerek mellett és magyarázol.Mármint ha nem neki való konkrétan az adott műsor,de hát egy biz. kor után úgysem tudod megmagyarázni és nézni akarja.Érted,hogy mire gondolok?
Nem tudok most jó pl-t említeni,ezért meg sem teszem,de nem ilyen mesefélelmekre gondoltam.
De én legalább értem,Te mire gondoltál,mert én így voltam a Mekk ElekkelKép.Mai napig nem szeretm,mert iszonyatos a zenéje és idegesített kicsiként is,hogy semmi nem sikerült nekiKép.
De amiről én próbálok beszélni,az nem mesevilág,hanem a való életből megjelenő események a tv-ben,amit esetleg a gyerek nem ért..-->hazugságok,lopás vagy durvábbak...
Na,asszem én is elvesztettem a fonalat.

Anyapoc

 
 


Sasha

Mit értesz csúnya ember alatt?

Anyapoc

 
 


Engem a Hugó a viziló alatt ki kellett vinni, mert annyira bőgtem. Pedig abban semmi félelmetes nincs,csak szomorú. Mai szemmel ijesztőekre nem emlékszem, hogy féltem volna, de arra sem, hogy melyiket mikor hallhattam először.
Ildi

Ildi
 
 


A Hugó a viziló engem a mai napig megvisel(ne) ha meg mernén nézni Kép
Az oroszlánkirályon is bőgtem, mikot meghalt Mufasa, Simba meg ott pityergett mellette Kép nem nekem való...a zenéje viszont isteni Kép

Most nagyon bejött a Lilo&Stitch 1,2 Kép

Párommal együtt várjuk a Finding Nemo-t,a bemutatóból ítélve nagyon édi lesz. Kép

Abszolút favorit a Shrek Kép Kép Kép Persze ez megint felnőttmesefilm Kép

Az tetszett nagyon, mikor a 6-7 éves gyereket beültették a Gyűrűk urára! A 10 éves keresztfiam retteg tőle, pedig csak belenézett (az apja nagy rajongó). Szerintem is baromi ijesztő egy gyereknek....félelmetesen van megcsinálva, iszonyat csúnyák az orkok, a troll, a gyűrűlidércek...a halál állandó gondolata.
Én nem tudom, miért kell gyerekeket vinni rá Kép Abszolút felnőttmese! Mi a párommal egyaránt rajongunk érte Kép

Vélemények Harry Potterről???

DBarbi
DBarbi
 


Sasha, én nagyon féltem, máig emlékszem az érzésre, de már írtam fentebb is. Hugón zokogtam. Mindig sajnáltam, ha a mesékben bárki-bármi elpusztult, pórul járt, még ha a gonosz szereplő is volt. De átadom a helyet HPnak. Klár
 
 


A Hófehérke mozifilmen én is féltem a banyától. De amúgy a mesékben szereplőktől nem. A Varjúdombi mesék volt az egyik kedvencem, de ma már tudom, hogy Szabó Gyula miatt. Kép
A Magyar népmesék sorozat teljesen elvarázsolt. Az ahogy egymásba alakultak a dolgok benne. Rengeteg dolgot nem fogtam fel. Pl ezt a hova huzza a szoknyáját dolgot sem. De ez nem zavart, mert amúgy is annyi dolog volt a világban amit nem értettem. Kép
Sosem magyarázta a meséket az anyám. De ő maga mesélt. Meg a nagypapám is sokat. Ő találta ki őket, és nagyon szerettem. Mindig a szegényember gyerekeivel történtek. Olyan ál népmesék voltak. Kép

Zsunya

 
 


off
Zsunya, megkaptam, majd írok! Kép
on
 


Én azon képedtem el,amikor 3-4 éves gyerekeket láttam a Jurassic Park-on.felnőtt fejjel még én is féltem,és akkor enyhén fogalmaztamKép.

Viszont nagyon szeretem a Szörny RT-t,bár ez is nagyobbacskáknak érthető igazán.Mint egy csomó más mese.

Anyapoc

 
 


Sziasztok!
Belekotyogok én is.
Szerintem is mások felnőtt szemmel a rajzfilmek. Szerencsésnek mondhatom magam, mert bennem nagyon megmaradtak gyermekkorom emlékképei. Így a rajzfilmek és hatásuk is.
Mindet szerettem a régiek közül. A Dr. Bubót ugyan egyáltalán nem értettem (kimondottan felnőtteknek való), ebben biztos vagyok, de szerettem nézni. Imádtam a Barbapapát, de most felnőttként iszonyú bugyutának találom, nem tudom, mit ettem rajta akkor.
Ezért nem szabad ítélkeznünk.Vannak azért kivételek. A Pokémonra és társaira nagyon mérges vagyok! A lányom is utálja, nem nézi, azt mondja, ez rossz rajzfilm.
De a Shrek-et imádja!! Már ezerszer végignézte velem DVD-n, és egyáltalán nem tojt be a sárkánytól sem és a hanghatásoktól sem! Igaz, a humorát csak egy felnőtt tudja igazán értékelni, de szerintem egy gyerekben sem tesz kárt.

A lányom (2,5 éves) kedvence a Kisvakond (videón), és a Minimaxon a Mackó-show a kék házból, a Cybervilág, meg a Franklin.
Jobbára egész nap megy ez a csatorna, de a gyerek nem ül ott előtte folyton, csak ha meghallja a kedvenc rajzfilm zenéjét, akkor rohan oda. Ha netán átkapcsolok más adóra, ahol film megy, vagy Híradó, azonnal tiltakozik. Főleg, ha éppen veszekednek, vagy lőnek. Azt mondja, ezt nem szeretem, kapcsold át! Persze, hogy átkapcsolom!
Egyébként a gyereknek szerintem kell egy kis "egészséges horror". Mármint ami mondjuk a népmesékben van.
Valahonnan neki is meg kell ismerkednie a világ árnyas oldalával. És jobb, ha egy meséből szívja ezt magába, mint mondjuk a híradóból, vagy később a bőrén érzi.
Én sem féltem a szörnyektől, sárkányoktól, banyáktól. És ha a gyereket nem hagyják magára a látottakkal, akkor biztosan nem sérül tőlük.

Márti
T-Márti
 


Topic UP!

Nagyon bejön a Némo nyomában Kép Még gyerekeknek is OK. Mondjuk a cápa kicsit ijesztő, de egyébként rendben van Kép Persze nem ovis korosztálynak, hanem kisiskolásoknak (is) Kép

KépKép
DBarbi
 


Rosszul tudom, hogy szomorú a vége?
Márti
T-Márti
 


Az eleje szomorú...olyasmi, mint a Vuk. De iszonyatjó poénok vannak benne, és gyönyörűen van megcsinálva Kép

dbarbi
DBarbi
 


Nekem az az érzésem, hogy ezek a filmek már a felnőttekre vannak kiélezve. A poénok. A gyerekek nem is értik. Mi a téli szünetben néztük meg a Némót, az 5,5 és 7,5 éves fiaimmal. Akik nem félősek! Hát volt olyan jelenet, amikor az akváriumban beszorul a Némó, hogy a nagyfiam a két szék támlája közül merte csak kukucskálni. a kicsi meg ki akart menni...
Szerintem túl izgalmasra sikeredett, épp ezért nem is voltam vele teljesen kibékülve. Felnőtteknek való.


Én igazándiból azon akadtam ki, hogy a Gyűrűk ura 3-ra elhoztak 8-9 év körüli gyerekeket. Ez a rész tiszta horror volt, némely jelenetet alig mertem nézni.
Nemis tudom akkor, hogy milyen mese való kisiskolás manóknak. Az összes Disney tartalmaz félelmetes jeleneteket. Kivi leszek, Fanni majd mit szól hozzájuk.
A Szörny Rt. is félelmetes, a Bogár élete is. A Jégkorszak is felnőtteknek poén. Talán a Toy story??
Egyelőre csak tippelek, hogy mi lehet jó és mi nem.
DBarbi
 


Sziasztok!Kép

Patrik fiam / 11 éves / sajnos a túl sok mesét néző gyerekek táborát gyarapította anno.ennek
ellenére Hál'Istennek imád olvasni /is/.
Engem annak idején az idióta Dragon Ball és Pokémon mesék idegesítettek,a fiam persze imádta őket...
megvettük videokazettán a Disney mesék zömét is:
Oroszlánkirály, 101 kiskutya, Mulan, Toy story/k/,
Macskaarisztokraták, Bogár élete stb.
ezeket ronggyá nézteKép

a kábeltévét egy hete köttettük be, azért , hogy a 21 hónapos Melissát kicsit lekössem míg főzök,
azóta szinte egész délelőtt be van kapcsolva a tv,
de Manócska is csak akkor figyel fel, ha a kedvenceit látja...Kép
ezek: Mackó-show a kék házban, Little People,
Clifford a nagy piros kutya, Frakk...

néha látok olyan mesét, ami még nem neki való,
akkor átkapcsolom...

a bátyja videogyűjteményét is "próbálgatjuk",
Melissa kedvence a Macskaarisztokraták ( nekem is Kép), abból dúdolgatja a dalocskákat, oolyan édesKépKépKép

Barbi!Kép

A Toy Storyban is akad félelmetes jelenet, de kb. 6 éveskortól már megértikKép
a fiam imádtaKép

üdv,

Sheila

Kép
Kép
Kép




Sheila
 
 


Sziasztok!

A minimaxnak elég sok kiadott mesekazettája van, nem tudjátok hol lehet megnézni a teljes kínálatot?
Pl. most a Franklin a teknős kalandjait keresem de szinte sehol sem lehet kapni.

Gina
 


Gina!

A Minimaxos matricával ellátott játékboltokban keresd!Kép

Üdv,

Sheila

Kép
Kép
Kép




Sheila
 
 


Játékbox a nevük asszem.

http://www.minimax.hu/jatekbolt.php
 
 


köszönöm!! Kép Kép
nekünk sajnos szellemképes (így mondják?) a minimaxunk és nem tudunk felvenni.

De jó ötlet ez a matricás dolog. (múltkor az alexandra könyvesboltban vettem pompom-ot meg dr. bubót, mézga gézgát 990 Ft-ért. Ömlesztve voltak egy nagy ládában)

Gina
 


Üdv!
Nem tudom milyen gyerekcsatornát érdemes nézetni a kölkökkel, mit tudtok javasolni nekem?


takacs.nora írta:Üdv!
Nem tudom milyen gyerekcsatornát érdemes nézetni a kölkökkel, mit tudtok javasolni nekem?


Hát kortól függ. Nálam a kicsi például még a Minimax-os korszakban van ott nagyon élvezi a különböző meséket (a kedvence a Thomas, a kék mozdony :)) De ahogy szoktam kapcsolgatni a Cartoon Network-ön meg már komolyabb (és erőszakosabb?) rajzfilmek mennek főleg.
 
 


Azóta találtunk egy új mese csatornát. Ha van digi tv-tek, nektek is kell lennie. Boomerang tv a neve. A mesék közül is a jobbak, mennek rajta: Tom és Jerry, Scooby Doo, Frédi és Béni, Csőrike, Garfield. Ezeket a fiam is szereti.
 
 


Sajnos nálunk nem az van, de ez elég jól hangzik. Lehet hogy itt is elő tudnánk rá fizetni, nincs ennek valami honlapja, ahol többet megtudhatok?


Le gugliztam a nevét és rögtön kidobta az oldalát.

http://www.boomerang-tv.hu/

Itt leírja, hogy milyen mesék vannak. Meg van egy szülőknek is szánt rész az oldalon. Talán ott megtudhatsz valamit.
:)
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

cron