Új privát üzeneted érkezett!

Csilla
Én a husit (csirke vagy pulykamell) simán vízben megfőzöm. Egy adag főzelékbe egy kocka husit tettem, volt, hogy 2 napra előre is megfőztem, bele főzibe, és be a hűtőbe (esetleg volt hogy lefagyasztottam).
De tanácsadáson múltkor volt egy anyuka, aki mondta, hogy a gyerek nem eszi meg a húst már úgy hogy simán vízben meg van főzve. Akkor mondta ott neki az egyik védőnő, hogy pl petrezselymet lehet szórni a főzővízbe, esetleg egy nagyon pici tengeri sót.
Hááát én igazából már csak ritkán főzök külön Marcinak, általában azt eszi amit mi. De ha gondolod van egy csomó bébipapi receptem :wink: Szívesen odaadom őket :wink:

Móni
Titeket sem felejtettünk ám el, csak most feje tetején állt itthon minden, de írok mailt mindjárt!

szisszka

Csilla! Egy csomó recept van kölönböző babaportálokon is, még pontozva is van egy-két helyen és dietetikus is fűz hozzá .Majd keresek címet. De Szisz is bemásolhat ide, és akkor nincs vele munkám ;) :lol:

Szisz+Tesóka! Ti mit bizniszeltek? :P :lol: :D

TÖBBIEK???????????????????????????????

Kép
Kép
encu

Csilla
Itt vannak azok a receptek, amiket Encu mondott:
http://www.babaszoba.hu/services/recipe ... 1-DA6926B0

Egyébként a fiúk miket esznek már?
Jajj, és nagyon szépen köszönjük a mesés adventi naptárat :) :wink:

Encu
Zeneovit, meg gyerkőcöknek való dalokat :P :wink:

Na, megyek gyereket fürdetni!

szisszka

Csak gyorsan:

Voltunk tanácsadáson, és Vince 10 kg, és 79 cm, szóval megdicsérték, hogy szép nagy :D

majd még talán jövök, csak jönnek vendégek...

Kép

Kép
sbarbi

Barbi! Az igen! Tényleg szép nagy! :)
Mi majd csak 10-én megyünk... De Karcsika nagyon nem akar normálisakat enni, inkább kekszeket csipeget meg abból egy kicsit, amit mi eszünk... :roll: :?

Micsoda bolond idő van.. :shock:

Merre vagytok máááááááááááááááááááár?

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Elegem van ebből az idióta időjárásból! Mindenki nyűgös nálunk, velem az élen!
Most találtam meg a Tacskó legújabb katalógusát, és megállapítottam, hogy nagyon jön a karácsony! Csak gyerekjáték van benne! :roll: Vannak benne egész jó ajánlatok is (pl. sütifaló 6000 helyett 4500 ft), akinek van pénze érdemes benézni szerintem!

Szisz!
A mi gyerekeink már a főzeléket sem eszik meg, ha csak sima vízben főzöm a hozzávalókat! Teszek bele mindig sót, ételízesítőt vagy valamilyen más ízesítőanyagot... :oops: :oops:

Megcsinálok (pürésítés után) 500 ml-t, amit ketten szépen megesznek, sőt Dávid még tátog utána is!
... mennyit kellene enniük ebben a korban? Dávidnak egy étkezésre általában kevés a kb. 1 bébiüvegnyi kaja!
... mikortól adtatok nekik darabosat és mit? Én eddig kenyérhéjat, kekszet és babapiskótát adtam neki, ez szépen elrágcsálja több kevesebb fuldoklással. Lehet, hogy már unja a püréket? Nem győzöm nekiDávidnak pakolni a szájába a kiskanállal! Bálint viszont csak a pürét eszi meg, ha egy kicsit is darabos öklendezik tőle... :roll:
rnecsi

Csilla! Dávid ügyes, sokat eszik nagyon, hiszen be akarja hozni a társait :) Kb 8 hónapos kortól az üvegesek is darabosak, aztán szép lassan megszokják, de abszolút a gyerekre kell hagyatkozni ebben, próbáld nekik adni, és ha nem fogadja el pl. Bálint a darabosat, akkor pürésen add neki... Én pl a banánnal kezdtem a kis falatkákat, most már a puhább körtékkel sincs gond, kiflivel ...stb.
Én kekszet nem szoktam Vincének adni, amíg lehet nem nassolunk, kivéve biobuláta, meg a kifli, kenyér...Egyébként ebédre általában azt kapja, amit mi eszünk, villával összetörve. Ma pl: krumplis tészta volt csemi ubival...falta rendesen, többet evett jóval, mint Szilárd :lol:

Mennem kell...

Kép

Kép
sbarbi

Reggelt!

Encu!
Csak nem terhes vagy, hogy 36,9?
... vagy megbetegedtél? :lol: :lol: :lol:
rnecsi

Csilla! Neeem, sajnos nem.... ;)
Ez valakinek szólt :P Egy poén :)

Milyen szép idő van!!!! :D:D:D:D

Kép
Kép
encu

Encu! Szép bizony az idő!!! Mi már be is vásároltunk a két gyerekkel :wink: Tudod, hogy holnap ünnep, és nincs nyitva semmi megint? :wink: Készülsz már a szülinapi bulira?? Már csak egy hét :roll:

Kép

Kép
sbarbi

Sziasztok!

Hát ez a mai nap :shock: Nem aludt egy percet sem a Ricsi, egész nap rosszalkodott én meg kergettem fel s alá. Délután már azon gondolkodtam leugrom a teraszról, de nem bírtam kivánszorogni odáig :lol: Most hogy VÉGRE ELALUDT, én nem tudok aludni :twisted: Na mindegy, lefekszem, de előtte fejbe csapom apát, dobhártyarekesztően horkol :twisted: :lol: Jók legyetek, akiknek meg lógok jelentkezéssel, holnap... :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Jajj, holnap 1-je, ilyenkor nem illik :oops: utálom nov.1-et :oops:

Boldog hófordulót minden babának, így utólag is! :wink:

Még le sem feküdtem de már idegesít a horkolás :shock: :twisted:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Lányok!
5 napja késik a mensim! :shock:
Ha hétfőig semmi, akkor tesztelek!

Kép
gabriel79

Tesóka! Hormonkitörés? :lol: :lol:

Gabóóóóóó!!!!!!! Vááááárjuk az eredményt!! :P

Kép
Kép
encu

Láááányoook!!!

Miért haldoklik a topikunk???? :roll: :oops: :? :shock: :lol:

Bolond időjárás van megint...

Barbi! Igen, készülünk a bulira, de nekünk is csak szűkcsaládos lesz, és még nemtom mit kap Karcsika, lehet, hogy ma elnézünk valami játékáruházba. Már vannak ötleteim ;)

Gabóóóó???

Kép
Kép
encu

:? :shock: :shock: :shock: :shock: :roll:

Kép
Kép
encu

a teszt negatív!

Kép
gabriel79

Gabó! örültél volna egy pozitívnak? Jöhetne a második baba?...
És ha nem babás vagy, akkor miért kéésik???

Kép
Kép
encu

Ja, képzeljétek, Karcsika már teljesen egyedül körbejárja gyalog a nappalit, meg mindenhova járva akar közlekedni, és már nem is esik olyan sokszor :lol:
Viszont 3 napja megint ébred éjjel és csak a cici a gyógyír. Oké, megnyugszik, ha felveszem és sétálgatok vele, de visszaaludni csak akkor hajlandó, ha megkaja a jussát.. :) Ugye ez megint a fejlődési ugrástól van, mert nem örülnék, ha visszavezetné az éjjeli szopit ;)

Kedves százhalombattai kismamák és anyukák! Merre vagytok? De most komolyan!

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Tesóka, de jóóóóóóóó! Gratula Karcsikának!!!!! :D :D :D Jó fogyókúra elé nézel, kergetheted :lol: :wink:

Gabó, ez most jó vagy rossz hír? :roll: :oops:

Sikeresen lebetegedtünk, mindenkinek lett mára valami nyavajája :? Na megyek mert nyünyünyünyü van és apa nem bírja amint hallom a Ricsi vonyítását :P

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Tesóka! Jobbulást!!!! Nem csodálom, hogy nyavalyátok van...milyen időjárás ez?! Reggel mínuszok, délután meg 20 fok. (ez meg rímelt ;) )

Köszi a dícséretet, a fogyókúrát meg 'várom" :lol: Épp csokis korszakomat élem ugyanis.... :oops: Híztam is már 1.5 kilót... de hát kell a télibunda, nem??? 8) :lol:

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Végre ovi....még leülni sem tudtam :lol: Ráadásul a tanácsadáson összeszedtem egy jó kis náthát...de most már szerencsére sokkal jobb.

Móni! Már nagyon a véghajrában vagy, és így is ilyern jól bírod kergetni a Ricsit...nem csoda, hogy nem híztál :lol:

Gabó! Sajnálod? Attól még lehet, hogy terhes vagy...

Encu! Nagyon ügyi Karcsika :D

Kép

Kép
sbarbi

Szia Barbi! Hááát előre rettegek, mi lesz 2gyerekkel majd... :lol: Kemény vagy ;)

Végre kezdünk összegyűlni :D

Kép
Kép
encu

Sziasztok! :)

Itt vagyok énis :P
Csütörtökön meg pénteken csavarogtunk a tesóimmal, meg Marcival, mivel a tesóknak őszi szünet volt. Vettünk Marcinak ünneplős ruhát, meg kinéztünk karácsonyra ajcsikat.
Meg csináltunk Halloween tököt is :D és forma 1-et néztünk :D

Barbi
Szép nagy fiú már Vince :) Szép súlyban van :wink:
Mondjuk jól is eszik, amint látom az írásodból :wink:

Csilla
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy ízesited a fiúk kajáját, előbb-utóbb úgyis úgy esznek a gyerekek... :wink:
Szerintem ebben a korban nincs olyan már, hogy mennyit kellene enniük, nem? :roll: Én mindig annyit adok Marcinak, amennyi jól esik neki.
Kenyeret sztem 7 hónapos kora körül adtam, kekszet csak mostanában kezdtem el neki adni. Viszont amit imád Marci, az a pufi (az az extrudált kukorica rudacska), azt jól el is tudja rágcsizni, meg olvad is a szájában. 10 óraira meg a kedvenc a natúr corn flakes natúr joghurttal.
De nagyon ügyesek a fiúk! Bálint ha még nem akar darabosat enni, akkor pürésen add neki, majd eljön annak is az ideje :)

Encu
Nagyon ügyes Karcsika :) :wink: Mostmár tényleg szaladhatsz utána! :wink:
Óóó nyugi, én az utóbbi időben 3 kg-t híztam már! Teljesen rákattant a család a muffinokra és hát ugye le kell tesztelni mielőtt megkapják :P

Gabó
Szeretnétek már Flórának kistesót? :oops:

Móni
Jobbulást Nektek!!!! :wink:

Most mennem kell, mert Marci kiborította a kutyák vizét :shock:

szisszka

Azért az durva, hogy olyan köd van, hogy nem látom az uszit :shock: :shock: :shock:

szisszka

Szóval én nem szeretnék ilyen kis korkülönbséget, de amint felmerült a kérdés azért örültünk volna!
Ma reggel viszont megjött Őszintén szólva úgy beszéltük a Tamással, hogy 2010karifája alá raknák a családnak egy tesztet, ha minden bejön.
Viszont nemtudom mi lesz a munkahelyemmel, mert ha nem épül fel az új óvi szeptemberre és ráadásul a harmadik csoportot elveszik, akkor nem maradhatok, így előbb gondolom a babavárást.

Helyhiányunk pedig nem lesz, de ezt majd tavasszal, mert addig nem akarom elkiabálni a dolgot!
Szisz!
Olyan köd volt reggel, hogy kocsival mentem dolgozni és nem vettem észre, hogy jön a busz! :oops: :? :shock:

Encu!
Ti pedig szülinapozni fogtok minnyáááááá!!!!!!

Barbi!
Utólag is sok boldog szülinapot kívánok Vincének!
Bocsánat a késői köszöntésért, de igen szétszórt vagyok! :oops:

Móni!
Közeledik a nagy nap!
Ricsi már akarja a tesót?

Kép
gabriel79

Jó reggelt!

Encu
Nagyon Boldog Névnapot Karcsikának, meg az apukájának is :wink:
Kép

szisszka

Jó reggelt!

Szisz! Neked nem is árt 3 kiló plussz ;) Sőőt! :D

Gabó! Bizony, csütörtökön party lesz, de nektek is nemsokára 2. szülinap!!! :D

Szisz! Köszönjük szépen a fiúk nevében :P:P

Képzeljétek, Karcsikának kijött egy rágófoga...csak úgy, tök hátul :shock: :shock: :lol: Éjjel vettem észre.. miért lehet ez? Akkor egyszerre most 5 foga jön???!!!!

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Mi sajnos betegek vagyunk. :( Sikerült valahol sikeresen megfáznom, most pedig már Nonó is elkapta. Szegénykém alig aludt éjszaka, folyamatosan szívom az orrát! :(

Encu!
Sok Boldog Névnapot a pasiknak!!!!!!!!!! :D :wink:
Sikerült megvenni az ajándékokat? :D

Barbi!
Vincének Boldog Szülinapot!!!! Hogy mennyire megy az idő!!!! Mi is valamelyik nap nézegettük Nonóról a képeket, hogy 1 évvel ezelőtt még milyen kis pindurka volt. :lol:

Móni!
Hogy érzed magad? Izgulsz a szülés miatt? :roll:

Kép
niki+baba

Encu
Gratula Karcsikának a fogacskához! Nem semmi! :wink:
Szegényke, akkor ezért ébredt éjjel szerintem!!!

Többiek??????

szisszka

Niki!!! :D
De jó, hogy írtál!!!! :D Úúúúgy örülök :D
Jobbulást Nektek!Gyógyuljatok meg hamar!!!!! :wink:

szisszka

Gabó! Köszi :D

Niki! Köszi neked is! Jobbulást nektek! Én is meg voltam fázva a hétvégén, erre most Vince lázasodott be, megyünk délután dokihoz :cry: Úgyhogy együttérzek veletek...

Encu! Boldog névnapot a kis és nagy hapsinak is :D

mennem kell...

Kép

Kép
sbarbi

Sziasztok!

Niki!

Jobbulást nektek!
Jó hogy jelentkeztél, nagyon ritkán írsz...

Tesóka!
Boldog névnapot a fiúknak :D
Rágófog :shock: :shock: Nem semmi hapsid van! :wink: :D :D

Barbi!
Vincének is jobbulást!
Nem bírom már kergetni a Ricsit :oops: Szokása, hogy leültet jászani a földre és amikor elhelyezkedek elindul és megy...na ilyenkor csak visítok utána hogy várjon meg mert fel kell tápászkodnom. szerencsére viccesnek tartja a dolgot (mondjuk az is), visszajön és segít felállni. Tolja a hátsóm felfelé :lol: :oops: :lol:

Szisz!
A kuki (nektek pufi :wink: ) nálunk is nyerő :oops:

Csilla!
Szerintem se aggódj azon hogy fűszerezel, ez csak az elején lényeges, amikor a csak anyatejről/tápszerről való átállás van. Akkor is azt mondják az okosok, hogy a fűszer azért nem kell hogy az eredeti ízeket szokja meg a baba, a sót meg fokozatosan kell adagolni, növelni hogy ne terhelje meg a baba veséjét.
A darabossal meg vigyázni kell, tényleg az a lényeg hogy megérjen rá a baba. A Ricsivel hamar próbálkoztam és volt hogy visszahányta a fél üveg kaját egy darabka miatt. A tesóval már nem fogok ugyanebbe a hibába esni, mivel a hivatalos verzió szerint darabos kaját csak akkor kell tudnia ennie a babának ha a rágófokat megjelentek! Addig nyugodtan lehet pépesíteni, villával törni a kaját mert így hasznosulnak belőle a legjobban a dolgok.
EGy idő után meg majd meglátod, pépest az istenért nem tudsz majd belediktálni a fiúkba, csak darabosat akarnak majd :wink:

Gabó!
Remélem úgy alakulnak majd a dolgok ahogy szeretnétek! :wink:

Zsuzsa!
Veletek mi a helyzet???

Elkészült a laborleletem, szerintem tök gáz :shock: Tele felkiáltójelekkel, csillagokkal, keresztekkel :shock: :( Vasam a béka segge alatt kettővel, na de mindegy, nem foglalkozok vele, jövőhét szerdán doki addig csak elélünk :roll:
Elkezdtem megint vizesedni, híztam is szépen, most már összesen 7 kilónál tartok :( Kipróbálom a délutántól csak almát, hátha segít, éhezni nem bírok hogy ne hízzak tovább :roll:

Nálunk apa a vírusgazda, megfertőzött szépen mindenkit. Ricsinek hőemelkedése volt tegnap reggel meg este és folyik az orra. Egyenlőre nem dokizunk, adom neki a c-vitamint, szívom az orrát és nasivinezek. Hátha segít :roll:

Megvan minden a kórházi cuccomhoz, most már csak össze kéne pakolni. Össze már összeírtam, hiányosságokat megvetttük.

Amúgy azon nevettem az előbb itt magamban, hogy milyen vicces, még mindig egys zobában vagyunk, félig eltakarítva a rumli, mindenhol zsákok, szekrény nélkül élünk mert még nem értek ide, baba cuccok kimosva, de úgy állnak ahogy lejöttek a szárítórol még össze sincsenek hajtogatva, kiságy félig összerakott állapotban amit lassan hazavág a Ricsi mert mászókának használja, a gyerekszoba egy nagy csatatér és szerintem még jó darabig az is lesz, mert elfogyott a pénzünk új ágyra meg a többire...
Érdekes a helyzet és ahogy elnézem mindezt majd csak bőven jövőre fogjuk befejezni :shock: :lol:

Tegnap megvettük a Ricsinek a kari ajcsit, mesélő manót. Olyan mint a fp-os kutyus csak manó és mesél :lol: Meg kap még fúrót, sövényvágót, gyalut... :lol: :lol: Látnotok kéne mit művel itthon, fúr-farag a szerszámokkal, van egy szerszámos doboza azt dolgozza egész nap :shock: :lol:

Na befejezem, azt hiszem túl sok lesz... 8)

34. hét most láttam :D :D :D
Tényleg megyek :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Encu

Boldog névnapot a Fiuknak

Moni megvagyunk
anha

Bővebben? :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Moni
Csak panaszkodni tudnék de jo hosszan azal meg nics kedvm rontani a hangulatot
nálam negativab most nincs a földön
anha

Tesóka, Zsuzsa, köszönjük! :D

Tesóka! Ugye, hogy furi a rágófog? ;) Végre beszámoltál magadról!! Már azt hittem rád kell törni :P

Zsuzsa! Mondd csak, mi meghallgatunk!!! Ennyire rossz a helyzet?....

Kép
Kép
encu

Halihó! Merre vagytok?

Képzeljétek, Karcsika este fél8tól reggel 7ig aludt... :shock: :lol:
Úgy látszik áttört a foga, meg mondjuk be is kentem neki Dentinoxal...

Lányooook!!! Tali??? :roll: 8) :lol:

Kép
Kép
encu

Sziasztok!

Encu!
Megetetem a fiúkat és indulunk! ... de hová is menjünk végül? :lol: :lol: :lol:

Voltunk tanácsadáson, Bálint sokkal súlyosabb, mint Dávid... :roll: :roll:
rnecsi

Csilla! Hova szeretnél? Én is csatlakozom ;) Valakire rárontunk :lol:

Nem semmi a kicsi fiad :P Amúgy hogy vagytok? Maradt az a jó helyzet, ami volt? :roll: 8)

Kép
Kép
encu

Nekem mindegy, kb. 15-20 prec múlva indulunk (max. fél óra :oops: ), mert szeretném kihasználni ezt a jóidőt!
Mennem kell a Tacskóba postára, utána bármerre indulhatok! :lol: :lol:
rnecsi

...ugrott a séta egyenlőre! Elaludtak! :roll: :roll:
rnecsi

Csilla, erről asszem lemaradtam, mert épp jószokásomhoz híven tömtem a fejem :lol: Mondanám, hogy gyere erre, de a gyerek most alszik és nemtom mikor kel... Ja, és amúgyis ezt már csak hazaérted után olvasod el.. :lol: És igen, jól elvagyok magamban :D:D:D:D

Kép
Kép
encu

Na, akkor nem maradtál le :P Aludjanak csak, úgy látszik van vmi front...talán hideg... Azért ha felébredtek, jelezz :)

Kép
Kép
encu

Encu!
Most ébredtek fel, de már nem indulunk nagy körre, mivel 3-kor esznek, utána pedig nagyon hamar sötétedik már! :roll: :roll: :roll:
rnecsi

Sziasztok!

Én is itt :D
Marci is sokat aludt ma, fél 1-től mostanáig! Pedig nem szokása ennyit aludni!

szisszka

Encu!
Most indulnánk a Tacskóba, feladni a Füles megfejtését!
rnecsi

Csillu! Akkor elkerültük egymást, mert én olyan fél3 körül voltam, bár mondjuk egyedül... Úgyhogy viszonylag hamar lerendeztem..

Képzeljétek! A Tecsóban keresgéltem számos szülinapos gyertyát és 0-9 ig minden volt, csak 1-es nem... :shock: :lol: Úgyhogy ez még a tortabeszerzés mellett holnapra marad.. Emlékszem tavaly ilyenkor már mennyire izgatott voltam, meg mindenki :D:D:D Annyira jó nosztalgiázni, aztán nesze neked! Van egy nagy cula kölyköm.. :D Akaratos, néha nagyonnagyon hangos, de semmi pénzért nem cserélném el semmi másért :D
Óóó, képes voltam meghatódni saját magamtól 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
encu

Szisz! Mondtam ééén: front van! A gyerekem ma 2x aludt és képes lett volna egy harmadikra is... :)

Kép
Kép
encu

Encu! Boldog szülinapot Karcsikának!!! :D És csak nosztalgiázz :lol: 8) Jó bulit nektek!!!

Velünk semmi jó nincs, hétfő este óta folyamatosan küzdünk a lázzal, tegnap megjártuk a fülészetet, de nincs semmi baja, se a torkának, se a fülének, csak egy kis nátha...3 napja tartó lázzal :shock: Én már totál kivagyok az éjszakázástól, szegény Vincét sajnálom nagyon, de már csak kikeveredünk ebből a nyavalyából...

Csilla! és mekkorák a fiúk? lehagyta Bálint Dávidot, nem semmi kissrác :)

Kép

Kép
sbarbi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?